Družabna omrežja pregorela ob razsodbi vrhovnega sodišča. Poglejte kaj menijo o odvzemu koroških dečkov običajni državljani.

Foto: STA

“Ta hip bi moral Miro Cerar sporočiti, da je odstavil ministrico Anjo Kopač Mrak,” so se glasili odzivi po družabnem omrežju Twitter po odločbi vrhovnega sodišča, da je bil odvzem koroških dečkov starim staršem nezakonit. Številni menijo, da je šlo za namerno ugrabitev otrok s strani države, za katero bi morali odgovorni celo kazensko odgovarjati.

Samo nekaj trenutkov po javni objavi sodbe vrhovnega sodišča, ki je razglasilo odvzem koroških dečkov starim staršem za nezakonitega, so ogorčenje nad državo in pristojnimi institucijami stresli številni razočarani in jezni državljani. Predstavljamo vam nekaj njihovih mnenj, ki so jih javno izrazili na družabnem omrežju Twitter:

https://twitter.com/nadkaku/status/788722955102646272

https://twitter.com/janjakralj/status/788740179724996608

Je torej prišel čas, da ministrica odstopi, dokler (če sploh) še ima spoštovanje tako do državljanov Republike Slovenije kot konkretno oseb, vpletenih v postopek?

K. Ž.

 • if

  Končnica članka: “…i, dokler (če sploh) še ima spoštovanje tako do državljanov Republike Slovenije kot konkretno oseb, vpletenih v postopek?”

  Beseda “Spotošvani” je danes zlorabljena, ker je namensko neustrezno rabljena!

  Velika večina oblastnih funkcionarjev ni vredna naslavljanja s “spoštovani”, ker s svojim delom dokazujejo, da ne uveljavljajo osnovnih načel demokracije. Še več, iz svoje oholosti jih kršijo zavestno, mnogi zaradi nesposobnosti in malomarnosti.
  Taki sodijo pred demokratično sodišče!

 • Franc Šink

  Ta “zdraha” bi se morala takoj preseliti na kazenska sodišča.Pa to je postala že komedija!

 • avtohtoni neandartalec

  Fašisti so ugrabljali otroke iz vrtca, čudno se mi zdi edino, če se komu zdi čudni, da mora sodišče obsoditi tako postopanje, tudi če so ga sami ukazali, v imenu ljudstva. V Evropi smo, to našim represivcem še dolgo ne bo jasno.
  Ne pomeni pa ta odločba, da se bo zato otroke dodelilo v varstvo sorodnikom umorjene matere, ker potem bi sodišče dovolilo nekim starčkom, da lahko ugrabijo tuje otroke, tudi to mora biti jasno. Lahko postaneta skrbnika, če sta tudi otroka navdušena nad idejo, da bosta morala otroštvo preživeti med dvema jeznima mumijama, ampak vseeno bi se moral CSD najprej posvetovati tudi z njujim očetom, umor žene nima veze s starševstvom, to sta še vedno njegova otroka, mogoče ne more več odločati kot oče in mož pokojje, lahko pa pomaga finančno in tudi sodeluje v kakšnem rehabikitacijskem programu, ki bi družino spravil vsaj za silo nazaj skupaj, saj nista samo dedek in babica, plodili so se kot zajci, v obeh družinah jih je kar nekaj.

  • Steiermark

   Ti si pa zrel – za psihiatra. Ta ki je otroka zaplodil, se ni izkazal niti kot mož, še manj pa kot oče! Saj jima je vendar, za vedno odvzel materino ljubezen, sedaj pa še ljubezen ljubeče stare matere in starega očeta, ki sta v vsakem primeru primernejša za skrbnika, od vsakih drugih rejnikov, ki zbirajo ter reve samo zaradi denarja. Kaj pa ima pri tem morilec njene matere, za odločati? No, potem pa še naj sodišča, v dogovoru z pedofili, odločijo, komu bodo dodelili zlorabljene otroke – morda kar pedofilom, ki jih predhodno oprostijo…..Sicer pa, tebi neandertalec, itak nima smisla ničesar razlagati, ker pač ne razumeš….. le kdo te je “zaplodil”, kakšen velikanski in balkanski zajec?

 • avtohtoni neandartalec

  Nobene potrebe ni bilo, da država ugrabi dva otroka iz vrtca, sploh ne bi smela zapustiti doma, kdor ju je poslal tja tudi nima sto pik, po mojem. Če sta dedek in babica vedela za umor svoje hčerke, kar je skoraj gotovo, bi morala otroka zadržati doma in jima skušati pojasniti kaj se je zgodilo, tako pa sta ju oreprosto poslala v vrtec in pustila, da se država zajebava z njima, se mi zdi.
  V vsakem primeru je bilo postopanje socialne katastrofalno, da ne rečem gnusno, ob takih orimerih se pokaže vsa,m beda režima, saj dokler ni dovolj resno tudi ni treba biti noben strokovnjak, ampak mi rabimo strokovnjake, ki bodo znali ohraniti hladno glavo ob krizah in z javno silo razpolagati racionalno, s čim več občutka za ljudi, ki preživljajo težke trenutke in je zadnje kar rabijo kup birokracije ter bando psihopatov, ki se igrajo z njihovo usodo.

  • cornusmas

   Ne nabijaj…po smrti hčere sta bila otroka dan ali dva doma…pa je zaradi tega bila cela štorija….

 • Za Slovenijo

  Policija bi morala primer obravnavati, kot UGRABITEV in vse vpletene poslati v zapor!

  • avtohtoni neandartalec

   Razen, če se je prav policija odločila za ugrabitev, mene v tej skorumpirani, zahojeni greznici ne preseneča čisto nič več.

 • Miha

  To dela komunizem.
  Še huje kot nacizem in fašizem.

 • xtc

  zA VSE NAIVNE;VELIKO ROPOTA;A ZADEVA BO KMALU UTIHNILA IN VSE BOOPET NA STARIH DOBRIH KOLESNICAH;NIČ BAT NIKOMUR NE BO NIČ HUDEGA IN NIHČE NE BO ODSTOPIL:

  • rrrrr

   Žal imaš prav. A huje je to, da se kljub sodbi Vrhovnega sodišča ne bo nič spremenilo za uboga dečka in njuna stara starša. Še naprej bosta ostala pri pošastih na novodobnem Petričkovem. Pomagala bi jim le stotisočglava množica pred Parlamentom. Pa še potem ne vem, kakšnebi bile posledice: ali bi komunal-socialisti premlatili nas ali dečka!

 • xtc

  Dejstvo je ;da je bilo kršitev enostavno preveč;vendar so upanja na spremembe nična;kajti CSD ji bodo le menjali taktiko delovanja vlada pa jim bo šla z kakim novim norim levim zakonom na proti:
  Sprememb v Sloveniji ne bo dokler narod nebo v besu zARADI KRIVIC ZRUŠIL LEVO MAFIJO;KI PREKO JS obvladuje državo popolnoma in so povezani tako stanovsko;politično vertikalno in horizontalno;take vrste mafijske države pač ne odpraviš z demokratičnimi orodji;saj jih le ti zlorabljajo preko vzvodov oblasti in vedno obtičijo v slepi ulici tako ;da njim ni nič hudewga:

 • Olga

  V zapor z zločinko! Iz svojega žepa naj plača otrokoma in starima staršema!

  • Borut Stari

   Nekdo je plačal in ko blago vrneš pričakuješ povračilo denarja, Tako je sedaj nastal hud problem.

 • Vera

  Cerar bi moral že včeraj takoj po razsodbi , Kopačevo nemudoma razrešiti, saj je kriva za trpljenje dečkov in njune babice !

 • Antonius

  Zakaj pa bi kriminalec karkoli proti kriminalu naredil, ko vendar od njega na tuj račun udobno živi !
  Morali zavezan ‘cerar je že pred volitvami svojo kleptomansko nagnjenost kar JAVNO priznal z odločitvijo, da nezakonito zaračunanega ne bo vrnil. Pošteno je priznal, da je zmožen kraje, volivci so ga pa takoj hvaležno nagradili z izvolitvijo.
  ‘anja ‘kopač ‘mrakova je posledica, ki lahko preseneti samo tiste, ki so volili kleptomanskega ‘cerarja.
  JA, tudi otroka, brez slabe vesti, ukradejo.

  Jaz imam popolnoma mirno vest, ker ne volim murgeljsko ponudbo novo in staroobraznih kriminalcev.
  Moja izbira je že ves čas SDS.

 • Osti jarej

  ..jah….sodišče pa ni odločalo o tem,da naj dečka TAKOJ vrnejo babici…..o tem bodo odločali posebej….in to se v tej državi lahko vleče do njune polnoletnosti…

 • Unikatna

  Meni je povsem logično, da se dečka vrneta takoj, ne glede, da VS ni odločalo o vsebini! Polna usta jih je bila o strokovnosti in zakonitosti! Sedaj so pa dobili po buticah! Vsi vpleteni bi morali odgovarjati!

 • Aton

  To je nacistično (komunistično) dejanje. Na table CSDjev bi morali nalepiti kljukaste križe!

 • totex39

  Sodišče je odločilo zelo dvomljivo, kajti potrebna bodo še nova dokazovanja, samo da se bo vse skupaj še bolj zavleklo in s tem dedek in babica še bolj trpela. Sigurno bodo nadaljne odločitve leve mafije take, da si ne bodo špukali v lastno skledo. BARABE !

 • Borut Stari

  Ljudje, kako ne razumete, otroka ne morejo več vrniti, ker bi potem morali vrniti tudi pri “transakcijo” dobljen denar. Ta je verjetno že poniknil,
  Korupcija press.

 • garfi

  cmerko sporoča, da se bo posvetil tej zadevi
  butalski smc volivci press

 • čips

  zakaj prasci se niso otrok vrnili??? banda qrcava!

 • domovina mili dom

  V tem primeru mora pasti vlada. Mediji, ki so natolcevali in zagovarjali državno ugrabitev mladoletnih oseb pa v visoke odškodnine.
  Vse deležnike iz civilnih komunističnih združenj, od “Nosdorfer”, Čačinovich…… pa v kaznovanje z omejitvijo kakršnega koli delovanja v javnosti.

 • Shalalabayzer

  Zaobljube žena, te zapišem na vodo
  Sofoklej
  In ker je premier tudi totalno cagav, njegove zaobljube tudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!