Potrjene žrtve letalske nesreče nad Ajdovščino

Foto: STA

Ljubljanski Inštitut za sodno medicino je v sredo potrdil identiteto še preostalih treh žrtev letalske nesreče, ki se je zgodila 14. julija v bližini Predmeje nad Ajdovščino. Gre za državljane Nemčije, stare 38, 39 in 65 let. O potrjenih identitetah so obvestili nemško diplomatsko konzularno predstavništvo in nemške varnostne organe.

Identiteto 73-letnega pilota je inštitut policiji potrdil že v petek, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po poročanju tujih medijev naj bi bili na letalu poleg pilota 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner, njegov partner v podjetju, 39-letni Oliver Schilling in 65-letni bankir.

Let je bil poslovne narave
Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Po navedbah Primorskih novic sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje Unister.

Preiskava še poteka
Preiskava nesreče še poteka. Po sedaj zbranih podatkih je enomotorno šestsedežno letalo znamke Piper 32 vzletelo z letališča v Benetkah, namenjeno pa je bilo v Leipzig v Nemčiji. Pri preletu Slovenije je zašlo v težave, ali je nesrečo res povzročila zaledenitev letala, pa bo znano po zaključku preiskave.

 

B.P., STA

 • dr Janez Sveti

  To je torej rešeno. Kdaj bodo odkrili, kdo je bil morilec policista? Tudi kakšen poslonež ? Iz Nemčije naj bi bil menda?
  DR Janez SVeti osica

  • janez.pokoncni

   Če je šlo s to nesrečo, kjer je bilo potrebno prebrati samo listo posadke 14 dni, potem bodo za ugotavljanje identitete tega “nemca” potrebovali leta.

 • janez.pokoncni

  Bemtiš … vsaka čast. 14 dni so potrebovali za ugotovitev, da so v letalski nesreči umrli tisti štirje potniki, ki so se v letalo vkrcali.

  “Preiskava nesreče še poteka.”

  Upravičeno lahko predvidevamo, da bo potekala vsaj naslednjih 20 let.

  • dob

   Zdaj še preverjajo ali je bil vlak ali avion.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!