Policisti v stanovanju v Ljubljani našli umorjenega 44-letnega igralca Gašperja Tiča

Gašper Tič (foto: STA)

Ljubljanski policisti so danes zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani našli mrtvega 44-letnega moškega, za katerega se je izkazalo, da je znan dramski igralec Gašper Tič. Po podatkih policije se je moški sprl z 20-letnikom Stefanom Cakićem. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval 44-letnega igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl, 20-letniku pa so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost. Policisti tudi še vedno nadaljujejo s preiskavo.

Z do sedaj zbranimi obvestili so kriminalisti ugotovili, da sta se znanca, 20- letni osumljenec Stefan Cakić in 44- letni oškodovanec, družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer je med njima prišlo do spora oz. prepira. Med prepirom je 20- letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 40- letnega oškodovanca, kateri je na kraju zaradi poškodb umrl. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora.

Za svoje delo prejel več nagrad
Priljubljeni dramski igralec Tič je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije in je bil sicer v svoji igralski karieri najbolj zvest prav MGL. V omenjenem gledališču se je Tič zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil. V svoji karieri je ustvaril vrsto izstopajočih likov, za svoje delo je med drugim prejel Severjevo nagrado.

Foto: STA

Tič se je ukvarjal med drugim tudi tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev z naslovom Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel Viktorja za posebne dosežke.

C. Š., STA

Komentarji so onemogočeni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!