Država naseljuje migrante tudi v Dravogradu. Na seznamu za neprofitna stanovanja pa je 30 čakajočih Slovencev

Foto: epa

Devet občinskih svetnikov in svetnic v Dravogradu poziva županjo občine Marijano Cigale, naj skliče izredno sejo o predvideni vselitvi migrantov v trisobno stanovanje na Meži 154 b in dvosobno stanovanje na Mariborski cesti 39 v Dravogradu. Na seznamu za nepropfitna stanovanja, ki jih občina nima dovolj, je 30 čakajočih. Med njimi so tudi družine z otroki, ki čakajo na stanovanje več let.

Ministrstvo za notranje zadeve namerava brez obveščenosti in dogovora z lokalno skupnostjo vseliti migrante in prenesti skrb in odgovornost za integracijo teh oseb na lokalno skupnost. Občani in občanke, ki so razburjeni, imajo veliko vprašanj in potrebujejo konkretne odgovore. Sklic izredne seje je zato upravičen.

Na portalu ministrstva za javno upravo je iz javnega razpisa z naslovom Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev razvidno, v katera državna stanovanja namerava vlada nastaniti migrante, ki so dobili azil. Razpis se je iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra. Dalj časa praznih stanovanj, ki so na seznamu FURSA IN MORS-a, občani niso mogli kupiti, občina pa jih tudi ni mogla dati v najem občanom. Sedaj pa jih bodo zasedli migranti in to je občane razburilo.

Občane je razburila tudi oprema za stanovanja, namenjena migrantom. Gre za nadstandardno opremo, ki je mnogim občankam in občanom v Dravogradu nedosegljiva. Na seznamu za nepropfitna stanovanja, ki jih občina nima dovolj, je 30 čakajočih. Med njimi so tudi družine z otroki, ki čakajo na stanovanje več let.

Gre za stanovanja v lasti države
V Dravogradu še vedno točno ne vedo, katere migrante bodo naselili v stanovanja. Ali gre dejansko za osebe, ki so v postopku pridobivanja statusa osebe z mednarodno zaščito? Občani odgovorov na ministrstvih in pri pristojnih institucijah ne dobijo. Skupina občinskih svetnikov je 4. januarja postavila vprašanje županji Cigaletovi, vendar so dobili odgovor, da občina o teh zadevah ni bila obveščena, omenjena stanovanja so v lasti države, za reševanje migrantske krize so odgovorni na ministrstvu za notranje zadeve. Za integracijo v družbo je potrebna materialna neodvisnost, ki se zagotavlja skozi zaposlitvene možnosti, te pa so na Koroškem minimalne. To pomeni, da bi imeli migranti v Dravogradu manjše možnosti uspešne vključitve v lokalno okolje.

Foto: STA

Foto: STA

Občani Dravograda zahtevajo odgovore na vsa vprašanja, povezana z migranti, tudi o poslabšanju varnostnih razmer. Na območju občine ni več 24-urne prisotnosti policije in nočnega dežurstva. Najprej je torej treba poskrbeti za domače občanke in občane in šele potem za migrante azilante. Na pozivu za sklic izredne seje zahteva skupina devetih svetnic in svetnikov občinskega sveta Občine Dravograd pogovor na temo: Nastanitev migrantov v občini Dravograd. O tem naj bi govorili tudi na seji Varnostnega sosveta občine. Po razpravi na občinskem svetu, kamor lahko povabijo predstavnike ministrstva za notranje zadeve, pa je treba sprejeti ustrezne sklepe.

Branka Jurhar

 • Peter

  Spet bo treba ustanoviti vaške straže, vidim…

  • Franc Šink

   To se bo zgodilo v kratkem.

   • Novakec1

    Na Marsu.

    • Franc Šink

     samo da se. nekje se mora začeti

  • dr Janez Sveti

   Prvič se je slabo končalo…za vaške straže namreč.
   DR Janez Sveti TO

   • Peter

    Ja. Ampak glede na to, da dela država proti volji ljudi, bo treba nekaj narediti, kaj praviš? Konec koncev naj bi država, naša država, branila interese naših ljudi, ne?

  • Novakec1

   Domačo vojsko in policijo, tako kot 90ga

 • samotoje

  Mi se lahko razpočimo, islam pa kar prihaja in bo še prihajal.

 • Peter

  Ali gre dejansko za osebe, ki so v postopku pridobivanja statusa osebe z mednarodno zaščito?

  Za azil lahko zaprosi oseba, ki beži iz države zaradi vojne ali zaradi upravičene domneve, da bo zaradi svojega verskega ali političnega prepričanja v državi bivanja deležna nepravične obravnave.

  Torej, je vojna v Avstriji? Zgleda, no.

 • centurion

  To so borci za severno mejo. Muslimansko.
  Slovenski levičarji jim pri tem pomagajo.

 • Unikatna

  Last države? Kdo pa tvori državo? Za Slovence pa ni stanovanj! Sramota!

 • totex39

  V glavnem vlada ne odstopa od svojih prikritih svinjarij, kjer namešča nezakonite ilegalce vse povprek, kjer se jim zazdi.

 • Artur

  “Zato nikoli ne bomo utihnili pred resnico. Pred resnico nočemo in tudi ne moremo mižati. Vedno znova bomo bobu rekli bob.” Dodal je, da se zavedajo, da si samo pogumni in odločni državljani zaslužijo normalno državo in jo tudi prej ali slej zagotovo dosežejo.
  Ja ni normalne države s takšnim pravosodjem in s takšnim odnosom tega režima do naše družine in otrok …. to je res ampak zakaj niti besede o grozeči invaziji parazitskih zapečenih musličev in sedanji nevzdržni situaciji glede migrantskih kvot , vsiljevanja vse več migrantskih centrov povsod po državi, da o tej svinjariji do naroda z dodeljevanjem luksuszno opremljenih stanovanj za te tuje parazite in s tem postavljanje nekaterih naših socialno ogroženih sodržavljanov v drugorazreni položaj, ne razumem zakaj samo pravosodje in vse okoli njega a o tem kar je najbolj grozeče kar se nam zdaj dogaja z vsiljevanje tujerodnih zapečenih parazitov pa nič kaj je večja priložnost kot to, da se javno še bolj izpostavi ta problematika in to prav na takšnih shodih poleg že utečene kritike našega krivosodja, ki bi narod še bolj zdramila proti temu početji tega komunjarskega režima.Menda ja ne menite ,da je to za vas drugorazredna tema in, da je ni vredno javno izpostaviti ? Ne vem kaj za vas potem ni drugorazredna tema ?Islamizacija in zločinski tujerodni primirivizem se širi po Evropi Navsezadnje je zaradi te za vas drugorazredne teme nevredne omembe ogrožena varnost , blaginja narodova samobitnost in obstoj ?
  https://www.youtube.com/watch?v=w_O7Ev3kz2o
  https://www.youtube.com/watch?v=VILb-b2aA5c

  • Novakec1

   Resnico ti odrejajo/vsiljujejo svetniki ministrov v vladi, povečini yugosi.

   • Artur

    Zato nikoli ne bomo utihnili pred resnico!!?? Tudi magarac ma svojo trpečo resnico kadar ga njegov gazda natovori pa še sam se zavleče na njega namesto, da se vsega otrese pa še gazdo ritne po tintari. Vsak ima svojo resnico tudi narodnoizdajalske komunjare jo imajo, najlažje pa je lapat o njej ampak resnica je tudi to da vrag že šalo jemlje in, če se je slovenceljni ne bodo pravočasno zavedli in ukrepali bo kmalu po njih.

 • Yolbe

  Poleg stanovanja z vso opremo jim bo treba plačevat še hrano, elektriko, naročnine, obleko, pa še žepnino bojo dobil. Počas bo treba začet nekomujebatmater…..

  • dr Janez Sveti

   A ti jim nudiš še spolne usluge?
   DR Janez Sveti Jebiveter

   • Yolbe

    Jaz ne, si ti bolj primeren, ker vtikaš nos v vsako temo v Sloveniji….

    • dr Janez Sveti

     Ker sem genij, obvladam številna področja.
     DR Janez Sveti genij

  • macon

   Pa v medijska omrežja bodo imeli dostop in ko bodo povedali, da jim kaj ne paše, bo presstitut(ka) povesilo oči in obžalovalo, da nismo bolj humani in evropski.

   Vse za Ahmeda iz p!3de materine, ki se zna komaj podpisat, delat ne zna in noče nič, ker ve, da mu tukaj vse pripada, levajzarji pa ga v tej veri podpirajo.

   Vse drugo je vendar fašizem.

 • samsara

  Slovenci imamo pač smolo, da živimo v Sloveniji, kjer predstavljamo drugorazredno, morda pa tudi tretje, ali četrtorazdedno populacijo.
  Zavedni Slovenci pa smo nezaželeni.
  Kdo je po prioriteti pred Slovenci v Sloveniji, ni težko ugotoviti. Pravzaprav je splošno znano.

  • dr Janez Sveti

   Jaz sem na prvem mestu. Žal ne potrebujem nič.
   DR Janez Sveti bogataš

   • Franc Šink

    Kaj pa pamet?

 • dr Janez Sveti

  Slovenci se bodo že znajdli.
  DR Janez Sveti Čakalec

  • macon

   Ja, v hribovskih kajžah bodo tolkli kašo in se zahvaljevali Bogu ali Titu, ker so še kar zdravi, medtem ko bodo tujci rajali v dobro razsvetljenih in ogrevanih mestih.

   Taka je namreč slovenska zgodovinska folklora. Življenje pa mine in leta se ne vrnejo. Islamski pritepenci vsaj to razumejo, Slovenec pa trpi in trpi in potrpi, vmes se bolj potiho pritožuje, da ga ne bi oblast slišala, potem pa crkne.

   • dr Janez Sveti

    V vaši vasi imate pa čudne Slovence. Tam kjer jaz živim, bi zelo kratko živel, če bi hotel prebivalce učit kozjih molitvic. Tisti,ki pljuva po lastnem narodu je gnoj.
    DR Janez SVeti Peter Kepec

 • tramal

  Tem komunističnim izdajalcem in uničevalcem slovenije bo potrebno soditi čim prej da ne bo prepozno in slovenije ne bo več.

 • luckyss

  Banda hlapčevska..le kdo lahko reče da so kvote prava pot..
  Domov si jih peljite v spalnico..

 • antimur

  Kakšna država, to je odvratni mafijski kučanistični kolhoz. Dokler bo baraba Kučan in njegova banda vodila vse kar se v Sloveniji zgodi, bo tako. Ne pozabimo, da je ta golazen izrazito nenaklonjena Slovencem in vsemu kar je slovenskega, zato jih ne jutri, že danes onemogočimo in spravimo za trdne zidove.

  • luckyss

   Res je..ti komunisti in bivši komunisti naj si te migrante peljejo domov v spalnico..
   “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno” Janez Janša..

   • centurion

    Osel, ne pes.
    O kvotah je bilo govora pri morebitnih beguncih.
    Beguncev pa med migranti doslej še ni.
    Menjaj avatar z dalmatinskim oslom.

    • luckyss

     Jebi ga sad…
     To so ravno tisti iz teh kvot..so azilanti..
     Mi smo sprejeli kvote, EU pa jih bo nafilala z mladci iz Afrike..To se je itak vedelo..

     • macon

      V bistvu imaš prav, vir evropskega sprenevedanja ni pri nas, temveč v EU. Problem pa je, da bodo slovenski hlapci kot vedno bolj evropski od Evrope. Po Evropi marsikaj sprejemajo s figo v žepu, pri nas pa bodo vse jemali DOBESEDNO in še kaj dodali v škodo slovenske države in proračuna.

 • Razocarana

  Vlada naj namesti migrante na domove tistih ljudjeh ki so tako demonstrirali na Kotnikovi in kateri naj tudi plačujejo njihovo nadomestitev. Hoteli so jih imeti, zdaj pa naj jih imajo, ne pa da so strošek države ki še za otroške malice nima.

  • Novakec1

   Butast predlog, srali bodo pa po tvojem , mojem , našem.

   • luckyss

    Kvote je treba izpolniti..pa” magari” s tridestletnimi otroki brez spremstva staršev..

   • Razocarana

    Če bi bili vsi tisti politiki ki so bili prisotni na Kotnikovi primorani vzeti k sebi na svoje stroške migrant, koliko misliš da bi jih bilo še toliko pripravljeni gostiti migrante v Sloveniji, kljub 5,000 evrov ki jih Slovenija dobi of EU na vsakega migranta po dogovoru kvot. Nobeden.

    • Novakec1

     Ne kapiraš; jih ne rabmo, lahko ti pa tudi narišem.

     • Razocarana

      Se čisto strinjam s teboj da jih ne rabimo. Vendar, izgleda da ti ni jasna poanta mojega komentarja, da če bi morali politiki in vsi ti lažni humnitarci (ne samo v Sloveniji ampak tudi drugje po svetu) ki se tako zavzemajo za migrante pokazati svojo ‘dobroto’ in humanitarnosts na svoj račun, ne na račun naroda, bi hitro utihnili in nas nehali posiljevati s svojo lažno dobroto.

      Zato je potrebno od njih zahtevati da najprej sami pokažej humanitarnosts na svoj račun, preden jo zahtevajo od ljudi ki jim plačujejo plačo.

     • Novakec1

      Vse nakladanje(celi romani v stilu če bi pes nosu hlače ne bi pirhov kazu) je brez veze, kratko in bistvo. Amen

 • 5-RA

  V Logatcu porabijo za enega azilanta 47 € dnevno samo za hrano. Zahteve so visoke, do biološkopridelanih živil do dnevnega sadja zelenjave in mesa.
  Bil je članek v Reporterju danes ga ni več je le del na http://www.publishwall.si/aktualno/post/214497/miro-cerar-za-azilante-v-logatcu-uredil-gostinsko-oskrbo-ki-nas-bo-v-dveh-letih-stala-milijon-eurov:
  …Po podatkih ministrstva za notranje zadeve je bilo konec preteklega tedna v azilnem domu v Logatcu nastanjeno 36 prosilcev za azil. Imajo gostinsko oskrbo, davkoplačevalci samo za prehrano treh ducatov azilantov (ne glede na starost) namenijo neverjetnih 42.407 evrov na mesec. Ne, ni šala.

  Na nedavnem razpisu z naslovom Izvajanje celodnevne oskrbe s prehrano prosilcev za azil, nastanjenih v Logatcu je
  bila izbrana Gostilna in pizzerija Nibi, Sebina Bašić, s. p. Pravzaprav
  ni bila izbrana, saj so posel Bašićevi dodelili brez poprejšnje objave
  javnega razpisa, ker ima podjetnica pač v najemu lokal, ki je na istem
  naslovu kot azilni dom. Povsem logično. Precej sporna pa je cena.
  Vrednost naročila za dve leti (do 24. junija 2018) je 1.017.770,07 evra
  oziroma dober milijon evrov, in to brez DDV. Pomeni, da je maloprodajna
  cena oskrbe s hrano 1,24 milijona evrov….

  Tole je samo del vprašanja Marjana Pojbiča Miru Cerarju, da vam bo jasno, da nafutrat enega azilanta niso heci:
  http://www.demokracija.si/fokus/vlada-mira-cerarja-skrbno-bdi-nad-uravnotezeno-prehrano-azilantov.html
  …Prosilci za azil so kot v restavraciji, saj naj bi to podjetje moralo
  zagotoviti vse; tudi pobiranje uporabljene posode in čiščenje
  prostorov, kjer tujci jedo. Hrano naj bi pripravljalo in delilo na
  okolju prijazen način, del živil naj bi moral biti pridelan na ekološki
  način. Energetska vrednost obroka pa naj bi morala biti med 2.100 in
  2.300 kalorijami, vsaj en kos kruha naj bi moral biti polnozrnat ali
  črn.

  V pogodbi naj bi bilo še zapisano, da jedilnik ne sme biti enoličen,
  jedi se v enaki sestavi menija v enem mesecu ne smejo ponoviti (kosilo,
  večerja) več kot 2–krat. Pri pripravi obrokov se ne sme uporabljati
  svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa, razen na zahtevo naročnika.
  Jedilnik mora biti sestavljen tako, da bo kosilo vsaj trikrat na teden
  vsebovalo meso (goveje, perutninsko ali ribe), ostale dni pa enolončnice
  z mesom. Torej, meso dobijo vsak dan. Trikrat na teden mora biti sveža
  solata, pri vsaj enem obroku dnevno sveže sadje.

  Podjetje naj bi glede na pogodbo prosilcem za azil zagotavljalo
  uravnoteženo prehrano in ustrezno prehransko razmerje (beljakovine med
  10 do največ 20 odstotkov, ogljikovi hidrati od 50 do 70 odstotkov in
  maščobe 30 odstotkov). Podjetje naj bi bilo dolžno upoštevati prehrambne
  navade prosilcev za azil. Če je kateri od prosilcev za azil na dieti,
  mora biti taka tudi njegova hrana (na podlagi zdravniškega spričevala)….

  Banda komunajzerska, pri nas pa lačni otroci, in šolski meniji iz najceneših živil.

  • Franc Šink

   Kaj pa halal meso,Živali morajo biti zaklane po muslimanskih pravilih(šeherat) torej brez omamljanja. Kaj na to porečejo društva proti mučenja živali.Res smo nizko padli !!!

 • pepi
 • xtc

  Komentatorji so hudo naivni;če mislijo ;da gre za naključno gostoljubnost:
  Ker nerazpoloženje proti levakom nevarno narašča;volilna podpora pa tudi nujno rabijo nove privrženci;ki bodo nato čez noč postali državljani in njihovi volilci;njihovi zaščitniki pri obračunavanju z narodom zelo hitro se utegne ponoviti zgodba;ko so premoženja pobitih Slovencev pobasali levaki;sedajpa se utegne zgoditi podobno za lojalnost jim utegne pripast premoženje pasiviziranih političnih nasprotnikov:
  Zadeve niso tako naivne in brezpomenske kot izgledajo:
  tISTEMU ČEMUR STE BILI ONI DAN PRIČA V PARLAMENTU IN JE POČEL IN GOVORIL kORDIŠ V OBRAČUNAVANJU Z pRIMCEM NI NIČ DRUGEGA KAR MISLI in počne don:

  • if

   Ker zelo malo ljudi vidi ta očitno realni potencial dogajanja v zvezi z migranti in drugimi potenciali raznarodovanja, je slovenstvo v resni nevarnosti, da v svoji samostojni Sloveniji postane marginal.

   • zoro

    to smo že samo malo se obrni in poglej mogoče tudi že v službi ali pa prav tam?

  • Olga

   Volilne sezname bomo pregledali!

   • zoro

    ja bomo kurac kdo pa jih bo pokazal?

  • sunday

   +++se popolnoma strinjam in raja se niti zaveda ne, niti ne dojamejo kaj se jim dogaja, že dogaja!!!

 • Antonius

  Jah, ni kaj, Slovenci plačujemo astronomsko visoke šerijatarske obresti za naivno in popolnoma podcenjujočo odločitev na državnozborskih volitvah.
  Celo tako daleč si ‘küčanovi dovolijo, da brez vsakih zavor, arogantno zahtevajo izgradnjo absolutno predragega drugega tira med Koprom in Divačo. Če jim je šlo po maslu v TEŠ 6, zakaj ne bi šlo tudi z drugim tirom.
  V Italiji so na boljšem, ker vsaj sodstvo ni 100%-no v rokah mafije.

 • www

  Zakaj NE v Ljubljani ??????????????

  • Olga

   Zakaj ne v Murglah?? Kučan s Fajonko naj jih pa sprejmeta in financirata!

   • sunday

    fajonka jim lahko kuha, kučko pa jim lahko pere – možgane!!!

 • garfi

  to naj preštudirajo tudi razni zbiratelji zamaškov za razne operacije in medicinske aparate
  mendtem pa mafija meče stotine milijonov našega denarja za islamizacijo in uničenje Slovenije
  od mene ne bo nobenih donacij tudi za karitas več

 • Antonius

  Koliko Slovencem pomeni Slovenija, lahko vsak dan mimoidoči vidijo na Trubarjevi sredi Ljubljane.
  Najprej so našega največjega slovenskega pisatelja umorili, sedaj se pa na “svojem” klubu z njim prijateljsko hvalijo.
  Povezava vse pove, koliko je vredno slovensko narodno zavedanje. Cankar se lahko samo v grobu obrača.
  http://shrani.si/f/2c/4N/4B9RmHrN/img0537.jpg

  http://www.euportal.si/knjiznica/cankarjeva-smrt-je-bila-politicen-umor/

  • sunday

   tudi iz njegove smrtji bi se nekateri morali kaj naučiti ali vsaj malo razmisliti, še posebej, če se imajo za slovence!!!

  • zoro

   sramota vsaj njegovo sliko naj odstranijo kolikor vem cankar ni nikoli pisal v cirilici ja in tudi prešeren ni tam po svoji želji ne vrag le sosed bo mejak a ne velja to za vse sosede?

 • Olga

  Takim županom, ki delajo proti volji ljudi, je treba dati nogo!

  • Nata

   O, saj jim bodo dali nogo! Z novim dolfetovim zakonom!
   Ampak, nevarno je, da bodo nogo dobili samo nepravi . . .

 • sunday

  to že dolgo ni več nobena država, ampak navadno skropucalo pohlepnih izdajalcev in butastih nerazgledanih volivcev, ki so celo tako zaslepljeni, da na tihem pričakujejo, da bodo sami nekega dne postali tajkuni ali vsaj končali v novi jugi z novim krvavo rdečim titejom in kdo lahko prepriča take zblojence v resnico oz. da vsaj oči odprejo – torej, ostane nam dejstvo, da nas vodijo brezvestne barabe s pomočjo zblojenih državljanov (v veliki večini neslovencev) — pomeni, usoda zapečatena!!!

 • Slovenec 33

  Ja kaj ste pa od okupatorjev in izdajalcev svojega naroda pričakovali, kaj ne veste, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in da je tudi v Soveniji enako.
  Ker so okupatorji in izdajalci svojega naroda na oblasti, vabijo k nam nove okupatorje in kradejo slovenskemu narodu substanco, tako, da potiskajo večino slovenskih državljanov v revščino s sramotno nizkimi plačami in pokojninanmi in po tri do štirikrat več na mesec filajo nove okupatorje, za katere trdijo, da so begunci. Če pa pogledate fotografije teh osebkov, pa vidite, da so to dezerterji in kakšen terorist vmes (Vojni obvezniki pod nobenim pogojem ne morejo biti begunci ampak so lahko le dezerterji in bi jih morali poslati nazaj, da si uredijo prostor pod soncem v svoji domovini in nimajo nobene pravice spreminjati kulture slovenskih dežel.

 • KIKI

  Saj madam Štefka je tudi Korošica in ima gotovo kakšen lep vikend kje tam v bližini
  ali pa ga imajo njeni bližnji sorodniki (Prevent at&), ona pa, v prostem času kot
  prostovoljka lahko nudi kako “uslugico”, npr. kuhanje najboljše krompirjeve juhice
  in lahko poleg migrantov povabi še naše občinske reveže!…bi ji bili hvaležni!

  • zoro

   toti migranti so taki potrebneži da bijo še ruknili toti nimajo mej.

 • plamen100

  Po rezemskih medijih SLO1 in POP TV poteka pravi pogrom zaradi predloga zakona o tujcih ku predvideva zaprtje meje v primeru masovnega navala migrantov. Prav neverjetno je da novinar slo1 prav nagovarja predstavnike evropskega sveta naj ukrepajo zoper vlado zaradi tako napisanega zakona???? Pa kaj bi ti ljudje radi??? Da Avstrija zapre meje v Slovenijo pa nabutajo pol miliona migrantov???? Potem pa se naj Slovenija ukvarja s temi migranti, Evropa ps bo malo financno pomagala, enako ko danes malo financno pomaga Srbom, Grkom in Turkom v bistvu pa se jim ebe za migrante samo da ostanejo kjer so. In izgleda da je naslednja drzava za nasicenje z migranti na vrsti Slovenija. Neoliberalisticni novinarji in razna civilna druzba si dobesedno zelijo unicenja slovenskega naroda oz unicenja Slovenije kot jo poznamo danes, oz narediti Slovenijo da izgleda kot izgledajo danes Paris, Brisel ali London. V cemu je poanta taksnih zelj in konkretnih ravnanj teh narodnih izdajalcev????

  • cosmosjasnovidec

   Naseljevanja migrantov v Europo ne bo konec to je dokončno odločeno.
   Tudi Slovenija jih bo sprejela cirka 600 za katere že ima urejene prostore in stanovanja.

   • zoro

    600? ja 600 na km2 vse nas bojo preplavili res vam povem ni nam druge kot tisto si moremo zapeti partizansko zdaj puške v roke samo tako se bomo osvobodili črnih muslimanof in tistih ki jih vabijo.

    • plamen100

     bojim se da res ne bo druge. 600 jih je ze, nova kvota bo pa dana letos in naslednja drugo leto in tako v nedogled. In vsi imajo kupe otrok, nikjer ne delajo ampak samo polezavajo in se 5x na dan molijo in seveda v neomejene kolicine razplojujejo. Vse to pa bo futral neumen slovenski narod, ki ima v lastni drzavi slabsi standard kot pa migranti ki jih mora futrati!

 • lauraas

  In seveda bodo črni spet imeli prednost!

 • lauraas

  Mednarodna zaščita, obvezne kvote, itd, krivi so zastareli zakoni OZN, kajti z drastičnim povečanjem prebivalstva v tretjem svetu, bi se morali temu prilagajati tudi zakoni.

  • sunday

   krive so vse naše eu izdajalske leve oblasti in to v vsaki državi posebej – zavestno izdati svoj narod ni samo veleizdaja je zločin nad celotnim narodom, ki zahteva samo smrtno kazen brez ugovora!!!

   • zoro

    tako je in ne mi flancati o nekih OZN zakonih kaj pa imajo oni z mojo državo ali sem država ali nisem in jebeš OZN če mi škodi enako kot EU če mi škodi grem!

 • sunday

  izgleda, da so nas združili v evropski uniji zato, da bi nas združene islamizirali !!!

 • sunday

  komunizem se je iz neke ideje o enakosti in pravičnosti izrodil v popolno krvavo in nasilno ter teroristično obsedenost skupka nasilnih posameznikov, enako kot islam, ki se je verjetno prav tako iz neke mohamedove ideje o boljšem svetu izrodila v povsem nasilno, krvavo, popolnoma teroristično primitivno blaznost, povsem enako kot komunizem in zato jih vabijo k sebi, saj gliha vkup štriha!!!

 • sunday

  vzami si vse kar je na svetu najslabšega, najbolj izprijenega, nepoštenega, nasilnega, odvratnega, smrdečega, bolnega in dobil boš – rdečega islamista (islamista, ki je v partiji ali partijca, ki je islamist – saj v duši so vsi ti enaki)!!!

 • cosmosjasnovidec

  To še ni vse.Na nekaterih komunajzerskih in pristaških medijih kamelotrajbarskih musličev je objavljeno tole:
  —————————————————————————————————————————-
  Slovenija bo iz Italije in Grčije premestila 567 oseb, iz tretjih držav (tj. držav, ki niso članice EU) pa trajno preselila 20 oseb.
  ———————————————————————————————————————————
  Begunci in migranti, ki prihajajo v Slovenijo, so zapustili svoje domove zaradi vojn ali zaradi nevzdržnih življenjskih razmer.
  ————————————————————————————————————————————–
  Kulturo strpnosti in enakosti je potrebno spodbujati in se je učiti.
  ———————————————————————————————————————————-
  KAKO LAHKO POMAGATE BEGUNCEM
  S ponudbo nastanitve, materialno,denarno pomočjo ali vašim znanjem in časom.
  ———————————————————————————————————————————-
  Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.
  ————————————————————————————————————————————-
  Ni smisla,da še ostalo objavljam,ker že tole pove vse kar sledi.
  Cmerarjeva vlada je pa ponosna,da je uredila zadeve glede kamelotrajbarskih musli migrantov.

  • cosmosjasnovidec

   Za vse skupaj si je pa kriv folk po celotni Europi sam,ker samo stoka ne ukrene pa nič glede tega.

 • cosmosjasnovidec

  Fogglof Tunnek
  Pozdravil bom jaz tebe gnida smrdljiva levaška lažnjiva.
  Danes sem imel službeno pot v Središče ob Dravi in sem se na hitro ustavil v Halozah ter na dveh koncih (ne bom omenjal katerih) spraševal glede tebe gnida zahojena.
  Foglovega Tuneka tam sploh nihče ne pozna cepec prismuknjeni,ker si si ta priimek izmislil in kot se spomnim si se lagal že enkrat nekomu celo na tvoji kokodakarski 24.kurji kjer si celo dal naslov in hišno številko.
  Ni pomembno jaz sem tako ali tako vedel,da je tole tvoj nick sem pa dobil kar nekaj informacij in,ker te danes nisem več imel časa iti poiskat te bom drugo krat.
  Po nekaj pogovora in debate z nekaj domačini sem dobil informacijo kdo naj bi bil ti,ker so vsi povedali,da je v celotnih Halozah samo eden tako prismuknjen oziroma psihično bolan zdrahar kateri ustreza tebi.
  Baje si že kar precej v letih ampak delaš vsepovsod kamor prideš same zdrahe a te več ne jemlje nihče resno,ker ve,da si prismojen drugače bi kot pravijo “fasal kot hudič” a se samo norčujejo in smejijo iz tebe.
  Edino kar drži je glede sosedove koze “JULIKE” pri kateri so te dobili,da si jo natepaval z obutimi gumijastimi škornji v katere si ji porinil zadnje njene noge,da ti ni mogla pobegniti.
  Takrat si tudi dobil po betici,da si bil nekaj dni v bolnišnici na Ptuju.,
  Kot sem ti rekel se z mano ni za zajebavati kreten ciganski levaški bi pa še lahko napisal veliko kar sem izvedel ampak zaenkrat ne bom,da ne boš pričel sumiti kdo vse mi je povedal.

  • Unikatna

   cosmosjasnovidec kako se vam da s takšnimi ukvarjati in si živce kvariti?

 • zoro

  če mene vprašate ko pogledam gornjo fotografijo ni nobeden podoben človeku sami divjaški izmečki poglejte bolje v oči teh morilcev evrope in videli bote svoj konec.!

 • sodnikisozločinci

  Vsi na banke dvignit denar, ko se bo zrušil bančni sistem bo bankrotiral tudi ta genocidni režim.

 • Franjo Trojner

  Tudi sam počasi izgubljam živce! Vlada je pod pritiskom domače javnosti in migracijskih razmer v EU v parlament poslala nov zakon o tujcih. In glej ga zlomka proti tej noveli, ki zaostruje pogoje za vstop je protestiral generalni sekretar sveta EU, ker bi naj ta novela bila v nasprotju evropske konvencije o človekovih pravicah. A ni to hinavščina evropskih funkcijonarjev vas vprašam???? Ko pa jih je slovenska in še katera EU vlada predlani prosila za pomoč in dobesedno prosila za novo enotno zakonodajo/pristop na tem področju so pa ostali nemi in rešitev in odgovorov NI BILO!!!!! Zelo sem razočaran, zaskrbljen tudi zaradi odklonilnih mnenj.in protestov nad predlagano novelo o tujcih od naših predstavnikov Amnesty International in raznoraznih strokovnjakov tudi našega ustavnega prava, ki so predlagano novelo o tujcih dobesedno raztrgali.Baje bi naj bila predlagana novela o tujcih v nasprotju z źenevsko konvencijo, v nasprotju z listino UNHCR/ CENTRAL EUROPE/evropsko konvencijo o človekovih pravicah in celo z slovensko ustavo??????Ma saj to je absurd!!! Po tem takem slovenskega človeka na svoji zemlji in domu ne ščiti nihče, ne ženevska konvencija, ne Amnesty Internationsl in ne svet Evrope z svojo zakonodajo, enako velja za vse ptebivalce EU. A se bo morda kaj zmigala varuhinja človekovih.pravic, da zaščiti osnovne pravice slovenskega ljudstva, pravico do miru, do varnosti in nedoakljivisti živlenja, do reda, zavarovanju premoženja, do lastne države, do lastne kulture in načina živlenja itd., zeli verjetno NE. Pa saj to ne more biti res!!! Ta predlagana novela o tujcih bi naj zaščitila slovensko državo, ljudi in premožrnje samo v primeru, če bi se dogodilo, da bi se na naš teritorij ponovno zgrnile trume migrantov za katere mi ne bi bili spodobni poskrbeti in tudi v primeru, če ti ne bi mogli naprej v Abstrijo, Nemčijo itd in bi ostali tukaj. Vemo,da tudi Avstrija in Nemčija zaostrujeta azilno zakonodajo in omejujeta vstop. Prav iz tega razloga se mi pistavlja vprašanje ali svet EU in vsi naši slovenski tolmači zakonodaje, ki so proti sprejetju ptedlagane novele o tujcih želijo, da Slovenija postane žep za migrante???? To je bila želja Merklove še ne tako dolgo nazaj.Oni so samo proti, ne povedo kaj pa narediti v primeru, da tu ostane več stotisoč velika množica migrantov, ki ne bo mogla ne naprej in ne nazaj ????? Kaj bod takrat povedali ti veleumi in kaj storili???? Prav nenormalno.se mi zdi, da v svojem domu na svoji zemlji.uživam manj pravic, kot vsi tisti, ki prihajajo. Še najbolj pa je žalostno, da nas ne ščiti nihče, nobena konvencija in ne listina, zakonodaja EU n niti slovenski iz državnega proračuna/torej od državljanov Slivenije financirani predstavniki slovenske podružnice Amnesty International. Opravičujem se v naprej, morda sem kaj narobe razumel, a tak vtis sem dobil, ko poslušam in berem raznorazne odaje in
  članke o tej temi v naših medijih.Strinjam se tudi z tistimi, ki pravijo, da je nedopustno, da nek migrant od države prejme več pomoči, kot jo je deležen slovenec, ki se je ne po svoji krivdi znašel na dnu ali tisti, ki DELA, JE ZAPOSLEN pa mu dohodki ne omogočijo.preživetja, najbollj boli, da tudi tisti, ki so štirideset let delali.danes v naši državi stradajo

 • Adolf Hitler

  slovendia nedaje nobenemu nič ampak komunaiseri kradejo slovendii prčel
  bo čas da bomo ta črna govna uporabli za ogle vrjemite mi pričel bo čas
  pa še kako hitro da bo volk imel dovol tega komunaiserskega sranja in
  njihovih negerjev in jih bodo uporabili za stara drva kamor jih bodo
  tudi fuknli v krematori kje bodo tudi koristi sai mel pička ijim
  materina negersko komunaiserska v rit si nai postijo fukat od negerjev
  smrad komunaiserski stran z izdaialci slovendskega naroda!

 • Adolf Hitler

  prisel bo čas da jih bo ss schutzstaffel protection Squad pospravil za vedno!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!