[EKSKLUZIVNO] George Soros od slovenskih bank kupuje TUŠ!

George Soros (Foto: Twitter)

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je konzorcij bank za prodajo 300 milijonov evrov bančnih terjatev do Tuša podpisal ekskluzivno pogodbo za pogajanja s skladom Quatum Strategic Partners, ki velja za zasebni družinski sklad Georgea Sorosa.

Pri tem je zanimivo, da konzorcij, ki predvideva celo do 75-odstotni odpis terjatev, vodi državna NLB, v konzorciju pa sodelujejo državne Abanka, pa prav tako državna DUBT, ki je terjatve nasledila po Probanki, NLB Leasing, pa tudi Gorenjska banka, dodatno še Sparkasse, BKS in ruska Sberbank. Po neuradnih informacijah naj bi bili vladajoči Sorosu terjatve do Tuša pripravljeni prodati kar s 75-odstotnim diskontom, kar pomeni, da bi bile banke namesto s 300 milijoni evrov poplačane zgolj z drobižem v višini 75 milijonov evrov. V teh dneh naj bi predstavniki Sorosovega sklada začeli skrbni pregled poslovanja Tuša.

Reševanje Tuša je bil nekaj časa tudi prioritetni projekt vlade Mira Cerarja, ko je ta naročala študije o preoblikovanju Tuša v zadrugo, to je bil tudi posebni projekt državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, razvpitega Tadeja Slapnika.

Tadej Slapnik in Bogomir Kovač po končanem sestanku na vladi, na katerem so predstavili “študijo” o ekonomski upravičenosti prestrukturiranja podjetja Tuš v potrošniško zadrugo. (Foto: STA)

Podpira demokrate in šibke nacionalne države
Soros je postal najbolj slaven s podpiranjem liberalnih voditeljev, kot sta nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. V preteklosti je že kritiziral močne nacionalne meje in jih označil za veliko oviro za vstop nezakonitih migrantov na zahod, pri čemer naj spomnimo, da je preiskava italijanskih oblasti tudi razkrila, da je povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. Kot lahko vidimo, gre res za “velikega” zagovornika zahodnih vrednot.

V zadnjih letih njegovo podporo uživajo agresivne levičarske skupine
Levičarski milijarder je kar 18 milijard ameriških dolarjev nakazal svoji fundaciji Open Society, ki predstavlja glavno vodilo za njegov globalni politični aktivizem in vzpostavitev kulturnega marksizma kot vodilne svetovne ideologije. Kljub temu, da se je Sorosova fundacija sprva zavzemala za spodbujanje odprtih družb, je v zadnjih letih s svojim delovanjem podpirala dogmatske, agresivne levičarske skupine, ki motijo liberalno demokracijo in dušijo nasprotujoče si glasove. Soros je financiral gibanje Black Lives Matter in razmišlja o nadaljnjem financiranju upora proti predsedniku Donaldu Trumpu. Nadalje podpira tudi Media Matters, tako imenovanega watch doga, ki se ukvarja predvsem s tem, da večino svojega časa porabi za odstranitev konservativcev iz medijev.

Konflikti na Madžarskem
Soros zapravlja ogromne količine denarja v podporo nelegalnim migrantom, in sicer na način, da pod pretvezo civilne družbe finančno podpira številne lobistične organizacije. Z njegovimi dejanji pa se ne strinja Viktor Orban, ki meni, da je Soros s svojimi finančnimi špekulacijami uničil na milijone življenj Evropejcev. Soros namreč želi s svojimi nevladnimi organizacijami v EU pripeljati milijon migrantov letno, Madžarska pa se zaveda, “da je moč, velikost in teža Madžarske veliko manjša od finančnega špekulanta Georgea Sorosa“. Orban tudi dodaja, da “gre za mogočnega milijarderja z neverjetno močjo pri uresničevanju njegovih interesov, pri čemer ne spoštuje niti ljudi niti Boga“.

D. Š.

 • samotoje

  Na koncu bo tudi Saroš dobil samo 2m x 1m jame. Kmalu. In naša tovarišijska mafijska “elita” tudi.

  • AlojzZ

   Do takrat pa bo prinesel ogromno zla.

   • sloustava

    Ker mu to dopuscamo. Blejemo kot ovce na partalih, ko pa gre zares, nas je pa malo hrabrih. Pride tudi ti, si povabljen, saj vas potrebujemo. Slovenec ni nor, je Len, apaticni, vsegliharski.

   • samotoje

    Žal mu je v ta namen uspelo prigoljufati dovolj denarja za to.

  • Steiermark

   Upajmo, da res kmalu, skupa s tovariši. Poteem je pa potrebno, zaradi kužnosti, vso to nesnago skuriti in jo stresti v betonsko jamo ter , ki bo tako skrbno – hermetično zaprta, da se kuga nebo več mogla plaziti po našem planetu!

  • Štalmajster

   A misliš, da dela sam ? ;-
   A misliš, da so “državne” banke res slovenske ?
   Banka Slovenije je na spisku Rothshildovih bank !

   • samotoje

    Ne vidim prav nobenega razloga, zakaj bi morale biti banke slovenske, še manj pa državne. Pomembno je, da jih ni treba podpirati in se zanje zadolževati, in da niso bankomati za slovenske pohlepne pijavke. Tuš je stopil v prevelike čevlje, zato mu ni pomoči. Banka Slovenije pa je od uvedbe evra podaljšek EU birokratov. Po svoje je to dobro. Predstavljaj si, kakšna veselica bi šele bila, če bi še naprej lahko tiskali svoj denar. Rilcev pri koritu niti prešteti ne bi mogli.

    • Štalmajster

     Saj pa niso. Slovenske so samo toliko, da lahko folk farbajo. Keri normalen bo pa dal enemu Sorošu 70% discount. (vse ostaja v “veliki Z familiji”)
     No rilci pri koritu so pa v Ameriki (federal reserve FED v rokah “IZVOLJENEGA LJUDSTVA”), ki tiskajo in posojajo denar po svetu)

 • lauraas

  Na slikah izgleda precej slabo, tè miljarde so namenjene še daleč po smrti.

 • učko

  Soroš je Kučanov nagrajenec, zato ima v tej državi privilegije in vso mafijsko podporo za svoja zločinska dejanja !!!!!

  • sloustava

   Slovenija rabi Orbana (imamo ga, a je tako popljuvan, da je ze skrajni cas, da se narod dvigne in upre) in rabi Trumpa. Presstitucija je pri nas tako vplivna zaradi struktur, ki so jo in jo podkupujejo, da je treba zaceti ravno pri njih. Predvsem pa je nujno vsako izgubljeno ovcko vrniti v hlev. Teren mora biti delovna soba vsakega v SDS in NSI, v GODu in SLSu. Samo vest, ozavescanje in trdo delo lahko Iznicijo vsegliharstvo, Sosrosa, Kucana, …in bando levakov. Ni smesno, ce razlozim: ti bedniki, milijardam navkljub, se bojijo MNOZICE! Ce se vsa slovenska desnica upre, kot so to naredili na Madzarskem, verjemite, vsi vojni docickarji zginejo. Dokaz8mo jim, da smo na slovenskem Slovenci doma! Ne madzaroni, ne cistokrvni mesanci, ne sorosi, ne golobici, zemljarici, hik klemencici, ne maslese 8n fiserji, ne furlani in ne a sickie, setincevke, tudi ne carlovke. Na slovenskem smo doma Slovenci!

   • Novakec1

    Zbudi se.

    • sloustava

     Zakaj mi to svetujes? Si vseglihar ali se bojis mnozice?!

     • Novakec1

      Malo okoli poglej pol pa piš bedarije o slovenstvu in Sloveniji, nobenga ni več, mogoče kje v kakšnih rovtah, druge se ti pa šopiri yugo brača.

     • sloustava

      Ni res! V Ljubljani nas je tudi veliko, vendar preleni, da bi se uprli bednikom od kucanizma! Dejstvo namrec je, da gre zaradi novega in novega zadolzevanja slovencljem dobro, a nocejo vedeti, da pufajo zanamce!! . Aksiom je, da se je Kucan, kot stric iz ozadja, ucil ekonomije pri samoupravnem. Kardelju, ki je socializem pripeljal do kolapsa. Socializem JA, socialistov pa ne. In teh ostankov in njih mladicev se je nateplo ravno k nam, vendar NE toliko, da ne bi imeli Slovenci premoci v mnozici! Imamo jo, verjemi. Samo stopiti moramo skupaj, kajne NSIjevski mavricarji….

     • Štalmajster

      Če ti namignem, da je Kardelj bil jud,……..
      Kdo stoji zadaj, ti žal ne dojemaš !!
      Glede zadolževanja pa tole:
      http://www.nationaldebtclocks.org/

 • RATATA

  U lidl ne hodim ker komunajzrja prodajajo.
  Merkator je hrvator in hrvatarjem že ne dam mojga gnarja.
  Če bo ta svija kupil Tuš pa res ne vem kaj mi še ostane,
  kaže da bo moj kup sam še naraščal.

  • Steiermark

   Nobeden zaveden (seveda če ima možnost razmišljanja….če ni totalno obdelan od rdečih podgan), ne vstopa v te trgovine, kot sta tuš in merkator, ker je to vse last in kupovanje v njem, podpora rdeči roparsko morilski titoistični drhali ter bogatenje njih, medtem, ko kupec dobi, v zameno za denar, nekvalitetno, strupeno in smrdljivo hrano! Sama se že leta izogibam , na kilometre izogibam tem trgovinam!

  • montyamp

   HOFER

  • Štalmajster

   Ti pa si na hece. Mercator hrvaški ;-)) J.P. Morgan, Goldman Sachs ……
   To je tisto, ko vidiš, da zajec leti po po zraku ………… pa nosi orla na hrbtu. ;-))

   • RATATA

    Ribič v Izoli tudi izkoriščajo tune za vleko namesto gliserja.

  • totex39

   A pol bodo v Tušu tudi zaposlene musličke s burko!

   • RATATA

    musličke z burko ne rabijo zaposlitve, ker so neto prejemnice slovenskega denarja, katerega bodo nosile sorošarju nazaj.

  • samotoje

   Če boš na štacune gledal ideološko, boš lačen. Štacuna je štacuna. Tu so važne druge stvari-kvaliteta, cena, izbira, odnos do kupcev. Štacuna propade, če navedenih stvari ni, ne zaradi tvojega prepričanja. Biznis je biznis, nimaš kaj.

   • RATATA

    Čist vse doma pridelam, sam kokakole ne ;)

  • Commie Disposer

   Hitro ti je prišlo iz riti v glavo glede tuša – že 5 let

   • RATATA

    Kje pa ti kupuješ glavca?

    • Commie Disposer

     Mercator, Tuš,Lidl – Hamas : —NE KUPUJEM

 • Krtača 20

  Globalna mafija pregleduje spisek v Sloveniji: – Merkur – prodano
  – Mercator – prodano
  – Tuš – prodano

  A smo vse slovenske trgovce pokupil? No, pol pa cene gor…..

  • Štalmajster
  • sprehajalec

   Merkur – prodano
   – Mercator – prodano
   – Tuš – prodano

   Dolgo je bilo naprodaj, Da so končno nekoga prepričali. Ne vem zakaj nisi takrat odprl denarnice, Pa bi bilo danes tvoje in naše….

  • Capi

   Ugasn se že enkrat k si že dolgocajtn….ponavlaš se ko stara lajna…….

 • montyamp

  Kako narediti čudež ???
  Imamo dokaze , da človeška norost nima meja , po Einsteinu .
  Razmišljaj globalno , deluj lokalno .
  Lahko vam napišem kdaj v letu se rodijo najbolj zlobni ljudje , potem bo spet brisanje .
  Če pa ljudje itak v to ne verjamejo , potem pisanje enega bedaka ne bi smelo sprožati tako radikalnih odzivov .
  Vsi enaki ???
  Težka bo .
  Morilce na kandelabre , ker je že joj , ne da še bo .

 • totex39

  Soros ima menda že v oblasti tudi POPTV.

  • Štalmajster

   Njegov pajdaši, prav tako “Madžari” pa NovoTV.
   Naj me kdo popravi, če ni tako !
   Mislim, da tudi ta sodi v tistih 96%, ki jih ima pod kontrolo “izvoljeno ljudstvo”.

   • rubec

    Nisem opazil da Nova reklamira madžarske salame. Sem pa opazil da pop reklamira mortadelo od kučana in šiptarski izdelek od šarca.

 • althar

  Schwartzev OSF in njegovo zasebno podpiranje levičarske agende po svetu nimata nobene zveze z naložbenim delovanjem njegovih skladov. To si, Nova, končno enkrat že zapomnite.

  Sicer pa precej dvomim, da bi QSP zares kupoval trgovca, ker je usmerjen bolj v tehnološke vode (Tesla, pa to). Bolj verjetno se mi zdi, da gre za spin in da so resnični kupci zadaj udbovski skladi, ki bodo na naš račun za 75 milijonov prišli do premoženja, ki bo, malo počiščeno, vredno 2 ali 3 krat več. Razliko bo plačal slovenski oslovski davkoplačevalec.

  radost in čast voliti kučanove lutke stane press

  • Capi

   Točno za to gre, tud krediti ki jih najemajo levaki, prihajajo nazaj iz Udbovski skladov!!
   Udbovski prasci – točno se ve, kateri so, bogatijo z našim nakradenim denarjem, ki se nazaj vrača v obliki kreditov, katere najemajo njihove nastavljene leve vlade “novih” obrazov……..

   • stajerc5

    Se danes ne vemo od koga so prisle siviljine milijarde pufa!!!

    • Štalmajster

     Ja od koga kaj ? ;-))))

     • stajerc5

      Ti si ja iz kuckotove stale, pa se majster povrhu! Ce pa ti ne ves, potem pa samo vas gnoj premetavas! Ops.., pa majster si izbrisi…

     • Štalmajster

      Pojma nimas klugscheißer, kdo pa dlzavam posoja pejneze, (najbrž od matere Treze) ;-))
      Tole naštudiraj:
      http://www.nationaldebtclocks.org/

      Ne se ti sekiraj, na levi mam kup ravno za take kot si ti !

     • stajerc5

      Vidim, da razumes sistem. Najprej narod pokrasti, potem pa isti(ne enak) opran denar po mafijskih obrestih nazaj posojati.
      Predrznost in pogoltnost brez meja, ampak, tudi vas konec bo taksen…

     • Štalmajster

      Ajd pojej čokolino pa spat. risanke je že zdavnaj konec !
      Temu lupljenju naroda se je nekoč uprl Dolfe, Gadafi, Husein,……..pa se jim ni dobro končalo.
      Tu maš en link,……………. mogoče se ti pa le posveti.
      https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw&t=0s

     • stajerc5

      No vidis, prav sem imel, res razumes, oz. ves kako se je in kako se pri nas krade in refinancira. Bravo, nisem pricakoval, vsaj tako hitro ne, priznanja obstoja rdecega mafijskega kroga.

 • Kot davkoplačevalka se ne strinjam da prodamo samo za 75 mil. To mi vse bolj kaže da bodo naši “slovenski” posamezniki dobil provizije za v aktovko. Mi se pa obadamo z Volvotom od JJ-ja.

 • domovina mili dom

  Zato torej bo Levica vložila predlog v DZ za odkup Merkatorja. Za naš denar bodo zopet začeli ustanavljati državna podjetja. Vračamo se nazaj k “tekovinam” kumrovca, oziroma ruskega agenta NKVD.

 • črnaovca

  Sramota kaj počno te z našim denarje napolnjene banke. S takim poslovanjem bodo slej ko prej zopet brez denarja in zahtevale dokapitalizacijo. Ne vem kakšen lastnik je Mirko ali je odgovoren zapravljiv in ne pazi na imetje a zakaj bi tujcu podarili 225 mio, naj Tušu toliko znižajo dolg in ne bo težav. Prodali bi nekomu ki ni njabolj prijazen do nas a svojim ne bi. Očitno je Soros nekoga dobro podmazal

 • Janko Gedlička

  Torej bo od 300 milijonov TUŠ – evega bančnega dolga ostalo v poplačilu slovenskim državljanom 225 milijonov. In FURS tudi ne izterjuje zaostalih davkov od TUŠ – a in skriva sicer obvezen javni dostop do njegove bilance na internetu. Tako TUŠ privilegira proti firmam, ki morajo vse svoje finančne obveznosti poravnavati. Domača trgovska firma JAGER npr. mora vzdržati v očitno nelojalni konkurenci takšne privilegirane firme ter jo na ta način v svojo škodo podpirati.
  Sorošev poceni odkup bančnih terjatev do TUŠ – a pa spada v način njegovega bogatenja, da bo lažje sejal kaos v prid vrha sprevržene svetovne oligarhije.

 • Mi Slovenci bomo sužnji v lastni državi.

  • Sašo

   Mi smo sužnji v svoji državi, prej smo bili SRbom, zdaj liberlnim kapitalistom ZDA in EU – ja, čez 50 let pa bomo tako le še na Unescovem seznamu kulturne dediščine , kak posameznik . Vse zaradi divjega kapitalizma . Vsaka druga Slovenka že rodi otroka Srbu ali Bosancu , to pomeni propad naroda. Tako pač je, narod si bo pisal sodbo sam.

   • Najbolj škodljiv je tisti, ki noče izobesit Slovenske zastave na Ljubljanski grad.

   • Capi

    Fantje, potlej se pa bolj potrudite, ne pa da naše punce prepuščate srbom, pa bosencem

    • tramal

     Na žalost je pol Slovenk prostitutk ki se južnakom prodajo za denar.

     • stajerc5

      Hehe, sami smo krivi, ker jih nismo naucili pranja nasih nog, hoje 2 metra za nami in za vecerjo ene dve okoli uses…
      Izgleda, da jim to manjka!

    • Sašo

     Jaz imam Slovenko, delava na drugem otroku ;) .

     • Capi

      Najmanj 3, da se poskrbi za nataliteto

 • Sašo

  Šoroš, madžarski žid, je nekaj podobnega kot je srpski jugoslovan Janković pri nas…človek ki točno ve koga in zakaj bo podpiral..podpira neuke , preproste ljudi , ki so v stiski in podpira jih zaradi finančnih koristi ne pa zaradi ideologije. Je Janković kot znan jugonostalgik, socialist, ki bi naj bil po naravi ateist ( vemo kakšen odnos je imela JUgoslavija do vernikov ), bi naj naenkrat malikoval islamiste in postavitev džamije ? Zakaj torej ni tako pokroviteljski do katoličanov ? Zaradi denarja, pri katoliških biznisih ne pride zraven, pri mulsimanskih pač, on njim omogoči gradnjo džamije, oni njemu denar in naklonjenost . Podobno je s Sorošom, tu ni nobenih ideoloških prepričanj, to je izkoriščanje šibkih, v socialnem in v umskem pogledu, na račun bogatenja .

  • Hun

   bl butaste primerjave pa se ne

   • MEFISTO

    Prevedi iz goprenjščine v slovenščino!

    Kaj pomeni bl, pa še z malo začetnico na začetku globokoumnega stavka?

    • Hun

     Hvala, da skrbis za mojo slovnico.

   • Sašo

    Hun…kaj tebi tu ni jasno ? Gre se za politiko kapitala, ne pa za ideologije . Z ideologijami samo pesek v oči mečejo tebi podobnim, da se kregate levi in desni, v ozadju pa lepo oni kradejo .
    Noben kapitalist ne da denarja, ampak ga vloži, tako Janković kot Soros točno vesta kam in kako z denarjem, da se le ta dvakratno povrne na dolgi rok . Zaslepljene ovce pač to omogočate.

  • hello!!!

   od Jankovića mati je SLOVENKA. Srbi pa so pravoslavni krščanski slovanski narod, kot Rusi, pravoslavni.

   • rubec

    Slabo ga je naučila slovenščine kajne, nje in pa še de?

    • hm

     zapleta se, grdo govori, je pa še vedno Slovenc po materi, Srb po očetu, kot brata Dragić, kot Dončić, kot Jan Plestenjak itd….

     • rubec

      Zaradi mene je lahko tudi slovenec po plestenjaku. To ne spreminja dejstva da bi mu morali že davno vzeti slovensko državljanstvo tako kot tudi tistim ki so ga nastavli.

     • stajerc5

      Kaj pa tisti, ki ga volijo??????
      Ce jih hocemo vrniti z ladjami tja od koder so se priklatili, je celi trzaski zaliv premajhen za ladje…

     • rubec

      Tisti ki ga volijo so itak voli zato naj se kar mesarji ukvarjajo z njimi.

     • ljubinica

      Pri Judih se judovstvo doloca po materi. Vsi potomci Judinje so Judje. Nekdo, cigar mati ni Judinja, se ne more imeti za Juda, razen ce se uradno spreobrne v judovsko vero, kar je pa zelo zapleten in zahteven proces .
      Kako je pa s Slovenci?
      Kdo je Slovenec?

   • Sašo

    Kot prvo to da ja Jankovićeva mati Slovenka je povsem nepomembo, ker ima vedenjske in moralne lastnosti čistega Srba, mislim da je nekaj let ranega otroštva tudi preživel v Srbiji pri starih starših. Tajo zanj tudi nepomebna veroizpoved ( krščani smo si med seboj različni, ne samo po verskih skupnostih ampak tudi po značaju, kulturi..s srpskimi pravoslavci imamo toliko skupnega kot z muslimani, nič ), njegova edina vera sta DENAR in POLITIČNA MOČ .

  • ljubinica

   Soros ima ideoloska prepricanja. Za njihovo uveljavitev trosi svoje silne milijarde. Pravkar je izrocil 18 milijard $ svoji fundaciji Odprta druzba. Si predstavljas, koliko denarja je to?
   Sam je izjavil, da verjame, da ima mesijansko poslanstvo, pocuti se kot Bog, ki ureja svet …. (ceprav je ateist).
   Njegova agenda: Uniciti nacionalizem z unicenjem nacionalnih drzav Evrope, uniciti evropsko tradicijo in krscanstvo, uveljavitev multikulturalizma
   , progresivnosti, feminizma, LGBT ….
   Kaj je v ozadju vsega tega?
   Judovsko mascevanje Evropi za stoletna preganjanja Judov in holokavst. In preprecenje, da bi do tega se kdaj lrislo.

   • Sašo

    Ne ne verjamem, to je samo fasada za manipuliranje raje, ki mu je blizu..človek za kakšnega se izdaja on, že po difultu ne bi smel imeti milijarde, kaj šele 18..to je čisti kapitalist, ki na račun ideologije mastno služi.

    • ljubinica

     1. To o obcutku mesijanstva in obcutku, da je Bog, izjavlja sam.
     2. Milijarde je zasluzil z borznimi spekulacijami. Koliko ljudi je z njimi financno unicil, ne ve nihce …
     3. Milijarde uporablja za uresnicevanje svoje agende: Unicenje tradicionalne Evrope.
     Zato financno podpira skrajno leva gibanja in levicarske NGO…

 • baubau

  črni jurček je nevaren vsemu človeštvu

 • tarantela

  Ljubi moji! Tukaj na portalu se u luft mečete, kako veliko podporo da ima SDS. Ja, dejte no zbrat denar in si odkupite TUŠ, imate edinstveno priložnost. Štacuna bo v desnih rokah, spodili boste Soroša in sploh…
  Al bi pa mogoče vaš ljubljeni Trump odkupu, ima denar (če ni spet u bankrotu) in Janša ima zveze z njim, saj je bil na Trumpovi konvenciji, kot ste lani pisali na tem portalu.

  • Ryuk

   Ob 80% diskontu takoj. Samo, ker je taka ponudba na voljo samo najbolj posvečenim (udbovske podružnice v tujini, Soroš …), sploh ne pridemo zraven.

   • tarantela

    Dajte ponudbo, bomo videli, če to drži!

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Tuš je levičar! Soros je levičar! Kučan je levičar! Imejte se lepo! Kupujete v svoji trgovini! Pametni kupujemo pri sosedih Avstrijcih!

  • tramal

   Pa saj ti nisi normalna.Kako naj reveži kopujejo podjetja ,če so komunajzerji in leve stranke pokradli vse in imajo ves nakraden denar.

   • tarantela

    Sej mate prjatla – Trumpa, bo ja svojim pomagu, sej je bil Janša pri njem.

  • šmentanamuha

   Ti si pa res zabita kot žebelj v steno.

 • Ryuk

  Taki odpisi terjatev iz strani državnih bank so nedovoljena državna pomoč. Ni pošteno do ostalih trgovcev, katerim se pa obveznosti ne odpišejo. Zapovrh vsega hočejo pa nekonkurenčne trgovce še bolj zaščititi z prepovedjo obratovanja (vseh) trgovin ob nedeljah.

  • samotoje

   Zakaj pa trgovci ne ukrepajo?

 • rubec

  Kaj, Bogomir Kovač je zraven, potem mi je jasno zakaj je paklc kislega zelja v Tušu poskočil na sto eurov. Tega idiota sem nekoč videl v trafiki. Kupil je Dnevnik in Delo. Hahahaha ke junc od bika majkomila.

 • WatsonForus

  Pri Matildi mu nič ne pomagajo njegovi silni miljoni!

  • LEVI TELEBAJSEK

   Na žalost ima 5 otrok, ki bodo nadaljevali njegovo izpirjeno politko za uničenje bele rase.

   • Commie Disposer

    Hvala Bogu ne bojo. So pravi libtardi in zoofili………zapravijo mrd$ v enem tednu

   • Adolf Hitler

    ne se sekerat tudi te bodo odstranjeni in to zelo hitro kaiti čistilna akcija že poteka že nekaj časa čas smdljivcov se je že isteku!

 • Janez

  “PAVLIHA OŽIVLJENI”
  RENESANSA SLOVENIJE !
  Ali je to res?
  Takoj v Parlament R..SLO s to temo ! L.r. J. KOMENDA

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Bojkot Tuša in s tem bojkot nacističnega zločinca Sorosa!

  • totex39

   Bomo pa šli v domačo trgovino Jager.

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Natanko tako! Že hodim! Vedno podpiram poštene ljudi in s tem Slovenijo.

    • Sašo

     Jager je pa svetlobna leta oddaljen od poštenosti.

 • Adolf Hitler

  Židovski marjasec Smrad!

 • Adolf Hitler

  kaj te noben ne zakolje golazen židovska an nemoreš že enkrat crknt stoka!

 • Osti jarej
 • tramal

  V tuš in merkator ne hodim že vsaj sto let.Komunajzerski trgovini.

 • Commie Disposer

  To je “štefkin “denar iz Mehike

  • Krtača 20

   To je janševa lepljenka še iz časov ko se je učil fotošop uporabljat ja…

   • Commie Disposer

    ni res , mi je milči povedu

 • !

  Putin pa želi Sorosevo aretacijo! Rusi ne dovolijo, da bi še njim sr…. delal

 • Judje so izdali Jezusa

  Ameriški praočetje se v grobu obračajo. Ž. so jim zasedli parlament in banke!!! Ameriški narod umira že desetletja za ž-. izraelske vojne na Bližnjem vzhodu !!!!!! O tem ameriški strokovnjaki pišejo knjige!!!!!!!!!! EU je očitno tudi počasi pod židovsko antikristično vladavino Lahko si jih kupite na internetu ( amazon) https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

 • Judje so izdali Jezusa

  Ameriški praočetje se v grobu obračajo. Ž. so jim zasedli parlament in
  banke!!! Ameriški narod umira že desetletja za ž-. izraelske vojne na
  Bližnjem vzhodu !!!!!! O tem ameriški strokovnjaki pišejo
  knjige!!!!!!!!!! EU je očitno tudi počasi pod židovsko antikristično
  vladavino Knjige od resnih ameriških in svetovnih strokovnjakov si lahko si jih kupite na internetu ( amazon) https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

  • Osti jarej

   …en ameriških praočetov je Geronimo,legendarni poglavar plemena Chiricahua Apača.

 • !!!!!!!!!!!

  “Soros zapravlja ogromne količine denarja v podporo nelegalnim migrantom,
  in sicer na način, da pod pretvezo civilne družbe finančno podpira
  številne lobistične organizacije. Z njegovimi dejanji pa se ne strinja Viktor Orban,
  ki meni, da je Soros s svojimi finančnimi špekulacijami uničil na
  milijone življenj Evropejcev. Soros namreč želi s svojimi nevladnimi
  organizacijami v EU pripeljati milijon migrantov letno, Madžarska pa se
  zaveda, “da je moč, velikost in teža Madžarske veliko manjša od finančnega špekulanta Georgea Sorosa“. Orban tudi dodaja, da “gre
  za mogočnega milijarderja z neverjetno močjo pri uresničevanju njegovih
  interesov, pri čemer ne spoštuje niti ljudi niti Boga“”

  ŽIVEL VIKTOR ORBAN, KI ŽELI DOBRO SVOJI KRŠČANSKI DOMOVINI.

 • !!!!!!!!!!!

  “Soros zapravlja ogromne količine denarja v podporo nelegalnim migrantom,
  in sicer na način, da pod pretvezo civilne družbe finančno podpira
  številne lobistične organizacije. Z njegovimi dejanji pa se ne strinja Viktor Orban,
  ki meni, da je Soros s svojimi finančnimi špekulacijami uničil na
  milijone življenj Evropejcev. Soros namreč želi s svojimi nevladnimi
  organizacijami v EU pripeljati milijon migrantov letno, Madžarska pa se
  zaveda,
  “da je moč, velikost in teža Madžarske veliko manjša od finančnega
  špekulanta Georgea Sorosa“. Orban tudi dodaja, da “gre
  za mogočnega milijarderja z neverjetno močjo pri uresničevanju njegovih
  interesov, pri čemer ne spoštuje niti ljudi niti Boga“”

  ŽIVEL VIKTOR ORBAN, KI ŽELI DOBRO SVOJI KRŠČANSKI DOMOVINI !!

 • garfi

  soros je rdeĆi nacist
  zato ga je KurĆan odlikoval za zasluge murgelski cosa nostri
  Reveži vaš kućan ima 5000 € mesečne pokojnine, uživajte

  • Slovani smo carji

   Ć IMAJO TUDI POLJAKI. Pa kaj potem. To je slovanska črka https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

   • garfi

    murgelski Slovani ste Ćarji

    • ,

     Murgle so del slovenske Ljubljane. Tam živijo Slovenci.

     • garfi

      murgle so del zlovenske ljubljane. Tam živite Zlovenci

     • hm

      kakšna zdravila jemlješ?

     • garfi

      proti rdeĆkam

  • ?!

   Kučan je slovenski prekmurski priimek, no! Zbudi se.

   • garfi

    trolli so se zbudili

 • halo

  Ne bodo menda res dovolili temu svetovno znano problematičnemu Z., da kupi slovenski Tuš, no?????

 • oni so izdali celo Kristusa

  ” Njegovi” so skozi krute in vulgarne filme ( Holivud je njihov), skozi banke, skozi politiko, dosegli uničenje vseh krščanskih vrednot. O tem se ve že dolgo, po vsem svetu se narodi tega zavedajo.

 • domovina mili dom

  Če izginjajo novinarji/ke. kaj čakajo. Zgleda , da jim paše.

 • šmentanamuha

  In kaj pravi Agencija za varstvo konkurence? 75% odpis terjatev zato da bo lahko najbolj osovražen milijarder na svetu za drobiž kupil eno štacuno v Slovenij. Cerar je ena nesposobna izdajalska kreatura z njegovo vlado vred. Po Lidlu torej bojkotiram še Tuš.
  Na parlamentarnih volitvah volim Zedinjeno Slovenijo.

 • ljubinica

  Drugo leto so na Madzarskem volitve. Soros bo storil vse, da pade Orban. Mozne so tudi “vsemadzarske vstaje”.
  Se naprej bo napadal Poljsko, verjetno tudi Cesko, Avstrijo ….
  Tudi Slovenija je pomembna …. prepreciti hocejo formiranje regije Srednja Evropa : Poljska+Ceska+Slovaska+Madzarska+ Avstrija+Slovenija+ Hrvaska.
  (Nekdanja Avstro-Ogrska).

  • stajerc5

   Bogati prasic ima dobro “surlo” in je zavohal, kaj se pripravlja! Hvala Bogu, da imamo se pametne sosede, ki so nam dali Orbana, Kurza itd.!!!
   PS.:
   Kurz se je DANES ze odlocil, da bo v koaliciji z desnico!!!

   • kristjanka

    Tako je!

  • Olga_10

   In? To niso Butale!

 • ljubinica

  Brala sem – mozno, da je fake news – da se je Kurz odlocil, da bo iz Avstrije izgnal Sorosa ….

  • Morala

   Sem tudi brala…

  • šmentanamuha

   Sliši se fajn, upajmo še, da je res.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Zavedni slovenci NE hodimo v Tuš in Lidl! Dol s Sorosom in ritolizniki!

  • Primoz Papez

   Ja olgova kam pa hodiš???
   Prva zjutraj v lidlu..

   • škale

    Ona hodi samo v francoske in hvaške trgovine, torej Leclerc in Mercator. Prav je, da bojkotira slovensko, saj je takšna tudi njena komentatorska kariera, protikomunizem za vsako ceno., Nekaj podobnega je propagiral tudi kolaborant Rožman, zato ga niso po vojni sprejeli niti v Vatikanu, kjer so brez problemov Stepinca, ki je blagoslovil uničevalno taborišče Jasenovac, katerega straže in zaščitni oddelek so v Hudi jami

    • FUCK COMMUNISM

     Si zabit, maloumen ali oboje?!? Druge moznosti ni!

     • stajerc5

      Skala ga je v glavo zadela, tista stresica v niku je napaka…

  • Adolf Hitler

   lidel ne pripada sorosu temveč bavarcem al tako povedano starim slovendcom ker bavarci so slovendci isto kod austrici in nemci vsi izviramo od Skandinavcev in skandinavci od slovendcev povedano wendcov kod wendi!

 • xtc

  Ne vidim težava,da bi sklad ne kupilTuša zakaj ne,če je najboljši ponudnik in seveda brez odpisov pufov,vendsr pa mislim ,dagrez za lumparijo zelo verjetno se utegne Soroš pozanimati za Mercator katerega bi levaki nazaj v kremplje ter obe firmi skuplal in mastno prodal skuplan hibrid,slovenskim levakom,ki se jim cedijo sline po veliki državni firmi kjer se pasejo in kradejo in bi takoj začeli narod prepričevati ,da je nakup tega frankensteina nacionalni interes,za katerega bi se zopet mastno zapufali v imenu države in anacionalnega interesa v tujini in bi dobili zopet mega državni kolhoz Soroš pa miljarde nam pa pufe in vrečo brez dna,Soroš pa bi z našimi pufi in zaslužkom nam navažal pečeno druščino.
  Vsekakor pa je treba budno spremljati,da državna banka dobi nazaj čim več zafuranega denarja ne pa 25%

 • luckyss

  Pojma nimate ovčke…
  Soros je predstavnik NWO in kot tak je v bistvu najbolj skrajen desničar…
  Hitler je proti njem vajenec…
  Soros bo povzročil največji pomor vseh časov v Evropi…Zato namensko uvaža islamistično drhal in sili države, da jih sprejemamo po “kvotah”
  Jebem vam kvote ..za Slovenijo je ta natanko NIČ !!

  • !

   a bomo samo mirno to gledali??

  • Bozz

   Soros je Marksist. Marksisti so pa tako Nacional SOCIALISTI (nacisti) kot Internacional SOCIALISTI (komunisti) in prav tako fašisti. To levo desno je samo zavajanje, da ljudje ne dojamejo bistva, kaj je skupno vsem tem trem sistemom, in da jih potem Marksisti lepo razdelijo, da se pobijajo med sabo.

   Desnica je laissez-faire kapitalizem, ukinitev davka na dohodek, hišo, zemljo, dediščino, ITD. To je desnica. Hitler ni bil nič od tega. Hitler je bil levičar, skrajni levičar, Marksist.

   Glede kvot se pa strinjam. Žan Mahnič je v parlamentu govoril, da so podprli novelo o združitvi teh Islamistov s svojimi družinami v Evropi, namesto da bi rekel, da se naj združijo s svojimi družinami tako…da gredo nazaj od koder so prišli in se vrnejo k svoji družini, ki so jo zapustili in se združijo s svojimi družinami na Bližnjem vzhodu in v Afriki in ne v Evropi.

   Razlaga za to podporo naj bi bila, da drugače bi Slovenija postala žep. Ne vem no, meni se zdi, da nas tako levi kot desni imajo za bedake.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Avstrijci bodo nagnali Sorosa? Bo prišel v Murgle, saj Slovenija zbira vso mafijo?

 • primsek

  Kako zlahka se jašistične medijske komentatorske kurbe pozicionirate, kadar vas pokliče glas Gospodarja : za razliko od Orba na, ki ga razen iznoriškega bebota ne podpira nihče, ima Soros po EU univerze in skrbi za demokracijo, to vam fašistom seveda ne paše. Tudi tele antisemitske bi bilo dobro javiti, Izrael recimo je zahteval opravičila od Orbanovih medijev, preden se je Netanjahu srečal z Orbanom, Petek jašistični prostitutek bo za tale članek slej ko prej delal pokoro

  • FUCK COMMUNISM

   Dej goni se u tri P mile M s temi tvojimi idiotskimi zidoljubnimi izrazi o kvazi antisemitizmu! Poserjem se nate in na tvoje zide!

   • Adolf Hitler

    Take imamo radi ki vejo kaj je resnica!

  • !!!

   Povleci ga sorosu, daj no!!!! Nas pa ne moreš v to prisiliti.

  • Umazani Harvey

   He, he, he. Persen pomirja. Deluje tudi preventivno, če ga vzameš pol ure preden odpreš ta portal.

  • Bozz

   Soros ima po EU univerze…

   Misliš, indoktrinacijske centre za neumneže kot si ti.

   Control oil and you control nations; control food and you control the people.
   – Henry Kissinger

   Soros skrbi za demokracijo, hahaha. Soros je Nacistom izdajal svoje lastne ljudi, Jude. Če ti je ta človek za vzor, potem si res vrhunski naivnež in bedak.

   Ko bo napočil čas in ko bo njihova oblast in popolni nadzor zacementirana, bo ravno tako kot Erdogan rekel: Demokracija je kot vlak, ko prideš na željeno postajo izstopiš.

  • šmentanamuha

   Tebe so pa zihr v steno metali, ko si bil mali, maš kr hude posledice.

  • Umazani Harvey

   “Primsek”, čestitke za vrhunsko obračanje resnice.

   Orban se svojemu dolgoletnemu osebnemu prijatelju Netanyahuju niti slučajno ni opravičeval za to, kar ti pišeš ampak mu je obljubil, da Madžari ne bodo nikoli več sodelovali z nacisti, tako kot je z njimi sodeloval tvoj ljubljeni Adolfov kolaborant striček Soros:

   https://www.haaretz.com/amp/israel-news/1.801942

   https://youtu.be/X9tKvasRO54

 • FUCK COMMUNISM

  Ce ta kurcev zid res kupi Tus, dobijo od mene samo drek – tja bom hodil samo na skret!

  • tetka z ozadja

   A kupoval boš pa v Hrvaškem Mercatorju?

   • stajerc5

    A ti poznas samo ta dva? Pa kje si doma, stalinistek mali? Se na Kredarici bodo imeli kmalu vec trgovin…

    • Hun

     prej ste pa sam Tus zagovarjal desnaki zblojeni…obracate se k vetr

     • Olga_10

      Tuš je levičar!

     • T-Rex

      kdo ga je zagovarjal? zblojeni ste vi, ki kar nekaj pišete v tri dni

   • Bozz

    Doma na svoji njivi. Samo to je svoboda in neodvisnost in točno veš kaj imaš (zdravo, nešpricano). Na njive, lenuhi.

    Itak pa so že vse trgovine centralizirane in pod eno ali nekaj korporacijami, tako kot banke in vse drugo. To je vse produkt tvojega srpa in kladiva, Marksizma, sistema, ki nam pere možgane, da je za delavce, itd. bla bla bla, je pa navaden malo bolj sofisticiran suženjski sistem srednjega veka za naivno rajo našega veka.

   • Bozz

    http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

    “It is now clear beyond all reasonable doubt that Hitler and his
    associates believed they were socialists, and that others, including
    democratic socialists, thought so too.”

    “in private Hitler acknowledged his profound debt to the Marxian
    tradition. “I have learned a great deal from Marxism” he once remarked,
    “as I do not hesitate to admit”.”

    https://www.theepochtimes.com/is-central-banking-a-capitalist-or-communist-concept-2_2219456.html

    “Central banks look capitalist on the surface, but have their roots in communist literature.”

    Kar pozorno si preberi ob članka in se izobrazi. Levo-desne fore, komunizem vs. nacizem je samo deli in vladaj sistem za neizobražene. Oboje je Marksizem. Ni čudno, da v vseh revolucijah vedno pobijejo inteligenco, da ostanejo samo neizobraženi katerim je zelo lahko vladati.

   • xtc

    Glej bebo levi,kaj imaš od Mercatorja,če je kao Slovenski?
    NIČ,NIČ nič od niča a razumeš butl.

  • Hun

   ti si zjeban plunk v morje

   • FUCK COMMUNISM

    Kva je pezde levuharski?! A si flaso odlozil, da si se lahko sprdel po tipkovnci! Poserjem se nate!

    • Adolf Hitler

     AH PUST GA SAI BO TAKO IN TAKO CRKNIL NA MONSANTU MOI KAMERAD!

 • radames

  Po drugih forumih že vzbujate pozornost in zasmehovanje, ker ne znate pravilno napisati “QuaNtum”. Vi pa kar Guatum.
  Novinarstvo je zelo zahtevno. Izpuščena črka zmanjšuje kredibilnost.

  • opazovalec

   radames, najprej te bom popravil,napisali so QUATUM (in ne Guatum) namesto QUANTUM.

   In resen, kredibilen medij se od resničnostnega, namenjenega publiki s posebnimi potrebami razlikuje po tem, da morebitno napako popravi, ko je o njej seznanjen. To so recimo storile Finance, ki povzemajo zapis takoj, ko so bile opozorjene. Seveda pa popravek napake ni običaj ORBANOVE TV 24, zato je pač to resničnostni medij in ne kredibilen, resen medij. Bere se ga pač namesto pokojnega Pavlihe……

   • radames

    Za mojo napako se opravičujem. Še posebno zato, ker sem na napako opozarjal. In jo storil tudi sam.

   • tohuvabohu

    Ne serji, rdečkar. Kredibilen in “resen” medij je Delo, ki izgubi na sodišču in zahtevani demanti novice s prve strani objavi na 17. strani spodaj v majhnem okvirčku.

 • Hun

  Orban ga naj kup ce je tok zajeban

  • Olga_10

   Soros naj kar kupuje. “perspektivne”firme kot je Tuš..bojo levaki kupovali v Tušu…

   • stajerc5

    Za levake mora opankar najprej pripeljati eno srbsko sranje, da ne bo izgube. Do sedaj delajo najvecji promet na Svinjskem sejmu….

   • Olga_10

    Ukradeni Nick!

    • Olga_10

     Ste se že zbudili? Ste prišli na šiht Najplemeniteji?

 • Bozz

  Control oil and you control nations; control food and you control the people.
  – Henry Kissinger

  He who feeds you, controls you.
  – Thomas Sankara

  http://investmentwatchblog.com/kissinger-control-oil-and-you-control-nations-control-food-and-you-control-the-people-us-strategy-deliberately-destroyed-family-farming-in-the-us-and-abroad-and-led-to-95-of-all-grain-reserves/

  “US strategy deliberately destroyed family farming in the US and abroad and led to 95% of all grain reserves in the world being under the control of six multinational agribusiness corporations.”

  It’s not science fiction anymore: Monsanto seeks to control world’s food
  https://systemicdisorder.wordpress.com/2013/06/27/monsanto-control-food/

  WARNING!! YOUR FOOD IS POISONED!! NWO DEPOPULATION & EXTERMINATION
  https://www.youtube.com/watch?v=3C9WGwcYbn8

  Depopulation by Food
  https://www.youtube.com/watch?v=5pq3XyYaLVQ

  Marksisti centralizirajo vse.

  If people let the government decide what foods they eat and what medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls of those who live under tyranny.
  – Thomas Jefferson
  https://www.monticello.org/site/jefferson/if-people-let-government-decide-what-foods-they-eat-and-what-medicines-they

  In danes ko onkološki oddelki, itd. pokajo po šivih (depopulacija), se pokaže kako prav je imel Thomas Jefferson.

 • Janez

  TOLE
  O
  SOROSU – KOT KUPCU ZA TRG. POODJETJE ” TUŠ” V PARLAMENT R. SLO. L.R. J. KOMENDA

  • Olga_10

   Pa kaj če kupi levaško stacuno? Naj se kupuje v njej, saj mi ne bomo…
   Volivci in državljani imamo moč na volitvah in skozi denarnico! Kupujem le tam, kjer kaj veljam!

 • Umazani Harvey

  Vam nekaj prišepnem na uho?

  Pozorno poglejte levičarske komentatorje, kaj se z njimi dogaja na tem portalu….pa vam bo vse jasno.

  Vse ostalo je samo še blef in vprašanje časa…tik, tak, tik, tak, tik, tak…

  “Spoznali boste resnico, in resnica vas bo osvobodila.” (Janez 8:32)

  • Olga_10

   Pravijo, da “zmagujejo”, pa kradejo Nicke…. Psihološka propaganda Plavega! Res je že star!

 • Erik Nebenhaver

  Bom pa v Tušu nakupoval.

  • stajerc5

   Se ne cudim, saj vedno Mimotolces! Erich, a nje-de?

  • Olga_10

   Boste zastonj “fasali”…bo Soros častil….

  • Adolf Hitler

   IN MONSANTO ŽRL TROTLI!

 • Olga_10

  Levaki bojo zvrtali luknjo brez DNA tudi v Sorosov žep….

  • Janez

   Ja!
   NA GORENJSKEM, KOMENDA IMAMO STAR PREGOVOR, REK !
   ” aVSAK ŠPAROVC IMA – SVOJGA CIRARJA=TISTEGA, KI GA IZPRAZNI)
   TA
   BESEDA “CIRAR” JE IZ NEMŠČINE. POMENI – ZAPRAVLJIVCA, POGUBLJIVCA.
   NE
   VEM SIGURNO – OD ” CIRAR” VERJETNO PRIDE PRIIME “CERAR” L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  HJA!
  Tole s Sorošem in Tuš trgovino – spada v Parlament ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MATILDA IMA ZDRAVILO
  ZA POHLEPNEŽE VSEH SORT,
  ZA TVORCE ZAROT.
  SVETOVNE ZAROTE – DEJAN LUČIĆ
  https://www.google.si/search?q=dejan+lucic+tito+churchill&oq=dejan+lucic+tito+churchill&aqs=chrome..69i57.24773j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=s-ALIcZviYr2JM:

 • Umazani Harvey

  Vsi v trgovine TUŠ !!!!!!!
  Takoj !!!!!

  Naj izgleda kot da biznis lavfa sto na uro. Da si striček slučajno ne premisli in še tega ne vtakne v rit migrantom !!!!!!!

  Ko bo enkrat kupil, pa bojkot in nazaj v Mercator, Spar, Jager, Hofer, Lidl, Eurospin, tržnico….

 • Novakec1

  Mu bo muslič Imre poceni prodal. Mečkator bo pa Počivalšek drago kupil, stručna posla.

 • Ivan Ivanovič

  George Soros od slovenskih bank kupuje TUŠ!
  ***
  Pametno. Bo tam zaposlil vse svoje brezposelne pristaše z diplomo FDV in bomo imeli končno mir pred njimi.

 • bojan

  V TUŠ nikol več ne stopim več če se to zgodi

  • tona

   jst tud ne.

 • Adolf Hitler

  BOIKOT TUŠ ČE STE SE ZBUDIL IN BOJKOT JEW!

 • Zgornji

  AAAJJJJJJJ, … A ZDAJ PA ŠE TUŠ ??? !!! ??? :-(

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!