Policisti pri Ljutomeru odkrili vozilo s 30 nezakonitimi migranti

Fotografija je simbolična (Foto: policija)

Policisti policijske postaje Ljutomer so danes v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan. Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je voznik v kombiju nezakonito prevažal 30 tujcev, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Tujci so državljani Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije, med njimi so tudi ženske, otroci in dojenček. Tujci ne posedujejo nobenih dokumentov. Nudili so jim potrebno zdravniško pomoč, med drugim so nosečo tujko odpeljali v bolnišnico, od koder so jo že odpustili.

Po prvih pogovorih so vsi tujci zaprosili za azil. Policisti opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega voznika kombija so odredili pridržanje in ga bodo s kazensko ovadbo privedli pred okrožno državno tožilstvo, poroča STA.

To je že drugi primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu 
Že v nedeljo so na relaciji Šprinc – Kopriva zaustavili vozilo italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil romunski državljan. Prevažal je 12 državljanov Afganistana in državljana Indije. Po končanih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 40-letnega državljana Romunije pa so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

C. Š.

 • Mary

  Če bo šlo tako naprej bomo morali parlamentu zgraditi prizidek in kupiti kakšno tono kave.

 • princeska

  Virus Marburg je en od najsmrtnonosnejših virusov na svetu, umre kar 90% okuženih, prihaja iz Ugande. Vsi ti tihotapci ljudi, bi morali biti obsojeni ne samo zaradi tihotapstva, temveč tudi zaradi potencialne nevarnosti, da namerno okužijo prebivalstvo Evrope s smrtonosnimi virusi. Isto velja za politike. Vsi migranti pa bi morali biti ob prihodu vsaj tri mesece v karanteni. Politiki in tihotapci ljudi pa v zaporu!

  • RATATA

   Ko so v tistem času prihajali “naši” v NY, bil vsak natančno zdravstveno pregledan in vsak posebej tudi obravnavan, preverjen, zabeležen (ali obrnjen in napoten nazaj od koder je prišel, če je bil slučajno kužen apd.)

 • soc

  30 v kombiju??? Vsaka čast degenom, ki nam za velik denar tihotapijo to sodrgo. X EUR je torej tarifa za prevoz, potem jih pa pakiraš po sardina sistemu in večaš izkoristek, saj je vsak plačal svojih Y EUR, da pride v sveto Nemčijo. Na vislice, šoferja in organizatorja! Sodrgo pa domov, takoj, kakšen azil neki.

 • xtc

  Baje je avto registriran na solastniško ime Škoberneta in Kordiša,potniki v vozilu pa Ahmatovi sorodniki v prvi rundi od 1025 etih.

 • von Rhein

  Zanimivo,da je bil prevoznik hrvat. Navadno je bil kak romun ,srb ali bolgar. Imajo pa novo varianto,doslej je bila žermani,žermani. Po novrm jim naročijo,takoj,ko nas ustavi slovenska policija (pokažejo jim slike) začnite vpiti…azil…azil. Po teh krikih jih morajo sprejeti v obravnavo kar pomeni določen čas bivanja v Sloveniji in iskanja možnosti za preboj v Avstrijo.Avstrijci jih vrnejo in …tukaj se jih nabira vedno več. Tudi o pomoči banditskih posegov za njihovo pomoč,da ostanejo v SLO se je hitro razvedelo.Imajo dobre kurirje in vsak svoj telefon.

 • samsara

  Drito v parlamet!
  Kordiš, Škoberne in vama podobni, kaj čakate?
  Zdenko hitro izumi kakšno novo pravno meožnost no.

 • samsara

  “Tujci so državljani Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije,”

  Se je začela tretja svetovna vojna pa mi tega še ne vemo?

  • DJURO SUMAR

   Vojna ni bila nikdar končana. Glej poročila na TV, vsak dan se streljajo, bombardirajo, se razstreljujejo ……………….in to po vsem svetu.

   • xtc

    Kaj nabijaš-to je njihova kultura.

    • DJURO SUMAR

     Vojne se dogajajo zaradi denarje, ne zaradi kulture.

     • xtc

      Dura Salmijak razumi že pri vas levih in muslimanih je to kultura in kulturna dediščina in normalno taki ste.

     • DJURO SUMAR

      Vaša kulturna dediščina pa je, da ste totalno nerazgledane ovce.

 • dave

  Nihče se ni vprašal kako so prišli čez mejo Oz mejni prehod. Očitno smo za žico le dobro plačali.

 • MEFISTO

  Še dosedanjega Ahmada se nismo znebili, pa so tu že novi Ahmadi.

  Pare na sunce, levičarji!

 • Tine Hlade

  na vse točke kjer ni žice in so možni prehodi poslat vojsko.policijo.posebej usposobljene varnostnike.lovce prostovoljce,ki bi obveščali pristojne službe.vse vojake.ki so v mirovnih silah?? pripeljati domov.ceneje bo kot živeti drhal,ki bo pri nas iskala azil.zdaj vedo,da imajo nemčijo pri nas,kot je rekel spoštovani g.Grims nas je sirski brivec stal okol 50000 eur.koliko m žice bi napeli za ta denar

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!