Zločin brez primere: Na današnji dan pred 75 leti so partizanske zverine ubile župana Horjula in njegovo ženo

Medtem ko je po svetu divjala druga svetovna vojna in se je večina borila proti sovražnikom, so komunisti načrtno pobijali brate in sestre Slovence, ki so jih označili za razredne sovražnike. Na današnji dan pred 75 leti so komunistični zločinci ubili nedolžna Ivana Bastiča in njegovo ženo Marijo, po umoru pa so povsem izropali njun dom. 

Območje Horjula in Polhovega Gradca je bilo med vojno eno izmed najbolj obleganih s strani partizanov in je utrpelo ogromno nedolžnih žrtev, saj si vasi še dolgo po vojni niso opomogle zaradi množičnih pobojev nad tamkajšnjimi prebivalci.

Ravno na današnji dan pred 75 leti se spominjamo krutega zločina v Horjulu, ko so v nedeljo ob enih zjutraj rokovnjaški partizani vdrli v hišo horjulskega župana Ivana Bastiča ter ubili njega in njegovo ženo. Po strašnem umoru so morilci po ustaljeni praksi izropali in opustošili še njuno hišo, ne meneč se za pet nepreskrbljenih otrok. Pokopali so ju 16. junija, na pokopališču v rodnem Horjulu.

Morilci niso odnehali
Medvojno časopisje je župana Bastiča opisovalo kot enega najbolj zglednih in poštenih, kar je v oddaji Pričevalci nazadnje potrdil tudi Justin Stanovnik, preživeli domobranec in znanec družine Bastič. Po njegovih besedah je šlo za poštenega krščanskega človeka, ki ni odobraval partizanskega nasilja in tatvin po okoliških vaseh, kar pa je zelo motilo komuniste, zato se je znašel na listi za odstrel.

Želja po krvi razbojniških tolp, kot so v Slovencu poimenovali partizane, se je nato še dodatno razmahnila, zaradi česar so svoje bližnje izgubile številne slovenske družine. Končne številke žrtev so bile naravnost grozljive in niso primerljive z nobeno državo tistega časa, kot tudi ne zdaj.

 

C. Š.

 • luckyss

  Sem se že zbal, da ste pozabili na vsakodnevno dozo sovraštva in hujskaštva…
  Tukajšnji odvisniki bi lahko padli v abstinenčno krizo, ki je lahko nevarna…
  Dajte te zadeve objavljat že zjutraj, da se odvisniki normalno razpljuvajo..
  Kar poglejte odgovore na moj komentar čez par ur ;)))

  • Duhec

   Novinarji Nove so šele vstali…

   • FUCK COMMUNISM

    Ti bi bla najbrz zlo fajn bejba, si pa na zalost levuharka. Skoda.

  • šmentanamuha

   luckyss, mislim, da nimaš prav, če misliš, da se moramo pretvarjati, da se to ni zgodilo. Vse to se namreč lahko ponovi, če pride do “izrednega stanja”. Raje se vprašaj, kakšni ljudje so to počeli, potem pa so se zavili v zastavo herojev. Tudi jaz nisem mogla takoj prebaviti vsega tega, kar je začelo prihajati na dan.

   • luckyss

    Seveda se je to dogajalo….
    Rad pa bi dočakal portal, ki bi prikazal svinjarije obeh strani…
    V bistvu ste tukaj kot komunistično časopisje takoj po vojni, ko so objavljali le zločine fašistov, nacistov, belogardistov in ostalih paravojaških band…nase pa so seveda pozabili..
    Tako pač je…zmagovalci pišejo zgodovino..

    • šmentanamuha

     Vseeno, preveč je teh trupel…

     • luckyss

      Če bi zmagal Hitler &CO, bi bilo po vojni mrtvih še bistveno več..
      In ne bi tule slovensko tipkali ;))

     • Mark Nowotny

      In to ti trdiš? Več trupel? Sanjaj ti svojo neumnost. Seveda, če misliš na picajzle iz gošče, to zagotovo. Normalni ljudje, bi verjetno dajali skozi manj trplenja.

    • mannuro

     Rad bi dočakal, da v Sloveniji zgodovina zapiše resnico. Tista bo za levake porazna. Postali bodo izvor vsega zla in morije. Vse ostalo je pa posledica, ki pa tudi ni ravno čista.

    • sprehajalec

     Ni treba portala, lahko se sprehodiš do prve knjižnice, pa do 10 polnih polic s tematiko NOB. Napisano v 70 letih. Pa ustaviš pri enem od 2661 uradnih obeležjih NOB v Sloveniji.

     O zločinih NOB, pa pač čitamo tukaj.

    • tramal

     PEDESET LET SO PISALI PARTIZANSKE PRAVLJICE.Sedaj ko pa se piše resnica pa naj nebi pisali.Popoln bebec

  • mannuro

   Vsak normalni človek dela. Levaki to niste.

  • tramal

   A za tebe je resnica hujskaštvo.Bedak,misiš da so umori hujskaštvo.

 • šmentanamuha

  Levičarji se mi samo še gabijo. Razbojniški (razbijalniški) aktivisti, bi danes počeli isto, če bi prišlo do oboroženih spopadov. To jim moramo preprečiti za vsako ceno. kar ne morem dojeti, kake pravljice so nam prodajali v šoli.

  • Aron

   Primerjava komunističnih zločincev z današnjimi socialisti je grozljiva. Tudi meni se gabijo domobranski zločinci in izdajalci, pa nikakor ne morem pri zdravi pameti njihovih dejanj projecirati na današnjo desnico.

   • tramal

    Saj komunajzerji delajo isto kot pa so med vojno in po njej.Kučan je dal ubiti krambergerja veliko po drugi svetovni vojni,da ne rečemo kako so še pred kratkem po evropi pobijali in lovili politične nasprotnike.

    • Aron

     Ni Jansa dal ubiti Iveka, ker ga je razkrinkal kot nevarnega konvertita?

     • tramal

      Namesto glave si na vrat povezni kahlico ,boš sigurno bolj pametno pisal.

   • tohuvabohu

    Ne glumi. Nikoli se nisi uprl, ko nas demokrate levaki serijsko zmerjajo z izdajalci, fašisti in kolaboranti.

 • Antonius

  Da hostarji niso prišli z vaje, so med obveznimi vsakodnevnimi počitki po virtualnimi bitkami z okupatorjem, ponoči trenirali različne tehnike zahrbtne morije in celoletnih zažigalnih kresovanj po nesrečnih slovenskih vaseh.
  Vsaka bolezen pri hiši je ponudila več možnosti rešite od nočnega obiska osvoboditeljskih partizanov.

 • LEVI TELEBAJSEK

  Levičarji so najbolj krvoločna sorta na svetu.

  • luckyss

   Ja, čudno potem, da lahko nekaznovano lajate na teh straneh in obujate otožne spomine na vladavino Hitlerja ;))

   • mannuro

    Nisem še videl tega tukaj. Dejansko gre vam, rdečim kolaborantom, v nos ta stran, kjer je resnica, bolj natančno, jo je več kot v vaših trobilih. Rdeči kolaboranti pač radi, laž slikate kot resnico. Otožne spomnine na Hitlerja, pravzaprav obujate še vedno vi, ki se še vedno “borite” v drugi sv. vojni. Za vami pa ne ostaja nič drugega, kot trupla, trplenje in velika revščina.

    • luckyss

     Dejstvo je, da nikjer v Evropi Hitlerjevi kolaboranti ne morejo javno in nekaznovano jamrati ter opravičevati svojega izdajstva..
     Ali jih ni več, ali pa ne upajo….torej so pri nas “komunisti” precej prizanesljivi ;))

     • mannuro

      Imaš prav. Kjer živim so z nacizmom že popucali, kmalu po vojni – legalno. Rdeči kolaboranti pa so sedaj v delu. Tudi do Slovenije še pride, morda malo z zamudo, kot se je v Sloveniji vedno dogajalo, ampak pride. :)

     • luckyss

      Uboga ovca si vse pomešala…komunisti so svoje krutosti opravili takoj po vojni…domobrančki pa sedaj spet dvigujete glave, ko se v Evropi umetno vzpostavljajo pogoji za novega Hitlerja…Seveda s to razliko, da se sedaj ne bo “čistilo” Judov ampak muslimane..
      Ste pač prebutasti, da bi videli kam “pes taco moli”…Ste pa nujno potrebni za 3. sv. vojno…hvala vam ovce..

     • mannuro

      Bebček bogi. Oprani možgančki pa plašniki na očeh, so ti edina vrlina. Komunisti so svoja grozodejstva in laži začeli zganjati že takoj po tistem, ko so se spajtlal v OF. Po vojni so samo stisnili piko na “i”. Tako, da ne bi ravno razpravljal s tabo o tem. Seveda, sedanji rdeči kolaboranti, sedaj zagovarjate drugačne teze in neresnice, da upravičujete svojo “lažno relihijo”. Samo povedal ti bom enkrat, preveč svinarije ste naredili, da se bo to lepo izšlo. Pa še vedno svinjate. Sedaj vašim lopovom, pravzaprav niti ne vem, ali lahko rečem, “rdeči”, ker pravi rdeč se bori za enakost in socialno državo, kar pa Slovenija pod zadnjo vladavino, rdečih kolaborantov ni. Pač nisem jaz kriv, če ste se spajtlal z miselnostjo in metodami, vaših predhodnikov. Če bi to obsodili in obdržali pokončno držo, bi danes bolje živeli. Torej miselnost in metode nacizma, nad lastnim ljudstvom – najbolj nizkotno in sprevrženo početje, kar ga pozna človeštvo.

      Strinjam pa se, da degradirana politika v Evropi, bo rodila novi nacizem. Zatiranje lastnih narodov, goljufanje, manipuliranje, se nikoli ni končalo pozitivno in se tudi danes ne bo. Ko bo prišlo do tega, jaz ne bi bil rad v Sloveniji. Res ne! Med drugo sv. vojno je vljala še neka morala, med normalnim ljudstvom. Zaradi tega, tudi večina ni hotela nobenih opravkov z partizani. Sedaj niti tega ni več. Če pa še dodam, da povprečen človek živi od tistega, kar se KUPI v trgovini, si pa ne znam predstavljat, kakšna lakota bo zavladala, ko se to vse skupaj sesede. Ne bodo samo muslimani tisti, ki se jih bo trebilo.

     • luckyss

      Glej, ne ljubi se mi brati tvojih kolobocij…
      Verjamem zgodovini, ki so jo napisali zmagovalci nad Hitlerjem in njegovimi kolaboranti..Če misliš, da lažejo, se javno izpostavi in v parlamentu predlagaj naj se “zgodovina popravi”….Saj konec koncev je bil Dolfi vsaj ekološko osveščen, ker je peči kuril na “obnovljive vire”..

     • mannuro

      Glej, če so to zate kolobocije.. Pravzaprav, kaj drugega pričakovati od tvojih opranih možganov, res ni bilo. Hudič je, če se ti podre svet. tudi nacisti ob koncu vojne so se enako sprenevedali in nasploh niso bili ničesar krivi. Ni vprašanje, kaj jaz mislim, dejstvo je, da potvarjate zgodovino, vendar resnice ne morete. V parlamentu BO še potekala beseda na to temo. Mislim in upam, da sorazmerno kmalu. Dlje, ko boste se sprenevedali, toliko bolj boleče bo plačilo računa. ;)

     • Mark Nowotny

      Bravo! “Srečna pasja rit” – sry, tolmačenje tvojega nicka. Potrjuješ značilnost svoje vrste. Lewak je potuhnjena sorta korenja, s prirojenim črednim nagonom, ampak kompleksom, da takoj pobegne iz črede, ko zavoha prvo nepriliko. Ostala čreda je nepomembna. :)

     • tramal

      Kaj pa so članki na novi 24 tv kot pa resnica in dokazi koko so morili komunisti.Nehaj brati partizanske pravljice,pa boš vedel resnico.

     • Tačka

      Vuf

     • sprehajalec

      H, ha, ha, poročilo o likvidaciji Župana in njegove žene, je pa poveličevanje socialista Adolfa…

     • mannuro

      če mački na rep stopiš, zacvili..

     • if

      Tito, Kardel&Njuni so nacistični prakolaboranti.

      Konec marca 1941 niso protestirali proti pristopu KJU k trojemu paktu, pač pa so, po nalogu Kominterne, protestirali proti napadu beograjskih protestnikov na dve takratni nacistični izopostavi v Beogradu.
      Ko so nacisti deset dni pozneje napadli KJU, so Titovi komunisti lojalnost Kominterni in posredno nacistom izrazili z molkom.
      27. aprila 1941 so komunisti tvorili PIF usmerjeno proti VB in Franciji, ki sta do takrat že čutili nacistično vojaško agresijo.
      13. maja 1941 je Tito izrazil lojalnost Kominterni: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”
      Kominterni je dirigiral Stalin, nadrejen Titu in Kardelju, hkrati je bil podpisnik pakta s Hitlerjem.
      Titovi komunisti so po vojni definirali vstaje. Za Slovenijo so definirali 22. julij 1941, natanko mesec dni po napadu nacistopv na SZ.
      Danes neokomunisti prvijo, da je ta dan 27. april vezan na letnico 1941!
      Komunisti niso sposobni spoštovati niti svojih definicij, ker jih v nespoštovanje sili vzdrževanje laži o nastanku OF!

   • Tačka

    Aaaaaa hov hov vuf vuf

  • mannuro

   Pravzaprav, bolj bi ustrezal opis – izrodek narave.

 • sprehajalec

  Dobri so dežurni komsomolci in “borci” za uveljavljeno in vsiljeno resnico. Vsak članek o zločinih njihovih slavnih prednikov označijo za poveličevanje delavca in levičarja, socialista Adolfa. Te zločine je še sam Kardelj priznal, seveda veliko kasneje, ko je omenjal rdeče vojvodstvo na Dolenjskem leta 1942. Ker so bili normalna faza v revolucionarnem procesu, tako kot med boljševiško revolucijo, kot tudi med špansko državljansko vojno. Po vzoru in modelu boljševiške revolucije, so dobili nasprotniki tega vojvodstva ime belogardisti, nastali pa so prav zaradi divjanja revolucionarnih sil in njihove izgradnje novega sveta in človeka.

 • totex39

  Ta kruta dejanja komunistov bi morali predvajati javno in ravno tako dokaze iz časopisov, kako so bili vsi te ljudje na krut način ubiti. Drugo plat resnice je potrebno objaviti, kajti enostransko prikazovanje naše zgodovine pomeni zelo slabo za našo domovino in tudi za ljudi, ki poznajo sama “dobra” dela komunistične partije ne pa njihovo krutost.

 • Olga

  Vsi na volitve! Lustracija, ukinitev privilegijev “borcem”, obsodba komunističnega zločinskega sistema in kaznovanje morilcev!

  • mannuro

   .. s kaznovanjem bo že bolj težko, veliko jih je že pod grudo. Preživeli pa.. bodo po hitrem postopku, od svojih.

  • luckyss

   Ja, tako je …kdorkoli je kadarkoli bil registriran komunist nima nobene pravice, do dejstvovanja v politiki !! ;))
   Še posebej ne “vidni” člani..ti so najhujši..

   • janez cepec

    po tej logiki, boste moral vašga dosmrtnga predsednika stranke, velikega diktatorja, bodočega maršala fuknt ven iz stranke in politke. sam ne vam, če se vam bo pustu.

    • luckyss

     Pri najboljši volji ne vem katero stranko misliš in katerega “maršala”?!
     Le Tito in JJ sta bila edina kandidata na volitvah svojih strank…tako, da bi prosil za več “preciznosti”..

     • janez cepec

      praveš: kdorkoli je kadarkoli biu registriran komunist. no ja vaš Prerok, JJ je biu registriran komunist, grebu se je za predsednika ZSMS (podmladek partije), ker so ga pa prokužil, so ga vun fuknil,je pa joku, pa prosu, de bi ga nazaj uzel.

     • luckyss

      No, saj to vsi vemo razen tukajšnjih ovc..;))

     • Tačka

      Vuf

    • sprehajalec

     Ivan janez je bil partijski disident, ob boku Solženicinu, pa Saharovu. Njega so že fuknli iz partije dolgo nazaj.

     • Jovo Jamnica

      Dizidentof partija ni vun metala is partije, anpak jih je spakala v rest. Če bi on biu dizident, te mu država pot kontrolo partije nebi devala plače…

     • xtc

      nO ZA REST JE PA predsednik CK POSKRBEL A NE BEBO?

     • Jovo Jamnica

      Keri rest??? Leta 1985???

     • sprehajalec

      Še je luč na konc tunela Jovice,
      Ivan janez je naš Mandela……

   • Tačka

    Hov hov vuff vuffff luuuuckiiiiiy vuuuuf

  • Laž ima kratke noge

   Janša + SDS so bili pri nas dvakrat na oblasti. Niti enkrat v tistih časih nisem nikjer iz njihove strani zasledil kakšen predlog ali pa vsaj namero za lustracijo. Itak, kdo pa je tako nor, da bi lustriral samega sebe. V SDS je tako ali tako zbranih največ bivših komunistov, zato pa SDS deluje po sistemu komunistične partije.

 • Olga

  Prav je, da se objavljajo imena žrtev! Žrtve genocida in njihovo življenje moramo vrniti v kolektivni spomin Slovencev!

  • mannuro

   Ne pozabi, da bi bilo prav, da se poleg imen žrtev pojavijo tudi imena krvnikov. Tako, da bomo na jasnem, kdo je koga. Pripomore k razumevanju, pojma žrtev!

 • xtc

  kOMUNIZEM JE ZLO:sEVEDA SO NAJHUJŠI NJEGOVI SOVRAŽNIKI;DOMOLJUBI;POŠTENI;PRIDNI;DELOVNI;PODJETNI IN SEVEDA NAJHUJŠI RESNICA:

 • MEFISTO

  Kdor ne bi poznal zgodovine nastanka portala NOVA24TV, bi po bežnem pregledu vsebine ugotovil, da je to forum za diskvalifikacijo Janeza Janše in SDS.

  Urednoštvo, mar vas res ne skrbi, da ni novih komentatorjev in da še ti, ki so vas spremljali bežijo proč od vas.

  Večina tako imenovanih novih komentatorjev so namreč le nicki moža TISOČEREIH NICKOV, katerega ime je nespodobno navajati med poštenimi ljudmi.

  Uredništvo, sprejmite moje opozorilo z vso resnostjo, da se ne boste nekega jutra zbudili sami z možem tisočerih nickov in da vam ne bodo očitali, da ste portal Ljudmile Novak.

 • Zgornji

  Ajajajajjjjjjj , slovenija pokvarjenaaa, … kam si paaadlaaaaaaaa … :-P
  In to že pred 2 svetovno vojnooooo … :-P
  Beda pokvarjenega naroda ki je nekoč res velik bil … :-(
  Zdaj pa vlada sama smrt še z svojo pokvarjenostjo … :-P

  • MEFISTO

   Po napačni rabi predlogov “s” in “z” sem te spoznal, dragi Petrovc!

   • Zgornji

    A mene ti to misl’š ? No, če misl’š unga pedrskega pokvarjenga kretena bolanga ke u bučo pa u dno duše, potem se kar s3njava . Drugače pa ne, ker drugače si me pa ravn z njim zamenu . Lep večer ti želim še naprej .

 • soc

  Moj pomislek tule je naslednji.

  Vsi, ki beremo novice, komentarje in kolumne na tem portalu, natanko vemo, kakšna barabija je bila partizanščina. Večinoma iz izkušenj in spominov naših dedov, starejši očetov. Dodatni opisi krvološtev nam vsakič dvignejo adrenalin in spravijo v ustrezno protirdeče razpoloženje. In? Koliko mladih, ki ne vedo o teh klanjih ničesar, hodi na ta portal? Če je namenjen samo nam fosilom, dolgega veka ne bode.

  Zakaj ni več poudarka na kvalitetno komentiranih aktualnih novicah, ki se mladih pri njihovi mentaliteti hudičevo bolj tičejo kot med- in povojna grozodejstva? Ko sem v sedemdesetih hodil v šole, mi je bila prva vojna že prazgodovina, zakaj bi bilo danes drugače? Danes se pred našimi očmi dogaja rop stoletja, primarna akumulacija kapitala otrok in vnukov klavcev. Tovrstne teme in dobri pisci (ki jih portalu tako zelo primanjkuje) so pot k populaciji, ki bo odločala o naši prihodnosti.

  Tudi Reporter zadnje čase že dolgočasi z Žajdelovimi teksti, ki jih vedno teže berem. Vse te morije so v bistrvu copy-paste, ko ti je jasen princip, te iteracije ne zanimajo več. Na imena in usode svojih takrat skoraj še mladoletnih sorodnikov itak ne bom naletel, so tam nekje v Rogu ali na Teharjah. A Reporter vsaj odlično obdela današnjo, aktualno mafijo druge in tretje generacije s pomočjo Pezdirja in še koga.

  Pozivi h kaznovanju morilcev so dvajset let prepozni, čas je za pozive h kaznovanju tatov milijard. Prvi so ušli pravici, drugi ne smejo !

  • MEFISTO

   Še bolj pa Reporter dolgočasi s komentarji istega moža, ki dolgočasi tudi ta portal.

   Tu in pri Reporterju “dobavlja” nad polovico vseh komentarjev isti mož pod množico nickov.

   Njegovega imena ni vredno omenjati med poštenimi ljudmi.

 • tramal

  Morilce komunistične je treba obsoditi in to še po smrti.

  • MEFISTO

   Kaj pa storiti s komentatorji, ki bi po krivici pobite ljudi, še enkrat pobili, kot naprimer mož tisočerih nickov, katerega ime je nespodobno omenjati med poštenimi ljudmi?

 • Janez

  Pospešeno !

  V POSTOPEK
  UVELJAVITVE PREPOVEDI
  KOMUNISTIČNIH SIMBOLOV !
  ZARADI KOMUNISTIČNEGA NESODNEGA MORJENJA IN KP GENOCIDA 1945. L.r. Jaanez KOMENDA

 • MEFISTO

  Gospod urednik, se vam zdi, da so spodnji nastopi moža tisočerih nickov, ki jih je spodaj podpisal kot Jovo Jamnica in sprehajalec, dovolj tehtni, da smejo krasiti ta portal?

 • Primorc

  Ma ja spet mi komunisti krivi ker je horjulski zupan sodelou z okupatorjem spet smo mi komunisti krivi da je biu horjulski zupan kolaborant spet smo mi komunisti krivi da je horjulski zupan biu domobranc zivela rdeca zvezda hasta siempre viva el comunismo prau je blo tako kolaboranti so pac dobili kar so si zasluzli

  • MEFISTO

   Komunisti ste govno, če ti to do danes ni bilo jasno!

   In nikar ne zlorabljaj poštenih Primorcev, ki vas imajo poln kurac! Pika.dvojna.

  • Primorc

   Ale ale mi komunisti smo gouno svaka cast vazno da ste vi desni drzali z okupatorjem pa da ne bo pomote se premalo so resli teh kolaborantou pa se nekaj se vidi na volitvah kdo prevladuje na primorskem smo tako rekoc mi komunisti u vecini pa se mi ni jasno zakaj se pise samo kao o nas da smo zlocinci zakaj pa se ne pise od domobrancou kolaborantou kaj so delali tudi vi niste glih angelcki

 • MladiLiberalec

  Partizanski odloki o tem kdo je izdajalec so bili preozki kot pravi tudi sodna praksa vrhovnega in ustavnega sodišča. Po drugi strani pa je bila po isti sodni praksi OF zakonita oblast v Sloveniji med drugo svetovno vojno. Stvari kot so oborožena kolaboracija če je bila prostovoljna ali če je nekdo pri tem imel vodilno funkcijo ali izdajanje okupatorju ne morejo biti sprejemljiva dejanja.

  Drži pa tudi kot sem rekel da so bili tudi nekateri odloki partizanov preohlapni v smislu civilizirane pravne države in pravil ki veljajo oz so veljala tudi v vojnem času. Na Gorenjskem sta recimo partizanska štaba prve in druge grupe odredov izdala poleti 1942 odlok da se s smrtno kaznijo kaznuje vsak ki:
  ovaja okupatorju vstopi v okupatorjevo službo se da ponemčiti sabotira odporniško gibanje. Ostro so kaznovali včasih tudi s smrtjo če se je popravljalo naprave npr na železnici ki so jih uničili partizani.

  Kolikor sem videl glede župana Bastiča ni kakih dokazov da bi izdajal ni pa hotel pristopiti k OF. Tiste župane ali policaje ki so pristopili k OF so pustili na miru in so delali naprej svoje službe tajno pa za partizane. Tako bi se Bastič tudi lahko zaščitil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!