Slovenski morilski vikend: Novi podatki o poskusih uboja v Kočevju in Kamniku

Slika je simbolična (Foto: iStock)

STA poroča o novih podatkih o poskusu uboja, ki se je zgodil v soboto popoldne v okolici Kamnika. Po doslej zbranih obvestilih policije je 71-letni moški med prepirom v zasebnem prostoru z ostrim predmetom huje poškodoval 66-letnika. V nedeljskem poskusu uboja v Kočevju pa je v gostinskem lokalu 25-letnik z nožem zabodel 34-letnika. V obeh primerih, tako v kamniškem kot v kočevskem, pa policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Poročali smo že, da se je včeraj okoli 1. ure zjutraj v Kočevju blizu lokala Osterca zgodil krvavi incident. V njem je bil zaboden 34-letnik, ki je še vedno v smrtni nevarnosti. Žrtev je znani slovenski bodibilder Sašo Petek. Včeraj smo objavili, da so 25-letnemu osumljencu poskusa uboja odvzeli prostost in ga pridržali. “Po zdaj zbranih obvestilih in ogledih kraja dejanja je znano, da naj bi 25-letni moški med prepirom v gostinskem lokalu zabodel 34-letnega moškega, ki so ga huje poškodovanega odpeljali najprej v ZD Kočevje in nato v ljubljanski klinični center,” so včeraj zapisali policisti.

V soboto poskus uboja v Kamniku
Poškodovanega 66-letnika so v soboto z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Bil naj bi že izven življenjske nevarnosti, policisti pa so 71-letniku, ki ga je zabodel, odvzeli prostost, s kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja poskusa uboja pa ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ljubljanska policijska uprava je sporočila, da osumljenec in oškodovanec nista v sorodu.

V nedeljo še v Kočevju
Kočevski poskus uboja se je zgodil v nedeljo okoli polnoči, policisti pa so ugotovili, da sta se 25- in 34-letna moška sprla v gostinskem lokalu, kjer je slednjega 25-letnik zabodel. Reševalno vozilo je hudo poškodovanega odpeljalo v kočevski zdravstveni dom, nato pa v ljubljanski klinični center. Tudi ta ni več v življenjski nevarnosti. Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga bodo prav tako s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Oba vpletena prihajata iz kočevske občine, 25-letnik pa je v preteklosti že odgovarjal za kazniva dejanja, v katera je bilo vključeno nasilje.

A. L.

 • RATATA

  Narod nima pištol, da bi se streljal, potem pa s pipči….

 • MEFISTO

  Minila je nedelja, minil je tudi ponedeljek, NOVA pa še vedno pri uboju v Kočevju.

  Slovenija pa vre od slabih novic, ki jih proizvaja naša ljudska in demokratična oblast.

  Mar nimamo pravice vedeti in komentirati?

 • škale

  Ameriška orožarska industrija je spet naredila veliko kupčijo : tam je 64 letni belec protestant streljal iz hotela, čez 50 mrtvih, 100 ranjenih. Breivik v USA očitno.

  • Bob

   Vsi imajo dostop do avtomobila ,ki je prav tako orozje v rokah skrajneza,se kar pogosto dogaja,ker je zelo lahko ubijat z avtom,do orozja je prit malo tezje,seveda ce ne poslusate left fake news.

 • cosmosjasnovidec

  Postrelal je kamelotrajbarske musliče,ker so zunaj kričali alah,alah kar mu je šlo na živce,da ni mogel spati tako,da ni naredil nobene škode.

 • Janez Novak

  Trije krvavi noži na prvi strani – to že kaže, da imate psihopata v uredništvu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!