Še en očividec pokola v Mariboru, ki je oživljal 25-letnega Maria, razkril: “Bil je pravi masaker, ljudje so ležali na tleh, pet oseb je kar 20 – 25 minut klicalo policijo”

Foto: Facebook/STA

Spopad sredi ulice v štajerski prestolnici na Vodnikovem trgu, v katerem je življenje izgubil komaj 25-letni fant, še vedno buri duhove, saj si marsikdo izmed nas težko predstavlja, da se kaj takega lahko zgodi pri nas. Dogajanje v stilu ameriških filmov se je  preselilo k nam, ko se tega sploh nismo dodobra zavedli. V naše uredništvo se je javil eden izmed očividcev, ki se je znašel na mestu nedeljske tragedije in z nami delil, da je bilo na mestu tragedije polno krvi. “Bil je pravi masaker, ljudje so kar ležali na tleh,” je povedal. Hkrati je to že druga priča, ki je potrdila, da so bile policijske linije vseskozi zasedene, saj se je kar pet ljudi trudilo 20 do 25 minut, da so uspeli dobiti zvezo s policijo. 

Očividec nam je povedal, da je bil tistega večera skupaj z družbo v klubu KMŠ (Klubu mariborskih študentov), kjer se je ta zabaval skupaj s prijatelji. Po končani zabavi se je skupaj s prijateljem iz Slovaške odpravil proti domu. Med klepetom s prijateljem je nenadoma zaslišal kričanje, zato je stekel v smer od koder je to prihajalo. Ko je ta pogledal na cesto je pred sabo videl polno krvi, pravi masaker, naokrog pa so ležali ljudje.

“Ko sem se dodobra obrnil sem videl fanta na tleh v nezavesti, ki ni kazal sledov življenja,” je povedal očividec in dodal, da je ob njem jokalo dekle, ki je od prej ni poznal. Poleg tega je opazil še dve ranjeni osebi, ob tem pa spomnil na to, da pri Mariu sprva sploh ni opazil, da ima razparan trebuh in da mu popkovina gleda ven. “Ko smo uvideli, da se je fant znašel v hudi življenjski stiski, sem ga pričel oživljati z umetnim dihanjem, ena izmed punc pa je pričela z masažo srca. Po tem, ko je preteklo od 7 do 8 minut je fant, ki je na žalost preminil, pričel dihati,” je povedal naš vir in dodal, da je ta kmalu padel v nezavest, zato so ga ponovno poskušali prebuditi.

Foto: iStock

“Policijo smo doklicali v 20-25 minutah”
Naš vir nam je izdal, da so policijo po pretepu v katerega je bilo vpleteno vsaj 20 oseb, poskušali poklicati iz vsaj 5 različnih telefonov. “Trajalo je kar od 20 do 25 minut, da smo jo dokončno doklicali,” je povedal in dodal, da je tudi njegov prijatelj iz Slovaške poskušal priklicati pomoč pa je ta ni mogel doklicati, ker je bila linija zasedena. Enemu izmed klicateljev se je ta končno oglasila in policaj je po besedah vira pričel kričati, čemu kličejo na pomoč policijo namesto reševalcev. Poleg tega nam je vir zaupal, da mu sedaj pokojni 25-letnik, preden so ga odpeljali na urgenco prišepnil, da mu je ime Mario.

V nedeljo zjutraj je bila policija PU Maribor okrog 5.35 obveščena o pretepu petih oseb v Mariboru na Vodnikovem trgu, v katerem je ena od oseb dobila tako hude poškodbe, da je umrla. V torek smo poročali o navedbah ene izmed očividk, ki name je zaupala, da je bilo vse skupaj grozno in da fant, ki je dobil najhujše rane, sploh ni bil vpleten v prepir, temveč je šel ravno takrat mimo, ko ga je eden od moških, vpletenih v pretep, zabodel v trebuh. S PU Maribor so sicer sporočili, da so po pretepu reševalci v UKC Maribor prepeljali tri osebe, a žal je 25-letni Mario izgubil bitko z življenjem, saj so bile rane prehude. Prav tako so dodali, da so med vzpostavljanjem javnega reda pridržali eno osebo, uporabili pa so tudi prisilna sredstva. Glede na to, da kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, podrobnosti še niso povsem jasne.

N. Ž.

 • dež

  Gre za enega največjih uspehov naše policije v boju proti organiziranemu kriminalu. Pridržali so očividca. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo oropali kakšno policijsko postajo in pri tem zabodli ali morebiti celo ukradli kakšnega policista. Me pa pomirja dejstvo, da je varuhom reda znan podatek, od danes celo javno objavljen, kdaj in kje Rok Snežič, Janšin znanec iz Doba, prečka državno mejo.

 • čips

  O odzivnosti policije in reševalcev na štajerskem koncu tudi jez nimam lepe besede upam, da sem med manjšino za dobrobit poškodovanim.

 • Franc Šink

  Sedaj se hrvaškim policajem okoli Pirana Tresejo hlače.In z skrbjo gledajo proti Mariboru.Kajti ti mariborski policaji niso kar tako.

  • dež

   V Ljubljani imamo rop banke ali pošte vsak drugi dan. Se vidi, da se bližajo volitve in pregon kriminala ni prioriteta kriminalistične policije.

   • Slovenka

    Kriminalistična policija ima sedaj pred volitvami drugo delo. Stika za SDS, za tako bagatelo, kot je posredovanje v pretepih, ji zmanjkuje časa.

 • mitja

  popkovina? vi to resno?

  • učko

   Al pa kakšen kos črev, no. Ljudje, ki so to gledali niso bili zdravniki.

 • moat

  “Bil je pravi masaker, ljudje so ležali na tleh, pet oseb je kar 20 – 25 minut klicalo policijo.” Hja, nič novega. Zakaj so torej tako dolgo čakali na policijo? Očitno so imeli v Mariboru na razpolago samo eno nočno patruljo. Tako pač je, če se varčuje in se zapirajo policijski oddelki in postaje, policistov pa je samo še za vzorec.

 • Polde

  Ko pride na policijo takšna prijava, se po defoltu počaka, da se med seboj pokoljejo in se nato pride pogledati. Le zakaj bi se izpostavljal za takšno plačo. Z reševalci je podobna zadeva, čeprav so v takih primerih vseeno bolj odzivni.

 • učko

  Bomo videli rezultate preiskav. Sem prepričan, da jih ne bo !

 • centurion

  Kar je Fank v policiji sejal, to sedaj žanjemo.
  Kriminano, nevarno državo, po meri mafijjcev.

  • šmentanamuha

   Zato pa je ostal brez sina.

 • montyamp

  Zaj pa da vidimo kastrirane policaje .
  Al pa so to samo pisarniški požiralci davkov ???
  Na cesti bodo vzeli denar brez milosti , pa če boš mel jesti ali ne .
  Zaj se bojo pa posrali v hlače .
  Tak na uho mi je priletelo , da so z varnostniki srbskega porekla , v maribori

  VELIKE VELIKE VELIKE TEŽAVE .
  Po službi se preoblečejo , pol pa kerega iz maščevanja premlatijo , baje .

  • Radolf Mitler

   Z privatnimi varnostnimi službami je itak problem. Pri njih itak delajo v 99% sami čefurji, ki imajo vse v mišicah v glavi pa nič pod geslom ”napravite mi ovu deželu opet balkansku”. Privatne VS je treba ukiniti. Naj to dela policija, ki je plačana iz državnega proračuna. Čefurje pa iz Maribora nagnati tja od koder so prišli. Še pred osanosvojitvijo jih ni bilo toliko. Vsa južna golazen se je pritepla v Slovenijo. Mach mir das Land wieder, Slowene!!!!!!

   • Goran Hvala

    Zakaj slovenska ce pa je bla od nekdaj nemska pa nemci so zvel tam…baje…

 • Ogenj je vroc

  O Moj Bog.Kaj če nas napade kakšen okupator ?

  • rob3rt_si

   Na žalost nimamo take sreče. Prej bodo okoli nas potegnili stekleno ograjo in bomo postali izložba, v kateri si bodo lahko vsi zainteresirani ogledovali, kaj naredi 72 let kombinacije Balkana in komunizma.

   • primsek

    Šiptar in Komunajzar = Janšari osebno
    ta je res privilegiran, ne prevzema pošte, sklepa posle z mafijo v Bosni, preprodaja orožje in ima psihotične pobude za Piranski zaliv, že od Sanaderja naprej

 • montyamp

  Če zakolejo mojo deco , bo v maribori lopovščina izginila .
  Brez kastrirane policije seveda , ker so udbovski fosili še po vseh pisarnah .
  Kanglera za župana , s komunistami na odpad .

 • Grizli

  Dajte no popravit : fantu ni gledala popkovina ven pač pa čreva. Sploh veste,kaj je popkovina? To je vez med plodom in posteljico v materi. Poglejte v SSKJ ….

  • Goran Hvala

   Sm mislu tud sam da so desni bolj nacitani od levih…mislem vsaj tak se predstavlajo…pol pa take klobase kot da bi 10letnik pisal clanek…cudn da mu ni posteljica ven gledala…;-)

  • šmentanamuha

   Tko je rekla očividka dogodka in zdaj se to pač ponavlja.

   • Grizli

    Pa dobro no. Popravit je treba. Tega ne berejo samo v Marboru. Gotovo ne bo jezna, če se napiše,da so mu čreva gledala ven. To je tudi mislila…

 • Dav Lob

  Ni bog,da ni ene kamere na tej ulici.pa to je center mesta,UKC pa oddaljen
  500m ,samo preko mosta,da se ne menimo o policijskih postajah ,ki so v krogu 2km vsaj 3.Upam da se bo policija potrudia in nasla te butle.A zdaj se bomo pa ze kar stihali v centu.POLICIJA NAREDI RED.

  • montyamp

   Najprej moraš policijo met .
   Sn vido kak v Švici delajo red z balkanistansko golaznijo .
   Samo tam nimajo UDBOVSKE DECE po pisarnah , na operativi pa 40 kg smrklje .
   Tam pride 15 kombijof , zaprejo 3 ulice , te pa je joj .
   Če bi v Maribori policaja zaklali se UDBOVSKA DECA ne bi zbudili .
   Kanglera za župana , komuniste rdeče fašiste na odpad .

   • RdečaZvezda

    V Švici je še ena razlika, živijo v sedanjosti s pogledom v prihodnost. Ne pa kot pri nas, kjer večina živi v preteklosti, s pogledom v preteklost.

    • montyamp

     To je pa zaradi zazidanega intelekta in zazidarjev na oblasti .

    • Goran Hvala

     Ja itak ce je bel vazno leto 45….na novi je 3/4 naslovov na to temo…ti pa o prihodnosti…;-)

   • Goran Hvala

    Vidm ja po tv kolk hrabri so…se bojijo enga tipa z nozem pa jih mora vsaj 100 prletet po moznosti z oklepniki…hardcore…pa se tistga ponavad ne dobijo ce ne pusti svojih dokumentov na kraju dogodka…

   • lili pili

    Kanglerja za bana mariborske banovine, huraaa

 • ahnenpass

  Naslednjič bodo na mestu verjetno še preden bi se lahko kaj takega ponovilo.

 • Domoljub in gej

  Čim prej se mora v policiji narediti red, ker so policaji postali komercialisti, trgovci, za varnost državljanov se jim jebe.

 • montyamp

  Mogoče so pa policaji JANŠO ISKALI , pa niso meli cajta za balkanizacijo .
  Za plače bo sfalilo z JANŠO ALI BREZ JANŠE .
  UDBOVSKA DECA so krivi , imajo pre-visoke plače ,
  ZA NIČ DELA .

  • Goran Hvala

   Desnaki prav tako…nobenga ni blo na pomoc…le kaksni slovenci so to…

 • Ryuk

  Razpoložljivih enot ni bilo. So vsi iskali osumljenca, ki je postavil svinjsko glavo na kidričev “spomenik” .

  • dež

   Zdaj imajo spet veliko dela s Kanglerjem, ker je ponovno postal državni svetnik.

  • mitja

   misliš rečt: …svinjsko glavo vrnil na kidričev spomenik…

   • primsek

    tisto glavo je kot že prej na gradbišče džamije vrgel Jože Biščak, imenovan domobransko Svinjskaglava, vse pa zato, ker hoče zamenjati Kidriča z Janšo. poteze okoli rilca in ušesa namreč ustrezajo podobi, ki jo Vjajcehodec zaživa postavlja na svoje spomenike

    • Tomi

     Vau, to pa je komunikacija. Vsa čast tebi in tvojim staršem, da sta te naučila tako pozitivnega in olikanega komuniciranja.

    • Asterix in Obelix

     Ali ne bi raje pojedel tiste glave? Ni škoda metati stran?

 • RdečaZvezda

  Zdaj imajo policaji v Mariboru primer uboja ali umora, za katerega očitno sploh nimajo neke podlage za raziskavo primera, saj so prišli seveda itak z zamudo, ampak tudi potem kraja niso obravnavali kot kaj posebnega. Šele zdaj v javnosti prosjačijo za dodatne informacije. Profesionalno. Medtem očitno nobenih pojasnil, kako je lahko linija zasedena 20 min, saj nismo leta 1985.

 • totex39

  Potrebna bo celovita reorganizacija policije in to takoj, kajti v njej so ljudje, ki že dolgo ne spadajo tja. Sprejeti takojšni zakon, da policaja ne sme stavkati, kaj pa se to pravi, da bodo stavkali naj raje opravljajo delo kot bi jo morali.

 • rob3rt_si

  Tudi če policija karkoli odkrije, se bodo na tožilstvu in sodišču potrudili, da storilci ne bodo kaznovani, še posebej če prihajajo iz nekdanjih bratskih republik,

 • Boco

  Kaj si ti ja nor, popkovina mu je vun visela.
  Dajte no, pa ze nekaj ur je javno objavljeno in nepopravljeno. Sram naj vas bo nova24.

 • Ladislav Tekavčič

  v moji mladosti so se vsak petek stepli ,da je kri špricala ,zobje in noži so peli,da ne govorim še z vilami so se ravsali pa ni nikdar in nikoli prišla policija prej kot je bil že konec vsega,pa je bila policija čez cesto,ker imamo samo inkasante na cestah ne pa policaje

  • Tone

   Edino pravilno. Čim več nasilnežev se pobije med sabo, tem boljše.

   • mariborčanka

    a to, da pri tem pa ubijejo in poškodujejo nedolžne in nič vpletene… tudi nič narobe – vse dokler ne bo med njimi pa kak vaš ali sorodnik ali pa prijatelj… takrat pa… bo hudič vzel šalo

 • totex39

  Ko treba špijonirati za Janšo so policaji zelo hitri in natančni ni kaj.

  • lili pili

   In prav je tako, zardi skode, ki jo dela vsem nam

 • Norm Kinley

  Čefurji…. Še dobro, da jih imamo samo v socijalnih getih, pa da se drhal socijalna med sabo pedena.

  • Tomira Breluga

   Ko pa vam denar posojajo pa so seveda ok.

   • freedomfighter

    Haha dobra ja

 • Sredina

  “da mu popkovina gleda ven” dejmo janšaTV no..

  • mariborčanka

   so pač napisali to kar jim je bilo povedano… in, namesto, da bi jim šteli to v dobro kot verodostojno brez spreminjanja izjav… ne, ne, kje pa le…

   • Sredina

    LOL, če pišeš samo po nareku, pol si pa res verodostojen…ste pa vsaj priznali, da članki tu gor nastajajo po nareku (verjetno centralnega komiteja SDSS in velikega vodje IJJ)

 • Dragan Krstič

  Po toliko uličnih in cestnih kamerah po Mariboru policija ne more ugotoviti imena storilcev, niti avtov s katerimi so bežali iz kraja dogodka. Rana ura je bila, ni bilo veliko ljudi po ulicah niti prometa. Razumem da se ne da le če je bila megla.Ali v lokalu ali pred njim nimajo nobene kamere? Kaj so pri nas policaji samo za dviganje loparčkov in izživljanje nad drugorazrednimi državljani?

 • Sanjo

  Malo raziščite, ker tukaj nekaj zelo smrdi. Pokojni je razvpiti modni dizajner https://www.youtube.com/channel/UCxjmEULIOwdRu5Yke68XvVw/videos

  • Simon Đonson

   zajebal/a si se malo..

  • Ana Premuž

   Pokojni je od dizajnerja brat ,pa malo sočutja pokažite ,ne pa neprimerne komentarje .

 • šmentanamuha

  Gniloba od policije.

 • Grizli

  Pa popravite to nesrečno popkovino no! A tega nobeden ne lektorira? Očitno ni nikogar sposobnega. Poglejte v SSKJ kaj pomeni popkovina! IN POPRAVITE!

  • mariborčanka

   a se naj torej izjave nekoga naj popravljajo glede na na sskj… hm…

 • Grizli

  Halo! Aleksander! Popravi ….

 • Marija

  Enega po enega pa nas bo enkrat konec. Vsi mediji divjajo če se v Afriki zgodi tak incident. Za nas sem pa samo mimogrede slišala samo v enih poročilih. Policija bo pa tako vse skrila.

 • Morala

  Počivaj v miru. Sožalje svojcem!

 • Dragan Krstič

  Dve ali tri osebe s kraja dogodka so ranjene odpeljali v bolnišnico. Torej so bili tudi ti ranjenci samo kolateralna škoda in ne udeleženci pretepa, torej so storilci pravzaprav napadali mimoidoče.
  Pa je to res? Mogoče pa policija še ni identificirala in zaslišala te ranjence? Čisto mogoče v Butalah, hop Cefizelj pa te imam.

 • Norm Kinley

  Mario? Torej so srbjanci zaklali hrvata?

  • Olga_10

   Za ljudi, ki odobravajo genocid komunistov nad slovenskim narodom, je zločin prilika za zbijanje šal? Bolno…

   • Norm Kinley

    Kaj misliš s tem? Razlozi prosim.

 • garfi

  polcaji niso imeli cajta so obešali titove slike
  še vedno nič o vzrokih in vpletenih

 • dež

  Če koga zanima, šlo je za obračun med Celjani in Mariborčani. Ve se tudi kdo je zabodel fanta, a ga še do danes policija ni zaslišala. Zgleda da jim držijo štango. Tule je pismo fantovih prijateljev, ki si ga prestituti iz Siola ne upajo objaviti, prava bomba, http://www.demokracija.si/slovenija/prijatelji-zabodenega-maria-z-baklami-nad-pocasno-in-neucinkovito-policijo.html.

  • lili pili

   Kaka bomba kaj si pa iz tega clanka izvedel, nic

   • dež

    Očevidci pravijo, da se ve kdo je storilec, s kakšnim avtom se je vozil, kakšna je registerska in da je porezan po rokah. Policija pa pravi, da ga ne more aretirati, ker ni prič.

 • freedomfighter

  Sigurno so bili krivi muslimani in komunisti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!