[EKSKLUZIVNO] Objavljamo, kaj se je dogajalo pred aretacijo Michela Stephana – Ta je naročil izvrševalcu: “Pripelji se s kolesom. Streljaj v glavo, dokler ne umre. To pištolo je uporabljal že James Bond v Goldfingerju!”

Dr. Michel Stephan je skupaj s sodelavci sodeč po prisluhih umor dr. Janeza Plavca dolgo časa skrbno načrtoval. Morilec naj bi se, tako kot v primeru Janka Jamnika, na prizorišče zločina pripeljal s kolesom. (Foto: Arhiv Nova24TV).

Nova24TV je pridobila informacije iz zelo zanesljivih virov, ki razkrivajo ozadje aretacije dr. Michela Stephana, nekdanjega uslužbenca Kemijskega inštituta, ki je v priporu na Povšetovi od oktobra zaradi poskusa naročila umora dr. Janeza Plavca. Umor, ki je bil naročen za 26. oktobra letos, bi moral izvesti iranski plačanec Ali Hamzah Rašid, ki pa je Stephana izdal policiji, nakar je bil primoran sodelovati v tajni operaciji. Kriminalistična policija ga je ozvočila, da je s prisluhi dobila zadostne dokaze za aretacijo Libanonca, ki je leta 2001 prišel v Slovenijo na povabilo Barbare Mohar in je bil tudi med osumljenci za umor dr. Janka Jamnika. Prisluhe so snemali več dni, na različnih lokacijah, preden so Michela Stephana po eni izmed strelskih vaj tudi aretirali. Tisto, kar boste prebrali v nadaljevanju tega prispevka, priča o resnosti in organiziranosti akcije, v kateri naj bi bil ubit dr. Janez Plavec, in da za vsem skupaj stojijo neimenovani ljudje iz Evrope, kar samo še dodatno meče senco dvoma na obsodbo dr. Milka Noviča, da je kriv umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika. Zdi se, da je bil umor dr. Jamnika zelo dobro organizirana akcija, kakršna bi bila tudi operacija uboja dr. Plavca, če se Iranec ne bi odločil, da vse skupaj izda policiji.

Vse se začne s tem, kako je dr. Michel Stephan nesojenemu izvršitelju umora Irancu Aliju Hamzahu Rašidu razkazoval nekatere stvari. Med drugim mu je pokazal sončna očala in ga pobaral, ali so mu všeč. Rašid ga je spraševal, ali bi si moral priskrbeti kolo, na kar je Stephan jasno odgovoril: “Da, ti dobiš enega in jaz dobim enega. Pomembno je, da je kolo normalno in da ni za dirkanje.” Nadalje je Rašid spraševal, kaj mora narediti po tem, ko se operacija začne. Libanonski kemik mu je pojasnil, “da je najpomembnejša stvar kolo. Lokacija operacije je blizu tebe, ni daleč od BTC-ja”. Michel Stephan je še spraševal svojega sodelavca, ali pozna pravo kolesarsko pot. “Res je namreč enostavno, lokacija operacije je samo 100 metrov proč!” 

Naj spomnimo. Dr. Milka Noviča je Višje sodišče v Ljubljani v petek (22. 12. 2017) spoznalo za krivega umora dr. Janka Jamnika na podlagi sodbe Špele Koleta na prvostopenjskem sodišču, ki je med drugim na nerazumljiv način zatrjevala, da naj bi se Novič v zgolj nekaj minutah doma preoblekel iz pižame v oblačila, se s kolesom odpeljal na prizorišče zločina, ustrelil Jamnika in se vrnil domov, čeprav je to fizično dejansko nemogoče. Zdaj pa razkrivamo, da se je Stephan, ki je bil tudi med osumljenci za umor dr. Jamnika, operacije umora drugega uslužbenca Kemijskega inštituta, dr. Janeza Plavca želel lotiti s kolesom. Naključje? Če bi verjeli slovenskemu sodstvu, očitno da, saj je nazadnje sodnica poročevalka Stanka Živič zatrjevala, da primera nista povezana.

Dr. Milko Novič se iz pripora na Povšetovi zaradi pravnomočnosti sodbe seli v zapor na Dobu. (Foto: Arhiv Nova24TV).

Stephan: V času dežja je Ljubljana najboljše mesto za takšne operacije!
Iz zanesljivih virov smo izvedeli da sta se Michel Stephan in Ali Hamzah Rašid pogovarjala o tarči napada, tj. dr. Janezu Plavcu. “Je civilist?” je spraševal Rašid. “Da, civilist je. Vse je znano, naštudirano, preučene so vse možnosti. Najpomembnejša stvar je, da se mora operacija zgoditi, ko dežuje. Kajti, kadar dežuje, kamere ne delujejo. Nihče ne more videti ničesar. V času dežja je Ljubljana najboljše mesto za takšne operacije,” je menil Michel Stephan.

Potem sta se sogovornika pogovarjala o orožju. Rašida je zanimalo, ali ima Stephan pištolo, na kar mu je slednji odgovoril pritrdilno: “Imam dve. Ena je tipa 7,35 mm, druga pa 6,35 mm.” “Torej nimaš pištole tipa 9 mm,” je še spraševal Rašid, Stephan pa odgovarjal: “Ne, 6,35 je perfektna.” Plačanec je tudi spraševal, koliko bo plačan. “Petindvajset tisoč evrov,” mu je odgovarjal Michel Stephan. “Rekel sem, da bom polovico zneska zahteval že vnaprej,” je bil jasen Rašid. Toda nekdanji uslužbenec Kemijskega inštituta, s katerim je dr. Jamnik leta 2010 prekinil delovno razmerje, mu je jasno povedal, “… da ne. Jaz sem tisti, ki bo plačal vnaprej in to 5.000 evrov iz lastnega žepa. Tudi jaz ne bom plačan, dokler ne bo operacija uspešno izvršena!”

Kdo je v resnici ubil dr. Janka Jamnika? (Foto: Arhiv Nova24TV).

Najpomembnejša podrobnost: Dr. Plavca streljati v glavo toliko časa, dokler ne umre
Dvojica se je dogovorila, da bo 5.000 evrov plačanih prihodnji teden, dogovorila sta se tudi, da iz preventivnih razlogov nekaj dni ne bosta komunicirala. “Nočem, da naju vidijo skupaj. Ne bova trenirala vsak dan,” je še povedal Stephan. Govora je bilo tudi o pravih naročnikih umora, za katere je Stephan dejal, da niso iz Libanona, temveč nekje iz Evrope. “A tega, od kod so, ti ni treba vedeti!”

Pogovori z Irancem so se odvijali na različnih lokacijah in v različnih časovnih obdobjih. Enkrat je bilo govora tudi o čiščenju orožja. “Dušilca se nikoli ne sme očistiti,” je opozarjal Libanonec. S tem se je strinjal tudi plačanec, ki je bil po naših informacijah ves čas ozvočen in deluje po navodilih kriminalistov. “Seveda, lahko bi se poškodoval,” se je strinjal s Stephanom. Dogovarjala sta se o novem terminu za trening streljanja, pogovarjala sta se, s kakšne razdalje naj bi bil ubit dr. Plavec. Potem je prišlo do streljanja, dvojica je streljala z različnih položajev. Iranca je zanimalo, kako globoko v pesek se je zaril naboj, Stephan pa je opozarjal, naj na dr. Plavca strelja toliko časa, dokler ga ne pokonča: “Najpomembnejša stvar je, če zgrešiš prvi poskus, streljaj, dokler ni mrtev. Moraš pa se osredotočiti na strele v glavo!”

Slovenski specialci. (Foto: Arhiv Novo24TV)

Aretacija kot v hollywoodskem filmu
Po naših zanesljivih informacijah je bil Stephan tik pred aretacijo izjemno zadovoljen tudi s tem, kako so naboji presekali drevesa. “Takoj bo umrl, o tem ni nobenega dvoma,” je dejal Stephan in pobaral Iranca, ali se njemu tudi zdi, da je pištola neverjetna. Rašid je pritrdil, Stephan pa se je pohvalil: “Rekel sem ti, uporabljal jo je tudi James Bond. Goldfinger, če si gledal film!” Po uspešno izvedenem treningu je Stephan predlagal, da gresta nekaj pojest ali popit. “Ja, pojdiva, lačen sem,” je odgovoril Rašid. Pogovarjala sta se o tem, kaj bosta jedla, Stephan pa je plačanca še opozoril, naj v času operacije ostane miren. “Imej v mislih, da imaš vse pod kontrolo in da imaš moč!”

Stephan in Rašid sta hodila iz gozda proti parkirišču, nakar se je za njima zaslišal globok moški glas, ki je v angleškem jeziku zavpil: “Policija! Policija! Na tla! Na tla!” Stephan se je branil: “Kaj se dogaja? Kaj sem storil? Ničesar nisem storil?” Michela Stephana so nato po izvedeni tajni operaciji slovenske kriminalistične policije aretirali.

T. F.

 • DJURO SUMAR

  Več kot očitno imamo zelo dobro policijo, tožilstvo in sodstvo. Vse imajo pod kontrolo. Oni že vedo zakaj so obsodili Noviča.

  • totex39

   Pravega morilca pa udba skriva, tako se dela pri nas že več kot 70 let.

   • DJURO SUMAR

    To ti je verjetno povedal Branko Grims.

  • tohuvabohu

   Oni že prekleto dobro vedo. Mi pa ugibamo.

   • DJURO SUMAR

    Ugibati se pravi nič vedeti.

  • Johan

   To ti poveš, ki si izmeček v slovenski državi !

   • tohuvabohu

    Slabo je integriran ta klošar. Še Brajdiči so bolje.

   • DJURO SUMAR

    Ja Johan, a se midva poznava?

 • Sredina

  Govori se o umoru Plavca ne Jamnika…ta dokaz ne zdrži na nobenem sodišču, na žalost

  • Aton

   Daj, no! Če nobeden noče poiskati dokazov…

  • tohuvabohu

   Ne veš, da so že veliko zlikovcev prijeli zaradi serijskih zločinov, ki so jim jih lahko naprtili zaradi podobnih okoliščin?

  • šmentanamuha

   Gniloba levičarska, imaš tudi ti prste zraven? Res si navaden gnus od človeka.

   • Sredina

    Se vžigaš brez da bi vedu akko je psloh moje stališče do primera…primitivec, preber kak moj prejšnji komentar o tej zadevi

    • RATATA

     Šmentana muha je tudi prepoznala tvojo gnilobo in gnusobo, kot še marsikdo.

  • čips

   Pycka podla kaj pa utemeljeni dvom

 • dež

  Mene še vedno zanima, kaj o svoji aretaciji pravi Stephan ali njegov odvetnik ? In zakaj so policija, tožilstvo in preiskovalni sodnik Iranca izpustili in mu dovolili oditi iz države ?

  • Franc Šink

   Zato ker ga je sama pripeljala

   • dež

    Zaenkrat vse tako kaže.

 • Johan

  Vsi v Evropi že vedo, da Mirko Novič NI morilec. Morilec je skrit in je član UDBO MAFIJE, mogoče pa je isti, ki je umoril Krambergerja.

 • Olga_10

  Mafijska država z mafijo v sodstvu!

  • Jana učak

   In mafijsko olgo!!!

  • slaipowi

   Največji mafijaš pa se je prefarbal in igra poštenega kalimerota. Fuj

 • župnik cefizelj

  hja sds-ovci ste navajeni branit kriminalce in morilce. kot ste branili vašega vožda ivana janšo zdaj branite morilca niča. dejmo svečkarji še eno svečko za kriminalca bavčarja, kakšno za katolibansko lopovko hildo tovšak pa še za rodetovega ljubljenca ivana zidarja.

  • Darth Vader

   a ti vse ljudi tako sovražiš, kot SDSovce?

  • Spartan

   Savić! Domen Savić! S’to ti? Pejt hiter domov!! Oći se že krega!!

  • if

   Kriminalec ste vi, ker trdite, da SDS brani JJ, ki je storil kriminal.
   Kriminalci so tudi tisti, ki so aferp Patria načrtovali, sprožili, vzdrževali in zastarali kljub zahevi JJ, da hoče afero uradno zaključiti na sodišču.

  • Brutus

   Eh župnik cefizelj. Če res verjameš v to kar si zgoraj napisal, je s tabo hudo narobe- mislim v tvoji glavi. Morda pa si le še en opranoglavec, ki za svojih bednih ”30 srebrnikov” trosi neumnosti po forumih…

  • Franc Vidrih

   Kje imaš pa Rigelnika, Pavčka, Bohoriča in ostale iz foruma 21. A je namesto njih na Dobu, gospod Pavle Koder?

  • milanček

   če bi se SDS boril za morilce, lopove, kriminalce, bi branili kućana, jankovića, zemljarića, kocjančića, golobića in ostale svinjakarje! cefizelj, ti si bolj cepec, pa še nerazgledan si poleg, saj blebetaš neumnosti!

  • xtc

   Tepček?
   Kaj ima sedaj SDS in JJ s temle člankom?

  • ahnenpass

   Ampak ti tega ne moreš vedeti, ker nič ne obtožuje osumljenega neposredno, razen če si bil osebno zraven.

  • antimur

   Se vidi, da kučanistični pizduni nimate najmanjšega pojma o politiki, oziroma o ničemur, v nasprotnem primeru ne bi podpirali največjega slovenskega antiosamosvojitelja, zločinca, kriminalca Kučana in njego nesnago, za to moreš biti že precej nor in proti slovensko nastrojen. Sicer pa teleban zarukan, kaj pa ima Bavčar skupnega s SDS, pa Zidar, dobro da nisi omenil še največjega slovenskega kriminalca Jankovića.

 • bubamara

  Lepo. Samo, da postopek ne bo kontaminiran z javnimi objavami. Slo sodišča so znana, da odstranijo dokaze iz sodnega procesa in sodijo na podlagi indicev.

 • tarantela

  Krožek CIA pri SDS.

  • ahnenpass

   Ampak neposrednih dokazov vseeno ni, proti nobenemu od obdolženih in osumljenih, CIA se s tem sploh ne bi ukvarjala.

  • Olga_10

   Ti vam bojo vzeli privilegije! Tika..taka….! CIA nam pa pomaga!

   • župnik cefizelj

    cia vam bo tako pomagala kot angleži po koncu druge svet. vojne. kar zanašajte se na anglosaksonski svet, ki prezira kolaborante in izdajalce.

    • Olga_10

     Predvsem KOMUNISTE!

 • Stajerka

  pa bojo šli dokazi v prvo kanto…..a nje, da je tak……tak je blo pri kartelu, tak je blo pr spolni nasladi……in tak bo tu…..zanimivo je, da so v vseh primerih udeleženi tuji državljani ali priseljenci……to pomeni, da “slovenski” sodniki neizmerno cenijo Slovence in njihov davkoplačevalski denar…….mafija – na kubik!!!

 • pajot

  Pokojni Jamnik je dregnil v osje gnezdo jugo-slovenske mafije.V njeno intimno opcijo. Zato je naročila umor preko posrednika v Evropi. Pravi naročnik je nedvomno doma tukaj,v Jugo- Sloveniji.

  • samsara

   Morda kakšen ‘slovenski državljan’…

  • Janko Gedlička

   Pronicljivo.

 • antimur

  Verjetno pa na slovenskem tožilstvu in sodstvu že tečejo priprave za rešitev tega zločinca Stephena, kajti zločinci in kriminalci se med seboj podpirajo.

  • ahnenpass

   Seveda, paranoična šizofrenija pač ne more biti razlog, da lahko država nekomu popolnoma uniči življenje.

  • samsara

   Operacija, ‘Reševanje našega Štefana’.

 • Spartan

  Jezus Kristus, Marija pa Jožef!!! Ko berem Siol.net, 24ur.com, Finance.si, RTVslo.si, (da ne omenjam nebroj tiskanih medijev ala Jana, Suzy, Lady, Obrazi, Ona, ipd…) se mi zdi, da živim na najlepši, najpravičnejši in najvarnejši zaplati našega zeleno-modrega planeta. Na zaplati, kjer se mi od vsega medu, mleka in karamele, spodnje hlačke med nogami neprestano prijetno lepijo na venček sralnika. Od vseh teh sluzastih in lepljivih novic o nosečih, pojočih (in ostalih ovakvih in onakvih) mamicah in njihovih novih, najnovejših in najlepšejših dojenčkih imam občutek, primerljiv prizorčku cca. tisoč majhnih, nežnih in debelušnih angelčkov, ki mi frfotajo med nogami in nežno pihajo v jajčka. Gledajoč z belino v očeh si mislim…ooooh kako je v tej deželi lepooo! In nato…na vrhuncu…od vseh teh presežkov udobja varnosti, miru, lagodja, pravičnosti, humanosti, solidarnosti, politične korektnosti itd… si ga v kadi, do roba polni zgoraj omenjenega medu, mleka in karamele, blažen, žlajfnem na roke! Oooh kako fantastičen dan!

  Potem,…potem pa preklopim na Nova24TV.si!

  • ahnenpass

   Začni spremljati CIciban in Pil.

   • Spartan

    Ta dva tiskana medija prepuščam tebi in tvoji mami.

    • ahnenpass

     Hotel sem ti samo pomagati, da bi lažje našel srečne misli.

  • Morala

   Si me nasmejal…

   • Spartan

    Vam in ostalim bralcem, na uslugo! Pa prijetno branje. ;)

 • ahnenpass

  Kakšni prisluhi, kako so dobili pa sodno odločbo, da mu lahko prislušujejo, a to dajo vsakemu, ki zaprosi sodišče?
  Kako se to sploh kontrolira, po moje, bi zvenel marsikateri posnetek Radia Gaga bolj avtentičen kot dejanski pogovori naših politikov in oseb posebnega interesa. Tak kup posnetega dreka si lahko v normalnih državah prisluškovalci edino nekam vtaknejo.

  • stajerc5

   Kje na sodiscu si zaposlen, samo to povej, ker se tako bojis za svojo rit!

 • ahnenpass

  Prvič slišim, da kamere moti dež.
  Zdaj bodo morali spustiti, mi pa plačevati odškodnine za kar dve nezakonito kriminalizirani osebi. Morali bi se osredotočiti na pomanjkanje oziroma neustreznost posrednih dokazov, nima smisla krivično obtoževati še več nedolžnih ljudi.
  Kaj naj bi sploh storil libanonec narobe, je pač streljal v gozdu kateri kmet pa ne. Pa menil se je točno tisto na kar ga je silil policijski sodelavec in ovaduh, če bi ta bil tiho, tudi do spornega pogovora ne bi prišlo. Sta se pač neumno šalila, to še ni noben zločin, proti odgovornim za akcijo bi bilo treba uvesti suspenz in preiskavo zaradi suma prekoračitve pooblastil. Libanonca morajo takoj spustiti na prostost, lahko mu napišejo edino položnico, pa še to edino, če so tako žleht.

  • stajerc5

   Zdaj ti je pa cito vtrgalo, ejejej!

 • majda.n

  Ali lahko to objavo pošljete gospodu Gregorju Golobiču in gospodu Gregorju Virantu, ki na twitterju sprašujeta neke podrobnosti o sodbi Milka Noviča. Bi bilo zelo dobro, da ju poučite o podrobnostih za njuno nadaljno uporabo.

  • Olga_10

   Mogoče sta med naročniki?

   • antimur

    Ker sta iz Kučanove drhali, je to zelo verjetno.

 • xtc

  Mislim ,da so pravi naročniki precej bližje kot v širni Eu.
  Sam umor je bil načrtovan precej podobno Jamnikovem.
  Mislim ,da je Stephan povezan,z tistimi ,ki so dali pospraviti tudi Jamnika.
  Seveda e sedaj vprašanje,kaj se bo dogajalo sStephanom,ali bo pobegnil,storil samomor ,ustreljen na begu ali nemara celo izpuščen zaradi nepevilno pridobljenih dokazov.
  Kaj se dogaja v tej godlji je spretno zakrito,definitivno pa Novič o nečem molči,ker je mislil ,da ga bo molk spravil na prostost.Torej definitivno se je Novič nekomu hudo zas***** ali pa preprosto ve preveč ,da bi hodil prost okrog,kajti le to obrazloži razsodbo višjega sodišča in njegovo čmenje v zaporu.
  Novič nekaj ve in prikriva ne ,zaradi tega ,da je ubil Jamnika(zagotovo ne) ampak ve nekaj kar se je dogajalo na Inštitutu in je misli,da če bo tiho bo prišel na prostost,ampak očitno ve preveč in so se akterji igre odločili,da ga bodo zlomili z zaporom,da se bo obesil v njem ipd. ter tako zadevo,ki smrdi pometli pod preprogo.
  Skoraj stavim,da bo Iranec izginil neznano kam Stephan bo končal kot bo Novič pa bo še kar v zaporu.
  Od kod Stephanu nekatere informacije jepa drugo vprašanje-očitno je zadeva precej večja kot se zdi.

  • Spartan

   “Zadarskilist.hr poroča, da je 47-leni Rotar, dva dni po tem ko je moral v preiskovalni zapor, umrl včeraj na poti do zadarske bolnišnice. Rotarju naj bi včeraj zjutraj v zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si poškodoval glavo.” – Vir: https://tinyurl.com/yap7hob9

   Zna se zgodit, da boš v MSM medijih v bližnji prihodnosti bral omenjeni in predelani članek z zamenjanimi besedami “Rotar”, “zadarske bolnišnice” in “Rotarju” z besedami “Stephan”, “UKC-ja” in “Stephanu”.

  • dež

   Policija je na tiskovni ob aretaciji Stephana povedala, da je Iranec za slovenske organe pregona nedosegljiv. Zanimivo, ker so ga malo pred tem aretirali skupaj z Stephanom.

   • Janko Gedlička

    Sedaj je znano, da ga varujejo kot zaščiteno pričo. Ne ve se, kje je, policijski pravnik je povedal, da lahko takšne priče peljejo tudi v tujino.

 • Shadow

  Mislim, da je nastopil čas, ko bi poslanci levice gospoda dr. Michela Stephana lahko že prepeljali v DZ in ob skodelici čaja predebatirali možnosti za njegovo bolj mirno življenje v Sloveniji. V nasprotnem primeru naj se gospod dr. Michel Stephan uleže na tla in tako pokaže svoj protest proti osebnemu nadlegovanju. Medtem pa naj nekdo obesi njegovo sliko na ZRC Sazu, kjer je predvideno zbiranje podpisov.

  Libanonski brivec PRESS

 • upornik22

  pravi morilci sedijo pa visokih položajih v državnih rezidencah………….parlament pa to

 • Hun

  a ma kdo razumno razlaga zakaj umor in poskus umora v kratkem casu na kemijskem institutu…motiv me zanima

  • dež

   Proizvodnja in preprodaja drog ter razstreliva. Vprašanje je le, so se ukvarjali s končnimi izdelki ali zgolj posameznimi komponentami za njihovo izdelavo.

   • Hun

    ne vrjamem…ker bi bila eksekucija uspesna, ce bi zadaj stal organiziran kriminal…ne pa tak amaterizm za 25 tisoc €

    • dež

     Saj je bila, Jamnik je pokojni.

     • Hun

      Jamnika je ubil Novic zarad osebnega motiva…

     • dež

      Novič ni imel motiva, ker ga je iz KI odpustil Jamnikov predhodnik, Peter Venturini. Po izgubljeni Novičevi pritožbi na sodišču je Jamnik, kot takratni direktor, zgolj podpisal papirje.

     • Hun

      ocitno ga je Jamnik predlagal Venturiniju da ga odpustijo

     • rabbit

      Butel Jamnik je bil pred tem v tujini.

     • Hun

      pol je Jamnik sluzbo prevzel Novicu al kaj

     • stajerc5

      S tabo je res tezko, si prebral izjavo mame Jamnika? Demenca, skleroza…?

     • Hun

      sm prebral izjavo, ki pa ne dokazuje nicesar

     • majda.n

      Ti si ga, ker točno veš kako in zakaj!

     • Hun

      ti si pa vse vidla z balkona

     • rrrrr

      majda.n., odgovarjati hunu je tako koristno kot depilirati opico!

  • stajerc5

   Kolikor sem slisal, so v institutu izumili novo formulo- mesanico za tako imenovani “beton”! Ta naj bi vseboval en “specialni” bel prasek… Na zalost niso bili prav vsi navduseni nad receptom in sedaj pocasi jemljejo Krambergerjevo pot!

  • Asterix in Obelix

   Ker se krvava naftna mafija boji za svoje riti, da bi jih v zaporu pofukali. http://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5a33b6fbe68f8/je-dala-hillary-clinton-umoriti-priznanega-zdravnika
   Mogoče so izumili zdravilo za raka ali kaj podobnega. To je taka mafija, da je pospravila še N. Teslo.

  • Morala

   Kako boš izvedel motiv in resnico, če nič ne povejo!?…

  • montyamp
 • Franjo Trojner

  Vse navadne, drugorazredne nas je lahko strah te vedno bolj udbomafijske države! Strah je lahko tudi politike in politične stranke, ki z svojim delovanjem udbomafiji nasprotujejo. Pot nazaj na prava pota se danes zdi (tudi zaradi nekaterih izrečenih sodb sodnije) skoraj nemogoča. A verjamite, če se za cilj pravne države odločimo in trmasto zavzamemo prav vsi državljani, je mogoče doseči prav vse.
  Jasno je, da nikjer na svetu mafija ne more uspešno neovirano delovati, poslovati, če nima povezave z politiko, gospodarstvom, bančništvom, policijo in sodniki, zato tudi pri nas v Sloveniji ne more biti nič drugače mar ne?
  Nove parlamentarne in lokalne volitve v letu 2018 bodo prva priližnost, da damo svoj glas tistim politikom, strankam, ljudem, ki se bodo z vsemi silami borili za ponovno vzpostavitev pravne države in to za prav vse državljane enake.
  Bog mi naj izpolni samo eno željo, naj v letu 2018 stranka SDS znova postavi vlado in z predsednikom g.Janezem Janšo na čelu prvo in takoj počisti vso mafijsko zalego iz Slovenije.
  Da, te volitve v letu 2018 bodo dobivali politiki in stranke, ki bodo narod nagovarjali/nagovarjale neposredno in si za cilj zadale popolno uničenje udbomafije v naši državi. Šele z uresničitvijo tega cilja se bo dejansko našim državljanom povrnilo zaupanje v pravno državo in državne institucije. Enostavno povedano, VSE BARABE BO POTREBNO OBSODITI IN POSLATI NA DOLHOTRAJNO ROBIJO, NAKRADENO PREMOŽENJE PA ZAPLENITI.

  • Janko Gedlička

   Zavelik kriminal so pri nas obsojeni samo desni, pa ali so ga storili, ali pa ne(kakor nazadnje dr. Novič) Dovolj je že, da so se na nekem odseku svoje poti z desnim polom spajtlali. Levi pa morajo krasti, da je za udbomafijo dobro postlano in lahko v miru obvladuje drugorazredne.

 • Občasni Komentator

  To s temi umori ima veliko lukenj. Zadnjič sem se prerekal z nekom kaj je dokaz in kaj indic. In tudi zdaj avtor ponuja zgolj indice iz zanesljivih virov. Tudi Američano so ZDA napadli na podlagi verodostojnih in zelo zanesljivih virov o orožju za množično uničevanje, ki ga do danes nismo videli ali Američani našli. Prvič, če je vse zrežirano in je policija del te zarote, zakaj bi potem ujela tega Libanonca. Ne morejo biti slabi, v tej zgodbi pa kar naenkrat odlični. A njihovo delovanje pol ne naročajo vedno eni in isti strički? Drugič, od kod toliko zaupanja v nedolžnost tega g. Noviča. Sicer mi je tudi sestrična zatrjevala, da je nedolžen po pričevanju njegove hčere, ki je sošolka od sestrične. Ampak, tudi to je bolj osebno mnenje in ne dokaz. Tudi Novič nima nespornega alibija za čas umora. Tretjič, kaj je motiv? Zakaj bi ta Libanonček pobijal po naročilu nekoga iz Evrope? Dajte točno zapisat kaj naj bi inštitut delal, da je tako zanimiv za umore. Drogo ? – to je baje ovrženo.

  • stajerc5

   Od koga je preiskano, da je ovrzeno? Kje je bila uradno napisana samo ena vrstica o dogajanju v raziskovalni, v proizvodnji, v “kemicni” mafiji?

   • viRus

    Provocira.

  • dež
  • dež
   • Občasni Komentator

    Hvala za poslano. Sem prebral novice, preletel pa demokracijo, ker je precej daljši članek in samo v majhnem delu, ki govori o betonu povezan z Jamnikom. Kljub vsemu tudi ta, ki razlaga ni nek verodostojen vir. Lahko, da je res seveda, ampak me ne prepriča.

    • dež

     Saj tudi sodišče ni verodostojno.
     Jamnik je zamujal 40 minut, a se je Novič na sekundo točno odpravil od doma, da je po 7 minutah vožnje s kolesom, pri čemer ga ni zaznala nobena kamera ob poti, na parkirišču ravno še pravočasno ujel Jamnika.
     Fiat Punto, ki je sledil Jamniku od njegovega doma do Via bone in so ga zaznale vse kamere na tej poti ter je takoj po umoru odpeljal neznano osebo manjše rasti, ki si je pred tem slekla zgornja oblačila, pa po mnenju sodišča nima nobene povezave z umorom.

  • Naja Vanko
  • majda.n

   Nemški izvedenci – napisali poročilo, ki ga sodišče ni razumelo, zato so sprejeli Sabličevo. Izvedenec za telefonijo so podali tehtno obrazložitev – sodišče nič, sta pa v te namene delali rekonstrukcijo s kolesi tožilka in sodnica ter ugotovili, da lahko v času, ki sta ga določili, prideš do Via bone in zaključili, da so se bazne postaje pravilno preklapljale in je po njuno nedvoumno Novič kot nor bezljal iz Žavcarjeve na Koprsko, nato domov, pa zopet na Koprsko in nato zopet domov! Ali tisti, ki to zatjuje ve, da je po umoru mrgolilo policajev na kraju umora! Niti ena kamera Noviča ujela, policaji pa tudi ne! Torej Občasni komentator, kaj je to bil filmski scenarij, fantazija, romantika….?. Sabljič je v poročilo napisal, da je Novič kupil pištolo! Kje , kdaj ?? Kje je danes pištola? Meni so po umoru kazali neko sliko, za katero danes policija pravi, da slike nikoli ni bilo! Zakaj so na sojenja prihajali zaposleni NPU-ja? Kdo jih je pošilja in zakaj? Pa še veliko je takih vprašanj.

   • opazovalec

    majda,
    1) nemški izvedenec je napisal korektno poročilo, ki ni v nasprotju z sabličevo nalizo. Na Novičevi obleki so našli sledi streljanja, ki so lahko zaradi izstrelitve najdenih nabojev, ni pa nujno. Ne pa, da sodišče ni razumelo poročila. Vsekakor je pa Novič podal tri različne scenarije odkod sledovi streljanja. In na to se je sodišče med drugim uprlo pri razsodbi.

    2) nikoli ni bilo govora da je Novič kupil pištolo, so pa dokazi da je poizvedoval o nakupu. Pištole s katero je bil izvršen umor niso nikoli našli.
    ..
    Skratka hudič če javno izjavljaš, da obstaja spisek za likvidacije, če se bojda greš strelske vaje in si ves zapacan še po 1 letu, imaš konkretno zamero do posameznika in kupuješ orožje, nazadnje pa posameznik iz znamenite liste omahne pod streli in iz dneva v dan spreminjaš zagovor…… Težka situacija, potreben je malo boljši odvetnik, pa ni nujno da mu uspe. Če pa vlačiš v obrambo politično stranko, ki ni na najboljšem glasu, si pa skoraj pečen!
    Oprosti, takšna so pač kruta dejstva.

    • majda.n

     Resnica je samo ena, odvetnik Noviča ne bi zastopal, če bi imel samo majhen pomislek, da ne govori resnice. Srečo je imel, da ga je hotel zagovarjati. Scenarij, ki je bil pripravljen, je težko izpodbijati, še posebno je je za njim moč, denar in oblast.

     • Tone

      Odvetnika načeloma ne zanima ali obtoženec govori resnico ali ne. Poskuša samo spodbijati dokaze proti njemu in doseči oprostilno sodbo ali čim nižjo kazen. Zato tudi nedvomni zločinci zlahka dobijo odvetnika.

    • majda.n

     Nikoli, niti enkrat niste zasledili, da bi v ta proces mešali katerokoli stranko, nasprotno!

    • Iva

     Ni dokazov, da je Novič poizvedoval o nakupu! Pa tudi, če bi poizvedoval, to ni dokaz da je moril. Zanimivo, kakšna je logika Kolete (in tudi tvoja) :
     Določila je da je morilec kolesar brez luči in ker Novičevo kolo nima luči je zaključila, da je bil tisti kolesar Novič. Halooo? Kaj pa če je bil Bartol? Njegov telefon je bil lociran v Ribnici, fant pa je po zapletu povedal, da je bil na fakulteti za matematiko, od tam pa ni daleč do Via Bone. No NPUjevcev in tožilke ta protislovja sploh niso zanimala . Le zakaj?

    • Iva

     Katere scenarije je podal Novič?

     Ko je prišel na odvzem vzorca v jakni, jakne sploh niso pregledali, saj bi samo norec to storil, pameten morilec jakno uniči! Vsi z odvetnikom vred so ugibali, od kod delci, razlaga je bilo delo s stroji na Krasu. Nato pa so ugotovili, da je pred letom hodil na strelišče – pasivna kontaminacija z različnimi vrstami streliva! Kar je bilo na sojenju pojasnjeno, toda maloštevilni novinarji (enkrat eden drugič drugi iz istega medija, če sploh) so sedeli na ušesih? No res pa je, da je bila slišnost v veliki dvorani katastrofalna in noben protest ni pomagal . Le zakaj? V sodbi je nato Koleta napisala kup pomanjkljivih in nepopolnih resnic alias laži.
     Mi lahko odgovoriš, v katerem mediju si prebral o 3 scenarijih? Hvala.

     • opazovalec

      O spremembi zagovora je večkrat pisalo v medijih. Sicer sem napisal po spominu, toda če se ne motim je to bilo nazadnje navedeno v Dnevniku ob poročanju o zadnji sodbi.
      In ne mi govorit, da nekdo, ki se strelsko udejstvuje, ni sposoben namiga med preiskavo, kaj se lahko najde na jakni. Tako pa je ob vsakem novem dokazu prišlo nova različna pojasnitev. Spet navajam po spominu iz slovenskih medijev. In vse te spremembe razlag niso bile nikoli dostojno obrazložene. Oprosti, toda malce me spominja na preiskavo neke “lumparije” na naši gimnaziji ko sem hitro ugotovil, da laganje in zavajanje ne pomaga kaj dosti. Na vsak izmišljen odgovor je prišlo pojasnilo, “…je pa povedal drugače”.
      Kot sem napisal, lepo godljo si zakuha človek, po umoru direktorja do katerega ima mnogo verjetne zamere, in ki ima seznam oseb za likvidacijo (oziroma se z njim hvali), se strelsko udejstvuje in je vsevprek kontaminiran z strelnimi delci enakimi kot najdeni naboji in se menda zanima za nakup pištole in katerega mobitel daje signale v bližini umora.
      Ali je pa res on bil strelec pa vesta samo on in ljubi Bog (seveda če se vanj verjame). Tudi sorodniki niso preveč merodajni, kamoli še neki forumski navijači in politični somišljeniki, vključno razni kemiki Č iz IJS

     • Iva

      2 leti sem hodila na sojenja – primarna informacija (imela sem tudi “vpogled” v razno dokumentacijo in video posnetke, ki jih sodnica po zahtevi obrambe ni hotela predvajati – zakaj?) in sem nato brala, kaj pišejo novinarji – citirali so v glavnem tožilko. Ko sem Žgajnarjevo pred VS, ko je novinarjem razlagala o tem, da je Nemec dejal, da morilec NI BIL poškropljen s krvjo vprašala, ali je res tako dejal (v RESNICI je dejal da NI NUJNO , da je bil, ker ni znana strelna razdalja), mi ni odgovorila, novinarji pa so pisali njene laži!
      Tvoj zgornji zapis (sekundarna informacija – iz medijev) pove resnico o prodanih medijih in novinarjih F571! Zakaj mi Delo noče objaviti dveh zadnjih pisem, kjer pišem o protidokazih v pritožbi obrambe in o dogajanju na sojenju višjega sodišča? Zakaj so mi na MMC po obsodbi 22. dec. brisali 6 komentarjev, ki so bili na zadnjih straneh?
      Novič ni imel nobenih zamer do Jamnika, ki je bil le pooblačenec KI (odpoved je napisal že Venturini). Zanimivo, da je prvo tožbo za odpoved leta 2009 (!) dobil, nato pa je sodišče … Zanimivo, kako deluje SLO mafija vsepovsod. Če že, bi se po logiki moral maščevati sodnikom!
      “Vsevprek kontaminacija” je blodnja v tvoji glavi! Gre za mikronske delce, ki na jakni, s katero je hodil na strelišče, tudi, ko je delal raziskavo za Mors, ostanejo večno – igla na nogometnem igrišču, je bilo razloženo, novinarji pa niso hoteli slišali, sodnica pa ne zapisati!

      Da ni morilec pove ZDRAVA PAMET, kažejo pa materialni dokazi – video posnetki. Pride čas, ko bo ljudstvo pisalo to zgodbo in ne mafija!
      http://dosjemilkonovic.si/post/341125/iva-pavlin-zurman-sodna-sramota-v-hisi-sramote

     • Iva

      In še, Novič je bil na strelišču nazadnje eno leto leto preden se je zgodil umor Jamnika – toliko o spominu in kontaminirani jakni, ki je vseboala najrazličnejše delce.
      In še, logika pravi, da morilec nosi rokavice in jih skupaj z nad-obleko zažge. In pravočasno je pobegnil s fiatom, ki je Jamniku sledil po Tržaški, nato pa v bližini čakal na sporočilo!.
      Kje je logika, da je fant, ki je našel Jamnika prišel točno po isti poti (možnosti je več) in je zamujal na zabavo le dobro minuto več kot Jamnikom (slabih 40 minut), na policijo pa je klical šele, ko je morilca odpeljal fiat?

   • Občasni Komentator

    Sodišče ima prevajalce, tako da razlaga, da ni razumelo ne drži. Kakšno je bilo poročilo izvedenca za telefonijo? Jaz ne ponujam nobenega scenarija, samo sprašujem kao in kaj, ker zadeve ne poznam. Malo preveč naivno je videti, da je g. Novič res čista nedolžna rožica. Še enkrat, ne trdim, da je to storil, bizarno je tudi obsoditi nekoga, če morilsko orožje ni bilo najdeno. V ZDA vsekakor ne bi bil obsojen. Vi ne povesta kakšno sliko ste videli? Sliko česa? Pištole? Sojenje je odprto, pride lahko kdorkoli tudi NPU uslužbenci. Kot sami poveste, veliko je vprašanj, in jaz sprašujem, da se informiram o stvareh. Kar tako v splošno zaroto pa vedno težko verjamem, če je z leve ali desne strani.

    • Iva

     V POROČILU Bavarskega deželnega kriminalističnega urada (9. nov. 2016) je zapisano:

     Glede sledi izstrelkov na rokah (laseh) je ing. Manthei napisal: Od odvzema sledi izstrelka po tako dolgem času in brez nadzora kontaminacije oz. čiščenja po našem mnenju NI MOGOČE pričakovati obremenilnih informacij glede podanosti sledi izstrelkov v času storitve kaznivega dejanja.
     Glede sledi izstrelkov na oblačilu-jakna Bugatti (ing. Manthei): Tudi tu po našem mnenju v opisanem primeru NI MOGOČE podati zanesljivih informacij glede soodvisnosti s kaznivim dejanjem.
     Dr. Gebhart: Število delcev na jakni v veliki meri govori v prid tezi, da ti delci izvirajo iz različnih virov sledi izstrelov (vrst streliva) – in PREJ NE iz streliva kaznivega dejanja.
     Dr. Gebhart : Pripisovanje delcev izstrelkov določenemu tulcu s priznanimi znanstvenimi metodami NI MOGOČE.

     Na ponovnem sojenju je E.Ceket, ki je pisala prvo poročilo in bila takrat 20.12.2014podrejena direktorju Sabliču pritrdila Nemki-kemičarki, da gre za različne vrste streliva. Torej je povozila bivšega šefa, ki je trdil, da gre le za tulec.
     Toda Koleta je slabo slišala??! in je v sodbi napisala, da se je Nemka strinjala s Ceketovo. Halo? Banda pokvarjena!

     • Janko Gedlička

      Le še kaj razloži. Ko širiš vedenje o teh potvorbah, širiš tudi možnosti za Novičevo ekskulpacijo, saj javno zavedanje o njih na ta način pridobiva svojo težo.

  • Jan Kovalski

   Tudi, če Novič nima alibija je to dokaj nepomembno. Bil je obtožen in obsojen za umor in na sodišču je teža, da mu dokaže, da je on morilec. Dokazov pa sodišče nima, ima samo: “Nekaj že mora biti” in “Ja, je možno, da je v 5 minutah prikolesaril na kraj zločina” (ampak takih je vsaj še kakih tisoč Ljubljančanov, ki živijo v tistem delu mesta), … To kar Sodišče pripisuje Noviču je premalo za obsodbo, ker končno: A imaš ti alibi, da ga nisi ti ubil Jamnika?

   • Občasni Komentator

    Seveda imam in v tem je ves catch takšnih zgodbic. Nekateri spremljate zgodbo precej podrobno, jaz se res nisem poglabljal v vsa dogajanja okrog tega umora. Seveda ne sme on dokazovat nedolžnosti temveč sodišče krivdo, ampak ne drži niti to, da sodišče nima prav ničesar. To se mi vseeno zdi pristransko poročanje. Skratka zapleteno in upam, da se kdaj reši zavoljo Noviča in njegovih ter Jamnikovih svojcev.

    • majda.n

     Sodišče, policija, NPU in toćžilstvo nima prav ničesar, samo neke zgodbice in namigovanja. Na strani dosjemilkonovic.si je objavjeno vse – preberite in nato komentirajte.

     • Tone

      Potem naj te ne skrbi za Noviča. Na eni od inštanc bodo že ugotovili, da tožilstvo nima ničesar.

     • Občasni Komentator

      Zelo objektivna spletna stran.

  • montyamp
  • Novič

   Če Se Res Tako Poglabljaš, kaj je po tvojem mnenju najbolj obremenjujoče za Noviča. Ker meni je ta zgodba čudna. Res so z leve in desne strani pristranska javljanja, a neka sredina bi prišla ven. Je pa tako, kot piše Jan, ti bi hotel, da Novič dokaže, da ni kriv.

 • Asterix in Obelix

  Dobro,da se je pisal Pavec. Ker, če bi se pisal Plavić bi bila policija kar tiho in bi lahko Michel Stephan lepo odšel domov. Sredi noči bi pa Plavić stal pred vrati in pozvonil, ko bi mu Michel Stephan odprl bi ga pa vpršašal, če pozna to glavo. Potem bi mu odrezal glavo pa bi Novič dobil kazen za dvojni umor.
  Hudiča, če bo šlo tako naprej se bodo izobraženi doktorji kmalu začeli obnašati kot LOS ZETAS.

 • Vrhovni sodnik

  Zakaj ta še ni obsojen ob 100% dokazih ?

  • Dr. Ustavnega prava

   Sodniki sodijo v korist kriminalcev in lopovov, nedolžne pa zapirajo, ja bravo cmero, s tabo na čelu sami nesposobneži in prevarantje.

  • Naja Vanko

   Tožilec išče grešnega kozla, da mu podtakne.

  • baubau

   Ker v tej državi vladajo gangsterji.

 • Asterix in Obelix

  Mene pa zanima zakaj bi morali pospraviti vse normalne od Jamnika do Plavca? Ali bi radi naredili hišo opic?

 • Sadako

  Milko Novič ga ni ubil, ker sem ga videla streljat (ne na Jamnika) pa sem se bala, da ne bo nehote ubil mene. Ta bi za enega človeka rabil toliko pušk, kot jih je na tem videoposnetku. Pa še takrat bi prej ubil tiste, ki jih ne bi hotel ubiti.
  https://www.youtube.com/watch?v=cUbCp2WgkYw

 • rrrrr

  Slovenska policija je ena najbolj demokratičnih na svetu. Dr. Stephan je že bil osumljenec pir umoru dr. Jamnika, pa je odklonil jemanje vzorcev streljanja iz svojih rok. Pa je policija rekla, v redu.
  Tri leta kasneje je Rašida sam prijavil istega Dr. Stephana zaradi napeljevanja k umoru. Pa je policija spet rekala, v redu.
  Ko bomo v bodoče državljani divjali po avtocesti ali parkirali na Čopovi, se bomo policiji prijavili kar sami. Bo policija rekla v redu. Samo potrdilo priložite….

 • nevtrino

  Je kje objavljena kakršnakoli izjava Janeza Plavca ? Koliko ljudi na KI nekaj ve ? Nihče, kaj ?

  • dež

   Vsi tiho, ene velike riti, zadeva zaudarja kot razpadajoča greznica.

 • montyamp

  Na vrhu belega kupa gnoja smrdi halbmadžarski žvepleni murgelzwergl.
  Sliši na ime PLAVI .

 • Iva

  Policaji so “prisluhnili” Irancu, niso pa NPU (!) kriminalisti “prisluhnili ” kameram, ki kažejo dogajanje pri Via Boni tik pred in po streljanju na dr. Jamnika. Le zakaj? V umor Jamnika je vpletena tudi SLO mafija belih ovratnikov!

  Kar 5 kamer je beležilo dogajanje, dva kolesarja, osebo, ki je hitela na parkirišče ob prihajanju Jamnikovega avtomobila in osebo, ki si je takoj po streljanju na bližnjem pločniku slačila gornja oblačila, in jo je le minuto kasneje oz. 2-3 minute po streljanju odpeljal takrat prispeli Fiat Punto, ki je Jamnikovemu avtomobilu sledil po Tržaški (kaže druga kamera).

  Tudi pred umorom Jamnika je pršilo, pa je sodnica zaključila, da je ARSO to zanikal. Posnetki kamer so kazali luže(!), vendar je Koleta zaključila, da luž ni, in njena je obveljala (sic!). Takšna je bila situacija na sojenju. Ko ji je odvetnik oponiral, mu je zagrozila z denarno kaznijo!!!

  Ne moč argumentov (kaj šele dokazov), ampak argument moči pokvarjenega pravosodja je pisal obsodbo Noviču. vpleteni so tudi preiskovalci, vsi pa so delali po navodilih SLO naročnikov. Najverjetneje gredo lovke tudi v EU – tam je denar za razne milijonske projekte!

 • Janko Gedlička

  Tale libanonski Štefan me zopet spominja na hude muke neupravičeno obsojenega dr. Milka Noviča. Že prvostopno sodišče je dobro naravnalo dolžino kazni s svojo krivo
  obsodbo. Za kaznivo dejanje umora je sicer predpisana kazen zapora od 15 do 30 let. Kakor da se je „izkazalo“ milostno, ko mu je izreklo za 5 let nižjo kazen, od največje predpisane v tem razponu, čeprav mu je očitalo tri znake kaznivega dejanja umora in sicer na 1. zahrbten način, 2. iz morilske sle in 3. iz brezobzirnega maščevanja, čeprav bi za očitanje umora in ne le lažjega kaznivega dejanja uboja zadostoval zgolj en od teh
  navedenih načinov. Vendar mu je „privoščilo“ to „milost“zgolj zato, da ne bi mogel vložiti pritožbe še na Vrhovno sodišče (VS), saj bi bila ta dovoljena le, če bi bila izrečena kazen tridesetih let zapora. Res sicer lahko vloži izredna pravna sredstva na VS. Praktično pride v poštev predvsem zahteva za varstvo zakonitosti, ki pa je po svojih razlogih v odnosu na pritožbo krepko omejena. Namreč v njem ni več mogoče uveljavljati zmotne ali nepopolne ugotovitve dejanskega stanja. Kar smilita se mi odvetnika, ki bosta bistveno bolj garala, kakor bi v primeru pritožbe. Po izdaji sodbe VS, ki bo, kakor menim, da je pričakovati zavrnilna, saj ima udbomafija na vseh sodnih instancah na razpolago dovolj sodnikov in administrativnega osebja, ki ravnajo tako, kakor (po ljudski pesmi) „paša, ki se Turkom prav obnaša“. Sicer je formalno možno že kar vložiti tudi ustavno pritožbo. Problem pa je v tem, da je ta pred zahtevo za
  varstvo zakonitosti možna samo tedaj, če je zatrjevana kršitev OČITNA in če bi z izvršitvijo posamičnega akta nastale za pritožnika NEPOPRAVLJIVE posledice, sicer pa je prej potrebno izkoristiti vsa izredna pravna sredstva na VS. Menda se že iz aeroplana vidi, da se z izvrševanjem dolgotrajne zaporne kazni (z vštetim priporom)
  njegovih hudih posledic ne da popraviti, težje pa je z očitnostjo zatrjevanih kršitev človekovih pravic. Te so bile sicer gospe Ivi, ki je zelo nazorno s komentarji na tem portalu poročala o njih, kakor tudi drugim, ki so tudi prisostvovali na glavnih obravnavah
  zoper dr. Noviča (npr. gospod rrrrr) očitne – pristranskost sodnikov, preprečevanjem izvedbe pomembnih dokazov z „moduliranjem“ dejanskega stanja, oviranje javnosti sojenja z izbiro premajhnihrazpravnih dvoran, slabim ozvočenjem itd. Vendar ti ljudje, ki so udejanjali javnost, so bili vseskozi prisotni na obravnavah in so jim te kršitve „ven štrlele“. Tudi pošteni ustavni sodniki pa se bodo morali do uvida teh kršitev dokopati s
  proučitvijo zadeve, saj te le niso že na prvi pogled povsem očitne. In kakor se dandanašnji izkazuje izsodbUS je v njem večina takšnih sodnikov kakršen je bil paša, ki se Turkom prav obnaša (hvala bogu za ddr. Klemena Jakliča). Tako se bojim, da bomo čakali na ESČP. Tam pa bo sodba zoper dr. Noviča morala pasti. Malo pa le upam, da se bo udbomafija le zbala za kolaps našega „pravo“sodja, za katerim bi se lahko
  skrivala in ne bo dala US „komande“ kakor v primeru brigadirja Krkoviča na rednih sodiščih.

  • Iva

   Na zadnjem sojenju (22.12.2017) je Živičeva nakladala in ponavljala neumnosti, ki jih je v sodbi nizala Koleta (njena katastrofalna pisna sodba ni vredna pisnega izdelka faliranega študenta prava, kaj šele, magistre prava !??), čeprav je vedele, da je vse blef. In res, na koncu so vsi “dokazi” izpuhteli, krivdo pa je oznanila z besedami, da so na Noviču našli GSR delce. HALOOO?!
   Oba nemška izvedenca sta namreč zavrnila Sabliča rekoč, da NI MOGOČE podati zanesljivih informacij glede soodvisnosti maloštevilnih mikronskih delcev s kaznivim dejanjem. Delci so bolj verjetno posledica kontaminacije na strelišču, saj gre za ostanke različni vrst streliva!

   Vsekakor bo sodba padla na VS, saj si Florjančič ne bo smel privoščiti takih norosti, kot so jih delali predhodniki (prihajajo volitve). Zadevo bodo vrnili na izhodišče (kršenje zakonitosti …), kar pomeni ponovno zavlačevanje. Bodo pa morali Noviča izpustiti!

   • Janko Gedlička

    Dobro si dopolnila odgovor. Žal pa vse meritve javnega mnenja, celo tiste, ki jih naroča SDS (če se prav spomnim, se agencija imenuje Parsifal), kažejo, da bo imela udbomafija zanesljiv temelj za nemoteno obvladovanje Slovenije in drugrazrednih. Bojim se, da se Florjančič ne bo nazaj potegnil. Kdo od volivcev pa ve za konkretno “pravo”sodno in policijsko zlorabo v zadevi Novič. Večina verjame režimskim medijem. Premalo ljudi spremlja svobodne medije.

    • Tone

     Problem slovenskih “svobodnih” medijev je v tem, da so zanimivi smo za ljudi, ki sicer nič drugega ne berejo. Torej tudi ničesar ne razumejo in jih je zelo lahko nategniti. Pogosto pa imajo nepismene in precej primitivne novinarje, ki samo nenehno ponavljajo to, kar njihova publika želi slišati.
     Zato je zelo malo možnosti, da bodo “razsvetili” slovenske volivce, kot pobožno upaš.

     • Franc Šink

      Če krave nenormalno mukajo, pameten kmet ve da je nekaj narobe.

     • Tone

      Ta pregovor je nastal, ko so bili kmetje še nepismeni in verjeli, da so krave, ki nenormalno mukajo uročene. Sicer pa na kmetiji ta pregovor včasih res velja.

     • Franc Šink

      Daj no Tone,Saj v tem je bistvo.

     • Tone

      Kmečka pamet je uporabna na kmetiji, v mestu, fabriki ali državi pač ne. Zdrava kmečka pamet nam pravi, da je Zemlja ravna in da se Sonce vrti okoli nje. In s tem znanjem je mogoče čisto dobro kmetovati, ni pa mogoče gledati prenos športne tekme iz Amerike preko satelita. Satelit je mogoče lansirati samo, če vemo, da je Zemlja krogla.

    • cosmosjasnovidec

     Saj to je ravno največji problem.
     Gledajo in spremljajo manipulacijske zavajalske medije tako,da na koncu sploh ne vedo o čem poteka zadeva saj imajo popolnoma sprane možgane.
     Sam vem po sebi,ko sem moral za časa volitev nadreti taščo zaradi njenega bluzenja,ker buli na tv-ju tale pop in a kanal.
     Najprej je govorila kako se je tovariš “pahor”spravil na ubogega tovariša “kurčana” drugi dan jo že slišim kako preklinja “kurčana” z svinjo ter raznimi izrazi ker se je spravil na ubogega “pahorja”.
     Nikakor ji nisem mogel razložiti,da je to ena in ista komunajzerska nesnaga in so tole samo manipulacije glede volitev dokler je na koncu nisem nadrl kot se spodobi.
     Ko je bil dan volitev me pa tudi žena vpraša kdaj bova šla pa volit,ker je že pozno ura.
     Ko sem ji odgovoril na katero volitev saj pa nimam koga voliti,če sta pa samo dva komunajzarska kandidata sem pa opazil kako je tašča zbegano na debelo pogledala in se v trenutku pobrala v njeno sobo.
     Takrat sem seveda tudi takoj vedel,da je že hodila na volitve in seveda volila tovariša “pahorja” k čemur so seveda pripomogli komunajzarski zmanipulirani mediji starejši ljudje pa jim seveda nasedejo predvsem zaradi nepoučenosti medijske izprijene lažne propagande.
     Komunajzarjev namreč že od nekdaj ne trpi saj je tudi pobožna in nenehno v cerkvi,ker je tudi pri Karitasu kjer zbirajo in dajajo hrano ter zadeve pomoči potrebnim imajo pa tudi pevski zbor kjer je udeležena predvsem pri pogrebih,ko zapojejo pokojnikom.
     Kolikor sem pa opazil od takrat več poročil na tv-ju sploh ne gleda in ne spremlja čeprav ji jaz glede teh volitev nisem hotel niti ničesar omeniti je pa očitno spoznala kake laži trosijo razni mediji.

     • Janko Gedlička

      No, pa ste imeli malo špasa.

  • ahnenpass

   Kako zgleda pa umor za 15 let, a 30 dobiš, če na koncu še posiliš in poješ svojo žrtev?

   • cosmosjasnovidec

    30 let je v Sloveniji najvišja možna kazen in ta se izreče v večina primerov dva ali trojnega umora.
    Za slično zadevo katero so naprtili Noviču ne poznam primera,da bi kdo dobil več od 15.let ampak celo so vsi bili po 6.let in še to dokazani saj so storilci umore tudi priznali ali so pa sami poklicali policijo na kraj dogodka.
    Razumeš sedaj kaj je Janko Gedlička pojasnjeval??

    • Janko Gedlička

     Najprej, kazen 30 let zapora ni najvišja predpisana kazen v Sloveniji. Po določilu 2. odstavka 46.člena kazenskega zakonika (KZ) se se sme izreči tudi kazen DOSMRTNEGA ZAPORA.. Po tem določilu je možno izreči dosmrtni zapor tudi prav za umor (116 čl. KZ) vendar le v primeru, če storilec stori v steku dve takšni kaznivi dejanji. Za umor pa se po določilu 116. člena KZ izreče kazen zapora NAJMANJ petnajst let, vendar pa ta po določilu 1. odst. 46. člena ne sme biti daljši od tridesetih let. Za to kaznivo dejanje lahko storilcu sodišče po določilu čl. 50 KZ zapor omili pod mejo, ki je predpisana z zakonom, če ugotovi posebne olajševalne okoliščine. V teh mejah lahko po določilu 1. točke 1. odstavka 51. člen KZ omili do deset let zapora, po določilu 2. odstavka istega člena pa jo sme v primeru, da je priznal krivdo v sporazumu s tožilcem, omiliti do treh let zapora. No in dr. Novič krivde NI PRIZNAL, saj ni moril. Potemtakem bi sodišče, če bi dr. Novič res moril – kar pa ni – smelo brez omilitve izreči le kazen najmanj petnajstih let in največ trideset let zapora. Če je sodišče izreklo tako drastično kazen 25 let zapora, ne pa da bi mu jo omililo, bi za „potrebe“ udbomafije izreklo tudi višjo kazen v smeri proti dovoljenemu maksimumu. Tako mu je dalo vedeti, da se ta mafija ne pusti ogrožati v svojih interesih, kakor s tožbami na delovno sodišče, sploh pa bi mu v dolgotrajnem zaporu zmanjkovalo psihofizičnih moči, zaradi katere bi težje dokazoval svojo nedolžnost. Zaradi kozmetike, ko mu je sodišče izreklo za pet let nižjo kazen od najvišje dovoljene, pa mu je odvzelo pravico do pritožbe na VS..

     • cosmosjasnovidec

      Ja to sicer drži saj ga je tudi predlagalo pravosodno ministrstvo za časa prve vlade Janeza Janše vendar je pozneje ministrstvo za pravosodje predlagalo odpravo dosmrtnega zapora saj po njihovem mnenju za uvedbo ni bilo nobene podlage niti potrebe v praksi,ker tudi Slovenija nima ustrezno urejenih zaporov za tako kazen saj so vedno prenatrpani.
      Ne morem pa trenutno reči oziroma niti več nisem siguren ali je zakon o odpravi takrat že bil sprejet ali je pa še vedno ostal v veljavi,ker se taka dodelitev kazni ni nikoli nikomur dodelila ampak je obveljala najvišja 30.let niti se nikoli ni omenila.
      Sicer je bila dodeljena tu in tam zaporna kazen 50.let (dvojni,trojni umor ali podobno) vendar je na koncu vedno obveljala najvišja enotna 30.let oziroma na združitev.
      Hja po pravici povedano trenutno niti ne morem reči nič glede te dosmrtne kazni,ker enostavno ni bilo potrebe po njenem spremljanju bo pa že tako držalo kot pišeš v kolikor so še členi katere si navedel veljavni.

     • Janko Gedlička

      To se pa da zelo enostavno spremljati. Težje je spremlati mafijo.

  • Mojca pokraculja

   Odlična analiza in predvidevanja. Vse kaže na to, da so v “pravni sistem” vgrajene prav vse varovalke, da se stvar odvije vedno tako kot pravimo “kamor se obrneš imaš rit zadaj”. Le za nekatere v določenih primerih se “najdejo” izjeme od pravila – naravnost ironično utemeljujoč z “izjema potrjuje pravilo” !
   Predvsem US si je inštaliralo “selekcijo” pri obravnavanju zahtev v zvezi s kršenjem človekovih pravic zagotovljenih z Ustavo RS. Najprej izločevalni pogoji kdaj se sploh lahko vloži zahteva, potem pa v nadaljevanju še sito ali bo zadeva sploh vzeta v obravnavo. In za krono vsega jim sploh ni treba utemeljevat in navajati razlogov, zakaj zadeve ne bodo vzeli v obravnavo. Zgolj s suhoparno navedbo – ne gre za pomembno pravno vprašanje.

   Tudi jaz se sprašujem, doklej še? Se res ne da nič narediti ?

   • Janko Gedlička

    S tole izvrstno piko na i pa si zašla povsem in medias res in jo razgalila.

    • Mojca pokraculja

     Hvala. Najprej sem se ustrašila kaj sem ga pokronola oziroma kam sem zašla;))
     Prepričana sem, da je treba vse sproti razkrinkavat in s prstom pokazat na te manipulacije, ki se dogajajo od sodstva navzgor in navzdol. In seveda še povsod tam, kjer nam “glumijo” pravno državo.
     Ja, tudi v teatru se večina realnih stvari ne zgodi na odru, ampak zadaj za njim.

     • Janko Gedlička

      Oprosti! Namesto zašla bi bila primerna beseda prišla.

     • Mojca pokraculja

      Že v redu, kolega:))

  • KIKI

   Spomin na prihodnost….

 • domovina mili dom

  Povsem odveč, brez upanja. Komunistični divji zahod. Pravica močnejšega.

  • Luiggi

   Jaz pa pravim,da je to mafija,veliko hujsa,kot Sicilijska!

   • domovina mili dom

    Komunist je grozljivejši od nacija, fašista in ne nazadnje mafije.

 • odzunaj

  Točno tako !
  Stephen, ki je dobil odpoved od Jamnika 2010 je bil dec 2014 osumljenec, ki naj bi mu odvzeti sledi GSR. Ko je rekel NE, so rekli OK.
  Dr biologije iz Jemna, ki je dobil odpoved od Jamnika, je bil dec 2014 osumljenec, ki naj bi mu odvzeli sledi GSR, a je naslednji dan pobegnil , niso ga iskali, niso uporabili Interpola, on pa mirno spi baje nekje na Norveškem, njegov e-mail na Štefanu pa je baje še vedno aktiven,
  Tretji dan po umoru NPU Majhenič slovesno razglasi Noviča za krutega nevarnega morilca, drugi niso več zanimivi.150 oseb je zaslišanih zgolj o Noviču ! Noviča ni nihče bremenil ,je rekel preiskovalni sodnik Hribar in 62 letni umrl (?) en teden pred prvim narokom višjega sodišča mesec nazaj (!).

  V primeru Plavec naj bi bil morilec Iranec Rašid. Zanimivo,Stephen, organizator, nekemu morilcu Irancu
  ne postreže z organizacijskim načrtom, pač pa mu razlaga :
  – da se mori v dežju – kot se je pri Jamniku,
  – da zato niso uporabni video posnetki – zato so pri Noviču izločili dokaze 54 video posnetkov ( !!!)
  – da so naročniki umora iz EU . Seveda, Jamnika pa en bogi Novič !
  ZANIMIVO , da te iste naročnike, tudi umora Jamnika, ščiti slovenski NPU, policijski NFL, tožilstvo, okrožno in višje sodišče ! )
  – zanimivo, kako nekemu Irancu, ki naj bi bil profesionalni morilec, Strephen razlaga tudi kako se strelja,
  pa razlaga mu tudi, da so naročniki iz EU, njega pa zanima zgolj denar !!! Denar iz tega posla ali kakega drugega, samo da je denar !!!

  No, video posnetki umora Jamnika so zelo uporabni, a so izločeni ! Kažejo morilsko trojko : avto (sledenje Jamniku in odvoz morilca 1-pešca), morilca 1-pešca in kolesarja -suport za ostalo potrebno.

  https://www.youtube.com/watch?v=bwjNPuawASg

  http://dosjemilkonovic.si/

  • cosmosjasnovidec

   Da se je na tem inštitutu izdelovala zmes za primešanje trdi drogi (KOKAINU) za golazen balkansko mafijsko prekupčevalsko združenje BALKANSKI BOJEVNIK je znano.
   Kjub vsem dokazom in njihovem početju z prekupčevanjem droge za katerega vedo vse države sveta in kjer so jih tudi obsodili in so za njimi razpisane tiralice so samo v SLOVENIJI bili oproščeni.
   To pove vse od skorumpiranih podkupljenih sodiščih oziroma nasplošne celotne vlade Slovenije v sodelovanju komunajzerske ter ostale levaške elite katera je z temi odpadnimi čefutarskimi smetmi sodelovala.
   Torej zakaj umor Jamnika?
   Povsem jasna zadeva je pa ostalo odprto vprašanje za kaj točno??
   Ali se je to dogajalo za njegovim hrbtom in se z tem ni strinjal pa je hotel to preprečiti in naznaniti
   udeležene kriminalce zaposlene tudi na inštitutu?
   Ali je vedel za vse skupaj prejemal denar potem pa si naenkrat premislil,hotel z dejavnostjo končati z čemer se preprodajalci seveda niso strinjali saj bi jim manjkala zmes za primešanje k drogi?
   Torej ni potrebno ugibati zakaj so mu grozili (če mu so seveda tudi z umorom staršev itd.)in ga ubili saj ni težek zaključek.
   Sprašujem se pa zakaj Novič kriminalcev ne naznani saj sem prepričan,da ogromno ve glede tega in po moje tudi kdo vse so Slovenski naročniki umora Jamnika.
   Edino razlago imam,da se zaveda,da je v zaporu in so mu nedvomno seveda zagrozili z grožnjo,da mu bodo pobili vso familijo.
   Tako je pa v zaporu popolnoma nemočen in bi na prostosti morebiti naredil drugače saj bi poprej lahko poskrbel za varnost družine oziroma vseh sorodnikov,če še jih ima.
   To prav dobro ve tudi zahojena podkupljena kriminalna sodniška golazen katera je tudi pri tem umoru Jamnika sodelovala zato se pa na vse pretege trudi Noviča obdržati v zaporu,ker bo zaradi groženj moral molčati,če hoče obdržati živo družino.
   Zadeva je več kot sramotilna za vso Slovenijo po vsem svetu kjer spremljajo to burlesko predvsem pa na nesposobno ter prav tako delno skorumpirano ter podkupljeno POLICIJO katera ni sposobna zadeve raziskati ter spraviti na pravo pot.
   Balkanski čefutarski kriminalni izmečki so zagrozili namreč tudi vodilnim na policiji kateri so pri teh kriminalih švercanje droge sodelovali sedaj pa vsi posrani od strahu molčijo.
   Prekleta drhal.

   • Iva

    Novič kriminalcev ne more naznaniti, ker ne ve kdo mu je podtaknil umor. Odpuščen je bil leta 2009, ker je bil kritičen do nedela raznih parazitov na KI, ki so nato zahtevali njegov odpust.
    Udbomafija je vedela, da je hodil na strelišče in se ukvarjal z raziskovanjem razstreliv (tudi za Mors), zato je bil najprimernejši kot nadomestni morilec, so vedeli obveščevalci.

    Treba je bilo preusmeriti preiskavo že na samem začetku, Barago so zamenjali s Hribarjem, vpletena je NPU in le 6 dni po umoru je Majhenič zapeljal zadevo v pravo smer, kar je potrdila tudi tožilka, da ” so zadeve tekle v pravi smeri” (sic!) Zalomilo se je, ker hčere ni odpeljala mama ob 19 uri (prisluhi), ampak je ponjo pol ure kasneje prišla prijateljica. Zato so Jamniku pokvarili avto in je prišel z ženinim. Toda časovnica se nikakor ne izide in kamere Noviča niso opazile!!

 • svoboda sloveniji

  NE PRIČKAJTE SE S PROVOKATORJI !
  NE ZASLUŽIJO SI VAŠIH BESED !
  PRAV VSI TUKAJ POZNAMO RESNICO.
  DR. MILKO NOVIČ JE NEDOLŽEN !!!
  BILA SEM NA VSEH OBRAVNAVAH.
  V PETEK 22.12.2017 SEM STALA OB STRANI MATERI POKOJNEGA DR. JANKA JAMNIKA, KATERI JE SODIŠČE, KO JI NI PUSTILO PRIČATI RESNICE ZAVESTNO NALOŽILO ŠE KRIVDO ZA TRPLJENJE NEDOLŽNEGA DR. MILKA NOVIČA IN NJEGOVE DRUŽINE. GOSPA ANA JAMNIK SRČNO UPA, DA BO DOČAKALA DAN, KO BO IZVEDELA KDO IN ZAKAJ JE UMORIL NJENEGA SINA, KER VE, DA TO ZAGOTOVO NI BIL DR. MILKO NOVIČ.
  NAROD ZBUDI SE !!!

  • ahnenpass

   Jaz pojma nimam kdo je nedolžen in kdo morilec, samo v znanost verjamem, mene dokazi ne prepričajo, torej lahko kar se mene in verjetno tudi večine Slovencev tiče, obsojeni gre mirno domov. Ampak zato še ni dolžen, samo kriv ni, boli me k* za njega, svoje pravice moramo braniti.

 • Rožle

  Totalne zblojence pa spuščajo na svobodo , da ne rečem kar psihopate …
  *****************************************

  Sodnik Stephenu Casiraghiju odpravil pripor, ta že na prostosti …

  • ahnenpass

   mene pa zanima, kdo bo začel zapirati zblojence in psihopate, ki so jim zrihtali šiht v državnih službah oziroma njihove sodelavce in ovaduhe. Kdo.

   • nevtrino

    Kdo, kako in kdaj ?

  • KIKI

   Denar sveta vladar! Če nimaš nič ali premalo, pa greš za rešetke ali
   pa te počasi odstranijo s prizorišča..

 • ahnenpass

  Edino pomembno vprašanje je, če je mogoče dokaze tožilstva tolmačiti še kako drugače oziroma ali obstajajo možnosti, da niso povezani z obsojenim.
  To je razlika med lovom na čarovnice in vladavino prava, redko katera čarovnica jim je ušla, kriminalcev je pa na prostosti kolikor hočeš. Ampak danes je vseeno bolje kot je bilo za časa inkvizicije, nihče ne bi zamenjal.
  Državljani smo dolžni braniti svoje pravice, ne pravice krvično obdolženih. Primer je zelo pomemben zaradi odziva javnosti, sodišče mora zdaj nedvoumno dokazati, da se je lahko zločin zgodil edino na opisan način, sicer smo vsi v veliki nevarnosti.

  • ahnenpass

   (če sodišče spusti Novkoviča, bo moralo revidirati še na tisoče podobnih sodb, izrečenih zgolj na podlagi posrednih indicev in šalabajzerskih konstruktov, kar je seveda nezakonito, nerazumno in predvsem nemoralno)

   • nevtrino

    No, Milka Noviča, ne Novkoviča, če prisebno govorite o tej osebi, ?!?… in zaradi tega naj bi ga držali… torej bi bilo lepo, ko se vi ujamete na katere podobne, pa bi potem vas rad videl s tem komentarjem…

  • nevtrino

   Kako že, velika večina kriminala je neodkritega, kaj šele resno raziskanega in sankcioniranega … Kako se potem ukvarjati le s temi 15% ?

 • Burek Burecki

  Vsaka resnica ima 2 lazi….

  • Aresnica

   Bolnik – Še enkrat preber kaj si napisal,če to ne boš t. n. b… p…….. p…. s. r……. b……
   __________
   Lep pozdrav

  • cosmosjasnovidec

   Vaša pasjejebska čefutarskokomunajzarska stalnica,ko nategujete uboge ovce in koze preklete čefutarske čobanske nesnage,da vas ni sram golazen iztirjena.
   Sicer pa ja.Katerega čefutarskega komunajzerja pa je kdaj bilo kaj sram,če nima niti pameti,da bi vedel kaj sram sploh pomeni.

 • cosmosjasnovidec

  Pred dnevi sem na pobudo nekaterih oškodovanih oseb pričel z preverjanjem kar nekaj ustanov zaradi katerih so ogrožene,diskriminirane ter zapostavljene pravice v slabo državljanom Slovenije na vseh ne samo sodniških področjih.
  Prišel sem do zaključka,da je na vseh državnih ustanovah enako od sodišč,občin skratka nikjer ni zaznati kakršne izjeme.
  Zelo zaskrbljajoča je dejavnost “OBČINSKIH ter INŠPEKCIJSKIH služb” katere so popolnoma skorumpirane z podkupovanjem ter nezadostno usposobljene oziroma je apsolutno vprašanje za večina inšpektorjev ali sploh imajo kakšne ustrezne šole in na kakšen način so jih pridobili saj vse nakazuje na kupljene papirje oziroma so službe za katere niso niti približno usposobljeni dobili prek namestitve poznanstava ali sorodnikov.
  Nešteto je primerov kjer ti neizobraženi inšpektorji delijo kazni brez kakršnih koli dokazov občanom “BABA VIDLA BABA REKLA” ti pa vsa pojasnila o nedolžnosti dobijo zavrnjena predvsem na podlagi zavajanja kjer povrh vsega niti nimajo pravnega pouka za nadaljne pritožbe in jih obglobijo “KRIVI ali NE KRIVI”ni pomembno saj je bistvo kopičenje denarja katero pozneje izhlapi neznano kam.
  Zaskrbljajujoče je čedalje večje dejstvo kaj se dejansko čedalje bolj dogaja v tej Sloveniji oziroma kam vse skupaj to vodi.
  Večini sem svetoval naj za začetek vložijo pritožbe ZA VARSTVO ČLOVEKOVIH PRAVIC vendar dvomim,da bodo tudi kaj tam dosegli.Nekateri imajo namreč dokaze o svoji nedolžnostisaj so kar sami izsledili storilce za dejanja za katera so jih Inšpekcijske službe brez kakršnega koli dokaza obtožile in jim izstavile plačilne naloge v kar visokih cifrah.
  Tako dokazovanje oškodovancev oziroma iskanje dejanskih krivcev “(in sedaj cinkarjenje in prijavljanje,če hočejo dokazati svojo nedolžnost)” ni delo državljanov ampak same INŠPEKCIJSKE SLUŽBE katera je za to plačana.
  Zakaj sem tole napisal?????????????????
  Zato,da pojasnim enako stanje v katerem se je našel dr.Milko Novič.
  V kolikor ne bi aretirali kamelotrajbarskega muslimanskega morilca ” Michel Stephana” in bi bil izveden umor dr.Janeza Plavca katerega je načrtoval očitno na enak način kot je bil umorjen dr. Janko Jamnik
  bi za njega spet obtožili dr.Noviča čeprav se nahaja v priporu.
  Skorumpirano podkupljivo komunajzersko tožilstvo in sodništvo bi 100% trdilo,da je nekdo od paznikov Noviča izpustil na prostost,da izvrši umor dr.Janeza Plavca potem se je pa vrnil nazaj v njega.
  Dejanska resnica ter delovanje sedanjih ustanov je točno tako kot sem napisal sicer nisem popolnoma prepričan kam in v kaj tole vodi sem pa popolnoma prepričan,da je državljane Slovenije potrebno prekleto pričeti skrbeti,ker če je na stvari tisto (zaenkrat še ne bom brez trdnih dokazov blebetal) postajajo zadeve prekleto resne katerih se na daleč ne sme zanemariti saj bo čedalje bolj hudo za Slovence oziroma nepristaše tistemu kar hoče uvesti določena izprijena golazen.

  • nevtrino

   Na kratko povedano, za poštene državljane postaja življenje v Zloveniji podobno delovnemu taborišču, z osemmestno taboriščno (davčno) številko, kjer ima vsak neotesan neizobražen surovež celo pooblastila, da vas potolče, ko se mu zazdi. Vsaka podobnost s katerim getom ali celo nacističnim taboriščem je seveda povsem naključna … Ko pa umrete, imate tako ali drugače na razpolago krematorij, sicer še plačljiv,…

   • cosmosjasnovidec

    Ja na žalost res ampak je tole napisan le del od vsega skupaj.

  • kako veš da je Michel Stephan musliman? V Libanonu živi precej kristjanov, že ime ni nič kaj arabsko

   • cosmosjasnovidec

    Kot prvo zakaj misliš,da imam nick jasnovidec?
    Kot drugo pa za njegovo preverjanje kakor tudi še za marsikoga obstaja internet.
    Že res,da je v Libanonu precej kristjanov vendar so to res verni kristjani (moram priznati za razliko večina teh kateri živijo v Europi itd.).
    Libanonski kristjani so preveč verni,da bi jim sploh na misel prišlo,da postanejo plačani morilci kot je tale “stephan”.
    Bi se morebiti lahko našel takšen ampak nikoli nikjer ni bilo zaslediti vsaj jaz nisem videl nobenega primera za Libanonske kristjane,ker so preveč potlačeni in se v take posle mislim,da sploh ne bi niti upali spuščati.
    Sipar pa kamelotrajbar je ali takšen ali drugačen in dejstvo je,da je takrat,ko je prišel v Slovenijo bil privlečen sem na inštitut z namenom kriminalnih zadev.
    Predvsem so ga privlekli za izdelovanje in nadziranje “zmesi za dodajanje trdi drogi” brez katere sestava ni možna že zaradi redčenja.
    Torej je Inštitut bil leglo preprodajalske kriminalne združbe že od njegovega prihoda ali pa celo verjetno že prej in so potrebovali nekoga kateri bo sodeloval z njimi saj je morda prejšnji poginil kateri je bil tam zaposlen.
    Sedaj,če so ga pa imeli že sprva namen koristiti tudi za umore po ukazih rdečih tovarišev je pa seveda vprašanje vsekakor so pa vedeli kdo je in da na njega glede teh zadev lahko računajo.Tukaj ni vpletena samo kriminalna združa “balkanski bojevnik” ampak še večina vlade v parlamentu,sodišča,policija (drugače ne bi mogli izvajati švercanja tolikih ton droge čez Slovenijo) mislim pa,da ni potrebna omemba posebaj samega tovariša “milana kurčana” kateri je tudi oseben kolega Tošiču in ju je čedalje več spet za videti skupaj.
    Zakaj že??

   • ljubinica

    Ime si je spremenil …
    Tako kot Iza Login …. ali umetniki Janezi Janse ….

 • Aresnica

  .ibanonca, ki je leta 2001 prišel v Slovenijo na povabilo Barbare Mohar in je bil tudi med osumljenci za umor dr. Janka Jamnik………………………………

  On ni med osumljenci on je naročil umor gospoda dr,Janka Jamnika.
  _________________
  Lep pozdrav

  • Tone

   Brez dokazov nimaš pravice tako obsojati. Če imaš dokaze, si jih dolžan posredovati policiji ali sodišču.

   • Aresnica

    So dokazi- _- brez dokazov pa gospod Dr. Milko Novič sedi v zaporu.
    ____________
    Lep pozdrav

    • Tone

     Zagovorniki Dr. Milka Noviča za moj okus nekoliko preveč spominjate na versko sekto. Na ta način deluje zakon ulice in linčanje.

     • Aresnica

      Po eni strani se mi kar smiliš-_-si ovčka morda tudi plačana ovčka SLOmafijskotajkunskega omrežja.
      _______________
      Lep pozdrav

     • Tone

      Hvala, enako!

 • KIKI

  Tu je bilo pa gotovo veliko denarja v igri za podkupovanje sodnikov!!!
  Tam, kjer je v igri Arabski svet , bližnji vzhod, tam je doma droga, od tam
  izvira teror, od tam izhaja umor!

 • montyamp

  Udbosodje se bori za koka-betoniranje .
  To je banda ki je za dnar prodala poštenje , katerega je nikoli imela .

 • holzer

  Že takoj ko so začeli v medijih v zadevi Novič omenjati tega libanonca Stephana,ki je nameraval ubiti dr.Plavca,da je velika verjetnost da je zadeva z umorom dr.Jamnika povezana.
  Žal je kriminalistična policija in tožilstvo vso stvar peljalo v drugo smer.
  Brez kakšnih oprijemljivih in trdnih dokazov obsodilo Milka Noviča na visoko zaporno kazen.
  Še najbolj mi je ostalo v spominu to,da je imel Novič kot razlog za umor Jamnika maščevanje,ker ga je le ta odpustil iz službe na Kemijskem institutu.
  Ne vem kako lahko kaj takega navede policija oziroma tožilstvo,če pa vemo da so danes ljudje pri nas lahko rečem dnevno ob službo.
  Po tej logiki razmišljanja pride v redkih primerih do maščevanja z umorom.Tako da je to bolj kot ne slab dokaz policije.
  Taj zadeva na Kemijskem institutu ima širše ozadje,kjer so v igri velike vsote denarja ali pa kakšna ilegalna stvar,ki se izdeluje na tem institutu in ne sme pridit v javnost.
  V vsakem primeru bi bilo potrebno tega Stephana temeljito preiskati in zaslišati.Poleg njega pa še vse ki so bili v stiku z njim in seveda ljudi na Kemijskem institutu.
  V glavnem v tej zadevi je Novič žrtveno jagnje,da se prikrije pravega naročnika oziroma izvajalca tega umora.

 • Meho

  Sodnica in tožilka sta sami biciklirali od stanovanjskega bloka, kjer živi Novič (na drugi strani Tržaške) do restavracije Via Bone in kao dokazali, da je Novič uspel v 7 minutah z biciklom pridirkati do Via Bone in v temi ustreliti Jamnika, potem pa z biciklom oddirkal nazaj do doma. Bravo, glupači. Ampak, vsakdo, ki ima kaj soli v glavi bi se najprej vprašal, kako je Novič vedel, da bo Jamnik točno čez 7 minut sam v temi na parkirišču, in ga čakal da ga šicne. A sta bila zmenjena?

  Da te srat prime, kakšni so šele ostali “dokazi”. Zaznali so tudi kao signal GSM na lokaciji restavracije, pa je uslužbenec Telekoma dejal, da je ta signal lahko tudi od njegovega doma. Seveda, za glupači to ni možno, ker je bil ravno takrat na lokaciji ustreljen Jamnik. Torej Novič ni mogel biti doma, ampak pri Via Boni.

  Bravo, glupači še enkrat, jasno zakuhale ste celo štalo, pa je najbolje, da gresta do konca, to je obsoditi nedolžnega človeka. Važno, da se vedve skopljeta iz dreka.

 • tzt

  Kozlanje smrdljivih levakarskih čefurjev na portalu potrjuje prisluh … Jaz sem tisti, ki bo plačal vnaprej in to 5.000 evrov iz lastnega žepa. Tudi jaz ne bom plačan, dokler ne bo operacija uspešno izvršena!”. Tole pove vse.

 • Franc Šink

  Sedaj pa res ne vem več, ali se sodi v imenu mafije, ali v imenu ljudstva?

  • Iva

   Ugrabljena je država, z ugrabljenimi dominantnimi mediji indoktrinirano ljudstvo pa je zadovoljno, če se penzije in plače v javnem sektorju povečajo za 2% (Cerarjevi piškotki drugorazrednim) in to v razmerah svetovne gospodarske konjukture, ki vleče za sabo slovenske izvoznike in rast BDPja.

   Hodili smo na sojenje in bili nemočni. Enkrat me je Koleta poslala ven, ker sem nekaj prišepnila Kovačiču, sicer pa je bila njena ustna sodba katastrofalna s poudarkom na stigmatizaciji Noviča. Pisna sodba je ponovljen zmazek, sestavljen iz množice nepovezanih dejstev pa tudi laži, brez enega materialnega dokaza ali obremenilne priče.
   To je Slovenija 26 let po “prelomu” s prejšnjim totalitarizmom! Prej Udbopartija, danes novodobna udbomafija.

   • Janko Gedlička

    Torej malo preimenovana, prebarvana kontinuiteta.

 • Janko Gedlička

  Nova 24 tv vedno boljši ste. Vseeno pa opažam, da tudi.pri vas deluje kaksen ķrt. Pred ca enim tednom sem imel skupaj 1300 všečkov, sedaj po pridobljenih precej dodatnih, pa jih imam precej manj.

  • totex39

   Imaš prav, meni so vzeli v letošnjem letu že najmanj 1000 in to vsak drug teden.

   • Janko Gedlička

    Na diskusu je tvojega besedila v odgovoru na moj komentar več, kot neposredno pod tem člankom. Na diskusu pa sicer ni tvojega všečka, ki si mi ga dal. Kdo se špila. Morda bi bilo potrebno kaj več narediti. Mi je že znanec rekel, da mu je Predalič povedal, da skušajo čistiti krte.

 • Osti jarej

  ..zadeva je najmanj hudo čudna……novič je kar 8 let čakal na priložnost,da kokne jamnika…..deeej,deej….

 • Olga_10

  Šarčevo-Kućanova “žlahtna desnica” bo dobila same “poštene” kandidate Goluboviča, Golobiča, Shakar Khalila…. Predlagam še: Goldfinger-Stefhana, Ahmada….

  • Hribouc

   Čedalje boljša si.

   Pazi.
   Dob je premajhen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!