Policisti ugotavljajo: Prišla je pomlad in z njo traktoristi v rožicah

Foto: EPA

Prebudila se je pomlad, z njo pa so se pripeljali tudi traktoristi v rožicah. Slovenski policisti so morali v zadnjih štiriindvajsetih urah zaseči kar dva traktorja, saj sta bila voznika v obeh primerih močno v cvetju in nesposobna vožnje. 

V prvem primeru so policisti prometniki v popoldanskih urah v Novem mestu ustavili vinjenega 60-letnega voznika traktorja. Pri pregledu so ugotovili, da je omenjeni sicer imel vozniško dovoljenje, vendar le-to ni bilo veljavno. Neodgovornemu vozniku so zasegli traktor, o njegovih kršitvah pa obvestili tudi pristojno sodišče.

Drugi opiti traktorist se je vozil na cesti med Dolžem in Velikim Cerovcem. Tam so ga ustavili policisti in ugotovili, da prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pijani 80-letni traktorist je sicer stari znanec novomeških policistov, saj so ga zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov že večkrat obravnavali. Ko so policisti ugotovili, da voznik kaže znake opitosti, so želeli z njim opraviti test alkoholiziranosti, a ga je ta odklonil. Možje v modrem so mu traktor nato zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ne rožic, cipres se mu je zahotelo
Na pomlad se je zahotelo zelenja tudi neznanemu storilcu iz občine Vipava. Ponoči je namreč odtujil tri glinena cvetlična korita s posajenimi cipresami in z omenjenimi predmeti odšel neznano kam. Nepridiprav si je nato spotoma prilastil še dve ulični svetilki.

Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je bil lastnik oškodovan za približno 420 evrov. Policisti PU Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom proti neznanemu storilcu podali kazensko ovadbo.

Ž. K.

 • tarantela

  Pa pravjo, de policija štrajka!

 • radames

  Dragi traktoristi! Zaradi mene lahko ob polnoči orjete ali kosite brez prižganih luči. Če pa vozite po cestah (tudi po magistralnih vozite!) pa vas lepo prosim, da tudi podnevi prižgete KRATKE luči. Lepo prosim! Že nekajkrat sem se znašel v nevarni situaciji, ko sem podnevi prehiteval pa temnega traktorja, ki mi je peljal naproti, v senčnem delu ceste enostavno nisem videl.
  Lepo prosim, prižgite luči!

 • Anton

  kako to da ne vidim John Deerja na sliki?:)

  • Danda

   To pač niso naši bogati kmetje…apoglej starost voznikov..Stari dedki,ki so ga dali malo na zob:))Osebno jih ne obsojam preveč,a naj se držijo stranskih cest…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!