Črno na belem: Peinkiher, človek z dvojnim življenjem, koval zaroto proti Janši tako, da je drugim prikrito grozil in se hkrati hvalil o svojem prijateljevanju s Kučanom

Foto: Matic Štojs; montaža, Urban Cerjak; Demokracija

Taksist, tajno ime Antona Peinkiherja, je v letih 1993 in 1994 aktivno rovaril proti Janezu Janši in drugim celo prikrito grozil, da je ogrožena njihova eksistenca, če ne zrušijo Janše. Eden od teh, ki je priznal Peinkiherjevo “podzemno delovanje”, je Radojčić, ki je nato po Peinkiherjevem prigovarjanju naredil osnutek na štirih straneh besedila, kako naj se spravijo nad prvaka SDS, seveda s pomočjo medijev, predvsem Mladine in njihove novinarke Svetlane Vasović – Mekina, ter anonimnih pro-Kučanovih in pro-Drnovškovih organizacij, ki bi v medijih zatrjevale, da Janša tihotapi orožje ter da se Slovencem nažene strah v kosti, češ da pripravlja puč.

Ob tem (ne)preseneča dejstvo, da so se bili komunisti pripravljeni celo samožrtvovati, le da bi strmoglavili Janšo. Radojčićev načrt je namreč vseboval začetno točko, da bi kakor neka anonimna pro-Janševa struktura napadla Kučana in Drnovška. Drnovška, da je homoseksualec, Kučana pa, da je udbomafijec in da je s svojimi finančnimi malverzacijami močno prisoten v aferi Hit, ter da ima ljubezensko vezo s prostitutko. Seveda bi nato obtožili Janšo in ljudi okrog njega, da za tem napadom stoji izključno in nihče drug kot desničarji. In to je bil le začetek scenarija, po katerem bi strmoglavili takratnega ministra za obrambo Janeza Janšo. A manj znano je, da je Radojčića “aktiviral”, da naredi ta peklenski načrt, Anton Peinkiher, ki je že ves čas nadvse blizu Kučanu.

Peinkiher je človek z dvojnim življenjem
O Peinkiherju se je razpisal tudi Janez Janša v dopolnjeni izdaji Okopov, kjer je razkril, da je Radenka Radojčića, nekdanjega arhivarja v CK ZKH in med letoma 1988 in 1992 pomembnega sodelavca, agenta in nato funkcionarja varnostne službe JLA na področju propagandne dejavnosti s kodnim imenom Ljudevit, med drugim pa tudi udeleženca akcije Labrador, s katero je Beograd skušal zrušiti politično vodstvo v RH, na letališču v Ljubljani pričakal vodja obveščevalnega oddelka ministrstva za obrambo Tone Peinkiher, “enako kot Radojčić človek z dvojnim življenjem”. Janša je v poglavju Depala vas 20 let pozneje razkril, da je bil Peinkiher pri nekdanji Udbi, zakrinkani v kriminalistično policijo, tajni sodelavec pod imenom Taksist. In nato nadaljuje: “Radojčića je nastanil v službenem stanovanju ministrstva na Rojčevi ulici v Ljubljani, v katerem je ostal do 15. marca 1994. Peinkiherju je izročil 120 mikrofilmov iz arhiva jugoslovanske vojaške varnostne službe – KOS. Peinkiher o bivanju Radojčića, stikih z njim in prejetih mikrofilmih ni obvestil svojih nadrejenih.”

Že dobrega pol leta pred tem, septembra 1993, je Peinkiher Radojčiću povedal, “da se sestaja z Milanom Kučanom ter novinarji Mladine, in mu naročil, naj pripravi načrt za odstranitev ministra za obrambo Janeza Janše.” Radojčić je privolil v Peinkiherjevo pobudo in “nastal je načrt, katerega uresničitev je v Sloveniji že 20 let znana kot afera Depala vas” (Knjiga Okopi – druga, dopolnjena izdaja je izšla 2014, op. p.).

Radojčićeve navedbe potrjujejo izjavo Milana Kučana
Radojčić se je 15. marca 1994 predal hrvaškim organom, istega leta so mu v Zagrebu tudi sodili. Na zaslišanjih pa je obširno in natančno opisal svoje delovanje v KOS in kasneje, med drugim tudi čas bivanja v Ljubljani in naloge, ki jih je opravljal za Toneta Peinkiherja – Taksista, piše Janša, ki misel zaključuje z: “Njegove navedbe, objavljene v nadaljevanju, se popolnoma ujemajo z drugimi odkritimi dokumenti iz afere Depala vas in potrjujejo izjavo Milana Kučana iz Nove Gorice, da so ‘za premagovanje sovražnika postala dovoljena vsa sredstva …’, tudi angažiranje nekdanjih pripadnikov KOS.”

Peinkiher ima na Mladini odlične veze
V zapisniku Radojčića pred hrvaškimi preiskovalnimi organi je zapisano, da je Radojčić priznal, da sta ga v Ljubljani, kamor je priletel z letalsko družbo Adria 18. avgusta 1993, pričakala Graber Mustafa in Tone Peinkiher. “Seveda, Peinkiher se ni predstavil s funkcijo, vendar sem kasneje odkril, da je vodja varnostnega organa ministrstva za obrambo VOMO,” je priznal ter nekaj vrstic nižje razkril, da je imel med drugim v stanovanju, kamor so ga nastanili, informativne pogovore in kontakte tudi s Peinkiherjem. O njem je v času bivanja v Ljubljani izvedel, da “se je rodil okrog leta 1962, bil je kapetan JNA, delal je za VOMO, najverjetneje tudi v nekem prisluškovalnem centru, tj. centru za elektronsko izvidovanje.” Nadalje razkrije, da “ima dobre povezave s SOVO”, ter da komunicira z Milanom Kučanom in ljudmi, ki so njemu blizu. Prav tako dodaja, da ima Peinkiher dobre povezave v uredništvu Mladine, kar je ugotovil po tem, da je plasiral neko vsebino iz dela na VOMO-u v Mladini.

V zapisniku pa se Radojčić vrača na svojo noč, ki jo je preživel v stanovanju Musatafe Čandića, saj mu je ta povedal, da VOMO nadvse zanima Janez Janša, in kljub temu, da je Janša takrat delal na MO kot obrambni minister, “pojdi na rušenje Janše”. To pa so nameravali izvesti kar tako, da bi prišli do kakršnega koli dokaza, da “je Janša vojaški vohun. Sugeriral mi je, da naj stopim v kontakt s pripadniki VOMO-a, postavim svoje stroge zahteve in pogoje, da rešijo Čandiću in meni status, pridobitev državljanstva, dela in rešijo tudi druga eksistencialna vprašanja. Informativne pogovore so z mano, ali bolje rečeno intervjuje, imeli Tone Peinkiher, Saša Nacevski in Božo (priimek ni znan, op. p.). Ti pogovori se niso odvijali v službenih prostorih, temveč na javnih mestih, avtomobilih ali v stanovanju, ki so mi ga dodelili.”

Celoten zapisnik z zaslišanja Radojčića si lahko preberete na tej povezavi: http://www.slobodanpraljak.com/LABRADOR_F.html 

Peinkiher Radojčića prosil, naj pripravi osnutek za zrušenje Janše, “drugače bo njegova eksistenca zelo ogrožena”
Razkril je, da ga je tretji dan po prihodu v Ljubljano Tone Peinkiher vprašal, če razpolaga s kakršnimi koli indikacijami ali podatki, da je general Vasiljević zaposlil Janeza Janšo, pa čeprav bi to bilo pred ali po procesu proti četverici pri vojaškem sodišču v Ljubljani. Na tovrstna vprašanja je sicer naletel že pri Čandiću, ki mu je dejal, “da jim moram vse povedati. Peinkiherjevo vprašanje je bilo izrečeno sugestivno”, in je pričakoval vse podrobnosti v zvezi s tem. Vendar pa je “resnica, da o tem nisem vedel ničesar, Vasiljevič mi ni dal niti občutka takšne možnosti, kar sem tudi rekel Peinkiherju. Po tem odgovoru mi je Peinkiher rekel, da je Vasiljević obiskal Janšo v zaporu in se z njim pogovarjal med 3 in 4 urami. Jaz nisem mogel potrditi te možnosti, zaradi česar je bil, sem videl, Peinkiher razočaran.” Dodaja še, da je Peinkiher Janšo nato prikazoval kot ultradesničarja in militarista, ki namerava militarizirati Slovenijo, ter da se okrog njega zbira slovenska ultradesnica, Janša pa naj bi si po njihovem obrekovanju želel prevzeti slovensko oblast, postati slovenski Führer in podobne nebuloze. Peinkiher ga je nato prosil, da pripravi osnutek za psihološko-propagandno delovanje, s katerim bi zrušili Janšo, najprej kot ministra za obrambo, kasneje pa bi ga v celoti ogrožali. Radojčić je nato tudi pristal na to, da bi vplival na medijsko-politični slovenski prostor. Peinkiher mu je namreč prodal zgodbo, da v kolikor se ne “zruši” Janše, bo Janša pognal Peinkiherja, ki je odprl Radojčiću vrata v Sloveniji, zato bo njegova eksistenca zelo ogrožena. Jasno je torej, da je bil Radojčić vključen v kolesje za odstranitev Kučanovih političnih nasprotnikov, v to pa ga je vpeljal prav Peinkiher, ki v tej zgodbi ne nastopa le kot sodelavec ali informator, “temveč tako kakor ga opisuje Radojčić: kot eden glavnih akterjev celotne zarote.”

J. G.

 • VERZIFIKATOR

  Zopet eden s ponaredkom čistim,
  magisterij spiše plagiatno,
  z desne v levo, kot bi rekli vzvratno,
  kar zadošča, ah, saj veste, tistim.

  Tone Pajnik

  PANJ, KI KIHA

  (pesem ni plagiat)

  Panj, ki kiha, dajte no,
  to ne bo in ni resnica,
  lažna zaprmej novica.
  Kje to možno bi bilo?

  Panj, ki kiha, dajte no,
  to je raca, plagiat,
  avtor race pa je tat,
  ki rad škodil bi samo.

  Panj, ki kiha, dajte mir,
  v panju vendar so čebele,
  drugo le laži debele
  plagiat je sam svoj vir.

  Morali bi to verjeti,
  če se ne bi prismodilo,
  se iz panja pokadilo,
  dim izdal ga je prekleti.

  Se oglasi ljubezniva,
  ki so kradli ji iz panja,
  pač ponoči, ko se sanja,
  ona vsega zdaj je kriva.

  Jelšev med ji je izginil,
  ljubezniva je priznala,
  k temu ljubko še dodala,
  da se tat je z njim oslinil.

  Kriva, ker je rekla tat,
  s težko sapo zdaj sopiha,
  tisti, ki iz panja kiha,
  češ da nič ni plagiat.

  Panj, ki kiha, dajte no,
  kdo je vaš obveščevalec,
  kdo je ta zalezovalec,
  ki natvezil vam je to?

  Če bo treba, brglez ptič
  zanj bo pričal kadar koli,
  da ni plagiat nikoli,
  verjemite, ni hudič.

  Brglez, ki nad panjem leta,
  dobro vidi in pove,
  kar se ptičku zapove,
  s kljunčkom vedno prav opleta.

  Brglez, ki leti visoko,
  pod prisego bo povedal,
  da je sam tja v panj pogledal,
  sapo bo zajel globoko.

  Panj, ki kiha, se izmaže,
  če pokaže se koristen,
  plagiat njegov bo pristen
  vir, ki sam o sebi laže.

  Pa ne dolgo, verjemite,
  panj, ki enkrat je zakihal,
  nove bo nesmisle pihal,
  slej ko prej ga ulovite.

  Z roko v panju ga dobite,
  v tistem panju ni čebelic,
  in še manj medu skodelic,
  druge tam reči so skrite.

  Panj, ki kiha kot robot,
  to noben ni plagiat,
  ampak le čebelic brat,
  tumast in hvalisav trot.

 • antimur

  Peinkiher je eden izmed tistih kučanističnih barab, ki bo moral zaradi rušenja države Slovenije in demokracije, delovanju proti slovenstvu, na dan sojenja tem izdajalcem in pučistom stati ob največjem slovenskem kriminalcu in zločincu Kučan.

 • RATATA

  Stoletna komunajzrsko ćefurska posla proti Slovencem in Sloveniji.

  • Borut Stari

   Eno leto manj kot 100. Od konca habsburške krone l.1918. Takrat se je začela prva faza agonije Slovencev. V drugi fazi so l,1943 prišli divji ter okupirali in pregnali domače.

 • Snorri Sturluson

  Kot v kakšni grozljivki

 • tarantela

  To je p že en mal čez mero, se vid de je vročina.

 • Anton

  to da je bil Drnovšek peder, je jasno, no vsaj nekaterim nam , to da je Kučan udbomafijc pa tudi

  sarkazem press

 • sloustava

  Hlapci rezima niso bili nikoli svobodni, hlapci kucanizma so pa sploh reve, brez lastne pameti in volje. Kdo izmed nas, pametnih in svobodnih Slovencev bi zelel biti hlapec madzaronov? Zato naj se nam ubogi Peinkihler samo smili, zavozil je edino, od Boga dano svoje zivljenje. Zelim mu, da cim dlje zivi kot hlapec!

 • Johan

  Vsi, ki kaj poznajo zgodovino vedo, da je ta tip velika baraba, prevarant in lump

 • domovina mili dom

  Boli, boli, ko prihaja resnica na dan. Komunistom je vroče od vremena in od resnice, ki počasi curlja na dan.

  • primsek

   Ta črni se pa hladijo po cerkvenih kleteh, kjer so zakopani otroci nun in farjev. zaradi te sence je pri nas nastopila kultura kosti, prekopavanja ustašev in podobno

   • rubec

    Saj ravno zato gre. Ne smemo dopustiti da prevlada vaša levakarska ideologija ker potem bodo farji imeli otroke s farji.

   • domovina mili dom

    V Rusiji so, da bi tolažili kolhoznike ob hudem mrazu, dali na izbiro vodko ali pa gledanje filmov na prostem pod milim nebom o Sahari.

   • tramal

    Daj vojteh dovč koliko nikov pa še misliš imeti.Si budala ki z dna pet sovraži Janšo in cerkev.Napisal sem iz dna pet ker duše nimaš.

 • hribovc

  tej komignidi se že na daleč vid’, da je ritolizništvo njegova najljubša disciplina…

  • primsek

   Res je, z ostalimi komiji iz SDS najraje liže rit Goranaku Piškotku, ki dela iz abranskov kolačke za SDS falango>; njim se vidi, da jim zadiši po riti, kadar odprejo usta, ali pa če samo napišejo repliko na tem tretjerazrednem orbanovskem portralu

   • rubec

    Kaj je pa z orbanom narobe bučman?

    • dob

     Moram priznati, da se mi je Orban enkrat malo zameril. Smo sedeli v gostilni pri kosilu in sem stopil k Orbanovi mizi in ga prosil, če lahko vzamem bučno olje z njegove mize. Je takoj odgovoril – ni govora!!!
     Jebela, se nisem pustil prepričati, jaz ne morem jesti solate brez bučnega olja! Jaz tudi ne, je prec odvrnil. Malo je manjkalo, da se nisva kar tam stepla.

     V drugih stvareh se pa strinjava.

     • rubec

      Druge stvari so nepomembne. Orbanova drža je razumljiva saj je za mađare bilo bučno olje že za časa druge svetovne vojne najpomembnejši izvozni artikel. Wermacht je uniforme barval glih s tem oljem.

     • dob

      Tisti Napoleonovi vojaki, ki so ob napadu na Rusijo imeli kamione z motorjem na zasko, so se srečno vrnili domov. Medtem so tisti na margarino ostali v Rusiji. Kamioni na zasko vsaj zmrznili niso, so šli pa zelo počasi. Nihče tedaj ni pomislil na bučno olje.
      Skutuzov je imel dva soda iz uvoza, a le za osebno rabo s kislo repo. Olivno olje je pa ruska vojska uporabljala samo poleti, za tanke in paradajz solato.
      Wermacht je ponovil Napoleonovo napako z margarino in se mu je spopad z Rusijo slabo izšel. Vso čebulo, ki so jo imeli s sabo, so nazaj prinesli. Kislo zelje so jim Rusi zaplenili. Kasneje so zelje sami kisali.Križarko Potemkin so uporabljali za kisanje zelja, zato so jo napadli, ker meščani niso več prenašali smradu z nje. Zgodovina sicer poroča o dogodkih drugače, ker jo je neki Repeljnikoff predelal.

     • rubec

      Dobro si to zapletel. A ko bi vedel da so nemci mađarsko bučno olje skladiščili v Bučenwaldu, potem bi šele ratal cirkus.

     • dob

      Zaloge so varovale špecialne enote Weržmohta!

     • janko

      No, to se ti je sanjalo tisto noč po fešti, ko si se ga ornik nacukal. Ja, se ve, da pa so včasih sanje tako žive, da jih kasneje skoraj zamenjaš za realnost;))

     • dob

      Vse je bilo natanko tako, kot sem povedal, prisegam pri rubecu!

   • Anthon

    Ti nisi gladek. A so te doma tepli, a te je fotr zlorabil?

 • Franjo Trojner

  Lustracijo ni bilo možno izvesti leta 1991 in je ni možno izvesti leta 2017! Zakaj? Kamorkoli se ozreš, na vseh za državo pomebnih mestih, v vseh treh vejah oblasti, v parlamentu, v državni upravi, v javnem sektorju, v sindikatih, v gospodarstvu, bančništvu, celo v kanalizaciji v ilegali, v kulturi, medijih, vsepovsod sami špiclji/nekdanji tajni agenti tajnih nelegalnih titoističnih režimskih služb! Te pa se čudimo za kaj nam je pravno državo in tranzicijo z vso etiko in moralo vred vrag vzel. Nam v Sloveniji ves ta nakopičen drek že pošteno ogroža eksistenco.

  • primsek

   Lustracija zdaj! Dol z Janšarijem, Tankom, Jambrekom in Zornom, dol z Brezigarjevo, ki je kot tožilka preganjala v osemdesetih Novo revijo in Mladino, dol z bivšimi partijskimi sekretarji, kandidati za predsednika Komsomola, dol z lažnjivci in preoblečenimi komunajzarskimi barabami, ki so vzeli stranko SDS Pučniku, da je umrl v žalosti v tujini, dol s pokvarjenci, ki so se infiltrrali na desnici in ji zdaj jemljejo s svojim kriminalnim delovanjem možnosti za zmago na volitvah. Mogoče pa bi jim pred zaplinjevanjem napravili proces, da ne bo čez 50 let spet revanšizma

   • Nata

    Revanšizem ?? O, s tole besedico so pa tvoji začeli opletati takoj ob nastanku nove države.!! Povsodi smo jo slišali !!

    • tohuvabohu

     Hehe, to je vse, kar je ostalo od partijske doktrine. Revolucije niti po nesreči ne omenjajo več, pa so je imeli 50 let poln gobec.

     • Nata

      No, v naslednjem, predvolilnem letu, se revoluije niti omenjati ne bo smelo. Nas bodo poslali na kakšen Goli otok. Tako kot ob omembi imena Stalin v nepravem času.
      Ampak, pa nas imajo res za nore, nevedne ljudi !?!?

   • MižekFiga

    Pober se nekam, najboljše na britof. Veleizdajalci, kot ti, so največja bremza za Slovenijo in narod.

   • rubec

    Dobro si nadrl bivše komuniste. Saj bo ko boš nadrl še zdajšnje kar grozno za brat.

   • tohuvabohu

    Tebi se je moralo nekaj hudega zgoditi, siromak. Najbrž te je Kučko po nerodnosti iztrebil.

  • MižekFiga

   Najenostavneje, da od države plačani delavci, podpišejo lustracijo. Kdor ne podpiše, ni več plače. Kdor se laže, adijo službica ipd ……

  • Anton

   v 26 letih iz dneva v dan so emdiji na ušesa trobl ljudem kak aprazit je Janez Janša, se mar potemtakem še sprašuješ, čemu toliko opranih možganov v Sloveniji?

   sarkazem press

 • rubec

  Enkrat bo treba tudi to zapisati. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • zokispoki

   Se popolnoma strinjam ! Poglej si samo te pizdune, kako izgledajo, merjaseci pokvarjeni. Frankestein & co ! Debil pri debilu ,

  • zokispoki

   Se popolnoma strinjam ! Poglej si samo te pizdune, kako izgledajo, merjaseci pokvarjeni. Frankestein & co ! Debil pri debilu , pokvarjeni pa eden bolj, kot drugi ,

  • MižekFiga

   Večkrat bo bolje!
   Naj živi Jekleni Janez in edina prava slovenska stranka SDS!

  • oh

   ŽIVELI vsi normalni LJUDJE!

  • indijanka

   Je Pajot na dopustu? Živel Pajot…uživaj!

 • Osti jarej

  ..dobro,no…a sploh obstaja kdo,ki ni proti janši…razen teh petih modelov,ki klele”modrujejo”in onih,ki so v parlamentu,pa že zato morajo “zanj biti” ?!?

  • MižekFiga

   Kaj bi pa ti rad, parazit nazadnjaški in levakarski.
   Naj živi Jekleni Janez in edina prava slovenska stranka SDS!

   • Osti jarej

    …pozabil na terapijo?!?…hitro vzemi dozo…prejšnja popušča…

 • MižekFiga

  Peinkiher je še zaposlen, ker ga nimajo kam stisnit razen mogoče še v Afganistan. Kaco je pobral vso smetano (Nato), provizijo z asistenco ddr. Kučana (Izraelsko orožje) in bežigrajsko ograjo okoli nekdanje vojašnice. Takle žal mamo.

 • ostrovrhar

  Kot nagrado za zasluge, je tale Tonček dobil mesto varnostnika v ankaranskem avtokampu!!!

  P.S.: Po mojem bo kar sam vse povedal, samo vprašte ga. Je namreč hudo jezen! :)))))))))))

 • Olga

  Takšni bi si zaslužili dosmrtne kazni, s Kučanom na čelu!
  Tudi to, da se je slovenska “diplomacija” v “stiski” ob arbitraži, obračala na Kučana, je zločin in izdaja Slovenije! Vsi bi morali sedeti!

  • ostrovrhar

   Viseti! :)))

  • antimur

   Sedeti je za te zločince absolutno preblaga kazen, pa še velika negotovost, da se kdo izmed njih ne bi vrnil iz kehe in nadaljeval svoj pogrom nad Slovenci in Slovenijo. Toliko pa že moramo ceniti svojo domovino, da vse, ki jo rušijo in uničujejo njen narod, temu primerno kaznujemo.

 • samsara

  Radenko Radojčić, Graber Mustafa, Mustafa Čandić, milan kučan…

  Iste sorte ptići…

  • Gogi je car

   DragiĆ je že v Sloveniji, priden je, igral bo za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu ( košarka)

  • von Rhein

   Iste sorte podgane.

 • totex39

  Temu bi se lahko reklo tudi “novodobni udbovc” in teh prikritih komunističnih golazni je vedno več.

 • Janez

  STVARI DOZOREVAJO !
  ZA – OBRAT – STRAN OS KOMUNIZMA. Kako nizkoten človek. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej
  • Anthon

   Kva s pa ti za en pacient?!

 • jaz pa mislim na košarko

  hvala bogu, ker Dragić Goran igra za slovensko reprezentanco v evropskem košarkarskem prvenstvu, z Dragićem ima slo reprezentanca več šans, on je vendarle NBA igralec v Ameriki

  • tramal

   Srbin ne pa slovenec.

   • po materi Slovenc, po očetu Srb. Slovenke imajo raje srbske moške :-)

    • tramal

     Ja lahke slovenke,poštene imajo rajši slovence.

 • _

  novinar pravi “Eden od teh, ki je priznal Peinkiherjevo “podzemno delovanje”,
  je Radojčić, ki je nato po Peinkiherjevem prigovarjanju naredil osnutek
  na štirih straneh besedila, s
  pomočjo medijev, predvsem Mladine in njihove novinarke Svetlane Vasović
  – Mekina” ………….Za Mladino se ve, da je zelo levičarska, hm, ali sploh v tej državi obstaja nekaj sredinskega? Idealna sredina pomeni, da vzameš kar je dobro na desnici in na levici.

  • Olga

   Mi sploh nimamo levice! Imamo komuniste, za katere so desničarji sovražniki in ne politični nasprotniki!

   • dob

    Točno tako! Še najbliže evropskemu tipu levice je SDS in Janša!
    Čudim se, da so naši antikomunisti pustili kepecu, da uveljavi svoj besednjak v tej kurčevi državi. Potem pa mali deli etikete, usrane malo.

    • Olga

     SDS spada med evropske socialdemokrate, kamor se zaradi vrinjenih prebarvanih komunistov – SD niso mogli vključiti in so zato pristali v Evropski ljudski stranki! Spet ena od kraj in laži komunistov!

 • _

  novinar pravi “Eden od teh, ki je priznal Peinkiherjevo “podzemno delovanje”,
  je Radojčić, ki je nato po Peinkiherjevem prigovarjanju naredil osnutek
  na štirih straneh besedila, s
  pomočjo medijev, predvsem Mladine in njihove novinarke Svetlane Vasović

  – Mekina” ………….Za Mladino se ve, da je zelo levičarska, hm,
  ali sploh v tej državi obstaja nekaj sredinskega? Idealna sredina
  pomeni, da vzameš kar je dobro na desnici in na levici

 • mginko

  Ta komunistična “faca” vse pove poštenemu državljanu, četudi si rdeči mediji na vse kriplje mučijo vse obračati v korist slovenskega komunizma. Narod je začel spremljati še drugo stran, ki je 70 let ni smel po komunističnih pravilih slišati in zdaj je hudič in panika od murgel do podna pri komunistih. Narod preveč ve, nič več se ne da skrivati in lagati. NIČ VEČ NE BO TAKO KOT JE BILO ! KONEC JE ……..

 • montyamp

  Murglosrbski hlapec .
  Hipokrizije polna podrepna uš žveplenega pritlikavca kot Kos , ki je prav tako sodeloval pri aferi DEPALA VAS .

 • xtc

  Taki izdajalci države sodijo na se ve katero pot najprej sodišče in nato tja kamor le to odloči,vendar pa se ve kakšne kazni so take ljudi doletele v zgodovini.

  • montyamp

   Če pa imajo svoje UDBOSODJE .

  • Jurij Musar

   Eni so jih sežigali na grmadi, drugi pa kamenjali do smrti. Bog ima pač bujno domišlijo.

 • montyamp

  Dokler Slovenci ne okrasijo kandelabrov z rdečimi podganami ,
  tako dolgo ne bo miru .

  • šmentanamuha

   Velik bo že to, da jih odklopijo od državnega proračuna in prepovedo aktivno udejstvovanje v politiki. Tole s kandelabri se sicer sliši všečno, ampak pol te take slike preganjajo. Tko da bolš met čisto vest.

 • Božo

  Madžarski režimski medij spet brca v temo. Bedniki.

  • von Rhein

   Po napisanem niti tega ne razumeš o čem je govora (pisanja).Torej,besedo bednik imej rezervirano zase.Samo zase.

  • rubec

   Kaj pa je narobe z Madžarsko?

   • Olga

    Komunajzerjem je dala nogo in njihovih prijateljev ISLAMISTOV ne sprejemajo! Prav tako podpirajo Poljake pri ureditvi sodstva!

    • .

     Olga pejt spat.

     • Olga

      Resnica vas moti! To je vaš problem!

     • .

      ma kaj ti veš o resnici, ponavljaš nekaj kar ti drugi solijo pamet, svojega mnenja pa nimaš.

  • tramal

   Izgleda da je tebe zadel v mednožje da tako cviliš.

 • Hribouc

  Nori norci Rdečega Kučanovega Kombinata Slovenistan.
  Narod norce pomni, še bolj pa njihove kurčevite naročnike, ki jih ščitijo mediji, miličarji, tožilke, sodniki in nora banda.

  • MEFISTO

   Kakšen pa je norec, ki ni nor?

   • Hribouc

    Dragi Mefistofeles, poglej, že stari Veneti, naši slavni predniki, ki so tolkli Rimljane in še koga, so imeli spodobno klasifikacijo norcev, levo od Homo Sapiensa:

    nič nori norec, kasneje : Butalec
    milo nori norec, kasneje : Butn’skalc
    dokaj nori norec, kasneje kandidat Komsomola
    potrjeni norec, kasneje: novosprejeti Rdečuh s knjižico, kratko:LEVUHAR
    nori norec, kasneje : zapečeni rdečuh .kratko : Udbokriminalc
    noronori norec, kasneje : dvakrat zapečeni Levuhar, za najvišja mesta Slovenistana

 • joza joza13

  No? Takle mamo…
  Peinkiher je ena večjih barab, definitivno je pa največja baraba v okolju od koder izhaja. Njemu ni nič sveto, le njegova rit mu je sveta.
  Če se kjerkoli govori o SLO mafiji, vedno govotimo tudi o Prinkiherju.
  Anton Peinkiher, po domače “cerkveni”, je na Novi tudi eden od najpogostejših komentatorjev. Kot namestnik direktorja v Ankaranu uspe cele dneve kucati in komentirati po kar nekaj spletnih medijih, najpogosteje pa je gost na Novi.
  Njegove nike prepoznamo po vsebini, saj se v njej odraža nenormalna mržnja do JJ. Ta mržnja že meji na bolezensko stanje, tako da mu svetujem – naj si gre poiskati pomoč.

  Glede na to, kako sem ga uspel razkrinkati na Novi menim, da ni glih neki biser inteligence. Padel je na otroško finto, mi v odgovoru direktno, močno zagrozil, posredno pa potrdil moje domneve.

  Tonček Peinkiherjev!
  Pozdrave s Štajerske ti pošiljam in ti sporočam, da ko te dobimo v roke, te bomo nalomili ko psa.

  • šmentanamuha

   Keri misliš, da so njegovi niki? Če je taki pes, pol kr v rit nabincat, druzga ne zaleže.

   • joza joza13

    Danes je bolj tiho. O sebi ne govoti rad -;), ali pa dopustuje v S. Koreji, kjer nima neta…hihi.

    • Jurij Musar

     Bla,bla,bla. Nakladaš kolikor si dolg in širok.

    • Margu501

     Je pa zelo aktiven na twiterju, napada Alojza Kovšco, JJ, Pahorja, Krkoviča, skratka vse ki ne mislijo kot on.

 • centurion

  Že na videz levi buzerant.
  Ženska se ga ne bi dotaknila niti z korenino…

 • :.

  meni se zdi, da je on eden redkih v redu in pravicnih ljudi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!