[EKSKLUZIVNO] Drama z ugrabljenima dečkoma s strani Kopač Mrakove šla tako daleč, da so dečkoma spremenili priimek

Ima Anja Kopač Mrak slabo vest? (foto: STA)

Vrhovno sodišče je odločilo, da so bile v primeru koroških dečkov kršene ustavne pravice babice zaradi nezakonitega odvzema vnukov iz vrtca. Ministrica Anja Kopač Mrak kljub svoji objektivni odgovornosti glede odločitve sodišča še kar molči, zaradi česar je zrela za odstop, saj je bila v tem konkretnem primeru storjena nepopravljiva škoda otrokoma in starima staršema. V primeru koroških dečkov pa so šli celo dlje. Naš portal Nova24TV je neuradno izvedel, da naj bi dečkoma spremenili celo priimek. 

Po nedavnem razgovoru na Centru za socialno delo Velenje naj bi babica dečkov, Marija Otorepec, na dom prejela zapisnik, iz katerega je bilo mogoče razbrati, da so njunima vnukoma spremenili priimek. Glede na to, da je oče dečkov, ki je v zaporu zaradi hladnokrvnega umora njune matere, ostro nasprotoval temu, da bi rejništvo prešlo v roke starih staršev, je mogoče sklepati, da je k spremembi priimka prav on podal soglasje.

Socialni delavec Franci Donko je opozoril, da s spremembo imena ali priimka pride do posega v čustveno identiteto otrok.

Škoda je bila narejena – dečka sta se pričela odtujevati
Oče dečkov ima vsak mesec pravico do dvournega stika z dečkoma, kljub temu, da je prav on odgovoren za to, da sta njuna sinova že v rosni mladosti izgubila svojo ljubečo mater. Stara starša pa lahko svoja vnuka vidita dvakrat na mesec za eno uro in pol v spremstvu strokovnega sodelavca.

Po besedah njune babice je že mogoče videti, da sta se otroka zaradi nastale situacije pričela odtujevati, saj na svoji lastni koži čutita krivico in škodo, ki jima je bila povzročena tekom celotne agonije. 

Mrakova je več kot zrela za odstop
Poslanka Suzana Lep Šimenko je poudarila, da so v stranki SDS že z vložitvijo interpelacije v primeru odvzema koroških dečkov starima staršema opozorili na številne nepravilnosti, in opozorila, da je Center za socialno delo Velenje (CSD Velenje) prehitro odvzel vnuka starima staršema, saj bi pred tem moral počakati na dovoljenje za rejništvo s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Po besedah poslanke bi se morala do ugotovitve o nepravilnosti dokopati socialna inšpekcija, več kot očitno pa je, da ta v tem konkretnem primeru svoje naloge ni opravila: “Ministrica Anja Kopač Mrak je v mesecu aprilu odločitev socialne inšpekcije in Centra za socialno delo Velenje zagovarjala in za njo stala. Par dni kasneje je na to stran stopila tudi varuhinja, ki prav tako ni ugotovila nepravilnosti  v postopku CSD Velenje.” Podatek, da je interpelacijo ministrice podprlo kar 43 poslank in poslancev, jasno kaže, da ministrica nima veliko podpore, je še dodala.

Med drugim je tudi opozorila, da bi Mrakovo k odstopu moral pozvati tudi premier Cerar, ki je še pred začetkom interpelacije povedal, “da je zaradi nepravilnosti v postopku mogoče najti določene vidike njene objektivne odgovornosti.”

Več je razlogov za odvzem roditeljske pravice očetu
S. Lep Šimenko je opozorila, da so otroka s svojim ravnanjem iztrgali iz zavetja varnega doma in jima tako protizakonito odvzeli pravico do stika s svojima starima staršema, torej z najožjima članoma družine. Na CSD pa se branijo, da so ju s tem odvzeli iz “travmatičnega” okolja. “Le kje so bili takrat, ko je njun oče več let izvajal nasilje nad pokojno partnerko?” je dejala. Prav tako je jasno poudarila, da je več kot dovolj razlogov, da takšnemu očetu, ki hladnokrvno umori mater svojih otrok, odvzamejo roditeljsko pravico.

Foto: STA

Foto: STA

V javnosti so se na dogajanje upravičeno pojavili burni odzivi državljanov, ki kar ne morejo verjeti, da lahko živimo v takšni državi, kjer lahko morilec odloča o usodi otrok.

Lokalna skupnost se je nemudoma odzvala
Andrej Breznik iz civilne iniciative, ki je bil pobudnik zbiranja podpisov za rešitev problematike, je izjavil, da so ljudje v lokalni skupnosti nemudoma pristopili k reševanju primera, saj sta bila otroka starima staršema odvzeta na povsem nezakonit in nehuman način.

Stari starši predstavljajo družino
Članica Gibanja za otroke in družine Metka Zevnik je povedala, da je bil takšen odvzem otrok nezakonita ugrabitev: “Nad razsodbo Vrhovnega sodišča sem zadovoljna in se mi zdi kot luč v megli, ki jo trosi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.” Poudarila je, da v gibanju veš čas trdijo, da je zakonodaja mačehovska do starih staršev, zato so tudi predlagali spremembo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. “Popolnoma neverjetno je, da samo v Sloveniji nikakor ne razumejo, da stari starši predstavljajo družino,” je dejala.

Foto: STA

Foto: STA

Ministrstvo zaradi protestiranja ljudi označila za cesto
Zevnikova je opozorila, da jih je Ministrstvo zaradi glasnega opozarjanja na nepravilnosti popolnoma neupravičeno označilo kot cesto. Breznika pa je takšna izjava zarezala kot nož. Poudaril je, da imajo ljudje v rokah oblast, torej imajo zaradi tega tudi vso pravico do svobodnega komentiranja, ter napovedal, da zaradi tega vsekakor ne bodo popuščali pri zahtevi, da se otroka čim prej spravi na varno k njunima starima staršema.

(Shod v podporo starima staršema, ki jima je CSD Velenje odpeljal vnuka, stara tri in pet let, ter ju namestil v rejniško družino) Foto: STA

Shod v podporo starima staršema, ki jima je CSD Velenje odpeljal vnuka, stara tri in pet let, ter ju namestil v rejniško družino (Foto: STA)

Ni več razloga, da dečka ostaneta v rejništvu
Socialni delavec Franci Donko je opozoril, da koroška dečka še vedno ostajata v rejništvu, kljub temu da je odločitev Vrhovnega sodišča vplivala na pravnomočnost odločitve Upravnega sodišča v Mariboru, kar pomeni, da so vsi ostali akti okrog tega prenehali veljati. “Nikakršnega razloga več ni, da otroka še naprej ostajata pri rejnikih. Ministrica bi glede tega morala nemudoma ukrepati,” je dejal.

Babica otrok je povedala, da so z odložitvijo Vrhovnega sodišča dobili novo energijo in upanje, da se otroka čim prej vrneta nazaj ob domače ognjišče. 

Primer koroških dečkov je razgalil bedo Ministrstva
S. Lep Šimenko je izjavila, da v takšnih primerih praviloma stari starši vedno dobijo pravico do skrbništva, razen če to ne bi bilo v interesu otrok. V tem konkretnem primeru pa je razvidno, da sta se otroka v treh mesecih, ki sta jih preživela s starima staršema, počutila bolje. Njuna babica je celo izjavila, da so se v tem obdobju med njimi stkale tesne družinske vezi.

Foto: STA

Foto: STA

Poslanka je opozorila, da je primer koroških dečkov jasno razgalil vso bedo, ki se dogaja pod Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. “Do tega v zahodni demokratični državi ne bi smelo priti. Bojim pa se, da je teh primerov še več,” je dejala.

Socialne delavke zadeve niso vzele dovolj resno
Donko je izpostavil, da socialne delavke niso dovolj resno vzele stiske pokojne mamice otrok, ki je kar dve leti opozarjala na nasilje očeta otrok in se je zaradi resnosti situacije zatekla tudi v varno hišo. “Sedaj je napočil čas, ko lahko pomagamo otrokom in odpravimo to nevzdržno stanje. Vsaka minuta več, ki jo otroka preživita v rejništvu je preveč,” je dejal.

Po Donkovem prepričanju so socialni delavci popolnoma izgubili stik z resničnim življenjem. Poudaril je, da iz tega razloga nujno potrebujemo spremembe v tej stroki, pri čemer je izpostavil primer pogovora z ministrico Mrakovo, ki je izpadel bolj kot monolog. Najbolj pa ga je zmotilo, da je ministrica izjavila, da se sicer z zahtevami, da se področje glede skrbništva starih staršev uredi, strinja, ampak da naj bi namesto s predlaganim zakonom to uredila s svojim družinskim zakonikom. “Iz tega je razvidno, da takšni ljudje ne morajo zastopati tako odgovornega področja,” je dejal Donko.

S strani odgovornih ni bilo nikakršnih odzivov
Na odločitev sodišča se ni odzvala ne ministrica Mrakova kot tudi ne varuhinja človekovih pravic in premier Cerar, ki se trenutno mudi v tujini. To je po besedah poslanke S. Lep Šimenko nezaslišano glede na to, da zasedajo tako odgovorne funkcije v državi. Donko je še izpostavil, da bi se stroka pri reševanju problematike morala zavedati pomena čustvenega odziva, ne pa zgolj odločati na podlagi suhoparnega zakona.

“Zavzemamo se, da bodo stari starši lahko posvojili svoje otroke,” je dejal Donko in apeliral na odgovorne, da rešijo dramo otrok in pozval k razmisleku, v kakšni državi želimo živeti.

N. Ž.

 • janez zorman

  Človek dobi občutek, da Slovenijo res vodijo nesposobni kriminalci. Morilec (oče dečkov), očitno postopek pelje kar preko Mrakove in Nusdorferjeve – direktno iz zapora. To je še ena slovenska posebnost. Upam, da drugi konec palice nekoč useka “možače” na CSD – jih, po ministrstvih in samo klovneso Vlasto.

  • gušto

   Upam, da smo zdaj pa res že na dnu………………..vsaka vlada je slabša……

   • janez zorman

    Kot da vsaka vlada dela za ožji krog ljudi.

   • cornusmas

    Dokler bomo komunistična trdnjava…..lahko pričakuješ še slabše.Dno še zdaleč ni doseženo.

   • Nata

    Nikoli ni tako slabo , da ne bi bilo slabše ??

    • gušto

     Oh, ne straši me ! Od strahu imam že plešo.

     • Nata

      Ma , saj te ne strašim . Tako se samo reče , no .
      Pravijo pa tudi obratno – nikoli ni tako dobro…

  • Nata

   Hi……hi………morda pa le niso take možače ?
   Morda jim je pa ta odločni , možakar , ki je tak mačo , da en …..dva……tri …..zadavi svojo žensko , všeč ???

 • avtohtoni neandartalec

  Katolibanom se spet meša, družina so mati, oče in njuni otroci, dedki in babice so sorodniki, pomeni so v istem rodu, niso pa krvno neposredno povezani. Starši so dolžni in običajno sami hočejo skrbeti za svoje otroke, njihovi starši nimajo veze z njihovimi otroci, v tem je bistvo sodobne civilizacije, saj nismo v srednjem veku. Če se sorodniki razumejo med sabo, potem v redu, sicer morajo iti narazen, tudi bolj higienično se mi zdi, če vsakdo živi svoje življenje.
  Kaj se to pravi staršem zanikati pravico, da so rodili svoje otroke, kako nor in pokvarjen moraš biti za kaj takega, saj teh stvari se niti ne da zanikati, oče otrok je storil veliko napako, s tem bodo morali odslej živeti, edino praviljo, da jim je sodišče omogočilo neke stike, karkoli že to pomeni, ni pa res, da lahko iz zapora odloča o njihovi usodi, potem ko jim je umoril mater, sodeluje lahko in tudi mora, če želi otrokom in sebi dobro. Teh konceptov pravičmeži in poštenjakarji zgleda sploh ne ločijo, kaj pomeni odločati, kaj pa je zgolj sodelovanje pri pomembnih odločitvah, kot del splošme družinske terapije in končno rehabilitacije. Še enkrat poudarjam, nismo več v srednjem veku, ljudje imajo pravico do svobodne volje in razmišljanja, tako kot se bodo zmenili, tako pa za njih tudi bo, država se v to nima pravice mešati ali kogarkoli od njih v kaj siliti. Tudi, če se pojijejo med sabo, to ni naš problem ampak njihovo življenje, država je dolžna postopati po zakonu, ki niti približno ni tako nejasen kot ga želijo predstaviti. Postopki kot taki nas morajo skrbeti, kdo pravi, da je tudi v resnici tako kot nam opisujejo, kdo to preverja, se pogovarja z vpletenimi in nadzira strokovnjake, pri nas nihče, v to sem prepričan. Torej moramo spet verjeti na besedo, čeprav nam obe strani ves čas lažeta, že zato je trena vklopiti lastno glavo, kot državljanu mi še na misel ne pride, da bi se sekiral za karkoli razen temeljnih dejstev, ki so enaka za vse oziroma za sodjo prakso, ki je lahko uporabljena za vsakogar od nas, morala me sploh ne zanima, to so osebne stvari posameznikov. Saj so tudi sami lepo povedali, kje sta bila dedek in babica, ko sta se oče in mati kregala, zapijala in trošila denar na koncertu Šank rocka, zakaj se nista že takrat vmešala in zahtevala, da morata biti obzirna vsaj do lastnih otrok ali pa naj se spokata ven iz njune hiše, takrat ke bil pa zgleda dober mož njune zlate, pokojne hčerke. Drugi so še slabši, verjetjo zato, če bi človek pustil, da nas pumpajo mediji, potem so itak vedno drugi še slabši, saj zato pa so take novice, da se zarukani bralci počutijo bolje in vidijo, da gre nekaterim še slabše v življenju kot njim. Zato ta izrojena morala, ko bi radi človeka najraje pribili na križ in linčali v prisotnosti lastnih otrok, da bi se ljudje bali in bi vsi videli kaj se zgodi s takimi, ki se odločijo vzeti življenje v svoje rok. Prav takšni linči so najbolj ogabni, v celi zadevi se mi zdi donro edino, da so izpostavili kakšen podn so cemtri za socialno delo in v kakšni fašistični greznici živimo, kjer lahko gestapo ugrablja otroke iz vrtcev, čeprav bi se dalo vse lepo zmeniti in urediti tudi drugače, ampak fašisti morajo pokazati svoje gnile mišice.

  • cornusmas

   Ne piši zgodaj zjutraj…še nisi jasnih misli.

   • gušto

    Mislim, da gre za brezvestnega komentatorja z razmetanim podstrešjem.

    • avtohtoni neandartalec

     Saj to, tebi se zdi zgleda normalno razmišljati narobe, v resnici si mi zameril repliko pod enim drugim člankom in zdaj cornusu držiš štango, da bi naredil čim večjo štalo, če bi imel svoje mnenje, bi ga povedal.

    • karpelec

     Čas bi že bil , da bi se nekdo lotil pospravljanja podstrešja, ker drugače bo prepih odnesel še zadnje koščke inventarja.

   • avtohtoni neandartalec

    Jaz sem vedjo tak, jisem plačanec in mi ni treba paziti na vsako malenkost, sploh pa nisem kulturni marksist, da bi moral biti politično korekten. Pripadnost stranki, pripadnost firmi, pripadnost državi, meni to ne pomeni več popolnoma nič, vseeno je ob kateri uri me vprašaš za mnenje, vedno ti bom odgovoril podobno kot zdaj, za vas pa verjamem, da morate braniti svoje interese in investicije.

    • indijanka

     :) zakaj se čustveno odzoveš? V tej zgodbi so ti najpomembnejše pravice morilca, ki je že pred sklepnim dejanjem izvajal nasilje v družini. To ljudje težko razumemo, brez da bi se spraševali o politični pripadnosti.

     • avtohtoni neandartalec

      Sploh ne, saj je v zaporu in bo dobil kar si je zaslužil ali pa tudi ne, katolikom se blede, pravičneži in poštenjakarji bi radi izživljali svoje frustracije in vsiljevali svojo voljo drugim.
      Naravno dejstvo je, da smo ljudje sami od rojstva do smrti, pametni in moralni ljudje živijo v donrih družnah, ostali pač ne in zato niso nič manj vredni, sploh pa dedek in babica nimata veze z otrokom svojega otroka, ki nenazadnje podeduje samo košček njunih genov in itak niso bistveni za medčloveške odnose. Drugo polovico otroci podedujejo od staršev partneja, torej niso niti krvno del iste družine, če že govorimo o evgeniki.
      Povrh tega, so ti ljudje tudi zelo zlobni, če hočejo nekaj videti, potem jim sploh ne zanima kaj je res, obnašajo se kot Ku klux klan ozirom podobme sekte, čisto vseeno jim je kdo je koga ubil in tudi če sploh ne, samo da lahko širijo svoj verski fanatizem. Fašisti so pa še slabši, to se pa strinjam, v imenu države so sposobni narediti dobesedno vse, ker mislijo, da za nmiki stoji cel narod in izkrivljeno mednarodno pravo, kar je zanje več kot božanstvo, fanatike vsaj verska morala nekje omejuje, za psihoapte pa ni nič na tem svetu sveto.

     • Nata

      Katoliki, pravičneži , poštenjakarji ?
      A samo ti ?
      Ja , jaz pa upam , da je tudi kateri rdeč zraven , no ?

  • FraterMagnus

   zopet si začel na dobri začetni točki, ja družina ni vse, ampak pol si šel pa spet v skrajnost. Oče storil napako? Prej nepopravljivo škodo. Kar se tiče starih staršev, uredila sta potrebno, csd pa vloge ni oddal ministrstvu v odločbo. Le zakaj ne.

   Verjamem babici, ki pravi, da se otroka odtujujeta en od drugega. Če dovolj dolgo verjameš da si nekaj kar nisi, to tudi postaneš.

   Mislim tudi, da nimaš otrok. Sicer bi na zadevo verjetno gledal z malček modrejšimi očmi.

   • avtohtoni neandartalec

    Kakšna je razlika med napako in naklepnim dejanjem, jaz menim, da jo ni davil 10 minut zato, ker bi načrtoval tako hudobno dejanje ampak jo je ubil v afektu. Seveda je škoda, ampak, a ni zmeraj kadar umre človek?
    Otroka nista predmet, dedek in babica sama po sebi nista nič, otroka imata zdaj samo še očeta, ki bo v zaporu najbrž do smrti.
    Ni pa to njuna edina družina, mene moti predvsem dejstvo, da ju je država ugrabila iz javnega prostora in sorodnikom onemogočila stike, namesto da bi obe družini stopili skupaj in bi naredili vse, da ju zaščitijo. Dedek in babica morilcu svojega otroka verjetno ne bosta zmogla odpustiti, vendar tudi odkrito sovraštvo ni potrebno, ker ni šlo za načrtovan umor, lahko bi obiskala očeta v zaporu in se skušala dogovoriti z njim za varstvo otrok njune hčerke, če je bilo prej med njimi vse v redu in jima je dovolj zaupal, da sta lahko pazila na otroka medtem, ko sta bila s pokojno ženo zunaj, bi se lahko pogovorili kot odrasli in ne bi bilo takih problemov, ampak gleda ti ljudje ne znajo drugače kot na silo.

    • FraterMagnus

     ko enkrat dejanje storiš, ni več poti nazaj. treba se je s tem soočiti. žal v zaporu. škoda je vedno kadar umre karkoli. vendar gre življenje naprej. eni moramo stopati okoli z lažjim srcem, drugi s težjim.

     Se strinjam z začetkom drugega odstavka, samo ne vem od kje ti odkrito sovraštvo dedka in babice do očeta? Tega nista nikoli izrazila in izjemno plodno sta svojo želost preusmerila v učinkovit način obrambe družine ki sta jo pomagala postaviti in jima je pred lastnimi očmi eksplodirala.

     tudi umor v afektu je lahko samo izmišljotina in to prav dobro veš. nehaj s takimi relativizacijami umorov.

     življenje svoje hčerke sta pustila pri miru, saj je nenazadnje njena odločitev, s kom bo dobila otroka, in kaj počne v lastnem času. če bi imel otroke, bi verjetno na to gledal drugače.

     Nisi kot starš odgovoren za vsako dejanje svojih otrok. Će tvoj otrok ubije človeka, pač mora iti v zapor. Tudi če ga imaš še vedno rad. Tudi če je bil umor v afektu. Tako pač je. Družba in družina ni ista stvar. Zato je obramba družine tako pomembna.

     • tohuvabohu

      Tako je, družba in družina ni ista stvar! Družina je pravni, ekonomski, politični, socialni itd. subjekt. Družba pa ni subjekt, ampak abstrakten pojem v glavah vrlih družboslovcev, filozofov in ostalih FDV-jevcev. Obrambo potrebujejo subjekti, kot so posamezniki, družine, država. Stanje družbe je le rezultanta vsega tega.

 • indijanka

  Neprestano se mi zastavlja vprašanje, zakaj so potrebni tako skrajni ukrepi v zgodbi, kjer nasproti institucije stojijo skromni ljudje, brez posebne moči. Zakaj se je CSD poslužil tako skrajnega odzema otrok in sedaj spremembe priimka? Od kje premorejo toliko sočutja do morilca, ki je že predhodno izvajal nasilje v družini? Ne morem si misliti drugega, kot da se v ozadju s sodelovanjem očeta pripravlja posvojitev teh dveh dečkov. Nemogoce se mi zdi in kar srh me spreletava ob tem, da bi država uporabila tako silo proti dedku in babici, ki sem ju videla na televiziji, brez jasnega cilja, posvojitve. Popolnoma drži, da gre za ugrabitev, ki sicer ni zakonita v naši državi, je pa nihče nima moči preprečiti, ker CSDji postajajo najvišja oblika oblasti te države. Ni čudno, da je ministrica tako prevzetna..kdo ji pa more kaj?

  • gušto

   Hmmm – čudno, ne ? “……….stojijo skromni ljudje, brez posebne moči. ………………..”
   Vidiš ravno zato se to dogaja, ker gre za male ljudi. Če bi bili to “naši”, verjemi, da bi isti ljudje čisto nasprotno – drugače, urejali to žalostno zgodbo.

   • indijanka

    Ta država ne opravlja osnovnega poslanstva države. Ne varuje zunanjih meja in ne zagotavlja pravnega varstva. V njej nisi varen. Da o genocidu, ki ga izvaja preko čakalnih vrst v zdravstvu, ki jih lahko preskočiš s korupcijo ali samoplačilom storitve, sploh ne govorim. Fuj in fej!

    • avtohtoni neandartalec

     Neumjost, meje so varne kot še nikoli, pri nas ni problem premalo države ampak preveč, ja vidiš, da tiste kolome arabcev usmerjajo Nato ter Združeni narodi, tako je za njih najceneje, ob enem pa širijo paranojo in silijo zarukane ljudi, da si sami gradijo zidove okoli sebe ter se mučijo brez potrebe.

     • FraterMagnus

      mogoče so, vendar ne zaradi politike. zaradi srca ljudi, ki vejo kaj je prav in jih varujejo

     • indijanka

      Drži. Pa še pri tem imamo težave, da smo ljudje duhovna bitja in nam je v tej družbi nekdo programiral kolektivno zavest pri tem pa spregleda, da bi narodna zavest morala biti del nje.

     • FraterMagnus

      No, npr. Severna Koreja, ki omogoči svojim državljanom dostop do 50 spletnih strani, jih na ta način “programira”. Pa ne rabi nobene narodne zavesti, da je uspešna :)

      Narodna zavest je zame bolj neka samoobstojna kolektivna zavest, ki lahko temelji na zdravih ali pa nezdravih temeljih, pač imaš tudi narode z po 10 ljudi, stare od 2-3 leta, kar zame ni isto kot npr. Slovenci z dvatisočletno zgodovino.

     • krtmauen

      Slovenci smo starodaven, pa tudi svetovljanski narod. — Tako sta Jožef (po naše Joško) in Marija (po naše Micka) iz Neviodunuma okoli leta 25-30 popotovala po svetu in ko ju je zaneslo v Jeruzalem, sta si turistično ogledovala znamenitosti. A glej ga zlomka, ravno v enem od templjev ju premaga mladostniška navihanost, ki ji Slovenci danes rečejo fukotožje, in sli se ne moreta upreti, nego stopita vkraj za steber, misleč, da ju nihče ne vidi. Pa je imel Joško to smolo, da je Micka bila tiste sorte pupa, ki jo moraš danes odpeljati v Trnovski gozd, da nikogar ne moti njeno stokanje in vpitje, in so seveda prileteli vsi farzeji in pismouki in naključni firbci ter jo odvekli na trg ored templjem. Tam je sedel možakar in nekaj razlagal o ljubezni in pravičnosti in bratstvu in podobno, pa ju pripeljejo predenj.

      Dvignil je pogled, ju premeril od nog do glave – Micki se je še cedilo po stegnih, Jošku pa j iz rokava kukala fukcotica — in jima rekel:

      “Oskrunila sta sveto. Prekleta bodita vidva in vajin narod! Ne bo preteklo 20 vekov, ko nad vas prikličem nadlogo, kakor jih je moj oče nad Egipt priklical deset. A ta bo hujša od vseh desetih in se ji bo reklo komunizem. Mark maj vordz!” Potem je še nakaj nakladal o nekakšnem kraljestvu, ampak Joška in Micko so takrat že načevljali iz mesta.

     • FraterMagnus

      haha no pri fantazijski zgodovinski vulgarnosti pa niti jaz ne sledim več

     • von Rhein

      Narodno zavest uničujejo na vse možne načine.Cilj je v mnogočem dosežen.Ne postavi mi vprašanja kdo jo uničuje. Zaenkrat uporabljam samo zelo mile izraze kot npr.,drhal,sodrga,banda.Na zalogi imam še kaj, česar iz obzirnosti do drugih na forumu ne napišem.

     • Nata

      Ja, ampak narodna zavest pri komunistih ni bila zaželjena ! Glavna je bila Partijska zavest !!! Za crknit .

     • dob

      Večinoma mi gre na smeh, ko berem te komentarje (pa ne mislim s tem privoščljivega smeha) ker je situacija takšna, da povsod prevladuje zmeda. Kar je po svoje tudi logično.

      V seriji različnih tipov “ne-zavesti” je narodna zavest samo pogojno zdravilna, ne pa dokončno odrešilna. Vsaka “zavest” nekaj brani, varuje in zaščiti. Tako, kot kultura! Kultura in narodna zavest gresta skupaj.
      Zdaj pa predpostavimo, da vsebuje naša kultura neke elemente, ki so brezsrčni, neke navade, za katere mirno lahko rečemo, da bi bilo bolje, če jih ne bi bilo. Vsaka kultura ima tudi takšne navade.
      V tem primeru narodna zavest brani tudi te navade. Pa bi bilo bolje, ko jih ne bi. Vendar jih!

      Če gremo v ekstreme, je v kulturi Islama nekaj, kar je nečloveškega. Oni opravijo, da je to njihova kultura in to branijo. Ampak mene v mladosti ni prizadevala njihova kultura! To delo je lepo opravila naša, domača.
      Večina ljudi se preprosto vda lastni kulturi na milost in nemilost. Brani jo pred vdorom drugih kultur in sama brani v lastni kulturi tudi tisto, kar boli v tej kulturi. Njih boli, ampak oni to, da boli, preprosto zanikajo. Ponos prekrije bolečino.

      V trenutku, ko postanejo ponosni na vse, kar lahko zanikajo, to samo pomeni, da bodo to uporabili kot orožje proti nekomu, znotraj lastne kulture, in to bodo uporabili za svoje cilje. Hkrati se bodo pozivali, da samo branijo kulturo in identiteto svojega naroda pred izginotjem. Identiteta Majev in Aztekov je recimo bila, da živim dojenčkom izrežejo srce in jih darujejo bogovom za dobro letino in lepo vreme.
      To je narodova zavest. Ves svoj drek bodo poskrili pod Kulturo in narodovo zavest.
      V katerem primeru lahko rečemo, da je pri Aztekih bila njihova kultura pozitivna? v primeru, če so denimo v prejšnji svoji kulturi poklali (skoraj) vse dojenčke, v kasnejši pa samo izbrance. Ponos je pa v tem, da so starši bili “ponosni”, ker so smeli darovati svoje otroke za “višji” cilj!

      Zato je pametno pogledati, kaj koji kurac so tiste tisočletne sanje, s katerimi kučan navadno opleta, ko otresa svoj umazani gobec pred množico ljudi. Ki so seveda vsi izredno kulturni in narodno
      Zato sploh ni čudno, da vsaka diktatura vzdržuje mitologijo o tem, da bi pod vsemi drugimi kulturami in tujo diktaturo vse bilo še dosti hujše. Ko ljudje temu prikimavajo, se to imenuje narodni ponos. V resnici pa je to zanikanje lastne bolečine in potreb.

     • indijanka

      :) saj sem napisala, da gre za programiranje.

     • dob

      Maloprej sem gledal en video, v katerem šola zavrne šolarčka, češ da je mentalno nesposoben za učenje v šoli. Ravnatelj konča sporočilo, ki ga je materi sin prinesel iz šole, z nasvetom, naj ga mati sama uči. Mati otroku prikrije vsebino pisma ter mu ga narobe prebere: vaš sin je genij, zato vam svetujemo, da ga učite sami doma.
      Potem film pove, da gre za Edisona. Njemu se je to zgodilo.

      Sistemi funkcionirajo tako, da v vzgojo vštejejo vse tiste kretenizme, ki imajo za posledico lažje manipuliranje z ljudmi. Relativnost vrednosti takšne družbe postane očitna samo v primeru, če nekdo prebije te kretenizme in v nekem delu bistveno spremeni navade te družbe. Potem, ko jih prebije, se sistem hitro prilagodi. Iz novo privzete navade se nauči samo tega, kako jo izkoristiti za ustvarjanje novih kretenizmov.
      Potem jih uči, kot da so sveti in dokončna resnica in jih kot takšne vzdržuje in brani pred spremembo.
      Malo je manjkalo pa bi Edison pohabil Teslo! Naredil bi mu isto, kar je sistem naredil njemu.
      Če ne bi bilo matere, ki se je uprla sistemu (zaradi ljubezni do sina!) tudi Edisona ne bi bilo in vsega tistega, kar je ustvaril kot znanstvenik.

      Odnos mati-otrok prebije vse druge odnose, nadomestne in simbolične, kajti vsi drugi odnosi so samo ponovitev tega osnovnega. To je namreč tisti odnos, ki ga želijo diktatorski režimi uničiti in ga razvrednotiti, ker je nevaren diktaturam in režimom. Zato so si Rusi v času komunizma izmislili otroški vrtec. Trdili so, da je treba otroka socializirati, da ne bo pod vplivom matere, ampak države.

      Država bi morala biti nekaj povsem drugega, kot pa tisto, kar zdaj je. Vzgoja bi morala biti samo okvir, v katerem je svoboda nujnost.

     • indijanka

      Zanimiv komentar. Moja šestletnica mi je preden je zaspala opisala katere so po njenem najpametnejše živali na tem planetu. Šimpanzi in gorile ker so brez repa tako kot ljudje, žirafa ker ima dolg vrat in daleč vidi, slon, ker je mamut brez dlake in ima največjo glavo in možgane, delfin, ker je zanjo morski pes, morski psi bi morali biti pa mačke, ker imajo take oči in volkovi, ker ji je njihovo premikanje najbolj všeč. Malo za hec :).

     • dob

      Ti ji kar potrdi. Povej ji, da je tam en dob, ki misli enako kot ona.

     • indijanka

      Hvala. Bom. Moj zaklad je.

     • Nata

      +++++++++++++++++ “. Le nasmeh je bolj grenak “. . .

     • avtohtoni neandartalec

      Meni dol visi, če ti po pravici povem, če so legalno spustili k nam vso tisto bando iz Hrvaške, bosne in Albanije, ki so nas res prišli samo zatirat in ropat, naj pa še arabce, bo bolj pestro. Sem veteran, Slovenijo smo branili prav zato, ker so Hrvati poslali tanke na naše severne meje, danes razmišljam, če ni bila to moja največja napaka v življenju, mar bi ostal doma in se zase brigal, tako pa sem očitno posredno omogočil fašistom priti na oblast, nikoli si ne bom odpustil.

     • FraterMagnus

      V imenu vseh, ki tega niso storili, se ti zahvaljujem za to, da si posredno poskrbel, da živim v državi Sloveniji, kjer lahko govorim slovensko in sem Slovenec. Mogoče tebi ta opcija ne ustreza, ma meni je popolnoma vseeno, ampak pod titom in njegovo zapuščino ni šlo več naprej.

      Zdaj pa k tistemu kar te res muči. Mislim, da ni bila tvoja največja napaka to, da si branil našo severno mejo, ampak si hvečjemu očitaš to, kar si zaradi varovanja meje v svojem resničnem življenju zamudil in izpustil. Mogoče si pustil ljubezni, da ti spolzi iz rok. Mogoče se je zgodilo kaj tragičnega, in si zdaj očitaš, da nisi temu, ko je bil čas, posvetil več svojega časa.

      V tem trenutku se pa ne moreš nehati kaznovati zaradi tega.

      Vsak trenutek, ko slišiš tisto glasbo, se jih spomneš, vsak trenutek, ko stopiš na znano ulico, se jih spomneš.

      Spomin je treba spoštovati, ravno zato je prav da si zastopal Slovenijo. Brez tebe ti ljudje, ki so še zakopani pod zemljo, ne bi bili deležni istega spomina. Poglej, čez 25 let smo se komaj začeli pogovarjati o tem!

      Ampak živeti v spominu pa žal ne gre.

      Zato je čas, da si končno odpustiš.

      V resnici ti raje v imenu ljudi, ki so ti takrat zamerili, da jim nisi posvetil več časa, rečem:

      Odpuščam ti, sin.

      Zdaj pa pojdi v miru v dan, se raduj življenja, izkusi dežne kaplje, sprehodi svojega psa, pokliči tistega prijatelja, zopet izkusi srečo.

      “Išče te sreča, um ti je dan, našel jo boš, ak nisi zaspan.” -Valentin Vodnik, (3.2.1758 – 8.1.1819)

  • avtohtoni neandartalec

   Ne do morilca, nas se bojijo, in tistih verskih fanatikov zunaj, zato jim skrivajo identiteto kot bi šlo za kakšne hude mafijske kriminalce, ki jih vključijo v program za zaščito prič. Slovenija je fašistična država, mi ne znamo več drugače kot na silo, z otroki in civili se pri nas ukvarjata vojska in policija. Morilec ima še najmanj problemov, saj je sam vse priznal in ne more iz zapora. Vprašanje, kaj se še dogaja, ti tipi nimajo sto pik, ker nimamo pravega kriminala, se pač igrajo s nami, takorekoč trenirajo, v policijski državi je najbolj važno, da ostane državna avtoritativnost neomajna.

   • Nata

    Če se res bojijo nas , je v redu , a vseeno razloži , prosim…katerih verskih fanatikov ?
    Verskih fanatikov je namreč več vrst ( ravno pred kratkim smo se pogovarjali kaj vse je vera ).

    • tohuvabohu

     Nata, temu norcu ne boš prišla do konca, zato se ne splača truditi z njim.

     • Nata

      Joj, saj vem . Vendar sem jaz včasih trmasta kot tisti osliček pri tvojem nicku !!

   • cornusmas

    Ti,kaj pa si hotel povedati?

  • Johan

   Na FDV-ju razlagajo sledeče. Je samo človek moškega in ženske NI. To se uredi PO POTREBI Z OPERACIJO. Taki potem zdivjajo in se izživljajo nad ubogimi živalmi !

  • Borut Stari

   Edino realno se mi v tem primeru zdi, da ni pogojev za vrnitev, Ko vrneš blago zahtevaš vrnitev kupnine. Te pa ni več.

 • cornusmas

  AKM…..Nusdorfer….Čačinović…poslanci,ki so bili proti prvi interpelaciji……ena takšna druščina, je s tolikšno lahkoto zarezala v usodo otrok.Tako mlada…pa tako zgodnje izkušnje s sistemom,ki človeka melje in premetava sem ter tja.

 • VERZIFIKATOR

  Ana Mark Čopák

  ANKA POIMENOVANKA

  V noči, v mraku se ji redno sanja,
  da fluidna je identiteta,
  da imena so poljubno vzeta,
  zdaj je Ana, Anka, pa spet Anja.

  Kakor vzamejo poljubno se imena,
  isto Anka pač s stvarmi počenja,
  v mraku dolgoprstno se napenja,
  da postane stvar lastnina njena.

  Mrak zamenjala bi za temó,
  da ne vidi se odsev, ne senca,
  da nad krajo zgrne se demenca,
  da jemanje teklo bi gladkó.

  Zakopati v zemljo kot kopač
  Ana se je v mraku odločila,
  odtujeno bi tako poskrila,
  od obleke, čevljev do igrač.

  V zemljo zakopavanje kopaško,
  ne obnese v noči se, ne v mraku,
  se posveti vsakemu bedaku,
  da ravnanje njeno je čudaško.

  Vseeno se Anko tolerira,
  ker iz prave je nomenklature,
  dopustijo razne ji glazure,
  da kot Anja, Ana paradira.

  Pa nekje zalomi, glej, se Anki,
  ko oteti hoče bitja živa,
  v mraku, ko ne ve, kam naj jih skriva,
  gre po zlu ubogi naši znanki.

  Spremenila živim bi imena
  pa priimke, končno še zunanjost,
  v mraku se zatekla v vsako skrajnost,
  da ohrani se substanca njena.

  Ni imela sreče tukaj Anka,
  zalotili so jo pri dejanju
  in kljub Anje preimenovanju
  brž zavpili: »Anka Kleptomanka«.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + Spremenila živim bi imena ……….
   Substanca pa res taka , da je človek brez besed !

   • VERZIFIKATOR

    Se čudite, zakaj že ves dan molčim? Saj ste sami povedali, zakaj.

 • cornusmas

  Kaj pa romske družine?Večinoma tako mala stanovanja….tolikšno število otrok…..tam vse OK ?

  • gušto

   Tistih CD-ji niti ne povohajo.

   • Franc Šink

    Seveda ne.Pridejo v center, naredijo galamo,in dosežejo svoje.Vse zaradi ljubega miru.

 • janban

  Ta baba je zmešana, ona misli da je bog, tipičen primer sam sebe naveličanega javnega delavca.

  • avtohtoni neandartalec

   Take čarovnice ne hodijo v službo ampak so poklicane na določeno javno funkcijo, odzovejo se na klic višjih avtoritet, žrtvujejo se, za vrednote gre, to imajo zgleda neko sekto ali kaj takega.

   • Nata

    Ja ……so pa med njimi tudi čarovniki !
    Ti so pa ” capo di banda ” .

 • Poštenje velja

  Klin se s klinom zbija.

  Vzeti njene otroke in jih dati v rejo mavričnim .

 • totex39

  Epilog te grozote pa je še to, da so dopustili, da morilca lahko obiskujeta otroka. Pri tej zgodbi lahko ostaneš res brez besedi s kakšni kriminalnimi ukrepi se te ljudje poslužujejo.

  • gušto

   Seveda, če pa jim morilec matere obeh dečkov “drži štango”, da lahko izvajajo svoje frustracije.
   Najmanj ministrica in varuhinja morata odstopit.
   Tudi varuhinja ni laikinja, da ne pozna teh zadev. V Belem obroču, se je s podobnimi zadevami srečevala, da o delu na tožilstvu niti ne bi.

   • avtohtoni neandartalec

    Varuhinji takrat ni nihče gledal pod prste, to pa ni več samo Beli obroč ampak se pleše še kakšno drugo kolo, saj niso bili ravno taki reveži.

  • avtohtoni neandartalec

   Če sama hočeta, zakaj ne, saj otroka nista naredila nič narobe, za nju dva bo vedno očka. Predstavljaj si, da bi se to zgodilo tebi, verjetno bi hotela čim prej razčistiti in nekako živeti naprej, čez 30 let, ko bo prišel ven, se bodo lažje pogovarjali, če jim bo že zdaj jasno kaj se je sploh zgodilo in zakaj. Zakaj jima je ubil mamico, zakaj jim je uničil dom, zakaj bo preostanek življenja preživel v zaporu, zakaj, zakaj,… to otrok pri teh letih venomer sprašuje, ker se šele uči razumeti svet odraslih. Iz tega stališča, ima gospod Vodeb prav, če bodo preveč vpletali otroka v razne postopke, bosta še sama postala kriminalca, če pa bi demonizirala očeta, lahko postaneta še kaj hujšega, najbolje se je soočiti z realnostjo kakršna pač že je in čim manj vpletati bedake, ki ne razumejo in tudi nočejo razumeti ničesar kar ni povezano z njihovimi osebnimi frustracijami.

   • Nata

    Zato pa naj že hitro razrešijo problem .
    Pa se bo malo , ali nič govorilo , a ne ?
    Ja , čez 30 let se bodo lahko pogovarjali , sedaj pa resne !!
    Uboga fantka . Bog ve , kako jima je v resnici ?

 • Olga

  Morali bomo na cesto in nagnati to arogantno nesposobnico!
  Morilec matere otrok ima še vedno roditeljske pravice?!! A njemu, ki je bil že prej nasilen in je morala zaradi njega mati v varno hišo in so se ga vsi bali, bodo pa po prestani kazni zaupali otroke?!! Tačas lahko otroka obiskujeta morilca?!!

  • avtohtoni neandartalec

   A lahko staršem kdo prekliče naravno dejstvo, da so zaplodili in rodili svojega otroka mogoče? Tega ne zmore niti Bog, tako posebno in unikatno je vsako življenje, nekatere stvari so nespremenljive in večne.
   Ne znate brati zgleda, morilec je v zaporu in trenutno ne odloča o ničemer bistvenem, lahko pa sodeluje v skupinskih terapijah in se trudi rehabilitirati, treba je upoštevati tudi morebitno željo po srečanju otrok, ki ne želita ostati še brez očeta.
   Večina civiliziranih držav pozna podobne zakone, dober oče ne bo nikoli več, ni pa treba zato delati še večje panike kot je itak in travmatizirati do nezavesti. Nenazadnje ni šlo za naklepni umor, če se me motim, je pisalo, da jo je zadavil, vprašanje v kakšnem stanju je bil in koliko se je zavedal, ker človeka je treba daviti kar nekaj časa preden ostane brez kisika in umre. Morilci tako ne komplicirajo, sem hotel povedati, zmešan je in ni za med ljudi, ampak počasi bo orišel k sebi in bo moral živeti s tistim kar je naredil, one družine pa tudi.

   • FraterMagnus

    in zdaj misliš, da ker si izšel iz takega sranja, in si se prelevil v nekakšnega (rehabilitiranega) posameznika, misliš, da je tovrstna pot primerna za vsakogar, da ni nihče kriv za svojo situacijo, ampak so ga sile razmer prisilile?
    Težka bo, stari, težka. Kdor zagreši umor, ima jasno napisano kaj sledi: Čuza. in Pika. Če ne bi hotel sedeti v njej, bi lahko o tem razmišljal preden je umoril mati svojih otrok.

    • avtohtoni neandartalec

     O kazni ne bom debatiral ker ne poznam zadev, verjamem pa morilcu, ki je svoje dejanje takoj priznal in bo zagotovo odsedel oziroma kako bo pač končal.
     Pusti patetiko, to so izjemne življenjske okoliščine kakor koli obrneš, jaz si mislim svoje, drugi imajo pa svojo teorijo, ni dobro iz tega delati še hujšo tragedijo in dodajati neresnične elemente, kazen je tudi rehabilitacija in to mora biti dovolj, svojci pokojne se bodo morali naučiti živeti s tem kar se je zgodilo, ne pa z dramo, ki so jo zakuhali mediji in še kdo. Je pa prav, da se o tem menimo, lažna morala res ni za nikamor, bolje je ostati objektiven in nepristranski.

     • FraterMagnus

      se strinjam, da drama, ki so jo zakuhala mediji, ni najboljša stvar, vendar, jebiga, dotlej nismo nič slišali o CSDjih, katerih delo ni bilo dobro – že za časa juge

     • avtohtoni neandartalec

      Ti dam za prav, saj to tudi sam ves čas predlagam, treba je ustanoviti občinske in vaške pisarne kamor naj pride vsak oškodovan občan povedat zakaj pri nas ne more živeti, zadeve pa naj se objavijo na javnih portalih in rešujejo na Evropskih sodiščih, če se doma ne da zmeniti. Tako bi hitro postalo jasno kaj vse je pri nas narobe in bi se dalo marsikaj popraviti, dokler se samo deremo kot goveda, mene ne bo na ulice, ker ko bomo enkrat tam, potem dialektika odpade in se lahko gremo samo še zakon evolucije, preživetje močnejših in bolje oboroženih, pardon, prilagojenih. Potem nimaš kaj več razmišjat, najprej streljaš in potem vprašaš, kot rečejo v kavbojkah preživeli poberejo mrtvim vse kar so kdajkoli imeli, imajo in bi še kdajkoli imeli.

     • FraterMagnus

      to žal ni v interesu politike, ki je filter, ventil za odobritev tovrstne zadeve.

      Če pa sds to predlaga, pa se jo javno zasmehuje kolikor se le da.

      to, da si rahlo sadističen tudi ti, je vidno, ni treba posebej omenjati še ne vem kakšnih znanstvenih razlogov za to da se rad pogovarjaš o streljanju in mrtvih in o kanibalih. Verjetno nisi tak že od rojstva, pa vendarle, mamo kar mamo.

      Mogoče pa le pogrešaš streljanje in že dolgo nisi bil na strelišču? Pa reci da ni dobra ideja?

   • Nata

    Ja, seveda bo prišel k sebi . In takrat bo potreboval svoja fanta , ki sta zaradi njega že v rosni mladosti prestala hude preizkušnje .Kako pa veš , da ne želita ostati brez očeta ?
    Dej , dej , no !!

    • avtohtoni neandartalec

     Saj se ne delam pametnega, pojma nimam kako mora zgledati taka tragedija, dvomim pa, da bosta otroka zamolčala očeta, enako kot ga tudi ti ne moreš svojega, pa če je bil dober ali slab, je le oče. Ne gre za normalne odnose temveč kako se bodo soočili z resnico kaj se je zgodilo, pa če se bodo še kdaj videli ali ne, neke stv

     • Nata

      Otroci niso neumni. Marsikaj razumejo . Vendar so te okoliščine pri teh dveh fantičih kar hude.
      Zato ja, čimprej razčistit , a ne prekmalu .

 • karpelec

  Vsak dan pride na dan nekaj novega in nekaj norega.Tako noro , kot se pa ta primer odvija, pa presega vse meje. Take peripetije se dogajajo samo še v Culokafriji-Holivud je amater ob tem.
  Skratka ostajam brez besed.

  • avtohtoni neandartalec

   Lepo, da lahko tudi povprečen Slovenec enkrat vidi kaj dela fašistična država z neopaznimi in nepomembnimi državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ker te tragedija so bolj naša stvarnost kot pravljice, o katerih na splošo poročajo režimski mediji. To še ni nič, zgodba je postala odmevna samo zato, ker jo rimokatoliška cerkev na Slovenskem zlorablja za sprememne zakona ter širjenje svojega moralnega učenja, da bi postali bolj podobni razvitemu zahodu skratka, vsaj na ekranu.

   • FraterMagnus

    aha, očitno imaš res problem le z družino. ali si odrastel brez nje, ali pa ti je izjemno slabo stregla, in si si mogel najti nadomestno družino. verjetno to, čemur ti zdaj rečeš družina, predstavlja nekakšen krog prijateljev.

    zato si verjetno tudi ne upaš ustvariti družine. Misliš, da če si izšel iz takšnega sranja, ne more iz tega nastati nič dobrega. Nekako, ne čutim, da bi ljubezen pronicala skozi tvoje življenje. Moraš se malo prepustiti. Koga novega spoznati. Spoznati, ne samo seksualno, ampak tako, zares, in se tudi čuditi da bi nekdo rad spoznal tebe. Verjetno te hoče, samo se ne pustiš. Tako trdno se oklepaš.

    • avtohtoni neandartalec

     Sploh ne, na žalost mi je disqus zbrisal komentar med osveževanjem in ni shranilo besedila.
     Imel sem čudovito otroštvo, v ulici nas je bilo veliko, vendar niso imeli vsi tako srečo, že takrat so otroci odraščali ob zapitih starših, bolj kot ne sami. Spreminjati se je začelo šele z osamosvojitvijo, ko so se ljudje prodali in pridružili raznim mafijskim sektam, kriminal ni tak vzrok razkroja Slovenske druž!!ž

     • FraterMagnus

      aha seveda, takrat se je vse kar naenkrat začelo :)

     • avtohtoni neandartalec

      Po osamosvojitvi, ja, ko so udbaši naravnost povedali, da se ne bojijo več Beograda in lahko delajo kar hočejo, ker imajo naš denar. Ostali so dolžni, uničili in zatrli so vse kar ni bilo njihovo, nastavili svoje izmečke na vse javne funkcije, po mestih pa so začele strašiti fašističme bande in pretepati ljudi, medtem ko je policija gledala nekam vstran, sodišča pa so potem čez noč naredila mir, ko je bilo že vsega komec in je zavladal čudni družbeni red, ko so razslojili občane na tri razrede in so bili lahko samo tiho, če niso hoteli pristati v tretjem, od koder ni več poti nazaj. Prej smo bili družina različnih, a enakovrednih članov, po fašističnih čistkah pa je imel samo še glava družine denar in nekaj vpliva na lokalno politiko. Saj veš kako je pri kanibalih, ko je kriza, pač snedejo par najšibkejših in neprilagojenih, in Slovenske družine naenkrat ni bilo več, kdor ni bil zraven, je proti njim.

     • FraterMagnus

      družina različnih, a enakovrednih članov my ass. dobro vemo kdo je dobil funkcije in kdo ne. to se nadaljuje tudi danes. danes so le še dodatni pogoji “dobro vlečeš”, “si odvisnik”, ali td.

      Pa prosim ne uporabljaj izraza fašizem, ker to predstavlja res pač italjansko sceno, ki pri nas ni bila tako ključna kakor pač sadistični partijski komunisti.

      Sadizem ni isto kot fašizem.

      Kar se tiče pa sodišč in policije, so le nadeljevanja bivše milice in sudij, saj to vsi dobro vemo, brez reforme sodišča smo pristali v ti “lumpenproletariatu”.

 • Unikatna

  Svinjarija…drugače se ne morem izraziti!

  • avtohtoni neandartalec

   Se ti zdi, sploh po vse tistih novicah o povojni moriji?
   Dejstvo je, da mi me vemo kaj se je dogajalo, mi ne vemo kako se počuti oče v zaporu, ne vemo niti, če je od umora dalje res videl svoje otroke, govori se samo o nekih pravicah, ki jih sicer poznajo normalne, civilizirane države, ampak to še ne pomeni, da tudi pri nas veljajo oziroma kako naj bi se izvajale. Vemo pa, da starša umorjene zelo trpita, na nek način še bolj kot dva mlada otroka ter njeni ostali otroci, ki so že šli na svoje, trpi tudi družina morilca, s katero so se zgleda že zadavnaj razšli, glede na to kdo je pazil na otroke, medtem ko sta šla tragična zakonca na koncert Šank rocka. Nič me vemo, samo zdi se nam, da so stvari tako preproste in očitno, smo zgleda vsi sami zgledni krščani, doma iz dobrih družin kakršnih je Slovenija nabito polna, sploh od osamosvojitvenih migracij dalje.

   • FraterMagnus

    upam, da se nekdo, ki umori človeka, v zaporu ne počuti preveč dobro. kazen mora biti vzgojna.

    to s šank rockom pa tut ne vem, a ne maraš šank rocka, ali pa si resnično zaskrbljen glede pivskih navad starih staršev, in meniš da si zaradi alkoholizma ne zaslužita vzgajati otrok. kar nima zveze s tem, kje sta žurala, meni zgledata glede na to kar praviš bolj nekakšna super stara starša, pri teh letih vidita sceno okoli sebe in pravta, ja nč kaj nam pa druzga ostane? da sta tiho doma in v anonimnosti komentirata na nova24tv, kot npr. ti? ;) imata vsaj jajca, in jajčnike

    • avtohtoni neandartalec

     Ljudje smo svobodna in socialna bitja, če nam kdo vzame te pogoke, nujno trpimo, me glede zakaj in za koga gre. Ampak od kdaj kazen ni dovolj, saj mi nismo Bog, da bi sodili drugim, zase naj se vsakdo briga, pa bo takoj več pravice, ne pa da se cela policijska država trudi, da izolirani in žrtvovani posamezniki čim bolj trpijo, kot da smo neki kanibali, ne pa odrali in razumni ljudje. Ni vse črno nelo, dobro in slabo ne obstaja kot tako, marsikaj ne vemo in ne bomo nikoli zvedeli, vemo pa, da država laže, zame je to dovolj, da sem kritičen in previden.
     Ni problem rock ampak šank rock blagovna znamka, ki jo promovira ta bend, gre za ideologijo in kulturo posebne sorte zarukancev, ne samo za glasbo in žur.
     Kar se pa mene tiče, nikar me skrbi, življenjske izkušnje lahko opisujem in prenašam prav zato, ker slišim marsikaj od ljudi in neprestano kaj raziskujem, koncerti so bili pa sploh moja strast in sem spoznal tudi različne vrste obiskovalcev, ki jih zanimajo določene manifestacije, zato to vem.

 • totex39

  Kako jo tudi ni sram, da javno izjavlja, da se ne čuti objektivno kriva. Cerar pa vsaj v tem primeru misli malo z glavo, da taki zmešani babnici ni več zaupati in jo treba kazensko ovaditi in vse njene somišljenike.

  • Aton

   Seveda ni kriva. Njeno krivdo je prevzel Cerar!

 • MEFISTO

  Jaz pa skromno mislim, da koroška dečka vzgajajo za udbaša.

  Priimek so jima spremenili, da bosta v konspiraciji lahko bolj uspešna pri svojem operativnem delu.

  Recimo, tudi toteks39 je bil še včeraj janez cepec, jutri bo pa znabiti že Jovo Jamnica.

  Pa ga primite za rep, če ga morete.

  • FraterMagnus

   se strinjam. eksperimentalno delo, naslovljeno “študija uporabe enakih razvzgojnih metod na primeru avtista z referenco njegovega zdravega brata”. post-doktorat.

   • indijanka

    Hmm..misliš? Spoznanja nemških psihologov in zdravnikov do katerih so prišli v koncentracijskih taboriščih so vendar prepovedana. Zakaj bi bilo s komunističnimi metodami drugače?

    • FraterMagnus

     Uradno seveda ne.

     Ker to, kar je prepovedano, pa naši državljani res upoštevajo, kajne?

    • avtohtoni neandartalec

     Seveda so se zgražali mad eksperimemti na ljudeh, ampak če so jih nacisti že opravili, hja… v glavnem, vse vodilne znanstvenike so si odpeljali v svoje zmagovalne domovine, kjer do danes nadaljujejo delo, v demokratičnih ustanovah in na bolj humane načine. Mehki fašizem pač, tudi zajodna buržuazija bi rada živela večno in štancala popolne vojake, da jih bodo varovali in umirali za njih, saj zato pa imajo denar, ker ga znajo ukrasti in braniti.

  • totex39

   Ne me provicirat, ker bom zahteval javno preveritev v DISQUS kdo je ta, ki se javlja pod mojim nickom. Sem že vložil zahtevek.

   • MEFISTO

    Tudi mene zanima, kdo me je včeraj obsodil na smrt.

    Totex39, nasvidenje nad zvezdami!

 • domovina mili dom

  Si predstavljate to babnico v uniformi s peterokrako na šapki leta 45. Take so kosile s koso po nedolžnih otrokih s Petrička, v Hudi jami, Krimski jami in še …….
  Ko daš takim sado osebkom oblast v roke, se bog usmili naroda.
  kopač
  brglez
  kordiš
  kučan
  in zunanji sodelavci v javnih hišah rtv,delo dnevnik, mladina.

 • Botoks

  Socialni inženering,ki se ga gre ta sociopatka že leta me ne preseneča.Preseneča me samo neznosna ponižnost prizadetih v teh eksperimentih..

  • avtohtoni neandartalec

   Dragi moj, ja kje pa ti živiš, vprašaj malo ljudi okoli sebe, čisto nič si ne moremo pomagati, fašisti lahko delajo z nami kar hočejo in vse obrnejo na glavo, država laže, podtika in hinavi kot cigan, bolj kot se upiraš, bolj postanejo brutalni in krvoločni, bolj in dlje trpiš, pomagal ti ne bo pa v tej prekleti deželi prav nihče, ker vsi vedo, da potem bodo še njih, spremenilo se ne bo pa nič.

 • Antonius

  Izvoljena kamarila mirno ugrabi dva otroka, pred dotično ministrstvo nas pride pa zoper ugrabiteljsko početje protestirati manj kot 100 pretežno starejših in starih.
  Banda uzurpatorska si v svoji aroganci dovoli vse, ker ve, da smo Slovenci v večini kot potrpežljivi osli.
  Človek se sprašuje, kaj se mora Slovencem še zgoditi, da v bran svojih pravic premaknejo nezainteresirane riti in se protestno uprejo.
  Vsakokrat sem opazoval mimoidoče, ko smo se v Miklošičevem parku zbirali za protest pred sodiščem. Niti ENE besede podpore nismo bili vredni. Njih se politikantska zloraba sodstva ne tiče, mi smo jim pa kot nekakšna ne bodi ga treba, “razgrajaška” napota sredi parka.
  V pišmeuhovski ravnodušnosti in prepričanju, da se mene problemi drugih ne tičejo počiva vzrok, da si izvoljena kamarila dovoli kar ji pade na pamet.

  Edinemu davku, davku na neumnost, bi se slovensko ljudstvo, ki voli kleptomane in ugrabitelje v vlado in parlament, zagotovo uprlo, ker bi hotelo združeno dokazati, da je pametno. Pa je res?! Davek na neumnost bi nam odgovoril na to vprašanje.

  • von Rhein

   Apatičnost,nezainteresiranost za usodo drugih,razdvojenost in medsebojni prepiri ,občasno nagrajevanje z drobižem,največ z lažnivimi obljubami.To so sestavni deli strategije banditov,ki so skoraj dosegli cilj.

   • Duhec

    Zakaj bi se matral, delal, tvegal za nekoga, ki se zate niti v sanjah neb???

  • avtohtoni neandartalec

   Zelo preprosto, nihče normalen ne razume, da lahko država kar tako ugrabi otroke, vendar tudi noben moški in oče ne bo dovolil, da mu lahko nekdo vzame otroka in ga pusti pri ljudeh, ki jim ne zaupa oziroma noče, da je otrok tam, zato večina Slovencev me podpira ne države in ne Primčeve kvazi civilne iniciative.
   Opoziicija začne dobro in takoj vse zajeb*, ko namesto razuma in empatije, predlaga neke svoje katolibanske, fevdalistične alternative, zato pa pravimo, da je cela država gnila, leva in desna, simpatiziramo z navadnimi državljani, to pa je tudi vse, če opozicija ne,zna ponuditi boljše altermative, naj pač postopajo zunaj sami, saj se tudi za njihove riti zgleda najbolj gre. Nismo vsi zarukani, propaganda in streotipi nam gredo vsem na živce, ker vemo, da ni vse res, čisto nič ne učinkuje, saj nismo vec v nacizmu, znamo si predstavljati alternative in razmišljati s svojo glavo, predvsem pa imamo izkušnje, zato v tej gnili državi nihče več ne zaupa nikomur, ker res ne veš več kdo je bolj nor.

   • Antonius

    Če bi vam eksplicitno zaračunali davek na neumnost, tega zagotovo ne bi niti opazili.
    Sicer pa, da vas potolažim, že plačujemo davek na neumnost, ki nam jo zaračunava vlada, pa tega z vami vred še nihče ni opazil, jaz sem pa tudi tiho. Opazujem, kdaj, če sploh, se bo komu Slovencev prižgalo.

    Na vaše brezvezno spotikanje in nebulozne umotvore ne bom odgovarjal. V kolikor ne boste prenehali težiti z vašimi neandartelizmi, bom uporabil ponujeno možnost in vas blokiral.
    Človek, pri mojih letih, težko zapiše pa vendarle bom. Po portalu se razmetavate kot, da vas daje driska!! V vsakega se vtaknete, mu solite pamet in se nanj poserjete.
    Odjebite, rečejo mladci v današnjem žargonu. Skenslajo pa bolj računalničarji.

    Ps. . A sebe čisto nič ne spoštujete, da ste tako nasilen do drugih? A nimate nobenega praga, meje dovoljenega, spoštovanja sebe in spoštovanja drugih, ki drugače razmišljajo.

    • avtohtoni neandartalec

     Temu se reče razmišljanje s svojo glavo.
     Kaj naj ti sploh odgovorim, če pa čez tri odstavke udrihaš čez nekaj, kar obstaja edino v tvoji glavi, majbolj čudno ze mi zdi, da se zgleda nič ne sprašuješ kaj te sploh iritira, če imaš svoke mnenje, zakaj ga preprosto ne poveš in razložiš v čem se motim. Saj se samo menimo, ti poveš, jaz povem, ponavljati se pa ne mislim, boš moral sam poskrbeti za svojo izobrazbo.

    • rrrrr

     Pošten odziv kultiviranega nekultiviranemu. Odlično!

  • rrrrr

   Mislim, da bi se slovensko ljudstvo toplo in ganjeno odzvalo tudi na morebitni ( Antonius, ne kliči hudiča in kamarili ne dajaj idej!) davek na lastno neumnost, a le pod enim pogojem: če bi ga prej reklamirala RTVSLO, ki jo ravno tako poganjajo položnice neumnih državljanov. Kamor je šel bik, naj gre še štrik.

 • Nata

  Pravzaprav se kar naprej nekaj razburjamo , a zadeve lepo ” v miru ” tečejo naprej !!
  Vzamejo fantiča direktno iz vrtca , dajo v rejništvo , spremenijo priimek , sodišče nekaj odloči ( ampak to se tiče samobabice , ne vnukov ) , ministrica pa še naprej dela vse po zakonih ???
  Čakaj , no ? izgleda , da je res po zakonih . Pri nas se nobeni stvari več ne čudim .
  In tako gre , lepo počasi naprej proti cilju !
  Dečka bosta ostala , tam kjer sta sedaj .

  Pa vemo , kdo so rejniki ? Ime in priimek ??
  Če bi bili ta pravi in se jim ne gre samo za denar , bi se dečkoma že zdavnaj odpovedali .

  Jaz bi jih skrila , kot takrat g. Munc! Ampak , njega so hitro ” sanirali “? Torej , če sodiše dobil befel , lahko tudi hitro dela . Zanimivo !!

  • avtohtoni neandartalec

   Munc je naredil tisto kar je bilo takrat edino prav in je drago plačal za svoj pogum, take fašisti takoj kastrirajo, isto kot nekoč okupator, mora biti upor v kali zatrt, uporniki pa ostro kaznovani, tako ostalim še na kraj pameti ne pride, da bi jih posnemali.
   Pomagal je očetu, ki so mu prepovedali videti lastnega otroka, v tem je bilo bistvo, če se ne motim, je bila punčka za talca pri maminih starših ali nekaj takega oziroma so jo skrili pri dedku in banici očeta, ne spomnim se več za kakšno zmedo je šlo, skorumpirana država je spet kazala mišice, tega nisem pozabil.

 • MEFISTO

  Cerar bo moral ukrepati.

  Ker mu še na misel ne pride, da bi začel pri sebi, se bo moral znebiti pedrske mamice.

  • Vztrajnik

   On razmišlja. Pri rderči bandi lahko samo narod ukrepa. Ta še spi.

 • MEFISTO

  Komunisti še vedno vsako leto z velikim pompom obujajo spomine na ukradene otroke v letu 1942 v zbirnem centru v Celju.

  Leta 1945 pa so to počeli sami in s tem tudi v letu 2016 niso prenehali.

  Leta 1942 je to počel okupator, v letu 2016 pa to dela rdeča ljudska oblast.

 • Duhec

  Tudi morilci imajo pravice….

  • gušto

   Glede sebe, kolikor jim jih zakon dopušča, ampak ne do otrok njihove lastne matere, ki jim jo je zverinsko ubil in otroke napravil sirote.

   • Duhec

    Zakoni, sistem jim jih dajejo…. tko pač je.

    • Vztrajnik

     Sistem je rdeč še danes, zato so takšni zakoni.. To je zato, ker narod še vedno spi.

     • Duhec

      Ja, se strinjam…. so pa morilci v Slo med najbolj bednimi na celem svetu in majo pravice. Men so sam1x v življenju sodli in glih zarad morilca. In ta gnoj je na sodišču reku, da se me boji, da se boji za svoje življenje, da naj me dajo v pripor do sodbe, ker baje nism normalna, ko mi poči film. Pa je pol vse padlo v vodo… ker sm se vse zmenla, ta izrodek ni vedu, da ne bo mel pravic.

     • avtohtoni neandartalec

      Sistem je fašističen, imamo najhujše zakone in kazni v Evropi, pa najslabše zapore, najvišja kazen je bila v SFRJ 20 let, danes je 30, pa še marsikaj si lrivoščijo prej, vmes in potem.
      Ponavljate neumne stereotipe, kot papige, to policija in pravosodje lažejo, da so naše kazni mile in zapori hoteli, v resnici smo med najslabšimi.

    • avtohtoni neandartalec

     Čudno, da so na koncu vsi obsojeni na maksimalne kazni in dajo čisto mir, kot bi jih mučila inkvizicija, ne pa procesirala in rehabilitirala pravma, sodobna država. Največkrat se ubijejo, čudno, ko jih pa itak neki čudežni odvetniki rešujejo in jim gre bolje kot v hotelu. Ker jih ne, Janša je pri nas edina izjema, nikakor pravilo, pa sploh ni šlo za umor ali kaj takega, samo za indično korupcijo.

     • Duhec

      Sam 1x se je zgodlo, da je golazen dobla max kazen in še neki zraven, posebne privilegije. 1x v 25+ letih.

     • avtohtoni neandartalec

      Koliko je bilo pa primerov (1?), kaj pa so naredili ljudje, da so si zaslužili najhujšo možno kazen in nenazadnje, si prepričana, da so bili vsi res krivi? je bil zapor vse kar so dobili, so se izvajali še kakšni drugi postopki, so se obtoženi kaj pritoževali mogoče, kdo so bili pa njihovi odvtniki? Tudi jaz poznam koga, pri mas dobijo navadni reveži, ki niso celo življenje naredili nič narobe po 30 let stalnega zatiranja in represije, kaj šele morilci, te izrojen sistem popolnoma uniči in nadzira do smrti.
      Razen svetih krav, oni pa lahko, posameznikom pri nas zgleda nihče nič ne more, to je pač vojska vladajočih vaških oligarhij.

     • Duhec

      Vsi po vrsti so si zaslužli…

     • avtohtoni neandartalec

      Seveda, oni so bolezen, ti si pa najbrž zdravilo, a,ne.

     • Duhec

      Nism si prizadevala, da bi jih ozdravla… tko da, ne…. nism.

  • MEFISTO

   Zato želim totexu39 dolgo življenje.

 • črnaovca

  In kje se je vse skupaj dogajalo v rdečem knapovskem Veleju. KO bi Kopačeva sedaj vsaj razhajkala tisti zavod in nagnala tiste ki so odločali in izvedli odvzem, ne vodilni se tam še vedno oklepajo svojih stolčkov, ja kam pa lnaj gredo zgube če jih naženejo in ravno za to ker Kopačeva že po prvi sodbi ni ukrepala mora iti. Res je tudi da sodišče izreka čudne sodbe, odvzem je kao nezakonit a zraven ni sklepa da se dečka vrneta. Vse skupaj hudo smrdi in ve se kdo najbolj meša ta kakec

  • avtohtoni neandartalec

   Na Celjskem je marsikaj zakonito, ampak izključno zato, ker zadeve nikoli ne pridejo do visjih sodišč, kar je zgodba zase.

 • if

  Ministrica Kopač Mrak, v zgodnjem delu prispevka v ODMEVIH 19.10.2016 http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174432953 (od 4:30 minute naprej) je 6. aprila izjavila “odločitev CSD je bila prava”,
  V teh ODMEVIH oholo nastopi tudi odvetnica CSD Velenje Simona Marko https://www.facebook.com/odvetnicasimonamarkoposlovno/ (od 9:00 naprej).

  ODMEVI 20.10.2016, http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174432731. Velja videti, poslušati, dojeti nesprejemljivo šibek domet nekaterih poslancev po kriterijiu “demokracije”.
  Tukaj uporabljene besede “šibek domet” so mile, pravi opis omogočajo trše besede.

  Država je v očitnem popolnem moralnem in vizionarskem razsulu zaradi ljudi na pomembnih državnih in drugih družbenih funkcijah, ki delujejo le še na temeljih laži, napuha, uzurpacije.
  Oholost in nezrelost sta postali stalnici vseh levičarskih vlad, v sedanji dokazani tudi v sporočilu Mira Cerarja Avstriji naj odpravi nadzor na severni meji.
  Dobil je direkt košarice avstrijskega kanclerja v obliki “zahtevam podaljšanje nadzora”.
  ________
  Učinkovala bo le ulica ali ustrezen volilni rezultat.
  Tretja pot je propad Slovenije, oziroma, če slovenstvo tega ne vidi, to dopušča, ne ukrepa, podpisuje svoj dokončni zaton!

  • Nata

   Dovolj bi bil množičen obisk volišč. Če že na proteste ljudje ne želijo iti.

 • Duhec

  Čudno, da ti lohk vzamejo otroka in baje nič ne morš.

 • KIKI

  Prepotentna, vase zaverovana oseba, tovarišica ministrica Mrakova, je opravilno nesposobna oseb in bi ji bilo potrebno takoj pobrati njene otroke in jih dati v rejo! Če bo veliki mali sivi palček to zahteval, bo to tudi naredila;
  Bojim se, glede na njeno zagovarjanje enakopravnosti pravic do posvojitve otrok istospolnih partnerjev, da sta dečka že v rokah dveh gejevskih sinov velikih udbašev.!
  S spremembo priimka se počasi izgublja sled za njima in posvojitelji lahko računajo, da bo ponovno deloval oslabljen spomin slovenskih volivcev, Tako kot vedno!
  Idiotizma, pokvarjenosti, ignorance in še neznanja je v naši “vukojebini” na pretek1

 • Duhec

  Če se bi vam res šlo za otroka, bi protestirali…. pa ne.

  • MEFISTO

   Rdeči ljudski oblasti se pa res ne moreš upirati.

   V Murglah pripravljajo še hujšo varianto.

   • Duhec

    Ne razmišljam tko…. nikol.

 • domovina mili dom

  Kronologija dogajanja:

  23. februar 2010 – Triletna deklica iz Mežice je
  s sodbo Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu dodeljena v vzgojo,
  varstvo in oskrbo materi Aleksandri Tuksar.

  10. oktober 2010 – Deklica ima zadnji stik z
  mamo.

  11. oktober 2010 – Dekličin oče Boštjan Kaker
  poda ovadbi zoper dekličino mater in njenega očeta Antona Tuksarja
  zaradi suma spolnega napada na deklico.

  3. november 2010 – Boštjan Kaker na Okrožno
  sodišče v Slovenj Gradcu vloži tožbo, s katero je zaradi
  domnevnega obstoja spremenjenih okoliščin zahteval predodelitev
  hčerke v njegovo vzgojo in varstvo.

  10. februar 2011 – Psiholog in neodvisni
  svetovalec Matic Munc iz svetovalnice Akcija! na novinarski
  konferenci opozarja na domnevno koruptivno vedenje javnih uslužbencev
  v primeru deklice s Koroškega in na povezanost s primerom Natalije
  Markač, ki so ji leta 1999 odvzeli obe hčerki.

  4. marec 2011 – Dekličina mama Aleksandra Tuksar
  Policijski postaji Slovenj Gradec prijavi, da je deklica pogrešana.

  18. maj 2011 – Okrožno državno tožilstvo v
  Slovenj Gradcu kot neutemeljeni zavrže kazenski ovadbi, ki ju je
  zaradi suma spolnega napada na deklico zoper njeno mater Aleksandro
  Tuksar in njenega očeta Antona Tuksarja podal dekličin oče Boštjan
  Kaker.

  10. junij 2011 – Aleksandra Tuksar na Policijsko
  upravo Celje poda prijavo suma storitve kaznivega dejanja odvzema
  mladoletne osebe.

  22. junij 2011 – Policija na podlagi odredbe
  preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu opravi
  hišno preiskavo na domu dekličinega očeta Boštjana Kakerja.
  Policija deklice ne najde, očetu pa odvzame prostost. Osumljen je
  storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe.

  16. avgust 2011 – Okrožno sodišče v Slovenj
  Gradcu izda sodbo, s katero zavrne tožbeni zahtevek Boštjana
  Kakerja, ki je zaradi domnevnega obstoja spremenjenih okoliščin
  zahteval predodelitev hčerke.

  16. november 2011 – Policija prvič objavi
  fotografijo deklice.

  15. marec 2012 – Kaker je na Okrožnem sodišču
  v Slovenj Gradcu obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi
  odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke. Sodba še ni pravnomočna.

  22. marec 2012 – Kaker poda kazensko ovadbo zoper
  Matica Munca in Natalijo Markač zaradi suma odvzema njegove hčerke.

  23. marec 2012 – Celjski kriminalisti odvzamejo
  prostost Maticu Muncu in Nataliji Markač.

  27. marec 2012 – Kriminalisti zaradi suma odvzema
  mladoletne osebe odvzamejo prostost ženi Matica Munca, Jerneji Munc.

  28. marec 2012 – Petletno deklico iz Mežice
  najdejo, policija ovadi dekličino babico.

  Iz tega sledi, da za enaka dejanja ugrabitve in prikrivanja obsodijo sedanje akterje enako, če ne z višjimi kaznimi, ker so pooblaščene osebe v JS.

 • KIKI

  Pravkar na 3 programu tvs gledam našemljeno Nusdorferjevo in bi jo rada vsakokrat opomnila, da
  še ni Pust ali Božič in da se je neokusno tako “navesiti” glede na njen položaj, ki v glavnem
  “skrbi” za človekove pravice v okilju, kjer še za “žreti” nimajo kaj in naj bi bila obenem približen vzor skromnosti.
  Stavim glavo, da ure in ure stoji pred “špeglom” ali pa dirka od “štacune do štacune” in prav nič ne razmišlja o sirotah brez možnosti in pravic!

  • krtmauen

   Mislim, da gospa res skrbi zase. Vsa jutro za svoj glas spije dve surovi jajci s šmirgl papirjem.

 • Duhec

  Otroka sta v Sloveniji. Kolk časa bi rabli, da se najdeta, kaj bi blo potrebno, da se ugotovi primernost, ne/primernost rejnikov in starih staršev??? Nobenmu ni v interesu, vsem je vseen…. sam bla, bla. Kje je Primc???

 • Aton

  To je eden največjih zločinov, ki jih je naredila samostojna Slovenija v zgodovini samostojnosti. Cerar si je postavil spomenik – svoji morali in svoji etiki!

 • Duhec

  Za koga boš, če ne boš za otroka??? Še glede tega jim je uspelo.

 • moat

  Zdaj pa je res že čas, da bi ministrica odstopila, res. A očitno ne bo in čaka cmerarja. Oblast in korito sta pač sladka.

 • Duhec

  Vse bi blo drgač, če neb bli skregani med sabo…. tko pa noben nobenga ne mara, razn sebe…. egoizem cveti.

 • rubec

  Eden je dobil priimek po novemu očiju, ta drug pa po novemu atiju.

  • karpelec

   Gledaš spred ali odzad, ostaneta dva priimka.

  • krtmauen

   Še vedno bolje to, kot da bi oba dobila priimek po očiju in atiju. Potem bi imela že od otroštva naprej dva priimka. Taki pa kot veš, rubec, še v odraslo dobo odvajajo v posteljo. Samo M. Kolar Celarc ali a. Kopač Mrak.

   Zakaj misliš, da so zadnjič MKC tako nanaglo odvlekli od kamer, a? Zaradi neprijetnih vprašanj nemara?? Ne, že eno uro je mencala in bilo skrajni cajt zamenjati plenico.

   • avtohtoni neandartalec

    Eni imajo pa dva imena, recimo Ivan Janez Janša.

    • krtmauen

     ali pa Thomas Alva Edison, Edgar Alan Poe, Reiner Maria Rilke … Sami kriminalci, ti rečem! (mislem …. eee … tazadnji mi je sploh nekam sumljiv, tip z babjim imenom, lepo te prosim)

     • Nata

      + + + + + + + +

    • Unikatna

     Otrok lahko ima dva imena in dva priimka. Otroku lahko ime ali priimek spremenijo starši, ko pa je star devet let, mora v to privoliti tudi sam. Ko je polnoleten, pa seveda to lahko stori sam.

    • dob

     Si ti neanderlič?

    • MEFISTO

     Toda, ne more biti vsakdo Janez Ivan Janša.

     Na levici nimate nikogar, ki bi mu segel vsaj do gležnjev.

    • Machete

     Even we Mexicans who don’t speak Slovenian know that the proper form is “dve imeni”.

  • Za Slovenijo

   kakšnemu drugemu atiju? Ati je le eden, pa čeprav je morilec!

 • simplya

  Vse pove že dejstvo kdo je nekoč spreminjal ljudem priimke…fašisti – ali ne ? In kdo jih spreminja sedaj ? Kar naj si slednji sami odgovorijo da ne bom česa obdolžen….

  • MEFISTO

   Kar korajžno povej – ena od frakcij komunistov.

 • MižekFiga

  Ddr. Kučanova bolezen “zločinec prve kategorije!” ni samo nalezljiva je tudi socialno prenosljiva. Kopačka boleha, takoj v karanteno! Sekrertarka na ministrstvu SVukačica že dolgo kaže vse sindrome. Za zdravje populacije, obe takoj v karanteno!

 • Machete

  If anyone would change Machete’s last name, they would feel Machete’s machete!

 • Poštenje velja

  bijte se kuzl z dvema priimkoma.
  one vse znajo hočejo in vse vedo,
  Jim je že ati povedal da so princeske in to stajajo celo življenje.

  • dob

   Brezkompromisno točno.

   • rubec

    Dob, pri tej ugotovitvi oziroma kako da kažem dogajanju, ne gre spregledati še eno opažanje in sicer to, da imata oba nova starša kosmate pazduhe. Lahko sklepamo, da so se ženske tam spodaj prenehale briti?

  • neny

   ste vi ob pamet???????

 • krtmauen

  Lahko je s tujim kopati po mraku.

 • ljubinica

  Drama z ugrabljenimi dečki s strani Kopač Mrakove šla tako daleč, da so dečkoma spremenili priimke

  Za TO bi morala odstopiti vlada ne samo progresivna Kopačka ….

 • Minovak

  Ker tako skrivajo, pri kom se nahajata otroka in po vsej sili zavlačujejo njihovo vrnitev, bi dalo misliti, da so rdeči psihopati dali otroke v “varstvo” istospolnim, ki si takooo želijo posvojitev. Na to ni pomislil nihče, rdečkarji, nori kot so, pa bi lahko naredili tudi kaj takega, saj, po mojem, ne bi bilo prvič…

  • karlina

   Sama sem ze na začetku pomislila na to, verjemi in tudi vedno bolj v to verjamem, pri nas, v tej komunistični drzavi ni nič nemogoče , oz. še tako zelo absurdno.

   • dob

    karlinca,
    nekateri ljudje, da ne rečem vsi, se zelo trudijo, da bi nam zdaj pokazali, kako je delati spravo z morilci, zagovorniki morilcev in s potencialnimi morilci (odvisno samo od “koncepta”, ki ga potem “kao” mormo vsi razumet in ga sprejemat) povsem normalna stvar.

    Češ, če je večina takšna, smo tudi mi dolžni postati takšni. Potem si bomo pa po poti dopovedovali, da drgač ni šlo in je to zato normalno. Po navadi si dovolimo še ta izgovor: sej drugi tud tko delajo, pa kva pol…

    Ni normalno! Nikoli ne bom sprejel, da je umor človeka normalna stvar – nikoli! Do sedaj nisem in tudi zdaj ne bom.

    Tega nisem sprejel prej pod kučanom, pa tudi zdaj ne bom pod tem istim kučanom.

    Ni mi mar, če 99% ljudi trdi, da tako pač je in zato zdaj nehajmo s tem, ker ne mormo nič nardit proti temu. Pa da bodimo že enotni, in ne vem kaj še.
    Umor ni normalno obnašanje ljudi in ni sprejemljiv način komuniciranja z nekom, ki ne misli enako kot ti. To ni normalno komuniciranje in pika.
    Sistem, ki to ščiti, je pa morilski sistem, ki sam sebi piše zakone. To samo pomeni, da sam dobro ve, da je morilski in je na to svojo pomanjkanje človečnosti celo ponosen.

 • ljubinica

  Absurd: Imamo varuhinjo človekovih pavic (s celo armado raznoraznih pomočnikov), z bajno visoko plačo, ki podpira kršenje človekovih pravic. seveda samo v primeru, ko gre za “male ljudi”, ne za “našo” elito …. Njene odločitve so vedno na strani “progresivnih” …

  • karlina

   To ni varuhinja človekovih pravic, to je varuhinja tistih, ki so komunistični, kot je ona sama, ki se redi na račun nas, davkoplačevalcev, skrbi pa jo predvsem in samo njeno blagostanje in polna denarnica. Pa tudi sicer, nikjer nisem zasledila in prebrala, da bi ta zenščina imela svoje otroke, tako, da ona pa res ne more biti prava za varstvo njihovih pravic.

   • Nata

    + + + + + + + + + + + +

   • ljubinica

    “skrbi pa jo predvsem in samo njeno blagostanje in polna denarnica”
    Tako kot druge levake ….

 • karlina

  No, pred dnevi sem na radiu Ognjišče slišala, da so prelozili sojenje morilcu njune mamice in seveda, kot vedno in povsod pri naših morilcih, ki so v zaporih in jim vsi veselo verjamejo-psihično stanje. Verjemite, to sojenje se bo tudi vleklo, kot jara kača, zna se pri našem skorumpiranem sodstvu in dobrem zagovorniku, celo zgoditi, da ga bodo oprostili-češ, ni vedel, kaj dela, ko je moril mamico teh dveh fantkov, tukaj res v ozadju nekaj zelo, zelo smrdi, velik vpliv na CSD ima menda očetova sestra, zaradi katere fantka tudi nista pri starih starših, mislim, da se jima namerno maščuje, ker kolikor sem lahko slišala, mamica ni hotela , da bi imela stik z očetovimi sorodniki, je ze vedela zakaj.

 • Duhec

  Baje sam spoštujejo zakone…. tko govorijo, v to so prepričani. Jim bo že treba verjet….

 • Za Slovenijo

  Naredimo veliko akcijo. pošljimo ministrici elektronske pošte in ji povejmo, kar ji gre, ter dodajmo tudi zahtevo po njenem odstopu! Pišite ministrici na: [email protected]

  • karlina

   To je brez veze, saj ona itak ne bere pošte, pa , kolikor je meni znano, lahko blokiraš svoj račun, če ne zeliš, brati nekatere pošte.

  • Rožle

   Posrat se ji pred vhodna vrata ….pa cajtng papir zažgat….
   pol ..pa CIN CIN

 • radames

  Take CSD kot so zdaj, je treba ukinit.
  Da pa so dečkoma spremenili priimke, je dokaz, da v naši državi vlada najhujši kriminal, ki prihaja iz vlade!!!! Koga ščiti tale kriminalna ministrica? Bo sodišče to raziskalo? Bo sodišče ugotovilo, kako kriminalna je naša država?
  Ampak, mi kar gledamo in pysdimo po forumih! Bomo kdaj s protesti dosegli, da rdečih vlad NIKOLI VEČ ne sme biti na oblasti?
  Državo in njene institucije moramo bojkotirati. Čim več državljanske neposlušnosti! Kjer se le da, moramo nasprotovati državi. Ta država NI naša!

  • neny

   ja vse je treba bojkotirati, tudi socialo, ki se rešuje s pomočjo političnih strank, ki ne rešijo ničesar.

  • karlina

   No, naj povem svoj primer-tozila sem v drzavi neko institucijo, ker se sklicujejo na neke zakone, ki so jih v mojem primeru kršili. Sodišče je dalo prav meni in veš, kaj se je sedaj zgodilo-ta drzavna institucija sodi sodišče in govori, da nimajo prav. Sama niti slučajno nisem mogla verjeti, ko sem dobila pošto od sodišča, mislila sem ,da je v tej drzavi in tudi na sploh-sodišče najvišja inštitucija in kar sodišče odloči je ZAKON, ampak ne v tej drzavi, tako,da tudi tukaj mislim,da bo sodišče potegnilo kratko in bo to v zvezi s tema fantkoma lahko še dolgo trajalo, fantka bosta šla mogoče ze v šolo itd.

 • ljubinica

  Tudi vrhovna socialna “stroka” v podobi Čačinovičke je odobravala kršenje človekovih pravic…
  Seveda “stroka” je progresivna!

  • karlina

   ja pa ta Čačinovička tudi, stara baba pa res ne more tukaj soditi, oprostite izrazu, ampak ne morem drugače povedati

 • neny

  Več bi naredilo Društvo proti mučenju otrok, katerega bi bilo treba čimprej ustanoviti. Politika samo zapleta, otroci so predmet političnih obračunov…. Obup.

 • Duhec

  Otroka se sam izkorišča za nabiranje političnih točk, za obračunavanje…. nobenga ne skrbi kje sta, kako sta. Kje je Primc, Primc, ki se zavzema za nerojene…. zakaj se pol za tadva živa ne??? Ne več…. a jih več ne rab al v čem je štos???

  • neny

   ja pa kaj pa…. to delajo…. butast folk pa naseda, grozi, preklinja, nihče od teh ne pomisli na otroke,

   • Duhec

    Otroka sta uboga. Oče morilec, mati tud mal nenavadna, vseen je 2 pustla, dedek in babica…. ne vem, če sta pijančka, to si lohk tko za vsakega izmisliš, rejnika, prepričana v zgodbo, ki so jo jima prodali, birokrati se držijo gnilih zakonov, itd…. ma tle ni nič črno/belo.

    • neny

     nič ne vemo….to je res. So stari starši sposobni skrbništva ali niso? Ne vemo kdo so rejniki, je ena oseba, ali je par …imajo skrbniki kompetence ali jih nimajo? Koliko so skrbniki stari in koliko otrok že imajo v rejništvu? To so vprašanja na katera bi se morali sklicevati podivjani mediji.

     • Duhec

      Itak in tega se sploh noben ne sprašuje, noče izvedet…. zakaj???

     • neny

      Zanimivo ni več nič…. je še sam grozljivo.

     • Duhec

      Za kozlat je vse skup…. od politikov, birokratov, butlov, ma katastrofa.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      TOČNO

  • Rožle

   Če ne bi bilo stranke SDS, za taka nagnusna dejanja nikoli ne bi niti zvedeli…
   …in ugrabitve ter prodaja otrok bi cvetela dalje po levaško ..

   • neny

    nekaj od tega imaš prav, otroci pa nimajo od tega nič…..

    • Rožle

     Ja, je treba hitro urgrat ne pa čez 10 let…
     magar na silo otroke nazaj uzet…”z isto mero” , če že ne gre zlepa..
     Levakom je treba zbit iz glave, da lahko počnejo kar jim zapaše…

     • neny

      spremeni zakone potem. Če lahko?

     • Rožle

      Ja, čarat pa žal še ne znam…

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Machete

   Si, blame Primc. What a moral authority you are…

  • karlina

   duhec, pa saj se gospod Primc in gospa Zevnik ze od vsega začetka trudita in borita zanju, ampak nič, absolutno nič, tukaj se vidi, kako močna je KOMUNISTIČNA OBLAST

 • samsara

  “…tako daleč, da so dečkoma spremenili priimke.”

  Brez vsakega dvoma po nadvse strokovnem in nadvse odgovornem preudarku, odgovornih strokovnjakov, povezanih s to zadevo.

 • Duhec

  Za spremembo priimka so rabl soglasje očeta…. in so ga dobli. No to so gnili zakoni, ki jih nikjer drgje na svetu ni.

  • neny

   saj v tem je problem, da bodo vedno dali kontra. Karkol doseže ena stran druga spodbije, kar jim omogočajo zakoni.

   • Duhec

    Oče meša drek…. mogoče dobi posebne ugodnosti, ker se s predlogi strinja. ker vseen, še vedno mu niso vzel starševskih pravic.

    • neny

     Spet so zakoni, ki so na voljo.

     • Duhec

      Niti ne…. če bi mu jih hotl vzet, bi mu jih, z lahkoto…. ne vem kake veze ma, v čem je štos, da mu jih ne. Sam neki ne štima.

     • neny

      Brez črke na papirju mu ne more uspevati.

     • Duhec

      Sam edn birokrat bi reku, da se ga otroka bojita in bi blo konc. In vidiš, da ga ni tega junaka…. ker se gre za xy otroka, neka revčka….. ma 100 načinov je, da ostane brez ne glede na gnile zakone.

     • neny

      seveda..,,.zakoni so samo ščit, tek v neskončno.

     • Duhec

      Zakoni, ki dovoljujejo 100 različnih interpretacij, so slabi…. in taki so. Zato pa pride do izraza človeški factor…. in ja, odločajo, nanje se sklicujejo skorumpirani sociopati. Ma podn…. bolš bi blo, da sta ga ubila predn so ga aretirali.

     • neny

      veliko boljše…kot pa živet dramo.

     • Duhec

      Ja sej to je…. kaj bi pa blo, če bi se šlo za moje nečake, za mojga otroka??? Bi pa morala bit drama…. in ja, to lohk vse doleti.

     • neny

      res je….

     • karlina

      TOČNO

     • karlina

      Ali ljudi, ki ga zunaj ščitijo, to je verjetnost

     • karlina

      Itak, da ne štima, tukaj nekaj močno ZAUDARJA, ze GNIJE.

     • karlina

      Zakoni, ki jih pišejo levaki, da se lahko po njih ravnajo, to je dejstvo.

   • karlina

    TOČNO, levaki nagajajo in nagajajo, itak-to je vse komunistično zlo in hudičevo seme, če mene vprašaš-

  • gušto

   Zanimivo bi bilo vedeti, kakšen priimek so jim sedaj dali ?
   So mogoče do zdaj nosili materin priimek in jim je sedaj dal svojega ? Jih je šele sedaj priznal (???)
   Mogoče rabi, da bi tako hitreje prišel ven, ker bi “moral” skrbeti za otroka pa šola bo, bolezen……. sam bogve, kaj si namerava namislit.
   Dvomim, da so do sedaj nosili njegov priimek in bi jim ga sedaj spremenil na materin priimek (to je samo moje razmišljanje…) – mogoče pa čisto nek drug priimek. ???

   • Duhec

    Ne vem, več možnosti obstaja…. nočm sploh razmišljat. Žensko ubijajo iz dneva v dan, pa je že pod zemljo…. o otrocih pa sploh ne bom. Fak no…. morta it na obiske in bit prijazna, groza. Tega ni nikjer…. vsem se je sfuzlalo.

    • gušto

     Čudno je to, kot je nekdo zapisal, da še ni bil obsojen. Očitno je tule neka “mučka”.
     Uboga otroka, kako manipulirajo izprijenci z njima – fuj – sramota, kaj se dogaja.

     • Duhec

      Ma vsaka obsodba traja…. to ni nič čudnega. Otroka sta pa res…. zelo, zelo uboga…. mogoče ju posiljujejo, maltretirajo in se sploh ne ve. Vse je možno….

     • gušto

      To je res, ampak zakaj je potrebno prej vse to ?
      Najboljše, da zanj uporabijo zakon, kot za migrante in ga spustijo ven, da bo lahko še kakšno žensko poslal na oni svet.
      To je nevaren človek.

     • Duhec

      A veš, da majo zaporniki neko pofukano društvo za zaščito pravic zapornikov???

     • gušto

      A tudi njihove pravice ščitijo? Kakšne pa so te pravice ? Pa ne ga sr*t, no !
      Če bi bilo po moje, bi moral vsako noč v pokriti mrtvaški trugi na golem lesu ležat.

     • Duhec

      Pravice majo iste kokr ti, z razliko, da so pač zaprti in majo vse zastonj….

     • gušto

      Se pravi, da smo kaznovani mi, ki nismo zaprti, ker moramo poleg sebe in svojih vzdrževanih družinskih članov še njih vzdrževat.

     • Duhec

      Ja itak…. in veš kako lohk prideš do njih, ko oceniš, da preveč uživajo???

     • gušto

      Ne, povej !

     • Duhec

      Čakaš, da pridejo vn, če se ti pa ne lub, pa s tistimi notr…. in pol majo oni sranje. Ker tako golazen se najbolj ščiti…. o Podržaju je sploh škoda besed. On je nor al pa peder….

     • gušto

      Ne, hvala – tega turizma pa se ne grem, ampak zahtevam, da za svoje stroške in stroške njegovih otrok napravi/zasluži v potu svojega obraza toliko, da se vsi ti stroški pokrijejo in ne, da jih mora pošten in sestradan narod še hranit.
      Ko nekateri pozimi zmrzujejo, je tem barabam noter toplo pa še za jest jim dajo, jih operejo, skuhajo, se rekreirajo, gledajo TV, hodijo v čitalnico pa še sam bogve kaj vse jim nudijo……. mene pa križ in roke bolijo od dela v gozdu po tem kurč*vem lubadarju, ki kot nor napada drevje in je treba nujno vse pospravit, ker sledi kazen…… Če pa ti kdo pomaga pa mora biti vse prijavljeno, ker so kazni…. tudi po 1000 EUR…. za znort. —– banda

     • Duhec

      To bv sanjaš…. ko golazen v zaporu al pa priporu toži, da ma primal placa in tožbo dobi…. med njihovimi pričami pa paznik. Niso sam pazniki skorumpirani….. policaji, sodniki, tožilci, itd…. tega se ne da več rešit.

     • gušto

      Za kozlat !

     • Duhec

      Manj veš, bolš je…. se ne sekiraš. Propad bo odrešitev…. najbolš bi blo, da je jutr.

     • karlina

      Vsi pametni ljudje in predvsem izobrazenci v tej drzavi pravijo. MORAMO PASTI TAKO NIZKO, OZ. ČISTO NA DNO, V DREK, DA BOMO MOGOČE SE POTEM ZAČELI DRUGAČE POBIRATI. Vedno bolj verjamem v to.

     • karlina

      JA

     • karlina

      itak

     • karlina

      TOČNO , se še kako zelo strinjam s tvojim zapisom.

     • karlina

      TOČNO IN ŠE KAKO ZELOOOO ZELOOOOO TOČNO, potem pa se nekateri še pritozijo na evropsko sodišče, da so imeli preslabo oskrbo in dobijo potrdilo, ter jim mora drzava zaradi tega še plačati več 10.000 evrov-primer balkanskih lopovov, s prodajo mamil.

     • karlina

      Verjetno in tudi verjamem, da je tako, da Vlasta očeta bolj ščiti ,kot uboga fantka, kaj šele stara starša.

     • karlina

      ne moreš verjeti ampak očitno je kar res, kot praviš

     • karlina

      Seveda je mučka in to velika-včeraj sem na radiu Ognjišče, ne na levaškem radiu slišala, da ima ta osebek menda hude psihične tezave in so prestavili sojenje, do kdaj pa verjetno, ko bo nekdo o tem odločil, mogoče ima prste vmes celo sama Kopačka, nič ni nemogoče v tej gnili drzavi, včasih so rekli-nekaj gnilega je v drzavi Danski, danes pa lahko mirne vesti rečemo. NEKAJ GNILEGA JE V DRZAVI SLOVENIJI IN GROZNO ZAUDARJA, GROZNO !!!!!!

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    Mislim in verjamem, da je verjetno rejniški, da bodo lahko po hitrem postopku fantka dali v posvojitev, ne v rejništvu, v tej drzavi je res čisto vse mozno, kako je ze rekla mati našega vrlega predsednika-ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje in očitno je ta rek v tej vladi postal praksa.

  • karlina

   TOČNO , o pa so, v S.Koreji so še takšni zakoni, ali pa smo v Sloveniji ze hujši, tudi to je ze mozno, mogoče se celo S. Korejski predsednik čudi temu.

 • Duhec

  Čist vseen je kaka je bla mati, kaka sta dedek in babica…. noro je, da se fotra, morilca upošteva…. ko bi se ga moral maltretirat iz dneva v dan. In tle se začne…. pol se pa začne komplicirat s starimi starši, birokrati, odvetniki, rejniki, itd…. ker ma vsak svoje interese, svojo zgodbo.

  • neny

   ja start je pravi. Za začet pri glavi.

  • karlina

   Točno, kot sem ze zapisala, vprašanje, kaj in kdo je v ozadju tega človeka, ki naj bi bil oče.

 • Rožle

  Za vse take bedarije bi moral še ljudstvo vprašat.. dobijo
  3x NE…..SAM BRIŠI….in to brez razpravljanja!!!
  Aja, pa še kazensko naj odgovarjajo in pokrijejo nastalo škodo ne pa samo odstop…
  Levaki nam bodo res čisto vse uničli….še naši otroci se bodo tega sramovali…..
  ..nastalo škodo bodo pa popravljali še desetletja…!

 • garfi

  ni samo beda ampak levaška protislovenska zarota
  uničiti narod, da bodo vedno pri koritih in bankomatih
  morilec bi moral takoj zgubiti vse pravice do svojih otrok

  • karlina

   TOČNO, tako bi bilo in tudi je v vseh demokratičnih drzavah, naša drzava pa to niti slučajno ni, niti v sanjah, je le SKROPUCALO OD DRZAVE !!!!!

 • Duhec

  Kje je odgovornost vseh, ki so bli nesposobni ocenit ogroženost matere??? Za bv ni bla v varnih hišah…. itd, itd. Dedek in babica nista gola in bosa…. očitno jima pa nihče noče pomagat.

  • karlina

   Če misliš na komunističen CSD se strinjam, so pa ljudje, smo, ki jima zelimo pomagati, če ne drugače, pišemo, da smo z njima in da nam je mar zanju, tudi to nekaj velja, vsaj upam, če pa bo imelo kaj haska, pa močno dvomim, ker sem v to drzavo in to levo komunistično oblast ze zdavnaj nehala verjeti, oz. zame so ena sama beda in nič drugega, vse vodijo v propad in prepad, pa mi nismo podobni več nobenemu drugemu, kot samo S. Koreji. Sram me je,da zivim v takšni drzavi, še bolj pa me je sram, da to vidijo tudi druge EU DRZAVE, niti pomisliti si ne upam, kaj si mislijo o nas, sicer pa itak vidimo ,da nas nobeden več ne jemlje resno, sploh tam, kjer se pojavi Cmerko. ABSURD

 • Steiermark

  Komunistične pokveke so totalno ponorele – zblaznele!

  • karlina

   TOČNO , večkrat sem ze povedala in bom spet in spet: ti komunistični potomci so še 100000x hujši, kot so bili njihovi starši, saj so se od prvega dne rojstva, učili same svinjarije.

   • Steiermark

    to so jim v genih prenesli, sedaj se še pa sami “izboljšujejo” v stroki psihopatov….

 • Duhec

  Nauk te zgodbe je, da bi blo bolš, če bi se fotra predn so ga zaprli, ubilo.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ta človek, ki mu sama niti slučajno ne morem reči oče, ima menda revček psihične probleme in mu ne morejo soditi, nazadnje bodo celo rekli, da je imel psihične probleme, ko je umoril mamico tem otrokom in vse bo v tej drzavi zopet rešeno, očitno ima ta človek v ozadju nekoga ali nekaj ljudi, ki mu stojijo ob strani, zagovarjajo in se zelo, zelo trudijo, da ta fantka ne bosta, kot zgleda nikoli več pri svojih starih starših, jaz nimam več upanja, da bosta, na zalost.

 • PIA PlA

  Morilci so med nami, usmerjajo naša življenja, uničujejo življenja naših otrok ter nam kradejo čas in denar. Ne spoštujejo ne zakonov ne čustev. Uničujejo vse, kar ni po njihovi volji. Za druge jim ni mar. Brezna so napolnili do vrha, zdaj hodijo že po svežih truplih. Poteptajo vse, kar se znajde na njihovi poti. Vse vrednote spreminjajo v smrdljivo blato, po katerem je prisiljeno broditi dobrim ljudem, katerih edina napaka je ta, da niso “naši”. “Naši” pa spreminjajo pomene besed in dejanj v skladu s svojo “etiko”.

  Mini_strica je že dovolj ljudi uničila, čas je, da gre. Dati prednost morilcu in ne otroku ne starcu, pomeni zadati smrtno rano še tisti trohici človečnosti, ki je ljudstvo ščitila pred to nemoralno in popolnoma nesposobno vlado.

  Družina je kot najmanjša celica naše družbe, še zlasti ranljiva. In prav nanjo se je spravila oblast. Spreminjajo definicijo družine tako, kot jim trenutno najbolj odgovarja. Družino kot osnovno celico družbe so začeli spreminjati v poskusni laboratorij, saj je osnova za njen razvoj in rast kar na lepem odvisna od neobrzdane tehnologije in ne več od spolne različnosti, kot je uredila mati narava. Definicijo družine so spremenili v zakonu, v slovarjih in v glavah tistih, ki je po naravni definiciji sploh ne bi mogli imeti.

  Družina je od nekdaj bila sestavljena iz staršev in njihovih otrok. Starih staršev niso metali čez prag in izločali iz družine tako, kot je to zdaj prikazala ministrica in so zapisali v zakone. Vendar, če pazljivo preberemo Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, družino definira kot življenjsko »skupnost staršev in otrok, ki zaradi koristi otrok uživa posebno varstvo«. To pomeni, da zakon ne izključuje nobenih otrok, torej tudi ne sme izključevati starih staršev, saj so vnuki otroci njihovih otrok. In zakon pravi, da skupnost staršev in otrok uživa posebno varstvo!!! ne opredeljuje pa, koliko morajo biti ti otroci stari, kajti tudi odrasli ljudje so otroci svojih staršev.

  Tale skorumpirana, pokvarjena in nesposobna vlada mora čim prej pasti.

  • if

   Odlično razmišljanje!
   ________________
   PIA PlA: “Definicijo družine so spremenili v zakonu, v slovarjih in v glavah tistih, ki je po naravni
   definiciji sploh ne bi mogli imeti.”
   ________________
   Glede zdravih odnosov med biloškima spoloma in glede družine “mati-oče-otroci”, družinokleparji ostajajo v vsaj treh nepremegljiavih zadregah.

   Spreminjanje zakonov zajetih v vsebinah pravniškega jezika bo prepoznano kot zloraba!

   Teh vsebin ne morejo redefinirati v dosedanji umetnosti vezane (poezija) in nevezane besede (proza),

   Tudi v praksi življenja bioloških spolov se jim ne bo izšlo, ker jim biološka spola tega ne bosta dovolila zaradi vanju evolucijsko vpisanega preživetvenega načela.

   Sedanje stanje?
   Ta hip sta zdrava biološka spola še v šoku izraženem z notranjim preplahom “saj to ni mogoče”. Tak odziv je normalna posledica delovanja vztrajnosti zdrave medspolne normalnosti.
   Odzivi ljudi dokazujejo, da se biološka spola prebujata. Podobno stanje opažam tudi v problematiki migrantstva.
   _______________

   Sovpadanje gender teorije in migrantstva ni slučaj, je načrtovani napad na temelje preživetja kultur in narodov.

 • Johan

  Bando bo treba odstavit, milom ilii s silom !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Osti jarej

  …politiki so izgubljeni v vesolju…ko so opozicija so njihova usta polna sladkih obljub in skrbi za najranljivejše,ko so koalicija,yebejo rajo…..imamo gospodarsko rast,plače so pa kar konkretno povečali samo državnim uslužbencem,narod naj si pa gobce dol zašije in gre živet pod mostove….ma,ne samo vladna koalicija…vsi naj se spokajo…

  • Vera

   Koalicija vodi državo v propad, ne opozicija , ki nima oblasti v svojih rokah !

   • Iza Demos

    Vsi so glih. Gre jim le za lastno rit/moč/pomembnost……..

    • karlina

     TO PA NI RES, NE MEČI OPOZICIJO V ISTI KOŠ, S KOALICIJO !!!!!!!!

     • Iza Demos

      No prav pa v drugega. Bistvo je, da so vsi v košu.

    • samotoje

     Poznam trojčke. Včasih so se mi zdeli vsi “glih”. Pa niso, niti približno ne. Razen, če človek takole čez palec pogleda.

     • Iza Demos

      Prav imaš. Namreč mi imamo v družni dvojčka in res, čeprav le redki, ju ločimo po izgledu že od malega (v šoli ju prfoksi niso in sta se pri predmetih presedala in na faksu izmenjavala indeks – lumpa). Sedaj ko sta odrasla pa tudi po karakterju.
      A potem imamo še upanje?

  • tohuvabohu

   Ti si res luštna. Vlada lahko spreminja plače državnih uslužbencev, plač delavcev v privatnih firmah pa ne!

   • Osti jarej

    ..v privat firmah imajo delavci še kar v redu plače….seveda tam,kjer so ljudje tako tudi tretirani in njihovo dobro delo pošteno plačano..tam,kjer lastnikomnni samo do kopičenja kapitala,ampak vlagajo v ljudi in napredek,ter se zavedajo,da so dobri delavci dodana vrednost podjetja….slabe plače imajo tam,kjer ima prste vmes država…..no,ne sprenevedajmo se…po nesposobnem vodenju finančnega ministrstva,je mister bramor spet profesor na fakulteti,za osnovno plačo 3 jurje in pol…. v maloro so šle državne firme,kjer so politični nastavljenci vse pokradli,ljudi pa zmetali na ceste in podjetja spravili v stečaje ..mnoge tudi v smrt…jp

    • Iza Demos

     temu se po slovensko reče demokracija

     • Nata

      Ni res !!!
      Temu se po jugoslovansko reče
      Prešli smo jih !!

     • Iza Demos

      “Vatamo krivine!”
      Samo ne vem kdo in prosim, da jih neha na moj račun.

  • karlina

   TOČNO

 • Vera

  Kakšni so “rejniki ” teh dveh dečkov je tudi zelo vprašljivo glede na to , da so otrokoma pustili spremeniti celo priimek ? Koliko denarja prejemajo rejniki ali dva istspolna ? ? ? Denar bi lahko dali babici , pa četudio v manjšem znesku, saj bi bila zadovoljna in srečna z vnukoma . Sramota za vse na ministrstvu , na vladi , ter ” varuhinjo človekovih pravic “, ki se zna samo lišpat , malat obraz , ne dela pa tistega , kar bi morala !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Andrej

   Sramota za vse na ministrstvu , na vladi , ter ” varuhinjo človekovih pravic “, ki se zna samo lišpat , malat obraz , ne dela pa tistega , kar bi morala !
   ========================================================
   Vera,lepo prosim,da tole izjavo prekličeš,gre za “lišpanje”!
   Gospa je v stalni pripravljenosti za strašenje otrok,brrrr!

   • Andrej

    Včeraj sem peljal vnučke na sladico v nek ljubljanski lokal,opazil sem,
    da sedi v lokalu “ministrica”,kar se da hitro smo zbežali in pustili naročene dobrote!

   • Vera

    Se je ne bojim , ker sem napisala samo resnico !

 • Unikatna

  Najbolj je žalostno je to, da nihče ne ve kaj preživljata ta dva fantka, ker v njuno srce in dušo nihče ne vidi! Prišel bo čas, ko bosta zahtevala odgovore! Še vsak rejenec in posvojenec, ko postane mladostnik, začne iskati svoje vezi, korenine, svojce in si zastavlja vprašanje “zakaj”, kajti več čas odraščanja oseba čuti praznino!

  • neny

   tako daleč bo šlo, da bo moralo te duše rešiti ESČP.

 • neny
 • Shalalabayzer

  “Do tega v zahodni demokratični državi ne bi smelo priti.”
  Ergo, nismo zahodna demokracija. temveč zahojena demokracija.

  “…ampak naj bi to namesto z predlaganim zakonom uredila to s svojim družinskim zakonikom.”
  Zaobljube žena, te zapišem na vodo
  Sofoklej</i

 • komar marko

  spominja m ena tiste čase ko so kravam rezali repe in so bile pri nekaj deset stopinj minusa v odprtih hlevih kjer so jim primrznili vimeni na podlago! Idej so imeli še veliko od obveznih odddaj naprej. Kjerkoli so se umešali hlapci in zdaj njihovi potomci je bila in je katastrofa!

 • cornusmas

  Pa tako lepa je naša dežela…toliko rek….jezer…planin….dolin…morje….med vodami in gorami pa toliko volov,ki nam gredo postaviti takšno vlado.

  • sunday

   najslabše pri tem je, da si ti voli mislijo, kako zelo so inteligentni!!!

  • if

   Fino povedano!

 • Aton

  Sliši se, da otroka tepejo, če omenita stare starše. Ali je to res?

  • Unikatna

   Ojej..to bi pa res morali raziskati!!

   • gušto

    Kdo pa so ti rejniki ? Jaz še mojega psa ne udarim.
    Še starši ne smejo lastnega otroka tepsti…… ja pa kaj je zdaj s to našo MORALO in ETIKO, ki jo je naša sedanja oblast pisala z zlatimi črkami v svoje programe in c temi besedami lovila volivce na svoje limance.
    Ja, ljudje božji, če je to res, je treba takoj podati kazensko ovadbo……. pa kaj še, no !!!

 • sunday

  pa dobro, a se ne bo nihče našel (velja za vse nas), da to bando enostavno pobije, da bo enkrat mir, to , kar si ti dovolijo in delajo z ljudmi in celo z otroki si zaslužijo samo smrt, kruto smrt!!!

  • Steiermark

   To bi se pa moral zgoditi pokol, v njihovem, titoističnem stilu, vendar za vse nebi zadostoval niti Barbara rov , ki ga praznijo (morda zato, da si zagotovijo “grob”)….

 • Mirkoca

  Mislim, da ta dva otroka nimata nikakršne prihodnosti.

  • sunday

   resnično se bojim, da imaš prav, vem pa, da odgovarjal ne bo nihče!!!

 • Hribouc

  Mrakova – Pedantna predstava strašljive groteskne grozljivosti v brezkrajnih zmožnostih podlosti človeka, ki vladuje soljudem s piedestala mogočnosti totalno perfidne skrajne zlobe!
  ZGINI, SATAN, S SLOVENSKE ZEMLJE!

 • sunday

  to ni nič drugega kot zločin nad otroki!!!

 • Iza Demos

  Uf kakšne face…………….Tile fotografi bi bili lahko malo bolj prizanesljivi.
  Od kdaj pa smo mi zahodna demokratična država. Balkan……………….

  • Steiermark

   Prav imaš, mi smo od balkancev pobalkanjena in okupirana država, v kateri so odstranili in prepovedali srednjeevropsko kulturo ter se trudijo še naprej, da odstranijo vsako sled te , nam, v genih, kulture!

 • gušto

  Groza, kaj se dogaja pri nas. Mati otrok je morala iti v varno hišo.
  Oče otrok ubil mater svojih otrok.
  Starim staršem, katerim je po grozljivem dejanju sam oče/morilec matere pripeljal v varstvo oba dečka, je CD na hinavski način in brez vednosti starih staršev ugrabili iz vrtca in odpeljal neznano kam.
  Očeta so odvedli v zapor.
  Za krono vsega pa med tem časom otrokom še priimke spremenili.
  Kakšen priimek zdaj nosijo otroci ?
  Očetov, materin, ali mogoče celo priimek sedanjih rejnikov ???
  Da slučajno niso ti rejniki tudi že posvojili oba dečka……..
  Ne upam razmišljati naprej ……… !?!?!?

  • gušto

   In, kaj poreče na vse to Varuhinja človekovih pravic in nekdanja predsednica Belega obroča
   ga. Vlasta Nussdorfer ???

  • avtohtoni neandartalec

   Kje si pa to pobral, v prejšnjih člankih je pisalo, da je pokojna žena pustila otroka pri starih starših, ne vem, če so živeli skupaj, zgleda je bolj mati skrnela za otroke, on jo je peljal samo na koncert Šank rocka, otroka pa sta ostala pri njenih starših, torej nih oče ni nikamor prevažal in pošiljal. Po umoru, se je menda najprej vrnil v svoje stanovanje, če se prav spomnim, je imel mrtvo ženo v prtljažniku, verjetno si je prišel gor kaj je naredil, zato jo je kmalu zatem odpeljal v zdravstveni dom in se predal kriminlistom. Ne spomnim se, da bi kje pisalo, da je po odhodu na koncert še videl otroka, tudi v tem članku ni omenjeno, da bi ga obiskali, piše samo, da imajo pravico do nekaj ur obiskov tedensko, ampak nikjer ne piše, da so se res srečali. To so resne preiskave, mogoče so se res na kratko videli in dogovarjali kaj nujnega, vendar dvomim, itak bi ga lahko obiskali samo pod nadzorom raznih strokovnjakov. Ni pa izključeno, da bi se lahko strpno dogovarjali o usodi njegovih otrok, mogoče se celo sam strinja, da naj ostaneta pri starših pokojne žene, ni mi jasno zakaj bi jima potem spreminjal priimek, razen če bi vzeli dekliški priimek matere, bolj verjetno se mi zdi, da jih hoče obvarovati pred javnim pritiskom.

 • Adolf Hitler

  poiskat in jih do zadnjega kumnajzerja z Cerajom in Kučanom vred, TO OSTUDNO, ŽIDOVSKO, PODGANO TAKOJ ELIMINIRAT

 • Steiermark

  Odvratne podgane, še naprej izvajajo ljudomrzniško politiko, čisto po vzoru enega izmed njihovih “junakov” – pol pota! Tako so delali z otroki v Kambodži , jih jemali družinam, učili sovraštva do lastnih staršev, ter jih urili v ubijanju lastnih staršev in drugih ljudi! Tam, tako kot pri nas pod smrdljivim titom, ljudje oz. človeško življenje ni imelo nobene vrednosti! Gravž!

 • samotoje

  Odvetnik starih staršev bi moral, za dobro vseh poštenih ljudi, vložiti tožbo proti Cerarju, ministrici, varuhinji človekovih pravic(kakšna ironija!), vsem odgovornim s CSD in vsem birokratom, ki so pomagali pri tem kriminalu. Kako bomo sicer kot ljudje pogledali fantkoma v oči, ko bosta terjala odgovor na vprašanje, zakaj ju ni nihče zaščitil.

 • Rožle

  …»Oče, odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo.«…..

 • tanja

  https://www.jihadwatch.org/2016/10/austria-muslim-migrant-who-raped-10-year-old-boy-has-conviction-overturned

  Sodba iraskemu migrantu za posilstvo 10-letnega avstrijskega decka na bazenu razveljavljena! Obrazlozitev: ni dokazano, da je posiljevalec razumel, da deckov NE pomeni, da ne zeli biti posiljen…

  Na bruhanje mi gre, tudi avstrijsko vrhovno sodisce ocitno okuzeno….

  • dob

   Vsa norost tega sveta zdaj odgovarja istemu Gospodarju. Nasprotniki so si samo navidezno nasprotni, spori so navidezni, zrežirani in fiktivni, njihove odločitve pa so vse enake in vsi delujejo v isto smer. V tisto, ki jo Gospodar veleva.
   Gospodarju leze kuzla v rit.

   • indijanka

    Nenavadno a ne? Da je dejansko peščici uspelo zavladati v času, ko ljudje zase mislimo, da smo svobodni in “pametni”. Samo domišljamo si, da znamo kaj občutiti, v bistvu smo pa prazni.

   • tiinta

    Hudič je, kjer ni Boga.

    • dob

     Ne bo več dolgo. Kar samo pomeni, da bo Boga vse več.

 • karlina

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!