V Centru za tujce Postojna prišlo do poskusa samomora migranta

Postojna, Center za tujce (Foto: STA)

Policisti so v četrtek, 22. februarja, obravnavali dogodek, v katerem se je poškodoval tuji državljan – prosilec za mednarodno zaščito. Osebi je bila nudena zdravniška pomoč in je trenutno na zdravljenju.

V uredništvo Nove24TV smo prejeli informacijo, da je v četrtek, 22. februarja, v Centru za tujce Postojna prišlo do poskusa samomora, ki naj bi ga storil tuji migrant. Dogodek so nam potrdili tudi s policije, kjer so nam povedali, da so v centru za tujce obravnavali dogodek, v katerem se je poškodoval tuji državljan, prosilec za mednarodno zaščito.

Policista sta opravila ogled kraja, o dogodku in ogledu sta bila obveščena državna tožilka in preiskovalni sodnik. Državna tožilka je naročila, naj policisti podajo poročilo na okrožno državno tožilstvo, saj je tuja krivda izključena. Osebi je bila nudena zdravniška pomoč in je trenutno na zdravljenju.

C. Š.

 • MEFISTO

  Zakaj je tak pacar, da je ostalo le pri poskusu!?

  • samotoje

   Amater.

 • Franjo Trojner

  Kdo bo plačal zdravljenje? Dajemo jim prenočišče, hrano, obleko, jih izobražujemo, imajo možnost se ukvarjati z športnimi aktivnostmi, dobijo celo žepnino, plačujemo stroške prevajalcev, celo sodišč in sodnikov ter ostalega sodnega osebja, zaradi povečane aktivnosti dodatno plačujemo še policijo in vojsko, vsi stroški pa se samo seštevajo in vrtoglavo rastejo. Kam to pelje vas vprašam? A smo davkoplačevalci res samo molzne ovce, ali imamo pravico zahtevati, da se denar pobran iz davkov porabi bolj racionalno in za nas in naše otroke, ki morajo danes na fsrani zobni aparat čakati 4 leta. Pa kaj se naši politiki gredo, vsak dan nam po TV trobijo, da zdravstvu primankuje denarja in da moramo prispevati več, če hočemo ohraniti dosedanje pravice iz zdravstvene blagajne, po drugi strani pa iz te skupne blagajne širokogrudno talajajo vsem naokoli, ki v to blagajno niso prispevali niti centa. Kakšna država je to, da od svojega državljana, ki nima sklenjenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja in zboli izterja vsaki cent, tujcem pa da vse zastojn? Sam tega ne razumem, a razumete vi?

  • Morala

   Ker jim slovenski davkoplačevalci ne stopijo na prste, zato se tala denar!!

  • karlina

   Franjo, sama ničesar v tej gnili državi ne razumem več, skregano z vsako zdravo kmečko pametjo, kar je v ostalih EU državah normalno, pri nas ni, oz. obratno. Se pa zavedam, da se nam vse to dogaja, kar se, samo zaradi tega, ker smo še EDINA KOMUNISTIČNA DRŽAVA V EVROPI in se delimo na prvorazredne in drugorazredne.

 • luckyss

  Zaradi samomora vsako leto umre več kot 300 oseb, približno 25-krat toliko pa jih samomor poskuša narediti…so uradni podatki za Slovenijo…
  Torej ne bi sedaj delal neke panike zaradi tega migranta…Očitno je med njimi procentualno manj takšnih primerov kot med socialno ogroženimi Slovenci, kar je konec koncev tudi logično, saj je za njih bolje poskrbljeno kot za naše reveže in brezdomne…
  Da ne odpiram teme o načinu samomora v določenih kulturah. Pri nas se vzame štrik in na prvo jablano, po nekod se vzame bomba in na prvo masovno prireditev…

  Torej bi bilo bolj podrobno poročilo policije glede tega primera več kot dobrodošlo….se je strgal štrik ali je zatajil vžigalnik…če prenesete malo črnega humorja ;))

 • Franjo Trojner

  A če bi kak Slovenc poizkusil narediti samomor zaradi finančne stiske v bližnji banki, bi mu pol ta ista banka na račun donirala 100 000 € ali več? Eh, to se Slovenci v Sloveniji nemre zgodit!

 • karlina

  In sedaj se bo zdravil na naš račun, hkrati pa verjetno takoj dobil državljanstvo. Povsod smo Slovenci na zadnjem mestu, po številu samomorov pa na prvem in se država zaradi te grozljive statistike niti slučajno ne sekira-saj res, za SLOVENCE se gre, SRAMOTA !!!!!

 • stajerc5

  Prekleti bleferji! Verjetno je bil prelen, da bi si sel sam po hrano. Sedaj jo bo dobival servirano v posteljo…
  Drugega znajo ubiti “iz prve”, sami sebe pa ne, prasci!

 • samsara

  Blef z namenom izogniti se deportaciji tja kamor spada.

  • šmentanamuha

   Veliko bolj verjetno, ja.

 • šmentanamuha

  Počasi bodo dojeli, da je bolje, da se odpravijo nazaj, od koder so prišli, med svoje. Nazadnje bomo ugotovili, da je samo padel z dvonadstropne postelje in dobil buško.

 • šmentanamuha

  Sicer pa ne vem, zakaj je ta poskus tako pomemben, da si zasluži medijsko objavo. Če bi mu uspel, ne rečem, ampak tale Ahmadi varianta je precej neprepričljiva. Med Slovenci jih je veliko več, ki jim poskus tudi uspe, kar me veliko bolj žalosti, pa ne pride vsak na prvo stran.

 • Darth Vader

  remigracija & reconquista Europa

 • Teja Tesko

  navaden blef in izsiljevanje…..to delajo v Grčiji non stop

 • črnogled

  Slovenija je v samem vrhu Evrope po samomorih,pa se o njih ne piše kaj dosti,tu pa en ilegalec,pa taka rabuka.Zakaj so ga sploh rešili,če je imel željo umreti?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!