Tožilstvo v nadaljevanju sojenja Milku Noviču šokiralo: obtoženi je še vedno v priporu, “tako da nekaj mora biti”

Milko Novič (foto: Nova24TV)

V nadaljevanju sojenja in skoraj dve leti po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je tožilstvo šokiralo z izjavo, da je obtoženi umora Milko Novič še vedno v priporu, ker “nekaj mora biti”. Po mnenju Novičevega zagovornika Jožeta Hribernika pa v tem postopku proti obtoženemu niso predložili niti enega dokaza.

Novičeva obramba je po današnji obravnavi na ljubljanskem okrožnem sodišču dejala, da tožilstvo ni predložilo niti enega dokaza, da je bil obtoženi umora Milko Novič na kraju dogodka. “Če po dveh letih še nisem videl niti enega dokaza, ki bi kazal na Novičevo krivdo, potem je zame odgovor jasen. V tej hiši se je sicer dogajalo tudi to, in ne tako daleč nazaj, da so obsodili nekoga, za katerega ni bilo dokazov. Tudi to je možno, ampak upam, da se v tem primeru to ne bo zgodilo,” je dejal Jože Hribernik, Novičev odvetnik.

Na šokantno izjavo tožilstva, da je obtožnica pravnomočna, obtoženi pa še vedno v priporu, saj naj bi nekaj moralo obstajati, je Hribernik dejal: “Jaz sem tudi šokiran, tako kot ste verjetno vi. Če nima drugega odgovora na dejstvo, da ni predložila niti enega dokaza, to samo pove, kam smo prišli.”

Stvari stojijo, obtoženi pa že dve leti v priporu
Sodnica Špela Koleta je sporočila, da balistično mnenje iz Nemčije še ni dostavljeno sodišču. Postopek mora biti namreč po njenem pojasnilu izpeljan preko nemškega tožilstva. Njen odgovor pa je Novičev odvetnik komentiral, da tako določa zakonska ureditev v Nemčiji. “Najbrž je to čisto v redu, samo počasno je,” je še dodal Hribernik.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so prebrali tudi izvedensko mnenje fototehnične stroke, izdelano v Nemčiji, ki pa po opozorilu Novičevega odvetnika ni ugotovilo ničesar: “Dejstvo je, da je dve leti človek notri in da se s takšnimi nestrokovnimi, nekvalitetnimi argumenti nadaljuje pripor. To je nekaj, kar se mi zdi povsem nedopustno.”

Hribernik je po obravnavi dejal še, da so v nadaljevanju sojenja prebrali to, kar že poznamo. To pomeni, da niso ugotovili, kdo je bil na kolesu. Vsekakor pa to ni bil Novič.

I. K., STA

 • Olga

  “Nekaj mora biti”???!!! Bolje bi bilo, da bi naša sodišča prevzeli Nemci! Ljudje, ki jim ni dokazana krivda, ne bi sedeli v zaporu in Slovenija ne bi bila na prvem mestu po kršenju človekovih pravic! Ampak to slovenskega krivisodja ne briga, saj bodo sodne “zmote” plačali slovenski davkoplačevalci – slovenske molzne krave!? Do kdaj?!!

  • rrrrr

   Tudi sam sem sedel v dvorani in spremljal današnjo etapo tega montiranega procesa. Ljudje, to bi morali videti tudi vi. Branilec je na kratko očital tožilstvu, da v dveh letih ni predložilo niti enega relevantnega materialnega dokaza. In tožilka je sodnici, obtožencu in nam, javnosti, v obraz zabrisala, da obstaja pravnomočna obtožba, NEKAJ DOKAZOV PA ŽE MORA BITI !? Halooooo!
   Vsaka normalna sodnica bi se ob tem dialogu morala tožilki zahvaliti, podpisati nalog za TAKOJŠNJO vrnitev osebne svobode priprtemu znanstveniku in ga seznaniti, kam naj se obrne za izplačilo odškodnine. In kaj se je potem zares zgodilo?
   Sodnica Koletova je, kot da nismo v dvorani ničesar slišali, hladnokrvno napovedala naslednjo obravnavo 7. decembra. Ob tem datumu je tožilka Žgajnarjeva ogorčeno protestirala, da ima takrat že neko drugo obrvnavo. In pazite, sodnica jo je ODLOČNO ! zavrnila, naj se prilagodi, pa pika.
   Tako zgleda ločenost sodnikov od tožilcev po slovenistansko. (Pa tudi ta skeč je bila le spretno zrežirana in odigrana predstava za naivno ljudstvo….sicer pa gospe prijateljujeta in se vse dogovorita na počitnicah v kakšnem spodobno velikem kokpitu)

   • Olga

    Srhljivo! Povabiti bi morali sodnega opazovalca iz EU! Saj gre za hudo kršenje človekovih pravic! Verjetno tudi korupcijo!

    • rrrrr

     Kolikor vem, ta montirani proces že nekaj časa spremlja ameriški Amnesty International, saj je njena predstavnica že večkrat skupaj z nami prisostvovala obravnavam. Po pisanju Demokracije je ta gospa že večkrat pisno posredovala zaradi očitno- očitnih kršitvah človekovih pravic ( tožilstvo nima enega samega dokaza o krivdi obtoženca, pa mu kljub temu sodnica ne dovoli, da bi se branil s prostosti) :pri Koletovi, pri Masleši in naši varuhinji – prejela je zgolj lepporečne odgovore, spremenilo pa se ni nič.
     Ampak, očitno se nekaj kuha. Srčno si želim, da bi se tudi to krivosodno zlorabo čimprej internacionaliziralo. Pa tudi vse druge primere, kjer ljudje in njihovi svojci tiho in neopaženo trpijo.
     In še predlog za vse razumne sodelavce tega portala: samo ena ura , ne na tej, na katerikoli obravnavi na slovenskih sodiščih vam bo razkrila vso bedo, neprofesionalnost, nadutost, brezčutnost in pristranskost sodnih manipulantk in manipulantov. ( pa tudi branilci običajno niso veliko boljši)

     • Franc Šink

      Tudi jaz imam občutek, da obramba ni naredila vsega kar bi morala.

   • fmg9

    Good work, 5xR (rrrrr). Okej, umor je bil delo profesionalcev (ne amaterjev). Naslednje vprašanje, ki se postavlja pa je, kdo je naročnik in zakaj…
    (Kako globoko vodi zajčja luknja?)

    • rrrrr

     Zelo preprosto. V inštitutih (JS) se za potrebne in nepotrebne raziskave obrača veliko davkoplačevalskega denarja, nad katerim seveda drži roko stara udbo-akademsko-mafijska ,,elita”. Na KI so se očitno med seboj zravsali, pokojni direktor je želel verjetno malo solirati, pa ga je po naročilu ozadja profesionalna ekipa utišala. ( gotovo so vpleteni dr. Pejovnik, dr. Zupan, &Co, ampak lovke segajo precej globlje in više – torej tistih, ki imajo vpliv na NPU, sodišče, medije, ustavno sodišče, predsednika države in varuhinjo….torej gre za zelo globoko zajčjo luknjo)
     Za prikritje pa je bilo treba obtožiti in zapreti nedolžnega, a zelo prikladnega dr. M. Noviča ( več podatkov o tem si lahko pridobite na spletu Demokracije, ki montiran proces kot EDINI medij spremlja že od vsega začetka).
     Sicer pa dobro razmišljate in razumete!

     • fmg9

      Občudujem Vaše delo. Hvala.

 • Duhec

  Ja, nekaj je… očitno je nedolžen.

 • Čakija Noris

  Ta sodišča niso sodišča.

 • Tanja Bor

  Zakaj smo to dovolili?

 • Nata

  O, oni že vedo zakaj !! Jaz že v vsakem grmu vidim zajca !!
  Sem prepričana , da prikrivajo kakšne velike lumparije na inštitutu !
  Kaj se pa tam dogaja ? Kaj je z Novičevom delom ? So si vse prisvojili ??

 • Anton

  ne bom povedal svojega mnenja glede tega primera, ker bi se izrazil preveč…., je pa omenjeni primer totalni pokazatelj bede naše pravne države hinavščine in pokazatelj kdo pri nas dejansko vlada. No mislim da sem dal povedat več kot dovolj, upam da ne še preveč.

 • radames

  Nekdo v koprski Stolnici poškoduje dva kipa in razglasijo ga za neprištevnega. Najbž je že na idrijski psihiatriji.
  Za kriminalna dejanja sodstva pa se nikogar ne obdolži neprištevnosti in nihče ne pomisli, da bi bilo take sodnike potrebno spraviti na psihiatrijo.

  • rrrrr

   Kolikor vem, so bolnika že identificirali sledilci njegovega facebooka. Ne boste verjeli, a model spada med človeku podobne primate, podzvrst: Vstajnik

 • Iva

  Hribernik je po obravnavi še dejal, da so v nadaljevanju sojenja prebrali to, kar že poznamo. To pomeni, da niso ugotovili, kdo je bil na kolesu. Vsekakor pa to ni bil Novič.

  Najprej so določili (NPU in tožilka), da je šel z avtomobilom, nato so mnenje spremenili, da naj bi šel s kolesom. Toda, kako naj se v 6 minutah spravi iz pižame, se s slabim kolesom (iz zaklenjene kolesarnice) zapelje skozi semaforizirana križišča, čez železniško progo do restavracije, skrije kolo, se pripravi na streljanje in mafijsko brezhibno 2x ustreli žrtev??? In kdo ga je obvestil, da bo Jamnik zamujal 40 minut? Res pravi Supermen (60 let star)! In začuda, prav nobena kamera (na poti jih je par deset) ga ni registrirala!
  Je pa kamera registrirala verjetnega morilca, ki se je slačil za stebrom na pločniku blizu kraja umora (anorak in nad-hlače je dal v nahrbtnik-avtomobila na kraju umora sta bila poškropljena s krvjo), ki ga je nato le dobri 2 min. po umoru pobral Fiat Punto. Prav tisti Punto, ki je vozil po Tržaški za Jamnikom, ko se je vozil proti Via Bona. Le kje v njeni bližini je čakal na klic, potem ko je morilec opravil delo?

  http://www.publishwall.si/vili.kovacic/post/247513/sodna-farsa-proti-dr-milku-novicu-se-nadaljuje

 • Viktorh

  “nekaj mora biti”.

  Da, da, tovariši, verjamem vam.

 • Franc Šink

  Seveda je nekaj. Na neznanem kraju, neznanem mestu…………v neznanih blodnjah…..

 • Bastian

  Nekaj mora biti,nekaj on ima.Dve različni zadevi istih akterjev sodstva.Se dogaja A je to!!??

 • althar

  Čebinsko pravosodje.

 • cosmosjasnovidec

  Sodišče katero še vedno deluje po načelu komunajzerstva niti ne more podati drugačne obrazložitve.
  V betice so si zabili,da je Novič kriv pa pika.
  Torej nekje nekaj mora biti,da ga nekako obsodijo ne glede na to ali sploh je kriv ali ne.
  Največji problem glede tega je,ker so papirji z njegovo obsodbo bili že zaključeni še prej preden se je obravnava pričela sedaj pa ne vedo kako naj tole popravijo,da ne bo prišlo v javnost.
  Seveda je pa še problem,če Noviču nič ne dokažejo zahteva za odškodnino katera pa bo po tolikšnem času pripora astronomska.
  Noviča torej morajo nekako obsoditi pod nujno tudi,če bodo padale žrtve kar je pa pri tem komunajzarskem podkupljenem sodstvu povsem normalna zadeva.

  • rrrrr

   Nedolžni dr. Novič je brez enega samega dokaza že skoraj dve leti priprt. Le na ta način je lahko udbovski-akademski-oblastniški mafiji hudo koristen. Zakaj? Da se ljudje ne vprašajo, kdo pa je potem pravi storilec in še bolj, kdo je naročnik te rabote!

 • Aton

  Samo en možen razlog je. Ščiti se prave morilce!

 • Olga

  Zdaj pa po vsem hudem še ena mamka iz Desusa dobesedno bere partijski raport! Naj raje čuva vnuke doma in naj raje njim pripoveduje pravljice! Take, ki bi bili že zdavnaj v penziji, plačujemo, mladi so pa brez dela!

  • Franc Šink

   Desus naj se raje igra sindikat,ne pa državotvorno stranko.

  • Andrej

   Mamci je slajše brati poslanskim kolegom pripovedke iz zbirke ‘Še pomnite tovariši’,kot doma razvajenim in tečnim vnukom zgodbe o kosovirjih na letečih žlicah,ki jih je napisala njej draga prijateljica tov.Svetlana!Mamca ima ‘filing’in dobro ve s kakšno literaturo bo ustregla svojim poslušalcem.Ne vem zakaj ni imela v parlamentu na glavi titovke,bila bi bolj prepričljiva in udarna v svoji
   pripovedi!

 • xtc

  Seveda “nekaj je” Novič se je nekemu levaku hudo za****;mu za**** posel ali pa ve nekaj kočljivega:

  • Mojca pokraculja

   Ali pa je morilec kakšen pomembnež, kot je bilo pri Baričeviču.

  • Franc Šink

   To drugo!

 • macon

  Režimske države s pravom vedno delajo kot z drekom. Zlorabe se vrstijo po tekočem traku in zanje nihče ne odgovarja, množijo se samo žrtve sistema.

  • Mojca pokraculja

   Režimske države imajo sodnike, ki iz prava delajo drek. Pravzaprav pravo uporabljajo za svoj režimski kriminal.

 • dr Janez Sveti

  Če se slovensko tožilstvo odloči, da si kriv, si kriv tudi če nisi kriv.
  DR Janez Sveti genij

  • rrrrr

   Slo0vensko tožilstvo se nič ne odloča, ker za to ni plačamno. Zaqto posluša ozadje in zlorablja ospredje!

 • dr Janez Sveti

  Nekdo nam vsem skupaj želi poslat sporočilo.
  Niste varni! vsakdo od vas lahko postane “KRIV” in ga ni odvetnika, ki bi te lahko obranil krive ovadbe. Mi smo gospodarji Slovenije!

  DR janez Sveti genij

 • odzunaj

  Dr. Novič k ViaBoni ni smel priti z avtom, saj se je z avtom odpeljala na to novoletno zabavo v ViaBono žena znanstvenica, zaposlena na KI. Zato so mu, kot izbranemu talcu, opredelili vlogo kolesarja brez luči, ki ga kaže tudi kamera . A ta kolesar nikakor ni dr. Novič. Ta kolesar je v “okrožju” ViaBone paradiral že precej minut prej,ko je čakal na zamujeni prihod dr Jamnikakar, kar kaže tudi kamera. V tem času je bil dr Novič še doma, s pričami ! A tega NPU,tožilka in sodnica nočejo videti in vedeti ! Ne smejo, saj pregledani video posnetki nadzornih kamer na poti od Novičevega doma do ViaBone ne kažejo nobenega takega kolesarja, dr Noviča. Ta se pojavi se šele v “okrožju” ViaBone !
  V Munchen je bil poslan posnetek minutke pred oz in minutke po umoru . ZAKAJ ŽE ?

  Sedaj pa še eno vprašanje za milijon dolarjev : Ali bi se, dr Milko Novič, ki ima ,dokazano, staro kolo brez luči, oz potencialni morilec s takim kolesom, odpeljal po urbanem in zelo prometnem delu Ljubljane na mesto umora eminentne osebnosti s takim kolesom in tvegal, da ga na poti ustavi
  policija ?

  • rrrrr

   Poleg tega pa vedel, da bo,,njegova,, žrtev zamudila natanko 20 minut, izvršil umor, se skolesom hitro vrnil v domačo piđamo na svojem kavču? Boste to prebavili ?.

   Kaj takega ne bi pogoltnil niti Berija od Stalinove KGB, niti dr. V. Krivic od Titove udbe. Ampak tako obtožbo proti dr.Noviču je le nekaj dni po umoru mirno izusti v kamero Majhenič, šef Cerarjevega neoudbovskega NPUja!

 • dare326

  Ker nekaj JE v obtožnici, je ta pravnomočna! Je nekaj, nesposobno tožilstvo in sodišče! Nekaj je bilo tudi v Balkanskem bojevniku, pa so vse izpustili. Denar je sveta vladar.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!