Policisti imeli polne roke dela z nezakonitimi migranti – Med vikendom jih je državno mejo ilegalno prestopilo kar 14!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Med 6. in 9. aprilom so policisti Policijske uprave Novo Mesto med opravljanjem nalog na območju Posavja in Bele krajine izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Libije, Pakistana, Alžirije, Sirije in Maroka. 

V poročilu Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so imeli med petkom in ponedeljkom polne roke dela z lovom na migrante, ki so nezakonito prečkali hrvaško-slovensko državno mejo.

Na območju Jesenic so prijeli državljana Libije, v Dobovi državljana Pakistana, pri kraju Vukovci v Beli krajini dva državljana Libije in državljana Alžirije, pri Žuničih pa pet državljanov Alžirije, dva državljana Sirije in dva državljana Maroka. Dva tujca so po zaključenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom, preostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom.

C. Š.

 • demistifakis

  Zapreti in izgnati skupaj z MI Slovenija in Levico…

 • Republic Commando

  Rdeči fašisti pa še kar nabijajo ,da ni migrantov, da smo islamofobi in nevem še kaj :)

 • samsara

  Sezona selitve kobilic je pred vrati, pardon, pred mejo.

 • samsara

  Kaj v varno hišo ilegalni muslimanskih invazivcev, DZ RS se ni še nikomer uspelo prebiti?
  Levičarji ne pomagajo več?
  Bi Mirsad Ahmad Cerar morda lahko poslal tja kakšnega državnega Audija, da bi utrujenim kolonizatorjem olajšal delo. Pa Farcon za prevoz ranjencev (prosto po Bandlju) bi nemara tudi lahko prišel do izraza.

 • samsara

  Koliko mesecev traja, da jih tovarišice in tovariši sprocesirajo, medtem, ko nepovabljeni oportunisti uživajo all-inclusive storitev na račun zatiranih in ponižanih domačih davkoplačevalcev?

 • garfi

  kdor nima meja nima države
  kdor ima leviČĆarje nima naroda

 • Morala

  Kot, da nimamo mej…Polna Nemčija jih je že…Kaj so si navlekli, to naj sedaj futrajo! Čez par let bodo začeli staroselce iz Nemčije naganjat…

 • Striker

  V Marko pa Alžirijo TAKOJ odpeljati z avionom domov, mogoče so pa kriminalci, ki jih njihove oblasti iščejo? In takim dat azil ni normalno.

  • stajerc5

   Pa kaksen avijon!?? Saj znajo plavati, kako so pa cez Kolpo prisli? Mater, vsak pa tudi ni Jezus…

   • Striker

    Če bi bili Jezus, bi lahko šli peš čez morje. Ker pa je tak odvoz najlažji in najhitrejši, potem je ceneje, kot da so en mesec tukaj. In sprejeti je treba zakon, da noben, ki krši zakon, NE SME zaprositi za azil. KZ-1 predvideva Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države 308. člen (1) Kdor nasilno prekorači državno mejo Republike Slovenije ali oborožen nezakonito vstopi na njeno ozemlje, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let ali z denarno kaznijo. (2) Enako se kaznuje tujec, ki nima dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, če se na način iz prejšnjega odstavka zadržuje na njenem ozemlju ali se upre zakoniti odstranitvi z njega. Ker v tem zakonu http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO4911 kaznivo dejanje v RS NI OMENJENO

    • stajerc5

     Ti bos se moral veliko pre strikat, da bos razumel sarkazem.
     Kaznivo dejanje SE ni omenjeno! Pocakaj do volitev!

  • sevenx

   Mogoče so pa obsojeni kriminalci direkt iz zaporov?

 • antimur

  Kakšen azil, takoj v delovni lager, tam jim dati kruha in vode, potem pa nagnati nazaj od koder so se priplazili, pa za slovo še kakšno za spomin čez hrbet.

  • stajerc5

   Karavanke tunel bi bil prav super za malo fizkulture, nje?

   • Slovenka

    Pa drugi tir, med Mariborom in Šentiljem je samo en tir, krvavo bi potrebovali še enega, na Madžarsko prav tako pelje samo en tir, tako da dela je dosti.

    • stajerc5

     Pusti tire pri miru (hvala Franz Josephu), dokler imamo se vsaj po enega. Ce ne bomo pravilno volili, bodo se ti sli v yugovino, tako kot ze vec njih!

     • Slovenka

      Odlična misel.

     • Slovenka

      Ups, pomota. Sem že prej pohvalila tvojo misel.

 • RATATA

  Od štirinajstih so dva vrnili. OSTALO JIH JE DVANAJST
  Če jih pride sto štiridese jih bodo vrnili dvajset. OSTALO JIH BO STO DVAJSET
  Če jih pride tisoč štiri sto jih bodo vrnili dvesto. OSTALO JIH BO TISOČ DVESTO
  Če jih pride štirinajst tisoč jih bodo vrnili dva tisoč. OSTALO JIH BO DVANAJST TISOČ.
  Če jih pride sto štirideset tisoč jih bodo vrnili dvajset tisoč. OSTALO JIH BO STODVAJSET TISOČ.
  Če jih pride milion štiristo tisoč jih bodo vrnili dvesto tisoč. OSTALO JIH BO MILION DVESTO TISOČ.
  Kdo je bolj sposoben(?) Slovenci ali hrvatarji?

  • stajerc5

   Poglej, kockasti nas jebejo, ko se jim vzdigne ali pa ko jim je dolgcas.
   Trdno verjamem, da bodo po volitvah poslusali naso tamburico in se zaceli sprasevati; Kaj se je to desilo kod nasih Alpskih hrvata!
   Slovenci, volite SDS!!!

 • Slovenec 33

  Nujna je ustanovitev nacionalne garde, vsakemu gardistu nekaj okvirjev in potem postavitev znakov prepovedi prehoda meje (so že), ter nagrada gardistu za vsak zadetek na meji.
  Za ljudi je znak prepovedi prehoda zakon.
  Za opičjake bo pa krogla postala zakon.
  Tretje možnosti ni.

  • RATATA

   Največji problem, da ni nacionalne garde je v tem, ker se ne morejo dogovoriti, kdo bo vodil “politićku nastavu”.

 • pacek

  NIČ V AZILNI DOM!! SAM TERAT NAZAJ!!

 • Franjo Trojner

  Levičarji ZL , Cerarjeva leva vlada, koalicija vladnih strank SMC, SD in DESUS so glavni in edini krivci, da v Slovenijo vsak dan neovirano derejo ilegalni migranti, hkrati pa tudi preprečujejo izgon tistih imigrantov, ki ne izpolnjujejo pogojev za azil. To pa že pomeni, da nas v prihodnje čaka kaos, kot ga zaradi politike odprtih vrat poznajo SKANDINAVSKE DRŽAVE iz katerih se avtohtono prebivalstvo zaradi svoje varnosti izseljuje.
  Bog in modro odločanje volilnega telesa mora tudi nam v Sloveniji po volitvah omogočiti postavitev desne vlade, ki bo znala zagotoviti red na mejah in s tem zagotoviti varnost svojih državljanov in premoženja, nenazadnje tudi naše kulture, jezika, navad, običajev in tradicije.
  Politika odprtih vrat je katastrofa za varnost v državi, za pravno državo, za sam obstoj demokracije v državi, za državni proračun in varno bivanje avtohtonega prebivalstva so spoznali volilci in volilke v prav vseh državah, ki mejijo na Slovenijo in širše. V Avstriji, na Madžarskem, v Italiji in na Hrvaškem in nenazadnje tudi v Nemčiji so volilci politiko odprtih vrat spoznali, kot grožnjo evropskrmu načinu živlenja in na volitvah izvolili desne vlade, ki zagotavljajo stabilnost, red in varnost držav Evrope, kakor tudi zaščito načina živlenja tako značilnega za prebivalce Evrope že stoletja.
  Ne pozabite volilci, da vaša napačna odločitev na volitvah pomeni gotovo zmago politične levice na volitvah, kar pa gotovo pomeni izstop Slovenije iz EU in zveze NATO, kakor tudi politiko multi/kulti, ki jo prinaša politika odprtih vrat.
  Sam bom navijal in na volitvah oddal glas za eno izmed strank politične desnice, ki so garant za red, mir in blagostanje celotnega SLOVENSKEGA RODA, kakor tudi edini varuh naše SLOVENSKE kulture, jezika, navad in tradicije.
  Stokrat prekleti bodite vsi tisti, ki z svojimi neustavnimi, uničevalnimi odločitvami spravljate v nevarnost ves SLOVENSKI ROD, v strah in nesrečo pa naše žene in otroke! V primeru tragedije tudi sam ne bom spoštoval USTAVE in tudi veljavne zakonodaje ne, temveč se bom ravnal po zakonu narave, ZOB ZA ZOB!

 • mare

  In vsi v azilne centre.

 • Ricardo Gonçalves

  Financne pomoci za študente; nakupovanje delavcev; uradniki. ([email protected])

  Ste potrebni denar, posojila med posamezniki v financnih težavah, da bi koncno prekinil mrtve tocke bank, povzrocijo zavrnitev zapise, da zaprosijo za sredstva?
  Odkrijte delovanje kredit v razdelku potrebovali denarja med
  posamezniki. Nudimo razlicne vrste posojil brez preiskavah kredita, ki je omejena na 3 % stopnja:
  -Osebna posojila… (3.000-100,000 euro)
  Hipotekarno posojilo… (20.000 – 200.000 evrov)
  Avto posojilo… (4000 – 80.000euros)
  Študentsko posojilo… (2,000-50.000 evrov)
  Šola posojilo… (5.000 – 60.000 EUR)
  V primeru, ce ste res v potrebujejo denar,

  Ce ste res v stiski, se obrnite na nas za vec informacij. E-pošta: [email protected]
  lepe pozdrave
  WhatsApp: +33789770894

 • sevenx

  Po volitvah bo spet polno…

 • šmentanamuha

  Zakaj pa ostalih ni bilo moč vrniti na Hrvaško?

  • stajerc5

   Ehhh, jebi ga, ti bi pa tudi rad vse vedel….

  • cosmosjasnovidec

   Zato,ker je takšen dogovor med prasetino “merkel” in tovariši levuharji iz SMC.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • cosmosjasnovidec

  Ko migrant oziroma izbeglica ilegalno prestopi mejo nima več popolnoma nobene pravice do zahteve “AZILA” niti kakršne koli “MEDNARODNE ZAŠČITE”.
  Z ilegalnim prestopom meje je storil prekršek kateri se po zakonu kaznuje z 30 dnevnim zaporom (odvisno od mnenja sodišča) ali denarno kaznijo v kolikor ga ima pred izročitvijo nazaj v državo iz katere je prišel.
  Ilegalen prestop se lahko tretira tudi drugače saj taka nekontrolirana oseba lahko primer koga ubije in se sploh seveda za njo ne ve niti se je ne išče,ker je nepoznana in ni nikakršne evidence o njej.
  Tako dejanje policije je ali popolna njihova nesposobnost oziroma nepoznavanje zakonov ali pa še vedno prisotna zavajalna manipulacija SMC z katero mečejo na eno stran državljanom pesek v oči na drugo pa Slovenijo polnijo z kamelotrajbarsko muslimansko golaznijo z izgovori kot,da so prosilci za AZIL.
  Tako jim je ukazala svinja “merklca” in ti so se pred njo posrali in jo seveda morajo ubogati saj so si na ta račun tudi napolnili žepe.
  Arabci so nakazali “merklci”milijarde za sprejem te muslimanske golazni katere si levuharji vseh Europskih držav delijo folk pa umira od terorističnih napadov ter drugih umorov.
  Prekleta levuharska golazen se mora zatreti po vsej Europi čimprej,ker sodijo na odpad.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!