Razkrivamo poskus podkupnine slovenskih policistov: Vsi le ne tolerirajo korupcije, nepridiprav končal v zaporu!

Foto: iStock

Iz Policijske uprave Koper so sporočili, da so se že tretjič v tem tednu soočili s primerom podkupovanja. Tokrat je nemški državljan poskušal podkupiti policista po tem, ko sta mu ta zaradi neprilagojene vožnje naložila plačilo globe v višini 500 evrov. 

Policisti so 45-letnega voznika osebnega avtomobila z nemškim državljanstvom včeraj ob 8.50 ustavili v Dolenjah pri Jelšanah po tem, ko je prekoračil predpisano hitrost vožnje in za to dobil kazen v višini 500 evrov. Sprva je moški zavrnil plačilo kazni, nato pa vsakemu izmed policistov v patrulji ponudil podkupnino v višini 50 evrov.

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

Moškemu so odvzeli prostost
Bankovca po 50 evrov je moški vstavil v predal v voznikovih vratih in z rokami policistu nakazal, naj raztrga plačilni nalog. Na podlagi 157. člena, druge točke, Zakona o kazenskem postopku so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujena bankovca. Aretiranemu sledi plačilni nalog za prekoračeno hitrost in kazenska ovadba za kaznivo dejanje poskusa dajanja podkupnine.

N. Ž.

 • Pohvale policistoma za poštenost

 • rrrrr

  Če lahko v balkanski Sloveniji kupiš volitve, banke, zgodovino in človeško neumnost, potem je tudi policist naprodaj. Hans je morda le premalo ponudil..

 • samsara

  Pohlepu po denarju se težje upirajo tisti, ki imajo denarja v večjih, vsaj nadpovprečnih količinah.
  Nekakšna odvisnost je to, ki se ji reče pohlep. Med politiki je takih odvisnikov/zaslepljencev na pretek. V povezavi s pohlepom po oblasti in še čim. Vse na tuj račun seveda, kar pa zaslepljencev kakršni so, niti najmanj ne vznemirja. Pravijo, da imajo čisto vest, kar se da razumeti.

 • centurion

  Kako bi reagiral policist Jankovićććć v takem primeru, s tem,
  da bi bila kršiteljica 20letna deklica v hudi stiski s časom?
  “…Jaz sem nalog že strgal…
  Sedaj si ti na potezi….”

 • Antonius

  Tale Nemec je pa zares slabo obveščen o plačah slovenskih policajev.
  Slovenskemu vojaku s pol manjšo plačo bi ponujeni drobiž petdesetih evrov predstavljal kar spodobno povišico za tekoči mesec.
  Očitno slovenski policaji ne trpijo pomanjkanja, ker se skupaj ne vzamejo niti zato, da bi svoji kolegici v postopku ločevanja zagotovili tisto policijsko stanovanje, ki jim ga bo vlada vzela in dala v neomejeno uporabo od nje vsiljenim šerijatarjem.

  • indijanka

   Ampak, novica je izjemna. Policija je preprečila korupcijo izjemne višine. 100 EUR. Novica ni izjemna samo v znesku ampak tudi v povzročitelju. Tujec. Ta tujec pa ni migrant. Ali ta novica govori o tem, da pri nas korupcije ni? Policaji so torej pošteni..vsi naši državljani tudi. Ampak, tujci…so pa lopovi..in ti tujci niso migranti. Je to smešna, žalostna ali prav grozljiva novica?

   • Antonius

    Vse skupaj postane grozljivka, ko se zaveš, da smo Slovenci edini na svetu, ki imamo poštenja za izvoz, pa ga koruptivni tujci nočejo kupiti.
    Natu bi lahko ponudili tudi obrazec, kako vojsko z ekserciranjem pripraviš, da te uboga na minimalcu.
    Ti povem, Kučanovi in Cerar z njim, imajo v dodani vrednosti idej kapital, ki se ga svet sploh ne zaveda. Še butalski volivci jim tako težko sledijo, da jim drugega ne preostane kot, da jih “perpetum” volijo.
    :-)

    • indijanka

     :) butalski volilci…volilci, ki sami volijo diktaturo.

  • cosmosjasnovidec

   +++++++++++++++++++++++++++++++
   Si me kar prehitel glede podkupnine.50 eurov je za njih le drobiž,če bi pa nemec dal več bi bilo v redu.Sedaj,ko je pa ponudil premalo pa so zadevo kar izkoristili za metanje peska v oči folku kako pošteni so in mislim,da so si tole tudi izmislili.
   Se že najde kakšen navaden policaj kateri podkupnine ne vzame,ker ne ve kdo si,da mu ne bi namestil kar se pa tiče policistov na višjih položajih pa je za primer že dovolj ljubljanski copatarski čefutar “janković”.Njegovi sinovi ter vsa kriminalna združba lahko mirne poti prevaža na kilograme droge mimo policijskih patrulj katere imajo z vrha ukaz,da morajo ta in ta avtomobil pustiti pri miru.

 • Najplemenitejši

  50€ je za slovenske policaje drobiž, saj imajo osnovno plačo 1550€!

 • Ana Job

  Kreten je dal premalo denarja!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!