Veteran vojne za samostojno Slovenijo mora spati v gozdu, vlada pa namešča azilante v nove stanovanjske soseske! Bomo to dopustili?

Foto: JSS MOK

Sramota. Veterana vojne za Slovenije so deložirali in spi v gozdu, migranti od vlade prejemajo stanovanja v novih soseskah, najemnino plačujejo davkoplačevalci.

Slovenske novice (TUKAJ) poročajo: Zmago Ražem je bil do oktobra lani prebivalec vasice Barka v občini Divača. Zdaj pa 53-letni vojaški veteran živi v avtu, v primorskih gozdovih, na območju medvedov. Nekdanji obrtnik, ki službe nima več, se preživlja s socialno pomočjo. Namesto mehke postelje si, pozabljen od vseh, spusti avtosedež in zaspi. Umije se pri sorodnikih ali prijateljih, kak večer pri kom prespi, a dobrote soljudi ne želi izkoriščati, ‘vsak od njih ima svoje življenje’, pravi.”

In medtem ko ljudje, ki so tvegali življenje za samostojno Slovenijo, spijo po gozdovih, vlada namešča migrante v nove stanovanjske soseske (več preberite TUKAJ). Azilanti bodo imeli na voljo povsem novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti “oplemeniteni”, vzmetnice morajo biti medicinske, kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV (do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj). Več TUKAJ.

Peter Truden