Primer farse: Kar sto kriminalistov preiskuje nekaj spornih kreditov za 15 tisoč evrov, medtem ko milijardno pranje denarja in nezavarovani milijonski krediti ostajajo neprocesirani!

Kriminalisti v nekaterih bankah ter pri nekaterih pravnih in fizičnih osebah na območju Ljubljane, Kopra in Kranja danes izvajajo hišne preiskave. V njih 100 kriminalistov in policistov zbira dokaze za potrditev utemeljenega suma storitve več korupcijskih kaznivih dejanj. Pet osumljencev so pridržali. Medtem pa kriminalisti še nikoli niso potrkali na vrata banksterjev, ki so na lepe oči odobravali milijonske kredite in odobravali milijardno pranje iranskega denarja. Kdaj bomo torej oškodovani državljani, stalni reševalci bančne luknje, dočakali pravico in se bomo videli, kako bodo policisti v policijski kombi posedli Marjana Kramarja, Marka Jazbeca, Mateja Narata, Črtomirja Mesariča, Borisa Zakrajška, Draška Veselinovića, Jurija Detička in druge, ki jim je preiskovalna komisija za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu pripisala subjektivno odgovornost za bančno luknjo in nedovoljene bančne prakse?

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, izvajajo prek 20 hišnih in osebnih preiskav na območjih policijskih uprav Ljubljana, Koper in Kranj. Zaradi interesa preiskave več informacij ne morejo posredovati. Preiskave potekajo na lokacijah bank NLB, po poročanju Radia Slovenije gre za tri lokacije največje banke v državi. Kot so povedali v NLB, te potekajo na njihovo prijavo zaradi sumov kaznivih dejanj, ki naj bi jih organizirana kriminalna združba izvajala na škodo NLB in nekaterih drugih bank.

NLB je pred nekaj meseci zaznala nenavadno poslovanje pri nekaterih strankah in zadevo predala policiji, so povedali v NLB. “Današnje preiskave so plod naše prijave. NLB s policijo še naprej v celoti sodeluje s ciljem, da bo preiskava uspešno zaključena, kar je tudi v interesu banke,” so dodali. Po neuradnih podatkih časnika Finance je policija pridržala dva organizatorja in tri uslužbence različnih bank, ki so več mesecev kreditno nesposobnim osebam urejali posojila s poneverjanjem dokumentacije. Jemali naj bi posojila nižjih zneskov, do 15.000 evrov, večkrat tudi pri več bankah na isti dan. Organizatorja in (nižji) uslužbenci bank naj bi za to jemali provizijo.

Neuradno naj bi preiskave potekale še v poslovalnicah nekaterih drugih bank, med njimi v Banki Sparkasse ter v Lonu in Delavski hranilnici. V Lonu so preiskave potrdili, medtem ko so Iz Abanke, Unicredit banke Slovenija ter Addiko Bank v odzivu na informacije, da so kriminalisti tudi pri njih, sporočili, da pri njih preiskave ne potekajo. V banki Sparkasse neuradnih navedb ne komentirajo.

C. Š.

 • Olga2345

  Ko policijska dela prevzamejo taksisti migrantov…

  • slaipowi

   Si se naučila štet do 46?

  • Zgornji

   Ja, sam res … :-))

 • dež

  No, ampak napredek je pa le. Če se spomnimo malo nazaj, je 50 policistov napadlo enega mojstra na tehničnih pregledih v Lescah. V 1 letu naj bi sprejel za 50 € podkupnin.

 • antimur

  Dokler bo policija pod murgelsko upravo, bo v Sloveniji kriminal in nepoštenje, edini, ki nasankajo so reveži in desničarji, če je pa kdo odkrito za SDS in Janšo, ga je pa najebal.

 • soc

  MMC, strankarsko trobilo Levice, zmagoslavno piše o tej skrbno usklajeni bliskoviti akciji učinkovite slovenske policije že celo popoldne med udarnimi novicami. O Iranu pak nič. O bančni luknji pak nič.

  Severna Koreja.

 • rubec

  Še Jožeta s tehničnih odpeljite s katerim sva se domenila da mi ga potrdi za eno pivo. Potem ko je bilo gotovo je pa kurba spil kar tri.

 • Slovenka
 • domovina mili dom

  Manever kučana, da na tnalo dajo kurje tatove.

 • Shadow

  Obup. Ravnokar sem gledal prispevek v oddaji Svet. Gre za popolno restavracijo “lika in dela” naše največje državne banke – NLB (podobno, kot je RTV SLO spretno restavrirala lik in delo vinjene novinarke Taje Gobec). Sedaj bo pa NLB prijavljala sumljive posle po drugih bankah. In več kot sto preiskovalcev danes na terenu – ne me zajebavat. Kje so pa bili, ko je bilo potrebno preveriti iranske posle v NLB? In pred kamero so postavili bedaka Praprotnika, ki je sedaj v NLB strokovnjak za skladnost bančnih poslov. Praprotnik, my ass! Banda zakrknjena komunistična in vsi njihovi mediji po vrsti. In oni se bodo zgražali nad “madžarskim kapitalom”, ki “upravlja medijski imperij Nova24TV”. Še dobro, da imamo ta portal in to televizijo.

 • Novakec1

  Butalci so perle proti tem de……m

 • Soave

  Seveda. spravili so se na uboge male ribike !! Morski psi jo bodo pa pobrisali !
  Sramota ! O kakšni silni vsoti je že bilo govora ?

 • Shadow

  Tole piše MMC:

  “NLB je pred nekaj meseci zaznal nenavadno poslovanje pri nekaterih strankah in zadevo predal policiji. “Današnje preiskave so plod naše prijave. NLB s policijo še naprej v celoti sodeluje s ciljem, da bo preiskava uspešno končana, kar je tudi v interesu banke,” pravijo v NLB-ju.”

  Vir: http://www.rtvslo.si/crna-kronika/kriminalisti-po-preiskavah-v-bankah-pridrzali-pet-osumljencev/457656

  Na tem primeru se vidi, kako ključno je za komunistično zalego, da si je podredila (skoraj) vse medije. Da je tudi tovariš Petrič in Kolektorja pred časom investiral v cajtng Delo, ki je nedvomno eden od strateških poslovnih stebrov Kolektorja v avtomobilski industriji. Da jih ni sram.

 • Franc Šink

  Če ukradem 15000 na isti dan, koliko moram ukrasti da se bom lahko pohvalil da sem pravi lopov?

  • Stajerka

   100 eur bo dovolj…..garant boš sedel, za 15.000 pa nisem več ziher…..višji je znesek temu premosorazmerna je sankcija…..žal

   • Zgornji

    Ja, le da je Obratnopremosorazmerna . Žaaal.

    • KAPIBARA

     Glavan da si poantozo dejal..

  • Clemen J.

   Razlika med lopovom in politikom je majhna, prvi ukrade 1x miljon in sedi, drugi pa miljonkrat 1 evro pa mu ploskajo, poglej Zokita, to je dokaz!

 • šmentanamuha

  Skratka, dimna zavesa, da ustvarjajo videz, kako so učinkoviti. Potem pa bo čez nekaj časa vse potihnilo in še tisto, kar bo šlo naprej z ovadbo. bodo sodniki zavrgli ali tožilci odstopili od pregona. Nič novega.

 • Stajerka

  Praprotnik pa ful ponosen pred kamero :))…..sem čakala, če bo javno pohvalil tov. Kos-a……pa še nekaj je zanimivo, gre za fizične osebe in poneverbe plačilnih list……glede na prehodne informacije, me je to kar malo šokiralo, pričakovala sem frizirane bilance in več 100 milijonska, če ne kar nekaj milijardna, oškodovanja DRŽAVLJANOV…….kake banke, kaka država – okradeni smo državljani!!!

  • Nšo-či

   Je kakšna banka, ki Bilance sprejema na papirju, se ne zanaša na uradno objavljene in z biilancami lahko upravlja komerciala in ne del banke, ki se ukvarja s tveganji?

   • Stajerka

    če bi se kdo v SLO bančnem sistemu, vključno z Banko Slovenije, ukvarjal s tveganji, potem ne bi bilo vsakih 10 let par milijard dokapitalizacije…..nekaj je, če imaš službe za tveganje zaradi obvez evropske zakonodaje, povsem druga stvar pa je, če te službe delajo in delujejo v skladu z načeli dobrega gospodarja…..
    saj imamo vse, kar imajo spodobne države…..imamo službe za tveganja, imamo tožilce, imamo sodnike, imamo NPU in celo KPK, ki je spodobne države nimajo……in kakšna je bilanca – imamo več kot ostali, tudi več prostih falotov…..o sposobnostih naštetih državnih uradnikov pa ne bi razpredala – rezultati so znani in vidni……

    • Nšo-či

     Med bankirji povezani s politiko in bankirji kot stroko obstaja ogromna razlika. Če se s tveganji ne bi nihče ukvarjal, nobena naložba v Sloveniji ne bi bila zavarovana, nikomur ne bi zavrnili najem kredita in večina vračil kreditov bi bila odvisna od dobre volje, ne pa od skrne spreljave kreditov skozi življenjsko dobo. Je pa bank na tem prostoru preveč, zato zavestno sprejemajo visoka tveganja, Banke v tuji lasti dokapitalizira lastnik/patronat.

     • Stajerka

      lej……ne bom ti solila pameti, kljub svojim več 10-letnim izkušnjam v bančništvu :)))

     • Zgornji

      Ja, torej : Preveč bank na kupu = Preveč Parazitov na kupu. Žaaal.

     • david23

      Ne, bank je premalo! Če bi vsaka banka imela samo 5 % delež na trgu, bi z vidika države bilo čisto vseeno ali propade ali ne, kar ima za posledico, da je meni kot državljanu in davkoplačevalcu za to banko popolnoma vseeno, kaj tam delajo (s poslovnega vidika seveda, ne z vidika zakonitosti) in je ne rabim nikoli dokapitalizirati! Zaradi prej navedenega pa je potrebna privatizacija državnih bank in potem je s sistemsko bančno zakonodajo potrebno poskrbeti, da ima vsaka banka relativno majhen tržni delež. Za tistih 5 % tržnega deleža pa se bodo preostale banke, ko bo posamezna banka propadla, rade potrudile in propadlo banko nadomestile!

     • Nšo-či

      :) hmm…ti bi tak prost trg kot pri s.p jih? ha..ha.

     • Clemen J.

      Se prvi kot praviš tudi zavarovalnice so krive, in ne samo banke in vodilni.

 • Nšo-či

  Ahh..dajte no! Pri tovrstnih goljufjah najbolj nasrkajo tisti, ki so kredit najeli. Običajno se take goljufije lotijo kreditojemalci iz obupa, organizatorji in bankirji pa iz pohlepa. Praviloma kreditojemalci denar potrebujejo za izterjevalce. Ti reveži itak vedo, da jih bodo ulovili po trejtem neplačilu anuitete ter bodo do konca življenje odplačevali kredit in nekaj časa preživeli v zaporu. Pohvala policiji, če je preprečila tole širjenje.

  • Clemen J.

   O čem pa ti govoriš o supermenih in peter panih katerim je NLB dajala kredite?!? Se ameriška televizija je pisala da očitno supermen živi v nemčiji, kjer je dobil kredit iz NLB-ja

   • Nšo-či

    Vidim, da se zelo spoznaš na bankirstvo. Ali ti veš, da med prostim naazilom in kreditom obstaja velika razlika?

    • Clemen J.

     Res je nakazilo osebam supermen in podobnim je kaznivo dejanje, dajanje kreditov ni. Če pa niso bili kriti in so ti krediti bili podpisani s strani po-zavarovalnic, pa vemo kdo je krv. Očitno pa je zate 1 miljon isto kot par miljard!

     • Nšo-či

      Nespoštovanje ZPDFT je operativno tveganje in pomeni spoštovanje regilative, slabi krediti pa sodijo med kreditna tveganja o katerih odloča lastnik, ki postavi nadzorni svet, ki regulira pooblastila odobriteljem kreditnih tveganj. Pri nas ste v glavah malo pomesešali stvari, ker je lastnik največje banke država. V tujini so kazni za neupoštevanje regulative visoke. Tole kar je opisano v članku je pa goljufija. Goljufi so poiskali ljudi, ki nujno potrebujejo denar. Ne upa si niti pomisliti koliko jih je, ker , ker je vsem bankam v sistemu jaso naslednji da, če kdo najame kredit-
      Ta življenja so sedaj uničena. Mene lohka ti zmerjaš kokr češ, še vedno sem vesela, da je policija preprečila, da bi trpelo še več ljudi, čeprav mogoče skupni znesek goljufije predvidevamo, da ne dosega milijončka.

 • dob

  Uuuuuuuuu…. sem danes videl spet en lep video od Staneta Vidmarja,
  mesna štruca Vidmar je imel solzne oči, ko je pel svoji mamici. Morš bit res iz kamna, da se te takšne stvari ne dotaknejo.

  • Zgornji

   Hja, no, a’l pa tolk pomehkužen, da misliš da ti je mama vse v Vesolju … !!! :-P !!!

 • dob

  Država je rekla: “Pri delu na hiši vam bodo lahko pomagali le sorodniki”
  Še malo, pa se bo smelo fukat samo še med sorodniki, pri Ciganih je že zdej tko.

  • Zgornji

   … sexati, no, …

 • Zan Marega

  škoda , ki jo 100 kriminalistov v tem primeru preiskuje znaša 800k eur…torej en kriminalist preiskuje 8.ooo eur oškodovanja…in seveda rompompom po vseh medijih…precej bizarno…ja kot 50 kriminalistov aretira 5 dilerjev in zapleni 2kg trave in pol kile koke…to je naša policija…ko so meni vlomili v hišo sem jih zadnjič poklical…sprehodili so se po hiši, slikali vsak prostor in odšli…ko sta kriminalista odhajala sta mi dejala: ja , če boste zvedeli kdo vam je vlomil nam pa sporočite…

  • Olga2345

   Pa ste že raziskali?!! Hahaha

  • david23

   Ja, pač učinkovitost, ne?

   Millijarde dolarjev opranega denarja v zadevi Farrokhzadeh pa niso našli, in sicer dokler je ni našel parlament oziroma najprej posamezni poslanci in nato večina (skozi poročilo pristojne parlamentarne komisije), ne?

   Prav tako je problematično iskanje slabih bančnih kreditov v okviru petmilijardne bančne luknje, ne (“Marjan Kramar – Golobičev bankster visokih vrednot, ki je osebi s stanjem 250
   evrov na računu odobril skoraj dva milijona evrov kredita!”)?

   A je vse to skupaj že farsa ali še ne?

 • Slovenec 33

  C.Š. zate je ta šlamastika farsa in nimaš prav

  Dejansko je rezultat dejstva, da je Slovenija okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki imajo za glavni cilj ropanje in uničevanje slovenskega naroda.

  To se je začelo z okupacijo slovenskih dežel 1. 12. 1918,

  nadaljevalo z genocidom verskih blaznežev nad slovesnkimi rodoljubi, ki so sedaj v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji,

  z veleizdajo slovenskega naroda teh verskih blaznežev in partizanov na koncu vojne, ko so omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel
  in po osamosvojitvi se je ta okupacija prikrito nadaljevala (sodstvo, pokojnine oficirjev okupatorske armade in imajo zato slovenski upokojenci eno tretjino nižje pokojnine, čeprav so le oni vplačevali v pokojninski sklad, armada ni nikoli,

  potomci teh verskih blaznežev so na položajih in ščitijo svoje prednike.

  V slovenskih deželah so na oblasti
  podlost
  tatovi in roparji
  narkokartel
  ponarejevalci

  Težka bo!

 • Clemen J.

  Niti ne skrbim, to preiskujejo druge institucije, hvala bogu n slovenske, ker drugače nebi bilo nič spornega!

 • Hribouc

  A to je to?
  To človek težko dojame, da je mogoče!
  Torej Udbokučanistični Rdeči Kartel , ki je Organizacija & Udbomafija & Levuharji & Kriminal & F21 & F 571 Sluzavih po rdečefašistično organizira opisano, da pove, da oni vladajo, da praznijo energetski naboj ob sestavljanju vlade in sejejo strahovlado…res so odlični.

  “FakYU Serpentinšek PRESS” Joj, kako bo še hudo.

 • rebula7

  TAKO JE CE VLADA SLOVENIJI LEVA REDECA ARMADA ZLA 27 LET Z BOTROM MAFIJE MILANOM KUCANOM .VSEGA LEPEGA JE ENKRAT KONEC.HVALA VSEM DRZAVLJANOM PRELEPE DEZELE SLOVENIJE KI STE VOLILI SDS IN CE BI BILE VOLITVE SE ENKRAT VSA PODPORA SDS IN PONOVNO GLAS SDS .PRELEP POZDRAV.HVALA 24 NOVA ZA RESNICO.SRCNO UPAMO DA KRIMINALISTI KI POLOVIJO VSE BARABE IN LOPOVE ZAHTEVAMO DA JIH SODISCE OBSODI IN DA PRIMERI NE ZASTARAJO KOT JE BILA TO STALNA PRAKSA 27 LET,

  • Friči

   Samo NLB je treba prodati za 1e in bo narejeno vec od omenjenih preiskav

 • Gr Enze

  TILE NAŠI KIFLCI SO HODILI V TACEN V ŠOLO TAM SE NI ŠE NIČ SPREMENILO OD KAR OBSTAJA MILIČNIŠKA ŠOLA .

 • učko

  Metanje peska v oči !

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMPAK, NAROD ZABIT KAKOR JE , JE PODOBNO NAIVEN KOT SO UPOKOJENCI KI SE PUSTIJO VSAKO LETO PREVARATI KAHLOTU EHJAVCU !!! ! !!! ŽAAAL .

 • Joško

  Res smo bedni. Spomnim se starega štosa še iz ranke YU. Zakaj vedno hodita skupaj dva miličnika?

 • Vince Blake

  Tradicionalen slovenski šport: muhe lovit in slone spuščat.

 • dob

  Kadar kriminalci sebi pišejo zakone, se po njih ravnajo.

 • dob

  V Lescah je športno letalo dvosed zgrmelo na krajevno pokopališče. Prizadevni preiskovalci so našli dva poškodovana in 350 trupel.

  • Zgornji

   Kdaj ? :-/

 • dob

  So pametni ljudje ugotovili, da Cigani niso Cigani temveč Romi. In potem so bili hepi.
  Pol so pa Romi začeli krast kot Cigani in zdej smo spet tam. Pri komunistih je pa isti kurac.

  • Zgornji

   Isti lulac …

 • tohuvabohu

  100 policajev za 20 preiskav. Očitno so močno popravili učinkovitost. Pri Brajduškovi so delali eno (!) preiskavo (zaradi samokandidature za komisarko) s kordonom 40 policajev.

 • Zgornji

  100 KOSMATIH P A R A Z I T O V ??? !!! ??? ZA 15 JURJEV ??? A SO NOOORI, AL KAJ ??? !!! ??? NORISTAN – SLOVENISTAN !!! ! !!!

 • Miro Jereb

  Kako da jih ni sram…

 • lojze

  kaj pa če bi 100 kriminalistov zasedlo prostore tistega, ki je v NLB pokasiral letno 1.000.000 evrov zato, da je zakril sledove tistih, ki so pokradli milijarde. Problem Slovenije niso kradljivci, te, majhne kriminalce kot so našteti v članku, prej ali slej ujamejo. Problem je sistemska korupcija, ki jo sistem omogoča in z neodkrivanjem celo podpira.

  • wert

   In potem, bi bili radi Švica. V Švici se ne krade.
   Naj gredo naši lopovi tja poizkusit, da vidimo njihove “uspehe” !

 • WatsonForus

  a jebi ga sad, ko pa večjih cifer ne pozbnajo.

 • Osti jarej

  …ta država je babilon

 • Osti jarej

  …..revčku so porušili eno leseno kočo…vse ostale črne gradnje tapravih in taplavih,pa še vedno stojijo……noben več se ne čudi…..večina pa ne verjame več….nobenemu več “ne pelje”

  • jovan jovan

   Sektaški Türk še ni podrl “sušilnice sadja”?

 • jovan jovan

  Poceni novinarstvo. Gre za slab milijon in ne za 15 tisoč evrov.

 • Borut Zabret

  Policija se samo dela,da dela.Ko se perejo milijarde,razprodaja firme tajkunom,TES 6 itd..pa policija stran gleda in ne opravlja svojega dela,ko drzava dela proti sebi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!