[EKSKLUZIVNO]: Bilo smo na “točki nič” v Ekosistemih: Lastniki se skrivajo, gorijo zelo nevarne snovi, če pridejo v Krko, bo katastrofa!

Foto: Nova24TV.

V Zalogu pri Novem mestu so se gasilci tudi v soboto, torej tretji dan, še vedno borili z ognjem, ki je zajel poslopja podjetja Ekosistemi, ki se ukvarja s skladiščenjem in predelovanjem odpadle surovine. Stvari se po besedah vodje intervencije Roberta Janežiča, ki je ekskluzivno spregovoril za Novo24TV in nas popeljal čez pogorišče, da smo si lahko pobližje ogledali posledice uničujočega požara, vendarle obračajo na bolje. En večji plato je bil do sobote zjutraj že očiščen, stvari se premikajo na bolje tudi drugje. A ne tako hitro, kot je Janežič sprva predvideval; v petek zvečer je namreč ocenil, da bi bil lahko požar pogašen v soboto čez dan, a se je gašenje nadaljevalo tudi še v noči na nedeljo. Odpadne vode so močno onesnažene, a naj vsaj zaenkrat ne bi prišlo do izliva v reko Krko, kar bi pomenilo ekološko katastrofo, primerljivo s Kemisom. Tam so strupene snovi stekle v Tojnico, od tam pa naprej v Ljubljanico in proti prestolnici. Čeprav je župan občine Straža, Dušan Krštinc, v petek na tiskovni konferenci medijem sporočil, da so meritve Inštituta Jožefa Stefana pokazale, da onesnaženost zraka ni skrb vzbujajoča, pa je mobilna merilna postaja v Zalogu vendarle zaznala precejšnje povečanje prašnih delcev v zraku.

Petek popoldne. Gasilci so se že več kot 24 ur borili s požarom v podjetju Ekosistemi oziroma v njegovi podružnici za predelovanje odpadkov. Poročali smo, da je moralo okrog 30 gasilcev poiskati zdravniško pomoč zaradi dehidracije in zastrupitve, ki jo je povzročil gost, črn dim, saj se je požar iz velikega šotora s sekanci ob stavbi nekdanje Opekarne s svetlobno hitrostjo razširil na celotno poslopje. Gasilci so se morali tako pred napadi ognja umikati proti izhodnim vratom, za seboj so pustili tudi nekaj uničene gasilske opreme, preden so v noči na petek vendarle uspeli lokalizirati ogenj in rešiti okoliške hiše, iz katerih pa stanovalci niso želeli oditi, čeprav so jih poskušali evakuirati.

Če so v petek dopoldne nekatere novinarje še spustili pred vhod v podjetje, so kasneje policisti vse dostope zaprli, a smo se čez ruševje po drugi poti vendarle uspeli prebiti do enega izmed večjih napadov ognja, s katerim se je borilo približno 30 gasilcev. Tisti, ki so bili najbližje ognju, so resda nosili dihalne maske, a smo opazili, da se tega vsi niso držali striktno, zato se poraja veliko vprašanje, kakšne utegnejo biti kratkoročne in dolgoročne posledice na njihove zdravje – to bo predvsem odvisno od tega, kaj je gorelo v poslopju, a tega zaenkrat ne ve nihče, niti gasilci.

Foto: Nova24TV. Gori v neposredni bližini reke Krke.

Pričakovali, da bo ogenj pogašen v soboto, a se je akcija nadaljevala tudi v noči na nedeljo
Kot nam je povedal vodja intervencije Robert Janežič, je bil ključni dan že petek, ko so čez dan prvič začeli dobivati bitko z ognjem, oziroma ga uspeli lokalizirati. »Veliko gorečega materiala, torej lesnih sekancev in odpadne plastike smo premetali in dokončno pogasili vse, kar je spodaj še gorelo. Seveda je še zelo, zelo veliko materiala, ki ga moramo pogasiti, saj je en del ostal pod zvito pločevino konstrukcije prostora,« nam je povedal v ekskluzivnem intervjuju. V noči na soboto so pločevino vendarle začeli odstranjevati in spodaj izvajati gašenje – pomagali so si z dvema gradbenima strojema, tj. bagroma, ki sta premetavala odpadke. “Mislim, da smo doslej svoje delo opravili zelo uspešno,” je zatrdil Janežič.

Foto: Nova24TV. Vodja intervencije, Robert Janežič.

V soboto sta bili čez dan na prizorišču požara sicer prisotni dve ekipi gasilcev, ena se je izmenjala ob 14. uri, druga po 21. uri in je ostala čez noč. “Delo je zelo naporno,  gašenje v izbruhih ognja pa se izvaja izključno z dihalnimi aparati,” je Janežič opozoril, da si ne želijo ponoviti napak z Vrhnike, kjer država ni poskrbela za zaščito gasilcev in so ti svoje delo opravljali brez dihalk. Tisti gasilci, za katere ni bilo dovolj dihalnih mask, so se torej morali umakniti na varno, čeprav smo nekatere vseeno opazili, da so še vedno neprimerno opremljeni sodelovali v aktivnostih gašenja požara.

Foto: Nova24TV.

Vodja intervencije: V goreči plastiki materiali, iz katerih se pri gorenju sproščajo zelo nevarne snovi
“Takšno delo je zelo tvegano in utrujajoče. Ob 21. uri pridejo novi gasilci, ki ostanejo čez noč, ob petih pa spet drugi gasilci. V vsem tem času jih je sodelovalo blizu 300,”
nam je povedal Janežič. Samo v četrtek jih je požar gasilo več kot 200, v petek dopoldne 78, proti večeru jih je bilo na terenu znova 117. Tudi v soboto jih je bilo na delu več kot 100. Če so na Vrhniki odgovorni iz Kemisa vendarle priskočili na pomoč in gasilcem razložili, kateri odpadki so najbolj nevarni in jih je treba najprej pogasiti, pa v podjetju Ekosistemi očitno molčijo. “Mi nismo videli še nikogar od odgovornih. Dejansko pa lahko vidimo, kaj gori, gre za lesne materiale in plastiko, toda ne moremo vedeti, kakšni materiali so v tej plastiki. Lesni sekanci niso problematični, v tej plastiki pa so verjetno takšni in drugačni materiali, iz katerih se pri gorenju sproščajo zelo nevarne snovi,” je še opozoril Janežič.

Foto: Nova24TV.

Kot smo pisali že v petek, je več deset gasilcev potrebovalo zdravniško pomoč, nekateri so morali celo v bolnišnico. Sicer pa se v Novem mestu trudijo, da do poškodb na delu ne bi prihajalo. “Bilo je nekaj žuljev, nekateri so bili dehidrirani, čeprav se venomer trudimo, da imamo na voljo dovolj pitne vode in dva obroka na dan. Vsaka izmena dobi en obrok. Tako skrbimo, da do težav ne bi prihajalo, a vseeno prihaja,” nam je potrdil vodja intervencije, ki je zadovoljen, da je država skupaj z občino na pomoč tokrat priskočila do te mere, da je nudila podporo z gradbenimi stroji, hrano in vodo. Župan občine Straža, kamor spada Zalog, je pa na meji z novomeško občino, je bil navzoč tudi pri samem gašenju.

Foto: Nova24TV.

Lokalni prebivalci v skrbeh za svoje zdravje: “Nismo mogli niti dihati, bolela nas je glava!”
Manj zadovoljni pa so z odzivom občine in države okoliški prebivalci. Čebelar, ki živi neposredno čez cesto Ekosistemov, nam je razkril, da je v petek tako smrdelo, da njegova družina ni mogla iz hiše. “Bolela nas je glava, grozno nas je peklo v grlu, najhuje pa je, da smo prepuščeni sami sebi. Inšpekcijske službe so bile večkrat tu, a se kljub stalnim požarom nič ne spremeni na bolje. V igri je denar, zato se zadeva vsakič pomete pod preprogo,” nam je povedal sogovornik.

Foto: Nova24TV.

Vodjo intervencije smo sicer pobarali, če bi lahko ocenil, kaj vse bi lahko gorelo v podružnici za predelavo odpadkov, saj smo prejeli podatke,  da naj bi v Ekosistemih gorela tudi odpadna farmacija iz Krke. “Požar je bil tako močan, zato bi lahko gorelo karkoli. Tega nihče ne ve. Požar se je neverjetno hitro razširil na vse sosednje stavbe!” Tako močnega požara v Ekosistemih torej ne pomnijo, gasilci zato ne izključujejo možnosti, da je bil podtaknjen. “Morda je tlelo že v materialu, ki so ga na novo pripeljali v četrtek popoldne!”

Vodstvo podjetja Ekosistemi se izogiba našim vprašanjem
Na Novi24TV smo želeli priti do dna ugibanjem, kaj in zakaj je gorelo v Ekosistemih, a se nam lastniki podjetja vztrajno izmikajo. Na spletni strani podjetja pod kontakti najdemo dve mobilni telefonski številki, pod katerima je zapisano ime Gregorja Kovačiča. Na prvo se nam je javil, a dejal, da sam ne dela več v tem podjetju, da je na dopustu in da naj pokličemo na drugo telefonsko številko. Na drugo se nam nato, pričakovano, ni javil nihče. Vprašanja v povezavi z gorečim materialom, predvsem plastiko, smo zato poslali na elektronski naslov, ki prav tako pripada Kovačiču. Do datuma objave tega prispevka odgovorov nismo prejeli.

O ekološki bombi v Novem mestu in morebitnih škodljivih vplivih na okolje, zlasti na reko Krko, bomo podrobno poročali tudi v prihodnjih dneh.

Luka Svetina

 • AlojzZ

  “… dva obroka na dan.”

  Ilegalni ekonomski prebežniki imajo tri obroke na dan in lep televizor, da gledajo, kako domorodci delajo.

  • Snorri Sturluson

   Ja saj.Oni ki so pa skuhali to sranje na bližnjem vzhodu pa žerejo ko prasice

  • Nata

   Gasilci verjetno z veseljem pojedo vse, kar jim dajo. Oni ” ubožci ” so pa sadje in paštete stran metali.

  • Donald J. Trump

   Točno tako. Vse ilegalce izgnat, ker to so ljudje ki najbolj škodijo državi. Ne tisti z denarjem in vplivom, temveč ilegalni pribežniki brez vsega. To bo to, ja.

   • KIKI

    Koliko prebežnikov imaš v domači reji, se vprašam??

    • Donald J. Trump

     Kolikokrat si stal na meji in jo lastnoročno stražil?
     Enako neumno vprašanje…

 • Novakec1

  Iz Krke v Krko- strupe mislim.

  • rrrrr

   Ti, a je to una, ko so miličniki cerifikata vlagali v Krko, mislm, reko?

 • upornik22

  mafija na delu

 • Anton

  da so bile vmes odpadne surovine iz fabrike Krka lahko samo domnevamo, dokumenta/ov, ki bi izpričeval/potrdil, da je temu res,žal ni. osebno ocenjujem , da obstaja pa velika verjetnost dogodka, da so bile med požarom prisotne tudi surovine iz omenjene fabrike, kar pripisujem dejstvu, da sta fabriki Krka in Ekosistemi locirani v neposredni bližini vsaka sebi

  sarkazem press

 • dob

  “Mislim, da smo doslej svoje delo opravili zelo uspešno,” je zatrdil Janežič.
  Lokalni prebivalci: “Nismo mogli niti dihati, bolela nas je glava!”

  To je v Sloveniji useglih! Eno in isto.

  • KIKI

   Veliki Bobinac bi dodal: “kdo pa vam je dovolil dihati? Nehajte!”

 • Pa kje je država oz. civilna zaščita? V primeru ekoloških katastrof bi morali med prebivalce razdeliti plinske bojne maske. Kaj tega nimamo v Sloveniji? G. Cerar dajte vsakemu masko ( pa ne une medicinske ki so po 2 eur)???? Kaj se sprenevedate? Podjetje je dobilo okoljevarstveno dovoljenje in v tem primeru je potrebno v načrtu in zaščito prebivalcev vključiti primerne zaščitne maske za dihala. G. Cerar..?????…pa dajte ljudje na njega pritiskat?

  • KIKI

   Mi smo v firmi imeli civilno zaščito, enega zapitega tehnika, po poklicu “sindikalista”,
   ki je imel eno samo nalogo : čuval je ključ od službenega trezorja, v kateri je bila baje
   nabita pištola. – in poglej, tovariš je za takšno odgovornost v Yugovini prejemal kar celo
   plačo z vsemi okraski in dodatki iz povprečja uspešnosti!

 • Mojca pokraculja

  Stavim, da so zgoreli tudi vsi dokumenti!!
  Kje je okoljska inspekcija??? Kdo so ti inspektorji ki nadzirajo okolje? Z imenom in priimkom prosim! Na dan z njihovimi dokumenti. In ne nazadnje, kje so novinarji?? Bodo lastnika kaj vprasali?

  • Važn da se evidenčni listi izpolnjejejo. Realno stanje je pa nepomembno.

  • KIKI

   Bobinac F21 je zaščiten in ne bo odgovarjal na neumna vprašanja, Kovačič je zaščiten SD-jevec
   in ne bo odgovarjal ne neumna vprašanja!!! Odgovori si sam!

 • moat

  Janez Janša pred svojimi člani v Bovcu: “SDS je edina politična sila, ki lahko stvari spremeni na bolje!” Če je to bolje, je bolje, da ta politična sila ne pride na oblast, res. Tisti, ki se sprašujete, zakaj inšpekcija spi http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/597392204c990/spremembe-zakonodaje-v-jansevi-vladi-odgovorna-za-unicujoce-pozare.

  • Janša ni kriv. Kdo je dal soglasje, ime in priimek? Podjetje samo ni sprejelo vseh konkretnih življenskih ukrepov. Važn da so evidenčni listi izpolnjeni pa 1x letno poroča Arsotu količina odpadkov.

   • Nata

    To se pravi, da v tej državi večina ne dela tistega, za kar bi morali biti pristojni.Izpolniš evidenčni list . . . . . . .kar tako ??. . . . . . .Arso pa nič ne pogleda. Kaj bi se matrali, no ? Smo premalo plačani za delo, ki ga opravljamo !?!?

   • moat

    Se strinjam, Janša je itak nedolžen. Vedno in povsod, res.

    • Najplemenitejši

     Janša ni več nedolžen. Nedolžnost je izgubil prvi dan, ko je prišel v arest!

     • moat

      A imaš tako dober vir, pa ga ne moreš izdat?

  • Mojca pokraculja

   Odpravljanje adm. ovir je sa mo posledica tega, da so vse inspekcije pred tem ” zje…i”. Najbrz se to ni zgodilo pod vlado JJ. To je nacrt iz leta 1995- reorganizacija!?

   • moat

    prosim lepo, g. Mojca, da preberete celoten članek v tem rumenem tabloidu. Ne samo naslov. Pa lep dan želim.

    • KIKI

     Samo en golaž skupaj zmetanih besed, ki nič ne povedo! Za osle je že slika
     dovolj in za tiste, ki se bohotno izživljajo…

     • moat

      Če že berete Janšo, ga tudi kdaj poslušajte. Janša je na zadnjem taboru SDS napovedal, da ne bo več drugo (morebiti celo tretje) razrednosti. Torej bomo vsi bratje in sestre, pa tudi vsegliharji bodo spoštovani. Tako da, lahko se že malo zadržujete, res. Treba se je navaditi, če Janša zmaga.

    • Mojca pokraculja

     Sory, sem prebrala cel članek, vključno z opozorilom Majde Potrata, ki je imela še kako prav. A poznavajoč delo inšpekcij, zakonodaje, ki je pripeljala do tega, da danes razen prekrškovnih zadev, inšpekcija praktično ostaja popolnoma neučinkovita, mislim, da ni mogoče na račun odstranjanja administrativnih ovir, narediti takšno zakonodajo, da nastane sivo polje, potem pa vsi dvignejo roke. Mi nismo odgovorni za nič.V bistvu je največkrat na koncu odgovoren “hišnik” . taka je pač zakonodaja, a ne !
     Hvala , enako želim in lep sprehod z beaglom.

     • moat

      Hvala za lepe želje, res; tole s sprehodom. Če pa se vrneva k resnim zadevam (lol), pa bi se kar strinjam s tabo. Tole z neučinkovitostjo inšpekcijskih služb je itak splošno znano. Zakonodaja je tudi bolj kot ne nejasna in odgovornost težko dosegljiva. Moje pisanje in linkanje je bila samo parodija na članek na nova24TV z omenjanjem o velikem Janezu, ki bo odpravil vse težave in probleme ter pisunstvom na svet24, torej obeh rumenih tabloidov. Eden Janšo povečuje, drugi ga obtožuje – za isto stvar.

     • Mojca pokraculja

      Ok, sem vedno za parodijo, imaš prav.

     • moat

      Obetaven in lep začetek tedna, čeprav bo bojda malce muhast.

  • piko8

   komunistične pogane se g. Janeza Janše bojite kot vampirji KRIŽA, le zakaj?

   • moat

    Ne bi rekel, podgane so na splošno znane kot zelo trdožive. Če že kdo bodo preživele prav podgane, komunistične ali pa ne. Če pa te ne bodo, pa bodo zagotovo preživeli drobni medvedki https://sl.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8Dasniki. Ti pa zagotovo, res.

    • rrrrr

     Moat, srček., nihče ti ne brani, da sper inhaliraš Neostik. Bolje to, kot da z njim lepiš režimske kretenizme, podobne tvojim kakarijam, ki jih nihče od nas ne bere. Razen tebe in avtorjev.
     Potem boš spet prikupno zmeden, velja, srček?

     • moat

      Lej g(rrrrr), saj ne rabiš brati teh kretenizmov, pa še nedelja je; čas za počitek. Zanimivo pa je, da imaš v ušesu znano režimsko melodijo: “Bil je tako prikupno zmeden…” https://www.youtube.com/watch?v=10NeDe3Q71A. Pa ja ne, da te daje malce nostalgije?

   • KIKI

    Oni ga potrebujejo za uničevanje resnice !

    • moat

     Kaj bi mi brez Janševe resnice? Bili bi popolnoma slepi in gluhi. Tak pa smo še vedno dedci in čili, res.

   • moat

    Predvsem zato, ker ne vemo, kaj bomo poslej. Lani smo med drugim bili tudi zombiji, kaj pa bomo potem, ko bo Janša odpravil (kot je že napovedal) (dvo)razrednost, pa sam bog vedi, res.

  • Nata

   No, vidiš ! Preprosto je, kot pasulj !
   SDS in Janša..Pa menda ne misliš, da so objekti, ki so goreli v zadnjih tednih samo preprosta ” smetišča ” ?? Nadzorovati bi jih morali v prvi vrsti lastniki.Si pa moram oni članek dobro prebrati, saj ne verjamem, da bi takratna vlada spreminjala nekaj kar tako. . . . . . .” počez “.

   • moat

    To je bolj kot ne samo navedena pot do rumenega tabloida, takšnega kot je tudi nova24TV, nič več. Je pa zanimivo in lahkotno branje.

    • Anton

     itak kot “domnevano” pranje denarja v NLB, večmiljardna bančna luknja, navzklic izpričujočim se dokazom. Vam levakom, res ni nič svetega, ko vam ne preostane drugega vas doleti demenca.
     Prej boste se sprijaznili z dejstvom, da ste totalka nesposobni , prej bo naša država postala druga Švica, vse dotlej pa boste imeli razrednega sovražnika “janeza Janšo”, s katerim boste prekrili svojo nesposobnost sicer pa kaj čem, informacije več povedo kot 10000000000000000 besed. že samo dejstvo odkar je nastopil minister Židan, komunajra s svojo funkcijo ministra za kmetijstvo, so gozdovi postali eno samo opustošenje podlubnika, da o Teranu, ne govorim, upamo lahko le da nam ne bo zapravl še potice. Da o vsegamožnem Erjavcu, ministru za vse, sploh ne govorim. o njemu bi se dalo spisati cel roman dogodivščin
     sarkazem press

     • moat

      Res je. Resnično se sprašujem, kdo bo pol kriv, ko Janše več ne bo? Tudi sarkazem press.

    • KIKI

     Za bebce vse prav pride! Tudi Mladina!

     • moat

      Janša je kriv (da sem bebec, če že moram biti! On me je napravil takšnega. Kriv je!

    • Nata

     Torej, lahko napišem.. . . . . bravo Nova !! Nudi ti zabavno branje in obenem dovoli kritiko .
     Kritiko vseh vrst. . . . . .

  • KIKI

   Smo brali in nič prebrali, razen grozljivo napihnjenega naslova, ki bi se lahko
   glasil takole: DEŽURNI KRIVEC JANEZ JANŠA ! – in bi ga oglaševali vsak dan
   na prvih straneh vseh Murgelskordečih cajtngah!
   Mi, ki se držimo vseh zakonov in podzakonov in zakonskih predlogov kot “pijan plota”
   Bebci! Koga opravičujete? Svojo nesposobnost in kriminaliteto na vseh nivojih!

 • piko8

  Zamenjat OBLAST ” VLADO” . vsak dan zamujen je katasrofa večja!!!!

 • Nata

  ” to bo predvsem odvisno od tega, kaj je gorelo v poslopju, a tega zaenkrat ne ve nihče, niti gasilci.”
  Oprostite no ?? Kako ne ve nihče ?Če so na odpadu nevarne snovi, bi pa kdo že moral kaj vedeti ??Saj je tudi za gasilce prva stvar , da vedo, kaj gasijo !

  Mi smo država skrivnosti !! Skrivnostna država, ki ji vladajo kapitalistični komunisti !!

 • montyamp

  Kje so zdaj murglosrbski inšpektorji ???
  V luknjah kot podgane ???
  Aja , svoje bande ne bodo gledali , je nič za vzet .
  Malega človeka treba jebat in ogulit do kosti .

  • Donald J. Trump

   Samo povprečen bralec Nove24 vidi v tem požaru murgeljsko zaroto

   • rrrrr

    Trump, ti si car na našem oddelku, tvoj Napoleon!

   • montyamp

    Še dobro da sem povprečen , večji hudič je s teboj ko si podpovprečen .

 • Olga

  Glede na število požarov, bi rekla, da skrivajo NE-odgovirni “poslovne” skrivnosti (mafijske posle)!
  Kljub temu, da je vse pogorelo, se lahko z analizo tal ugotovi, kaj je gorelo in se primerja z dovoljenji! Če so neskladja, zapreti odgovorne na dolgoletne kazni! Če inšpekcija svojega dela ne opravi, je treba kaznovati tudi njih in tako naprej! Do sodstva!

  • KIKI

   Ne sanjaj Olga, nihče ne bo za nič odgovarjal, pa če nas “nafutrajo” s čistim arzenikom
   in cianidom skupaj! Veliki mafijski denarji se služijo v “tovarnah smeti”, ki jim lahko že
   rečemo “tovarne smrti” ali umiranje na obroke! V končni fazi bo kriv – Janša!

   • Olga

    V Ameriki so največ naredili vztrajni posamezniki!

 • Metal Machine

  Isto je bilo v Ljutomeru. Folk nima €.

 • Anton

  očitno so se komunajre (beri levaki) odločile, da se vrnejo k svojemu prvotnemu poslu, požiganju.S strahoto lahko pričakujemo, da bodo pričeli še z drugo, svojo najitimnejšo dejavnostjo, likvidiranjem drugače mislečih. Sicer pa komunizem v svojem korenu besede skriva dejavnost komunala, tako, da zopet nobenega presenečenja.

  sarkazem press

 • KIKI

  Ah, kaj bi se vodilni sploh sekirali, saj je tako baje vse kriva Janševa vlada, ki je naredila
  zakone o požarni varnosti tako “ohlapne”, da so prepovedali celo gasiti požare, ukinili
  vse dimne alarme in varovanja objektov….Celo projektantom so zabičali, naj se s požarno
  varnostjo ne “ubadajo”,,, Ker se mi vseh zakonov in predpisov že od nekdaj zelo strogo
  držimo, sploh, če so bili predlagani s strani “Janševe” vlade, ni druge variante, kot da
  človeka obsodimo za vse kar pri nas “gori” in bo še “gorelo”, ga lepo strpamo na Dob
  in mirno občudujemo bogatenje tovarišev, ki nam povzročajo s svojo pohlepnostjo pekel
  na naši zemlji!

  • hle

   Verjel ali ne so bili standardi požarne varnosti v socijalizmu mnogo strožji lot so danes da o preventivi sploh ne govorim smo gasili pred časom en objekt in smo bili primorani zaradi premajhnega dotoka vode črpati le to iz požarnega bazena v sosednji firmi nihče od tam zaposlenih sploh ni vedel da imajo požarni bazen in kje se nahaja k sreči so bili med nami tudi taki ki so bili gasilci že tudi v bivšem sistemu ko se je vedelo za vse vire

   • KIKI

    Seveda! In hidranti, nepreverjeni so povsod in inšpekcijsko nepreverjeni
    gasilni aparati in leni , nezainteresirani osebki, ki jim je naloženo varovanje
    ( čez dan spijo, ponoči kartajo)…vse smo že doživeli in še bomo, dokler v
    naši vukojebini ne bomo do tal pogoreli in dokler nihče ne bo za nič odgovarjal!
    Biti samo na “pravi” politični strani je za pogorišče naše države “premalo” !
    Najdimo ljudi, ki jim je mar, ki cenijo nas in okolje: pogoltni direktorji z množico
    “kvazi” neodgovornih nadzornikov naj gredo tja, kamor resnično spadajo – v zapore!

   • Vera

    Za časa socializma ni bilo nobenih standardov, je pa res , da ni bilo toliko vsega zapakiranega v kartone , pa polivinila nismo poznali , ne plastenk, ker je bilo v pravih steklenicah , ki so se tudi po osamosvojitvi dale v trgovini zamenjat ( staro prazno – za polno novo ) . V Mercatorju si prišel v trgovino, prvo dal na tekoči trak prazne steklenice , ven si dobil listek z napisom , koliko si jih oddal , potem si na blagajni ta listek dal blagajničarki . Zato je bilo manj odpadkov , kot jih je danes . Marsikaj bi se dalo z malo volje proizvajalcev izboljšati .

    • hle

     O punči so bili standardi vsak večji obrat je moral imeti zadosten požarni bazen ali urejeno črpališče če je bil ob vodi če so bili samo hidranti je bilo določeno kakšen dotok in tlak mora biti večje in bolj požarno ogrožene firme so imele lastna industrijska gasilska društva in podobno problem današnjega časa je v tem da ves čas pričakujemo da bo zadeve reševal nekdo drug in če na papirju štimajo potem je vse ok

 • Morala

  Žal, nihče ne bo odgovarjal in spet bo prikrivanje in kazanje krivde drug na drugega!! Pokvarjenci, pohlepneži, za varnost ljudi in okolja vam ni mar!!!
  Za vse je denar, za gasilce ga ni – “Poklicni gasilci so zaradi podcenjujočega odnosa vlade in neuslišanih zahtev v pogajanjih o plačnih anomalijah zagrozili s protesti in stavko.”

  • rrrrr

   Prav da zagrozijo. Še bolje pa bi bilo, če bi hodili na volitve..

 • totex39

  To je sigurno namerno zažiganje in očitno so tudi tukaj vzgledi mafijcev dobro med sabo povezani.

 • Donald J. Trump

  Seveda se brez presenečenja tudi pod takim člankom odvijajo debate o murglah, komunistih in Janši.
  In seveda so pobudniki za to ponovno stalni bralci Nove24, ki seveda v vsem vidijo urbomurgelskosrbskokomunistično zaroto. Prekleto dolgočasno in predvidljivo vse skupaj…

  • Novakec1

   Ste na Kurah glih taki.

   • Donald J. Trump

    Uf, zdej me pa maš, auč…boli

  • Bozz

   4. požar obrata za shranjevanje nevarnih odpadkov v treh mesecih. Še najbolj naivni ljudje in zagreti nasprotniki zarot na MMC so začeli pisati, da to pa ni več naključje. Tako da ne bluzi, naivnež. Nekdo to načrtno kuri.

   Lahko pa podaš svoje mnenje kaj se dogaja. No, da slišimo.

   • Donald J. Trump

    Tebi pa priporočam tečaj funkcionalne pismenosti, da boš vsaj razumel tisto, kar prebereš.

    Kdaj sem rekel, da je vse naključje?
    Mene zanima le, kaj imajo pri tem Kučan, murgle in komunisti????

    • KIKI

     V kriminalnih rabotah se pridno ščitijo, zato ni in ne bo nihče odgovarjal!
     Preveri prosim ,kdo so ti smetarski “eko” mafijaši in zakaj jim “država”
     zagotavlja mir z nekaznovanjem!

     • Donald J. Trump

      Zakaj sprašuješ, ko pa očitno že vse veš…
      Sklepam, da ti mafijaši nikakor niso SDS, ko so na oblasti. Ker so edini odgovorni in zreli za vladanje in edini ne kradejo in edini hočejo Sloveniji dobro, medtem ko jim vsi ostali podtikajo lažne zločine in mečejo polena pod noge.

      Sem dobro opravil?

    • Bozz

     Tudi jaz nisem nikjer omenil Kučana, murgl in komunistov. Boš moral kar sam iti na tečaj. :)

     • Donald J. Trump

      Ne vrti se vedno vse okoli tebe srce, mal preberi moj prvi komentar, da boš videl o čem sploh teče beseda.

    • Bozz

     Drugače pa, oblast si je sama kriva, da ji narod več ne zaupa. Če bi bilo vse čisto kot solza in transparentno v vseh teh primerih požarov, ne bi bilo nobenih zavajanj, izmikanj, skrivalnic, skopih informacij, laži, norčevanj iz malega človeka, itd.

    • šmentanamuha

     Razmišljaj malo.

   • KIKI

    Kurijo kar sami, da se rešijo “presežkov” in se za večne čase rešijo dokazov
    kriminalnih dejanj, ki jih dnevno izvajajo!

  • Olga

   Komunizem je “vzgojil” sistem, kjer nihče ne odgovarja! Izjema so le politični nasprotniki (politični procesi), zato je to pereča tema! V komunizmu je bilo veliko problemov, le da so jih pometli pod preprogo, ker so bili povsod direktorji “NAŠI”!

   • Donald J. Trump

    Razloži mi potem, kaj pomenijo kratice d.o.o. in kaj ima s tem komunizem.
    Res se je patetično zgovarjati na režim izpred 25 let in se pretvarjati, da so za vse težave krivi drugi (režimi)

    • KIKI

     Družba z omejeno odgovornostjo ne govori o družbi z omejenimi osebami!
     komunajzarji so napačno razumeli pomen d.o.o. in so se udobno namestili na
     nezaslužene pozicije!

     • Donald J. Trump

      Govori o družbi z omejeno odgovornostjo deležnikov, do določenega zneska in nič več. Spreminjaš temo ker ne veš o čem govoriš, in na vsak način hočeš vse speljati skozi neko komunistično zaroto. Kot rečeno, patetično in predvidljivo. Dolgočasno pravzaprav.

  • Anton

   Slovenijo držijo v pesti levaki (beri komunajre), Janez Janša pa je njihov razredni sovražnik, na katerega oprtajo vsake toliko časa, breme svoje totalne nesposobnosti.Tako foro se igrajo levaki-komunajre že od 45 leta naprej.

   sarkazem press

   • Donald J. Trump

    In ponovno si potrdil mojo tezo, brez da bi se sploh zavedal tega. Paranoja nima meja…

    • šmentanamuha

     Če bi v svojih preluknjanih možganih imel kaj pameti, bi vedel, da ima Anton še kako prav. Ampak tvoji možgani so skisani tako kot vložena paprika, zato seveda procesiraš samo najbolj preproste možganske operacije, pač na nivoju dresiranega psa. Moje sožalje.

     • Donald J. Trump

      Hahahahahahahahaha
      Ima prav ja, se strinjam. Z vsem, še posebno z zadnjima dvema besedama “sarkazem press”, ki označujeta, da je šlo za parodijo na tebe in tebi podobnim, ki razmišljate popolnoma enako. In še enkrat se je izkazalo, da vas je Jajo vse postrigel na isti “pisker”, kako se mu mora smejati, ko ima tako zvesto vojsko kimavcev, ritoliznikov in opravičevalcev ter klečeplazcev. Ki so pripravljeni zavoljo lastne inteligence brezpogojno slaviti bivšega komuniste, ki se zdaj pretvarja da to nikoli ni bil.

  • šmentanamuha

   Ajde, drekač, uporabljaš Trumpovo ime, si pa navadna gnila pička. On je vsaj ded, ti pa kakšno desetletje mlajše komunajzersko budalo, ki betežno kliče na pomoč rdečo zvezdo in Tita. Za razliko od tebe je Trump inteligenten, ti pa si en navaden skopljen vol.

   • Donald J. Trump

    Hahahahahaha daj dihaj malo vmes, bog te nima rad…

    Pa a ste res čist vsi SDSovi klečeplazci in Janševi šupkolizniki čist enaki??? Vsi ste paranoični na neke zvezde in TIta, ki že 30 let nimata pičkinga dima veze z vami in mano. Dobro vas je postrigel general, in vas striže dalje z njegovim osebnim propagandnim portalom.

    O inteligenci Donalda “Im like a smart person” Trumpa pa sedaj nebi, za tvoje dobro…

    • šmentanamuha

     In seveda zdaj si domišljaš, kako zelo pameten si, ker praviš, da je Trump bedak, istočasno pa te strižejo Milanovi rdečezvezdaši. Trumpu ga lahko sam potegneš, če ti bo pustu, ampak mislim, da ni navdušen nad tvojo sorto, bedak.

     • Donald J. Trump

      Hahahahaha malo zraka spusti notri no, da se ne boš razpočila od jeze :D:D:D
      Hej, jaz samo pravim to, kar govorijo pametnejši od mene. In slučajno se z njimi strinjam glede Trumpa.
      Kako smo užaljeni ojoj. Očitno ste res vsi janšisti enaki: vsi imate žrtveni kompleks in mislite da vsak, ki ne ljubi vašega vodje, mora obvezno ljubuti Kučana, čeprav ni nikjer povezave. To samo priča o mentalni omejenosti in morda o težavnem otroštvu, polnem travm in poniževanja. Pravzaprav se mi smiliš…

 • Osti jarej

  ..no,prav na širšem področju (n.m.) je prepovedano pitno vodo rabiti za zalivanje,pranje avtomobilov ipd…..s čim pa gasijo tale ,bojda podtaknjeni,požar ?!?

  • KIKI

   PO noje, gasijo z lastnim znojem! Pa saj tudi “liderji” švicajo (na morju) s svojimi mucicami!
   Mirček mora “fejst garat”, da mu še tale vaška trapica ne pobegne!

 • Osti jarej

  ..a se je lastnik pogorišča že kaj “oglasil”….ne??…ne more z dopusta??….gasilci pa crkavajo od pregorelosti,za male pare,da on lahko velike v žep pospravi

 • Osti jarej

  v slomafijandžiji “delujejo” samo gasilci…..poklon do tal

 • Osti jarej

  ..a je res,da je zakonodaja o okoljski požarni varnosti in požarni varnosti nasploh, postala zeeeelooo ohlapna v času janševe vlade in takratnega obrambnega ministra hojsa….pol se
  je pa to samo poslabševalo???….al cajtengi samo natolcujejo?

  • Donald J. Trump

   Ne vem, poglej če tukaj kaj piše o tem. Saj so “prvi” v službi resnice in če se gre za Janšo, bodo sigurno “vedeli”.

   • Osti jarej

    …heh….

  • KIKI

   Svet 24 je najbolj merodajen cajtng za New York Times.om! Pri nas v glavnem slikce
   gledajo! Fotoreporterji pa se izredno potrudijo, da so barabe na slikah vse nasmejane
   in zavedenemu ljudstvu “pozitivne”, za opozicijske ase pa poiščejo v svojih obširnih
   arhivih nabolj “ponesrečeno” fotko in s te dosežejo vizualni negativni namen!
   Eno in isto slabo fotografijo Janše smo lahko videli že v vseh rdeče pofarbanih cajtngah!
   Bolno!

   • Donald J. Trump

    Kaj pa če bi raje odgovoril na vprašanje, namesto da zapadeš v hipohondrično histerijo o tem, kako je vse ena komunistična zarota?

 • Osti jarej

  …sploh pa ni nič zaskrbljujoče,da gorijo nevarni odpadki po celi slomafijandžiji….kje bo naslednji požar…a se že ve?!?

  • KIKI

   Upam, da bo že enkrat odgovornim zagorelo pod požrešno ritjo!!!!

 • Osti jarej

  ..hmmm….me zanima,kakšen drastičen zakon bodo sprejeli v zvezi z zasebno lastnino….hišami,stanovanji …..obvezna visoka zavarovanja za primere požarov,posebej podtaknjenih?……

  kot v primeru oprane milijarde,za kar ni nihče od akterjev odgovoren in nihče čisto NIČ NE VE?….zdej po poštah yebejo narod,ki plačuje položnice…..domalega številko modrca moraš povedat,al pa gat

  sama yeba….država na sončni strani alp je že davno pokopana……bogvedi,kje ležijo njene kosti?…

  naj živi slomafijandžija!

  • KIKI

   Saj si zavarovan! Poizkusi pri sebi! Sledi zapor in “0” zavarovalnine!

  • neny

   položnice plačuješ na klik. Ali v tri2 trafikah, delavski hranilnici itd… je tud cenejše.

 • Osti jarej

  …nepremičninski zakon po slomafijandžijsko….gradovi,vile,kućurine,200 kvadratov+ velika stanovanja…elitna…kakopak …ocenjena na vrednost od 70,pa največ do 150 jurjev….če se prodajajo ,se pa
  prodajajo za parkratnik vrednosti…kakopak bo davek veri soliden …

  tisti,ki so pa grebli cel lajf in dogurali do enega manjšega fleta al pa hiš*ce,pa maximalno nabite “ocene”……pol pa z leta v leto večje “donacije” požrešni državi,do bridkega podmostja……menda bo janko,če bo slučajno zmagal na volitvah,vse do pike natančno pripravljeno dobil” na mizo”in bo lahko samo žegen dal….tko kot že za več svinjarij…zdej,ta gnila koalicija nima cajta…..v prepričanju,da je narod še vedno glup in tup,se nje člani pripravljajo na naslednje volitve….v južnem tiho oceanskem območju…

 • Osti jarej

  ..počeš se po betic,jest t bom pa avto zakverblov,de te nav zebvo…prekvat mulc

 • Drago Žakelj
  • šmentanamuha

   Čeprav je to morda res, še ne pomeni, da so požari nastali zaradi slabih predpisov. Vzorec požarov je namreč več kot očiten, sosledje požarov (vsak mesec eden), tovarne kemičnih odpadkov, podjetja v državni lasti. Tu ne gre za naključne požare ampak namerne. Ampak ne zdej rečt, da je Janša z vžigalicami okrog hodu. Začelo pa se je z naklepnim Jamnikovim umorom. A bomo morali zdej Agatho Christie poklicati, da bo vstala od mrtvih in rešila primer, al kaj?

  • Anton

   predpisi so bili uvedeni leta 2012 in vkolikor je bila kakršnakoli anomalija, pomanjkljivost v teh podpisih, bi jih lahko že odpravili, sicer pa koliko let je minilo od tedaj in kdo je vladal(kateri politični pol) vmes oz kdo nam vlada?Sicer pa od omejencev z omejenim IQ-jem e moreš pričakovati kaj pametnega

   sarkazem press

 • piko8

  Sosledje požigov spominja na leto 1990 in 91 ko je kuçan požigav arhive udbe in brisav svoje in prtijske SLEDI!
  Prvo odsranitev drektorja kemičnega inštituta Borota Jamnika; morilec je biv določen že, ko je biv g. Jamnik še kako živ. Laboratoriji v Kemičnem Inštitutu so idealni za sestavo formul za mešanje ” OPOJNIH SUBSTANC MARIHUANE in HŠIŠA”. Kemis na Vrhniki pa za predelavo teh opojnih substanc.
  Požar v pomurju in sedaj pri Novem Mestu kaže nato, da partija in njen šef zopet brišejo sledi.

 • šmentanamuha

  Zločinci brišejo sledi za sabo. Partijskim šefom dela prpa. Če bi Slovenija bila Južna Amerika, bi ti že vsi viseli po kandelabrih, tako pa Slovenci samo potrpežljivo čakamo, da bo te politične gnide odnesel Sveti Peter. O naših policajih je škoda besed. Samo če pogledamo njihovega šefa, je vse jasno. Plačanček brez pameti in hrbtenice, ki ni sposoben zaščiti svojih in jim vrniti integriteto. kako le, če je niti sam nima. Če sploh še lahko na koga računamo v Sloveniji, so to gasilci. Naša vojska pa nas brani na Kosovu in v Afganistanu, aja pa v Latviji. Zakaj že?

 • Vrhovni sodnik

  Lewakarji brišejo sledi za sabo, gasilci jim pa nagajajo, še bo gorelo

 • baubau

  Vlada,ki ne zmore poklicati lastnikov in zahtevati natančne odgovore,ni vlada,ampak trop cenenih sužnjev,ki plačuje za svoj položaj davek mafiji-seveda z našim denarjem.

 • Fr R

  Za temi požari se nekajs kriva.

  • premislek

   res je nenavadno vse tole kar se dogaja po državi, no.

 • Franc Šink

  Pa kateri “cigani” so lastniki tega pogorišča.

 • MEFISTO

  Tile verižni požari niso naključje.

  Ker gre za zasebna podjetja v lasti pravovernih, bi lahko šlo tudi za požige.

  Potem pa v žep zavarovalnino, delovno silo na sončno upravo, pogorišče pa tistemu, ki bo zanj največ plačal.

 • Olga

  Če je “naš”, ne bo nič! Pa kaj narod in njegovo zdravje!? Bobinac je bil tudi skrit!

 • premislek

  Zakaj se dogajajo vsi ti požari po Sloveniji??? Ali je to res naključje?? :-( Preprečujmo zlo.

 • premislek

  ZDRAVJE IN VARNOST NARODA sta osnova za obstoj države!!!!!

 • Diverzant

  Nekdo je imel noro-dobro idejo“znebimo se zadeve na preprost in hiter nacin.

 • Aton

  Tudi Nović je šel na (rekordno) hitro v zapor. V ozadju je ista mafija, ki ji zelo ustreza, da gre vse v pozabo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!