[EKSKLUZIVNO] Razkrivamo: Policisti prijeli 12 Afganistancev, ki so v prenatrpanem vozilu divjali sredi Ljubljane

Ljubljana, Bežigrad. (Foto: STA)

Med tem, ko nekateri trdijo, da migrantske krize ni več in da vsi tisti, ki o njej govorijo, spodbujajo sovraštvo, opozorila, ki temeljijo na konkretnih podatkih predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb mag. Branka Grimsa, govorijo sama zase. Slovenija ni nikakršen osamljeni otok, kar je potrdila tudi Policijska uprava Ljubljana, ki je za Nova24TV potrdila, da so v Ljubljani ustavili kombi, v katerem je bilo 12 nezakonitih migrantov z afganistanskim državljanstvom. 

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v torek, 28. novembra, okrog 22.40 obvestili Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana, da na Litijski cesti v Ljubljani ustavljajo vozilo VW transporter s celjskimi registrskimi oznakami, ki ne upošteva zvočnih in svetlobnih znakov policistov in z vožnjo nadaljuje s pospešeno hitrostjo proti središču mesta. Policistom je pred križiščem Topniške in Linhartove ulice le uspelo zaustaviti vozilo. Pri kontroli in nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik državljan Slovenije, v vozilu pa je bilo še 12 oseb, od tega sedem odraslih in pet otrok, ki so državljani Afganistana.

Slika je simbolična. (Foto: iStock/YouTube)

Vozniku vozila odredili pripor
Tujci so v nadaljevanju zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku nameščeni v azilnem domu. Slovenskemu državljanu pa so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ-1C (Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države) odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Po končani kriminalistični preiskavi je bil osumljeni 30. novembra 2017 skupaj s kazensko ovadbo, med drugim tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1C, priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Slika je simbolna. (Foto: STA)

Obravnavali so več primerov nezakonitega prehajanja državne meje
Letos so policisti obravnavali nekaj več primerov nezakonitega prehajanj državne meje. Na območju Policijske uprave Ljubljana je bilo prijetih šest oseb, ki so prevažale tujce, torej nezakonite pribežnike iz različnih držav. Nekaj nezakonitih pribežnikov pa se je brez pomoči prevajalcev javilo na različnih PE na območju PU Ljubljana in zaprosilo za mednarodno zaščito.

Za migrante se vedno najde denar
Od leta 2015 se soočamo z velikim povečanjem migracij z vzhoda. V letu 2016 je slovensko mejo s pomočjo vlade Republike Slovenije nezakonito prestopilo več kot 500.000 migrantov. Po daljšem sprenevedanju slovenske vlade, koliko mora država mesečno nameniti za vzdrževanje enega prosilca za azil, je revizijsko poročilo Računskega sodišča RS na začetku leta končno razkrilo, da so v letu 2015 mesečni stroški bili vsaj 1.963 evrov na osebo.

Glede na mizerne pokojnine slovenskih upokojencev in na podatek, da je minimalna neto plača 613 evrov, je val ogorčenja slovenskih državljanov popolnoma upravičen, saj je več kot očitno, da naša država bolj poskrbi za tiste, ki niso nikoli niti evra prispevali v državni proračun. Poslanec dr. Vinko Gorenak je v preteklosti že večkrat poudaril, da je sicer treba biti solidaren do pomoči potrebnih, a vendar v skladu s svojimi zmožnostmi. “Prav nihče v tej državi nima pravice odločiti, da ima prosilec za azil ali oseba, ki mu je azil odobren, več kot upokojenec, ki je 40 let garal za to državo, ali več kot delavec, ki osem ur gara za strojem. To, kar počenejo, je zločin nad našimi ljudmi.”

N. Ž.

 • cosmosjasnovidec

  Tihotapljenje kamelotrajbarjev je na dnevnem vrstnem redu saj tihotapci mastno služijo na ta račun.
  Prejšnjo krat je na slovenski meji bil prijet kombi z 20. črnuhi pa nisem nikjer zasledil,da bi kaj sploh bilo omenjeno glede tega.Očitno se zadeve še vedno prikrivajo.

  • Steiermark

   Vedno bolj prikrivajo ta kriminalna uvažanja svojih bodočih volilcev!

 • AlojzZ

  “… To, kar počenejo, je zločin nad našimi ljudmi.”

  In to počnejo že dve desetletji na petih desetletjih podlage. To bodo počenjali, dokler se “naši ljudje” ne bodo uprli.

 • Franc Šink

  Kaj res ni nobenega zdravnika med njimi, kot so nas prepričevali. Samo Maribor jih išče 30. vsaj tako sem nekje prebral. Banda pokvarjena!

 • antimur

  Golazen kot je v Levici, od Kordiša, Tomićke ter ostalih, komplet koalicije in vlade, civilnih združenj in varuhov vsega mogočega levaškega sranja, so izdajalci domovine in kot takšne jih je potrebno obravnavati, najbolje kar po Brglezovem naravnem pravu. Svetoval bi jim, da Ljubljano, dokler bo okupirana ogradijo z žično ograjo, dokler ne bo osvobojena.

 • Zima prihaja

  Ja je na to je zločin kaj počnejo nad lastnim narodom .A bo kdo te izkoriscevalce aretiral ?

 • Marijan Maček

  ” “Prav nihče v tej državi nima pravice odločiti, da ima prosilec za
  azil ali oseba, ki mu je azil odobren, več kot upokojenec, ki je 40 let
  garal za to državo, ali več kot delavec, ki osem ur gara za strojem. To,
  kar počenejo, je zločin nad našimi ljudmi.””

  Tile naši delavci in upokojenci so pa res ubogi, če dobivajo manj kot prosilci za azil. Le ti dobivajo, pomislite na roko(!) celi 13 ali 18€ mesečno. Da te kap!
  No, bodimo pošteni, dobijo tudi zaporniško oskrbo.

  • macon

   Ja, samo enim je v interesu, da jih zaporniško oskrbujejo, ker to mastno zaračunajo državi. In potem je skoraj 2000 stroškov na enega migranta azilanta.

  • Goran Hvala

   Garal za drzavo??…kot prvo garas za sebe…taki hardcore predstavniki gospodarstva in kapitalizma ste desnaki potem pa tak stavek izustis…garat za drzavo…ja drzava je pozresna mama…sploh se to pozna tam kjer je malo ljudi…za piko na i pa tvoji ljubljeni sonarodnjaki raje lezijo doma na kavcu pa socialo vlecejo ker pac delal ne bodo za 500e….pol morjo pa taki garaci kot si ti vec v blagajno dat…da zivijo se svoje delovne slovence..potem imas tukaj pa se tistih 100migrantov ktere je treba prezivljat…seveda naivecji problem je sedaj teh 100ljudi nahrant…ker niso nasi…;-)..ce bi bli se opazu ne bi da mors dajat se za njih…;-)…dejstvo…

   • Steiermark

    debilni jugobebec, razen teh “100 migrantov”, ki živijo na veliki nogi od nam odtrganega od ustr, moramo vzdrževati tudi vas jugosrbska teleta, ki ste socialni problem, že od vedno, odkar ste se skotili in prilezli v Slovenijo, poleg vas pa moramo vzdrževati tudi celotno jugokomunistično mafijo, ki pravtako in predvsem živi na naš račun in na račun naših potomce, ki bodo vse to ropanje morali, poleg nas in sedaj, odplačevati še več generacij v bodočnosti…. Sicer pa ne pričakujem, da bo en zagamani srbin , ki živi na račun Slovence in istočasno pluva po njih, sploh kaj razumel!

    • Goran Hvala

     Bla bla bla….rec decu nej te mal postela da naus tolk sitna….na racun slovencev zivim…bvahahaha..ja me financirajo(oziroma direkt s tvojga racuna gre) da jaz lahko delam mal v aziji pa mal v skandinaviji pa se kje…najprej mi ti placas pot in nastanitev…pol me pa se fino placajo kar naredim…kaj je to fajn…sam da ti nimas pa sm cist happy….sicer pa ne pricakujem da bi se ena pametna slovenka(ali nemka ker pac se sama ne ves kaj tocno si oziroma se se nis odlocla) znala kej druzga kot jamrat…;-)…

  • Morala

   Garaš zase, le država je preveč požrešna z davki in prispevki!!!

   • Steiermark

    Očitno ne garamo in niso garali zase ampak za tardečo roparsko svojat in tele kameltreibarje, ki dobivajo naše, nam odvzeto, ne da bi zato morali premakniti prst…..

  • WatsonForus

   Maček , kdo jim plačuje : elektriko , vodo , hogijenske potrebščine, hrano, vzdrževanje stavbe, zdravnika, zdravila ? dej malo premigaj svoje sive celice!
   Pa še to , koliko ostarelih si lahko privošči tako namestitev s svojo penzijo !!

  • Steiermark

   Maček, nehaj mijavkat neumnosti in če ti pri izračunu, kakšno “revščino” dobivajo ti “ljudje” na roko, si pomagaj z izračunom na prste ali kako drugače, da boš končno ugotovil, da z manj “revščine”, ki jo “dobivajo upokojenci na roke”, potem ko so 40 let garali in vplačevali zanjo, tale golazen pa nikoli in nikoli tudi nebo ničesar sama zaslužila ampak še vedno visela na upokojenških in delavskih žepih in jim naprej sesala slovensko kri!

  • Stajerka

   daj ti našim delavcem in upokojencem – GRATIS nastanitev, hrano, obleko, zdravstvo……in verjamem, da se jih bo večina odločila za takšno življenje z 18 eur žepnine…….
   pa če si že pošten, povej še, da imamo cca 5.000 brezdomcev – zunaj je v teh dneh -10, pa te nič ne boli, skeli in peće za te ljudi……

 • Duhec

  Nepomembna novica…

  • von Rhein

   Kdaj bo zate pomembna?Ko jih bo sto tisoč v Lublani?

   • Goran Hvala

    Sej niso neumni da bi se v slo ustavljali…a ne vidis da vsi rinejo naprej…vas bolj to boli da se migranti raje sopajo dalje…

    • Steiermark

     Zakaj pa potem ti vztraaš v Sloveniji in živiš na naš račun, gorane?

     • Goran Hvala

      Na vas racun zvet bolj tezko ce vas polovica ne dela..Veretn bolj ti na moj racun…sej nism v slo…v slo pridem sam mal starce preverit..davke mi pa veselo cuzate slovencki…nimas kaj…tak je lajf…se zmeri imam vec kot prevec vsega…

    • von Rhein

     Če želiš polemiko z menoj ti povem kaj mene najbolj “boli”. Boli me to,da jih Avstrijci dnevno pošiljajo nazaj in se golazen kopiči tukaj.Zakaj golazen? 90% so lenuhi,ki bi radi živeli v Evropi na račun sociale.

     • Goran Hvala

      Matematicno gledano so lenuhi…matematicno gledano so tud slovenci lenuhi…ce jih polovica doma lezi na sociali..al ta matematika velja sam za druge…;-)

     • von Rhein

      Mene ne bi negri in arabci nič motili,če bi doma ležali na sociali.V Sloveniji pa me poleg njih motijo tudi pršleki iz juga,torej slovenski državljani in ne Slovenci.

     • Goran Hvala

      A namigujes da slovenci vsi delajo…bvahahaha

     • von Rhein

      Ne. Precej je takih,ki se jim ni uspelo vriniti preko strank v uradniške prostore. In nekaj takih,ki so zgrešili faks in pridobili tehnično izobrazbo namesto FDV.

     • Jovo Jamnica

      Prosim za malo objektivnosti pri prišlekih z juga. Če Jugovina ne bi razpadla v krvi, bi se večina onih, kaj so delali v slovenskih firmah kot gastarbajteri iz Juga, tjakaj tudi vrnila. Veliko si jih je takrat gradilo domove tam v Bosni in tudi Kosovu. Davke so plačevali v Sloveniji, denar pa pošiljali družinam, da so lahko na njihovi rodni grudi shajale…

     • von Rhein

      Sočutje? Ne bo šlo,precej takih,ki so prišli po letu 95 dnevno srečujem,ko se zbirajo v skupinah in vpijejo, čeprav mislijo,da govorijo.

     • Jovo Jamnica

      Objektivnost ni sinonim za sočutje…

     • von Rhein

      Predlagal sem,da pojasniš kaj počnejo kosovci,ki so si “izborili”svojo “državo v Sloveniji kot prosilci za azil ali čakajo na državljanstvo in ne,da mi pojsanjuješ razliko med pojmi.

     • Jovo Jamnica

      …na putu evrontegracija, a Kosovo na tom putu još uvek čeka dosta posla. Tokom 2016. potpisan je prvi ugovorni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ali Kosovari i dalje moraju da čekaju u redu za vize kako bi posetili zemlje Unije….

      17. februar/veljača, 2017.
      —————–
      Še kakšno pojasnilo???

  • WatsonForus

   pomembna bo za tebe ko te bodo ti musliči fuknli ven iz tvojega doma in boš postal njihova “Bitch”

  • Stajerka

   a nimaš hčere???……ti je res tako vseeno za prihodnost naših otrok???

   • MEFISTO

    Seveda jih ima.

    Zaradi hčera si tudi želi čim več migrantov, ker za njih ni povpraševanja med Slovenci, pa upa, da jih bo s pomočjo migrantov le spravil v promet.

  • Krtača 20

   Pomembna samo za pravljičarja grimgoblsa, samooklicanega paparaca.

 • von Rhein

  Vse več bo teh uvozov. Nekateri “slovenski državljani” so ugotovili,da je možen dober zaslužek. Povezali so se s “hrvaškimi državljani” in složno transportirajo ilegalce v Slovenijo. Pomagajo si s tolmači,ki so že pod “mednarodno zaščito” pri nas in novouvoženim lepo povedo,da morajo takoj pričeti vpiti…azil….azil.Povedo jim tudi,da je dovolj variant kako se prebiti naprej v žermani.

 • Morala

  Kakšno mednarodno zaščito? Nazaj od koder so prišli! Temu šoferju pa zaračunati vse stroške, tudi oskrbo nezakonitih migrantov!!

  • WatsonForus

   se 1000% strinjam!

  • Marija

   Tega kriminalca pa zapreti ali pa izgnati z migranti vred.Saj,če nebi bilo naših izdajalcev tudi toliko migrantov nebi bilo. Dober zaslužek saj migranti imajo denar.

 • Olga_10

  Vozniku vzeti vozilo in izstavili račun za namestitev nezakonitih migrantov v azilnem domu! Nezakonite migrante je treba poslati tja, od koder so prišli!

  • Krtača 20

   Pa vrnit jim denar za tale šverc. Ker tale slovenski državljan verjetno ni bil tako širokogruden da jih je peljal gratis.

   • Olga_10

    Oglobiti tudi divjake! Nato pa jih izgnati!

 • Stajerka

  počasi in vztrajno se kotel, na sončni strani Alp, polni……želje lewakov se izpolnjujejo……Kurz že ve zakaj je na pisker poklopil pokrovko, ki še malo pušča, ampak slej kot prej bo ta dekl hermetično zaprl…..

 • pajot

  Vozil jih je slovenski državljan Nevzet Pavlović ali nekaj podobnega.

  • Krtača 20

   Tud če je bil Ibrahim Fukonja, bil je slovenski državljan.

 • Sašo

  Krivica, laž, to so ziher bili Strojanovi ki so bili na poti v službo, na kaj s epa pol zgodi, mi pa jih obtožujemo da ne želijo delat :) .

 • Stajerka

  Diskrecijska klavzula na podlagi dublinske pogodbe je bila v Sloveniji uporabljena v treh primerih, v katerih je prevzela odgovornost za obravnavanje prošenj za mednarodno zaščito devetih oseb. Kaj so bili razlogi za uporaba diskrecijske klavzule, na ministrstvu zaradi varstva podatkov ne razkrivajo.

  KOMU, ZAKAJ, KDAJ, KDO je nova naloga vas novinarjev, da raziščete in objavite kam gre davkoplačevalski denar!!!

 • Sašo

  Jaz bom zbral par teh mudžahedinov, jih bom napojil z Donatom, potem jih bom pa v Murgle peljal pa vsak dobi pop 100 € če se bodo sposrali po celih Murglah.

 • Občasni Komentator

  Naslov je klasičen primer zavajanja, ki je bolj lasten komunističnim režimom kot nekomu, ki se ima za demoratičen medij. “Razkrivamo: Policisti prijeli 12 Afganistancev, ki so v prenatrpanem vozilu divjali sredi Ljubljane” S tem naslovom razkrivate samo lastno laž, saj v besedilu samem navajate, da vozilo upravlja slovenski državljan, ki je migrante nelegalno pripeljal čez mejo in nato poskušal pobegniti policistom, ki so vejetno izvajali redni nadzor prometa. Skratka, dejte pisat tako kot je v resnici, ker primerov je več kot dovolj, da si ni treba sproti izmišljati in prirejati zgodb.

  • dr Janez Sveti

   Odlična kritika.
   DR Janez SVeti dežurni

  • MEFISTO

   Zakaj se sprenevedaš?

   Ti nisi nkakršen občasni komentator, temveč stalni sodelavec udbe in desnih portalov, ki pod množico nickov osrečuješ poslednje Slovence.

   Na tem portalu po navadi, če ne gre ravno za Zemljariča, prispevaš pod več imeni več kot polovico komentarjev, če tvoje polucije sploh lahko označimo s komentarji

   • Gašper

    Vsak ki pozna razliko med resnim in rumenim/propagandnim novinarstvom in ki mu ni glavna naloga vsako kritiko a priori označiti za udbo, bi se strinjal z občasnim komentatorjem. Naslov je nekje na nivoju 24kur.

    • MEFISTO

     Še en ponesrečen nick.

     • Gašper

      Ponesrečen nick? S facebook profilom prijavljen, s sliko…kaj hočeš še, številko osebne?

   • Občasni Komentator

    MEFISTEK….zgrešil si popolnoma…en sam nick vseskozi….enotno mnenje vseskozi…tvoje nakladanje tudi vseskozi….zdravit se pojdi prijatelj al’ pa kakšno babo nategni pa bo boljš…v teh mrzlih depra mesecih…skratka MARŠ

    • MEFISTO

     Oprosti, nisem vedel, da se temu, da se oglasiš samo vsakih 5 minut, reče občasno komentiranje.

     • Občasni Komentator

      Kaj pa ti ne razumeš pri MARŠ. Ovo ti občasno in še enkrat MARŠ. Kaj tebe briga, kakšen je moj nick, in kako pogosto jaz nekaj komentiram. Kakšen dejavnik si ti pri tem. 0. Zato še en kratek komentar, četudi ni občasen – MARŠ

 • MEFISTO

  Zadnji Slovenec bo še v tem stoletju na smrtni postelji preden bo izdihnil zastokal: Pomoz Bog, nema nas više! Allah akbar!

  • šmentanamuha

   Ne bodi tako črnogled. Samo slabiči se že vnaprej predajo.

 • Marija

  Res lepo jih naseljujejo. Samo reče azil pa je rešen. Zakaj jih ne vračajo. No tako bomo lepo napolnili našo lepo državo.Vedno pa lažejo,da smo varni. Vsi ti kateri sedaj prihajajo in jih sprejemajo niso iz vojnih področij.Lepo nam bo pripravite se.

  • mona lisa

   To je jasno vsem razen butasti vladi ne.

 • mona lisa

  Te migrante nič v azilni dom ampak domov. Naj se raje gleda na naše ljudi z mizernimi plačami in sramotnimi pokojninami po 40 letih garanja. Država nima usmiljenja za lastne ljudi in jih ravba, te migrante pa ujčkajo. Kdaj bodo spregledali da z mlekom hranijo kačo na prsih. Pa tudi ko slišim kakšne plače si delijo prvorazredni in ropajo pri belem dnevu in javno narod se vprašam ALI SMO RES SLOVENCI; SEVEDA DRUGORAZREDNI OVCE.
  Ja in kje je Ahmad.Ali še vedno vedri in simulira na naše stroške v bolnici. Za svojo družino se mu pa jebe.

  • Zima prihaja

   Ja vidiš to je pa to.Tudi tisti Slovenci ki so šli na tuje garat imajo zdaj večje penzije .Te pa neki prelakiranci simflejo in pluvlejo po komunizmi te pa so sami ta rdeči drek kuhali in se ahtali.

 • Zima prihaja

  Jaz predlagam da gre vsa desnica stražit na meje ker od te levice tako nič ni.Fizicno stražit ne preko nekih Facebooku pa tviterof FIZICNO OSEBNO .

 • MEFISTO

  Rdečkarji upajo, da bodo z migranti zase pridobili nove volivce.

  Prazno upanje.

  Ko bodo vsiljivci dosegli kritično maso, do katere pa zaradi preteklega in sprotnega uvoza kadrov z Balkana ni več daleč, bodo volili svoje ljudi.

  Rdečkarji pa bodo izviseli in bodo morali začeti delati, toda ne zase, temveč za nove gospodarje, ko so si jih sami navlekli.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/pocivalsek-s-posavskimi-podjetniki-gospodarski-val-je-dober/439825

  Gospod, minister Počivašek, zanima me slednje, kdaj bo ta vaš gospodarski val končno prišel do delavcev/upokojencev?

  sarkazem press

  • Zima prihaja

   Nikul pa nigdar.Pa tud če pridejo desnicari sem bi ista PIZDA

 • paradajz

  Kjere mone od oblastnikov. Človek dela bedarije po cesti, nevaren drugim in sebi, ga ustavijo, prdržijo samo voznika, ostali pa prosijo za azil in ga dobijo Res ne razumem. Pridejo, delajo kaos in povzročajo nevarnost, pridejo itak nezakonito po vrh vsega. In potem prosijo za azil in jih dajo v azilni dom. Futramo jih pa mi, ki si pošteno služimo kruh. Res adijo pamet!

 • Asterix in Obelix

  https://ok.ru/video/3750824456 Pesem Sergeja Ljubavina o vahabitih. In naj mi potem še nekdo reče, da imajo balkanski glasbeniki nasilne pesmi.

 • RATATA

  Zaenkrat je še kar uredu, saj so policisti prijeli dvanajst afganistancev.
  Katastrofa bo takrat, ko bodo afganistanci prijeli dvanajst policistov.

 • Krtača 20

  Se prav je spet slovenski državljan zagrešil kriminal in ne afganistanski. Trgovina z ljudmi pa to. Domobrančki se boste pobesl….

  • šmentanamuha

   Tvoje veselje nad uvozom ilegalnih migrantov je prav navdušujoče. Homiči ste res posebna sorta.

  • montyamp

   Ziher je bil kaki udbovski mladič .

  • KAPIBARA

   sLOVENSKI DRŽAVLJAN ?? VEŠ IZ KOLIKO NEPRIJETNIH DRUGIH DRŽAV IMAJO slO DRŽAVLJANSTVO. pO NAVADI SO TE ne slovenci

 • if

  Vozniku, slovenskemu državljanu, so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ-1C odvzeli prostost in odredili pridržanje.
  _____________________________
  Policisti, pozivam vas, enako ukrepajte proti predsedniku vlade Miru Cerarju in vsem, ki so bili udeleženi v transportu migracij preko ozemlja RS.

  Ta ukrep morate izvesti po uradni dolžnosti!

  Iz 308 člena KZ-1C
  (3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor skupino dveh ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.

  (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki z zlorabo uradnega položaja ali pravic omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.

 • totex39

  Evropa ima nenormalne zakone in se res lahko sprašujemo, kako je to možno, da migranti nezakonito stopajo v EU in ljudi posiljujejo in štihajo z noži vsepovprek, kakor se jim ljubi in jih ta butasta evropska zakonodaja in politiki še ščitijo, namesto da bi bili takoj izgnani od tam ko so prišli.

  • Olga_10

   In ko jih ujamejo, lahko nezakoniti divjaki zaprosijo se za azil, namesto, da bi jih oglobili in nagnali!

 • Ana Job

  No, torej policija le nekaj počne. Nastanila jih bo v prehodni dom, ponoči jih bo pa sama peljala do meje in jih bodo spustili, ker imajo tako najmanj sitnosti.

 • montyamp

  Sta bila Kordiš in Škoberne zraven ???

 • xtc

  Kakšna mednarodna zaščita?
  Izvoz nazaj takoj.

  • sprehajalec

   V tem je težava, čim stopi na tvoja tla, zakriči azil. Ko je tukaj, ga imaš, ven ga ne moreš spraviti, ker ne moreš dokazati odkod je prišel. Europa si zateguje zanko okoli grla. Če boš kaj rekel, jih bosta pa Škoberne pa Kordiš peljala Cerarju, pa v UKC potem. pa vpili bodo fašisti, v svoji želji po spreminjanju slovenskega naroda oziroma njegovem izbrisu v neko svetovno srečno skupnost. ki jim bo skupna revščina in pobijanje.

   Levičarji imajo vse prvine nevarne in fanatične verske sekte. Sekta, ki misli, da ustvarja boljši svet. Zato so nevarni.

 • Janez

  BRAVO !
  R. SLO POLICIJA !
  Gospa Vesna G. Ž. – SE ZDI OK, le v čisto pravi stranki – žal – ni.
  VLADA
  DR. CERAR NAJ POKAŽE JASNO VOLJO IN ZAGOTOVI
  JASNE
  UČINKOVITE UKREPE
  – ZA ZAŠČITO
  NAS SLOVENCEV PRED ISLAM MIGRANTI. Ali pa naaj dr. CERRAR – ODSTOPI ! L.r. J. KOMENDA

  • sprehajalec

   Slovenska policija je žal pljunila v lastno skledo. Zavpili so azil in to je to.

 • garfi

  kdo bo plačal

  • sprehajalec

   Davkoplačevalci. Pa Bruselj bo nakazal človekoljubcem.

   • garfi

    kot vedno

 • sprehajalec

  Očitno še vedno traja vse skupaj, le levičarske oblasti so se potuhnile in so tiho, da ne bi vzbujale “fašističnih nagnjenj” v lastnih državljanih.

  Ko se prebiješ do slovenske meje, tako ali drugače, se vržeš v roke policistom in zamomomljaš, Žermani, azil. Potem te čaka brezplačen komfort, LCD TV, trije obroki dnevno, ki jih marsikateri Slovenec ne prakticira, ali jih pač ne more, ali pa je fit in hujša. Kakšna aktivistka ti v svojem človekoljubju morda še nastavi, kar lahko običajni Slovenec zopet lahko samo sanja.

  z malo sreče bo dobil azil pa potegnil svoje zakrinkane Nindže iz Afganistana sem. Pa uvozil Afganistan sem. Če mu pa slučajno azil ne bo odobren, bo pa vlada Slovenije v senci, zadolžena za ideološka vprašanja s sedežem na metelkovi in v Rogu, ter predstavništvom v SAZU ukrepala in te preselila v UKC, preko svojih zaupnikov, Doktorjev brez meja. Pa kartico ZZZS ti bodo zrihtali, ki ti zagotavljal dolgo in brezplačno bivanje tam.

  • Jovo Jamnica

   Ti lahko kaj odgovorim, ali me bodeš pri priči dal med spam???

   • sprehajalec

    Nimam te moči koga dajati med spam. nekaj se ti valja na telefonu ali pa kompjuterju, da Disqus prepozna kot spam.

    • Jovo Jamnica

     Morem ti verjet. Bom počakal, da se korenjak oglasi in mu bodem postavo enako vprašanje…

  • DJURO SUMAR

   Res ne razumem zakaj jih ne pustijo pocrkati od lakote in žeje, saj so vendar muslimani.

   • sprehajalec

    Mene kot kristjana, bi levičarji zagotovo pustili crkniti od lakote in žeje. Konec koncev so se levičarji še omehčali, pusiji so postali Đurice. Pred 70 leti so kristjane še likvidirali.

    • DJURO SUMAR

     Likvidirali so izdajalce, ne glede na veroizpoved.

     • sprehajalec

      100% kristjane.

     • DJURO SUMAR

      Bilo je tudi nekaj muslimanov in pravoslavcev. Ustaši so pa itak vsi katoliki.

     • sprehajalec

      Pravoslavci svojih niso pobijali tako temeljito. V glavne so jih vzeli medse, z znanim reklom, zvezda na glavi, kokarda v džepu. slovenci so svoje likdvidirali bolj temeljito.

   • tramal

    Koliko beguncev imaš doma in jih vzdržuješ?Aja saj si tudi ti begunc z juga.

 • Goran Hvala

  Pa kakasno zavajanje vse skupi…ze mislim da so res afganistanci divjali po ljubljani…sm ze mislu da bo res drzala tista od vceraj “zacelo se je”….no pa izvem da je kr en lokalc svercav muslije…tak da niso afganosi nic divjali…oni so zadi sedel pa verjetno sapo zadrzevali ker ni blo kisika…nova pa mi servira ekskluzivno novico kako so afganistanci divjali po lj….;-);-);-)

  • DJURO SUMAR

   Po navodilih RKC morajo pač blatiti muslimane in netiti sovraštvo proti njim. Če bi napisali da divja z avtom Slovenec, bi ne bilo nobenega efekta.

   • sprehajalec

    Komunisti-levičarji in müsliji ste zavezniki Đurice še od časpov levičarja delavca in socialista Adolfa.

    Ikonična podoba levičarja, borca za boljši svet, ideal, naših odsluženih komunistov in ultralevičarjev na oblasti. ker drugače ga ne bi uvrščali v Stožicah na državno proslavo.

    https://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

    • DJURO SUMAR

     Zato pa so partizani prisegli zvestobo Hitlerju, kajne.

     • sprehajalec

      Hitler je bil njihov frakcijski nasprotnik v levičarski ideologiji.
      vse skupaj je pokojnemu Adolfu priseglo 70.300 Slovencev. Slovenski pripadniki Wehrmachta in 300 pripadnikov Ljubljanske čete SS Domobranske legije za Bežigradom.

   • tramal

    Muslim ,povej raje kako si arkano ušel da si ostal živ in prišel v Slovenijo srat.

  • mona lisa

   Saj vseeno kdo je bil za volanom,vprašanje je ali bomo spet redili mi te afganistance. To me bolj skrbi kot naslov. In da je vedno več teh potencialnih teoristov pri nas in sploh v Evropi. Tako da si raje delaj sive lasi zaradi migrantov kot naslova.

 • Erik Nebenhaver
  • von Rhein

   Ekelhafte Ungeziefer!

  • šmentanamuha

   Erik Nikoiništa, ki se tule napihuješ, ti si navaden psihopat, ki popolnoma ustrezaš profilu komunajzarskega lumpenproletarca, ki mu primanjkuje pameti in ljubezni. To ni bilo mišljeno kot kompliment. Le kdo te tako zlorabil v otroštvu?

   • Interkom

    Po moje je Erika zlorabil vaški župnik, tako kot še veliko drugih v Sloveniji. No po tvojem pisanju pa izgleda da ti je bilo všeč, pa se še tistih seans udeležuješ.

    • tramal

     No no pederček ,umiri se Nateguj naprej tega azilanta pa utihni.

     • Interkom

      Mene samo zenske zanimajo, za moje trditve pa ti lahko nalimam cel kup linkov. In kar se mene tice to niso azilanti, ampak kriminalci, ki rabijo enkrat pravi odziv. Ker bo drugace hitro pokalo.

    • šmentanamuha

     kr neki….očitno še en lumpenproletarc, ki ne ve kaj bi sam s sabo.

     • Interkom

      Seveda, tak je Erik in take redno piše.

  • sprehajalec

   Nebenbauer, ljubitelj črnih trdih kurcev…

  • Sašo

   Kaj to si ti , Violeta Tomić ?

   • Erik Nebenhaver

    Ja.

  • tramal

   Peder , v ljubljani je polno pedrosov in samo tiste lahko ti sfukaš.

 • Erik Nebenhaver

  Malo zgodovine za vse, ki mislite, da ste edinstveni
  https://www.youtube.com/watch?v=Iha3OS8ShYs

  • šmentanamuha

   Mi ne mislim, mi vemo, da smo edinstveni. Seveda ti tega ne moreš razumeti, ker te poganjajo zgolj instinkti. Dolga je pot od amebe do ozaveščenega človeka, vpraši Darwina.

 • Bald Eagle

  Policisti prijeli 12 Afganistancev, ki so v prenatrpanem vozilu divjali sredi Ljubljane

  Tujce, ki ne spoštujejo pravnega reda in kulturnih običajev v Sloveniji, bi bilo potrebno takoj deportirat nazaj v njihovo matično državo. Slovenci, ki so emigrirali v tuje države, so se asimilirali in integrirali v družbo države v kateri živijo in z njimi tiste države nimajo nikakršnih problemov. Probleme po svetu počnejo muslimani, ker se nočejo asimilirat in integrirat v družbo države gostiteljice, zato so tudi nezaželjeni s strani avtohtonega prebivalstva.
  V USA npr. ravno tako predstavljajo največji problem muslimani in latinosi, ki se nočejo asimilirat in integrirat v njihovo družbo. Zanimivo, da pa z aziati ni nikakršnih problemov. Lepo so se integrirali v ameriško družbo in so vestni, sposobni in disciplinirani delavci, ki veliko doprinesejo v dobrobit ameriške družbe. Islam pa predstavlja veliko grožnjo svetovnemu miru, zato muslimani niso dobrodošli nikjer izven njihovega kulturnega in verskega območja.

  • DJURO SUMAR

   Ahmad se je integriral, pa bi ga ti vseeno najrajši ustrelil.

   • tramal

    Niti ti muslim se nisi integriral pa misliš da se je muslim ahmed asimiliru.Brez sramote in časti je pustil svojo družino na vojnem območju in ti misliš da se je asimiliru .Res si bedak.

   • Schemva Miro

    Razloži ti meni,kako se je Ahmad integriral?

    • ahnenpass

     S polnomočno odredbo sodišča za izgon iz države verjetno.

    • DJURO SUMAR

     Razloži si sam, nisem tvoj učitelj.

   • Bald Eagle

    Motiš se. Ahmada imam rad, vendar ne v Sloveniji, temveč v njegovi domovini Siriji. Tam ima družino in njegova dolžnost je da se vrne k njej in zanjo poskrbi. Ne pa da sebično ravna in gleda le na lastno korist in življenj ,družino pa zanemarja in mu ni mar kako se jim godi. Taki ljudje si ne zaslužijo niti najmanjšega spoštovanja, temveč le prezir.

    • DJURO SUMAR

     Sploh se ne motim, tebe pa preziram.

     • Bald Eagle

      Preziram tudi jaz tebe, to pa zato, ker tako vztrajno zagovarjaš politiko, ki je dokazano škodljiva za Slovenijo in večina slovenskih državljanov. Politična opcija, ki jo ti tako vztrajno zagovarjaš, je povzročila in še povzroča ogromno škodo Sloveniji in Slovencem na kratki in dolgi rok.
      Kaj si pa jaz mislim o nekem migrantu, pa vem le jaz in nihče drug. Saj nimaš sposobnosti, da se vtihotapiš v mojo glavo in tako izveš, kaj jaz dejansko mislim o kaki stvari.

     • DJURO SUMAR

      Dovolj je, da preberem kar napišeš in vem kako razmišljaš.

     • Bald Eagle

      Patriotizem je eden mojih pomembnih atributov.

     • DJURO SUMAR

      Si mislil napisati fašizem.

     • Bald Eagle

      Patriotizem ni enako fašizem. Le tepec z ideološkostjo sprano glavo ne loči med patriotizmom in fašizmom. Fašizma je pa v Sloveniji več kot dovolj že celih 70+let, le da si je pri nas nadel ime komunizem, ki mu ti poješ prave slavospeve. Torej sva uspela ugotovit, da si pravzaprav fašist ti in ne jaz.

     • DJURO SUMAR

      Nič “nisva” uspela. Za mene je patriotizem = nacionalizem = fašizem in smatram tebe za fašista. Pravi patrioti ne sovražijo drugih narodov in ras, ti pa sovražiš vse druge, kar dokazuješ s svojimi komentarji.

     • šmentanamuha

      Ti pa maš žgance u glavi. Nihče ne sovraži drugih narodov. Ne maramo pa ilegalcev, ki se skrivaj plazijo v državo, delajo, kar hočejo, mi pa to plačamo. Le kdo pri zdravi pameti se tega veseli in podpira.
      Zgleda, da ste se pedri zapalili na tačrne. Ni problema, če gre to na tvoj račun, ni mi pa vseeno, če gre tudi na moj račun. Nakurčnike naj si sami kupujejo. Imamo dovolj svojih brezdomcev, brezposelnih in levičarskih lenuhov, ki mislijo, da je država molzna krava.

     • DJURO SUMAR

      Vsekakor sovražite pripadnike drugih verskih skupnosti, kar je popolnoma isto.

     • šmentanamuha

      Spet napaka. ne sovražimo pripadnikov verskih skupnosti kar poprek, saj za večino sploh ne vemo, kdo je kdo in kaj veruje. Muslimani pa so s svojo primitivno vero, kulturo in nasiljem začeli najedati države gostiteljice in takim lahko upravičeno rečemo samo MRŠ nazaj v svojo vukojebino. Le kaj imaš za bregom, da jih tako fanatično braniš in sovražiš svoj narod?

   • šmentanamuha

    Ahmad se je integriral na naš proračun. To lahko počne tudi na Hrvaškem. Nihče vam ne brani, da ste še naprej prijatelji. ampak počnite tpo na svoj račun.

  • ahnenpass

   Če imaš denar, se lahko povsod dobro integriraš, razen mogoče na Antarktiki, med eskimi, ker si tam ne moreš ničesar kupiti z denarjem.

   • Bald Eagle

    Eh moj “avtohtoni” prijatelj, ni čisto tako, kot ti misliš. Integrira se človek v družbo države gostiteljice, če spoštuje njihove kulturne in verske običaje in jih sprejme za svoje. Za to ni potreben denar, temveč spoštovanje. Muslimani pa tega nimajo. Oni se obnašajo vzvišeno in ne spoštujejo nobene druge veroizpovedi, kot le svojo. Za njih smo vsi tisti, ki ne sprejemamo njihovo islamsko veroizpoved neverniki, ki jih je potrebno pobit. Tako se obnašajo vsepovsod, kamorkoli se pritepejo. Zato z muslimani kakršnokoli sožitje ni in nikoli ne bo mogoče. Tisti, ki misli drugače, je zelo naiven in zaveden človek. Večina muslimanov je verskih fanatikov, s takimi pa je bivanje in sožitje nemogoče, razen za tiste, ki nimajo hrbtenice in so se jim pripravljeni povsem podredit in sprejet njihovo vero tudi v lastni državi.
    Taka je pač realnost, pa če je komu to všeč ali pa ne.

 • Interkom

  A lahko potem po ropu tudi rečem, da nisem mislil ropat, ampak denar bi pa zadržal, ker sem si vzel azil. Najprej za tri dni v ledeno mrzel kevder, v tem času pa pripraviti dokumente za izgon v državo izvora, pa na vojaško letalo in via Afganistan. Če ostane še kaj sedežev praznih, jih je še cel kup, ki niso dobili azila, bojo hitro napolnili let.

 • Citizen of Kekistan

  A je vozil Kordis ali Skoberne?

  • Jovo Jamnica

   A nista to dva poslanca? V članku piše, da so vozniku odvzeli prostost. Dvomim, da bi se kateri od njiju izognil sklicevanju na poslansko imuniteto.

  • šmentanamuha

   ::)) Dobra!

 • DJURO SUMAR

  Kolikor se da razumeti iz tega pompoznega članka je divjal po Ljubljani Slovenec, Afganistanci so se pa peljali z njim v kombiju. Verjetno so ga prisilili, da jih je malo vozil naokrog po naši lepi Ljubljani. Iz muhe delate slona.

  • ahnenpass

   Jaz tudi mislim, da je šlo za neljubo pomoto, mogoče so mu samo pomagali vlivat betonsko plato.

   • DJURO SUMAR

    Nisem napisal, da gre za pomoto, temveč da niso divjali Afganistanci, temveč Slovenec.

    • Bald Eagle

     da so v Ljubljani ustavili kombi, v katerem je bilo 12 nezakonitih migrantov z afganistanskim državljanstvom.

     • DJURO SUMAR

      Kombi je vozil Slovenec, Afganistan pa bo treba obnoviti, ker so ga Američani in njihovi zavezniki uničili.

     • Bald Eagle

      Kombi je po podatkih policije res vozil slovenski državljan, ki je očitno tihotapil večje število ilegalnih afganistanskih migrantov. No, če bi malo bolj podrobno poznal razmere v Afganistanu, bi ti bilo jasno, da je večina Afganistancev z odprtimi rokami sprejela ameriške vojake na njihovem teritoriju. To pa zato, ker so uspeli zrušit talbansko strahovlado, ki je terorizirala ostali afganistanski narod in jim grobo kršila človekove pravice in jim vsiljevala način življenja po krutem šeriatskem pravu. Američani so afaganistanski narod dobesedno osvobodili izpod talibanskega terorja.

     • DJURO SUMAR

      Pozabil si le to, da so talibane ustvarili in oborožili Američani za boj proti Rusom. Afganistanski narod dejansko trpi zaradi imperialistov že 50 let.

     • Bald Eagle

      Kakorkoli, so se Američani afganistanskemu narodu na nek način oddolžili, ko so jih odrešili talibanskega terorja.

     • DJURO SUMAR

      Kakorkoli, narod vedno nastrada zaradi klero kapitalistov, katerim se gre le za bogastvo.

     • Bald Eagle

      Noben narod ni od nobenega bolj nastradal, kot od komunizma. To je neizpodbitno dejstvo. Tudi nihče drug in v imenu nobene druge ideologije ni pomoril toliko ljudi, kot komunizem, ki mu ti poješ slavospeve, levi fašist. Več kot sto milionov nedolžnih ljudi po svetu so brutalno pomorili tvoji komunistični idoli. Kdor časti ideologijo smrti, kakršna je komunistična, je tudi sam potencionalni morilec in zločinec. To si pa ti Jurij Musar iz Radeč, ortodoksni komunist = fašist.

  • šmentanamuha

   Ni divjal Slovenec ampak slovenski državljan, kar je lahko precejšnja razlika. Glede na to da imena (še) ne poznamo, bomo počakali z izjavami.

   • DJURO SUMAR

    Se strinjam, da počakamo z izjavami. Vsekakor pa ni divjal Afganistanec.

    • šmentanamuha

     Morda je bil Afganistanec s slovenskim državljanstvom. Ne bi me presenetilo.

 • luckyss

  “zaprosili za mednarodno zaščito”…
  Da vam spet jebem mater Butalsko…
  Ali lahko slovenski delavec zaprosi za mednarodno zaščito, ker s svojim delom ne more preživeti svojih otrok ?!…
  Stotič ponavljam…..mi nismo dolžni sprejeti niti enega begunca…migrantov pa pa niti približno ne !!!
  Kot levičar to jasno povem vsem v parlamentu,kjer pasete vsak svoje ovce..

  • DJURO SUMAR

   Ali morda tam kjer živiš kdo bombardira in strelja po ljudeh, da morate bežati?

  • šmentanamuha

   Absolutno podpiram tvojo izjavo.

 • Hun

  afganarji

 • ahnenpass

  500.000 migrantov x 1.963 evrpv znese natančno 981.500.000, a mi zna kdo razložiti, če lani smo res dali skoraj celo milijardo nekim arabskim čobanom?

  Ker, meni se pa zdi, da so dejansko zagonili milijardo, ki so si jo javni uslužbenci razdelili med sabo, čeprav je pol milijona ljudi hotelo zgolj na črno prečkati Slovensko ozemlje, v skladu z načelnim dogovorom v EU federacije. Niso nas stali skoraj nič, trgovci so se znebili nekaj neprodanih remitend, brez veze so jih zajebavali in zavlačevali, utrdili so totalitarni nadzor in avtoritarno oblast, ukinili vrsto državljanskih pravic ter dali vojska ista pooblastila kot civilni policiji, EU pa so izstavili račun za keš, ki so ga sami sebi nakazali.

  • šmentanamuha

   Mislim, da pravilno razmišljaš. V vsakem primeru pa je denar šel za arabske čobane in zato je Miro najel posojilo, četudi so ga potem v žep pospravili raznorazni paraziti. Denar je šel iz državne blagajne in mi smo fasali nov kredit. Levi paraziti so spet naredili bypass. Zato pa si tako prizadevajo še za več zapečencev.

   • ahnenpass

    Če obtožuješ za stroške javni aparat, ki je tudi pobasal zaslužke, potem ne moremo mimo kritike učinkovitosti.
    Koliko sploh lahko stane, da se prepelje oseba tistih 300 kilometrov, do drugega konca naše mini banane, če bi vsak Slovenec peljal enega migranta do prve meje in zanj zakasiral isto kot računajo za tako razdaljo taksiji, bi dobili nek primerjalni okvir, za primerjavo z absurdno drago vladno rešitvijo.
    Zakaj je naša oblast sploh kršila Zakon, verjetno so dobili taka navodila iz tujine, ne razumem, zakaj potem raje ne vprašamo vedno te tujce za karkoli nas zanima, saj ne rabimo prodanih duš vmes.

 • ahnenpass

  Kakšen amater.
  To mora biti en navaden šalabajzer, ki ga je rekrutirala neka mafija, verjetno je videl lahek denar in poskusil srečo. To si mislim pa zato, ker je menda bežal pred policijo, čeprav je moral vedeti, da imajo močnejše avtomobile in preko radijskih vez takoj organizirajo zasedo, nikakršnih možnosti ni imel.
  Zato bi bilo zanimivo videti podatke iz policijskega vozila, kako točno je vozil in s kakšno hitrostjo, omejitve sredi mesta so običajno tam med 25 – 50 km na uro.
  Še bolj zanimivo bi bilo vedeti zakaj so se policisti odločili za izreden pregled vozila, nič ne piše,da bi šlo za rutinsko kontrolo. Rad bi videl kaj je bil za njih utemeljen sum, ker raje vidim, da se skozi našo domovino pelje 12 afganistanskih čobanov kot da nas zaustavljajo brez dobrega razloga, mogoče so dobili kak tak namig, od zaupanja vrednega sodelavca in ovaduha.

 • Erik Nebenhaver

  Nezakoniti migranti so vsekakor problem. Predvsem če ne spoštujejo zakona.
  Vendar ne gre vseh metati v isti koš.

  Ne pozabite od kod smo (ste)… tudi naši predniki so bili migranti:
  https://imgur.com/a/ZQABo
  https://imgur.com/a/G9Lor

  • Bozz

   Po najnovejših genskih raziskavah, ki nam jih je predstavil Dr. Anton Perdih, Slovenci nismo prišli iz zakarpatja. Genske raziskave so za vedno ovrgle to teorijo. 52% genov je avtohtonih na našem področju. Gensko imamo največ skupnega s Čehi in s Švedi, tako pravi Dr. Anton Perdih.

   • ahnenpass

    Kozlarija na kubik.
    To neumnost je odkril pa neki Ante, verjetno po rodu iz Hrvaške,kjer še vedno mešajo znanost in okultno mistiko, karkšna je bila na primer nacistična evgenika.
    Ja vidiš, da zgledamo, se oglašamo in tudi delujemo kot slovani, torej smo verjetno slovani in sicer od nekdaj. Kako to vem? Ker nismo nihče drug,tako preprosto je to, je pa vedno mogoče debatirati tudi o najbolj očitnih dejstvih kot je recimo, če je ta hip bolj noč ali dan, čeprav je zunaj očitno (že)še tema.

   • opazovalec

    jaz imam drugačne, novejše, informacije, popolnejše od Perdihovih

    #Genetske študije potrjujejo mešani izvor današnjih Slovencev. Smo potomci evropskih lovcev in nabiralcev iz stare kamene dobe,[84]
    poljedelcev, ki so v mlajši kameni dobi prišli iz Anatolije in
    kavkaških lovcev in nabiralcev, ki so se še pred indoevropskimi
    selitvami v bronasti dobi na vzhodnih stepah zlili s tamkajšnjimi lovci
    in nabiralci (s sledovi severno vzhodno azijske komponente) in z
    manjšino poljedelcev, ki je v mlajši kameni dobi prečkala Kavkaz in
    dosegla stepska ljudstva. Znotraj celine smo se preseljevali tudi še v
    prvem tisočletju našega štetja in kot kaže, smo današnji Slovenci in
    Slovenke potomci tako tedanjih romaniziranih staroselcev – bolj vzhodno
    živečih Karnov, Venetov pa Japodov, Histrov, raznih noriških ljudstev in
    ostalih – ter novih slovenskih prišlekov. Genetsko smo najbolj podobni
    Slovakom.#

    Vir: https://sloveniadna.wordpress.com/2017/01/23/kdo-smo-od-kje-in-kdaj-smo-prisli/

  • Bald Eagle

   Se delno strinjam s tabo, da ne gre vseh migrantov metati v isti koš. Problem vidim le v tem, da nobenemu na čelu ne piše, kdo je potencialni terorist in sposoben ubit veliko število nedolžnih ljudi, in kateri izmed njih je nenevaren človek za družbo. Če bi čez mejo spuščali le tiste migrante z veljavnimi dokumenti, bi o njihovi preteklosti in preteklem delovanju lahko dobili veliko več verodostojnih informacij, ker bi dokumenti razkrili njihovo pravo identiteto. Ker pa temu ni bilo tako, in so spuščali množice migrantov na naš evropski teritorij, brez tega, da bi preverjali njihovo dejansko identiteto, pa to predstavlja hud, zelo hud problem. Nihče sploh ne ve, kdo je prečkal mejo in s kakšnim namenom, to je huda težava in strateška napaka naših varuhov mej, predvsem pa politike, ki je to dovolila.

   • ahnenpass

    Kdo je potencialni morilec? Vsi ljudje smo sposobni moriti, sicer nismo ljudje.
    Kdo je potem potencialni terorist, hja, odvisno od situacije, med okupacijo so bili recimo teroristi partizani, med osamosvojitvijo pa mi, ki smo branili domače kraje, dokler ni bilo revolucije konec in je nastala nova država. Za terorista nikoli ne veš, če je zločinec ali heroj, to sem hotel povedati, bomo šele videli.

    • Bald Eagle

     Hja, moriti nedolžne civiliste na hinavski način ni enako, kot se na bojišču konfrontirat z sovražno vojsko. Se ti ne zdi?

     • ahnenpass

      Seveda imaš prav, o tem ni debate.
      Nama se verjetno ni treba javno pogovarjati kaj bi midva naredila s takimi, ki se nama osebno usodno zamerijo, a ne. to je pa najin problem, saj nisva nobena vojska, za tebe sicer ne vem, ampak jaz nisem nikomur prisegel nič takega kar bi me posebej zavezovalo na neke moralne norme.

  • KIKI

   Ni se potrebno vračati v kameno dobo, da bi razumeli naš nastanek,
   prihod in naselitve pod Alpe, bežanje preko meja zaradi lakote in
   kasneje komunizma, strahu in trplenja, slabih življenjskih pogojev v
   “veliki” opevani socialistični Jugoslaviji in beg delavcev in možganov tja
   preko severne meje, s “trebuhom za kruhom” oziroma za boljše življenje.
   še v današnjem času! Zmes laži in jalovega protežiranja novodobnega
   komunizma in socializma ne prinaša nič drugega kot nadaljevanje “bežanja”
   iz te uničene Slovenije!
   Svojo lastno življenjsko drevo sem raziskal in izhajam iz malega Holandskega
   otočka…ki se je kar imenoval kot moj izvorni priimek…

  • sprehajalec

   Nebenbauer,s 95 boš imel problem, da bo 5 dobrih?

   samo bedak si privošči takšno stanje.

   • Erik Nebenhaver

    @sprehajalec:disqus jaz še vedno (naivno) upam, da je obratno…

    • sprehajalec

     Statistika pravi, da če jim ne poteka vse po njihovih načrtih, postanejo težavni. Skratka človeško bitje se ravna po nekem prastarem principu, “južnije sve tužnije”. Praksa tako kaže.

  • šmentanamuha

   Naši predniki so tukaj od nekdaj, od kod so se pa tvoji priklatili, pa ne vemo. Sloveni smo tukaj avtohton narod od začetka te civilizacije.

   • ahnenpass

    Absolutno, če pa gremo slediti začetkom človeštva, so bili edini pravi in avtohtoni prebivalci Evrope neandertalci.

    • Bald Eagle

     Praviš, avtohtoni neandartalci.

  • ahnenpass

   Oprosti, jaz sem se rodil v Sloveniji, tudi moji predniki so delno od nekdaj Slovenci, sem so verjetno prišli, ko je bila tu še divjina in so razgnali samo divja kanibalska plemena, ki niso poznala nobene civilizirane kulture, kaj šele druge nacionalne tvorbe.

   • Bald Eagle

    Si že spil kavico in šilček žganja? Morda bi bilo dobro, da ga malo srkneš, če ga še nisi.

    • ahnenpass

     Hvala, da si me opozoril, včasih tako padem noter, da enostavno pozabim kaj mi manjka.
     Lepo je sodelovati v kulturnem dialogu z osebami, ki imajo nek nivo in vidim, da si tudi ti odlična, dostojanstvena oseba.

 • Erik Nebenhaver

  Je pa naslovna fotka zabavna (od leve proti desni):
  Telekom (levičarski)
  Abanka (še bolj levičarska)
  Hotel InterContinental (Srbski)
  Delo (zelo levičarski)

  • sprehajalec

   Nebenbauer, komunikacije in tisk, to je tradicionalno levičarska domena. Ni zaman tam Kocka Kocjančič že desetletja svetovalec za 5k eurov na mesec.

   Hotel Interkontinental, je verjetno denar, ki je zašel od tukaj v Srbijo in se čist kot solza vrnil v obliki “naložbe”.

   Abanka? Povsem levičarska, saj so levičarji pod Alenko Bratušek vanjo investirali. davkoplačevalski denar, ampak v slovenski realnosti je vse “naše”.

  • nevtrino

   Ja, res, kakor levičarski, morali bi pa biti gospodarski, poslovni in strokovni,…

 • Vrhovni sodnik

  Po črki zakona je, kazen 500 EUR za nezakonito prečkanje meje in deportacija nazaj na HR.

  • ahnenpass

   Za nevarno vožnjo, je lahko ob vozniško in avto, ampak za tujce to zgleda ne velja, samo za Slovence.

   • nevtrino

    Itak veljajo v bolani državi zakoni in meje samo za poštene resne državljane, vsa drhal se pa lahko sprehaja, kakor hoče …

 • Janez

  No !
  UPAM,
  DA ORGANI MNZ ZMOREJO TOLIKO, DA BODO UREJALI TAKE ZADEVE.
  MINISTRICA
  Vena G. Ž. SE ZDI KAR OK.
  Dogajanje okrog dr. Novića je bilo pa? Čudno.
  Nimam pojma – za kaj gre.
  LJUDEM V R.SLO POLITIKI, V INSTITUCIJAH PRAVA LAHKO REČEM LE :

  “KDOR
  SE DOTIKA BLATA – SE UMAŽE ! To vemo vsi.
  Da
  SE “BLATA – RES NE BODO DOTIKALI. To – naj pa pazijo sami. L.r. Janez K. KOMENDA

 • nevtrino

  V nemških novicah na debelo pišejo, kako EU komisija toži Poljsko, Češko, Madžarsko …. Ker nočejo sprejemat migrantov. Teh istih migrantov, ki jih nekateri v nekaterih gnilih delih EU, Nemčije, Luxembourga,… in EU komisije vabijo, uvažajo in tulijo, kako jih bojda Evropa potrebuje na sto tisoče …
  Se tudi to ne zdi vsaj nič čudno …?

 • cploger

  Tega “Celjana” bi bilo treba predstaviti z imenom in priimkom.

  • šmentanamuha

   Glede na to, da je tudi njegovo ime skrivnost, lahko naprej logično sklepaš sam.

  • bojan

   Moj sosed iz Žalca bi prav ustrezal temu kretenu …

 • Domus Lubus

  Tisti, ki je divjal po Ljubljani je bil voznik, Slovenec. Migranti v vozilu so ga morda samo ščuvali misleč, da morda povozi kakšnega nevernika. Je pa jasen njihov namen širiti muslimansko vero in škodovati zahodnim državam, kot to migranti načrtno počno že več let.

 • bojan

  Mislim da imamo v sloveniji kar precej podobnih kombijev ki se ukvarjajo z obrtjo prevoza ilegalnih migrantov. …

 • Smuk Palček

  Namesto, da ustavljajo in pregledujejo kdo ima po dimenzijah homologirane gume, letvice, sedeže in za varno vožnjo nepomembno opremo, ki pa je lahko v večini primerov celo boljša od serijsko vgrajene, naj se raje ukvarjajo z divjaki in kriminalci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!