Policisti na slovenskem mejnem prehodu Obrežje odkrili 8 migrantov, ki so se skrivali v tovornjaku!

Foto: STA

Medtem ko si nekateri mečejo pesek v oči in trdijo, da migrantov ni mogoče nikjer več videti, je resnica povsem drugačna. Policija namreč poroča o tem, da so na mejnem prehodu Obrežje policisti ponoči odkrili osem migrantov, ki so se skrivali v tovornjaku. Voznik s srbskim državljanstvom je želel preko meje nezakonito pretihotapiti šest Pakistancev in dva Afganistanca. 

Eden izmed migrantov je bil po navedbah STA zaradi slabega slabega zdravstvenega stanja oskrbljen s strani reševalcev, nato pa so bili vsi predani v roke varnostih organov v sosednji Hrvaški.

Foto: STA

Pri odkrivanju koristen detektor srčnega utripa in merilnik ogljikovega dioksida
Policisti so Afganistanca in Pakistance zasačili med opravljanjem mejne kontrole, ko so se odločili, da pregledajo voznika s srbskim potnim listom. Po navedbah Policijske uprave Novo mesto so migrante odkrili s pomočjo detektorja srčnega utripa in merilnika ogljikovega dioksida v tovornem delu vozila.

N. Ž.

 • sunday

  na licu mesta pobiti te musli podganje iztrebke – v svarilo vsem ostalim !!!

  • cosmosjasnovidec

   Pa tudi tihotapce.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Zgornji

   Tooo late .

 • Jan Kovalski

  Rad bi vedel po kakšnem kriteriju so te takoj predali nazaj Hrvatom (kar je dobro), tiste, ki pa so jih zadnjič zajeli pri prečkanju Kolpe pa so prepeljali v t.i. begunski center v Sloveniji?
  Zakaj tudi tistih niso vrnili Hrvatom?
  To niso begunci, to so ilegalni migranti!
  Ilegalen migrant ni begunec, je kriminalec
  Ilegalen migrant ne sme dobiti pravice do azila.
  Vlogo za azil naj se obravnava samo pri tistih, ki vstopajo preko mejnega prehoda in ne ilegalno!
  To ni normalna migracija, to je invazija!
  Invazija migrantov je vojaško delovanje brez orožja, ki ima enak cilj kot invazija z orožjem, to je okupacija tujega teritorija.
  Na vojaško delovanje se je potrebno odzvati z represivnimi sredstvi!
  Sprejemi z rožicami in medvedki vodijo v okupacijo s strani islamskega totalitarizma z vsemi posledicami, ki jih videvamo že 1400 let v vsem islamskemu svetu:
  270 milijonov pobitih v 14 stoletjih, konstanten džihad z izjemo cca 120 let, torej že cca 1280 let.
  STOP ISLAMU!

  • Zgornji

   DOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!!

  • samsara

   Morda so bili slednji toliko nevedni in morda neumni, da niso znali sestaviti štiri črke v besedo azil.

 • Franc Šink

  Kaplja za kapljo….Če jih že nekaj ujamejo potem se lahko vprašamo koliko jih ne ?

 • Radolf Mitler

  Kje pa je ta pizda od Šamirja? Še vedno ga skrivajo rogovci in tisti buzerant Miha Blažič. Hočemo Ku Klux Klan za te muslimanske izrodke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Franjo Trojner

  A Ahmada Šamija so policisti tudi že
  predali sosednji Hrvaški ???
  Vsi ti množični ilegalni prehodi naše južne meje so skrb vzbujajoči, ker drastično ogrožajo varnost državljanov in premoženja v prvi vrsti pri nas doma v Sloveniji, kakor tudi v celotni EU. Danes nihče v EU ne ve koliko teroristov ilegalno vstopi iz Hrvaške v Slovenijo in nato dalje v EU. Niti naša policija z obema tajnima službama vred nima pojma kaj vse ilegalno vstopa v našo državo, niti koliko oseb se nezakonito nahaja v naši državi, kar je prvovrstni škandal in resno varnostno vprašanje tudi!
  V Avstriji veje pod mladim Kurcem nov veter, Kurc je naredil konec ilegalnim migracijam in močno zaostril azilno zakonodajo, podaljšal je nadzor na svojih notranjih šengenskih mejah, še posebej z Slovenijo. Avstrijski notranji minister g. Herbert Kickl se je v Bruslju zavzel za podaljšanje nadzora na notranjih šengenskih mejah in komisija EU je temu njegovemu predlogu ugodila. Tudi Merklova, Nemčija spreminja svojo politiko, do ilegalnih migracij.Tudi nemška vlada je podaljšala nadzor na svoji meji z Avstrijo!. Thomas de Maiziere je dejal, da bo nadzor na meji dokler EU ne bo zagotovila boljšega nadzora na zunanjih mejah EU. Tudi Nemška kanclerka Angela Merkel podpira predlog notranjega ministra Horsta Seehoferja, da bi nadzor na nemških mejah ohranili tudi po maju, je danes v Berlinu potrdil tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert.
  Nemški notranji minister Seehofer je napovedal, da bo okrepil deportacije zavrnjenih prosilcev za azil in uvedel ostrejše ukrepe proti tistim, ki bodo kršili zakonodajo! Seehofer Nemški notranji minister Seehofer je javno izjavil :” islam ne pripada Nemčiji, Nemčijo je izoblikovalo krščanstvo”. . Pri tem je kot primer navedel, da so trgovine zaprte ob nedeljah in državnih praznikih, ki so tudi cerkveni, kot sta velika noč in božič.Ljudje, ki prakticirajo islam, pa so seveda del Nemčije, je dejal. “Muslimani, ki živijo z nami, očitno sodijo v Nemčijo,” je dejal bivši bavarski premier, a obenem ocenil, da to nikakor ne pomeni, “da bi zaradi lažne uvidevnosti morali opustiti za našo državo značilne tradicije in navade”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
  V srednji Evropi torej znova veje krščanski duh, tudi Avstrija in Nemčija sta se priključili Madžarski, Poljski, Češki in Slovaški, ki so do sedaj same branile vrednote krščanske Evrope.
  Naši levičarski dominatni mediji nič kaj ne poročajo o povolilnih spremembah politike do migrantske politike v Avstriji in Nemčiji, kakor tudi ne, da je šengen v bistvu že mrtev, kar tudi sami vidimo, ko prestopimo mejo v Šentilju! Glavni krivec za razpad šengna je Grčija in nato še Slovenija in Italija! Preprosto povedano leva vlada/koalicija ( SMC, SD, DESUS) Mira Cerarja z zunanjim ministrom Rjavcem je kriva za očiten razpad šengna in megalomanski porast ilegalnih migracij v EU, posledično pa tudi za val terorizma, ki je postal v EU žal vsakdan.
  KDAJ BO TOREJ TUDI SLOVENSKA OBLAST ZAŠČITILA SVOJ TERITORIJ, DRŽAVLJANE IN PREMOŽENJE, KAKOR TUDI NAŠO KRŠČANSKO KULTUTO, NAVADE, TRADICIJO????? VSI NA VOLITVE IN IZVOLIMO OBLAST, KI BO NAM IN EVROPI V PONOS IN NE V SRAMOTO IN POGUBO! IZVOLIMO DOMOLJUBNE VODITELJE in STRANKE KI IMAJO IN ZAGOVARJAJO KRŠČANSKE VREDNOTE!
  Naša USTAVA in veljavna zakonodaja EU pa nalaga naši policiji, obveščevaknim službam in po potrebi tudi vojski, da zaščiti naše meje pred ilegalnimi migracijami in s tem poskrbi za varnost ljudi in premoženja v naši državi in s tem celotni EU. KAJ ŠE ČAKATE?
  Vsi tisti, ki so namerno izigrali in še danes izigravajo našo USTAVO, veljavno domačo zakonodajo in zakonodajo EU pa morajo biti postavljeni pred sodnike in obtoženi veleizdaje! In nato upam, tudi obsojeni na dolgotrajno in teško robijo.

 • PIA PlA

  Kaj pa se je zgodilo s tihotapcem, so njega tudi izpustili?
  In ja Jan ima prav, zakaj zopet dvojna merila: ene ilegalne prestopnike meje se vrne na Hrvaško, druge ne. Zakaj? Vprašajte pristojne! To je delo novinarjev in ne prepisovanje člankov z interneta.

 • Morala

  Kar naj si zatiskajo oči, vse to jih bo drago stalo v prihodnosti! Tega tihotapca pa zapreti! EU je postala prava gnojnica – agresivnih migrantov, ki le čakajo na državno pomoč, razgrajajo, se ukvarjajo s kriminalom in se nočejo integrirati.

 • tramal

  In razumljivo da je bil spet srbin. Srbini imajo celo mrežo v Sloveniji za tihotapljenje ljudi,mamil,cigaret.Slovenija je pač raj za izmečke.

 • samsara

  Organizatorje ilegalnih prehodov za desetletja zapreti v delovna taborišča. Vanje pa zapreti tudi problematične migrante, ki nazaj nočejo ali se ne ve od kod sploh so, povzročajo pa kazniva dejanja in predstavljajo varnostno tveganje za zdravje, življenje in premoženje ljudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!