Pozor, prevaranti na Gorenjskem

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Na Gorenjskem se od vrat do vrat sprehajajo neznanci, ki od tamkajšnjih prebivalcev pobirajo prostovoljne prispevke. Toda pozor – verjetno gre za prevaro.

Policisti s PU Kranj so sporočili, da so včeraj obravnavali tri prijave o pobiranju prostovoljnih prispevkov na javnem kraju.

Pobirali prispevke v imenu gluhonemih in invalidov
Na Jesenicah naj bi prostovoljne prispevke pobirala mlajša ženska, v Kranju v imenu gluhonemih dva moška, v Škofji Loki pa sta bila do ljudi vsiljiva dva tujca, ki sta prispevke probirala v imenu združenja za invalidne in gluhe otroke. Enega izmed tujcev, gre za romunskega državljana, so škofjeloški policisti izsledili in ga zaradi prekrška kaznovali. Dovoljenja za tako početje namreč ni imel.

Bodite previdni!
Prostovoljne prispevke lahko zbirajo osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, s čimer se mora pobiralec prispevkov tudi izkazati. Pri sebi mora imeti še pooblastilo za nabiranje prispevkov in jih na ustreznem dokumentu tudi evidentirati.

N. K.

  • jankoslav

    Niu010d novega, to pou010dno (veu010dinoma gre za Romune) tudi na Primorskem in bolj kau017ee na neuu010dinkovitost nau0161ih organov pregona. Predvsem mislim na neuniformirano policijo.

  • MEFISTO

    Nekateri so u017ee osiveli.

  • pajot

    Meni pa vsak mesec neznanci pošiljajo položnice.In to s kar precejšnjimi vsotami.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!