Policija ugiba, zakaj so psi do smrti pogrizli 71-letnico – Je njen sin mučil živali in jih pripravljal za pasje boje?

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

Torkova tragedija na Mavrlenu pri Črnomlju, kjer so psi napadli in do smrti pogrizli 71-letnico, močno odmeva v slovenski javnosti. Ženska je namreč zaradi posledic pasjih ugrizov kmalu po prihodu v novomeško bolnišnico umrla, policija pa za zdaj dogodka ne obravnava kot kaznivega dejanja. Na dan pa prihajajo prve podrobnosti o razlogih za agresivno vedenje psov; žrtvin 40-letni sin je živali zadrževal v nemogočih življenjskih pogojih, saj so prebivali v prostorih brez svetlobe, kar med lastnimi iztrebki, zato ga sumijo mučenja živali.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je policiste o tragediji prvi obvestil občan, podobne klice pa so prejeli tudi v regijskem centru za obveščanje. Da gre za pasmo psov pitbul in da je ženska hudo poškodovana, so policisti sami ugotovili že 13 minut pozneje, ko so pridrveli na prizorišče dogodka, a je bila žrtev že tako hudo poškodovana, da ji v bolnišnici ni bilo več pomoči. Umrla je ob 17.30. Sicer pa še vedno ni jasno, zakaj je šla 71-letnica v zunanji ograjeni prostor s psi in kaj je tako razburilo pse, da so napadli in pokončali žrtev. Pse, osem odraslih živali in pet mladičev, je sicer že pred prihodom policistov in reševalcev sosedom uspelo zapreti v hišo.

Policisti so o dogodku obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, pri ogledu kraja jim je strokovno pomagala forenzična strokovnjakinja sektorja kriminalistične policije, še poroča STA. Če bi se izkazalo, da je 40-letnik res mučil pse, mu grozi visoka denarna kazen, v najslabšem primeru celo dve leti zapora. Ob tem je vredno izpostaviti, da se sumi, da so pitbule trenirali za pasje boje, takšni psi pa zaradi življenja v nemogočih razmerah postanejo še posebno agresivni.

Foto: STA. Slika je simbolična.

Trije napadalni psi bodo uspavani, za ostale še ne vedo
Novinarske konference na to temo se je sicer udeležil tudi direktor območnega urada Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Novo mesto Branko Podpečan. Po njegovih besedah so žrtev napadli trije psi. Vseh 13 so polovili in jih premestili v novomeško pasje zavetišče na Zajčjem Vrhu, omenjene tri napadalce pa nameravajo v najkrajšem možnem času uspavati. O usodi preostalih se bodo odločili šele po ugotovitvi vseh okoliščin.

Naj spomnimo. Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so potrdili, da je 71-letna žrtev umrla zaradi izjemno hudih poškodb, ki so nastale kot posledica številnih pasjih ugrizov. Po začetni nujni oskrbi v reanimacijskem prostoru so ugotovili ugrize po vratu, prsnem košu in okončinah, CT-diagnostika pa je pokazala izjemno hude poškodbe okostja, mehkih tkiv in žil. V Novem mestu so ob tem še pripomnili, da se s tako izjemno hudimi poškodbami oz. posledicami ugrizov domače živali v svoji poklicni karieri še niso srečali.

T. F.

 • von Rhein

  Če bo ugotovljeno,da so bili psi vzgajani za pasje boje, naj k trem pridružijo še lastnika.

  • Zgornji

   ;-) (amennn) … Samo, da jih nebo potem on le še bolj ščuval k zlobi za napadanje v bojih … :-( :-O :-( :-O :-(

 • Nowotny

  Nevem zakaj, ampak tole se bere skoraj tako.

  Lastnik je gojil izbrano pasmo psov za pasje “igrice”. Po sanitarnem pregledu vseh psov, so ugotovili, da imajo trije notranje poškodbe anusa. Po pregledu in primerjavi DNK vorcev, se potrjuje sum o zlorabi s strani že znanih oseb. Zato je preiskovalna sodnica izdala soglasje, da se vse tri nemudomo uspava in keremira. O usodi ostalih, bodo po temeljitejšem pregledu, odločali naknadno.

  Fikcija? Resnica? V Spodnjih But-alah je hitro vse res.

 • garfi

  svinjarija barićevićka je dobila nadaljevanje
  pasji “strokovnjaki” že desetletja zavajajo, da ni nevarnih pasem psov
  verjetno, ker so sami pesjani
  že dolgo je njihova vzreja ponekod prepovedana
  najbolj nevarne so človeške pasme

  • Zgornji

   TOOOOOOČNO TKOOOOOO !!! ! !!! DOOOBRO POVEDANO !!! ! !!!AMENNN !!! ! !!! Žaaal :-( :-( :-(

 • Olga

  Pes je VEDNO odraz svojega lastnika! Nasilen gospodar ima nasilnega psa!

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!! ALI PA JE HINAVSKI LASTNIK IN TAKO TUDI HINAVSKOSKRITO ZLOBEN PES .
   POZNAM PA TUDI TAKE PSE, KATERI SIJEJO DIREKTNO LJUBEZEN KI JO PRENAŠAJO DIREKTNO OD LASTNIKOV , … IN, RAVNO DOBER TEDEN NAZAJ MI JE TO BOG POKAZAL , KO SEM TO DOŽIVEL PRI ENI BOŽJI BEJBIKI … RES, ŽE SAMO SREČANJE , IN NATO DRUŽENJE Z NJENIM PSOM JE BILO … HMMM SPLOH NEVEM KAKO BI TO OPISAL , … NEBEŠKO , … SKORAJ TAKO KOT Z NJO … <3 <3 <3
   DA, TO ŠELE SO PRAVA NEBESA !!! ! !!!
   ZA NASPROTNO RAZLIKO OD NEKE MOJE BIVŠE BEJBE, KO SO ME NJENI NAGRAVŽNOgRDOZLOBNOhINAVSKI PSI ŠE OGRIZLI , NE PA SAMO GRDO OBLAJALI, IN SEM BIL NATO ŠE CELO JAZ KRIV ZA TAKO KRUTO STANJE TISTE "NEZGODE" … JA, RES, BEDA … !!! ! !!!
   NO, TO JE NA KRATKO OPISANA RAZLIKA MED PRAVIMI LJUDMI IN NJIHOVIM DELOVANJEM NA OKOLICO, TER MED SATANOVIMI OTROCI KI SEJEJO SMRT OKROG SEBE !!! ! !!!
   AMENNN !!! ! !!!
   MzV :-)

  • von Rhein

   Drži. Neumen pa neumnega.

  • Novakec1

   Butst pa butastega, zagarantirano sranje.

 • Zgornji

  KAJ ČEJO UGIBATI , KO JE PA BISTVO OBNAŠANJA V VZGOJI ŽIVALI , KI SE ZELO UČIJO OD LASTNIKA, IN ZATOREJ : KAKRŠEN LASTNIK, TAKŠNE ŽIVALI : ČE JE BIL ON PRECEJ ZAHRBTNO ZLOBEN , HINAVSKO POKVARJEN , POTEM NI ČUDNO, DA SO SPRAVILI CELO NAD NJEGOVO MATER, KER SO ZAČUTILI SKRITO SOVRAŠTVO KI GA JE GOJIL DO LASTNE MATERE !!! ! !!! O, JAAA, POZNAMO TAKE SKRITOPRIKRITE TEMNE STRANI POKVARJENIH DUŠ … ŠE CELO V NAŠI ŽLAHTI JIH IMAMO … SEM ZATO SEDAJ PRECEJ BOLJ PAZLJIV DO TAKIH “VOLKOV SKRITIH V OVČJIH KOŽUHIH” , OZIROMA “UDERCOVERJEV” … :-P Žaaal :-(

 • Zgornji

  IN NITI NI TOLIKO POMEMBNO ČE JIH JE MUČIL, KAJTI, Z SVOJO ZLOBNOHINAVSKO VZGOJO LAHKO TUDI DOBRO PASMO PREVZGOJIJO V HINAVSKEGA VOLKA KI SE DELA PRIDNEGA, KO PA DOBI PRILOŽNOST, SE TAKOJ POKAŽEJO UNIČUJOČI UČINKI SMRTI IZ ZLOBE !!! ! !!!

 • Novakec1

  Sage; Bulmastifi, Tič, Pitbuli pa še kakšna bo.

 • Rožle

  Kaj pa lastnika Pitbulov …? Kdo ga bo uspaval ..?!!!

  • indijanka

   ..drži..najmanj 2 leti bi moral dobiti za vsakega izmed psov.

   • Rožle

    Za vsake Pitbula po 2x uspavalo …

    • indijanka

     Nikoli ne bom razumela, zakaj so sosedje zatiskajo oči. Ubogi kužki.

     • Ana Job

      Ljudje so velikokrat večji psi od samih psov.

 • Antonius

  Spominjam se, ko sem pred Rotovžem naletel na majhno štirinožno “beštijo” novinarja Ervina Hladnika Milharčiča, ko se mi je zagnala proti nogi na kolesu. Mirno sem sestopil s kolesa in lastnika nevzgojenega psa hladnokrvno ustrelil s pogledom. Nisem bil daleč od odločitve, da debeluharju primažem eno okoli ušes.
  Ne pasma, vzgoja in socializacija je tisto, kar zaradi neizšolanega lastnika, nič krivega psa naredi krivca.
  Lastnik psov je najbolj kriv, da je njegova neprevidna mati zgubila življenje.
  Vzgojno lahko obvladaš psa, morda dva, pet spuščenih psov in več je pa že neobvladljivo krdelo, ki lastniku včasih zlahka, vsili svoj prvinski nagon.

  • Rožle

   Itaq ..
   Pitbul tudi ni kriv, da je umetno narejen ..

  • indijanka

   Dedi je bil priznani kinolog. Žimavce je vzgajal in jih razstavljal po Evropi. Lastnik psov je pse gotovo spodbujal k nasilju. Ne samo med seboj ampak tudi do človeka.

   • Antonius

    Indi, mehka roka dela povsod čudeže. Pes dobremu lastniku s pasjo ljubeznijo more dati več, kot je mogoče pričakovati.
    Sicer pa, ti boš že vedela! Če sem si prav zapomnil, imaš doma border colliea.
    Ajde, zdaj ti pa pošiljam en hov hov, ker si bom malo ogledal fuzbal.
    Bemtiš najdražjo! Zaradi tebe skoraj zmeraj zamudim na fuzbal. :-))

 • Gru

  Vsega je kriv lastnik, ki agresivno vzgaja pse. Pasma ni faktor samo clovek je un , ki bo naredu nevarnega psa. Imam 2 psa in sta oba naucena in prijazna. Temu tipu jajca odrezat pa v zapor vrzt. Kljuc pa zgubit!!!

  • cosmosjasnovidec

   Res je tako.

 • Sašo

  Vsekakor je za ta napad kriv lastnik, potem je kriva država, inšpekcija in zakoni, ki dovolijo imeti pač malo bolj krvoločne pasme psov vsakemu zakompleksanemu bebotu . Obvezno bi tak človek ki si želi imeti nevarnejšo pasmo psov opravljen psihološke teste, narejeno pasjo šolo, teste na droge, alkohol in še kaj .
  Sramotno je da se kaj takega zgodi in to državi ni dovolj, glavno je da kasirajo za nepotrebna cepljenja.

 • cosmosjasnovidec

  Za tole je brez kakršnega koli razmišljanja kriv lastnik teh psov,ker je grdo ravnal z njimi kar sem prečital tudi na številnih drugih portalih.
  Pse je pripravljal za pasje boje tako,da je ogromna škoda da psi niso ubili te nesnage namesto njegove matere.
  Če grdo ravnaš z psom postane agresiven kar slej ko prej privede da se bo tudi lastniku ob prvi priložnosti maščeval.Imam že tretjega Rotwailerja dva sta umrla zaradi starosti oziroma mi je enega zajebal veterinar namerno in takrat sem mislil,da me bo pobralo veterinar se je pa pozneje obesil drugače bi ga tako ali tako fental jaz.
  Pri nas je pes družinski član in mi je več vreden kot marsikateri človek.Nikoli nobeden na njega ni dvignil roke,kar je prva napaka vzgoje psov,kateri bedaki jih pretepajo in takih sem že kar nekaj premlatil,ko sem to videl in pač plačal kazen pri sodniku za prekrške in še bo vsak dobil,če ga vidim pretepati psa.
  Tega smrduha bi sedaj morali vreči med ostale pse katere je mučil ter pripravljal za pasje boje,da bi ga razčesali.Namesto njega so pa ubogo žensko,ker so psi občutili njeno nemoč.
  Ni nevarnih ali nenevarnih psov ampak je pes takšen kakršnega lastnik ustvari oziroma vzgoji zato tudi ni vsak primeren imeti psa čeprav bi ga rad imel saj je z psom ogromnega ukvarjanja in to celo njegovo življenje.
  Prireditelje pasjih bojev je pa potrebno enostavno postreliti kot podgane,če se za katerega izve kdo je,ker so kazni svetlobno premajhne za njih.
  Sodnik bi moral pomisliti kako uboge živali trpijo,ko grizejo meso eden drugemu iz sebe dokler eden ni pokončan.

  • Rožle

   Si spet v nočni …?

  • kresnik

   Popolnoma napačno dojemanje psa. Pes ni družinski član ampak hišni ljubljenček. Tako dojemanje psa kot ga imaš ti, lahko privede v katastrofo. Pes mora biti najnižje na hierarhični lestvici, ker če ni, lahko disciplinira ostale člane družine, ko gospodarja ni doma. In to na tak način, kot se je zgodilo tukaj. Lastnik je kriv kot praviš, ampak krivi so tudi psi. Pse takšnih pasem, ki so popolnoma lojalni samo enemu lastniku, ostale pa dojemajo kot njim podrejene, bi morali prepovedat.

   • luckyss

    Pes je lahko povsem prijazen družinski član, če ve, da ni prvi na lestvici in da je vsaj eden od družinskih članov po “rangu” nad njim…
    Ljubitelji psov ( pa ne te izjave spet aplicirati na garaže, ipd;) to dobro vemo in nimamo tovrstnih problemov..

    • kresnik

     Vsi morajo biti nad njim, ne vsaj eden. To se mora pes trdno zavedati, če hočeš bit miren, ko te ni doma. Družinski člani so ljudje, ne pa živali.

     • Gru

      Tudi zivali so druzinski clan, in ce je vzgojen pravilno nimas problemov ko te ni doma ;)

     • kresnik

      To da so živali družinski član je iztirjen pogled na odnos do domačega ljubljenčka. Sem že videl psa v otroškem vozičku in drugje s plenicami. Najbolje, da takim priskrbimo še otroški dodatek.

     • Gru

      Jz sm tud vidu psa v otroskem vozicku in se je izkazalo da nima 3 nog. Itd…. mal poprasi zakaj , ker ni vedno razlog razvajanje. Ce hoces najboljsega psa , ki cuva druzinske clane in te uboga. Ga moras jemati kot druzinskega clana. Ce pa tebi to ni vsec pa tud uredu, kakor ces.

     • kresnik

      …in pogovori s psom, Runo reci mama… Veliko je takega bolnega razumevanja vloge hišnega ljubljenčka. Ne, meni to ni všeč, kot ni všeč večini lastnikom psov, da ne govorim o tistih, ki psa sploh nimajo.

     • Gru

      Vsak ga vzgaja po svoje , je dokazano da je ok , ce ga jemljes kot druzinskega clana. Ni nc bolnega v takem obnasanju.
      ” Runo reci mama” to pa delajo ljudje , ki so zaplavali. Tko k eni pri otrocih ;) Zame je to ista bedarija, kakor vzgajat psa za borbe ;)

      Tko da nemesi tega da se psa razvaja do onemoglosti in tega da se ga jemlje kot druzinskega clana. Dve razlicni stvari sta to.

      Jz sm zelo strog do svojih 2 psov , a sta se vedno druzinska clana in zelo prijazna do vseh ;)

     • kresnik

      Se strinjam. Strog in hkrati nežen. To je pravi način.

     • luckyss

      Ne razumeš “pasje psihologije”…
      Pri nas pes slepo uboga le mene…do ostale družine se vede korektno in zaščitniško..
      Če pa bi kdaj videl recimo nasilje z moje strani do ostale družine, potem bi znal podobno reagirati tudi on..
      Psi niso butasti ali nasilni….ampak lastniki..

     • kresnik

      Pes mora ubogat vse s katerimi preživi večino časa. Ne sme uveljavljat svoje volje. Če bo psu hotel nekdo nekaj ukazat ali pa bo on uveljavljal svojo voljo in ga družinski člani ne bodo ubogali, mu to mogoče ne bo všeč in bo reagiral. Ne govorim tukaj o Cottonu in podobnih psih

     • luckyss

      Seveda to ni res…pes se ne sme in ne more podrediti npr. petletnemu otroku in ga slepo ubogati, ampak mora biti do njega zaščitniški…
      To se da doseči le tako, da pes opazuje svojega edinega gospodarja in se do ostalih obnaša kot on…torej prijazno in zaščitniško…
      Ti pišeš očitno iz teorije jaz pa iz prakse ..

     • kresnik

      Iz prakse govori primer iz članka.

     • luckyss

      Oseba, ki vzreja pse za pasje boje po moje ne more biti neka ljubeča družinska oseba..
      Torej imam prav in se strinjam s tabo..

     • cosmosjasnovidec

      Res je.Vzreja toliko psov take pasme je popolen dokaz vzreja,priprava ter prodaja psov za pasje boje predvsem v tujino na balkan.
      Takega izrodka je potrebno enostavno vreči med krdelo njegovih lastnih psov kateri bi ga v skupini razkosali zaradi maščevanja krutosti do njih.
      Tako je pa namesto njega na žalost nastradala ta ženska.

     • cosmosjasnovidec

      Tole ni primer iz prakse ampak primer takorekoč ciganskega kriminalca kateri je vzrejal te pse za pasje boje in prodajo.
      Da je cigan sem 99% prepričan,ker vem,da se edino ta golazen ukvarja z tem.
      Sem šel nedavno v eno cigansko vas na izterjatvo dolga in sem videl,da imajo te Pitbule privezane na take težke lance kot so skoraj za sidra ladij na morju.
      Z tem jim hočejo pridobiti mišice in agresivnost.

     • cosmosjasnovidec

      Na nek način imata oba vsak po svoje prav.Pes mora biti tako naučen oziroma ga mora gospodar katerega si tako ali tako vzame za vodjo krdela tako navajati kar sploh ni noben problem.
      Največja pomembnost je,da pes vidi,da ga imajo vsi člani družine radi ga spoštujejo in z njim lepo ravnajo.

    • cosmosjasnovidec

     Točno napisano kar je za nepoznavalce psov pač neznanka.

   • cosmosjasnovidec

    Z tem se ne strinjam pri nas je družinski član kot sem napisal nikoli nikakršnega problema od nobenega.

  • Adolf Hitler

   dvakrat lahk ugibaš cigoiner ali pa kozjojebec da hazarih ne omenjam!

   • cosmosjasnovidec

    Cigojner sem 99% siguren.Ti se ukvarjajo z takimi zadevami,ker jih nihče ne kontrolira saj policija niti ne upa k njim v naselja.

 • luckyss

  ” Po njegovih besedah so žrtev napadli trije psi. Vseh 13 so polovili ..”
  Še enkrat opozarjam, da preberite za sabo kar “napišete”…že itak ste po vsebini poden od portala..
  Sicer pa je tu povsem jasno kdo je kriv…Občani so opozarjali, da se tu vzgajajo psi za boje…
  Oblast ni ugotovila nepravilnosti…Torej ?!…

  • kresnik

   Bilo je 13 psov od katerih so trije raztrgali to nesrečno gospo.

   • luckyss

    Saj vem, vendar je na teh straneh treba biti dosleden…
    Tukaj ne razumejo npr. niti definicije kolaboracije, izdajstva lastnega naroda, in podobnih jasnih osnov …;)

   • cosmosjasnovidec

    To smo prečitali.Kriv pa je lastnik za katerega sem ziher,da je cigan in nihče drug.Ti se namreč ukvarjajo z tem.
    Kot prvo psi ne bi nikakor smeli biti v krdelo ampak vsak zaprt posebaj saj se večina zgodi da psi v krdelu koga napadejo ne glede na pasmo.
    Da so pa žensko napadli je tudi možno da so se psi pretepali in jih je skušala spraviti narazen nato so pa napadli njo.Vsekakor je pa glaven vzrok maltretiranje psov.

  • cosmosjasnovidec

   Enako kot je bilo pri Baričevičevih psih.Tudi tam je oblast bila gluha,ker jih je večina sodelovala zraven gnusnih dejanj.

 • cosmosjasnovidec

  KRESNIK
  O tem z tabo sploh nimam namena razpravljati,ker kot sem napisal imam tretjega Rotwailerja katero pasmo imajo nepoznavalci za nevarno.
  Nakar si spet v napačni smeri in neznanju o poznavanju pasjih pasem.
  Pit Bull je povsem neverjetno prijazen pes in sploh nI napadalen.Za družinske člane da življenje če jih mora braniti.Drugo je pa tako grdo ravnanje z njimi.Ti psi kateri so ubili tole žensko so bili deležni le brc in pretepanja,zapiranja v temne prostore torej osamitve,da ne poznajo normalnega stika z nikomer razen izprijenim trenerjem kateri počne najhujše zadeve z njimi.Preveč bi bilo pisanja da bi ti pojasnil.
  Pa še na koncu naš Rotweiler je vsak bil in tudi sedanji je priliznjen vsem članom družine ter uboga vsakega ne glede na to ali sem jaz odsoten.Še celo taščo.Okoli hiše je precej visoka železna ograja z opozorilom in električnim varovanjem vhoda.
  Če bi pa kateri na silo ali nepovabljeno prišel skozi njega pa mu res ne bi rad bil v koži.
  Pes je tako tudi naučen in mora varovati oziroma tako ali tako varuje svoj teren.
  Če bi kdo vdrl čez ograjo in bi ga pes pogrizel bi mu jaz namreč še dal nagrado za njegovo dejanje.
  No toliko,da boš vedel in ne pametoval nekaj na pamet kar ne veš.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!