Ekskluzivno: Nočni pogovor s Sircem iz Zagreba

”Med migranti je največ trideset odstotkov Sircev, ki bežijo iz vojne. Ostali so tu zato, da si poiščejo boljše življenje in tu tudi ostanejo,” je povedal Sirec, ki živi v Zagrebu. Naša ekipa se je z njim pogovarjala včeraj ponoči.

Izjavo o trenutni migrantski krizi je za našo ekipo s terena dal Sirec, ki že vrsto let živi v Zagrebu. Njegovi komentarji so zaskrbljujoči. Kot je povedal, je tragedija ljudi, ki bežijo iz vojne, res huda.

A po njegovih besedah je zaskrbljujoče to, da je med migranti zgolj 30 odstotkov Sircev. To so ljudje iz Irana, Iraka, Afganistana, Pakistana in drugih držav. ”Sircev je največ 30 odstotkov in oni so tisti, ki res bežijo zaradi vojne v Siriji. Ostali so iz drugih držav. V večini primerov gre za novo generacijo. To so mladi, izobraženi ljudje, ki govorijo več jezikov in so tu, ker iščejo boljšo prihodnost. Želijo boljše življenje in ne nameravajo oditi nazaj.”

Dodal je še: “Vsak ima svoje razloge, zakaj je tu.”

M. G.

 • Vera

  Zakaj so si ” ekonomski migranti “, ravno Evropo izbrali ? Tudi tukaj se ne cedita med in mleko ! Mnogo je že brezposelnosti, več je pa še bo po zaslugi Merklove in drugih, ki kujejo politiko Evrope in celega sveta . Kdo bi spet rad vojno ? Še tistih pobitih po II.sv.vojni nismo Slovenci dostojno pokopali, pa bomo že drugi na vrsti ? Zakaj ? ? ?

 • Illuminati Enlighted

  Ekonomski migranti si Evropo niso izbrali naključno. Ekonomske migracije se ne dogajajo od včeraj. To po malem poteka že 20+ let. Nekaterim uspe prit in vidijo da se je dalo, da ni bilo tako hudo, da ni odpora, da ima bonitete ki jih doma nebi imel in to javi domačim. To opogumi tri nove. Je pa bila tale situacija z begunci idealna prilika da se pridružijo beguncem. Saj smo še pred tem navalom beguncev gledali kako so mladi množično odhajali iz Kosova preko Srbije in Madžarske na sever Evrope. Dejansko so se begunci pridružili njim, vse skupaj je dalo idejo še mnogim drugim potencialnim ekonomskim migrantom na jugu in jugovzhodu, jugozahodu, nebi pa bilo dvakrat za reči da se situacija ni zazdela ugodna za napad an Evropo tudi mnogim tajnim službam velesil in podobnim. Kriva je pa sama Evropa ker gre za neučinkovito birokratsko tvorbo kjer članice te tvorbe niso enotne. Družina kjer se znotraj nje člani te ves čas borijo drug proti drugemu, si nagajajo, se ne podpirajo itd, …. prej ali slej razpade ali pa postane ranljiva za napade od zunaj.

 • TOMLC

  Razlog je čisto drugje:
  Musliman je Alahov podrejenec, zato je nad vsem, kar je na zemlji; najprej nad žensko, četudi je muslimanka, potem pa nad vsemi, ki se ne podrejajo Alahu.
  ———————————————————————————–
  Kaj prinaša ali odnaša migrantska kriza muslimanom in kristjanom?
  ————————————————————————————-
  http://www.portalplus.si/1167/cerkev-in-migrantska-kriza/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!