Duh Jugoslovanske ljudske armade je še vedno prisoten v Inšpektoratu RS za obrambo

Foto: STA

V nekaterih političnih krogih ocenjujejo katastrofalno stanje v Slovenski vojski (SV) kot poskus izsiljevanja sredstev za obrambni sistem in ne kot alarmantno stanje. Glavni problem predstavlja letna ocena pripravljenosti SV, ki jo poda predsednik RS Borut Pahor.

Po predstavitvi letošnje ocene je Inšpektorat RS za obrambo (IRSO), ki ga vodi mag. Roman Zupanec, dobil nalogo, da izvede izredno inšpekcijo metodologije preverjanja pripravljenosti SV za leto 2016. Takšna inšpekcija je bila sicer načrtovana za konec leta 2017, vendar so se nekateri politični krogi odločili, da se izredna inšpekcija izvede takoj, da bi bili rezultati dostopni še pred predsedniškimi volitvami in bi z njimi domnevno lahko škodovali zdajšnjemu predsedniku. Izvedba takšne inšpekcije pa je, po ocenah strokovnjakov, izključno politični akt, saj je nemogoče, da bi nekaj inšpektorjev ocenjevalo metodologijo, po kateri še več let oceno pripravlja več deset visokih častnikov SV.

Roman Zupanec (Foto: MORS)

Politizacija IRSO
IRSO je organ v sestavi Ministrstva za obrambo RS (MORS), ker naj bi deloval neodvisno in korektno. Ta neodvisnost se je končala s prihodom Zorana Klemenčiča na mesto vodje IRSO, za kar je poskrbel Uroš Krek, takrat nekaj časa državni sekretar na MORS. Klemenčič (zdajšnji direktor agencije SOVA) je inšpektorat vodil dokaj po svoje, predvsem pa je bil cilj stalno “nagajanje” SV, vendar pa stanje takrat ni bilo alarmantno, saj je Klemenčič ohranil vsaj minimalno profesionalnost.

Zoran Klemenčič (Foto: STA)

Ko je pod ministrom Jakičem Klemenčič odšel na mesto državnega sekretarja v MORS, je za svojega naslednika izbral mag. Romana Zupanca. Zupanec je bil častnik JLA na Tehnični akademiji v Zagrebu in je v Teritorialno obrambo (TO) prestopil med osamosvojitveno vojno. Nekaj časa je deloval v predhodnici OVS VOMO, potem pa v informatiki MORS in kasneje na inšpektoratu. Zupanec je tesno povezan tako s Krekom kot tudi s Klemenčičem. Inšpekcije IRSO so v zadnjem času usmerjene predvsem proti SV, v cilju zrušitve zdajšnjega vodstva. Znan je primer, ko so prepovedali nositi naramne oznake pilotom SV, krivdo za to pa so skušali zvaliti na načelnika SV Ostermana, ki je zaradi svoje neposrednosti že dalj časa tarča nekaterih političnih krogov.

Zupanec je za omejeno inšpekcijo metodologije priprave ocene “naključno” izbral dva nekdanja častnika JLA, zdaj inšpektorja. V oči bode zlasti Miran Fabijanič. Fabijaniča je Janko Veber imenoval za generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve, vendar ga je zdajšnja ministrica zaradi nesposobnosti razrešila in poslala na IRSO. Ne gre posebej poudarjati, da je Fabijanič nekdanji častnik JLA, ne ve pa se, kako je bilo z njegovim prestopom v TO. Večkrat je tudi poudaril, da je član SD. Kako bo takšen inšpektor lahko neodvisno preiskoval delo številnih brigadirjev in generalov, je uganka, ni pa uganka, kakšen bo rezultat inšpekcije in proti komu bo usmerjena.

Foto: STA

Strokovno vodstvo MORS o inšpekciji ni imelo pojma
Zanimivo je, da je bila izredna inšpekcija odrejena brez vednosti državnega sekretarja in strokovnega vodstva MORS. Dokumentacijo naj bi pripravil Zupanec sam, odobrila pa jo je ministrica. Nekateri dobro obveščeni viri trdijo, da sta pri tem posredovala Uroš Krek in urad predsednika vlade. Krek ima namreč velik vpliv tako na Zupanca, kot tudi na ministrico, strokovno vodstvo ministrstva pa ga zaradi njegovega stalnega vtikanja v obrambne zadeve ne prenaša najbolje.

H. M.

 • Duhec

  Grozljivo… avtor članka pa H&M. Ko bi bla vsaj Zara… pa min pokojnina je dvignjena na 500 evrov, če bi naj bli prvi v službi resnice. Al se o pozitivnih ukrepih Cmerarjeve vlade na Novi ne sme pisat???

  • Johan

   Samo v menstri medijih

  • tarantela

   Tukaj je treba vse popljuvat, sem se veliko naučila na tem portalu. Počnem isto, samo v obratno smer. Poskušam pa biti manj žaljiva in ne zmerjam. Samo resnico povem.

   • Borut Stari

    Zaradi resnice so mnogi celo užaljeni. Resnica je kost pripravna za ljudsko glodanje. Le v pravo smer jo vržejo.

  • Borut Stari

   500 € pokojnine za 40 let delovne dobe je pa resnično pozitivni ukrep. Plosk,plosk.

   • Lustrator

    Včlani se v Zvezo “borcev”, reci pivskemu tovarišu naj priča kako si leta 43 lastnoročno razstrelil nemško kasarno sredi Dunaja, pa jih boš imel 1.500, tako to gre v našem rdečem bananistanu. Dokler ne bo zmanjkalo denarja, takrat pa bo veljalo po Titovo “snađi se”.

    • Borut Stari

     Sam sem pri onem Titovem znajdi se. Vsakič ko se znajdem imam lušten občutek.Poseben užitek pa je ko s tem državi pokažem sredinec.

     • Lustrator

      Kot domoljub bi moral ob tvojem komentarju protestirati, a ker država s tem vodstvom ni moj DOM, te razumem.

     • Borut Stari

      Domoljub gor ali dol. Zelo sem ponosen, ker ne prispevam v korito državnega svinjaka.

  • Lustrator

   ” Al se o pozitivnih ukrepih Cmerarjeve vlade na Novi ne sme pisat???”

   Če obstajajo, jih prosim navedi, sama ušesa so nas. Že včeraj je bil omenjeni povabljen v studio na soočenje z Janšo, pa je bil namesto njega za mizo zgolj kartonček z njegovim imenom in priimkom (kar je sicer dober približek temu, kar bi sicer slišali od njega v primeru fizične prisotnosti).

  • sprehajalec

   Kot vse, se bo tudi teh 500 dvignilo na puf, zato ni razloga za ploskanje. Obstaja namreč eksplozivna mešanica v obliki; s po 20 let delovne dobe in Drnovškovo penzijo po tisočaka, s po 40 let delovne dobe in nedrnovškovo penzijo 500.

   Kje je tu medgeneracijska solidarnost?

  • duhec na dolgi vrvici

   Dvig minimalne pokojnine je SRAMOTA OD SRAMOTE. Na ta način se teh zadev ne rešuje, če pa že, naj ne gre iz pokojninskega, temveč iz socialnega sklada. Ker na ta način ne bo nikdar denarja za spodobne revalorizacije. Po drugi strani, pa bi bilo nujno vsakemu s tako majhno pokojnino pred povišanjem narediti pregled, kaj je v življenju ustvaril, kjer bi bilo potrebno pregledati, kaj je imel vse zapisanega kot lastnino še preden je vse prepisal. Več kot polovica teh bi se, podobno kot soseda frizerka ali kozmetičarka, pa avtoprevoznik,…, izkazala za premožne, a so vsi jokajoči zaradi pokojnin, čeprav so svojimi dohodki “ustvarili” (beri niso plačali državi) več sto tisočakov vredne hiše, pa še zdaj nadaljujejo s fušem.
   Osnovna napak je bila, da so lahko vplačevali v sitem po svoji presoji, medtem ko ostalih ni nobeden vprašal, če hoče plačevati več, ker bo itak njegov delež potem preko takih zakonov šel drugam. Tu si Duhec pokazal višek razuma, pa saj ga itak ne …

 • Morala

  Duh ex-Yu ostaja in bo ostal! Takle imamo!

  Zanimivo je tole – Družina Janković končno priznala bankrot Electe
  Electa Inženiring, osrednja družba poslovnega omrežja družine Janković, je razglasila insolventnost, pred zelo verjetnim stečajem pa se bo reševala z odpisom dolgov.

  • KIKI

   Ko gledam te režeče svinje Jankoviće, se mi obrača želodec;
   kot marsikomu v tej državi, polni gnilobe in prevrata. Kakšne
   umazanije mora goltati slovensko ljudstvo, da nahrani te
   lopove! A obstoja kašna meja, ki bi nas lahko obranila teh
   sprevržencev, ali pa je obroč pokvarjenosti strnjen v sodstvu
   in partijski organiziranosti ? Etika, morala?, floskule za otroške
   vrtce, v katerih je predaval veleum Cerar…

   • von Rhein

    Hvala za mnenje. Moje je enako ,mogoče bi uporabil še kak bolj sočen izraz za opis teh banditov.

 • Argentinec

  Očistite in prezračite malo kasarne pa bo duh izginil. Verjamem pa tudi, da so bili vojaki JLA zadnji, ki so švicali v slovenskih kasarnah, Pa tudi splošno znano je, da je imel maršal Broz veliko večji red in disciplino v vojski kot pa desetar Janša.

  • Borut Stari

   Ja, in prav ta desetar Janša je to znamenito JLA sesul, skoraj brez orožja, v le 10 dneh leta 1991.

  • Franc Šink

   Tito je imel čin kaplarja

   • sobieski

    Kateri, on brez prsta ali on brez noge? Prvi ima kartoteko v Kamniku za prvo ugotovljeno krajo, vse nadaljnje so bile vezane in dovoljene na položaj (dovoljenjej naroda: on je …, a je i nama dao)

  • sprehajalec

   Narobe si slišal, oziroma se je že nek mit rodil, ki kakor vse kar se tukaj rodi rekla-kazala, nima osnove Argentinac. JNA je bilo krivinaštvo, debeli brkati kapetani, ki niso bili sposobni laufati 500m, zastavniki, ki so se valjali po skladiščih in trpezarijah. Kakor si imel srečo, če si naletel na kakšnega “ta pravega” si nadrsal, drugače pa ni bilo nič hudega. Ja na uzbunah je ponavadi polovico mehanizacije obstalo pokvarjene ob cesti.

   Pa nek odnos oficir-vojak, vzet iz neke sive preteklosti. Bolj ali manj neprofesionalen, še najbolj naporene obuke so bile čiščenje tal v kasarniških prostorih.

 • Viktorh

  In nocoj bo velika proslava v počastitev OF.
  Hvali bodo drug drugega.

  Žal, v življenju nisem našel dokumenta, ki bi kazal strateški načrt gošarjev za osvoboditev Slovenije.

  Nikoli nisem dobil odgovora na vprašanje, katere bitke in ofenzive slovenskih revolucionarjev so v zadnjem letu vojne odločilno vplivale na osvoboditev.

  Vem le to, da so pridrveli iz hoste kadar so potrebovali hrano in pijačo nato pa zopet izginili. Izdali so potrdila, po vojni pa grozili, če si ga predložil.

  • črnaovca

   V bivši državi so nam v šoli vedno vbijali v glavo herojstvo Partizanov, otroci smo bili in smo pač verjeli, starši so se včasih malo nasmihali a so bili tiho. Bili smo na nekaj ponosni in na kaj je ponosna danšnja mladina, Po zgodovini Slovencev se na veliko serje, v šolah ni prave domovinske vzgoje a je imal Janša 4 leta čas da bi jo uvedel. Torej so ponosni kdo si upa več spiti poskusiti kakšno drogo, na svoj nespametni telefon in kdo je katero povaljal. Ni čudno da gre ta tako zaželjana država počasi v maloro.

   • Lustrator

    V 4 letih bi ti s totalitarno izobraženim in usmerjenim kadrom počistil z ideološko nesnago, ki se je nabrala v preteklih 65 letih? Ali si nepoboljšljiv optimist ali pa močno naiven. Slovencelj je slovencelj, trd kot skala, predno ga naučiš osnovnih demokratičnih in civilizacijskih vrednot lahko mineta stoletje ali dve. Vsa inteligenca je bila v 40 letih pomorjena ali pa se je pravočasno odselila. Ostali s(m)o le človeku podobne opice.

    • sprehajalec

     Nimajo vodstvenih iskušenj in si ne predstavljajo kako težavno je narediti spremembo v teh starih sistemih. Še sploh v razmerah, ko ne smeš uporabiti gajžle, ki jo ljudje pri nas najbolj zastopijo. Oziroma prijaznost jemljejo kot šibkost. Ego je pri nas v posameznikih izredno globoko zakoreninjen, nihče nikomur ne sme nič reči, pa še zakon je takšen, da ščiti to stanje. Zato se ponavadi spremembe ustavijo že pri vratarjih.

     Nekoč sem nekje srečal neko situacijo, ko je mlad ambiciozen šef poskušal spremeniti starega mačka, pa mu je lepo v faco rekel; poslušaj, 5 sem jih takšnih kot ti že zamenjal, pa še tebe bom. Vsekakor je to posledica družbe, v kateri so glavni razlog napredovanj poznanstva in diplome in ne izkušnje ter sposobnost. Firme niso organsko rastle, od delavnice do korporacije, ampak je bilo vse skupaj umetno postavljeno in nafilano. Kot v Afriki, kjer postavijo novo tovarno, pa potem vse skupaj propade zaradi zaposlenih v njej, čeprav so teoretični parametri in izhodišča boljši kot na Švedskem naprimer. Vse je pri zaposlenih, pri nas imaš pa stanje kronične nezadovoljnosti v uradih, pisarnah, proizvodnih halah. Proprosto po domače, Slovenec ne jebe šefa Slovenca. Boljši je tujec.

  • Borut Stari

   Veš kaj Viktorh, nocoj se bo zbrala združba za medsebojno občudovanje in proslavljala nekaj, kar še sama ne ve, kaj to pravzaprav pomeni. Zelo verjetno je, vsem nam znani Lutkar, tako kot vedno, potegnil prave vrvice in čvekanje govorca bo potekalo po njihovem standardu.

  • KIKI

   Pred vojno ni bilo niti 3% komunistov, pa še ti so bili v glavnem
   kakšni brezposličarji, lenobe, sfalirani študentje ….kvazi
   revolucionarji , kasneje pa obsedenci od svoje “pridobljene” oblasti,
   umazani revanšisti in klavci svojega naroda!
   Tisti, ki so pokazali odpor do takšne svobode in miselnosti, so bili
   pobiti ali zavrženi za celo življenje.

 • Viktorh

  Beri, prepisuj, dajaj naprej, govori!

  1. Kaj je Osvobodilna fronta?
  Osvobodilna fronta je psevdopolitična, roparska in morilska družba, sestavljena iz 16 zagrenjenih drobcev raznih političnih strančic.

  2. Kdo je rabil besedo »drobci in strančice«?
  Besedo je rabil glavni oblastnik v Osvobodilni fronti Boris Kidrič.

  3. Zakaj je govoril o drobcih in strančicah?
  Zato, ker so bill ti politični drobci iz različnih strančic tako nepomembni, da niso v mirnem času vsi skupaj mogli svobodno izvoliti niti enega poslanca.

  4. Zakaj vseh 16 strančic ni moglo izvoliti niti enega poslanca?
  Zato, ker jih ljudstvo ni maralo, ker jim oblast ni zaupala, pa tudi sami so se čutili prešibke.

  5. Zakaj ljudstvo teh strančic ni maralo?
  Ljudstvo je vedelo, da so njihovi voditelji sebični koristolovci.

  6. Zakaj jim ni zaupala oblast?
  Ker je vedela, da hočejo krvavo komunistično revolucijo.

  7. V čem so si bile šestnajstere strančice edine?
  Da so vse trpele »socialno krivico«.

  8. Kakšno socialno »krivico« so trpele?
  Da jih ljudstvo ni maralo, ker ji je poznalo kot iznarodele ljudi, da so švigašvage, delomrzneži, falirani študentje in kriminalci.

  9. Kaj so hotele, ko so se združile v Osvobodilno fronto?
  Zavladati nad ljudstvom s silo.

  10. Kdaj so se združile v Osvobodilno fronto?
  Kmalu po 22. juniju 1941, potem ko se je začela nemško-boljševiška vojska.

  • Kolesar

   ad 1. KPS so predstavljali Boris Kidrič, Aleš Bebler in Boris Ziherl, krščanske socialiste Tone Fajfar, sokole Josip Rus, kulturne delavce pa Josip Vidmar, Franc Šturm in Ferdo Kozak.

 • Novakec1

  Tega Yugo “duha” je zmeri več prisotnega v slolandiji

 • Borut Stari

  In o čemu se za šankom pogovarjajo moški, ki so odslužili vojaški rok v JLA?

  • tarantela

   Sama sem slišala takle vojaški pregovor: “Svašta pi.ka rodi, samo ne pare, cigare i vojničke knjižice.”

 • Viktorh

  11. Zakaj so se združile?
  Zato, da bi dosegle komunistično zmago.

  12. Kdo je ustanovil Osvobodilno fronto?
  Komunistična partija (stranka) Slovenije (KPS), to je slovenski odsek mednarodne komunistične stranke.

  13. Kdo vodi Osvobodilno fronto?
  Komunistična partija.

  14. Kdo ima oblast v Osvobodilni fronti?
  Komunistična partija.

  15. Za koga se bori Osvobodilna fronta?
  Za komunistično revolucijo.

  16. Kaj pa pravijo predstavniki Osvobodilne fronte?
  Govore, da se bore za svobodo naroda.

  17. Kaj so razumeli ljudje pod svobodo?
  RazumeIi so, da gre za tisto in takšno svobodo, kakor so jo uživali v miru.

  18. Zakaj se Osvobodilna fronta ne bori za tako svobodo?
  Zato ne, ker je bil takrat tudi pri nas komunizem od oblasti prepovedan.

  19. Zakaj oblast in ljudstvo ne marata komunizma?
  Ker je komunizem največja nesreča, ki more doleteti človeka, družine, narod, državo.

  20. Zakaj je komunizem največja nesreča za vsakega človeka?
  Ker vsakega človeka oropa premoženja in dostojnega življenja.

  • Kolesar

   ad 12. 26. aprila 1941 so se v vili književnika Josipa Vidmarja v Rožni dolini sestale skupine, ki so že pred okupacijo sodelovale v Društvu prijateljev Sovjetske zveze. KPS so predstavljali Boris Kidrič, Aleš Bebler in Boris Ziherl, krščanske socialiste Tone Fajfar, sokole Josip Rus, kulturne delavce pa Josip Vidmar, Franc Šturm in Ferdo Kozak.

   ad 19. V kapitalizmu pa so vsi ljudje (družine, narodi, države) bogati in srečni. še posebej, če je osnovan na demokratičnih načelih. Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.

   • slosin

    Dodeljevanje pravic vsem in vsakomur vodi v totalno anarhijo, ki je že vidna…Vsaka stvar ima svoje meje, tudi demokracija…

 • črnaovca

  Dokler bodo ministri za obrambo nabrani po političnih zaslugah bo tako ali še slabše. Ljuba nedelja kaj lahko pričakujete od kure ki jo furajo velejski petelini. Seveda je treba več denarja za vojsko da bo Gorenje lahko prodalo kaj svojega škarta in če veste da je Gorenje iz Velenja je jasno vse. Bolj kot orožje bi moralo Pahorja, seveda če bi razumel in znal še kaj drugega kot skrbeti za svojo lepoto, skrbeti kakšna je morala te vojske, ali so se pripravljeni boriti da so nezadovoljni s svojim statusom in plačo so že velikokrat povedali

 • Olga

  Sramota! Slovenski vojski je treba vrniti njen ugled in vlogo!

  Tudi Murglski blatnodolski cajtng se na prvi strani danes ukvarja z urbanistično problematiko glavnega mesta srboslavije, namestio da bi se boril za ohranjanje Plečnikove dediščine, torej dediščine vseh Slovencev!
  Srbija nam je s svojimi VELIKOSRBSKO idejami naredila veliko škode, zato so vsi, ki nas vlečejo na Balkan VELEIZDAJALCI, s komunistom in udbašem Kućanom na prvem mestu!

 • Franc Šink

  Duh JNA se bo najdlje zadržal v Sloveniji.

  • Caetano

   Kaj si mislil s tem Franc?

   • Franc Šink

    Ostale YU republike so ga že davno izgnali.

    • Caetano

     Hm.

 • sprehajalec

  Seveda bo najdlje v Sloveniji, ta duh JNA. Ker jugoslavija se je v svoji končni obliki skrčila na Slovenijo, ko se je Jugoslavija odcepila od nje leta 1991. V Sloveniji so zaradi zmožnosti izplačevanja penzij in plač našli zatočišče vsa JNA lica, takšni in drugačni “strokovnjaki”, sekretarji območnih odsekov za Ljudsko obrambo in družbeno samozaščito, ni da ni.

  Če imaš v pisarni vojašnice obešeno sliko Maršala, kar je moderno, si “ta pravi, naš”. Če rečeš snemi sliko “si pa ta beu”.

  Vendar takšna stanja duha se financirajo na puf, zato ne morejo dolgo trajati, tako bo tudi duh JNA nekoč zapustil Slovenijo…

  • Franc Šink

   Srčno upam!

  • von Rhein

   Odlično. Res je,ves jugo gnoj se je nakopičil v Sloveniji kot odpadki v stranskem rokavu reke.

  • von Rhein

   Tudi,če duh jla Slovenijo zapusti, bo za njim še dolgo časa smrdelo.

 • Franjo Trojner

  To ni niti približno takšna država za katero smo se SLOVENCI na plebescitu večinsko odločili in jo tudi z orožjem v roki izborili! Takrat leta 1991 sem verjel, da je z kumunizmom Jugoslavijo in JLA konec, toda takoj po razpadu DEMOSA so zaradi odsotnosti LUSTRACIJE vsi tisti, ki so bili proti samostojni demokratični državi vsega Slovenskega roda začeli dvigovati glave in se na vse pretege truditi, da mlada demokracija zamre. In tako imamo danes v Sloveniji političen režim, ki je bolj neko skropucalo, nek hibrid med starim in novim, kot pa demokracija, kot jo že dolga desetletja poznajo v državah razvite napredne zahodne civilizacije in katero smo si resnično želeli tudi skoraj mi vsi. Borba med starim in novim je v Sloveniji vidna prav na vsakem koraku, ker kumunistični veljaki pri nas nikoli zares niso sestopili iz oblasti. In prav iz tega razloga, ker pri nas kumunisti nikoli niso sestopili iz oblasti še danes stoji največji kip na svetu sicer v ne več titovem Velenju tujcu in kumunističnemu diktatorju, ki je odgovoren za zverinsko trpinčenje in masovne izvensodne zverinske umore številnih narodov in njihovo ekonomsko pogubo tudi ! Ker pri nas kumunisti nikoli zares niso sestopili iz oblasti tudi ne dovolijo, da bi se preimenovale ulice, trgi, mostovi in celo javne ustanove, ki še dandanes nosijo imena vidnih predstavnikov totalitarnega kumunističnega režima, tudi njihovi kipi nas še vedno strašijo prav iz vsakega eka, mar ne? Da duh kumunizem pri nas še kako živi se vidi tudi na prav vsaki državni ceramoniji, proslavi ali celo na protestih levih civilnih gibanj kjer so vedno vseprisotni totalitarni simboli ex kumunistične države Jugoslavije. A se vam to zdi normalno, za državo, ki se deklarira za demokratično in je vpeta v EU in NATO????? A se vam zdi normalno, da bivše kumunistične strokture še vedno obvladujejo državno gospodarstvo, bančništvo in celoten javni sektor??? Da je temu res tako se vidi kdo preprečuje vse reforme, kdo kadruje in kdo sedi v nadzornih svetih državnih podjetij in bank in kdo jih vodi in venomer preprečuje njihovo prodajo, popoloma enaka zgodba je v javnem sektorju in pol se ni za čuditi, da nam do skrajnih meja zbirokratiziran javni sektor šepa in so v zdravstvu čakalne dobe da te kap in odliv finančnih sredstev za prepračila naročil zdravstvenega materiala ali izgradnjo novih objektov abnormalna. Ja takšna je podoba današnje baje demokratične in vedno manj pravne države Slovenije. In takšna in še manj demokratična in še manj pravna bo tako dolgo dokler se star od ljudi na plebiscitu že zavržen kumunističen režim in kumunističnemu režimu zvesti kadri za vedno ne odidejo in naredijo prostor novemu/demokraciji, pravni državi po meri in za ljudi/državljane, kot jo poznajo tudi naše sosednje alpske države: Avstrija, Švica in Nemčija. Ker pa čisto nič ne pride samo od sebe in tako tudi kumunisti nikoli ne sestopijo iz oblasti sami od sebe, kar nam zelo nazorno kaže Manduro v Venezueli, bo potrebno pri nas v Sloveniji na prihodnjih bližnjih tako predsedniških, kot parlamentarnih volitvah pošteno premisliti komu oddati svoj glas in najpomebneje se volitev množično udeležiti, če hočemo, da se pri nas zares v bližnji prihidnosti kaj spremeni na bolje!!! Do takrat pa je za nas realnost stanje, ki ga mnogi doživlajo/mo in opisujejo/mo, kot prevaro in nadaljevanje stanja, ki je bilo pred letom 1991.

  • Franjo Trojner

   Abnormalne zadolženosti države, sistemske korupcije in popolne odsotnosti vse etike in morale v naši državi, pa tudi brezposelnosti, mizernih plač in penzij namerno nisem omenjal ker je kotl že itak prevroč, kumuisti in njihove sluge, tetke, strici, nečaki itd. pa še kr nalagajo in nalagajo …….nalagajo…

 • Viktorh

  21. Kako oropa človeka premoženja?
  S tem, da odreka človeku pravico do osebne in vsake zasebne lastnine.
  Domovinska ljubezen je velika svetinja, ki si je smemo pustiti skruniti ne od brezboštva, ne od protinarodnih idej.

  Beri, prepisuj, dajaj naprej, govori!

  22. S čim kažejo partizani, da hočejo uničiti zasebno lastnino?
  S tem, da se vesele, ko požigajo slovenske domove in slovenske vasi.

  23. Kako oropa komunizem človeka dostojnega življenja?
  Taji dušo in s tem naredi človeka za višje razvito žival ali govoreči stroj.

  24. Koga komunizem s takimi nauki najbolj vara?
  Delovni stan.

  25. Zakaj komunizem najbolj vara delovnega človeka?
  Ker ga smatra le za delovno silo.

  26. Kaj pomeni, da je človek delovna sila?
  Za komunizem velja človek le toliko, koliko dela.

  27. Kdo nalaga delo delovni sili?
  Komunistična oblast. Ta določa, kaj, kdaj, kje in koliko bo človek delal.

  28. Ali je človek v komunizmu svoboden pri izbiri dela?
  Ne, človek ni svoboden. Kakšno delo bo delal, določa komunistična oblast.
  29. Kakšno pravico ima človek pri delu?

  Prav nobene. Človek je samo delovni stroj, ki dela za druge. Komunisti pravijo: »za družbo«.

  30. Kakšen cilj ima komunistično gospodarstvo?
  Čim več proizvajati za oblastnike.

 • KAPIBARA

  Ne kje sem bral, da so mu dobesedno glavo odbili ??
  Tako kot on drugim..??

 • montyamp

  Murglosrbsko krdelo fašističnega terorizma ,
  je iz vojske naredilo tolpo slabo plačanih revežev ,
  ki bodo v kratkem , ko spregledajo , užgali najprej po svojih rdečih šefih .
  Eno povprečno albansko lovsko društvo , bi pa pometlo v nekaj dnevih z revščino
  v slovenski vojski , ki je rezultat UDBO-TERORIZMA .

 • Viktorh

  31. Potemtakem komunizem delavca izkorišča?
  Pa še kako!

  32. Kaj dokazuje skrajno izkoriščanje delavca v komunizmu?
  Stahanovstvo.

  33. Kaj je stahanovstvo?
  Stahanovstvo se imenuje komunistično izmozgavanje delavca za nagrade (le akordno delo brez urne mezde).

  34. Zakaj se tako imenuje?
  Imenuje se po delavcu Stahanu, ki je nakopal več premoga kakor tovariši, za kar ga je sovjetska oblast proglasila za delavskega junaka. Naklonila mu je dopust, zabavo na skupne stroške delavicev in mu dala boljše živilske nakaznice.
  Eden, ki omahuje v narodnem boju in se boji kazati svojo barvo, naredi več škode kakor deset skritih nasprotnikov.

  35. Ali jih veliko doseže tako nagrado?
  Ne, le redki. Ogromna večina delavcev si komaj zasluži za golo življenje, ker naloženega dela (maksimum proizvodnje) navaden delavec zdaleč ne more opraviti.

  36. Kaj pa, če se delavec ne podvrže stahanovstvu?
  Zgubi živilsko nakaznico in je izročen lakoti, če ga celo ne ubijejo.

  37. Ali tako izmozgava komunistična oblast delavca tudi v drugih strokah (kovinarstvu, zidarstvu itd.)?
  Da, komunizem izkorišča delavca prav v vseh strokah.

  38. Ali ne more oditi drugam na delo?
  Ne more, ker komunizem ne pozna svobodne izbire dela.

  39. Potemtakem je delavec res samo govoreči stroj? Da, komunizem res smatra delavca le za stroj.

  40. V čem se vidi, da delavec v komunizmu ne velja več kot navaden stroj?
  Ker mu komunizem ne priznava niti najnižje za življenje potrebne plače, ampak le nagrado po akordnem delu.

 • samsara

  Gniloba, smrad, razkroj, črvi, plesen…

 • Anton

  zakaj ne poveste koliko voluharhev je zapolenih v slovenski vojski v pisarnah v katerem plačilnem razredu so oz koliko dobijo naprem navadnim vojačkom, kolikšno je rzmerje teh voluharjev naprem ostalim, skratka naredite vso analizo strukture zaposlenih nav slovenski vojski in boste lahko ugotovili zakaj manjka denarja za osnovno oborožitev oz opremo vojakov.

 • Anton

  a ni he+c vedno so naključno izbrani ljudje na pripono ić to pomeni zolj ali v žrebenem bobnu so ljudje omenjenega priimka s pripono ić, ali…

  sarkazem press

 • centurion

  Pred strelski vod vse, kar ima vonj po JLA in
  kakršno koli vez z levakarji in balkanci.

 • Jurij Musar

  Zadnji čas, da Janez Janša izvede državni udar, uvede diktaturo in vse se bo rešilo v najkrajšem času, le 2/3 državljanov bo moral zamenjati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!