Tako so se Romuni na Ptuju spravili na bankomat

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Policisti so letos zabeležili  že četrti poskus vloma v bankomat. Mariborski policisti so tokrat prijeli enega od romunskih državljanov, osumljenega, da je z vsaj še tremi rojaki sodeloval v skupini, ki je vlomila v trgovino Interspar na Ptuju, od koder so neuspešno skušali odtujiti bankomat. 33-letnik je v priporu. 

Skupina (predvidoma Romunov) je od sobote do ponedeljka v Dvorjanah v občini Duplek in na Ptuju ukradla kombinirano vozilo in osebni avtomobil, nato pa obe vozili uporabila pri vlomu v trgovski center. Z osebnim avtomobilom so namerno trčili v izložbeno steklo in ga razbili,  izvlekli bankomat in ga poskušali odpeljati. To jim zaradi odziva bližnjih občanov, ki so obvestili policijo, ni uspelo, s kraja pa so nato pobegnili.

Po begu s kraja dejanja so se skrili v gozd na območju Krčevine pri Vurberku, za tem pa so se nameravali odpeljati z osebnim avtomobilom, ki so ga že prej v ta namen parkirali v bližini cerkve v Dvorjanah. Tam so policisti prijeli 33-letnega Romuna, ki je trenutno v priporu, ostali sostorilci pa so uspeli pobegniti.

Letos že četrti poskus vloma v bankomat
V  zadnjih  dveh  letih so policisti na območju celotne države obravnavali 6 tovrstnih  primerov,  in sicer dva v letu 2015, štiri pa letos. Na  območju  PU Maribor so obravnavali (skupno) 2 primera; enega v Selnici ob Dravi in drugega na Ptuju.

“Skupna ugotovitev pri preiskavi opisanih kaznivih dejanj je, da jih izvršujejo  tujci  – romunski državljani, ki v večini primerov pred napadom na  bankomat  ukradejo  dve  močnejši vozili (npr. terensko oz. kombinirano vozilo),  ki jih za tem uporabijo pri izvršitvi vloma. Po izbiri ustreznega
objekta,  v  katerem  se  nahaja  samostoječi bankomat, z vozilom razbijejo steklene  stene,  za tem pa s pomočjo zategovalnih pasov in ukradenih vozil bankomate  iztrgajo  in  odpeljejo  na  odročne  kraje, ki si jih predhodno ogledajo. Tam jih s primernimi orodji in napravami razrežejo in pobegnejo z vnaprej pripravljenimi vozili”, je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

V. V., STA

 • AlojzZ

  Kaj hočemo, če imamo odprto mejo n lahko vsak, ki to želi, svobodno skače po ozemlju Slovenije.

 • dr Janez Sveti

  A jih bo kdaj srečala pamet? Romune.
  Dr Janez Sveti

  • tarantela

   Jih ne bo, ne hodijo po takih poteh, da bi prišlo do takega srečanja. Kjer je denar ne potrebujejo pameti.

  • Franc Šink

   Bolj bi rabili da jih sreča poštenost in delavnost.

 • antimur

  Teh balkanskih barab ne bomo nikdar navadili na civilizacijo, pa so iz naše bližine, kaj šele muslimanov, ki vdirajo k nam iz Azije in Afrike. Ne vem, ali so v AIS in ostalih “človekoljubnih organizacijah”, posebej velja to za levake, res sami idioti, da ne kapirajo najbolj jasnih zadev, ali pa sovražijo Slovenijo in Slovence kot zakleti sovražniki.

  • Novakec1

   Saj po domačem (balkanskem) dvorišču rsanje delajo

 • centurion

  Odlično opravljeno delo slovenske policije.
  Tako se strokovno dela in ščiti davkoplačevalski denar in
  prihrani več tisoč EUR našega premoženja, ki ga nevarni cestni
  zmikavti skušajo pobrati iz bankomatov!
  Me pa zanima zakaj slovensko policijo mine vnema loviti tatove
  v NLB, ki so odplaknili 7milijard davkoplačevalcev iz trezorja.
  Teh ne rabi loviti po ulicah in gozdovih ponoči.
  Jim je dal v roke seznam g.poslanec SDS iz parlamentarne komisije
  Anže Logar. Pa nič
  Pa nobenega Romuna ni med njimi.
  Samo cigani iz Murgel.

  • rubec

   *************

  • samsara

   So specializirani zgolj in samo na kurje tatove. Vse kaže, da je tako.

 • plamen100

  To kar se dogaja z romuni je pa ziv obup. Najprej vstopijo nekako v to gnilo razpadajoco evropo mimo vseh pravil ki jih je npr morala izpolniti Slovenija (romuni in bolgari in spet so Nemci v ozadju tega sprejema) potem pa se je ta romunski ciganski narod raztepel po celi Evropi, kjer ali krade po avtocestah, vlamlja v bankomate ali nastavlja razlicne pasti v bankomate, prosjaci pred nakupovalnimi centri z namisljenimi invalidi ali pa na razlicne ostale nacine goljufajo ljudi. Kakor koli nisem se slisal da bi Romuni kdaj delali. In kar je se huje, nasa oblast, ki jim je podobna oz enaka kot so oni, sploh noce ukrepati zoper te cigojnerje, namesto da bi vsem izrekli po 10 let prepovedi vstopa, tem pa ki so vlamljali pa najmanj 10 ler zapora, tako pa z gnilo sodno politiko !e se vzpodbujajo ostale, da pridejo in delajo se naprej sranje in ogrozajo drzavljane, kar pa je seveda tej Cerarjevi vladi zadna skrb oz jim varnost drzavljanov niti na kraj pameti ne pade!!

 • RATATA

  Takim takoj kri spustit.

 • Poštenje velja

  Ubit in za rezervne dele

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!