Policija: Umrla dveletna deklica je bila trpinčena več mesecev

Foto: iStock

Dveletna deklica z Jesenic, ki je bila hudo pretepena, je bila žrtev surovega ravnanja že več mesecev, kažejo prvi podatki zdravnikov. Dekličino mater in njenega novega partnerja so že privedli pred preiskovalnega sodnika. Grozi jima do 20 let zapora.

Kriminalisti so bili v soboto obveščeni o sumu kaznivega dejanja na škodo deklice, ki je včeraj zelo hudo poškodovana umrla v zdravstveni ustanovi. Zbrana obvestila in dokazi, ki so jih kriminalisti intenzivno zbirali v teh dneh, potrjujejo obstoj utemeljenega suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo na škodo pokojnega otroka. Skupno gre za štiri kazniva dejanja, ki sta jih osumljeni dve osebi. V preiskavi so kriminalisti obema odvzeli prostost in ju pridržali, včeraj pa v okviru 48-urnega policijskega pridržanja s kazensko ovadbo privedli še k preiskovalni sodnici, ki je za oba odredila sodno pridržanje, so sporočili s PU Kranj.

Deklica trpinčena več mesecev
Ugotovitve kriminalistov v preiskavi kažejo na sum hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z deklico, ki je dlje časa bivala v neprimernih razmerah, v zdravstveno ustanovo pa je bila sprejeta s številnimi poškodbami. Poškodbe na različnih delih telesa so glede na dosedanje ugotovitve nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za otroka skrbela osumljenca.

Policisti so ugotovili, da je bilo vsaj zaradi zadnjih poškodb v nevarnosti njeno življenje in o tem stanju otroka je eden od osumljencev v soboto tudi sam obvestil reševalce. Otrok je bil takrat hudo poškodovan prepeljan v bolnišnico, od tam naprej pa še v ljubljanski klinični center, kjer je deklica včeraj umrla.

Preiskava še poteka
Po podani kazenski ovadbi na škodo otroka kriminalisti v nadaljevanju še vedno intenzivno preverjajo morebitne sume drugih nezakonitih dejanj, s čimer bodo seznanili pristojno državno tožilstvo.

Za povzročitev posebno hudih telesnih poškodb, ki imajo za posledico smrt osebe, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa z zaporom do petih let. Za ta kazniva dejanja so kriminalisti kazensko ovadili oba osumljenca.

O takšnih primerih je nujno spregovoriti prej
“Otrok, ki je tragično umrl, ni imel možnosti spregovoriti in pokazati na nasilje,” so opozorili na PU Kranj. Ob tem zato spodbujajo vse, da naj glas takih otrok postanejo okolica in ljudje, ki so v njihovi bližini, saj običajno veliko vidijo in vedo za nasilje, a zelo malokrat spregovorijo. “Ko gre za otroke žrtve nasilja, naj zato vsak pokaže, da zmore pomagati in naj zadevo čim prej prijavi. Ta dejanja so namreč izrednega pomena za nadaljnji razplet primera in zaščito žrtve,” so še poudarili policisti.

 

Prijavo nasilja lahko vloži vsakdo – žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. K prijavi so posebej zavezani vrtci, šole, zdravstvene organizacije (zdravniki, terapevti,
psihiatri idr.), po uradni dolžnosti pa jo morajo vložiti uradne osebe. Vložiti jo je mogoče kadarkoli.

 

N. K.,

 • Peter

  Čudno, CSDji, ki so tako zelo dobri, tako skrbijo za otroke, tokrat niso niti vedeli, da se kaj dogaja?
  Kopač Mrakova, kopljete mrakove še naprej?

  • Rožle

   Mah laže Mrakova…k ps teče…!

  • Franc Šink

   Okoli Mrakove je vse več mraka in teme.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • soc

  Ker sta tako očitno južna, se bo razpis obravnave vlekel, medtem bosta čez mesec dni izginila v otadžbino. Noben ne bo sedel. Vsaj za to dejanje ne.

  Je pa to priložnost, da se ustrezno poseže v tako imenovane CSD, leglo javnih ortolevakov.

  • avtohtoni neandartalec

   Morda imajo težave z razslojevanjem balkanskih in podalpskih Ciganov, redko kdo na svetu nas loči že na videz.

  • karlina

   Ja, samo zato, ker sta juznjaka, ne pa Slovenca.

 • Gregor Stuhec
 • Rožle

  A je to sploh možno, da takele nič vest ne peče…?

  • Franc Šink

   Kdaj je pa primitivca že pekla vest?

  • avtohtoni neandartalec

   Bi jim kaj pomagalo, če bi jih?
   Ne boj se, rež naredi vse, da posamezniki čim bolj trpijo, mi smo obveščeni zato, da se lahko zgražamo in pomagamo sosedom vzgajati otroke zgleda.

   • Rožle

    Pomagalo bi jim…pred tem …
    Po vsej verjetnosti niti ne bi prišlo to tega kar je…

  • karlina

   Je nimajo, verjemi, pa etike, morale in poštenja tudi ne, če misliš CSD, saj vendar vsi vemo, da jih tako naučijo na FDV IN TO NAMENOMA.

 • avtohtoni neandartalec

  Točno tako, prijavo lahko vloži vsakdo. Ovaduštvo je zgleda nacionalni šport. Mogoče je redko kaj res, ampak tudi zaznamkov se počasi nabere, pridejo prav, ko je treba kriminalizirat žrtve. So pa pri nas tudi taki, ki jih nima smisla prijavljati, zagotovo ste narobe sklepali in videli nekaj drugega.
  Detomor je vedno tragedija, ne verjamem, da je tako lahko ubiti človeškega dojenčka, že žival se brani z vsemi silami, Življenje ne ugasne kar tako, kot gledamo v filmih, včasih pa tudi preprosto utrne, ko se zdi človek dovolj zdrav.

  Mogoče sta tudi osumljena starša kaj ovadila in potožila, pa ni nihče slišal, so imeli preveč dela s skrbjo za svoje in kje bi dobili denar za javne uslužbence. Pri nas ljudje živijo v slabših razmerah kot v času fevdalizma, lahko že derejo po cele dne, mesece in leta, vendar jim v tej deželi nihče ne more pomagati, lahko jim nabijejo samo še več stroškov in hujše kazni. Da bi ljudje čim bolj trpeli, zastonj ni reven pri nas nihče. Sicer ne poznam nobenih podrobnosti, vendar Me sploh ne preseneča kaj se dogaja, tokrat je pač taka oblika agonije in tragedije, jutri bomo zvedeli pa najbrž za kaj drugega.
  Tudi se mi ne zdi moralno ovajati ljudi, najmanj kar je človek dolžan storiti prej je, da se skuša sam pogovoriti, če se mu zdi, da se dogajajo krivice, mi ne živimo v taki družbi, na katero bi se lahko zanesli, ja vidite, da smo uničeni, izropani in skrajno začeti, menda je jasno kdo nam to dela in zakaj hočejo, da posameznik čim bolj trpi. Otroka ne morejo več zgleda, bodo pa starša.

  • Franc Šink

   Saj mi sploh ne vemo kaj CSD-ji počnejo!

   • avtohtoni neandartalec

    Vemo, ampak mediji so enostavno preveč butasti ali naivni, ker ne dojamejo, da je lahko kdo res tako bolan in hudoben.
    Pri nas ne razmišljamo temveč iščemo ustrezne stereotipe, nočemo vedeti kaj je res ampak hočemo slišati predvsem kako mora biti. Pa ni.
    Največjo krivdo nosi po moje družbena samozaščita, saj lahko ljudje tudi sami povejo, ampak to so za organe samo izmišljotine in žaljivke.

   • karlina

    Točno, Bog vedi, koliko svinjarije je še skrito in prikrito v naših CSD, pa si nihče ne upa povedati v javnosti, dokler….

  • indijanka

   Je tebi jasno kaj je ničelna toleranca do nasilja nad otroci in to da smo zanjo odgovorni popolnoma vsi.

   • avtohtoni neandartalec

    Nična toleranca je totalitarna fraza, s katero režimi utemeljujejo državni terorizem, v praksi je večkrat paradoks, ker fašist izhaja iz napačnega izhodišča, da je vzrok in posledica isto oziroma sta samo stvar poljubnega zornega kota.
    Tako je pač, če se pooseblja država in se.konstruktom potem še pripisuje nadnaraven fenomen.

 • WatsonForus

  očitno obstajajo tudi slepi CSD-ji!!

 • Franc Šink

  Navsezadnje bosta kaznovana z družbeno koristnim delom.Kajti tudi tu bo igral veliko vlogo multi kulti.

  • Rožle

   Za nameček si bosta pa še enga naštimala…..Po š…..pa to

 • cornusmas

  Na CSD-jih…vedno bolj mračno.

  • avtohtoni neandartalec

   Iz katere stranke je pa župan, mogoče spet kak zarukanec iz ljudskih strank, ko se trudijo, da bi se Slovenija povrnila v stanje izpred 100 let.
   Direktorji CSD jev so praviloma pri nas moškinje.

   • karlina

    Direktorji CSD jev so praviloma pri nas moškinje.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pa na Zavodu za zaposlovanje, pa na ZZZS tudi veš, vsaj v našem kraju je tako, vem iz lastnih izkušenj.

  • karlina

   To pa po mojem skromnem mnjenju samo zato, ker so zaposlene same zafrustrirane zenske, brez druzine, po moznosti homoseksualke, nikjer pa nobenega moškega. Tiste zenske, ki pa imajo svojo druzino urejeno, pa verjetno ne upajo odločati, če so nad njimi direktorice, kot je bila v Velenju in kot so povsod.

 • plamen100

  Zakaj pa imajo v policiji vodje policijskih okolišev, ki naj bi tudi za te stvari skrbeli??? Kaj bodo sedaj zbirali, zbirali bi prej ko je bila punčka še živa!!! Kje pa je bila tista samoiniciativnost s katero se na policiji tako radi hvalijo?? Kaj pa proaktivnost…oh, to pa je že preveč!

  • Rožle

   Majo jih za pakete razvažat…une z belim prahom…

  • karlina

   Včeraj sem prebrala, da je bila ta pošast od očima zelo nasilna v bolnici, nad zdravniki in menda jim je celo grozil, da so morali poklicati nekaj policajev, torej, imam občutek, da so na policiji na Jesenicah vedeli zanj in so se ga mogoče celo bali.

   • Tanja Bor

    Če se te bojijo, ti je vse dovoljeno. To pojasni vse javno znane primere nasilja nad otroki.

 • zaton

  Kakšna pošast mora biti človek, da otroka pretepe do smrti.

  • karlina

   Točno in veš, takšnih “staršev “, je na zalost veliko.

 • Johan

  Ni kaj preiskovat, kje pa je tu CSD ?, Albanca obsodit in za večno izgnat, kruto mater pa na trideset let hudega zapora.

  • karlina

   Kar izgnati, brez zapora, da bo kaj podobnega storil še kje drugje, ne to pa res ne-oba sedeti najmanj 30 let v samici, brez moznosti obiskov.

 • antimur

  Ni več primerne slovenske besede za to grozljivko Kopačkinega ministrstva, CSDjev, “stroke” kot je Čačinovička, in seveda pokvarjenega Cerarja s koalicijo, ki ves ta kriminal podpirajo. V času, ko je bilo to dete mučeno, je vsa ta rdeča drhal na vse kriplje zagovarjala odvzem koroških dečkov, za dejanske grozote jim je pa zmanjkalo časa. Barabe in zločinci!!!!!

  • Slovenec 33

   Ja, če bi se stroka ukvarjala več s spremljanjem dejstev in manj s krajo otrok bi bila sedaj deklica še živa in oba dečka ne bi doživljala vsakodnevnih travm v nenravnem okolju.
   Je pa neizpodbitno dejastvo, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače.
   Ker okupatorska oblast skupaj z izdajalci slovenskega naroda ščiti morilce, ki so zakrivili nad 600 morišč po slovenskih deželah, ne moremo pričakovati kaj dobrega od njih.
   Zavedati se pa morajo, da zločini proti človečnosti ne zastarajo in da bodo najmanj zadnja generacija, ki jih je prikrivala, odgovarjali pred sodiščem slovenskega naroda in noben izgovor jih ne bo opravičil.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Johan

  Zločinca sta že na spletu objavljena !

  • avtohtoni neandartalec

   Na hitro sem prebral obglavljena.

 • albusa aquilae

  Mrak, mračno, csd

  • Rožle

   Predzadnja je še tema…

 • Jovo Jamnica
 • Unikatna

  Več mesecev?! Grozno! Kako, da nihče ni opazil? Nihče ni slišal joka? Ali sta jo imela zaprto?

  • Jovo Jamnica

   Več mesecev, ja. CSD hoče sedaj prevaliti krivdo za svojo nesposobnost in ignoranco, na muslimane. Imeli so skoraj enak primer leta 2003. Pa se ni nič spremenilo.

   Darinki Vodušek pa je očitala, da je od 1. januarja 2003 do dekličine smrti 5. maja 2003 z večkratnimi udarci povzročila številne zlome, od stegnenice, reber do nadlahti, izbite zobe in številne udarnine po telesu. Otroku naj nato ne bi priskrbela ustrezne zdravniške pomoči, zaradi poškodb pa je nastalo gnojno vnetje, kar je skupaj z malokrvnostjo in splošno oslabelostjo deklice povzročilo njeno smrt.

   • Unikatna

    To je tisti primer iz Maribora?

   • cornusmas

    Bejž no…kar na muslimane?

    • Jovo Jamnica

     Če imaš drugačno mnenje, ga podaj.

     • cornusmas

      Od kod ti podatek,da CSD vali krivdo na muslimane?

     • Jovo Jamnica

      To se mi je posvetilo, ko sem bral članek na Siol. Izpostavili so podoben primer izpred 21 let, kjer nastopa, kakšno naključje…

      Februarja je minilo 21 let od smrti štiri leta in pol starega Arnesa
      Ferhatovića. V bolnišnici Celje je umrl zaradi poškodb, ki sta mu jih
      zadala dečkova mama Ifeta Fikić…
      “Pozabili” pa so na primer, ki so ga sami objavili nekaj let pozneje.

     • cornusmas

      Ne poznam primera…mimogrede…odstopila je direktorica CSD Velenje-Hartmanova….Temakova pa še kar ministrica.

     • Jovo Jamnica

      Saj sem tudi jaz za ta primer prvič slišal. Zakaj so ga potem izpostavili, tistega, ki pa je popolnoma primerljiv in tudi bližje, pa ne! Odstopila Hartmanova… kaj pa Jesenice? Mrakova pa itak…

     • cornusmas

      Evo…zavijanje v celofan…in prepariranje….preberi si na Slov.nov. o tem primeru.Matere moje…pa kje to mi živimo?

     • Jovo Jamnica

      Pa o tem ti govorim. Podobno je z onim “Nemcem”, ki je umoril našega policista. Iz Nemčije je prišla komanda, da se o tem ne sme poročat, kajti, kam bi pa prišli, če se izve, da so Nemci dali kar državljanstvo nekomu, ki potem po Evropi seje smrt…

     • cornusmas

      Se zavedaš,koliko stvari nam bagra prikriva?

     • Jovo Jamnica

      Seveda se, ampak frdamano težko je izluščiti zrno od plev…

     • avtohtoni neandartalec

      Samo Evropejcev nas je pol milijarde, od kod nekaterim ideja, da je vse tako preprosto in normalno, pa koga briga zakaj je kdo komu dal državljanstvo

     • Jovo Jamnica

      Briga Nemce…

     • karlina

      Ja, kje zivimo, oz. v kakšni drzavi.

     • karlina

      Tudi v našem kraju je bilo pred 30. leti podobno, starša sta tudi bila bosanca

   • avtohtoni neandartalec

    S takšnimi kvazi strokovnimi analizami je vse narobe, ljudje nismo stroji, ne obnašamo se tako kot piše, sploh pa starši ne razmišljajo tako kompleksno.
    Resnica za detomori oziroma maltretiranjem med skupaj ujetimi družinskimi člani je neprimerno bolj kompleksna in grozljiva, to je prava urbana mitologija, ki presega običajno asocialnost.

  • avtohtoni neandartalec

   Za panično kričanje in jokanje, porabi telo ogromno energije, takšna stanja redko vidimo v javnosti, zagotovo tega ni na televiziji.

  • karlina

   Žrtev hudega mučenja in pretepanja Vir Slovenske novice

   Naš prvi vir nam je pojasnjeval, da naj bi šlo za komaj dveletno deklico, ki naj bi bila žrtev hudega mučenja in pretepanja, na njej naj bi celo ugašali cigarete, hkrati naj bi bil otrok hudo zanemarjen in podhranjen. »Le nekaj vhodov od njih živim, pa vam po pravici povem, da deklice sploh nikoli nisem videla na dvorišču. Po moje je bila kar stalno zaprta notri. Njeno mami, če ji sploh lahko tako rečem, in njenega partnerja pa sem videla večkrat, hodila sta na sprehode s psom,« je povedala ena od sosed. Drugi so bili na dvorišču ali okoli garaž. Vse je bilo nadvse tiho, morda zato, ker se je razvedelo, da ima deklica menda polomljeni ključnico in trtico, poškodbe glave in reber. Po dveh dneh, ko ni več kazala znakov življenja, naj bi mama poklicala reševalce in rekla, da je padla po stopnicah.

 • centurion

  Tudi v tem primeru ni bilo indicev….
  Pol Jesenic je govorilo o primeru,
  samo policija in CSD tapkata v mraku. (Mrakove)…

  • Peter

   Ne, vedno so pakistanci, indicev ponavadi ne uspejo najti.
   Razen, seveda, če niso neznanega dne…itd, takrat jih najedjo, te indice, drugače jim pa ne gre najbolj od rok.

   Sicer gre pa za novo politično obračunavanje z izjemno dobro ministrico izjemno odlične vlade, kot smo že navajeni, no.

   • karlina

    In imena ter priimkov še vedno niso objavili, ker nista Slovenca, če bi bila ne bi bilo prikrivanja, dvojna merila v naši drzavi-zakaj ze, poznamo vsi še predobro odgovor.

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče sta imela celo starša kaj za povedati, kar pol Jesenic mogoče ne dojame.

 • plamen100

  Pa kaj se gredo levicarski mediji, ces a ni nihce nic videl oz slisal potem pa hkrati prostavijo

  svojo neoliberalno fasisticno ideologojo ces to pa je zaradi tega, ker je v sloveniji dovoljeno fizicno kaznovanje otrok. Po neoliberalni ideologiji namrec mulca ne bos smel nagnati od racunalnika,tv-ja…ker je to psihicno maltretiranje se manj pa ga bos smel po riti ker se bo to smatralo enako kot, da si mu obe roki polomil.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne vidijo bede, ki jo povzročajo sami ter zatiranja družbene samozaščite, s katero občine kontrolirajo občane, izolirane od vseh javnih služb, ki imajo vpliv na socialne stiske ter ostale probleme.
   Glavni razlog sta kriminalna Denacionalizacija in diktatura proletariata, ki povzročata ogromno krivic in razslojevanje. Ponekod samo čakajo kdaj bo počilo, da bi lahko začeli sanirati posledice, najraje z Buldožerji.

 • Duhec

  Zdej so pa kr vsi vedli in govorili…. otrok je pa umrl od nasilja, ki je trajalo več mesecev.

 • tarantela

  V naši državi zaradi nasilja v družini odvzamejo na leto okrog 300 (tristo) otrok in jih dajo v oskrbo rejniškim družinam!!!

 • Slovenija moja dežela

  In to so primerne kazni???? Mar ni čudno da pravijo da je SLO raj za barabe in lopove.3-15 let dobi če otroka tako poškoduje da lahko umre???? To je Evropa? To je Slovenija? Adijo pamet pa taka klinčeva demokracija,za take stvari pa imajo v država,kjer ni kvazi demokracije pravilne zakone

  • karlina

   To je samo v Sloveniji, verjemi.

 • Duhec

  Otrok je mel očeta, sorodnike, sosede… a je hodu v vrtec??? Al se nihče ni hotu vmešat??? Ni vsa krivda na CSD-ju in policiji.

  • tarantela

   V Slovenskih novicah sem prebrala, da je otrokov oče opozarjal na možnost nasilja nad otrokom, ukrepati ni mogel, sodišče je prisodilo najmlajšega otroka materi, češ, da bo mati najbolje poskrbela zanj. Starejši trije otroci so bili dani očetu.

   • Duhec

    Opozarjal na možnost??? To ni nič…

    • tarantela

     Kaj lahko storiš proti sklepu sodišča? Če bi deklico kar vzel, bi bil lahko kaznovan. Bi pa bilo prav in pošteno od matere, če bi otroka sama dala očetu. Ampak njej je bilo, kot je videti, vseeno.

     • Duhec

      A oče več mescev ni vidu otroka??? Če ga ni a je ukrepu???

     • karlina

      To je pa zato, ker pri nas velja zakon, da ob ločitvi dobi otroka mati, četudi je slaba, čudi me, zakaj so potem vse druge tri sestrice dodelili očetu, verjetno so morali vedeti, da “mati” , oz. ta pošast ni sposobna biti mati.

 • Veritas

  Spet ista zgodba… na nacionalkini spletni strani udarna novica – Nič se ni dalo narediti!!! isto mentaliteto pokažejo tudi pri rtv prispevku – nič se ne da narediti, morate plačevati!!!

 • Duhec

  Zakoni so pač taki. Mora bit uradna prijava… otrok bi bil rešen.

  • Jovo Jamnica

   2 leti staro dete težko izpolni uradno prijavo…

   • Duhec

    Jooooj…. a ostali pa niso nič vidli in slišali???

    • Jovo Jamnica

     Ja, ne vem no. Če bi se to dogajalo v moji soseščini, bi gotovo prijavil. Pri nas prijavimo, tudi če kdo slabo ravna z živalmi.

     • Duhec

      Večina pa ne, ker se noče vmešavat…

     • Jovo Jamnica

      Tudi to je izgovor, ki CSD prav pride…

    • tarantela

     Poznam primer otroka, ki je bil v varstvu pri stari mami, ko je bila mamica v službi. Stara mama se je znašala nad otrokom, nekdo je povedal na CSD, tam so rekli, da ne morejo ukrepati brez prič. Teh pa ni bilo, ker je stara mati grozila, da bo vse tožila. Kdo hoče hoditi po sodiščih?In morata biti vsaj dve priči, ljudje pa tega enostavno nočejo, šele potem, ko je prepozno, pa vsi: Ja saj smo vedeli.”

     • Peter

      Je kaj čudnega, če pa živimo v družbi v kateri ima vsak posiljevalec ali morilec več pravic kot žrtev, no?

     • tarantela

      Postajamo nasilna družba.

     • Peter

      Zato, ker toleriramo zločin in najdemo 101 izgovor in 101 opravičilo. kaj storiti z nekom, ki je posilil žensko? Jajca na tnalo, pa s ceglom po njih, če mene vprašaš, no.
      Ne pa človekove pravice pa travme iz otroštva pa…kako bo ta ženska lahko sploh še živela?

     • tarantela

      Težko! Dekle, ki je šlo zvečer iz službe, je nekdo napadel, jo zvlekel v barako grozil in posiljeval vso noč. Zjutraj jo je spustil. Bil je kaznovan, nekaj let v zaporu, ona pa je uničena. Nikoli ne bo ljubila moškega, nikoli ne bo imela otrok…

     • Peter

      Ja, uničeno življenje. Žalostno. In kje so njene človekove pravice? Zadoščene s tem, da je ona zver preživela nekaj let v zaporu? Zato pa pravim, ničelna toleranca do takih zločinov.

     • karlina

      Peter, na 24 ur sem prebrala, da bodo ob tem nagnusnem in grozljivem dejanju, ugotavljali, če je šlo mogoče samo za “izbruh jeze”, a si lahko misliš,da bodo sedaj celo rekli, da sta pa drugače lepo ravnala z malčico, tega jaz več v naši drzavi NE RAZUMEM, nič več, da se ščiti morilce.

     • cornusmas

      Izbruh jeze,ki je trajala nekaj mesecev?Psihopatsko.

     • Duhec

      Ja je čudno….zelo.

     • karlina

      TOČNO

     • Duhec

      Ja sej…. si vse napisala.

    • karlina

     Žrtev hudega mučenja in pretepanja Vir: Slovenske novice

     Naš prvi vir nam je pojasnjeval, da naj bi šlo za komaj dveletno deklico, ki naj bi bila žrtev hudega mučenja in pretepanja, na njej naj bi celo ugašali cigarete, hkrati naj bi bil otrok hudo zanemarjen in podhranjen. »Le nekaj vhodov od njih živim, pa vam po pravici povem, da deklice sploh nikoli nisem videla na dvorišču. Po moje je bila kar stalno zaprta notri. Njeno mami, če ji sploh lahko tako rečem, in njenega partnerja pa sem videla večkrat, hodila sta na sprehode s psom,« je povedala ena od sosed. Drugi so bili na dvorišču ali okoli garaž. Vse je bilo nadvse tiho, morda zato, ker se je razvedelo, da ima deklica menda polomljeni ključnico in trtico, poškodbe glave in reber. Po dveh dneh, ko ni več kazala znakov življenja, naj bi mama poklicala reševalce in rekla, da je padla po stopnicah. Zalostno, da so vedeli, pa niso prijavili.

     • Duhec

      Itak, da so vedli…. praviloma se ve. Nardi pa nič ne…

   • MEFISTO

    Tudi poti na policijsko postajo zaradi gostega prometa ne zmore sama.

 • Rožle

  Res hvala Bogu, da obstaja tak portal, ki se, da o tem nagnusnem dejanju brez cenzure naglas povedat …Seveda na kulturnem nivoju….

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Peter

    Levakarji ne pustijo komentiranja, rajtam?

    • Rožle

     Probam jim dopovedat tole….bom vidu kolk časa bo moj post tam zdržu ..zaenkrat je še gor

    • plamen100

     Levi fasizem je zgolj objavil skopo novicko, seveda komentiranje povsod zaklenjeno, ker so to v bistvu njihovi volilci.

 • Franc Šink

  Dajte že nehati pisati o teh dveh zverinah. Loteva se nas depresija!

 • www

  .. je gospa na mestu MINISTRICE že komentirala umor ?

  • Peter

   Nekdo očitno izvaja nov politični napad na njeno brezmadežno ministrstvo in ceneno nabira politične točke. Kot vedno, no.
   Za povrhu pa še deli narod. Tko.

   • www

    .. mmmm komentiranje politikov je vedno POLITIČNI NAPAD, sicer pa
    spet nam bo Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorferbo
    pokazala svojo veliko rit (GNAR je le GNAR)

   • Jovo Jamnica

    Primc bi mogel aktivirati vse razpoložljive “resurse” in na Jesenicah, pred CSD, v tem trenutku izpostavit, da gre za otroke.

   • cornusmas

    Seveda je komentirala…pravi,da nihče ni mogel preprečiti nasilja.Um do neba.

  • Franc Šink

   Ni in ne bo kot bi bilo treba.

 • Sloven”c

  Sodišče bi jima moral prisoditi 30let kazni saj gre za mučenje in dobesedno za naklepni umor in ne umor iz malomarnosti kot jima bodo sodili, prav tako upam, da se za obrambo ne bosta sklicevala na neprištevnost oz., da sta bila pod vplivom drog kot eni komentirajo, da sta bila narkomana. Sodišče upam, da jima tega ne bo upošteval, je pa sramotno že to, da jima grozi samo od 7-15 let zapora !

 • Rožle

  Odstopila je zaradi tega primera ne pa velenjskih dečkov…..

 • Duhec

  Kolk vas je med komentatorji, ki bi zaščitli tega otroka, če upoštevate dejstvo, da je bil mamin partner nasilnež, nor???

  • www

   .. je ALBANEC in NI nor

   • Duhec

    Nor je, nor…. da do smrti pretepeš otroka, morš bit nor. No…. kaj bi ti naredu, če bi vedu???

    • Rožle

     Policija pravi, da je imel samo 1 kaznjivo deanje…..
     Eno od 100-h so mu celo uradno napisal….

     • Duhec

      Diler je bil….

     • Rožle

      Kjer Š…pa ni…!

     • Duhec

      Mogoče tud tak obstaja…. jst ga ne poznam.

     • Rožle

      Jest tut ne…

   • karlina

    Pa niso vsi albanci takšni, ker jih kar nekaj poznam in si upam trditi, kot sem videla, da so zelo dobri starši.

  • karlina

   Če bi vedela, mislim, da bi javila na policijo, ne CSD, je pa res, imaš prav, vedno govorijo, da moraš imeti dokaze, ampak to majhno detece jih je imelo , tudi stare poškodbe, torej bi morali vedeti tudi pediatri, če mene vprašate, ker kolikor vem iz izkušenj z mojima otrokoma, je pregled pri pediatru OBVEZEN vsako leto vsaj enkrat, če ne večkrat.

   • Duhec

    Stare poškodbe so bli dokazi. Sramota, da se ga je pustlo umret.

 • Sloven”c
  • www

   .. sedaj bo pa le dobil AZIL

 • Dr.muller

  “Po podani kazenski ovadbi na škodo otroka ..” kaj pa to pomeni????

 • Duhec

  To je to…. ko se nočte vmešavat. Niti za otroke ne, niti otrok niste sposobni zaščitit. Vsega in vseh se bojite…. nism vedla za ta primer, če bi, bi bil otrok živ, ta tip z babo vred pa polomljen. Pa še sodli bi jima…. taka golazen nima pravic. Ust neb smela odpret….

 • Clemen J.

  Mirzan Pekič, prebivalec Španije. Hahaha U boj, u boj za narod svoj!

 • Duhec

  Če ni prijave, policija ne more nič…. pa anonimne so bv.

  • avtohtoni neandartalec

   Prijave morajo biti tudi utemeljene in verodostojne, to je pa v deželi, kjer so državljani praktično razdeljeni na tri razrede in so vse človekove pravice zgolj relativne, največkrat problem. Ali pa sploh ne, odvisno komu še zameriš.

  • HUDIČEK

   Policija ne bo naredila nič in sem prepričan, da so vedli kaj se dogaja s to punčko……….V OŠ sem bil tudi sam leta in leta žrtev fizičnega in psihičnega nasilja v družini s strani očima…mama mi seveda ni mogla kaj dosti pomagati, da jih ne bi še sama dobila – ji ne zamerim, sam sem bil pa še premlad, da bi se branil…vsa dan sem iz šole hodil s strahom domov… medtem, ko je večina vrstnikov komaj čakala…enkrat, ko sva bila sama doma se je spravil name in mi zlomil nos ker je pač imel slab dan…..takrat mi je bilo vsega dovolj in sem poklical policijo, ker sem bil mnenja da me lahko edini zaščitijo, ker nisem videl več drugega izhoda…ko je prišel policaj, da bi naredil “zapisnik” sta me oba z očimom vlekla na policijsko postajo v neko posebno sobo kjer sem bil deležen še večje tepežke – od obeh dveh…zraven sta se celo zabavala…s policaju sta se seveda poznala, ker je očim pač vpliven človek….zgodilo se mu seveda ni čisto nič, nada, niente…namesto njega sem jaz dobil kazen…po tej svinjariji sem zbežal sorodnikom in se nisem več vrnil domov, niti nimam stikov ne z mamo ne očimom…takrat sem spoznal kako deluje naš sistem in kako pošten je do nemočnih ljudi…kar vam mediji prikazujejo so večinoma same laže…ne boš verjela kakšne svinjarije se dogajajo v ozadju….prepričan sem, da tudi v tem primeru in veliko drugih…to je naša država to je naš sistem, ki ga večina na srečo ali žalost ne vidi in občuti…

 • domovina mili dom

  Nekaj mi tu ne štima. Sem mislil, da so na CSD vsevedi. Intervencija pri koroški deklici, intervencija pri velenjskih pobčih. Kdo je prijavljal te primere s pričami?
  Tu se pa zgodi zločin mučenje, pa nobeden nič.
  Ta dejstva dajo slutiti, da so bile ugrabitve otrok od strani države, v Velenju in Koroškem, načrtovano dejanje vplivnežev, morda so bili “naši”.
  Torej ministrica mora odleteti:
  1. ker se je njena služba vmešavala nepooblaščeno v velenjsko ugrabitev.
  2. zanemarjanje službe v ljubljanskem primeru.

 • Antonius

  V slovenskih centrih socialnega dela imajo zelo težaško in odgovorno delo. Strokovno ugrabljanje otrok, namreč ni mačji kašelj. Zdaj imajo v svoji korespondenci z ministrico ‘kopačevo tudi uspešno zaključen smrtni primer.
  Vsak delovni dan se socialne delavke dvakrat “štemplajo”, vsak mesec poberejo plačo in enkrat letno še regres. Za naporno, odgovorno in strokovno delo celo niso slabo plačane.

  • avtohtoni neandartalec

   Če so pa del družbene samozaščite, lahko samo sprožijo kakšen postopek, da bo potem še slabše.

 • Recimo tolpa, ki je napadala v Celju je bila tudi Albanska. Njihova vera je precej povezana z današnjim bajramom in zato se tudi tako množijo. Brez da bi prihajali drugi iz Afrike, bi nas ti sami kmalu lahko popolnoma preplavili.

  • avtohtoni neandartalec

   K nam še vsako leto preseli kakšnih 15.000 Albancev, Bosancev in Hrvatov, sem pridejo brez vsega, živijo in delajo pri naših zgodovinsko zapufanih propadlih državnih kooperantov in gradbiščih, na črno, izgube pokrivamo s krediti. Od tega je tisoč otrok, ki prihajajo iz Albanije, nimajo veze z nekdanjo Jugoslavijo, bolj so nam tuji kot arabski muslimani, ki itak nočejo ostati pri nas.

 • Rožle

  Mrakova :
  “Žal nasilja nihče ni mogel preprečiti.
  Ne sorodniki, ne sosedje, ne zdravstvo
  ne sociala.”…
  **************************
  Dej, da ne bom bruhnu…..Nas pa radi vlečejo za jezik..

  • indijanka

   To preprosto ne drži. Majhen otrok glasno joka in deklica ni umrla zaradi zadušitve. Birokratska socialna služba pa verjamem, da deklice ni poznala niti je ni zanimal njen razvoj ali težave pri ločitvi staršev.

 • zaton

  Nekateri mediji objavljajo, da biološki oče ni vedel za nasilje nad deklico in zato CSD o zadevi ni seznanil. To je danes tudi potrdil s pisno izjavo na CSD. Drugi mediji pa so navajali, da je oče opozarjal na nasilje. Predvidevam, da je oče kot ločeni starš, imel dodeljene stike z deklico in se sprašujem ali je opazil poškodbe na telesu otroka (podplutbe itd.) glede na to, da je nasilje trajalo več časa ali so bile poškodbe prikrite? Ali so imeli z otrokom stike tudi stari starši?

  • tarantela

   Razmišljam podobno.

  • avtohtoni neandartalec

   Obstaja nekaj takega kot fenomen zavračanja ploda, s katerim se mati počuti ujeta oziroma se dojenček spremeni v objekt sovraštva, ki izvira iz popolne nemoči obvladovati svoje življenje.
   V tem primeru, bi šlo za globoko zablodo matere, ki očitno ni našla sogovornika, včasih vidijo v otroku zaroto moškega, ki jih je načrtno oplodil.
   Spuščamo se na občutljiva tla, o katerih stroka nima pravice in ne more objektivno presojati, medije bi morale zanimati predvsem socialne razmere in neurejeni problemi, ki bi jih lahko odpravili in sanirali, psihološko stanje matere oziroma vpletenih, ki ni posledica a realnih razmer, je preprosto odgovornost in stvar posameznika.

   Dojenček je trpel tudi zaradi splošnega stanja v naši gnili deželici skratka, pomislimo še na kolektivno odgovornost, preden bi zažigali čarovnice in nabijali koga na kole.

  • Franc Šink

   Kardinalno vprašanje je?Kdaj je biološki oče zadnjič videl živo in predvsem zdravo hčerkico!

 • ney

  Uboga punčka…:( Ob tem se spomnim primera v Bosni, ko je baba imela drugega dedca- ta je izkazal svojo moč nad njenim 4 leta starim sinkom, ki ga je na tleh boksal v prsa toliko časa, da je ubogi fantek podlegel…>:( V tem primeru se je očitno izkazal še en STRAHOPETEC nad ubogo punčko, ki je bila očitno boksarska vreča in pepelnik za ugašat…Naše- ministrica za zdravstvo, ministrica za delo,družino in soc…, ministrica za notranje…(same “strokovne” babe), vlada, socialni- “STROKOVNJAKI” – VSI STE ODPOVEDALI NA CELI ČRTI!!!!!>:( SRAMOTA,…..GROZNO!:(

  • Duhec

   Če niso vedli za nasilje, kako bi lohk ukrepali???

   • ney

    Niso vedli, ker so tako hudo “strokovni” v svojih poklicih…

    • Duhec

     Ne razumem kako si vse skup predstavljate?! Ne ve se, če nihče nič ne pove…. sej pa nimamo kamer med 4 stenami.

     • ney

      Klemenčič je reku:” Big brother is watching you:”

     • Duhec

      Lagal je…. to ne drži. Odgovorni so vsi, ki so bli v stiku s to punčko.

     • avtohtoni neandartalec

      Tako kot vidijo tuje, najbrž vzgajajo tudi svoje otroke.

  • indijanka

   Odpovedali smo vsi. Družba kot celota. Materinstvo pri nas ni več vrednota. Ni prioriteta v življenju mater. Bolj pomembno jim je iskanje ljubezni, zato tiste, ki jo imajo pred nosem in jim jo je položila narava sploh več ne vidijo. Užitki so zameglili srce ljudem. Vsaka mati bi morala postaviti meje in vzpostaviti ničelno toleranco do nasilja nad otroki. Prvo ona, ker ji je narava to podarila, potem okolje okoli nje, šele nato umetne tvorbe kot je Center za socialno delo. Verjetno veste, da jih pri staroselcih preprosto ni bilo. Družbo je povezovala skupna skrb za otroke.

   • avtohtoni neandartalec

    Za nično toleranco, so nujne koleteralne žrtve, kajti tako preventivno nasilje ne more biti nikoli učinkovito, če ne zajame vseh potencialnih napadalcev, za katere je treba vedeti, da nikoli ne bi vsi uresničili svoje težnje.
    Iz tega izhaja drugi pogoj za radikalno fašistično družbo, nična toleranca pomeni tudi, da državni teroristi ne prevzemajo nobene odgovornosti za svoje napake in ne poznajo nobenih odškodnin, sicer bi režim v nekaj letih bankrotiral.

    • indijanka

     Zakaj si izbral tak nick pa do vsake stvari filozofsko pristopiš? To ni področje filozofije niti sivine. Vstop v moje srce je možen samo preko src mojih otrok. Ni drugih vrat, ni drugega dostopa. Predvsem pa ni pojoče travice, ki bi zapela potem, ko bi nekdo položil roko na moje otroke. To niso samo besede, to je moje življenje.

 • samsara

  Je bil storilec nemara pripadnik ‘miroljubne in humane’ islamske vere, ki je tako obeležil njihov najpomembnejši verski praznik? Glede na lokacijo je možnosti kar nekaj.
  Takšni so svetovno znani po podobnem odnosu do otrok in tudi žena.

 • MEFISTO

  In ministrica, znana iz afere koroških ddečkov, ki je izjavila, da mučeni deklici nihče ni mogel pomagati, spet ne bo odstopila.

 • Svinsk zrezk

  Edina prava kazen za oba na kol pa nej pocas lezeta dol

 • cornusmas

  Bog se usmili direktorice CSD ….oče je moral podpisati izjavo????? A je po nareku pisal????Samo vprašam.Ne nas imeti za norce….deklica je bila nekaj mesecev trpinčena…pa nihče nič????

  • avtohtoni neandartalec

   Še bolj hudo se mi zdi, a če ljudi muči in maltretira država je pa bolje?
   Ljudožercem in nekrofilom ni za zaupat ljudi, ne živih in ne mrtvih, komaj rojenih ali na koncu, sploh nobenih, niti po kosih

 • Antonius

  Bemti!! Včasih je apelirala udba, danes pa policija. Ljudje, vohljajte in špecajte vsakogar in vse, okoli sebe. Predvsem, če kje otrok zajoka.
  Kaj, ko bi policija apelirala na socialne službe in otroške psihologe, da po službeni dolžnosti spremljajo ravnanje z otroki, ki so jih dodeli enemu obeh staršev. Največkrat so prav v razpadlih družinah otroci sredstvo in “orožje” hkrati, za izsiljevanje osovraženega bivšega partnerja. Statistika se “hvali” s podatkom, da najkrajšo skoraj po pravilu, potegnejo “fotri” na eni strani, otroci pa z obeh strani. .Lenobe umazane od nedela, se po socialnih centrih presedajo in čakajo, da jim kdo kaj na policijo odšpecanega na mizo prinese.
  Če predšolski otrok ni v vrtcu, se zares zelo težko izve, kaj se z njim v resnici dogaja. Predvsem v primerih dodeljenih otrok razvezanih staršev. Kako naj zdravnik ve, kaj se z otrokom dogaja, če mu ga ločeni starš ne pripelje v ambulanto?
  Nenapovedan obisk socialne delavke na domu otroka, bi odgovoril na vsa vprašanja, ki bi morala zanimati socialno stroko. Ah, ne, kje pa?! Policija apelira na državljane, da se ovohavamo in špecamo, plačana stroka pa med tem lenobno prešteva nedelavne ure in čaka, da se spelje domov.
  ‘kopač ‘mrakova bi morala odlete z ministrstva brez krivdnih razlogov. Celo fax, ki ji greje prazen predavateljski stol, bi moral razmisliti, če sme tak predavateljski “šus” pred študente.

  Naj navedem primer blefersko nestrokovnega nedela socialne službe, ki se je zgodil pokojnemu kolegu.
  Socialna služba je po razvezi mladoletnega otroka po nekakšnem avtomatizmu dodelila materi. Odselila se je iz prijateljeve hiše in nekje v okolici Ljubljane našla podnajemniško sobo. Dvoizmensko je bila zaposlena kot točajka v bifeju sredi Ljubljane, otrok je bil pa cel dan sredi vasi brez vsakega varstva.
  Opozoril sem ga, če je videl zapisnik ogleda okolja, kamor se je mati z otrokom odselila. NI GA VIDEL, KER GA NI BILO !
  Šele pokojna advokatka Prenerjeva je socialni službi na sodišču dokazala, česa socialna stroka ni strokovno opravila. Otroka je sodišče dodelilo prijatelju. Babica je prevzela vlogo nadomestne mame, ko je bil “ata” v službi.

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak res, zakaj policija nikoli ne apelira na svoje kamerade in kolege ostale javne uslužbence, zgleda od nas pričakujejo, da bomo zgolj opravljali njihovo delo, za skupno kasto gospodarjev.
   Ni preprosto nismo taka družba, da bi za vse ljudi veljake iste etične norme, poleg tega so to najbolj avtoritativni poklici, kjer so vključene cele družine.

 • Osti jarej

  ..policija ugotovila,da je bila deklica več mesecev mučena in močno zanemarjana?!….zadnja fotka s FB profila njenega očeta z začetka maja,je tista,na kateri je ,predvidevam,tudi mala ,ubita punčka…videti je vesela in lepo urejena….jaz ne štekam…

 • TomTom

  Sram me je, da sem del človeške vrste. Kje se izpišem?

  • avtohtoni neandartalec

   Čičaj in čakaj, ta pravemu se zameri, pa te bodo prišli deložirat, z malo sreče boš kmalu izbrisan.

 • Osti jarej

  ..danes sem prebrala tudi tole izjavo:nekoč sem na neki csd prijavila sum zanemarjanja otroka….pa me je prijavljena ženska tožila za klevetanje….na sodišču so mene zasliševali in obravnavali,kot kriminalca….se še čudite,da ljudje ne prijavljajo ?!

  • avtohtoni neandartalec

   Ne, ne čudim se zakaj so te tožili, če so te motili samo tuji otroci.

   • Duhec

    Eno drugo žensko so tožli…. žensko, ki je prijavla domnevno zanemarjanje otroka.

    • Osti jarej

     ..točno tako..ampak tip ni funkcionalno pismen,pa ne šteka…očitno je na csd celo dobila podatke,kdo jo je prijavil ?!

     • Duhec

      Ja…. zato pa je tko. Popolnoma vse v riti…

   • Osti jarej

    …si pritisnjen,al kaj?!

  • cosmosjasnovidec

   To se je verjetno zgodilo zato,da si CSD opere roke zaradi prijave saj bi sodišče ugotovilo njihovo površnost pri delu tako,da sta se CSD in ženska zanemarjenega otroka povezala skupaj in udarila po ženski katera je podala prijavo.Vsekakor pa mi ni popolnoma jasno,da bi tole žensko zaradi take prijave tožili za klevetanje tako,da še je tukaj moralo biti nekaj drugega zraven.Primer,če je tale ženska podala lažno prijavo zaradi kake svoje med njimi ali maščevanja je pa drugačna zadeva ali pa tudi možno kot je spodaj napisal “avtohtoni neandartalec”.
   No on je razumel narobe in je napisal kot,da si to ti.

 • tanja

  Z Jesenic, ne IZ Jesenic!

  • radames

   Kakor sem že pred časom ugotovil, novinarji spoštujejo najnovejši pravopis, ki hoče iz slovenščine narediti čim bližji približek hrvaščini in srbščini ( primer. slovensko udbovec, hrvaško ali srbsko udbaš). S tem mi je postregel admin, ko mi je podal link na SSKJ. Tam piše udbaš. Isti dan pa sem primerjal naslove v Reporterju (udbovec), na nekem hrvaškem portalu (udbaš) in na tem portalu (udbaš).
   Da “modernega” slovenskega naglaševanja niti ne omenjam. Veliko besed že kar na prvi zlog – po srbsko. Pred uvedbo “modernost”i pa na zadnji zlog!

   PS
   NA Jesenice, Z Jesenic

   • Ja Slovenščino so nam posilili neslovenci, ki so se nadrenjali okoli SSKJ. S tem nam dirigirajo najbolj osnovno stvar ,ki nas dela Slovence- jezik. Recimo primer električar je čisto potaspodnje, elektrikar pa Slovensko. No Slovenci, več ljubezni do Slovenščine pričakujem in popolno izogibanje če fu rje nja v jeziku. Ni nam ostalo veliko časa, če bo šlo tako naprej.

    • cosmosjasnovidec

     Moraš pa tudi upoštevati,da ima vsaka regija tudi svoje narečje pa pač napiše tako kot je kdo najbolj navajen.

     • radames

      Časopis je nekaj drugega. Tam so novinarji, ki SO PLAČANI ZATO, da pišejo pravilno po slovensko. Zato je treba novinarje opozarjati na napake. Svoj jezik morajo dobro znati!!!

      Na forumu Financ je forumaš (izgleda, da je slovenist), ki striktno opozarja novinarje na napake. Včasih se zelo razhudi in prav krepko ozmerja novinarje.

    • Franc Šink

     Ampak beseda električar je vendar udomačena kot še veliko tujk.

   • Nada

    Na Jesenice, z Jesenic, nisem vedela. Nekam čudno se mi v zvezi z Jesenicami sliši, da kdo gre, se pelje NA Jesenice.

    • cosmosjasnovidec

     Jaz bi napisal se peljem v Jesenice,če pa bi bilo pravilno ali ne mi pa ni pomembno,ker mislim,da bi razumel vsak kam se peljem.

     • radames

      Ne tako preprosto!!! Jezik je jezik. Čuvajmo slovenščino!
      Vsak Gorenjec bi te popravil.
      Na koncu pa se bo zgodilo, da se sploh razumeli ne bomo več, če bo vsak klafal po svoje.

      Pa daj malo po svoje in probaj vozit po levi strani.

    • Rožle

     Jest sem 100%, da grem NA Šmarno goro…
     Aja, ko pa pridem gor sem pa na Šmarni Gori…in se piše gora z veliko zaćetnico, ker je naselbina….

     • Jovo Jamnica

      Off topic…Ker sem te glih vlovil. Moja najnovejša raziskava. Bastian Ifrim, delal v BMW, bil tri leta bolan, hodil v srednjo šolo Hans-Glas v Dingolfingu. Zdaj pa , da vidimo…

     • Rožle

      Jest pa slišu, da ti spiš ob tej uri……

     • Jovo Jamnica

      …včasih…

    • radames

     NA Jesenice, NA Vrhniko, NA Ptuj, V Ljubljano, V Trbovlje itd.
     Enostavno se moramo na pamet naučiti kako izgovarjajo domačini.

  • cornusmas

   Grem v Jesenice….ali grem na Jesenice….?Če grem v Jesenice…potem se vračam IZ Jesenic.

   • plamen100

    ne, ampak pravilno, po jeseniško je, da se vračaš “sa Jasenica”!

    • cosmosjasnovidec

     Ja ker je že tam tudi skoraj tak uraden jezik.

    • cornusmas

     U Jesenicama?

   • tanja

    Pravilno je (kje) NA Jesenicah, (kam) NA Jesenice, (od kod) Z Jesenic!!

    “U Jesenicama, iz Jesenica.”..ja, verjamem, tako pa pravi familija, o kateri je tu govora:(

    • Nova24TV Mod 2

     Še enkrat hvala.

    • Rožle

     Majo že svoje rove skopane skoz…

    • cosmosjasnovidec

     Zakaj pa ne bi bilo primer V Jesenicah umorjena punčka?

     • Rožle

      Zato, ker bi blo potem tole v tunelu….

     • cosmosjasnovidec

      V katerem pa,ker mi Jesenice niso najbolj poznane?Hehe

   • cosmosjasnovidec

    Pa saj to ni pomembno vsak razume za kaj gre.Zatipkaš se pa zelo hitro tako mi kot tudi pisec članka.

   • Franc Šink

    Tudi jaz ne hodim na Ljubljano,ampak v Ljubljano.in tako se tudi vračam.

  • Nova24TV Mod 2

   Hvala.

  • von Rhein

   Ne z Jesenic,ne IZ Jesenic.Pravilno je SA Jesenica.

 • Duhec

  Napadate policijo, CSD in ministrico, ker je pač leva…. ne vprašate pa se kako bi sami ravnali, če bi vedli za nasilje nad nekom, ki vam ni nič.

  • Osti jarej

   ..normalen človek težko pogleda stran….ampak….če je/sta ,več mesecev izvajala nasilje nad deklico in tega ni ugotovil niti oče?..niti sestrice?niti sosedje niso ničesar zaznali?….potem sta to počela prav svinjsko premišljeno?!

   • Duhec

    Težko verjamem, da nihče nič ni vedu. Zdej mora s tem živet…

    • Osti jarej

     …menda deklice zadnje čase niso videli zunaj…se je pa mati sprehajala s psom(sem brala razne komente)….in še 19.junija je objavila slikco,kjer se objema s svojim partnerjem…na eni od slik je tudi (mislim) najstarejša sestra s fantom,ki ju čez rame objema domnevni pretepač otroka,ki je umrl…..bi dekle to dovolila,če bi vedela,da pretepa in muči njeno nebogljeno sestrico?!

     • Duhec

      Mislim, da ne. Lohk se pa motim.

  • radames

   Kakor sem ugotovil z branjem več prispevkov po forumih, prijave prijavitelju povzročajo same težave. Nekje je nekdo omenil, da so ga celo tožili, ker je prijavil nasilje.
   Očitno je vzrok v prehudi normiranosti dela CSD. Do zadnje pike in vejice je vse predpisano. Ko pa se zgodi umor, gremo pa vsi v luft.
   Ja, in ta prehuda normiranost je zaradi tega, da imajo nekateri v CSD – počitek. Da lahko lenarijo in niso za nič odgovorni.

   • Duhec

    Se strinjam pa vseeno. Kako je živet z mislijo, da nisi naredu nič?! Da bi lohk rešu nedolžno življenje in ga nisi…. jst neb mogla.

    • avtohtoni neandartalec

     Deložacija smo lahko spremljali celo v živo, skrili so nam edino demonstracijo državnega nasilna in posledice fašističnega terorja, da se ne bi kdo igral heroja.

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa praviš na to… Le kdo je poklical gasilce?

      2. julij 2016 – 12:29

      Reševanja obolelih oseb – reševanje obolelih (tudi helikopterski prevozi med bolnišnicami)
      12.16
      so gasilci GARS Jesenice posredovali na Cesti v Rovte v naselju
      Slovenski Javornik v občini Jesenice, od koder so z reševalnim vozilom
      prepeljali poškodovanega otroka v SB Jesenice. Zaradi hudih poškodb je
      posredoval helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo HNMP na Brniku
      in ga prepeljal v UKC Ljubljana.

      http://www.gzj.si/aggregator/sources/3

   • zaton

    Čudi me, da nihče ni vedel za nasilje nad otrokom, nIti biološki oče, ki je bil s hčerko v stiku. Ali pa je vedel in ni prijavil? Kdo ve.

    • cosmosjasnovidec

     Biološki oče kolikor jaz vem je prijavil nekajkrat ampak mu niso hoteli verjeti in sploh niso posredovali.Take zadeve socialno enostavno ignorira,ker smatra,da se kot je v tem primeru oče poteguje za skrbništvo nad otrokom.Njen oče je tudi zadevo objavljal na FB na internetu.Zakaj pa ni sam posredoval pa tudi jaz ne razumem.Lahko se je tega psihopata bal ali kaj jaz vem vendar,če se ga tudi je bi ga lahko nalomil z kako bejzbol palico,če že ni nihče posredoval.Ampak takih zadev je v zadnjih cirka dveh letih zaradi neposredovanja CSD bilo že kar nekaj.
     Večina so bile žrtve ženske in pa tudi otroci.

     • Rožle

      Tako je….je prijavljal pa so ga odpikal…

   • cosmosjasnovidec

    Ja možno je tudi to saj v sloveniji niti več ne veš kaj je prav in kaj ne zato je pa najbolje,da ga kar greš najprej prebutaš in če te prijavi se zadeva drugače razpleta,ker ti poveš svoje zakaj ga si.Potem pa tudi policija mora raziskati,če hoče narediti zapisnik.In,če se ugotovi,da si imel prav prideš skozi z kako minimalno kaznijo par eurov ali pa v večini primerov sploh ne dobiš nič.Odvisno od sodnika predvsem ali ga poznaš ali pa on tebe sj mu ni vseeno,da še kje na samem brez prič ne bi tudi on dobil.Hehe

    • avtohtoni neandartalec

     Družbena samozaščita se že vse zmeni vnaprej, postopek je samo farsa, navadna igra, vprašaj ljudski radijo kako vse vedo, če meni ne verjameš

   • avtohtoni neandartalec

    Mogoče je pa aktualno stanje predvsem posledica njihovega garaštva, si že kdaj pomislil koliko ljudi sodeluje in koliko stane tako kompleksen konstrukt?

    Na tisoče ljudi sodeluhe v celostni kriminalizaciji in zatiranju posameznih državljanov, to so danes testni subjekti, ne pa normalni socialni problemi, Goli otok je povsod okoli nas, operacije potekajo dnevno in na očeh oziroma s tujim privoljenjem vseh. Niso kar tako med 2.sv mamice sprehajale dojenčke okoli krematorijev koncentracijskih taborišč, cel narod je popolnoma znorel zaradi nacistične represije, propagande in preventive.

  • cosmosjasnovidec

   Če verjameš ali ne jaz že ne bi tega samo gledal in veliko drugih ziher tudi ne.Sem kar nekajkrat na raznih mestih šel in premlatil kretena,ko sem videl,da tepe in maltretira psa.Kar nekajkrat sem sicer plačal kazen pri sodniku za prekrške in mi ni žal.Nekajkrat so mi pa policaji še na samem čestitali in sploh niso podali prijave.Storil pa bom še vedno enako tudi v naprej.Če seveda enkrat ne bom jaz z tistim psom dobil od koga po betici se nikoli ne ve.Hehehehe
   Malo verjetno,če bi pa se že zgodilo potem bi pa zapela kaka lata ali kol tako,da trenutno še ni bojazni.Hehe

   • avtohtoni neandartalec

    Za usranega cucka si se ojunačil, ko trpijo ljudje te ni nikjer

    • francelj3

     Ne žali psov. Psi so tisočkrat boljši kot ljudje. Nisem še slišal za psa, ki bi bil komunist ali ki bi do smrti pretepel svojega mladiča.

 • avtohtoni neandartalec

  Zakaj se družba prej ne zgane, saj se, ko pokrivamo eni druge v prepad, da bi se kaj spremenilo.
  Tako mlad človek je posebno stanje duha, nočem povedati,da je kakšno trpljenje manjvredno, ampak najbolj zagotovo trpijo razvite, odrasle in senzibilne osebe, od katerih zgleda pričakujemo,da bodo znali in zmogli prenašati nepotrebno, zavržno in nedopustno bolečino ter stisko.
  Kaj se to pravi ubogi otroci, trpijo zato, ker je ta družba izrojena in izredno introvertno nasilna, zgleda nas ganejo le še obredna žrtvovanja nedolžne, komaj rojene krvi.
  Prav to je najbolj hinavsko, vse je narobe, ko vidimo v glavi še mrtve dojenčke, se pa menda vse neha.

  • Duhec

   Za vse jim je vseen…. sam tipkanje je aktualno.

 • Rožle

  Mrakova predno greš pripelji še otroka nazaj……opravičit se pa ne rabiš, ker Itaq ne bo iskreno
  Aja…PA U KANTO SE ZATLAČ GRAUŽ LAŽNIVI…….!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Take imamo po praktično vseh vaških skupnostih, ni bil noben prej nič boljši, sicer pa jih nastavljajo lokalne oligarhije, ki tudi financirajo diktaturo proletariata.
   Centri so tesno vključeni v sistem družbene samozaščite, imajo svoje kanale za celostno obravnavo posameznikov, kar je tudi omogočilo prikrito razslojevanje na tri razrede. Vedo vse kar si sami izmislijo in zrežirajo

 • Olga

  Naj že enkrat izgine ministrica! Socialna služba je očitno v razsulu! Delo socialnih delavcev ne sodi v pisarno, ampak med ljudi!

  • avtohtoni neandartalec

   Ponekod imajo prave vaške straže, da se lahko pravočasno pokrijejo,ko se pripeljejo javni uslužbenci.

   • Olga

    Sodelovati je treba s sodiščem in delati strokovno! V družine, ki so problematične, je treba pač večkrat na obisk nenapovedano! V primeru določenih težav, pa tudi nuditi družini pomoč, ne pa kar spokat otroka v rejništvo!

    • avtohtoni neandartalec

     Sodišče… tebi pa res ni jasno kje živiš.

   • cosmosjasnovidec

    In kje je to?Če bi se socialni delavci vozili in opravljali svoje delo se ne bi dogajalo to kar se dogaja.Misliš,da se bodo vozili naokrog v taki vročini kot je primer sedaj čeprav imajo v avtomobilih klime?Jim sonce žge v obraz.

 • plamen100

  Naravnost gnusno se obnasajo ta Bregarjeva al kaj je ze iz CSD Jesenice, kaj taksnega pa se ni bilo. Kdor je poslusal njeno izjavo na TV, ki se je vrtela 90% okoli tega da oni niso nic krivi in 10% da niso vedeli kaj se dogaja v tej druzini. Celo nekaksno izjavo je sabo prinesla od prvega moza morilke, da CSD o tem nic ni vedel in da tudi on nic ni vedel?? Pa kdo njih sploh krivi da to svojo nedolznost tako poudarjajo?? Saj je una iz Velenja tudi govorila, da nic ni kriva pa je danes odstopila. Enako je tudi tisti predstojnik iz CSD Velenje trdil, da nic ni kriv potem pa je prvi odstopil. Oni nikoli niso nic krivi, ko pa se jim koncno dokaze pa kao odstopijo. Takrat bi se moral zaceti kazenski pregon zaradi nevestnega dela v sluzbi ali pa zaradi zlorabe uradnega polozaja, druge variante ni!!!

  • sprehajalec

   V Sloveniji se nekdo, (ponavadi na Javnem) spravi na neko pozicijo. Potem je njegova edina naloga, da to pozicijo obrani in ohrani. Pa ko gre v penzijo, da ima “svojega” človeka tam. Ostalo ni važno, strokovnost, napredek oziroma čisto navadno dobro opravljeno delo. Nima veze.

   • cosmosjasnovidec

    To nam je že znano.Mini Kučan ima tudi svoje.Trenutno Pahorja in Cmerarja.

   • avtohtoni neandartalec

    Če ga kdo preveč lomi ali se mu celo zmeša in se spozabi kje živi, ga odstavi javno mnenje, ker tudi to mora biti zdaj, ko smo v EU, vendar je potem skupnost kaznovana s še slabšim kot je bil prejšnji. Vedno lahko gre še na slabše, tega hlapci ne smejo nikoli pozabiti.

    • sprehajalec

     Da, ljudsko mnenje odstavi sfuzlanega. Šef ga ne more, zaradi obstoječih pogodb o zaposlitvi.

     To imajo Slovenci, od Karantancev in ljudske demokracije v krvi.

   • plamen100

    Tocno tako je, gre se jim izkljucno za lastne riti!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Pri nas velja morala iz fevdalizma, nikoli ne smejo kritizirati sani sebe, ker če še sami sebe ne marajo, kako naj jih drugi spoštujejo.
   Drugi razlog je kako sploh dobijo udobne in priviligirane službe v domačem kraju, kdor jih je nastavil, je s tem zastavil tudi svoje ime oziroma sposobnost izbiranja sodelavcev in ovaduhov.

  • Tanja Bor

   Odločitev, da grejo 3 hčerke k očetu, 1 pa k materi, pomeni ločitev otrok. Kakšna je bila utemeljitev zanjo? Ali CSD v tem primeru ni preverjal, ali je očim primeren skrbnik?

   • Franc Šink

    To vprašaj CSD ne pa plamena 100 !

 • Rožle

  He…Mal sva s Cosmosom kure u roke uzela…so komi še dihale…sam stokanje se je še slišalo…kooo….He

  • cosmosjasnovidec

   Ne gre jim drugega kot samo odgovarjati kokokokodaaak kikirikuuuuuu,ker levaki samo tole razumejo.Meni pa kar neki majmun briše komentarje,če je napisan ali tako ali tako.Za rdeče sploh ne morem omeniti.Kar sem jim napisal včeraj sem danes našel vse odstranjeno.Pa to se ne dogaja nikjer razen na tem ovčjem kurjem kikikirikiki 24 kur portalu.Potem pa ni čudno kako ima paglavec kučko zdresirane te kurje papige katere drugega ne vedo kot ponavljati eden za drugim in gonijo samo eno ter isto.Hehe

  • cosmosjasnovidec

   Samo res proti koncu niso vedeli že več kaj naj kokodačejo.

   • Rožle

    Se je že fajn mudl za v kurnik…

 • Rožle

  Direktorica CSD Velenje odletela….Mrakova pa še kar prilimana….

 • indijanka

  Mar ta odstop pomeni, da Bogovi ne zdržijo kritike? Da ne zdržijo prezira? Da bodo nazadnje spoznali, da niso nedotakljivi. Da so samo ljudje. Da so ta spoznanja samo vprašanje časa? Je ta odstop dovolj? Bi morali CDJ je vsej državi podreti in vrniti socialo ljudem? Najboljše. Dokler te službe ne bodo zmogle kritičnega pogleda na svoje delo in se bodo k narodu obračali s trditvami nič nismo mogli storiti namesto to bi morali storiti na tem področju kljub menjavam ni pričakovati nobenih sprememb.

  • Rožle

   Itaq…v paketu morjo odletet……
   Samo Cerar je smešen a res ne razume, da mu ne gre in ne gre….

   • avtohtoni neandartalec

    Dejansko ima človek občutek, da nam že cel čas tako ali drugače vlada edino LDS.
    Spomni se osamosvojitve, kako so pripadnikom in sledilcem prali možgane, češ državo lahko rešijo edino študentje, ki jih je izbrala Udba. Do danes so jih polne pisarne, bolj nazadnjaških in izrojenih liberalcev zahodni svet danes ne pozna, proti njim je bila celo inkvizicija svobodnjaška in socialna.

    • cosmosjasnovidec

     Saj ravno zato pa je na položajih komunistična drhal.

    • francelj3

     Ne žali liberalcev, prosim. Liberalci se borijo za svobodo vsakega in vseh. Ti, o katerih govoriš, so navadni komunistični kleptomani.

   • cosmosjasnovidec

    Ni smešen ampak že trešnjen od snifanja belega prahu kot res tudi na tisti kikirikiki kurji strani tisti bolniki prašek,korintos oziroma kot vidiš vsi zahojeni levaki kateri vidijo samo ne levo stran,ker imajo tja zaskočene betice.

 • baldeagle

  Take manire ima the population of the South. Southerners so vsepovsod enaki. Večinoma so to zelo primitivni ljudje. V USA npr. so strašni problemi z latinosi. Ti so nekaj podobnega, kot tukajšnji priseljenci z južnih balkanskih dežel. Nekulturni, primitivni in nezmožni asimilacije v kulturno območje, v katerega so se preselili. Povzročajo same težave.

  • Rožle

   A niso latino ženske sexibilne..?

   • baldeagle

    Nekatere so, druge ne. Se pa hitro starajo, kar pa ni dobro, če si poročen s tako žensko.

    • Rožle

     Zamenjaš še predno se postara pa je zrihtan…He…

     • baldeagle

      To pa ja. So namreč very hot.

  • plamen100

   Ja kaj pa ces drugega pricakovati v teh juznjaskih mestih kot so Jesenice, Velenje, verjetno tudi Koper. Sploh v primeru da gre za puncko, ki je v oceh alahistov manj vredno bitje glede na to, da je njihov najvecji prerok Mohamed sicer navadni pedofil, pri 8 letih otroku nekako naredil otroka. Saj smo videli migratke ki so rojevale kar med kolonami, za prvim grmom. To je druga kultura, navade in za njih ubiiti otroka ni nic posebnega saj se jih hkrati rodi na tisoce drugih. Bodo pa ta dogodek izkoristili slovenski levifasisti, ki ze sedaj pozivajo k udbaskim metodam prijavljanja sosedov, ce kje zacvili kaksen mulec. To je tipicno neoliberalisticno unicevanje druzbe, ki ga izvajajo ze 25 let. Sem slisal za primer, ko mulc, 3. razreda v stavbo sole vrze kepo in ravnatelj o tem obvesti policijo, ta pa z dopisom CSD, kjer nato kvazi “strokovna” sodelavka, pride na dom gnjaviti druzino, pri 50.000 lacnih otrocih v Sloveniji, kako vzgajajo otroke, ki kepajo solo??? No taksno druzbo je naredil ta levi fasizem, ki si sedaj na vse kriplje prizadeva ta dogodek prenesti in posplositi na slovenske druzine!! Da se v tej zmesani druzbi res nekaj cudnega dogaja se je vceraj videlo ze po novici o odstopu predstojnice Velenjskega CSD o katerem so na TV SLO1, POP TV objavili zgolj en stavek, a prav CSD Velenje in CSD S.Gradec sta vmesana v ugrabitev vnukov, oba predstojnika CSDjev odstopita,za katerima je se vceraj stala Kopaceva, oni pa sedaj nic o zlorabah na obeh CSDjih oz na vse pritege poizkusajo preusmeriti pozornost slovenske javnosti na odnose v teh primitivnih migrantskih druzinah na nacin, kot da je to praksa v slovenskih druzinah. V Avstriji se preprosto pove da je pakistanski oce ubil 13 hci ker se ni hotela porociti da je takoj jasno za kaj se gre, saj so taksno odnosi sestavni sel te glavorezaske kulture, vere in je pac domaci javnosti takoj jasno da je pac dogodek iz drugega kulturnega sveta. Isto je s to zadevo na Jesenicah, drzava naj raje poskrbi da morilca ne bosta vec videla belega dneva, ne pa da na silo sedaj ta dogodek vsiljuje v slovenske druzine. Tukaj je bistvena razlika! Vsakomur je jasno da je treba otroke zascititi, ampak ne na ta nacin kot to zeliji ti lenuhi iz nekaksnih civilnih gibanj in psihoticnih omejencev po levicarskih TV oddajah, da se ta dogodek zlorabi v smislu tega, da je vsaka po riti mulca ze zlocin in nevem kaksno nasilje!! To so ti isti, ki hkrati zatrjujejo, kako fantasticna druzina je z dvema atoma, ali je eden homic tam mama, ali kako imajo to urejeno, ker me niti ne zanima ta gnusna sprevrzenost!

   • Veritas

    Točno tako!!!!!!!!!!!!!

    Največji problem slovenske družbe je ta prekleta funkcionalna nepismenost in pomanjkanje lucidnosti, da mediji ter šolstvo totalno operejo možgane, potem pa takole perfidno podtikajo!!!!

   • Artur

    Tako se govori “žebljico na glavico”

  • valentin

   Ja izmečki človeške vrste morijo, uvajamo pa humanizem za zaščito teh stvorov
   in po navodilih nadrejenih še dodatno uvažamo to golazen, zakonito !

 • francelj3

  Tale dva otroška morilca si zaslužita 20 let prisilnega dela, potem pa izgon iz države za vedno. Po možnosti po kosih.
  Ne razumem, kaj rdečim fašistom blodi po glavi, ko uvažajo tele človešlke smeti s Kosova. Res samo glasovi na volitvah? Nimajo nobene kulture niti ničesar podobnega, so rojeni kriminalci, Kosovo je evropska zibelka kriminala in džihadizma.
  Tale pa živi v Sloveniji, za zaslišanje rabi pa sodnega tolmača. WTF?!

 • valentin

  Ne bom komentiral takšnega podlega kriminala, bi pa sankcioniral in počistil z človeško nesnago brez milosti.
  Zaslišanje morilca in mučitelja deklice Ariane, Mirzana Jakupija je trajalo dlje, zaradi njegovega neznanja slovenskega jezika.

  • samsara

   Če je Mirzan, potem je musli.
   Takšnih si želijo naši levičarji dodatno v Sloveniji nekje od 50.000 pa vse do 200.000. Znanje slovenskega jezika ni pogoj za uvoz.

 • Osti jarej

  ..vsekakor se odpira veliko vprašanj….na CSD pravijo,da sta se oče in mati sama menila o obiskih otroka…in sicer zgledno.da so sicer družino obravnavali zaradi “razhoda” staršev otrok,nikoli pa zaradi nasilja…..tri hčere so bile pri očetu….bojda tudi mala,ker jih je mati zapustila in odšla s tem albancem,pa jo je kasneje dobila..zakaj?!….če je bila deklica zlorabljana več mesecev…kako to,da nihče ni videl poškodb?!…zlom vendar boli..najbrž je imela modrice po telesu…je ni nikoli slekel,da bi jo dal lulat,recimo?! ali pa sestre?!…je oče in sestre niso videli več mesecev?!…zakaj ni posredoval na CSD,če je to morda res?!…nekdo je včeraj izjavil v eter,da je umrla lačna…ko ga je novinarka vprašala zakaj,je rekel,da je shujšala za 7 kg od tedaj,ko jo je oče zadnjič videl???….veliko vprašanj se mi poraja…res veliko!!!

 • Juhica SDH

  JJ pomagaj, pri resnici, zakaj je mogel podpisati izjavo na CSD, da nikoli ni prijavil zlorabe? Govori se, da je mogel spremeniti izjavo, prvo je rekel, da je obveščal, sedaj ne. Ali mu grozijo z odvzemom še preostalih otrok? JJ pomagaj mu, prosim. Nekaj smrdi, mislim, da ima že dovolj hudega storjenega.

 • spider

  kot oče lahko samo napišem, da pošast kot je ta mati ne zasluži nikakršne milosti , kajti niti ona ni pokazala milosti do otroka, ki ga je sama nosila 9 mesecev in rodila.Počivaj v miru angelček mali

  • Andrej

   V takem primeru pride v poštev samo kaznovanje s smrtjo,ki so jo na
   žalost ukinili,čeprav sem prepričan altruist v primeru umora dojenčka,
   ki predstavlja moteče bitje v neki psihopatski družini,ki je za svoje lastne
   užitke pripravljena moriti lastne otroke in svoje najbližje,nikakor ne morem
   zagovarjati ideje altruizma!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!