Poljaki nižajo pokojnine pripradnikom nekdanje tajne policije. Dogajajo se jim vstaje in napadi medijev

Foto: epa

Poljski levičarji imajo zadnje dni peno na ustih, vrstijo se napadi panike, vročica postaja njihovo normalno stanje. Kako tudi ne, saj njihovih idejnim voditeljem in potomcem grozi, da bodo izenačeni z običajnimi državljani. Večina tega seveda ni navajena, nekako ne gre skupaj z njihovim konceptom in življenjskim stilom, saj so bili navajeni, da so si kar vzeli, kar naj bi jim pripadalo.

Poljski parlament je namreč sprejel zakon (veljati bo začel oktobra 2017), s katerim je močno znižal pokojnine pripadnikom nekdanje komunistične tajne policije in izpostavljenim komunističnim funkcionarjem. Njihove pokojnine so znašale od 1.400 do 2.700 evrov, medtem ko povprečna poljska pokojnina znaša okoli 470 evrov. Znižali bodo 32.500 pokojnin, te pokojnine bodo po novem med 340 in 550 evrov. Skratka, precej hud udarec za ljudi, ki so nekoč sistematično kršili človekove pravice in prisegali partiji. Poslanci vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS) so izglasovanje zakona pospremili z vzkliki »Dol s komunizmom!« (»Precz z komuną!«), opozicijske in levičarske stranke, ki se po zadnjih volitvah sploh niso uspele prebiti v parlament, pa so šle na ulice in celo blokirale vhod vanj. To je bil poskus državnega udara (nekaj podobnega se je leta 2013 zgodilo v Sloveniji), vodenega iz ozadja, za njim so stale stare strukture, ki se bojijo za svoje privilegije.

Poljska je na udaru, odkar je na volitvah zmagala stranka Zakon in pravičnost. Napadajo jo tako evropski levičarji (S&D) kot evropski desničarji (EPP), slovenski poslanci (tako z levice kot desnice) pa pri teh napadih aktivno sodelujejo. Najprej zaradi ustavnega sodišča, ko je domoljubna PiS spremenila zakon o ustavnem sodišču, ki ga je prejšnja koalicija PO-PSL izglasovala tik pred volitvami 2015 in ga prilagodila sebi v prid. Ker se Poljaki (PiS) niso uklonili, so evropski poslanci izglasovali sramotno resolucijo o Poljski.

Podobno se dogaja zdaj. Levičarji sicer pravijo, da so šli na ulice zaradi vladnega predloga novih pravil poročanja iz parlamenta in spornega načina potrditve proračuna. No, protestniki pravijo, da vlada omejuje pravice novinarjev in svobodo govora, a ta pravila se bistveno ne razlikujejo od pravil, ki veljajo drugod po Evropi. Sporen način potrditve proračuna pa naj bi se zgodil, ker so o njem glasovali v manjši dvorani. Zakaj? Ker je okoli 30 opozicijskih poslancev blokiralo glasovanje tako, da so zavzeli govorniški oder v glavni dvorani in se niso hoteli umakniti. Na Poljskem gre za šolski primer delovanja levice: ko ne obvelja njihova, ko so ogroženi njeni interesi in privilegiji, začno z nasilnim rušenjem oblasti. Pri tem jim s selektivnim poročanjem asistirajo mainstream mediji (MSM). Tokrat so se zgražali, ker je policija uporabila silo. Kaj je policija počela, ko je prejšnjo koalicijo vodil zdajšnji predsednik Evropskega sveta, Donald Tusk, smo že pisali, posnetke pa si lahko ogledate tukaj in tukaj (kako je policija po ukazu Tuskove vlade streljala na ljudi).

Seveda so vladajoča antikomunistična in evroskeptična PiS in njihovi podporniki s strani medijskega mainstreama označeni za fašiste, protestniki pa sebe razglašajo za antifašiste. Pravzaprav je PiS že ves čas, odkar vlada, označena kot fašistična vlada, češ da je na volitvah 2015 prišlo do fašističnega državnega udara. No, ‘težava’ je, da antifašisti, ki niso istočasno tudi antikomunisti, sploh ne razumejo bistva problema fašizma, ker ne vedo, kaj ta (zgodovinski) pojem sploh pomeni, zato sploh ne preseneča, da je njihov ‘antifašizem’ neverjetno podoben fašizmu. Ljudje, ki podpirajo svobodo in se borijo proti fašistični ideologiji, morajo biti hkrati goreči antikomunisti, ker bodo drugače zgolj »koristni idioti« tistih, ki z njimi manipulirajo.

V svetu je danes antifašizem najbolj priljubljen pojem za lagodno diskreditiranje desnice ali drugače mislečih. Njegova politična vsebina (če sploh ima kakšno vsebino?) je tipično demagoška: »Jaz sem antifašist in če nisi enakega mnenja kot jaz, si – fašist.« Torej, če ne podpiraš, da se razne LGBT skupnosti financirajo z davkoplačevalskim denarjem, si fašist; če si nasprotnik splava, si fašist; če si »navijač« Donalda Trumpa, si fašist; če želiš omejiti privilegije ‘bolj enakih med enakimi’, si fašist; če meniš, da bi morala Jasna Murgel govoriti boljšo slovenščino, si fašist; in tako naprej. Uporaba antifašizma je neverjetno raztegljiva. Če se poteguješ za delovno mesto v javnem sektorju, je dovolj, da si antifašist. To te kvalificira za vse, sploh ti ni treba dokazovati svojih sposobnosti. Tisti, ki odloča, ali boš dobil službo ali ne, tvega, da bo označen za fašista. Kajti če odkloniš antifašista, si fašist. Logično, ni kaj. Tako je danes v Sloveniji, po Evropi in drugod po svetu.

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  “Tako je danes v Sloveniji, po Evropi in drugod po svetu.”

  Ja, tako je, ker danes Bog ni na prvem mestu. Mislim, da so v Vatikanu požegnali demokracijo ravno ob tem pogoju, da je Bog na prvem mestu. V nasprotnem primeru demokracija pade v fašizem, da ne zapišem komunizem.

 • slaipowi

  Tole pa res sodi v rubriko Slovenija. Slabši ste od vsakega šolskega glasila.

  • AlojzZ

   Tako je! Zato se to ne upošteva, zato se to sploh ne sme brati! Tega zato ni! Kdor drugače misli, je fašist!

  • Ruggedplant

   Precej žalostno torej od tebe, da ne zmoreš demantirati tega “šolskega glasila”, mar ne? Demokrati pometamo tla z vašim “veleumom” Žižkom in njegovimi nebulozami, sami pa ne morete protiargumentirati enega samega “šolskega glasila”?

   • slaipowi

    Kaj pa je potrebno tu demantirat? Moje pisanje se ni tikalo vsebine članka ampak forme. Vi “demokrati” povsod vidite sovražnike če le malce pokritizirajo delo tistih, ki jih štejete za “svoje”. In od kod ti ideja da je Žižek “moj”. Aja ti si “demokrat” pa to veš. Polovici komentatorjev tu bi lahko diagnosticiral OKM. Pa tudi precejšnjemu delu “novinarjev” na tem portalu.

    • Ruggedplant

     Nikar se ne sprenevedaj – repliciral nisi nikomur od nas “demokratov”, ampak si prosto pod samim člankom zapisal:

     “Tole pa res sodi v rubriko Slovenija. Slabši ste od vsakega šolskega glasila.”

     Izvoli torej, imaš popravni izpit: povej kaj si mislil s “tole”, koga si mislil s “ste” in predvsem zakaj in v čem smo (ker sem demokrat, se čutim izzvanega) slabši od vsakega šolskega glasila. Nekaj je v tri krasne kričat “dol janšizmu”, drugo se je pa s temi “janšisti” soočiti v kulturni debati – slednjega se rdeči kričači izogibate bolj kot hudič križa, tako na spletu, kakor v živo, tako vi kakor vaši politični izbranci v parlamentu. Demantiraj me!

     • slaipowi

      Pejt se zdravit ker si resno bolan

     • Ruggedplant

      Tej bolezni se reče zdrav razum in domoljubje in strašno sem ponosen na to, da ju v naši jugosloveniji kljub družbeni klimi ohranjam še naprej. S svojim komentarjem pa si pravzaprav povedal tudi vse o sebi. Me veseli, da sva se spoznala.

     • rrrrr

      Ti je zmanjkalo argumentov? Pa pejt u Lidl.

     • Ruggedplant

      Če bi mu jih zmanjkalo, bi to pomenilo, da jih je nekoč imel. O tem pa močno dvomim.

 • Anton

  Bravo! Kdaj bo to pri nas?ah sem že fašist……

 • VERZIFIKATOR

  Antiša Brozar

  SMRT ŠAHIZMU

  Na zidovih »Smrt šahizmu«,
  spet drugje zbledeli Anti-ša.
  Le kateri stene rad packa,
  ves predan je ekshibicionizmu?

  Res očitno šah mu ni pogodu,
  ker igra se strogo po pravilih,
  tolče besno po “šahistih gnilih”
  in po vseh, ki z njimi so v sorodu.

  Rad še sam bil velik bi šahist,
  a samo, če v igri ni pravil,
  če drži se drugih navodil,
  če navzven lahko je anarhist.

  Saj na znotraj nič ni z anarhijo,
  ta, ki kliče nad šahizem smrt,
  v lastnem podsistemu je zaprt,
  besno v njem podpira kompanijo.

  Ta edina sploh ga še ohranja,
  ga na plošči svoji potrebuje,
  z njim poteze v šahu načrtuje,
  v vrste sprednje vedno ga poganja.

  Ni šahist, je daleč od trdnjave,
  lovec ni, ne konj, še manj skakač,
  je ubog nevreden postopač,
  ves brez smisla, brez vizije prave.

  To sovraži, da je le figura,
  šahovska najnižje vrste sprednje,
  kmet, pion iz četice poslednje,
  ki se v boj ga med mazače »gura«.

  »Smrt šahizmu«, ta pionček vpije,
  razbesneno, prav totalitarno,
  a šahist premika ga preudarno,
  naj pion bedaček se razkrije.

  Kar sovraži, to pion podpira,
  najbolj revež žal sovraži sebe,
  in zato s šahistom zmerja tebe,
  fronte za svobodo spet odpira.

  Pa ne ve, ubožec, psihopat,
  da svoboda ni za te ubožce,
  v rezervatu je za rdečekožce,
  v šahovskem jeziku pa šah-mat.

  • Kdor popije bukseljnovo olje ali zariba ali pa mu začenjo ven leteti klanfe.

   • if

    Precejšnja količina tega olja je v vaši povedi.

 • Olga

  Skrajni čas, da se enako zgodi v Sloveniji! Komunisti se borijo samo za OBLAST in PRIVILEGIJE!
  Poglejmo Mešiča na Hrvaškem! Ko so mu ukinili urad BIVŠEGA predsednika (katerega po vrsti že?!!) iz katerega je pljuval po demokratični hrvaški vladi in delil ljudi, je začel vse, ki se ne strinjajo z njim in so za ukinitev urada, zmerjati s fašisti in revizionisti!!!! Kako prozorno!

 • Shalalabayzer

  Poljaki so se že zdavnaj zavedli, da je konec s to komisoci navlako…imeli so nekaj o kontracepciji ali splavu…prišlo protestirat precej levičarjev. Naslednji dan je prišlo v podporo vladnemu zakonu na ulice 10x več družin.

  Evropske države so Poljake enkrat že pustile na cedilu (WW2) in Poljaki ne bodo šli 1,5x na led.

 • učko

  Važno, da pri nas še vedno vladajo ta rdeči fašisti in si še vedno talajo privilegije. Borčevski penzioni, dodatki na že privilegirano visoke penzione, dobro plačane sinekure v državni upravi, kriminalni posli raznih režimskih “podjetnikov” z državo itd.

  • francelj3

   Najbolj zabavno pa je, da so razen tistega senilnega bebca iz dražgoš, častnega predsednika borcev proti zaveznikom, že itak vsi “borčevski” kadri pod rušo, na seznamu privilegijev jih je pa čedalje več.

 • Duhec

  Veseli december je… dejte z mal bolj pozitivnimi naslovi. Drgač vam bojo vsi bralci na tabletah…

  • tarantela

   Oni so še v komunizmu.

   • Ruggedplant

    Mar kdo v Sloveniji ni – z izjemo carinikov, ki sem ter tja sprehodijo noge preko severne in vzhodne meje?

  • rrrrr

   Duhec, pejt greva medve raj na kuhančka, pol pa džingle bels pa dedka mraza pa te fore… nisva medva za te te norce ..

  • if

   Ni veselega decembra, so leljudje, ki padejo na vsako marionteno potezo.

 • centurion

  Poljska bi se morala zgoditi na volitvah
  v Sloveniji, če želimo postati normalna država.
  Pa vse leftardarske voditelje v arest doživljenjsko in
  redefinicija zgodovine od leta 1917 dalje.

  • Borut Stari

   Nič v arest in spet na državne stroške. Najhujša kazen bi bil odvzem vseh privilegijev. Tudi zaseg premoženja za katerega nimajo dokazila izvora.

   • Olga

    +++++++++++++

    • Iza Demos

     Ampak valjda ne čist za vse. Tiste, ki so bili “leftardarski voditelji” in so do leta 1987 spoznali da so bili zavedeni in so vrnili ZK knjižico pa že ne. Bi bili potem brez nekaterih pomembnih mož, ki se v parlamentu in izven borijo za demokracijo.

     Drugače pa res ne razumem od kje še vedno toliko borčevskih pokojnin. Edina razlaga je, da so bili tudi takrat desetletni dečki proglašeni za borce kot v naši desetdnevni vojni, ker so bili zaslužni za zmago nad agresorjem.
     In DA vsem brez izjeme vzet premoženje za katerega nimajo dokazila izvora od g. Stanovnika in njegove družine preko družine Zagožen do J.J.in njegove družine. Pa še prijatlje naj se mal pogleda sem včeraj slišala, da nekateri celo na njih prepisujejo premoženje.

     • Olga

      Kaj imajo zgoraj navedeni z nezasluženimiokojninami in privilegiji? Stanovnik je za vas gospod?!

     • samsara

      Kolikor vem je imel kučan svoj urad le še leto ali dve, po nastopu penzije. Osebno varovanje enako.

     • Olga

      Kdo je sedaj v tem uradu? Na vem, da bi ga ukinili.

     • Iza Demos

      Kot sem zapisala pobrat vsem vse kar so si nezakonito pridobili v samostojni SLO in tudi vse tisto za kar ne morejo dokazat izvora. Preverit vse osamosvojitelje in tajkune ter politične funkcionarje in nosilce poslovnih subjektov, ki so poslovali z javnim sektorjem t.j. so dobili plačila iz slovenskega proračuna ali pa od državnih pravnih subjektov. Vse od prvega do zadnjega.

      Ukinit vsem vse privilegije, če zanj ni zakonskih podlag. Prevetrit še enkrat vse zakone. Če je potrebno naj se spremenijo. Žal nespametne zakone sprejemajo v SLO parlamentu že od prvega dneva samostojne SLO dalje. Vzrok temu je to, da vsaka vlada misli le nase, vsi parlamentarci pa le na svoje riti.

      Bivši predsedniki imajo še pet let po mandatu pravico do uporabe “Pisarne bivšega predsednika” in dveh zaposlenih. Trenutno ima pravico do “Pisarne bivšega predsednika” g. Turk. Uporabljal jo bo lahko pet let to je do 23.12.2017 (nastopil 23.12.2012).

      Nič me ne moti premoženje od kogarkoli, če zna dokazat od kod mu. Me pa moti, če nekdo komu na banko nosi gotovino (redno mesečno več kot 10.000EUR), da v njegovem imenu oz. imenu sorodnikov zanj plačuje njegove obveznosti. In seveda, če nekdo kupuje premične in nepremične dobrine večje vrednosti z gotovino. V tem primeru pa se vprašam le od kod mu to, še posebej če je prisesan na naš slovenski proračun.

      Tudi jaz komaj čakam,da se že enkrat ugotovi kaj je z borčevskimi pokojninami borcev iz II. svetovne vojne. Kolikšne so in koliko jih je? in ne nazadnje bi jih lahko objavili tudi poimensko ali pa vsaj z letnico rojstva. Enako pričakujem tudi za borce vojne za SLO.

    • Borut Stari

     Hm, vprašanje je kdo bi tak zakon sprejel. Sedanja koalicija ima edina v DZ potrebno ustavno večino, Hudič ima prav tukaj mlade, Sedanja koalicija je največji zaščitnik priviligirancev in privilegijev. Istočasno pa največji zaganjalec ropanja državne in privatne lastnine.

  • if

   Kot redefinicijo zgodovine mislite uveljavitev zgodvinskih dejstev!

   • centurion

    Točno tako.

  • Miha

   To je edina pot do svobode.

 • tarantela

  Mislim, da premalo molite, če pa že, niste z dušo pri stvari, kr furt na furt razmišljate o komunajzarjih, tud med molitvijo. In ker imate kar naprej v mislih svoje “sovražnike”, vas Bog štrafa. “Odpusti nam, kakor tudi mi svojim dolžnikom…”

  • rrrrr

   Tarantela, pax vobiscum. Bliža se čas, ko ti bodo šarlatan Dragutin Barušić in ministrica za finance Mateja Vraničar iz Zdrave atmosfere izdala dovoljenje, pater Gržan evidentiral, nadškof Zore predlagal, papež Frančišek umil noge in te posvetil v svetnico:
   Sv. Tarantelo butalsko.

   • dr Janez Sveti

    Jaz bi ji tudi nogice umival.
    DR Janez Sveti ljubjeni

    • tarantela

     A tud nohte porezal, lepo prosim?

     • dr Janez Sveti

      Pogrizljal…Dobro je če imaš gljivice :)
      DR Janez Sveti gljiva

   • tarantela

    Mislim, da si zaslužiš moj blagoslov! Zares sem se nasmejala!!!
    Sinoči Peter, danes Ti…

    • rrrrr

     Hvaležno poljubljam roko, čeprav še nisi svetnica…. Papež Frančišek še vedno išče žajfo za tvoje noge….speljal mu jo je migrant, ki je bil pred tabo na vrsti.

  • The Truth Keeper

   Mi ne molimo za odpuščanje, molimo za zmago! Bili smo pokristjanjeni z ognjem in mečem! Rimski okupator si ne zasluži kančka naše pozornosti! Nekega dne se vam bo odprlo nebo in spoznali boste, da je danes zemlja naših prednikov posvinjana z nesnago človeštva prav zaradi njih! Tudi komunizem o katerem tako radi govorite tudi vi vodijo njihovi potaknjenci! Smo otroci sonca in ne sužnji nekakšnega božjega sina!

   • Ruggedplant

    “Bili smo pokristjanjeni z ognjem in mečem!”
    Širiš komunistične pravljice in se hkrati boriš proti njemu?

    “Rimski okupator si ne zasluži kančka naše pozornosti!”
    ??

    “Tudi komunizem o katerem tako radi govorite tudi vi vodijo njihovi potaknjenci! ”
    Čigavi? Rimski?

    Si ti že malo prezgodaj odprl silvestrski šampanjec?

    • The Truth Keeper
     • rrrrr

      Reci sine, ali imaš pobrito vzhodno ali zahodno polovico glave?

     • The Truth Keeper

      Hvala, da ste me iskreno nasmejali! Lepe praznike tudi vam!

     • RATATA

      kak butl

  • RATATA

   Kdaj se boš svoje štrafanosti začela zavedat?

 • tarantela

  Ko je pa zgoraj že omenjen Donald Trump, me prav zanima, kako bo z njegovo usmeritvijo v svet. Obljubil je končanje vojn, strpen je tudi do Putina. Oboje mu štejem v dobro. Se zna zgoditi, da bodo šli skupaj na večerjo ameriški predsednik Tramp, ruski predsednik Putin, turški predsednik Erdogan in iranski predsednik Ahmadinedžad. Naši levičarji bodo mislili, da se jim je Marija prikazala, desničarji bodo pa najprej bledo-zeleni, ko bodo prišli do sape, pa v najbližja prevozna sredstva pa hajd k ruski kapelici prosit odpuščanja in se s pepelom posipat.

  http://www.msn.com/en-us/news/world/russia-iran-and-turkey-meet-for-syria-talks-excluding-us/ar-BBxolVh?li=BBnb7Kz&ocid=iehp

  • Ruggedplant

   Nikar tako naivno. Nihče izmed navedenih se ne bo usedel za mizo, če ne bo imel od tega koristi – v primeru diktatorjev za njihove osebne, v primeru Trumpa pa za ameriški interes. Lahko si 100% da Trump ne misli tolerirati prav nobene Putinove neumnosti, ki bi škodila zahodu in če je Putin pameten, se z njim ne bo igral tako kot se je z Obamo in z našimi evropskimi drekomlati.

 • Kučko pod pručko

  Avtor grafita med Tivolijem in Narodno galerijo je s svojo stvaritvijo povedal vse …

  http://shrani.si/f/2b/Dt/1JwHwPXV/1/20150606181807.jpg

  • Hribouc

   Bravo, p’rjatu, čedalje boljši si!
   Upam, de nisi ti spraskal “komunistom”, a nede?

   Bravo Polaci! Ne dajte se!
   Ampak, kako so si rdeči ploskoglavci vsepovsod podobni, malora!
   Res je, da so iz Kajnovega rodu, ampak mislim, da so slovenski še ena hujša verzija, rdeča verzija udbokučanistične satanske sprenevedave žlehtnobe!

  • totex39

   Takih grafitov za začetek čim več po Sloveniji, tega komunističnega sistema se bo očitno moralo rešiti na drugačen način.

 • Sloven”c

  Sem proti migrantom, proti LGBTju, sem proti Rogovcem , se potem takem, ponosen Fašist ! ….Dre**či levičarski

 • Hribouc

  NAJ ŽIVI SVOBODNA POLJSKA!
  Prepričan sem, da je Putinova peta kolona tako majhna, da bodo Poljaki to sami učinkovito porihtali, da se bo kar kadilo.
  Nihče več nikoli Poljakov ne more podjarmiti tako kot so jih komunisti in nacisti.
  SLAVA POLJAKOM!

 • KIKI

  Pravi starši so svojim hčeram pred poroko svetovali:
  “samo rdečega ne vzem, pa čiča tudi ne!”
  Za ta rdečega ji je bilo takoj jasno,
  pa je vprašala: zakaj pa ne čiča?
  ” čič je vedno rdeč in nima nič”!

 • Duhec

  Kolk jih je v parlamentu, izvoljenih, ki niso bivši komunisti?! In pol pišete dol s komunizmom… smešno.

  • ferdo

   Koliko ? No, povej !!!

  • Ruggedplant

   Bivši komunist, ki se bori proti zdajšnjim komunistom je zame v parlamentu veliko dragocenejši kot nekdo, ki orto komunizma na lastni koži nikoli ni občutil in je zato do njega indiferenten, neopredeljen in posledično najboljši potencial, da sčasoma postane njegov prenašalec. Tako je, pravkar sem opisal povprečnega slovenskega volivca nove generacije – to je, “ironično” tista generacija, ki nima partijskih knjižic, a na volitvah najaktivneje voli prav tiste, ki iz Slovenije na vsak način želijo narediti novo Jugoslovenijo.

  • if

   Izražate eno od sledečega: nerazumevanje, malomarnost, zlobnost, zajedljivost.

  • Johan

   Več kot 60%

 • montyamp

  DOL Z RDEČIMI HLAPCI .
  ZAGONILI SO DRŽAVO .
  KOMUNISTI , DOKAZANO NAJBOLJ TOPOGLAVI POLITIKI IN OBLASTNIKI .
  RDEČI FAŠIZEM NA KANDELABRE .

 • montyamp

  GOR S KOMUNISTI .
  Na kandelabre .

 • Antonius

  Zdaj komunizma ne rabijo nič več, zdaj so se nam na vrat povzpeli kot zlobirani kleptomanski tajkuni.
  Nategnjeni folk pe še izvoli, kar mu s preverjenimi obrazi, Murglje ponudijo.

 • FORT WORTH

  V Sloveniji se komunisti vsakodnevno izmisljujejo nove ukane,kako se obdrzati na oblasti. Ko pretece dovolj casa,ukano ki se je prijela enostavno ponovijo.
  Vedo namrec,da je slovenski spomin hudo omejen in kratkotrajen.
  Manipuliranje je vedno huje in bolj drzno,ker enostavno hocejo vedno vec.

  In,ce so komunisti krivi za porazno stanje drzave je opozicija sokriva,ker se tudi oni pustijo manipulirati in tako pocetje dopuscajo !!

 • Ruggedplant

  Odlično spisano! Čestitke Novi za navezavo s Kavarno Hayek – sodelovanje, ki lahko prinese edino dobro obema stranema, zainteresirani javnosti in, v končni fazi, Sloveniji!

 • ferdo

  “……. pokojnine bodo po novem med 340 in 550 evrov.”

  Ohoho, bravo Poljaki !!!
  Tale poljska “poteza” pa RESNIČNO pomeni, da smo

  PRED ZAKONOM VSI ENAKI,

  kar v Sloveniji sploh NI, ampak je le še ena velika LAŽ, ki je le na papirju .

  • Anton

   pa kaj niso levaki vedno propangandirali enakost

   sarkazem press

 • Olga

  Čestitke Poljaki! Zaslužite si, da ste po vsem trpljenju, ki so vam ga zadali KOMUNISTI, del svobodnega demokratičnega sveta!

  • dr Janez Sveti

   Olga, od kje pa so poljski komunisti? Niso Poljaki? Iz Zimbabveja?
   Dr Janez Sveti logik

   • Olga

    So lastni! Vendar so najprej Poljaki in verniki, na zadnjem mestu komunisti! Tako kot Hrvati! Naši so pa najprej komunisti, nikakršni verniki in na ž-tem mestu Slovenci! Veliko je pa takih, ki Slovenci niso in to ni in nikoli ne bo njihova “intimna opcija”!

    • tarantela

     Kaj pa tole: “In zadnji bodo prvi…”

     • Olga

      Za pravičnost v nebesih bo poskrbel Bog, za pravičnost na zemlji se moramo potruditi sami, z Božjo pomočjo!

    • Ruggedplant

     Lepo povedano.

    • dr Janez Sveti

     Dober odgovor s katerim se strinjam.
     DR janez Sveti

     • RATATA

      Končno 1x.
      Dr. RATATA Sveti oddahnjenec

     • dr Janez Sveti

      Kar je res je res..Po SV. Janezu.
      DR Janez SVeti Besa

 • totex39

  Poljaki res zadnje čase dokazujejo tudi vsem nam, da lahko z množičnimi protesti dosežeš marsikaj. Pri nas pa očitno to še ljudem ni dosegljivo.

 • tramal

  Ne samo zmanjšati pokojnine,tudi zapreti jih bi morali ker so pobijali in uničevali svoj narod.To so delale vse komunistične tajne policije.Morali bi biti obsojeni na doživljenski zapor.Vsaka čast poljakom,zato pa so slovenskim komunajzerjem trn v peti.

 • dr Janez Sveti

  Kaj mislite, ali bi bili poljski upokojenci bolj veseli, da tem nekaj ljudem znižajo pokojnine ali, da vsem zvišajo pokojnine na njihove?
  Dr Janez Sveti Dobri

  • Ruggedplant

   Zadovoljni bodo z obojim; win-win odločitve so tiste, ki ločijo opravilno sposobne vlade od nesposobnih (slabih). Če sem res dosleden, bi lahko rekel, da je ta situacija win-win-win, saj saj bodo ljudje zadovoljni ker bodo komunisti KONČNO izgubili privilegije, zadovoljni zato, ker bodo ta proračunska sredstva lahko porabljena konstruktivneje, stari komunisti pa so lahko zadovoljni, da so penzije sploh še ohranili, saj bi jih lahko postavili pred sodišče in eventuelno odvzeli svobodo zaradi sodelovanja z režimom, ki je Poljsko postavila iz ene močnejših evropskih držav na njen rep.

   • tarantela

    Oprosti, ampak tole mi zveni nekam futuristično.

    • Ruggedplant

     Za Slovenijo ta hip vsekakor, za Poljsko pač ne. Tam so z lustracijo začeli že zdavnaj in vsak, ki se je tako ali drugače v življenju aktivno pečal s partijo ali obveščevalnimi službami potihem trepeta pred tem, da bo na vrata nekega dne potrkal kriminalist in ga odpeljal na zaslišanje.

     Pri nas je zgodba žal popolnoma obrnjena – demokrati se družbeno in v službi ne upamo izpostavljati, na spletu pišemo pod psevdonimi in trepetamo pred udbovci, ki še danes z razlogom vohljajo za nami, tisti, ki bi morali biti v tej vlogi pa so tisti, ki tovrstne naloge sploh izdajajo.

  • FORT WORTH

   Za zacetek je dovolj,da komunajzarje prizemljilo.
   S tem pa se ti seveda nikakor ne strinjas… !

   • dr Janez Sveti

    Kako malo veš o meni.
    Dr Jnez Sveti vesoljc

    • FORT WORTH

     Aja,samo malce si podkuro…(:-))))

     • dr Janez Sveti

      Veš, ni slabi dobri. Obstajajo slabi ljudje na vseh nivojih. Pa velika večina dobrih ljudi.Na vseh nivojih. Zato je zelo neumno od nacionalistov, ki bi kar narode pobili, ker so “slabi”.
      Mi smo muhe enodnevnice, ki ne razumejo Zakon Vesolja, ki je dober in v Vesolju je vse v najlepšem redu, samo človek je neumen in vidi kaos. Kaj pa je milijon let, če čas ne obstaja? V Vesolju je vsemogoče in nič ni tako kot človek misli, da je. Atom iz katerih smo sestavljeni je 9,9999% prazen prostor!
      DR Janez Sveti 0,00000000001%

  • Olga

   Kaj pa ekonomija?!

  • tarantela

   Če mene vprašaš, sem za zvišanje, makar na vladi sami rdeči!

   • if

    To ne gre. Dokaza!
    Rdeči Erjavec in njegovih 1000 evrov jeta hip na pol manj.
    Rdeči nikoli in nikjer niso ustvarili blaginje, zato tudi ne penzij z realno veliko kupno močjo. Vse kar dosežejo je inflacija z ralno padajočo kupno močjo.

    • tarantela

     Čak mal! Men Erjavec in vse kar si napisal, dol visi! Jest sam za to, da nam vsem dvignejo plače, penzije, otroške doklade, socialno podporo in sploh vse za zdej in za naprej, makar bi bili na vladi sami komunisti!!! Hočem povedati, da je čisto vseeno, kdo nam vlada, če je le dober politik in gospodar. Ljubezen gre skozi želodec. Ampak to so tud ene pravljice, a ne? Sicer bi pa se lahko vse moje želje uresničile baje v nebesih, ampak pravjo, da tam ne bo potrebe po hrani. Ježeš, kakšen dolgcajt. Pa nehi se jezit, prazniki so pred vrati, štacune so polne ljudi, ki kupujejo, kar se jim sveti pred nosom in na veliko zapravljajo za prazen ništrc. Spij kozarec dobrega vina in nazdravi svetu z željo, da bi bil mir.
     Pametna žena mi je nekoč rekla: “Bolje v miru krompir, kot v razkošju prepir!”

     • if

      Naraščajoča revščina dokazuje pot v smeri “krompirja ne bo, ostal bo le še preživetveni prepir”.

     • rrrrr

      Bravo!

 • if

  Druga svetovna vojna in takoj potem!
  Poljska – Komunizem – Katyn – Kominterna.
  Slovenija – Komunizem – Hude jame – Kominterna.

  Danes!
  Poljska trže komunistične okove.
  Slovenija voli komunustični know-how.

  Razlika?
  Poljska napreduje, Slovenija nazaduje.

 • garfi

  rdečuhov vsakdan je parazitiranje in pitje krvi domoljubom
  rdečuh se spreobrne, ko se v jamo zvrne

 • marker

  ZUJF po poljsko. Tudi pri nas je levičarjem prišla pena na usta, ko je vlada JJ levici z ZUJF-om zmanjšala nezaslužene in neupravičene pokojnine ter dodatke. Absolutna je vrnila vse privilegije, ampak samo levim izbrancem in se jim je celo opravičevala, za ostale pa ZUJF še vedno velja. Sedaj pa so se levičarji spravili še na 2. januar, ampak samo zato, ker je vlada JJ ukinila ta praznik. Seveda se levica brani, da si praznik lahko privoščimo, ker nam baje dobro gre. V času vlade JJ 2004-2008 naj bi bili časi debelih krav in levica očita tedanji vladi, da niso nič spravili za hude čase. Če nam gre sedaj tako dobro, bi tudi lahko z ohranitvijo delovnega 2. januarja prihranili nekaj za hude čase.

  • janez zorman

   Vse si povedal. Mi ni treba sploh nič dodati.

 • Brutus

  Banda komunajzerska je povsod enaka in uporablja enake metode! Vsaka primerjava s Slovenijo je več kot umestna!!!!

 • Aron

  nikjer ne zasledim podatka, da bi vstajniki zahtevali spremembo zakona o znižanju pokojnin sodelavcem tajnih služb?

  verjamem, da je pijanim poslancem, ki se mastijo v parlamentu hudo, če jih pri njihovem početju nadlegujejo novinarji :):
  Polish journalists have long had the run of the parliament building, conducting interviews in the building’s main hallways and easily interacting with MPs. Their presence has also led to embarrassments, with reporters filming MPs munching sandwiches in the debating chamber, sleeping in hallways or showing up for work drunk.

  razveseljuje pa dejstvo, da se je vlada že drugič ustrašila ljudstva, ki je reklo odločen ne njihovim avtoritarnim in regresivnim idejam.

 • holzer

  Če bi blo kaj pravice na tem svet in pa sploh v Sloveniji,bi vsem ki bi jih spoznali za krive,umorov,sodelovanja z UDBO itd. vzeli penzije,jih spravili v zapor dosmrtno in jim zasegli nezakonito pridobljeno premoženje.
  Vsega tega do zdaj pri nas ni blo in nikol ne bo.Še celo več,nismo bili zmožni po letu 1991 nardit lustracijo,tako kot Poljaki in Čehi.

  Ta naša nesposobna moralno etična vlada,ni zmožna in nikol ne bo,bolj pravično in dostojno dat penzije ljudem,da bi lahko vsaj normalno živel.Ne pa kot zdaj,da ljudje s temi penzijami ne morjo ne živet ne umret.
  Ne vem zakaj je potrebna tolikšna razlika med penzijami,od recimo 250 evrov in več kot 2000 evrov.
  Da ne bi vlada kar naprej jokala,da ni denarja za to in ono,bi lahko preverila kdo in koliko je takih,če so na podlagi delovne dobe in vplačila v SPIZ upravičeni do penzije.
  Zdaj sem se spomnil še našga Korla,ki je ljudem pred časom obljubljal 1000 evrov penzije.Ideja je dobra,zdaj me sam zanima zakaj jo ne uresniči,saj je v vladi.
  Zdaj bi ga lahko upokojenci držal za jezik,kar je obljubljal,storil pa nič.
  Predvsem na volitvah bi moral vedet komu dajo glas.
  Pregovor pravi:osel gre samo enkrat na led.

 • Johan

  Edino pravilno. V Sloveniji še kar naprej plačujemo udbopvcem in špicljem !!

 • samsara

  Poljska verzija mariborske vstaje.
  Udbapress

  • Ruggedplant

   Samo da na Poljskem potrebujejo policijo, da varuje rdeče parazite pred domoljubi, pri nas bi bilo prav nasprotno.

   • domovina mili dom

    Me zanima na katero stran bi bili obrnjeni policaji v primeru, da so na ulicah domoljubi in rdeči anarhisti.

    • Ruggedplant

     Mislim, da so pri nas tudi že sami policisti siti Cmerarja in njegove politike in jim je jasno kam ta vodi – ob plačah kakršne imajo, pa itak nimajo kaj dosti za izgubiti, če se uprejo murgeljskim direktivam. Govorim seveda o operativcih, njihovi šefi so povečini najbrž še vedno ostanki udbe.

 • domovina mili dom

  600 mio za privilegirane penzije. To se ne govori. To je tabu tema medijev. Ti privilegiranci organizirajo v Sloveniji vstaje, ko se njim vzame privilegij. Ko “socialni komunisti” vzamejo raji socialno pomoč, varnostne dodatke k penziji, podražijo vrtce, ne, o tem pa bog nas var govoriti, kaj šele na ulice iti.
  To je socialistična realnost.
  Nobeden si ne upa načeti to temo. Kot da so morilci in podporniki morilcev slovenskega naroda nedotakljivi.
  Tako je prav, da se vsaj za vzorec v eni bivši komunistični državi stopi tem rdečim sovragom na rep.

 • neny

  “Poljski parlament je namreč sprejel zakon (veljati bo začel oktobra 2017), s katerim je močno znižal pokojnine pripadnikom nekdanje komunistične tajne policije in izpostavljenim komunističnim funkcionarjem. Njihove pokojnine so znašale od 1.400 do 2.700 evrov, medtem ko povprečna poljska pokojnina znaša okoli 470 evrov. Znižali bodo 32.500 pokojnin, te pokojnine bodo po novem med 340 in 550 evrov.”

  PRAVILNO, to so pravice katere je potrebno zahtevati tudi pri nas. Bravo Poljaki, saj se je komunistična oligarhija, torej oligarhija starega družbenega reda zasigurala za tisoč let vnaprej. Enako je pri nas, teh voluharjev pa res ne bo smel nihče podpirati, ki ima kanček zdrave pameti. Takoj bi šla protestirat, proti takim požeruhom pa vedno.

 • domovina mili dom

  Novinarji Nove v akcijo in poskušajte raziskati koliko je še živečih partizanov, rojenih tam nekje do leta 1928. Ti naj bi bili stari 17 let po koncu vojne. Začeti je treba akcijo očiščenja proračuna od rešiteljev sveta 2.svetovne vojne.
  Kaj če bi Karlu predlagali, da malo prečisti ZPIS od zajedalcev. Tako bo lahko izpolnil obljubo 1000€ poštenim delavcem.

  • Primoz Papez

   Pa tudi koliko je veteranov vojne za Slovenijo ki so bili stari 12 let.

   • domovina mili dom

    To si mislil veteransko organizacijo sever, kateri poveljuje lipič. Ja ti so odsek ZB-NOB.

    • Primoz Papez

     Ne ampak Krkovičevega sina in ostalih takih modelov…

     • domovina mili dom

      Baje,da so malinovci rojeni po letu 91 člani ZB-NOB vsi modeli, ki jim faks na FDV le laufa.

     • Primoz Papez

      Saj večina vaših je diplomirala na fdv se pravi priznate da ste vsi…….

     • domovina mili dom

      Je razlika med diplomirancem, ki je končal študij z znanjem in tistim, ki je študij končal tako, da je imel prakso pri metanju kock, udeležbo v politkomisarski organizaciji iskra. Za končanje vsakega semestra, pa vaja na Počku. Seveda ne smemo pozabiti teoretičnega dela smeri medicina in droga v Rogu.

     • Primoz Papez

      Kaj ste se v rogu drovirali??????

     • komar marko

      Ne tam so jih v jame skrbno shranili! Slab spomin?

     • Primoz Papez

      A to leti na vašega Mahniča??????

    • Primoz Papez

     Ne vem a je res samo Janša in Krkovič heroj vojne za slovenijo…
     Kje smo pa ostali ki smo se borili,onedva sta pa bila varno v bunkerju????

     • domovina mili dom

      Glej, situacija je preprosta. Proti osamosvojitvi so bili komunisti z ZB-NOB načelu. Torej ostanemo samo še borci za Slovenijo. Takratni poveljujoči strukturi so poveljevali domoljubi , kot so Krkovič,g. Janša itd.

     • Viktorh

      Skratka, borili so se domoljubni Slovenci.

     • komar marko

      Čudno da ne pokoemntiraš kje se je TITEK skrival in Palček SMUK kot poveljnik vojske. Rdečkoti ste za sebe zelo pametni!

     • Viktorh

      Saj jih ne pozna. K nam se je prišel kasneje, potem pa o sebi piše:

      Na vprašanje

      che pravi:
      26. 04. 2012 ob 13:48
      @Petrovc
      ste Nemec ali Slovenec?

      Naš kvantni fizik odpiše:

      Petrovc pravi:
      26. 04. 2012 ob 16:10
      Che:To je pa v tem prostoru pretezko vprasanje, kar se tice krvi. Vsekakor nimam v sebi nikakrsnih Slovene-c genov. Ce bi stel po Judovsko, po zenski strani, bi bil Jud. Pa mi je njih razmisljanje in dejanje povsem tuje.
      Po dokumentih sem seveda Slovenec.
      Tudi sem krscen v RKC, pa sem se opredelil za Lutheranca, ker mi je tuje materialno, ki ga ta cerkev pozna edinole.
      Sem pa na strani ponizanih in razzaljenih in nacije, ki vedno znova s postenjem in trdim delom vstane iz pepela, to pa so Germanska plemena.
      V bistvu priznavam veliko nacel muslimanov, pa nisem musliman.
      Od vsakega jemljem, kar se m zdi dobro.
      Spostovani Che, verjetno sem leteci Holandec!

     • Primoz Papez

      Jaz sem se boril za Slovenijo ne pa vaše ideološke teme iz preteklosti….

     • Primoz Papez

      Kje pa si videl da se predsednik države bori na bojišču….
      Lahko pa bi se vaši Hojsi …Mahniči.. oprosti bil je še v planicah….

    • Primoz Papez

     Sedaj pa ne vem kaj mislite…A so se oni borili proti nam ali za nas…

     • domovina mili dom

      Kdor nosi peterokrako zvezdo na svojih mitingih ,se je in se bori proti Sloveniji.

     • Primoz Papez

      Tudi Krkovičev postroj je nosil petokrako zvezdo….

     • domovina mili dom

      Da si, se mi je zdelo, da si pa tako močno, pa sedaj vem.

     • Primoz Papez

      Malo si poglej slike postroja…..potem pa komentiraj.
      Nosili smo rdečo zvezdo…

  • Viktorh

   Penzij iz komunistično – revolucionarnega obdobja je še okoli 40.000.

   • domovina mili dom

    Kar precej dela bo z čiščenjem.

    • Viktorh

     Primoz Papez je pred skoraj petimi leti napisal takole:

     “PA KAJ STE NORE GOBE JEDL?
     Sedaj cakam, da kaj napise se Mefisto, ki se bo edini strinjal z menoj!
     Vi, ostali, pa nic ne razumete.
     Jasno je, naslednja:
     1. Pri vsakem poslu je tudi AVANS, (Predplacilo)! In kdo se bo boril za naso dezelo, to bo Stanovnik& To bo brigada 25.000 podobna tistim tifusarjem z Neretve! Kajti bilo bi nezaslisno, da spet pridejo v naso in svojo, dezelo Nemci.
     Stanovnk je lepo rekel, da bodo sli v hosto, da bodo v rit nasuvali NATO, Nemce, Angleze,………….
     Za to, da mirno spimo, moramo kako malenkost tudi zrtvovati.
     Kaj bi bilo, ce pridejo nasi bratje Nemci?
     -spet bi fasali Furlanijo in Julijsko krajino do Udin. Pa Korosko do Dunaja, pa jadransko morje do konca Cresa!
     Pa kaj ste nori, tega mi nocemo!
     -Vsi bi imeli delo, delali bi, pa tocno vsakega meseca placo takole 3.000 Eurovckov/mesec, pa komplet socialo.
     Pa kaj ste nori, tega mi nocemo!
     -Kamorkoli bi prisli bi nas cenili, se pred nami klanjali in nas hvalili!
     Pa kaj ste nori, tega mi nocemo!
     Je pa 27. pomenben praznik!
     Skupaj ga praznujemo z UZ-BEK-i (Po Uzbesko pomeni SVOJ-GOSPOD!) Kot je rekel nas prvoborec z 70 letnim borcevskim stazem, mi nismo hlapci nikomer, mi smo svoji na svojem!
     Skratka mi smo UZ-BEKI!
     Tudi Uzbeki prazujejo 28. praznik, tedaj se je do smrti napil nek BOMZ(bez opredeljenega mesta zitja).
     In smo mi slabsi kot Uzbeki? Ne, to pa ne!
     Mi praznujemo dan prej! Kajti tedaj se je v Vidmarjevi vili do nezavesti napil Kocbek.
     In dalje v Uzbeskih ucbenikih pise da so Uzbeki osvobodili Berlin in premagali Hitlerja!
     In smo mi slabsi? Ne, nikoli!
     Po statistiki, glede na sedanje clanstvo v organizaciji tifusarjev-ZB, je bilo leta 1945 natanko 5.104.500 Partizanov v Sloveniji!
     In kje so bili?
     Hja, kje,osvobajali so Nemcijo!
     3.000.000, jih je dokazano, zavzemalo Berlin.
     2.104.500 pa jih je ropalo in posiljevalo po zaledju ljube nam Nemcije!
     Ergo, 27. je treba praznovati z pesmijo v srcu!

    • komar marko

     No konec 45 je bilo v SLO 25.000 borcev. Pobili so natanko 532 sovragov. Da so to dosegli, so morali imeti podpornike. In pa veziste, pa tudi kaka ljubica je morala deliti posteljo s sovragom, da so dobili kako informacijo kdaj gre kakšen vlak, vsaj tako je bilo povedano v oddaji ŠE POMNITE TOVARIŠI!

     • Duhec

      Jah… najprej so hotli preživet.

     • komar marko

      no takrat so bil ezime zelo hude in POLJA so bolj slabo rodila!

     • RATATA

      kak butl

     • francelj3

      Od tistih 532 okupatorskih žrtev jih je večina umrla v prometnih nesrečah in zaradi bolezni. Menda ne mislite, da so jih pobili gošarji? Levičarji levičarje? Ti so bili vso vojno zavezniki Nemcev.

   • orsa

    Skrajni čas, da se ta svinjarija konča.

   • francelj3

    Dajte no, družinski člani se sploh niso borili?! Kdo se pa je, za božjo voljo? Skrivači po hostah in tisti, ki so sklepali zavezništvo z okupatorji? Drugih itak ni bilo.

    • Viktorh

     In kaj si mi hotel povedati?

   • Dragan Krstič

    15.253 borčevskih pokojnin je bilo dodeljeno družinam že pokojnih borcev. Tole vam bom povedal: ko sem bil še vmladih letih sem z večih strani slišal pripovedi o lepotičkah, ki so se med vojno družile in gonile z nemškimi oficirji, ko pa je bilo vojne konec so pa začele z osvajanji partizanskih oficirjev, njihovih privilegijev ter dobrih
    služb.

  • Duhec

   Koliko novinarjev pa sploh je na Novi???

   • Primoz Papez

    Nobenega.članke jim piše Janša in Gorenjak…..

    • Duhec

     Janša nima cajta… kaj pa Petek???

     • Primoz Papez

      Potem nan pa gre Janša tam kamor spada na Dob……
      Bo vsak dan kakšen zanimiv članek,da se nasmejemo glede zarot,krivic ki se mu godijo,državnem udaru,ki ga je videl samo on…

     • RATATA

      Petek ni novinar,
      ampak je s strani komunistične udbaško-morilske golazni pretepeni Novinar!

  • Tetka iz ozadja

   Mogoče bi pa začeli pri sinu Toneta Krkoviča,ki je bil ob samoosvojitvi star 12 (dvanajst) let in danes dobiva veteranski dodatek

 • komar marko

  no mi smo raje pred kakim letom postavili v Kočevju spomenike zaslzžnim revolucionarjem. Še neki starček je trdil, da če bo potrebno, gredo spet v hosto, samo da JJ ne bo več komandiral. Počakajmo LAŽGOŠE, bodo organizirali procesije, ker imajo slabo vest ker so takrat zapustili narod, sedaj pa jim spet delajo NESNAGO in slab VONJ!

 • koza
 • Anton

  evo Poljaki nižajo pokojnine , mi pa jih višamo, pa še rečte ,da nismo socialno čuteča država

  sarkazem presss

 • FRANC3

  Bravo Poljaki. Ne more človek v 3-4. letih v hosti zaslužiti 1.000 € penzije, nekdo drug pa po 40. letih službe dobi 500 €!!
  Povabimo poljsko vlado za nekaj let v Slovenijo.

 • Iza Demos

  Moje mnenje: če so pokojnine odraz t.j. so premo sorazmerne z njihovimi vplačili v pokojninski sklad je to SVINJARIJA
  Če pa to niso pa je prav, da se jim odmeri tako kot vsem ostalim državljankam in državljanom.

  Osebno sem namreč proti razno raznim bonusom in tudi, še posebej v zdravstvu in pokojninah, solidarnostnemu prelivanju sredstev. Če plačujem npr. prispevke od osnove 3.000,00 EUR je tudi prav da se mi predvsem pokojnina odmeri od tega zneska in ne od neke maximalne osnove, kar smo prenesli v sodno prakso še iz ranke YUGE.
  Sploh pa me zanima koliko imamo še številčno in zneskovno borčevskih pokojnin (onih iz II. svetovne vojne), pa ne nazadnje tudi iz te 10 dnevne. DOL S PRIVILEGIJI!

  • Steiermark

   Mislim, da imamo še jugopartizanskih komunajzarskih privilegirancev (ki nikoli niso niti videli pravega partizana in ali so bili t.i. raztrganci in kasneje revolucionarji, ki so klali križem kražem, za “revolucijo”….) okrog 24.000 , “partizanov” med d.sv.v. pa naj bi bilo 4.000, da ne govorimo o “osvoboditvi”, ki je niso oni “zagrešili” , ker so ravno oni bili tisti, ki so nas okupirali. Tudi jugokolovodje, ki so se vedno mastili na naš račun, imeli partijske privilegije, ki se “izražajo” v Evrih, podvojeno pokojnino, pa ne vem ali na podlagi njegovih aktivnosti “pri osamosvojitvi” (predaja orožja TO jugosom ali morda zardi “brtskega” sodelovanja z jugosi in izjavami, da Samostojna Slovenija ni bila nikoli del njegovih najbolj intimnih misli in se še danes ne strinja z njo! Vendar vse bonitete iz Slovenije, od Slovencev, pa mu pašejo!) in koliko je še takšnih, ki so delovali podobno, ob izgovorjavi besede Slovenija pljuvali in so danes nagrajeni za svoje delovanje (udbovci in jugosi)…. Sramota!

 • Franjo Trojner

  Koliko bitk MED vojno so te dobili slovenski partizani??? Da bi pa pri nas komu iz skupine nedotakljivih znižali penzije ni mogoče, pri nas je še sedemdeset let in dlako po vojni zaslužnih, kot listja in trave, ali pa so to že njihovi potomci, pa vedo samo.oni sami, ali to nova oblast kaj preverja???? Tu so še oni novodobni penzionisti, ki so se mladi upokojevali po letu 1991 in med njimi.so bili zagotovo tudi raznorazni špiclji prejšnega totalitarnega režima, gotovi tudi zvesti uslužbenci represivnih režimskih organov komunstične oblasti in pa seveda oficirji agresorske JLA, ki.so se do konca borili zoper samostojno.demokratično državo vsega slovenskega roda, ali je nova oblast to kaj preverja ali pa so do lepih penzij bili upravičeni kr vsi povprek????

 • francelj3

  Antifašisti so največji fašisti!

 • cosmosjasnovidec

  Kaj nižajo????
  Ukiniti jim vse skupaj ter jih izgnati v severno Korejo kamor spadajo,če jim kaj ni po volji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!