Ekskluzivno: Kaj v senci predsedniških volitev počne sindikalni sekretar Drago Ščernjavič?

Sekretar Sindikata državnih organov Drago Ščernjavič (foto: STA).

V volilnem boju niso samo predsedniški kandidati in stranke, ampak tudi sindikalisti.  Za svoj stolček v Sindikatu finančnih organizacij Slovenije, ki seveda deluje v okviru ZSSS, močno bije bitko (še) državni svetnik in sindikalni sekretar Drago Ščernjavič, ki mu je mandat v sindikatu potekel že 4. oktobra 2017.

Zato je Ščernjavič seveda pohitel in kar dvakrat sklical sejo, da bi kot edini kandidat dobil novi mandat. To mu (še) ni uspelo, vendar stari maček Ščernjavič seveda ne odneha, zato je v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ponovno sklical skupščino, saj je pričakoval, da bo dobil podporo kot kandidat in pozneje vložil kandidaturo. Ampak se mu tudi to (še) ni izšlo.

Zakaj je to pomembno?
Drago Ščernjavič je (še) državni svetnik, ki seveda želi ponovno kandidaturo v ta organ. Volitve v državni svet so v luči predsedniških kar malo skrite, vendar zagotovo ne nedolžne in nepomembne. In biti izvoljen v Državni svet RS ti daje moč in sejnine. Kar pa Dragu Ščernjaviču ni neznanka.

Vendar je uspeh omejen oz. dvomljiv, saj mu še sindikalisti v lastnih vrstah ne sledijo in ne zaupajo več. Postalo jim je namreč jasno, da je Ščernjavič večja grožnja kot korist in bodo tudi sami v istem čolnu očitkov o sindikalnem izsiljevanju in kupčkanju z denarjem, dokler ga bodo podpirali. In tega res ni bilo malo.

Kako je Ščernjavič ostal brez lepega letnega dohodka
Na ZZZS je bilo življenje vse prej kot sindikalistično. Še najmanj za svetnika Ščernjaviča. “Njegovi” sindikati so v osmih letih samo iz Vzajemne prejeli več kot 1,700.000 evrov sponzorstev in donacij. Milijon sedemsto tisoč evrov! Prakso “podpore” je leta 2001 uvedla uprava pod vodstvom Franca Henigmana, potem pa so zneski do 2005 strmo naraščali, na kar 250.000 evrov letno sponzorskega in donacijskega denarja Vzajemne. Podporo sta na 200.000 evrov zmanjšala Boštjan Aver in Peter Pustatičnik, vse skupaj pa je končno prekinil Dušan Kidrič, ki so ga, seveda, takoj vsi napadli.

In sindikalist Ščernjavič in njegov sindikat sta tako kar naenkrat ostala brez lepih letnih dohodkov, zato ni čudno, da so se začeli napadi in obračunavanja, ki še trajajo. Lepo je biti ob koritu.

Vse bo jasno 23. novembra 2017, ko bodo potekale volitve v Državni svet RS, ko bomo videli, ali bodo stari obrazi ponovno prevzeli vzvode ali pa se bodo, vsaj enkrat, “častno” umaknili.

B. V.

 • dež

  Prebral, a težko komentiram. Potrebno “Navodilo za uporabo”.

 • MEFISTO

  Vsi ste naivni, če pričakujete je od sindiklista, da bo delaven, skromen, bojevit, pameten in pošten.

 • Vlado77

  Naši sindikati niso primerljivi s zahodnimi. Vsi so rdeči in imajo za norca člane. Sami zaslužijo enormne plače in potem se kao borijo za tiste s minimalnimi plačami – ljudje naivni vse to kupijo

  • traktor

   Hm,omislili so si tudi banko.V njej imajo lastniške deleže vsi glavni Slo sindikalisti.Dividende so baje bajne,delnice pa so seveda kupili na kredit.Od iste banke.

 • Olga

  Ukiniti sindikate in sindikaliste, saj so samo legla levičarskih politkomisarjev! Delavci od njih nimajo NIČ! Bedasti “člani” naj pogledajo njihove astronomske zaslužke, ki jih prispevajo skozi članarino!

 • Meho

  It’s good to be sindikalist. It’s good to be Branimir Štrukalj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!