Policija izvaja hišne preiskave na območju Celja in Maribora, dva pridržali

Fotografija je simbolična. Foto: STA

S celjske policijske uprave so sporočili, da so tamkajšnji policisti že pred meseci prišli do operativnih podatkov, da nekdo od zaposlenih v enem izmed  podjetij na območju Celja, kjer opravljajo tehnične preglede, prejema podkupnine.

Kriminalisti so zaradi dokazovanja in potrditve operativnih podatkov na podlagi odredb tožilstva in sodišča pri preiskavi kaznivih dejanj poleg klasičnih izvajali tudi prikrite preiskovalne ukrepe. “Pri preiskavi so ugotovili, da 59-letni moški, doma z območja Celja, sprejema denar, v zameno pa izpolni zapisnik o tehnično brezhibnem vozilu, četudi vozilo ni tehnično brezhibno. Zaznali so tudi primere, ko je oseba izpolnila zapisnik o opravljenem tehničnem pregledu ter brezhibnosti vozila, čeprav vozila na tehničnem pregledu sploh ni bilo,” je sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Celje.

Celjski kriminalisti so letošnjega 5. maja opravili osebno preiskavo osumljenega in zasegli dokumentacijo v prostorih, kjer opravljajo tehnične preglede. V zvezi s temi kaznivimi dejanji ter v povezavi z nekterimi drugimi kaznivimi dejanji pa danes na območju Celja in Maribora poteka več hišnih preiskav.

Trbulinova namreč pojasnjuje, da obstaja sum, da so osebe, ki so povezane z izvrševanjem korupcijskih kaznivih dejanj, izvrševale tudi kazniva dejanja tihotapstva. “Pri teh preiskovalnih opravilih smo danes zasegli večjo količino tobačnih izdelkov in odvzeli prostost dvema osebama, ki sta se v policijskem pridržanju.”

Za kaznivo dejanje jemanje podkupnine je po 261. členu Kazenskega zakonika zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje tihotapstva pa je po 2. odstavku 250. člena zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Sicer pa v tem primeru, ki ga preiskuje policija, niso sporne zgolj podkupnine in njihova višina. Policijo bolj skrbi predvsem dejstvo, da so bila zaradi omenjenih dejanj v cestnem prometu udeležena vozila, ki niso bila tehnično brezhibna. To pa bi lahko vodilo do izjemno tragičnih posledic, tudi najhujših prometnih nesreč.

M. S.

 • vsemojebabe

  Bolj kot podkupnine se bojijo nesreč zaradi tehnično nepopolnih vozil, noro. Kakšno sprenevedanje.
  Izkoreninijo naj korupcijo, pa ne bo niti nesreč zaradi tehnično nepopolnih vozil.
  Policija sploh razume, kaj je vzrok in kaj posledica?

  • tasilo

   Policajem res ni nič jasno. — In kadar kdo iz obupa naredi samomor s foltreferjem v drevo ali v kamion, je za policaje vzrok “prevelika hitrost” ali “napačna smer vočnje”. Ne, primarni vzrok je samomor, kaj šele vse, kar je nekoga pripeljalo tako daleč. Prav gotovo pa ne prevelika hitrost ali napačna smer vožnje.

   • stajerc5

    Na tunele si pozabil, zadnje case najbolj “in”…!

 • Morala

  Oboje bi jih moralo skrbeti tako teh. nepopolna vozila kot tudi podkupovanje!

  • traktor

   To je samo posledica skubljenja državljanov,ki nimajo več dovolj sredstev za financiranje javnosektorskih parazitov.Pa se skušajo prebijati po svoje.

 • Olga

  Spet lovijo kurje tatove?!
  Policija bi najprej morala preiskati skorumpirano slovensko vlado in njene ministre od Klemenčiča, Brenčičeve……………in celo hobotnico povezano z njo!

 • dež

  Je bilo škode za več ali manj kot 60 €, kot v podobnem primeru v Lescah ? Sprašujem, da izračunam približno kakšno kazen bo dobil osumljenec, ob dejstvu, da je šel oni v Lescah v arest za 2 leti.

 • samsara

  Kako pa kaj tista doolga kolona voznikov brez vozniškega dovoljenja? Tudi to še kaj skrbi policiste in še koga?
  Je bilo kaj haska od vsega medijskega pompa, ali se je juhica v miru ohladila in nobeden ni odgovoren za nič? Je treba varovati osedne podatke, potencialnih morilcev in kršiteljev zakona?
  Nova24TV, bi kaj pobrskali ali sem kaj spregledal?

 • Adolf Hitler

  a nimaio kai pametnega za pocet lakai vlade smrad fui!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!