Opozorilo lovcev: Na Vranskem lomasti nevarna medvedka

Foto: iStock

Lovci Lovske družine Vransko opozarjajo, da je promet na avtocesti med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko vzel življenja treh mladih medvedkov, zato je treba biti previden na tem območju, saj se tam še vedno giblje medvedka, ki bi lahko bila nevarna. 

Danes ponoči je na avtocesti nasproti avtobusne postaje na Ilovici povozilo tri mlade medvede, zato lovci opozarjajo, da obstaja možnost, da se razjarjena samica še vedno zadržuje v bližini tistega območja, zato odsvetujejo sprehode v naravi, nabiranje gob in podobno. Ker ograje ob avtocesti niso dovolj za preprečitev vseh trkov z divjadjo, lovci opozarjajo, da bi država na starodavnih prehodih in stečinah morala nujno zgraditi avtocestne nadvoze za varno prehajanje divjadi.

Foto: FB

C. Š.

 • princeska

  “Danes ponoči je na avtocesti nasproti avtobusne postaje na Ilovici povozilo tri mlade medvede”

  Je povozilo?!!!!!!!
  Zato nam gre tako slabo, ker se pri nas vse slabo kar samo dogaja. Nikoli ni nihče ničesar kriv!

  Povoziti kar tri majhne medvedke naenkrat, je že velika umetnost. Kdaj bo kdo za take lumparije odgovarjal? Čas je, da se najdejo krivci, ki brez kazni morijo po naših cestah. In primerno kaznujejo.

  • Franc Šink

   Kaj jih je pravzaprav povozilo?

   • princeska

    Fatamorgana

   • samotoje

    Slovenska realnost.

  • Janez

   Ne govori “princeska”,da je za takšno “povozitev”kriv voznik,kateremu se je to pripetilo.Za te stvari so odgovorni “voluharji” na DARS-u,ki si za lepe denarje hladijo riti v s klimami opremljenih pisarnah.

  • Janko Gedlička

   Še prej pa je povozilo človeško dobrohotnost, dobronamernost in ju nadomestilo z nečimrnostjo.

   • princeska

    Imaš prav, novinarji so preveč nečimrni, da bi preverili v Slovenskem pravopisu, če so napisali pravilno. Zato jim dobronamerno in dobrohotno svetujem, naj naslednjič to naredijo.

 • Morala

  Oh, tri mlade medvede v eni noči…Če vedo, da ograje niso dovolj, zakaj tako dolgo čakajo za nadvoze?!

 • RealRevolution

  Za taksne in podobne financne. malenkosti je drzavi zelo tesko poseci v “zep”.
  To bi lahko naredili po vsej Sloveniji in bi bili stroski skoraj nicni,ce gledamo v primerjavi z drugim tirom.
  Toliko denarja kot gre za drugi tir,bi lahko naredili za 50 Slovenij vsepovsod taksne in podobne popravke in se bi ostalo.

 • Ja nihče pa ne pomisli kako grozljivo je pravzaprav, da se je tam okoli zadrževala medvedka z mladiči. Ni bolj nevarne stvari ob obisku gozda. Niso vsi ljudje vsak dan v hišah ali mestih in zdaj nas hočejo prepričati da bo to naša nova realnost – da se ne bomo mogli več varno gibati v gozdu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!