[Ekskluzivno] Razkrivamo: Velika pralnica denarja v NLB ob soglasju ali sodelovanju slovenskega političnega vrha

Razkrito pranje denarja v NLB je škandal mednarodnih razsežnosti, za katero je odgovorno tudi vodstvo države v času od 2009, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor, predsednik države Danilo Türk in ko so nekdanji udbovci na čelu z Isajlovićem in Zemljaričem pridobili še dodaten vpliv. Spomnimo se, da je Pahorjev minister za finance Franci Križanič za svetovalca pripeljal Draga Isajlovića, nekdanjega agenta SDV, ki ga je po zgražanju v javnosti nadomestil Tomislav Malnarič, prav tako nekdanji uslužbenec SDV, ki je bil zadolžen za t. i. črne finance. Samo za naivne je zgodba, da je najbolj odgovorno za to pralnico v NLB takratno vodstvo, to je Draško Veselinovič, Matej Narat in Miran Vičič oziroma Božo Jašovič z ekipo, ki je NLB prevzela septembra 2009. Za pranje denarja so seveda vedeli in ga omogočili, dovoljenje in naročilo pa je prišlo od drugod.

NLB – pralnica denarja neverjetnih razsežnosti
Tuje banke, kot je švicarska UBS, so iranskemu državljanu Iraju Farrokzadehu in njegovim sodelavcem leta 2008 zaradi sumljivih transakcij zaprle transakcijski račun in takoj za tem so Iranci račune odprli pri NLB. Farrokzadeh, kot lastnik podjetja Farrokh Ltd. s sedežem na Britanskih Deviških otokih, in podjetja Farrokhzadeh partnership Co je v NLB odprl račun 12. decembra 2008, to je v prvih dneh, ko je vlado prevzel Borut Pahor. Farrokzadeha na NLB seveda niso preverjali, že po priimku bi morali vedeti, da je po poreklu iz Irana, čeprav je imel poleg iranskega tudi britanski potni list.

Kmalu po odprtju transakcijskega računa je prek NLB stekel izjemno živahen denarni promet, ki se je ob koncu obdobja velikega pranja denarja v NLB bližal milijardi evrov, mesečno pa se je prek NLB opralo tudi do 80 milijonov evrov. Nakazila na NLB so prišla pretežno iz Export Development Bank of Iran, ki je bila po Uredbi Sveta EU 668/2010 na seznamu pravnih oseb, za katere so veljali omejevalni ukrepi. Farrokzadeh je kmalu za tem ustanovil še dve podjetji, to sta Al Samaa Ltd. in GLS Service, ki sta prav tako poslovali prek NLB. Na račune Farrokzadehovih podjetij v NLB so prihajali velikanski zneski, ki pa so se nato razpršili na tisoče – bilo jih je več kot 9.000 – manjših nakazil po vsem svetu, tako na račune v davčnih oazah kakor tudi v domala vseh evropskih državah. Tuje banke so takoj opazile, da pri teh poslih nekaj zelo smrdi in NLB je dobila od njih več kot 400 intervencij, saj so te banke zavračale plačila. Ker je postalo preveč vroče, je Iranec s svojimi tovariši konec leta 2010 zaprl račune in si poiskali drugo NLB, kjer je prav tako možno pranje denarja takšnih razsežnostih kot v naši državni banki. To so našli v Moskvi, v eni od ruskih bank.

Pri tem je zanimivo, da je Banka Slovenije vedela za to nenavadno dogajanje v NLB, toda sklep o prepovedi poslovanja s temi Iranci je izdala šele 14. 12. 2010, uprava NLB pa ga je izpolnila 23. 12. 2010, oboje se je zgodilo že krepko za tem, ko je Iranec že posloval prek ruskih bank. Škandalozno poslovanje v primeru pranja denarja se kaže še na mnogih drugih točkah. V banki, ki smo jo sanirali z našim denarjem, je Iranec opravil poslovanje brez provizije, torej zastonj oziroma zelo poceni. Kdo in zakaj mu je omogočil tako darilo? In NLB je Irancu odprla še Proklik, da je lahko prek interneta sam in udobno urejal finance. Nekdo v slovenski bančni in politični strukturi je s tem poslom bajno bogatel in najbrž tudi obogatel. Iranec Farrokzadeh je bil v Ljubljani opažen novembra 2010 in prav zanimivo bi bilo vedeti, s kom se je takrat srečal.

O pranju denarja v NLB so vedeli Türk, Pahor, Žbogar, Križanič, Kresal, Goršek …
Če se še malo ustavimo pri datumih: Farrokzadeh je račun pri NLB odprl 12. 12. 2008, Urad za preprečevanje denarja pod vodstvom Andreja Plausteinerja je Sovo o sumljivih transakcijah na iranskih računih pri NLB uradno obvestili šele 12. 8. 2010, pa še to le z delnimi informacijami. Šele 24. 11. 2010 je Sova o sumu kršenja embarga, financiranja terorizma, prolifereciji (to je nedovoljeni trgovini z orožjem) in pranju denarja velikih količin s strani iranskega državljana in finančnih ustanov preko NLB obvestila takratni slovenski državni vrh, to je predsednika države dr. Danila Türka, predsednika vlade Boruta Pahorja, zunanjega ministra Samuela Žbogarja, finančnega ministra Francija Križaniča, notranjo ministrico Katarino Kresal, direktorja policije Janka Gorška ter svetovalca pri predsedniku RS Darka Lubija. Poudarjam  uradno obvestili, kajti obstaja velika verjetnost, da je kdo od omenjenih za to pranje denarja vedel že veliko prej in je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da se ne naredi nič oziroma da se te rabote prikrijejo.

Prek iranskih računov v NLB tudi nakazila za Acroni in MLM, d. d.
Sova je za to pralnico denarja vedela zelo zgodaj, francoska tajna služba je namreč po naših informacijah, ki izvirajo iz preverjenega vira, iskala podatke o teh iranskih podjetnikih že kmalu po tem, ko so odprli račun pri NLB in začeli poslovati prek naše banke. Francozi so namreč odkrili, da se prek teh računov plačujejo agenti Irana, ki so vohunili v Aerospace in Agenciji za jedrsko varnost. Sova pa v letnem poročilu za 2010 le obrobno omenja primer kot nek sumljiv posel pri proliferaciji z državami, ki so pod mednarodnim embargom. Prek iranskih računov pri NLB so šla plačila tudi dvema podjetjema v Sloveniji, to je Acroniju in MLM, d. d.

Nagrada za pranje denarja končala na računih omrežja, ki je ugrabilo državo
Do danes pri slovenskih akterjih pranja denarja ni bilo nobene hišne preiskave, kljub utemeljenemu sumu storitve najhujših kaznivih dejanj velikega obsega, z velikanskimi mednarodnimi posledicami, noben pristojen organ v Sloveniji do današnjega dne ni izdal nobene kazenske ovadbe. Že ti podatki, ki smo jih nanizali, kažejo na to, da se je celotna veriga vpletenih, od operativcev in dveh uprav NLB do Urada za preprečevanje pranja denarja pa do ministrstva za finance, policije in Sove trudila, da to dejanje omogoči, prikrije in na koncu opravičuje, namesto da bi to preprečila ali preganjala. Škandalozen odgovor direktorja uprave kriminalistične službe Branka Japlja, ki v svojem pisanju Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ne pove ničesar oziroma niza le splošne policijske floskule s citiranjem zakonov, kaže na to, da policija očitno dela na prikrivanju tega kriminala tudi danes.

Bili bi zelo naivni, če bi si mislili, da ob tako visoki vsoti opranega denarja ni nekaj malega kapnilo v žep tudi tistim ljudem v banki, ki so ta posel omogočili. Večina denarja za nagrado za to pranje denarja pa je seveda končala na računih omrežja, ki je ugrabilo slovensko državo. Na računu NLB, ki smo jo dvakrat sanirali slovenski davkoplačevalci, ni ostalo prav nič, čeprav so Iranci drugod za takšne rabote plačevali tudi do 30 odstotkov od velikih transakcij. Še več. Kot smo že omenili, je uprava NLB Irance pri pranju denarja oprostila celo plačila za transakcije pri prilivih. Kar je po svoje tudi razumljivo in enostavno pojasniti, saj so šla ta plačila na druge račune, ne na NLB. Zato so med več kot 9000 računi, na katere se je iz NLB razpršil črni iranski denar, očitno tudi računi tistih, ki v Sloveniji obvladujejo banke, policijo, Sovo, Urad za preprečevanje pranja denarja in druge institucije, ki bi morale ukrepati, pa vse do danes niso.

Če je do te bančne eksplozije še kdo v Sloveniji verjel, da imamo Slovenci v lasti svojo državo, se je od te iluzije zdaj zagotovo poslovil. Državo so nam ukradli. Dobra novica ob tej tragični ugotovitvi pa je, da si jo lahko z dosledno raziskavo te milijardne pralnice iranskega denarja pridobimo nazaj. Čas bi že bil.

Miro Petek     

 • www

  … hudo je to za brat, hvala

  • www

   (Pahor na uradni obisk v Iran…….po googlu)

   • Kaj je šel Pahor urejat v Iran ? Je tam kaj pozabil ?
    Ko ga je Trump klical ob izvolitvi, ga je našel v Iranu.
    Kakšne poslovne odnose imamo mi z Iranom ?
    Iran je tudi skrival Bin Ladna……..

 • totex39

  Politična banda ne bo prodala svoj bankomat od kod se pa bodo pol napajali. Zvezi s to goljufijo bi se morali vključiti tudi poslanci EU. Zakaj jih pa pol sploh imamo tam.

  • Kaj pa naši iz Državnega zbora ? Tudi naši poslanci bi morali vedet.

   • totex39

    Zato, ker v DZ sedijo sami potuhnjenci in nesposobneži, lahko bi jih človek imenoval še drugače. Edini, ki delajo je stranka SDS in za njihovo požrtovalnost ji gre zahvala.

 • Demonkrat

  Že zdavnaj je bila ta banka za v stecaj

 • dvanajstzvezdic

  Težka bo…. pridobit državo nazaj.

 • soc

  V redu članek, toda – proliferacije = trgovina z orožjem… Gospod Petek, od kod vam pa ta cvetka?

  • tasilo

   Pisuni radi uporabljajo in kitijo svoja besedila z “učenimi” tujkami, katerih pomena ne razumejo prav dobro. Najbrž se jim zdi, da jih bo preprosta in neuka raja dobro gor vzela in čislala zaradi nekakšne učenosti. Vendar, to je lastnost primitivizma.

   Zdaj pa še k izrazu proliferacija. Slovar tujk pravi takole:

   proliferacija -e ž [fr. proliferation iz lat. proles ‘potomstvo’ + ferre ‘nositi’]
   1. povečanje števila osebkov zaradi intenzivne delitve celic BIOL.
   2. širjenje jedrskega orožja v države, ki ga same nimajo POLIT., VOJ

   Tudi če privzamemo drugi pomen, še vedno nihče ni širil jed. orožja v Iran. Iran je sam želel izdelati svoje jed. orožje. Torej Miro Petek narobe uporablja izraz. Upam, da se mu ta neumnost ne bo več primerila, saj bo o tem gotovo še velko pisal.

 • TOML

  Kaj bomo naredili s Pahorjem in Turekom?
  Za sramoto, ki je bila povzročena Sloveniji, predlagam,
  da jih pred Prešernovim spomenikom enostavno obesimo za jajca.
  Ja za jajca!
  Še enkrat Slovenci –> ne volte socialistično lopovsko drhal.
  Mislite na svoje vnuke, ne na pankrte rdeče drhali.

  • karpelec

   Ja, če bi jih imeli. Mislim ta prava jajca, ne gnilih.

 • moat

  Očitno je le res, da je NLB kršila embargo (ali pa tudi ne), ko je poslovala z Export Development Bank of Iran, za katero so veljali omejevalni ukrepi. Dejstvo je, da je bila Export Development Bank of Iran po Uredbi Sveta EU 668/2010 na seznamu pravnih oseb, za katere so veljali omejevalni ukrepi. Kateri pa so bili ti omejevalni ukrepi? Če gre samo za omejevalne ukrepe, ni bilo vso poslovanje prepovedano, vendar se 5ek v to ne spušča. Poglejmo, Uredba Sveta EU 668/2010 je izšla 27.07.2010, Banka Slovenije je sklep o prepovedi poslovanja s temi Iranci je izdala 14.12.2010, uprava NLB pa ga je izpolnila 23.12.2010. Torej naj bi NLB med 27.07.210 in 14.12.2010 že kršila embargo?
  Sicer pa imajo omejevalni ukrepi veliko daljšo zgodbo, kar izhaja iz uredbe Sveta EU št. 423/2007 z dne 19. aprila 2007 in dokumentov Ministrstva za finance, Urada za preprečevanje pranja denarja http://www.uppd.gov.si/si/delovna_podrocja/mnenja_urada_v_zvezi_z_izvajanjem_dolocil_zppdft/131_omejevalni_ukrepi/ in http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti/cns/doc/0710102153319_140v1_29.doc, sprejeti, ko je bil predsednik vlade Janez Janša.
  In kateri so bili ti dodatni omejevalni ukrepi pri poslovanju z Iranom si lahko preberete http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/Novinarsko_sredisce/Sporocila_za_javnost/2011/Splosna_info_o_novih_omejevalnih_ukrepih_proti_Iranu_-VEC.pdf, kjer pod Ad 3. lahko preberete, da Uredba 961/2010/EU zahteva izdajo dovoljenj v primeru prenosa sredstev na iransko osebo, organ ali subjekt oziroma od nje, če presega vrednost 40.000 EUR, drugače pa zadostuje samo priglasitev. Od tukaj tudi množica transakcij z manjšimi zneski.
  Če je šlo za pranje denarja je potrebno sankcionirati odgovorne in pravne osebe. Toda, če so za pranje denarja v NLB vedeli Türk, Pahor, Žbogar, Križanič, Kresal, Goršek …, me ne bo nihče prepričal, da zanj niso vedeli tudi Janša… in vsi ostali; pa konec koncev tudi 5ek, ki je je izbral pravi trenutek za novo žgočo temo. Seveda to ne pomeni, da pranja denarja ni bilo. Naj se raziščejo okoliščine poslovanja NLB (pa še koga) v času omejevalnih ukrepov zoper Iran in procesira odgovorne.

  • Hočeš reči, da je tudi za časa Janše NLB prala Irancem denar ?

   • PikaPolonica

    JJ zaupa svojim ljudem in marsikdo ga je verjetno tudi “nategnil” in temu primerno je dobil brco v RIT.

   • moat

    Nikakor. Hočem reči le, da je to bolj kompleksna zgodba, kot je predstavljena in da je, če so za to vedeli vsi v kolumni navedeni levi politični mrhovinarji, vedeli za to tudi desni. Samo to.

  • Mojca pokraculja

   Ej sory, tole pa zveni točno tako, kot bi kdo od omenjenih akterjev vehementno in z dobor mero norčevanja, opravičeval svoje rabote.Ne razumem te in me ne prepričaš, čemu služi to tvoje relativiziranje tega kriminalnega početja.Sploh, glede na zadnji odstavek. Kaj lepšega kot spet JJ vmešati v to.In zelo naivno, kar me tudi preseneča, očitaš 5ek-u zakaj ni takrat obelodanil zadeve. Kje pa ti živiš, oprosti ? Krona tvojega razmišljanja je pa zaključek: ja seveda pranje je bilo, ampak naj se razišče !!! Kdo za božjo voljo bo pa to raziskal, tu v tej mafijski državi jaz ne vidim nikogar !!! Mafija dela temeljito, razkrinka jo lahko samo odpadnik, takega odpadnika pa v Sloveniji ni ! Ga preje pospravijo !

   • moat

    Nič od tega ni bil moj namen. Sem že nekaj na to temo odgovoril [email protected] Res pa je, da govorim tudi o tem, da se naj kršitev embarga (če je do nje prišlo) razišče. In kdo bi pa po tvojem moral to raziskati, če ne organi pregona? Zakaj npr. ni poslovanje NLB raziskovala Evropska komisija, če je do kršitev poslovanja prišlo? In ni krona mojega razmišljanja v tem, da “…ja seveda pranje je bilo, ampak naj se razišče”! Razmišljal sem o tem (vključno s tem, kar sem polinkal), da vso to pisanje kaže na mnogo bolj kompleksno zgodbo. In dejansko se na koncu sprašujem, da vse povedano do zdaj ne pomeni, “da pranja denarja ni bilo” in da je prav, da se to vse to razišče. Če je šlo za kršitve uredb Sveta EU, bi se morala zadeva preiskati toliko bolj, če je v njo vpletena leva politična elita. In menim, da se tudi v tej mafijski državi, kot jo imenuješ, da kaj raziskati. Policija je že eden izmed tistih organov pregona, ki so dolžni ravnati po uradni dolžnosti, če gre za uradno pregonljiva kazniva dejanja. In to tudi počno. kaj pa dela sodišče pa je druga zgodba.

    • Mojca pokraculja

     Bere se že tako, da je bil to tvoj namen, mi je prav žal. Jaz ne zaupam policiji, tudi slučajno ne, ni neodvisna, nima prave hrbtenice, vodijo jo tisti, ki paktirajo sto bando kradljivo, če se čisto po domače izrazim. Preveč zatohlega je v njej, tako kot povsod v upravi. Verjemi poznam zadeve in kako vse to špila. Pa kdo misliš, da “sedi” v uradu za pranje denarja ?
     peljem psa na sprehod:))

     • moat

      Jaz policiji zaupam, saj ta dejansko dela, kar ji nalaga zakon. Če pa policist opusti dolžno nadzorstvo se hitro znajde v preiskavi Specializiranega državnega tožilstva. Povsem ali bolje rečeno malce drugače je to pri izmuzljivih politikih. In če policist dela po zakonu je ni sile, ki bi ga stala svojega položaja, čeprav je njegov direktor (kar pa ne bi smel biti) politično usmerjen, tako kot je minister lahko. Policisti itak ne smejo biti člani političnih strank. No, zlorab se ne da povsem preprečiti, drži. In res je, da policistom zakon ne (more) prepoveduje, da ne bi bili tudi sicer politično opredeljeni. Toda tega jim pač ne more nalagati in ne prepovedati zakonodaja v naši in ne v kateri koli, še tako demokratični državi.
      No, midva z Maxom sva pravkar prišla iz sprehoda. Zdaj hodiva malce prej ven, ker zunaj hitro naraste temperatura. To malce sprosti, res. Veliko je stvari, ki bi bile lahko boljše v naši državi, pa niso. Funkcija politike pa bi bila v tem, da nam življenje napravi znosnejše in bolj perspektivno. Zaenkrat politika še ne dela v dobro ljudi. Verjetno se lahko vsaj s tem strinjava. Upam, da bo kdaj drugače, res.

     • Mojca pokraculja

      Načeloma drži, kar praviš v prvem delu. Ne bi polemizirala o tem, ker po moje oba veva, da je tako samo na papirju.Preveč videla in izkusila:))
      Kar se tiče drugega dela, se pa bolj ne bi mogla strinjati, dodajam le, da ne pristajam na “znosnejše življenje”, ker to pomeni drobtinice. Absolutno je prva stvar politike in tistega, ki jo vodi, upravlja, delati maximalno v dobro ljudi, da se bodo imeli fajn, bodo srečni in zadovoljni. Kako to doseči, se mi zdi utopija, ker ne vidim takega potenciala med nami. Ni nam pomoči !
      Tudi jaz bolj zgodaj hodim na sprehod s psom, če mi le rata. A ni fajn da so tko srečni z nami ?!.

     • moat

      S policijo očitno imava različne izkušnje, pa nič zato. Važno je, da sva človeka in da normalno komunicirava in izmenjujeva mnenja. Se strinjam, ko praviš, da ne maraš drobtinic. Kdo pa jih! No, “znosnejše življenje” sem tukaj mislil kot metaforo, saj je večkrat že življenje samo bolj težko kot ne, potem pa še ta politika… Popolnoma se strinjam, Psi so zakon in so preprosto srečni z nami. Njihovo veselje pa je tako nedolžno in iskreno. Mi ljudje, ah, mi pa v medsebojnih odnosih bolj “igramo” kot ne. Zelo zapleteno. Pa kaj čmo, tako pač je.

     • Mojca pokraculja

      Hvala, lepo si to povedal. Več iskrenosti nikomur ne bi škodilo, a kaj, ko smo tako nezaupljivi, prestrašeni, nestrpni, da preprosto postajamo nasprotniki – “sovražniki”. Zato je tako zapleteno, pri naših živalcah pa je vse tako normalno.Hvala bogu, da jih imamo, le učiti bi se vsi morali od njih. Mej se, …hov, hov!

     • moat

      Lep vikend tudi tebi.

 • if

  V članku so opisana kriminalna dejanja najvišjega negativnega ranga.
  Odgovorni za ta dejanja so kriminalci, malomarneži ali diletanti najvišjega negativnega ranga. S takimi ljudmi država nima prihodnosti!
  Na RTV SLO nisem zaznal obravnave teh izredno aktualnih tem.

 • Anton

  nič skrbet za pralnico denarja v NLB je kriv Janez Janša, kot za vse stvari, ki se zgodijo v Sloveniji

  sarkazem press

 • Duhec

  Kaj razkrivate?! Nehite srat… če bi hotli, če bi mel črno na belem, zneske, imena, transakcije itd, bi nardil prijave… zdej kvečjemu gobcate v tri krasne, se skrivate za interesi preiskave (za crknt) in se pogajate kolk je vredn vaš molk oz diskretnost. Prasci…. od prvega do zadnjega. Z Grimsom in Petkom vred.

  • koreninca

   Živčki, živčki. Hihihi.

   • Duhec

    Lol. Men dol visi za vse…. z njimi nimam nič.

    • koreninca

     Pol pa ne opletaj s takimi komentarji. Vseglihar!!

     • Duhec

      Raj svoje vprašaj zakaj so dovolili krajo milijard, ko so vedli…. in kolk so sami pokasirali za molk. Ja… sm vseglihar. Zame je lopov lopov, ni razlik levo desno, belo črno, lep al pa grd.

     • koreninca

      Očitno si pravi BEBO v poznavanju sistema, oz. vseglihar, kar je zelo podobno!!

     • Duhec

      Ne sam da poznam sistem, tud njih poznam… drži se motike.

     • koreninca

      Ko pokažeš oprijemljive dokaze, da so desni enake ali podobne barabe kot levuharji, bom verjel, da nisi samo BEBO.

     • Duhec

      Nimam jst teb kaj kazat in dokazovat, ker mi nis nič, zame nepomembn.

     • koreninca

      Seveda, ostajaš lupetalo in BEBO!!!!
      Adijo.

     • Karmen

      Če nimaš kaj dokazovati, kaj se pa potem oglašaš? Vse kraje in čudne rabote so do sedaj dokazane levičarjem.

     • modrost

      Nocoj pa si sama spala, kajne ?

    • modrost

     Kaj pa ti visi ?

  • althar

   Za imena in transakcije sto pristojni represivni in nadzorni organi, ne novinarji, ki za to niso pooblaščeni in jih vsak, katerega ime navedejo, lahko toži. Kar zelo dobro veš, provokatorček.

   • Duhec

    Ja…. skorumpirani policaji, sodniki in tožilci, ki sam čakajo na kuverte.

    • modrost

     Čudno, da je tebi vse to tako znano, kaj.

  • modrost

   Oooo, prasica je samo na krožniku in lepo zapečena dobra…..

 • princeska

  Končno se je izkazalo, da Barbika ni naivna devička, temveč potuhnjen na vse lumparije pripravljen roza brat.

 • Franjo Trojner

  Že takrat, ko kumunusti iz vseh vetrov in tudi tujih dežel skup zbrani niso dovolili, da bi imeli SLOVENCI v novi samostojni državi bolj svojo in manj rusko zastavo in ko so preprečili, da bi bila naša himna Zdravica v celoti, ker si je pesnik dr. Prešeren v njej drznil zapisati besedo Bog se je že dalo slutiti, da bodo tudi LUSTRACIJO z vsemi sredstvi minirali kar jim je na koncu tudi uspelo.Nemoteno se je nadaljevalo z poveličevanjem vseh totatalitarnih simbolov in vidnih predstavnikov bivšega totalitarnega sistema kar je privedlo do tega, da danes te totalitarne simbole neke druge države gledamo tudi na državnih proslavah in so v javnosti vseprisotni. Trdno zasidrani kumunisti na oblasti so tudi poskrbeli, da navadno rajo še danes prav iz vsakega eka strašijo kipi vidnih predstavnikov totalitarnega kumunističnegac režima in tudi ulice, trgi, mostovi in celo javne ustanove še vedno nosijo njihova imena. Kot lahko sami vidite se prava demokratizacija Slovenije še ni pričela, ortodoksni komunisti so se načrtno zavlekli v vse leve stranke in nam tako še danes vladajo z položaja moči in krerirajo naš vsakdan in tudi preteklost in prihodnost. Tako trdno zasidrani na oblasti so začeli brezkompromisno obračunavati z pravimi demokrati in zaslužnimi osamosvojitelji, svoje zveste kadre iz bivšega totalitarnega režima pa brezsramno prikazovati kot osamosvojitelje in jih celo odlikujejo z najvišjimi državnimi odlikovanji, kar je absurd in pljunek v obraz vsem osamosvojiteljem, ki smo se zares in tudi z orožjem v roki uprli njihovi kumunistični ideologiji in kumunistični agresorski vojski JLA. Leva kumunistična tranzicijska oblast je kriva tudi za propad tranzicije in s tem propad našega gospodarstva! Tudi zapufali so nam državo do amena in so tudi glavni zaviralci vseh reform in s tem vsake prilike da bi lahko šlo državi in državljanom bolje. Krivi so tudi, da so državljani oropani vsake prave priližnosti za boljše živlenje in se zato pospešeno izseljujejo v tujino. Krivi so za nešteto afer in raznoraznih svinjarij, ki non stop spremljajo njihovo vladanje. Res je ortodoksni kumunisti so v Sloveniji preprečili lustracijo, demokratizacijo, pravno državo in tranzicijo in prav iz tega razloga smo danes banana republika kjer vlada nepravo, neetika in nemorala. Da so preoblečeni kumunisti danes še vedno na oblasti se lahko zahvalijo n
  nepravni državi in svojim dominatnim medijem, ki njim v korist vsak dan posebej posiljujejo resnico in tako gnetejo javno mnenje po njihovi podobi želji, pa tudi svojim favoriziranim ideološkim somišljenikom/ podpirnikom, ki imajo od tega koristi. Kljub temu, da je etika in morala od kumunistov za njihove potrebe zlorabljena že več, kot 70 let in je danes že čisto razvodenela, je nas drugorazrednih državljanov vsak dan več in mi bomo etiko in moralo tako kot tudi drugorazreden narod v Venezueli v kratkem znova postavili na oblast! In kako bomo to storili? Zelo preprosto z LUSTRACIJO, da zelo pikolovsko bomi storili samo to, kar so nam tisti, ki bi morali biti leta 1991 lustrirani preprečili. Se ve, za vse velike svinjarije jim bomo pa sodili!

 • mtb

  Kot rečeno že pred časom – naši državi vladajo kriminalci… pa še to je precej mil izraz

 • althar

  Veliko glav bi moralo leteti zaradi tega, začenši z glavami na Sovi. Pa tudi Dob bi se moral kar solidno okrepiti s stanovalci.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, glede na to kaj se pri nas dogaja…sam klientelizem in korupcija z leve in desne…pranje denarja v NLB in VELIKE VELIKE provizije…nihče ne odgovarja… nas, navaden folk pa jebejo v glavo za fsak pofukan kredit…ti prodajo hišo na lecitaciji za pičlih 150 ojrof dolga…rušijo nelegalne gradnje samo malim…in še in še!!!!… Odgovor je samo eden…FSI na ulice in demonstracije…če ne bojo odstopili zlepa in odgovarjali za svoja dejanja pol pa zgrda… Začeti razbijat in požigat njihove nelegalne objekte…prijeti orožje v roke (fSloveniji ga je dovolj) in jih enostavno začeti ubijat…šuse v glavo…DOVOLJ JE BILO GNOJA FTOTI NAŠI SLOVENIJI… PROKLETI PRASCI ZGOJENI !!!…GOLAZEN SMRDLJIVA!!!

  • Duhec

   Bravo…

   • modrost

    Po slabi družbi rada glava boli.

  • Karmen

   Danes si pa mal ploščo obrnil. Kaj se dereš, te rabote so od tvojih ljubih, tako kot vsa ostala zverinska in kriminalna dejanja v Sloveniji. Udbomafija na delu.

 • Osti jarej

  Uspela je Merklova v mnogočem, predvsem pa v uvedbi policijske države, kjer navaden državljan ne sme misliti s svojo glavo, kaj šele pomotoma nasprotovati veliki hčerki znanega diktatorja. 62-letna Berlinčanka je na spletnem družbenem omrežju delila objavo s strani Proti ISIS, ki se je glasila: Imate kaj proti migrantom? Na njeno deljeno objavo je prišlo nekaj hudih proti migrantom, saj so celo o posilstvih, nasilju in zaprtih delih mest v Nemčiji govorili. A to je bilo prehudo. Priletela je policija, ki jo je aretirala, sodišče pa je gospo obsodilo na kazen 1350€. Zanimivo, da sodišča ni zmotil komentar Antifa levičarske skupine, ki je gospe zagrozilo s smrtjo, kajti skupina je proti fašizmu in podpira Merklin fašizem./virNSP/

  Misli kot tvoji gospodarji ali pa ti vzamemo vse. To je nov moto 21-tega stoletja. Včeraj v Berlinu, jutri v Sloveniji!
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/298337/danes-berlin-jutri-mi

 • centurion

  Koliko od teh 9000 nakazil je bilo plačanih na lastnike
  računov udbovcev in levih politikov, ki so pranje omogočili in speljali?
  Jih je šel KOS zamegliti oz uničiti dokumentacijo ter sledljivost,
  seveda za 218€/uro?

 • tasilo

  “Bili bi zelo naivni, če bi si mislili, da ob tako visoki vsoti opranega
  denarja ni nekaj malega kapnilo v žep tudi tistim ljudem v banki, ki so
  ta posel omogočili.”

  Bili bi zelo naivni, če bi si mislili, da pri kakršnikoli trgovini z orožjem nekaj malega ne kapne v žep tudi vsem vpletenim.

 • Osti jarej

  Članek ni namenjen bebčkom, še posebej tistim na drugi strani planeta, kajti ni napisan kot kopija plačanih medijev.Zavedali se bodo vsebine le tisti, ki še imajo svojo pamet in stvari dojemajo po človeški logiki in sestavljanju kock, ki nam jih dostavlja življenje, podtikajo pa plačani politiki in korporativni zločinci.

  Ves teden so nad nami izjemno hitro potovali črni oblaki in nas preverjali vojaški helikopterji, zelo veliko je bilo nasilnega dežja, spreminjala se je temperatura iz julijske v marčevsko, a kar je je najpomembneje, mnogi so to čutili na sebi. Glavoboli, izjemna utrujenost, izguba volje. Če si hotel delovati normalno, si moral zavestno preskočiti podtaknjene težave, brez farmacevtskih zvarkov, z lastno voljo in zavedanjem. Glavoboli so bili do danes grozljivka, zjutraj pa sonce, normalni oblaki, normalne sledi za letali in nobenega pritiska več v glavi. Ozaveščeni vse to vedo, nepoučenim bi zelo koristilo razmišljati ob ponovljenih dogodkih, plačanim in izgubljenim v vesolju pa priporočam selitev na kakšen drug kontinent, kjer so čipi že sestavni del nasilja in več nimaš možnosti misliti s svojo glavo.

  Ampak uživajmo današnji sproščeni dan, ko so radarske postaje izključene, ko so chemtrails gumbi v letalih izklopljeni in bomo, mogoče ves dan, uživali človeku dostojno življenje. Sproščeno, brez rok na glavi!

  Ker nisem hotel takoj objaviti tega članka, se je pokazalo, da zločinci danes vendarle nimajo prostega dne. So Angleži na polno, le pol ure po napisanem tekstu, začeli svoj zločin nad Slovenci. Poglejte si nebo in končno začnite ločevati normalne in zločinske prevoznike. Naslovna fotografija je normalna, zadnja pa od zločinskega British Airways!! Sledijo pa ostali današnji zločinci!!!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/298204/konec-vojaske-in-geoinzeniring-vaje

 • Antonius

  Ne vem, zakaj začudenje?
  Bolj pronicljivim in pozornim je Cerar že pred volitvami javno povedal, da ima v sebi žilico kriminalca.
  Kdo se ne spomni njegovega javnega odziva na razkritje, ko si je dovolil potni strošek za eno pot zaračunati dvakrat. Tega denarja ne bom vrnil, je v javnost arogantno branil lopova v sebi.
  Ni bilo vprašanje, ali bo, vprašanje je bilo, kdaj bodo Cerarjeve mahinacije, zlorabe in kleptomanske “rabote” na površje udarile.
  Danes sem začuden, ko se sprašujem, kaj vse volivci še rabijo do spoznanja, da je edina zaupanja vredna stranka, stranka, ki razgalja kriminal najširših razsežnosti v katerega so vpletena nelustrirana ozadja bivšega na represiji utemeljenega sistema.
  Naj bo jasno, forumašem, novim ksihtom v politiki in vsemi levimi strankami do Nsi-kd je skupni imenovalec zadnji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije in udbe, Milan Kučan.
  Če se komu po mislih sprehaja od kje in zakaj še veleizdajstvo je na pravi poti, da bo volil SDS

  • koreninca

   Podpišem. Bravo.

  • Mantadea

   Odlicno Antonius, krminalci velikega formata so nacrtno rusili vlado JJ in za krinko nastavili kriminalca manjsega formata in posledicno nobena svinjarija ni kaznivo dejanje. Razen za male ljudi seveda, ki pa za te kriminalce nismo pomembni.

 • Hun

  zakaj ni bila prodana banka leta 2004-2008 ko je poslovala stabilno..

  • Osti jarej

   …ker je bila bankomat ?!?

  • xtc

   Zakaj?Zato ;ker je JJ OMENIL PRODAJO SE JE ZAČEL MEDIJSKI STAMPEDO PROTI NJEMU ;DA PRODAJA KURO KI NESE ZLATA JAJCA;DA JE IZDAJALEC DRŽAVE;DA BO VSE RAZPRODAL ITD IN TAKOJ SO KRENILI V AKCIJO NA VPOKLIC;koalicijski partnerji;ki so bili domala vsi proti prodaji:Upam ;da sedAJ VEŠ_VEM DA VEŠ AMPAK LAŽEŠ:

   • Hun

    tocno to ti hocm povedat da ko vlada desnica ni sprememb vse je isto sranje

    • komar marko

     hja, slabo poznaš stvari. Niso slučajno lansiralI PATRIJE brez kaznivega dejanja. Niso slućanjno organizirali VSTAJ. Ni slučaj medijska gonja proti JJ in največji stranki? Kaj porečeš zakaj??????????

     • Hun

      jst vem da je narod butast to mi je jasno..jasno mi je tudi da JJ obljublja vizijo ampak v praksi jo ne more uresnicit ker ne more vzpostavt koalicije samo s svojo stranko…to je razlog da ni vidnejsih sprememb tud ce vlada SDS

     • Karmen

      Saj ti je že komar razložil, zakaj JJ ne more voditi vlade. Udbomafija že kaj pogrunta, da vrže kost, katero ljudstvo ogloda in ga odnese.

 • tzt

  Jst bi se še vprašal ali je bilo to edino pranje denarja oziroma koliko je tega še bilo. LB in naslednica NLB je bila itak vseskozi v rokah levih uprav in direktorjev. Preko nje in njenih satelitev se je dogajala večina bankrotiranih privatizacij.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  isti isti isti isti isti isti isti……….

 • žnj

  uzakonjena mafijaška posla, bruham!

 • xtc

  eDINA POZITIVNA STVAR IZ ZADEVE JE TA VEČJI B MEDNARODNI ŠKANDAL;večja je možnost ;da seNLB končno razproda in da se bo pričelaKučanova mafija boriti jasno proti tujim organom pregona in takrat bo resnica jasno vidna:

 • Janez

  Gotovo !
  Je vsem NAM – bistro in realno razmišljajočim ljudem – POPOLNOMA JASNO
  Nam
  ki imamo možnost videti in smo tudi ” žrtev” teh- izjemno – negativnih početij !
  naših ex KP, ZK ,LDS SD, SMC, DESUS, ZL ITD. javnih “akterjev” in “nejavnih ex KP, ZK” GNEZD”,

  – DA
  JE V R.SLO PREMALO

  – ZAKONSKE OSNOVE ZA
  – PREPOVEDANOST
  OBSTOJA JAVNO
  – NEPOOBLAŠČENIH V OSNOVI POLITIČNO- KORISTOLOVSKIH ZDRUŽB,
  – ZLASTI TISTIH NEREGISTRIRANIH, NEFORMALNIH IN NEJAVNIH
  — A Z VELIKIMI NAMENI IN Z VELIKIM JAVNOSTI PRIKRITIMI
  – DEJAVNSKIM VPLIVI IN NA JAVNO ŽIVLJENJE, GOSPODARSTVO – IN
  – Z VELIKIMI – JAVNOSTI VEČINOMA – PRIKRITIMI
  – K O R I S T M I, KI SI JAVNO – N E O D O B R E N E !

  Ampak ?!
  Kako je vse TO ZA NAS VSE SLOVENCE – GLOBOKO NEGATIVNO DOGAJANJE SPLOH MOŽNO !

  Ta
  ZLASTI NEFORMALNA OMREŽJA IN T.I. VEČINOMA EX KP, ZK “GNEZDA”
  – BI BILA BREZ REALNE MOŽNOSTI
  DEJAJANSKO – REALIZIRATI SVOJ JAVNO NEKOREKTNI VPLIV IN NEKOREKTNE KORISTI ZASE !

  Če
  BI NE IMELI SOGOVORNIKOV IN “POMAGAČEV”
  znotraj legalno izvoljenih ali imenovanih ljudi v
  – parlamenstarnih stranlkah,
  – v institucijah prava, v državni in javni upravi, v aparatu občin itdd
  – ter v večjih še državnih podjetjih in zavodih kot so Telekom, NLB ITD.
  NAVEDENO
  JE EVIDENTNO, VSEM NAM BISTRO RAZMISLJAJOČIM SLOVENCEM – JASNO DEJSTVO !

  TA
  OPORA IN “POMAGAŠTVO”
  V LEGALNIH, JAVNO IZVOLJENIH, JAVNO IMENOVANIH LJUDEH !

  TEM NEJAVNIM OMREŽJEM, ” – JE NEKAJ – DEJANSKO. OBSTOJEČEGA ! A nekorektnega !

  Tudi
  NEKOREKTEN IN JAVNOSTI PRIKRIT. ” S T I K” , NAČIN SESTAJANJA, KOMUNICIRANJA !
  Med
  obema zgoraj opisanima stranema – MORA OBSTAJATI !

  Večkrat
  sem na tem portalu že OPOZORIL !

  NA NENAVADNA POTA
  EX – SD
  – MINISTRA
  ZA F I N A N C E DR. F. K. – POD OKNA STOLPNIE CENTRALE – N L B! V Lj. L.r. Janez KOMENDA

  P.s.
  G. EX SD MINISTRU ZA FINANCE DR. F. K. SE OPRAVIČUJEM,
  ČE NJEGOVO GLEDANJE V OKNA CENTRALE NLB
  DNE 1.6.2017 OB 16H – NI BILO JAVNO POMEMBNO. O tem glejte moje zapise v drugih zavihkih.

 • dob

  Niso vsi taki, da bi samo prali denar, eni ga še zlikajo.

  • slosin

   …pa eni ga še preštet ne znajo, tolk so ga nakradli…

 • Franjo Trojner

  V vsakem totalitarnem sistemu ali samo navidezni demokraciji ima oblast pravno državo na vajetih! In pri nas ima prejšna totalitarna kumunistična in čez noč nova baje samo leva oblast pravno državo na vajetih skupaj že dlako čez 70 let, torej se ni za čuditi, če nikogar od zato odgovornih v državi niti vladajočo levo oblast ni zmotilo nelegalno pranje 1 milijarde $ v naši državni banki NLB. In kot vse izgleda ne tedanjih akterjev pranja denarja, ne državnih represivnih organov, ne državnih regulatorjev ne Banko Slovenija, ne levih strank in njihovih liderjev to nelegalno pranje 1 milijarde $ ne moti in tudi režimski mediji o tem nelegalnem pranju denarja v naši državni banki NLB poročajo reda radi in to zelo skopo, medlo in nič zavzeto! Prav hecno je brati nek Štajerski medij, ki je gradnji lakirnice tovarne Magne sredi njiv na rodovitni zemlji namenil vso svojo pozornost, na drugi strani pa se nič kaj ne razpiše o pranju milijarde $ v naši državni banki NLB.

 • Janez

  Moj zapis spodaj
  seveda pomeni,
  da si stari monopolni ex KP, ZK – KAR ŠE VEDNO LASTIJO SLOVENIJO
  IN USODO NAS SLOVENCEV – KOT DA SMO DEL NJIH OSEBNO-ZASEBNEHGA GOSPODINJSTVA !
  ali kar njih “zasebna last” –
  PRIMER VELIKEGA PRANJA DENARJA V NLB – JE IDEALNA PRILOŽNOST !
  da
  I L U Z I J O – EX KP, ZKJEV, LDSJE, PS.., SD, SMC IN ZL ter njih “gnezd” – KONČNO RAZBLINIMO !
  Da
  Ex KP, ZKJE IN IZ NJIH IZVIRAJOČE SD, SMC, DESUS, ZL – POSTAVIMO – NA TRDA REALNA TLA !
  Oni
  Ex KP, ZK- JI IN NJIH NASLEDNIKI !
  imajo ravno toliko pravice urejati skupne javne zadeve – kot vsak drug prebivalec Slovenije !
  Sploh
  je že skrano zadnji čas,
  da se ex KP, ZK LJUDEM IN NJIH SLEDILCEM ODLOČNO IN Z DOKAZE – DOKAŽE !
  Kako
  1.
  GOSPODARSKO SLABO SO VODILI NAŠO SKUPNO – SLOVENIJO,
  2.
  KOLIKO
  KULTURNE, PRAVNO KULTURNE IN SPLOŠNE NARODNO KULTURNE ŠKODE SO NAM POVZROČILI !
  3.
  ZNIŽANJE POLITIČNO-PRAVNE KULTURE DO – DNA !
  Do dna KP NESODNEGA ALI SODNEGA POLIT MORILSTVA POSAMEZNIKOV IN CELIH MNOŽIC !
  Pa!
  Je tudi že desetletja
  – ravno zaradi odporov ex KP, ZK – JEV
  – ŽE DESETLETJA OD RAZREŠITVE NAMERNO ODDALJEVAN PROBLEM
  S O D N E ODGOVORNOSTI, SANKCIONIRANOSTI
  – ZA POLITIČNO KRŠENJE ČLOVEKOVIH PRAVIC, CELO “PRAVICE DO ŽIVLJENJA”
  Dajmo
  izgleda privzgojeni oholosti !
  ex KP, ZK – JEV
  IN NJIH NASLEDNIKOV – ODLOČNO IN ARGUMENTIRANO – NAREDITI KONEC ! L.r. Janez KOMENDA

  P.S.
  GLEDE POVOJNIH NESODNIH KP POLIT MORIŠČ !?
  Je dr. ŠTROVS v kontaktni oddaji na Novi24tv našel posrečen izraz ” KP MARKSISTIČNA MORIŠČA”

 • odzunaj

  Šef ene veje Balkanske narko mafije, ki je najmočnejša mafija na svetu, je dejal : Nima Slovenija mafije, mafija ima Slovenijo !

 • Janez

  Ja!
  S spodnjim komentatorjem – se abslutno strinjam !
  Najmanj
  kar jaz in vsi meni znani Slovenci pričakujemo – je !
  Da
  že nad 20 let svojevoljno vsiljujoči se nam žal izvoljeni preds. Pahor – DOKONČNO ODIDE !
  Vsaj z vodilnih položajev !
  IN ?
  NIKAKOR NE KANDIDIRA VEČ ZA MESTO – PREDSEDNIKA R. SLOVENIJE !
  Ali?
  Je treba argumentirati – zakaj – imam-o tako stališče ?
  Najbrž ne.
  Tudi v primeru tega grozljivega vele- pranja denarja v NLB !
  Je
  Preds. B. Pahor le odrinil odgovornost s sebe – na druge . Na MNZ itd. Z OZADJA.
  Takih
  Ljudi kot je žal preds. B. Pahor v slo politiki – zagotivo ? NE POTREBUJEMO ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  PO NAŠEM VEDENJU
  SE ŽAL PREDS. B. PAHOR NIKOLI NI ZNAL ODLOČNO SOOČITI IN SE JAVNO UPRETI – OČITNO? PRIKRITO IZSILJEVALSKIM, NEKOREKTNIM PRITISKOM EX KP, ZK LJUDI !
  Kar ima vrsto negativnih posledic za R. SLO IN NAS SLOVENCE.
  Morda: ustavna okrepitev predsedniške funkacije. A vsekakor – brez B. Pahorja na njej.
  ŽAL PREDS. B. PAHOR JE BIL IZJEMNO SLAB PREMIER, KI NAS JE ZELO ZADOLŽIL.
  KOT
  PREDS. R. SLO – PA JE V VLOGI MINIMALNO AKTIVNEGA PROTOKOL “ADMINISTRATORJA” Se zdi.

 • modrost

  Tako je treba. Učite se od njih ! To je najbolj visoko – univerzitetno izobražena vlada.
  Sej se jim pozna, kenede ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!