Dr. Milko Novič ekskluzivno za Novo24TV: “Michel Stephan mi v priporu ne upa pogledati v oči!”

Foto: Nova24TV. Dr. Milko Novič z nestrpnostjo čaka na odločitev višjega sodišča, ki bo znana po javni obravnavi 20. decembra letos.

V sredo bi moralo Višje sodišče v Ljubljani izreči sodbo v primeru pritožbe dr. Milka Noviča, potem ko je slednjega letos spomladi prvostopenjsko sodišče spoznalo za krivega umora direktorja Kemijskega inštituta, dr. Janka Jamnika. Sodnica Špela Koleta je namreč v celoti sledila obtožnici in brez kakršnihkoli trdnih dokazov obsodila Noviča, da je Jamniku odvzel življenje iz brezobzirnega maščevanja in mu prisodila 25 let zapora. Odločitev višjega sodišča pa bo po novih podatkih znana šele 20. decembra, ko naj bi bila glavna obravnava odprta za javnost. Milko Novič svojo bitko s pravico bije že 36 mesecev, v priporu je že 32 mesecev, ves čas vztraja, da je nedolžen, kar so nakazovale tudi analize nemških forenzikov. Kdo stoji v ozadju umora dr. Jamnika, morda ne bo znano nikoli, kot tudi ne, kakšni so bili pravi razlogi za njegov umor oz. kaj se v resnici dogaja na Kemijskem inštitutu v Ljubljani. Toda aretacija Libanonca dr. Michela Stephana, ki je naročil umor še enega dolgoletnega uslužbenca inštituta, dr. Plavca, daje dosjeju Novič povsem novo dimenzijo. Stephan je bil tudi med osumljenci za umor Jamnika, a so mu sodelavci takrat zagotovili alibi. Ekipa Drugorazredni je Milka Noviča obiskala v priporu na Povšetovi, kjer se je novinar Luka Svetina z njim pogovarjal tudi o Stephanu, s katerim se vsak dan srečujeta, in seveda svojih pričakovanjih pred odločitvijo višjega sodišča.

Naj spomnimo. Novičevi zagovorniki so ves čas vztrajali, da ni niti enega dokaza, ki bi kazal, da je Milko Novič storil očitano kaznivo dejanje. Tudi Novič sam je v zaključnih besedah ponovil, da ni kriv, njegov zagovornik Jože Hribernik pa je ocenil, da umor Jamnika ni bil delo obsedenega posameznika, ampak dobro organizirana skupinska eksekucija. Tudi mnenja nemških izvedencev, Edith Gebhart in Axla Manheima, ter izvedenca obrambe Vojina Maštruka so močno spodkopala obtožnico proti Noviču, zaradi česar so Noviča decembra 2016 tudi izpustili iz pripora. A ga je potem ista sodnica, Špela Koleta, na podlagi istih dokazov, zaradi katerih ga je tudi izpustila iz zapora, spet obsodila.

Noviča bodri dejstvo, da slovenska javnost iz dneva v dan bolj dvomi v pravilnost odločitve sodnice Koletove oziroma da je za zapahi prava oseba. Priznava pa, da se mu dnevi v priporu na Povšetovi že neznansko vlečejo. “Neke vrste nestrpnost v meni narašča, čeprav me je preteklih 32 mesecev naučilo, da moram biti pri pričakovanjih izjemno previden. Enoličnost me ubija, v celici sem sam, treba se je organizirati, držati ritma, da človek ne zapade v neko ciklanje. Da se ne zapleteš v lastno razmišljanje. Veliko berem, veliko se ukvarjam s PDF-fajli, ki mi jih pošiljajo od doma. Trenutno se ukvarjam s pivovarstvom (smeh). Veliko mi pomenijo tudi hišniška opravila, ki so mi jih dodelili. Za nekaj minut večkrat sem izven celice in to zame ogromno pomeni. To je ta kontakt z zunanjostjo,” je povedal Novič.

Ekipa Drugorazredni je bila na obisku na Povšetovi.

Če si v zaporu, med priporniki avtomatično veljaš za krivega …
“Med priporniki velja, da si kriv, če so te pripeljali sem noter. Težko je bilo vnesti spremembo v to razmišljanje. Veliko je bilo pripomb, da imam dobre izgovore. Na zunaj nisem pokazal, da me to boli, a me je bolelo, to se je ponavljalo iz meseca v mesec,”
je Novič razkril novinarju Luku Svetinu, ki ga je v ponedeljek obiskal na Povšetovi.

Novič je bil med prvimi, ki je izvedel, da je v priporu tudi njegov nekdanji sodelavec, dr. Michel Stephan, o čemer smo prvi poročali na Novi24TV. “Nekega lepega dne sem Stephana videl v naši skupini. Moje presenečenje je bilo veliko, takrat še nisem vedel, česa ga bremenijo. Šele pozneje, ko so prišle informacije o vzrokih za njegovo aretacijo, sem pomislil seveda na to, da se pojavlja v mojem primeru nek nov element, ki bi lahko, če ne drugega, vsaj povečal dvom o pravilnosti moje sodbe,” se spominja Novič, ki pa trdi, da primerov ne želi povezati.

Michela Stephana pozna samo na videz, nikoli se nista pogovarjala tako kot z drugimi kolegi. “Razlog je tudi jezik, on ni obvladal jezika, vezan je bilo na organsko sintezo in ni bil vezan na delo kemijske analize, tako kot jaz. V Ljubljano ga je pripeljala Barbara Mohar, ki je bila takrat na neke vrste postdoktorski disertaciji v Parizu,” se spominja Novič, ki pa ne more razumeti, zakaj bi se Stephan odločil, da odstrani dr. Janeza Plavca. “Res pa je, da je Plavec dolgoletni sodelavec KI, pomemben član KI, kot tak pa je imel v rokah vzvode do marsičesa. Tudi do nastavljanja ljudi za določeno delo, pogosto je vzel s seboj na misijo tako Barbaro Mohar kot Michela Stephana, pozneje pa je sodelovanje tudi zaključil. Ni mi jasno, zakaj bi se nekdo odločil za tako drastičen obračun z njim.”

Gostja v studiju je bila raziskovalna novinarka Petra Janša, ki dosje Milko Novič najbolje pozna.

Michel Stephan je v priporu že več tednov, izogiba se stiku z Novičem
Poročali smo že, da gre za nekdanjega specialca v libanonski vojski, ki je po dvanajstih letih državljanske vojne skupaj z bratom pobegnil v Pariz, kjer je nato tudi doktoriral iz kemije. Živel in deloval je v več državah po svetu, preden se je leta 2001 na povabilo raziskovalke ljubljanskega Kemijskega inštituta preselil v Slovenijo, kjer je tudi ostal, čeprav so plače v tujini tudi dva- do trikrat višje. Podobno kot Milka Noviča leta 2009, so tudi Stephana leto dni kasneje odpustili s Kemijskega inštituta. A če Novič še danes na sodiščih dokazuje, da je moral oditi iz krivdnih razlogov, je Stephanova zgodba očitno popolnoma drugačna. “Vem, da je dobil prepoved ponovnega približevanja v Kemijski inštitut,” se spominja. Zdi pa se mu nenavadno, da mu Stephan ne upa pogledati v oči, kadarkoli se srečata. “Vedno se izogiba temu stiku, obrne se proč,” razkriva Novič.

Niti Jamnikova starša ne verjameta, da je kriv – mama bi ga obiskala v priporu
Trenutno je še prezgodaj delati zaključke, ali je libanonski kemik povezan tudi z umorom dr. Jamnika, a zdi se, da niti starša pokojnega ne verjameta več, da bi to sprevrženo dejanje storil tako priznan kemik, kot je dr. Novič. Jamnikova mama naj bi ga tako v prihodnjih dneh obiskala v zaporu. “To me je močno presenetilo. Zdela se mi je lepa poteza,” pravi Novič. Jamnikov oče pa je na višjem sodišču celo pripravljen pričati v korist dr. Noviča.

Michel Stephan in Barbara Mohar, ki je Libanonca leta 2001 tudi pripeljala v Ljubljano na Kemijski inštitut. (Foto: Finance)

Kot pravi naš sogovornik, doslej v slabih treh letih pripora še z niti enim zapornikom ni prišel v konflikt, vedno išče način, kako pridobiti vsakega posameznika, poiskati tisto dobro, kar je v vsakem človeku. A dobrega sogovornika je težko najti, pravi, ljudje so obremenjeni vsak s svojim problemom, z vprašanji, zakaj je v zaporu, kdaj bo sojenje, kdaj bo na prostosti in koliko bo dobil. Redki so pogovori, ki niso vezani na pripor. Novič svojo usodo sprejema z veliko vero v Boga, da bo pravica prišla na dan. Pa tudi, da bodo odgovarjali tisti, ki so ga poslali za zapahe.

Prvi mož NPU Darko Majhenič je samo nekaj ur po prijetju v izjavi za medije zatrjeval, da je dr. Novič kupil pištolo, se odpeljal na prizorišče zločina in hladnokrvno izvršil umor. A svojih izjav, na podlagi katerih so mediji pograbili zgodbo in raztrgali Noviča, nikoli ni podkrepil z dokazi.

Preiskovalni sodnik Hribar je lani sicer odšel v pokoj. Tudi zanj se ugiba, da je v zadevi Novič vedel veliko več, kot je povedal na sodišču. A njegove resnice ne bomo izvedeli nikoli. Pred nekaj dnevi je namreč nanj v gozdu padla velika smreka. Ali gre samo za veliko naključje, da se je nesreča pripetila ravno v času, ko se dosje Novič verjetno vrača na prvo stopnjo, ali pa je v ozadju kaj večjega, seveda ostaja velika uganka.

Po telefonu nam je svoje občutke pred bližajočo se sodbo zaupala tudi žena priprtega.

Marjana Novič: Ne veselim se več nobene sodbe, prevečkrat sem bila razočarana
Govorili smo tudi z Novičevo ženo Marjano, ki nam je v telefonskem pogovoru zaupala, da je že zdavnaj izgubila zaupanje v pravno državo: “Veste, jaz se nič več ne veselim, da bo kaj po pravici narejeno, sem bila že tolikokrat razočarana, da o tem sploh ne razmišljam. Vprašanje, če bo pravica dosežena že na tej stopnji. To bi bilo za pričakovati po vsej logiki, da se vrne na prvo stopnjo, a logika je s strani sodišča in tožilstva odpovedovala že tekom celega procesa. To je pa res težka preizkušnja, za otroke še hujša, ker so še mlajši, nimajo še toliko trde kože. Živimo iz dneva v dan in čakamo, da pride resnica na dan.”

Marjana Novič je še danes zaposlena na Kemijskem inštitutu. Po umoru Janka Jamnika je morala prehoditi trnovo pot čez očitke in obtožbe zaposlenih na inštitutu, a danes njeni sodelavci verjamemo, da je dr. Novič nedolžen. “Kar se tiče novih dogodkov z Michelom Stephanom, pa bi jaz samo želela, da policija pošteno in temeljito razišče zadevo, da ne bi komu naredila krivice, kot jo je naredila nam.” A Novičeva verjame, da bo resnica nekega dne vendarle prišla na dan. “To je samo še vprašanje časa!”

Življenje zunaj teče mimo njega; ena hčerka je diplomirala, druga je dobila službo, očeta pa ni bilo zraven
A četudi bo sodstvo enkrat spoznalo svojo zmoto, globokih ran zaradi vsega gorja in trpljenja, ki ga je povzročilo Milku Noviču in njegovi družini, nikoli ne bo moč zaceliti. “Po treh letih takšnih dve urnih srečanj na teden, včasih katera izmed hčera tudi manjka, smo zgubili niti pogovora. Zunaj življenje teče dalje. Hčerka je diplomirala, nisem bil zraven, hčerka se je zaposlila, nisem bil zraven. Manjkajo mi ti občutki, poznavanje situacije in sredstva pogovorov. Zunaj je hčerka bila v krizi, iskala zaposlitev, mlajša je pavzirala zaradi krize, ki jo je doživljala ob moji aretaciji in zaslišanju policistov, ki niso bila nič nežna napram njej. Težko mi je,” priznava Novič.

Krivica, ki se godi dr. Noviču, pa vse močneje odmeva tudi v tujini. “Mislim, da bi morali biti Slovenci zelo zaskrbljeni, kako poteka ta proces proti Noviču. To je lov na čarovnice. Ni otipljivih dokazov za njegovo krivdo. Obstajajo samo domneve ali govorice o njegovi krivdi,” pa pravi mednarodna opazovalka za človekove pravice, Michelle Laura Kling, s katero je v kontakt stopila raziskovalna novinarka iz tednika Demokracija, Petra Janša, ki budno spremlja sojenje Milku Noviču.

Povezava do video prispevka o Milku Noviču, ekskluzivno s pripora na Povšetovi:

Milko Novič je tudi po slabih treh letih v priporu, kamor ga je sodnica Koletova poslala, da bi tam umrl na obroke, še kako živ. Svojim sanjam za prihodnost se ne namerava odpovedati: “Hčerki razmišljata, da bi začeli življenje nekje zunaj. Tudi sam razmišljam podobno, a ne dokler ne bodo zaključeni vsi postopki v mojo korist z izbrisom mojega imena iz vseh kazenskih evidenc, začenši z Interpolom. Med drugim bi se rad še vrnil na Tasmanijo in dokončal svoje raziskovalno delo.”

Na potezi je zdaj sodstvo. Najprej je višje sodišče zavrnilo prošnjo obrambe za javno obravnavo seje senata glede pritožbe na sodbo dr. Noviču, prav tako so zavrnili prošnjo za razširitev obravnave na primer Michel Stephan. A zadeva se je čez noč spremenila. Kot kaže, bodo zaslišali nove priče, obravnava je zdaj prestavljena na 20. december in bo – odprta za javnost. Dosje Milko Novič je še kako odprt.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • Vrhovni sodnik

  Pričat bi morala tudi Barbara Mohar, ziher dost ve o Libanoncu, če bi bila poštena.

  • samsara

   Morda pa je ‘naša’ in ima na našem teritoriju absolutno imuniteto?

  • rrrrr

   Čak mal. Saj je Moharca dala posteljni alibi Libanoncu v času , ko je bil dr. Jamnik umorjen. In če ji verjamejo miličar Majhenič, tožilka Žgajnarca, sodnica Koletova, balistik Sablič, ustavna sodnica Sovdatova, varuhinja človekovih pravic Nussdorferca, celotna udba, Bojevniki, sneženi možje na Kemijskem inštitutu, STA, PopTV , 24ur. com ter Ciciban, zakaj ji ne verjel še ti, ki si Vrhovni sodnik?
   Pa tudi miličarji so verjeli Libanoncu, da on pa tistega večera res ni streljal, majke mi, in da zato jim pač ne dovoli odvzem vzorcev strelnih sledi s svojih rok..
   Pol pa nč, so miličarji djal, pa pejmo raj k Tišlerju na malco…….

 • Erik Nebenhaver

  Ko sem študiral sem opazil (pa ne le jaz), da je med profesorji, akademiki neverjetno veliko nevoščljivosti, sovraštva in čisto navadne zlobe. To sovraštvo je bilo na povsem drugem nivoju, kot je sovraštvo (ali pa prepir) med dvema običajnima človekoma.

  To sovraštvo je bilo bistveno bolj perfidno, nizkotno in neetično. Metanje polen pod noge pri napredovanju je bilo mala malica. Ti ljudje so imeli povsem iztirjeno domišljijo. Načini kako škodovati kolegu so bili zares “inovativni” (beri: zlohotni).

  Zato moram priznati, da me ta zadeva s Kemijskim inštitutom sploh ne preseneča.

  Fun fact: ko sem jaz obiskoval to ustanovo smo ji rekli še Inštitut Borisa Kidriča. Pa tudi Univerza v Ljubljani je bila Univerza Edvarda Kardelja. Ja, star sem…

  • Rožle

   Kdaj mislš ti kej dohtarja obiskat … ?

   • karpelec

    Pred takimi je medicinska znanost dvignila roke.

   • Erik Nebenhaver

    Hvala za žaljenje. Cenim!

    • bodvid

     Prav je, da se zahvališ. lepo.

    • Rožle

     Aha, človek ti hoče samo pomagat ti pa takole …
     Tipično za leve psihopate …

    • RATATA

     Jaz te pa ne bom žalil preklet peder rdečuharsk

   • Steiermark

    za njegove težave še niso iznašli zdravila!

  • cosmosjasnovidec

   O tem tvojem študiju se ti je ponoči samo sanjalo.
   Meni kot jasnovidcu je poznano,da si 8.let obiskoval 1.razred posebne šole za duševno prizadete katerega si končal z nezadostnim.

   • Erik Nebenhaver

    Hvala za žaljenje. Cenim.

    • bodvid

     saj si to hotel slišati. Prav je, da se zahvališ. lepo.

  • Zima prihaja

   Iztirjena domišljija ……Način kako škodovati kolegu …zlohotno….

  • MEFISTO

   Ni čudno, da se take grozovite reči dogajajo na Kemijskem institutu, ker se je nekoč imenoval po enem največjih slovenskih zločincev.

   • rrrrr

    Pa veš tudi to, modri Mefisto, da ima hčerka tega zločinca, dr. Jurka Kidrič, še vedno sobo v Kemijskem inštitutu, čeprav je že globoko v pokoju? Rdeči nepotizem? Kje pa, zgolj slučaj!

   • Steiermark

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Slovenec

   To o izredni zlobi nekaterih teh ljudi na univerzah sem spoznal tudi jaz. Dalo bi se najti forumski link do takšnega človeka. Tisti ki ga podpirajo, so odgovorni.

  • nevtrino

   Boris Kidrič je bil kemik, kot na primer Friderik Pregl ? Edvard Kardelj je bil akademik, univerzitetni človek, kot na primer Milan Vidmar ?
   Drugače pa res, samo nekaj je slabše, kakor nizkotna pritlehna golazen:
   bolj pametna nizkotna pritlehna golazen …

   • Steiermark

    Vsi ti “akademiki” in kemiki ter “univerzitetni ludje” imajo sadove svojega dela, po moriščih, širom po Sloveniji! Res veliki znanstveniki, ki bi morali dobiti nobelovo nagrado za mir….po njihovo – s krampom po buči!

  • Steiermark

   ja, bolj star in bolj nor – kot prepeva vaš pretepač, lačni francl…….turškega porekla…..

 • cosmosjasnovidec

  Seveda mu kamelotrajbarski libanonski muslič ne upa pogledati v oči saj mu je jasno,da Novič sedi za umor katerega je on zgrešil.Baraba kamelotrajbarska.Novič bi mu tam moral zaviti vrat.

 • Držte se Milko Novič. Starši od Jamnika mu morajo pomagati.

 • Franc Šink

  Nekaj ti kemiki vedo.Ključne osebe je treba odstraniti.Potem nobeden ne bo vedel nič.To je ena od metod mafije.

  • Edi Puc

   .. klučna oseba je MILAN KUČAN

 • VERRZIFIKATOR

  Oznan Udbovšek

  VNOVIČ IN ZNOVIČ

  Jamo, ko zatrpal je agent,
  ko predjamsko je opravil delo,
  žalostno bilo je, ne veselo,
  delo dokončal je eksponent.

  Prvič ni bilo, bilo je vnovič,
  procedura ista se ponavlja,
  isti kup agentov v njej pojavlja,
  ponovitvena rutina – znovič.

  Kdo opravil delo je grobarsko,
  treba zdaj samo je še zakriti,
  in nič krivega prav obtožiti,
  za dejanje kriv da je mesarsko.

  Tu agent kot vedno se opira
  na zakonov izvajalce vnovič,
  ženske tu pomagajo mu znovič,
  toda past nevarno se zapira.

  »Drugemu skopati moraš jamo,«
  šepnil mu je Janez Grobarič,
  znan izkušen stari pridanič,
  »živega potisniti v osamo.«

  In agent je to opravil vnovič,
  kot je ponovitvena rutina,
  šteje »efikasnost« in »brzina«,
  za seboj pospravil vse je znovič.

  A nerodnost vsake je rutine,
  da preveč postane predvidljiva,
  stvar iz rok nazadnje izmuzljiva,
  vsak učinek dela slednjič mine.

  Ko je kópal jamo lopov znovič,
  silno se uštel je bil pri merah,
  se polomil ves je na ovirah,
  ni bilo tako kot vsakič, znovič.

  Pri kopanju plitvih znovič jam,
  se zalomi slednjič barabija,
  ne pomaga zlodej ne sodnija,
  v jami znajdeš se nazadnje sam.

  To poduk najboljši bo za mlade:
  kjer je ponovitvena nevarnost,
  barabinska skrajna malomarnost,
  tam kopač sam vnovič v jamo pade.

 • if

  Milko Novič kot nedolžen in z resnico na svoji strani, potrjena je tudi z analize nemških forenzikov, že 36 mesecev bije boj z nedemokratično nesetrokovnim pravosodjem.

  Svobodna Republika Slovenija z demokracijo in pravico na svoji strani že 27 let bije boj z nedemokracijo pravosodnega siistema!

  Slovensko pravosodje je na psu, ta je klecnil pod težo nedemokratičnega bremena, svobodna RS ječi v ječi potrošniško bebavih volivcev.

  • Zima prihaja

   Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.
   Sokrat

 • sloustava

  V arest najprej strpati vse, ki so in imajo kremplje v marmeladi lazi. Poleg NPUjevca se tozilko, pa sodnico in presstitute. Vse omenjene sfere delajo proti demokraciji, resnici, pravni drzavi, neodvisnemu sodstvu, tozilstvu in policiji. In delajo za golobicnjake, pedre in kucanizem. Kako so prisli do globoke drzave? Na isti in enak nacin jo morajo zgubiti…

  • Lustrator

   Podpis.

 • Grenze

  Tem oslom še skale ne bi smeli zaupati

  • MEFISTO

   Bi jih pa lahko razbijali na njihovih trdih glavah.

 • Ko tole bereš in poslušaš, ti zmanjka besed. :(((((((

 • MEFISTO

  Ob primeru Milka Novića že lahko znova govorimo o političnno montiranem pocesu, pri katerem z roko v roki spet sodeluje slovensko krivosodje s politiko.

  • ahnenpass

   Niti ne, velika večina sodb pri nas temelji zgolj na posrednih domnevah in spornih ugotovitvah strokovnjakov, le izjemoma je krivda dokazana brez razumnega dvoma.
   Verjetno smo zato tako dobra in poštena, predvsem pa moralna država, ker vsakega dobijo, pa še kazni imamo kot v neki ljudožerski banana republiki.
   Najvišja možna kazen v SFRJ je bila 15 let, pa pravega kriminala praktično nismo poznali, le duševne bolezni.

   • Ranmi

    Seveda da ni preko razumnega dvoma, ampak bmz je spet tiho, drugace se pa oglasi za vsak shit, ko je treba jansi kam zlezti

   • MEFISTO

    Ne drži!

    Za več deest kaznivih dejnaj je bila predpisana tudi smrtna kazen.

    Predvsem za politična kazniva dejanja.

    • Steiermark

     Ja, res je, in smrtna kazen, po zakoniku sfrj je veljala tam nekje do 80-ih…….med tem in po tem so pa “smrtne obsodbe”izvajali kar udbovci, svoje žrtve “bsojence” pa zakopavali, kar med grobovi, na Žalah in drugje – kot Stefana Crnogorca idr…….

  • samsara

   Sfukatorji in tepihovalci z roko v roki, svoji lepši demokratično socialistićni prihodnosti naproti.

 • Sadako

  In to izobraženi ljudje? Sramota!

 • ahnenpass

  Po moje, zaman čaka pravičneže in poštenjakarje, ker ne bo nikogar, višje sodišče pa običajno praviloma tudi zgolj potrdi sodbo okrajnega sodišča. Nekaj več možnosti bi imel na Vrhovnem in Ustavnem sodišču, ampak tam nima kaj delat brez odvetnika, ki bo vsaj Matozovega kalibra. marljiv in prizadeven odvetnik bi lahko tudi močno pospešil postopke sodišča, kar bi mu skrajšalo agonijo, bi vaj vedel na čem je.
  Ne vem, mene kot državljana javnosti predstavljeni dokazi niso prepričali, pa tudi načelno je bolje spustiti enega krivega na prostost kot obsoditi sto nedolžnih.

 • tarantela

  Kaj pa o tem meni ddr. Klemen Jaklič?

  • Duhec

   Nič…. se s tem sploh ne obremenjuje.

   • bodvid

    Saj se že ti. Kaj se bo še on. On ni pomemben.

   • majda.n

    Se dovolj ti, prismoda!

 • Duhec

  Novič se je zanemaril…. nekak vse bolj ustreza videzu morilca.

  • nevtrino

   Kakšno gnilo špekulacijo ste spet sklamfali ! Kako bi bili pa videti vi po toliko mesecih krivičnega zapora ?? Glede na povedano, bi pa vi najbrž blesteli, a ?

   • Duhec

    Ja itak… pa Novič ni nedolžen. Je obsojen, pravično obsojen morilec.

    • FORT WORTH

     In zakaj po tvojem je svojo zrtev “uspaval” ?
     Upam, da ne bos napisala, da ne ves…

     • Duhec

      Novič je sam izjavil, da ga je in da bo oproščen. Pa ne bo…. za kaj več je pa škoda mojega časa. Zlasti na Novi…

     • FORT WORTH

      Samo natepavas neki b.v.

     • Duhec

      Me ne zanima tvoje mnenje, ni relevantno…

     • bodvid

      Tvoje pa neuravnovešeno. Begunje te kliče!

     • majda.n

      Tvoje je pa lažnjivo hudobno!

     • bodvid

      Poberi se prismoda !

     • montyamp

      Kdo te je pa klical med pametne ???
      A si ti mogoče provokomentprostitutka ???

     • pupa

      Bog ti daj na lastni “koži” ali tvojih najdražjih občutiti krivico, ki jo privoščiš Dr Milku Noviču, Ko boš sama kaj podobnega doživela se spomni na moje želje. Pa kljub tvojim grdim mislim ti želim lep dan.

     • Hun

      drugemu jamo kopljes sama vanjo pades

     • majda.n

      Laž ima kratke noge! Škoda je zraka, ki ga dihaš in zaudarjaš. Resnica bo prišla na dan, pa če duhec ali duhon ali še kaj drugega želi ali pa ne.Laž je vedno kaznovana.

     • bodvid

      To ni duhec, to je Smrduhec, no.

   • Lustrator

    Komiji pri nas že vse od svoje prve pojavitve ne vedo kaj pomeni po krivem sedeti, razen seveda, ko so sami v vlogi tistega, ki krivico izvrši, zato ji ne moreš pretirano zameriti manka empatije.

  • bodvid

   O ti Prismoda. Logiko pa imaš od bolhe.

  • Hun

   glumac…za oskarja

  • tohuvabohu

   Prasica umazana!

 • hribovc

  “naše” krivosodje slovi po odličnosti…

  • Štalmajster

   Mislim, da tudi drugod ni drugače……če ti je to v …tolažbo.

 • Janez Stegnar

  Izpustite gospoda Noviča na svobodo, in se mu opravičite.

  • bodvid

   Prav in pravično bi bilo. Odškodnino pa izterjat od sodelujoče nesposobne pravosodne skupine.

   • Lustrator

    Ne nesposobne, pač pa zla-sposobne.

  • Kosobrin

   Ste prepričani stoodstotno? Počakajmo, naj tisti, ki so za to usposobljeni, naredijo svoje.

   • skrajna resnica

    Nekateri smo se prepričali na obravnavah, vi pa ste prepričani Pop-procentno.

    Po skoraj treh letih neupravičenega pripora naj bi še čakali, da nesposobni pokvarjenci naredijo še več škode?

 • montyamp

  Udbopartijsko krivosodje mora zaščitit vir dohodkov .
  Inštitut je zlata žila s koka-betonom .
  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

 • radames

  Okoli morilca Štefana Cakića se pa vsi trudijo, da bi dobil čim nižjo kazen.
  Tale mafijska drhal, jih bo nekoč tako skupila, da bo kleče prosila usmiljenja!

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!! ZIVEL JANEZ JANSA !!!! ZIVEL PAPEZ FRANCISEK!!!!!

 • Morala

  Ko še upanje na pravico umre, takrat je konec z osebo! Nikoli se ne bo pozabilo – koliko gorja in trpljenja doživlja sam in njegova družina, tudi če ga spoznajo za nedolžnega!

 • Kosobrin

  Lahko še tako razpravljamo, dejstvo je, da je tega človeka nekdo ustrelil. Potrebno ga bo enkrat najti.

  • Hun

   sj so ga najdl v priporu je

   • Kosobrin

    Ne vemo, če je res pravi. Včasih se take stvari hudo zapletejo…

    • Hun

     povj mi en primer v samostojni Sloveniji, da bi morilec sedel po nedolznem…

     • pupa

      Samo tepčki kot ti lahko pišejo take homentarje. Noben pravi morilec ali sedi ali ne, ni nedolžen. Je pa prav gotovo nedolžen odsedel namesto pravega ivekovegamorilca. Prav tako so nedolžnemu Martinu Uhrniku uničili življenje. Pravi morilci pa se še vedno sprehajajo, če jih ni HUDIČ pobral.

     • Hun

      v samostojni Sloveniji…preber citljivo..kura oslepljena

     • pupa

      Tepec kdaj ste likvidirali Iveka a jih imaš toliko na vesti, da si že pozabil?

     • Hun

      vpras svojega Bavcarja on je ministroval preiskovalnim organom

 • Ko ti enkrat umažejo ime, ni nikoli več čisto.
  Sprašujem se, kakšen je človek, ki tako hladnokrvno uniči človeka, njegovo družino ….. otroke….

  Je mogoče, da je morilec slabši od “gluhonemega in slepega” sodnika, tožilca, izvedenca ???

  Kaj je z našim PRAVOSODJEM ???

  In vsi ti zahrbtneži HODIJO IN ŽIVIJO MED NAMI……………………

 • Angel of warriors

  Udba je imela že včasih grešne kozle. Samo, da so jih pokopavali v pocinkanih krstah, da niso svojci mogli videt, kako močno so zmaličena njihova telesa. Na policijskih postajah so se pogosto do smrti nad kom nedolžnim izživljali.

 • toxico

  če bo nedolžen bi morala sodnica iti v zapor za točno toliko časa kot je san že po krivem zaprt

  • Lustrator

   Bravo, odličen predlog! Tudi drakonske denarne kazni oziroma odškodnine oškodovanim namreč marsikomu ne bi prišle do živega, glede na enormne plače, ki jih vlečejo (celo v primerjavi z Evropo).

 • Mene zanima, kako je s strokovnim usposabljanjem sodnikov, tožilcev, izvedencev ……….
  tekom službovanja ???
  Se sploh kdaj preverja njihovo STROKOVNO ZNANJE ?

  Imajo mogoče licence, ki veljajo za določeno obdobje, kot je to recimo zahteva pri zdravnikih ipd ?

  Obstoja sploh kakršna koli oblika PREVERJANJA STROKOVNOSTI MED DELOM,
  ali je dovolj PRAVOSODNI IZPIT in zagarantirana služba do upokojitve ?

  Če tega ni, potem vidim tu veliko pomanjkljivost in eden od razlogov za slabe odločitve sodnikov.
  Hvala!

 • Hun

  Novic psihopat…hladnokrvni psihopat

  • majda.n

   Mislim, da si to ti, se ti ne zdi….

   • Hun

    misliti i srati nije ista stvar

    • Janez

     Pri tebi je to izjemoma.

     • Hun

      ce si zaprt in ne mors kenjat si najd mladega buzaranta da te klistrira

     • bodvid

      Saj si je našel, tebe.

   • Steiermark

    naprištevni jugoizmečki, sami niso sposobni spoznati, v kakšnem tragičnem stanju se nahajajo!

  • Janez

   TI?
   SI NAJBRŽ? En L O Č E N E C ?
   Se zdi?
   LOČEN OD PAMETI IN POROČEN S FLAŠAMI – OD PIVA. Tak vtis daješ.
   Tebe?
   BI BILO ZA TOŽITI !
   Če bii ti to meni napisal – bi te tožil.
   Dokazuješ,
   DA RES VSAK ” UTRGANEC” LAHKO OBJAVLJA NA PORTALIH ! L.r. Janez K. KOMENDA

   • Hun

    Janez penzionerska samotarska starina…ti si NIČE…ti si ovca bojazliva

    • Janez

     Biti
     V PENZIJI – NI NIČ SRAMOTNEGA !
     40 let prizadevnega dela je za menoj.
     In
     polna, pošteno prislužena penzija vsak mesec – na mojem računu. L.r. L.. r. J. KOMENDA
     P.S.
     O TEM LAHKO TI ? Samo sanjaš.

     • Hun

      ti si dolzan celi Komendi…sm slisal o Janezu knjiznicarju..da si sposoja stvari in jih ne vracas, lazes, opravljas in tozaris in se s tem naslajas…razlog je pa samota, dolgcas in sebicn karakter

  • Janez

   Ti pa kronani osel.

  • šmentanamuha

   Opisal si sebe.

   • Hun

    nimam te genetske psihopatske hladnosti kot jo “izzareva” dr. milko jekyll

 • Janez

  TOLE
  Z GOSPODOM DR. NOVIČEM !
  Se zdi ?
  TAK – ” PODN” – OD PREISKOVALNO- SODNEGA POČETJA !
  Da
  skoraj ni vredno izgubljati besede.
  V
  PARLAMENTARNO PROCEDURO – NAJ SE DA PREDLOG ZAKONA,
  KI
  BO SANKCIONIRAL
  – SLABO ” NE- DELO” ALI OZ.

  – POLOŽAJ ZLORABNO POČETJE
  – ZAPOSLE IH V PREISKAVI, TOŽENJU IN SODSTVU.
  Nov
  ZAKON
  S PREDVIDENIMI GMOTNIMI IN ZAPORNIMI !
  SANKCIJAMI
  ZA
  SLABE, NEDELOVNE, KORUPTNE
  ALI
  “ZLORABNE” PREISKOVALCE, TOŽILCE, SODNIKE IN ZUNANJE VPLETENE. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  NOČEMO BITI
  MI
  SLOVENCI – ” SUŽNJI”
  NEKAKŠNIH RDEČIH
  TAJKUNSKI IN “APARATČIKI” NIZKOTNEŽEV.

  PESEM SUŽNJEV.
  R. SLO VERZIJA

  https://klip.si/video/to-je-pesem-slovenskih-drzavljanov-ki-se-je-na-spletu-razsirila-kot-pozar

 • samsara

  Na fotki kot trije mušketirji.
  “Vsi za enega eden za vse.”
  Ali pa morda, “Roka roko umije”.

 • Krtača 20

  Jaz predlagam desnim da si nabavte dve svečki. Eno prižgite doma nad tv poleg janševega kipca. Drugo si pa porinte v rit da boste lažje sral….

  • Steiermark

   ti si je očitno ne rabiš v svojo vsrano balkansko r…..it riniti, ker ti to počnejo tvoji tovariši ali pa kar kameltreiberji, za katere se levaki, ravno iz tega razloga borite za njih – odkar so vam psi po garažah pocrkali…..

  • milanček

   in to je tvoj intiligenčni max, kolikodni si rabil, da si nakracal ta idiotizem, kretenčič?

  • Ladka Sladič

   Krtaca 20. Kako brezmejno ste hudobni.!

 • Osti jarej

  čudne fore so tole….

 • Jurko

  v primeru Novič še ni izrečena pravnomočna sodba zato se po mojem ni primerno preveč čustveno opredeljevati niti za niti proti njegovi krivdi.

 • svoboda sloveniji

  DR . MILKO NOVIČ JE NEDOLŽEN !!!
  JE ZAVESTNO PO KRIVEM OBSOJEN !!!
  DR. MILKO NOVIČ ŠE NAPREJ OSTANI POGUMEN IN POKONČEN MOŽ, KAJTI ČAS TVOJE SVOBODE SE NEZADRŽNO PRIBLIŽUJE !!!
  ZMAGA RESNICE
  SVOBODA NEDOLŽNEMU DR. MILKU NOVIČU
  PAMET SLOVENCEM
  SVOBODA SLOVENIJI

  • Kosobrin

   Še ne vemo, počakajmo še malo.

 • antimur

  Ubogi dr. Novič in družina. Kaj lahko nekomu, ki ni po volji kučanistični mafiji naredijo tožilstvo in sodstvu. V glavnem so tožilke in sodnice v večini primerov levofašistične in mafijske pra..sice z veliko začetnico, ki s pravom nimajo nobene veze, razen Brglezovem naravnem pravu. Sploh je pa poseben primer Žgajnarca, lahko jo je sram v veliko bučo in debelo rit, ki bo prej ko slej našla svojo palico.

  • bodvid

   A moških sodnikov pa ni na sodiščih ?

 • Hun

  Kucan je kriv da je Novic hladnokrvno moril…

  SDS klan zblojenih ovc…

  • pupa

   Podgane tvojega kova, lahko samo jedo, kar ovce iztrebljajo

   • Hun

    pupa papa mojga stojana

    • pupa

     Ciao piccolo!!!!!

     Samo tisti, ki nimajo nič za pokazat se hvalisajo.

     • Hun

      dobr ti ves kako si ga zelis, da te posprica po faci

     • bodvid

      prase pa si.

     • Hun

      sam da nisn sektasko prase pa je OK

  • lokec

   SDS ni klan to je stranka. Ovce pa niso zblojene ti si bedak na n potenco.

 • Hun

  Zakaj sveckarji ne protestirate pred Povsetovo?…aha ni kultni vodja zaprt

  • bodvid

   Ja, ali tudi tega ne občutiš, da nisi zaprt ?

   • Hun

    kje na polodprtmu z vasim herojem Bavcarjem

    • pupa

     Kaj pa tvojemu heroju Jankoviću si gotovo pomagal brisati dokaze.

     • Hun

      to si ti pomagala svojemu kultnemu vodji v zadevi patria

     • pupa

      Sem preveč ponosna nase, da bi rabila kakršnegakoli pastirja, ti pa tako majčkeno bitjece boš pa celo življenje rabil botra za preživetje.

     • Hun

      na tem portalu se vs vecina nepomembnezev steje kot nekaj nad drugimi…

     • bodvid

      zato pa hodiš sem, da si nad drugimi

     • Hun

      nad vami je vas kultni vodja k z novim propagandnim sredstvom bedi nad svojim ovcam, da mu ne skrenejo v drugo stajo…hrani vaso fustracijo z tocno dolocenimi clanki

    • Aresnica

     Tovariš,če še ne veš – Bavčar je Leva zalega SLOmafijskotajkunskega omrežja.
     ________
     Lep pozdrav

  • milanček

   kot vedno, cepec si in boš ostal!

   • Hun

    ovca ne blebeci

 • Slovenec 33

  Pojavlja se mi eno vprašanje
  Ali je tale Libanonec na Povšetovo vzet, da bi dr. Noviča utišal ?
  Nenamerno jasno, če bi se slučajno dr. Novič v kakšna vrata ali kaj podobno trdega zeletel in ne bi preživel, da bodo oprane pravna, moralna in strokovna podlost oblasti.

 • bodvid

  Bog ve, koliko takšnih in podobnih “Novičev” še po krivici gnije po naših zaporih ?

  • Hun

   a tko k crncev zgnil v Ameriskih?

   • Steiermark

    daj, nauči se že izražati po slovensko, da neboš kar naprej nekaj jeclal tukaj po forumu….. Sicer pa poprosi kakšnega pismenega rodžaka, da ti pomaga sestaviti in napisati , vsaj en stavek, po slovensko!

    • Hun

     jebal ti moji rođaki vse po spisku

 • Janez

  UPAJMO !
  DA BO TALE – ” NEVERJETNI, ČUDNI” PRIMER DR. NOVIČA !
  Spravil
  R. SLO SODIŠČA – V RED ?!
  TA
  PRIMER ŠKANDALOZNO “ČUDNO-SLABE” PREISKAVE IN ENAKEGA SOJENJA !
  BI
  BILO DOBRO TUDI INTERNACIONALIZIRATI !
  Mislim,
  da bi se kriminalisti v Avstriji in dugod v EU – LE ZA GLAVO PRIJELI !
  A?
  NE POZABIMO,
  DA
  JE VERJETNO PRVI – JAVNO OPOZARJAL CENJENI GOSPOD Vili KOVAČIČ
  NA ČUDNO, SPORNO PREISKAVO IN SOJENJE !
  Dr. NOVIČU !
  Tudi
  TA OPOZORILA G. VILIJA K. – SO EDEN OD DOSEŽKOV “ODBORA 2014” . L.r. Janez K. KOMENDA

 • milanček

  novič se mora te dni do ponovnega sojenja , zelo paziti, mafija ne počiva!!!!!!!!

 • Olga_10

  Noviča izpustiti, sodnico Koleto zapreti v njegovo celico!

 • domovina mili dom

  Novinarji začeti bo treba raziskovati ozadje akcij policije, tožilke in sodnice.
  Vse nakazuje na vpliv paradržavnih organizacij, podedovanih iz preteklosti, ker imajo popolni nadzor nad represivnimi organi.

  • Kaj pa dela Sova. ?

   • Olga_10

    Štrajka….

    • Hun

     spet Pahor kriv, kaj pa Kucan in komunisti

     • Olga_10

      Pahor je kriv, ker je legalno izvoljen in dovoli, da iz ozadja komunistični zločinci vplivajo nanj!

     • Hun

      a nima zvezanih rok kot tvoj kultni vodja? Pahor se ne sme posluzevat s podobnim izgovorom?

    • ………….. pa ljudje božji, kje in med kom živimo, no ???

   • domovina mili dom

    Sova je pa država zase. Uradno naj bi bila obveščevalna agencija za nevarnosti iz tujine.
    V resnici pa varuje murglsko paradržavo.

   • stajerc5

    Sova strajka, uahahaaa…

 • Hun

  dr. Milko Jekyll

 • Novič: “Hčerki razmišljata, da bi začeli življenje nekje zunaj…………………………… ”
  Pametno………,
  ampak nadvse žalostno, da te takšni dogodki pripravijo do tega, da začneš na starost razmišljat,
  da ti na domači zemlji, ki si jo nadvse ljubil, ni več mar ostati. :(

  • primsek

   tako kot so dobili službo Janševi otroci, naj jim zrihtajo tisti, ki so jo šiptarju

   • bodvid

    Ooo, šipiii, kak je ? Si dobro ili loše ?
    Dobro si mi vidim. Samo tako, nikad loše. Ima posla puno i za tvoje petero dece.

 • Osti jarej

  @mikstone1

  Steffi Cakić je v ljubljanskem priporu izjavil, da je bil @kjaklic njegova najboljša stranka med “kravatarji”. Cakić je prodajal kokain #tičcase

  • Te ni sram ! Gravžaš se mi, fuj……………in tvoje laži pod kamni……………. gravž
   Upam, da imajo zabeležen tvoj IP.

   • Osti jarej

    …tvoje mnenje me ne zanima……nič ni moje,samo navajam…verjamem,da je stons dobil te informacije iz aresta,avtorja bučelo,pa bojda poznajo vsi tadomači,tam nalimani…..kar se pa IP.ja tiče…..saj imajo orniga…menda….sicer se pa malo yebi

  • Olga_10

   Mislite Milana Murgleoneja….

 • domovina mili dom

  Če bi bil g. Novič član KPS, bi bil nedotakljiv.
  To se da logično sklepati po odzivih levih komentatorjev.

  • MEFISTO

   Potem bi bil med tistimi, ki so počeli grde reči v kemijskem institutu.

 • naj živi Izrael

  https://www.youtube.com/watch?v=tGAE99qawps
  Musliman z nožem napade Izraelca.

 • stajerc5

  Prijetna novica za se lepsi vecer…
  “Sirski begunec Ahmad Šami vložil novo prošnjo za azil, njegovi zastopniki tokrat pričakujejo ugodnejši razplet”
  .
  V Kurah, seveda brez komentiranja…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!