[EKSKLUZIVNO] Razkrivamo: Leva politična elita je leta 2009 vedela za pranje denarja v NLB!

Foto: STA

Razkrito pranje denarja v NLB je škandal mednarodnih razsežnosti, za katero je odgovorno tudi vodstvo države v času od 2009, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor, predsednik države Danilo Türk in ko so nekdanji udbovci na čelu z Isajlovićem in Zemljaričem pridobili še dodaten vpliv.

Spomnimo se, da je Pahorjev minister za finance Franci Križanič za svetovalca pripeljal Draga Isajlovića, nekdanjega agenta SDV, ki ga je po zgroženosti v javnosti nadomestil Tomislav Malnarič, prav tako nekdanji uslužbenec SDV, ki je bil zadolžen za t. i. črne finance. Samo za naivne je zgodba, da so najbolj odgovorni za to pralnico v NLB takratno vodstvo, to je Draško Veselinovič, Matej Narat in Miran Vičič oziroma Božo Jašovič z ekipo, ki je NLB prevzel septembra 2009. Za pranje denarja so seveda vedeli in ga omogočili, dovoljenje in naročilo je prišlo od drugod.

NLB – pralnica denarja neverjetnih razsežnosti
Tuje banke, kot je švicarska UBS, so iranskemu državljanu Iraju Farrokhzadehu in njegovim sodelavcem leta 2008 zaradi sumljivih transakcij zaprli transakcijski račun in takoj za tem so Iranci račune odprli pri NLB. Farrokhzadeh, kot lastnik podjetja Farrokh ltd s sedežem na Britanskih deviških otokih, in podjetjem Farrokhzadeh partnership Co, je v NLB odprl račun 12. decembra 2008, to je v prvih dneh, ko je vlado prevzel Borut Pahor. Farrokzadeha na NLB seveda niso preverjali, že po priimku bi morali vedeti, da je po poreklu iz Irana, čeprav je imel poleg iranskega tudi britanski potni list.

Kmalu po odprtju transakcijskega računa je prek NLB stekel izjemno živahen denarni promet, ki se je ob koncu obdobja velikega pranja denarja v NLB bližal milijardi dolarjev, mesečno pa se je prek NLB opralo tudi do 80 milijonov evrov. Nakazila na NLB so prišla pretežno iz Export Development Bank of Iran, ki je bila po Uredbi Sveta EU 668/2010 na seznamu pravnih oseb, za katere so veljali omejevalni ukrepi. Farrokzadeh je kmalu za tem ustanovil še dve podjetji, to je Al Samaa ltd in GLS Service, ki sta prav tako poslovali prek NLB. Na račun Farrokzadehovih podjetij so v NLB prihajali velikanski zneski, ki pa so se nato razpršili na tisoče – bilo jih je več kot 9.000 – manjših nakazil po vsem svetu, tako na račune v davčnih oazah kot tudi v domala vseh evropskih državah. Tuje banke so takoj opazile, da pri teh poslih nekaj ni v redu, NLB je dobila več kot 400 intervencij od tujih bank, saj so te banke zavračale plačila. Ker je postalo preveč vroče, je Iranec s svojimi tovariši konec leta 2010 zaprl račune in si poiskali drugo NLB, kjer je prav tako možno pranje denarja v takšnih razsežnostih, kot v naši državni banki. To so našli v Moskvi, v eni od ruskih bank.

Pri tem je zanimivo, da je Banka Slovenije vedela za to nenavadno dogajanje v NLB, toda sklep o prepovedi poslovanja s temi Iranci je izdala šele 14. 12. 2010, uprava NLB pa ga je izpolnila 23. 12. 2010. Oboje se je zgodilo že krepko po tem, ko je Iranec že posloval prek ruskih bank. Škandalozno poslovanje v primeru pranja denarja se kaže še na mnogih drugih točkah. V banki, ki smo jo sanirali z našim denarjem, je Iranec opravil poslovanje brez provizije, torej zastonj oziroma zelo poceni. Kdo in zakaj mu je omogočil takšno darilo? NLB je Irancu odprla še Proklik, da je lahko prek interneta sam in udobno urejal finance. Nekdo v slovenski bančni in politični strukturi je s tem poslom bajno bogatel in najbrž tudi obogatel. Iranec Farrokhzadeh je bil v Ljubljani opažen novembra 2010 in prav zanimivo bi bilo vedeti, s kom se je takrat srečal.

O pranju denarja v NLB so vedeli: Türk, Pahor, Žbogar, Križanič, Kresalova, Goršek …
Če se še malo zaustavimo pri datumih: Farrokhzadeh je račun pri NLB odprl 12. 12. 2008, Urad za preprečevanje denarja pod vodstvom Andreja Plausteinerja je Sovo o sumljivih transakcijah na iranskih računih pri NLB uradno obvestili šele 12. 8. 2010, pa še to le z delnimi informacijami. Šele 24. 11. 2010 je Sova o sumu kršenja embarga, financiranja terorizma, prolifereciji (to je nedovoljeni trgovini z orožjem) in pranju denarja velikih količin s strani iranskega državljana in finančnih ustanov prek NLB obvestila takratni slovenski državni vrh, to je predsednika države dr. Danila Türka, predsednika Boruta Pahorja, zunanjega ministra Samuela Žbogarja, finančnega ministra Francija Križaniča, notranjo ministrico Katarino Kresal, direktorja policije Janka Gorška ter svetovalca pri predsedniku RS Darka Lubija. Poudarjam –  uradno obvestili, kajti obstaja velika verjetnost, da je kdo od omenjenih za to pranje denarja vedel že veliko prej in je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da se ne naredi nič oziroma se te rabote prekrijejo.

Prek iranskih računov v NLB tudi nakazila za Acroni in MLM, d. d.
Sova je za to pralnico denarja vedela zelo zgodaj, francoska tajna služba je namreč po naših informacijah, ki izvirajo iz preverjenega vira, iskala podatke o teh iranskih podjetnikih že kmalu po tem, ko so odprli račun pri NLB in začeli poslovati prek naše banke. Francozi so namreč odkrili, da prek teh računov plačujejo agente iz Irana, ki so vohunili v Aerospace in Agenciji za jedrsko varnost. Sova pa v letnem poročilu za 2010 le obrobno omenja primer kot nek sumljiv posel pri proliferaciji z državami, ki so pod mednarodnim embargom. Prek iranskih računov pri NLB so šla plačila tudi dvema podjetjema v Sloveniji, to je Acroniju in MLM, d. d.

Nagrada za pranje denarja končala na računih omrežja, ki je ugrabilo državo
Do danes pri slovenskih akterjih pranja denarja ni bilo nobene hišne preiskave, kljub utemeljenemu sumu storitve najhujših kaznivih dejanj, velikega obsega, z velikanskimi mednarodnimi posledicami, noben pristojen organ v Sloveniji do današnjega dne ni izdal nobene kazenske ovadbe. Že ti podatki, ki smo jih nanizali, kažejo na to, da se je celotna veriga vpletenih, od operativcev in dveh uprav NLB do Urada za preprečevanje denarja pa do ministrstva za finance, policije in Sove, trudila, da to dejanje omogoči, prikrije in na koncu opravičuje, namesto da bi to preprečila ali preganjala. Škandalozen odgovor direktorja uprave kriminalistične službe Branka Japlja, ki v svojem pisanju Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ne pove nič oziroma niza le splošne policijske floskule z navajanjem zakonov, kaže na to, da policija očitno dela na prikrivanju tega kriminala tudi danes.

Bili bi zelo naivni, če bi mislili, da ob tako visoki vsoti opranega denarja ni nekaj malega kapnilo v žep tudi tistim ljudem v banki, ki so ta posel omogočili. Večina denarja, kot nagrada za to pranje denarja, pa je seveda končala na računih omrežja, ki je ugrabilo slovensko državo. Na računu NLB, ki smo jo dvakrat sanirali slovenski davkoplačevalci, ni ostalo prav nič, čeprav so drugod Iranci za takšne rabote plačevali tudi do 30 odstotkov od velikih transakcij. Še več. Kot smo že omenili, uprava NLB je Irance pri pranju denarja oprostila celo plačila za transakcije pri prilivih. Kar je po svoje tudi razumljivo in enostavno pojasniti, saj so ta plačila šla na druge račune, ne na NLB. Zato so med več kot 9.000 računi, na katere se je iz NLB razpršil črni iranski denar, očitno tudi računi tistih, ki v Sloveniji obvladujejo banke, policijo, Sovo, Urad za preprečevanje pranja denarja in druge institucije, ki bi morale ukrepati, pa vse do danes niso.

Če je do te bančne eksplozije še kdo v Sloveniji verjel, da imamo Slovenci v lasti svojo državo, se je od te iluzije zdaj zagotovo poslovil. Državo so nam ukradli. Dobra novica ob tej tragični ugotovitvi pa je, da si jo lahko z dosledno raziskavo te milijardne pralnice iranskega denarja pridobimo nazaj. Čas bi že bil.

Miro Petek     

 • Slovenec

  Tole sta spiska VSEH največjih lopovov, ne samo tistih, ki jih Nova 24TV tako rada pristransko “EKSLUZIVNO” razkriva (pa še to s 3-letnim zaostankom ostali medijev):

  http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/nlb_slaba_banka.pdf
  http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/nkbm_pogodbe_0.pdf

  • Lustrator

   To sta spiska kreditojemalcev, ki ne pomenita nič, če “pozabiš” navesti kdo jim je kredite odobril in v kakšnem razmerju sta kreditodajalec in kreditojemalec (iz katerega partijskega gnezda sta).

   • Slovenec

    Kdo je odobril kredite ZVON-u 1 in ZVON-u 2? In v kakšnem razmerju sta?

    • Lustrator

     NLB, NKBM in Banka Celje. Oni nosijo vso svojo odgovornost za nekriti kredit pred svojimi ostalimi komitenti (nami – davkoplačevalci). Do banke pa nosita odgovornost investicijski družbi Zvon 1 in 2 (ne, to NI Cerkev). Ker pri njiju še ni dokazanih nikakršnih goljufij z nezakonitim okoriščanjem, zadeva ni sporna. Tako pač deluje delniški trg – enkrat ti prinese dobiček, drugič izgubo – narobe je le, če so za izgubo krive goljufije. A tu tega NI bilo.

     • Slovenec

      Kaj se pa pol bunite za pokradene milijarde, ovce? Takšen sta pač delniški trg in kapitalizem …

     • Lustrator

      kapitalizem in delniški trg delujeta samo v demokratičnih državah, kjer je vzpostavljena PRAVNA DRŽAVA. Kjer je ni, tam se dogajajo pokradene milijarde in nihče ne odgovarja. Tudi kjer je, se dogajajo pokradene milijarde, a za njih nekdo odgovarja, nikakor pa bremena ne nosijo davkoplačevalci, ker je državno lastništvo tržno neuspešnih bank in podjetij prej izjema kot pravilo.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Slovenija je ena izmed držaf, kjer laž, politično manipulacijo, potvarjanje dokumentof, dogodkof in stvarnosti, ustvarjanje lažnih novic in kar lažnih medijef dobro poznamo, imamo stranko, katere delovanje je utemeljeno na tovrstni politiki!?!?… A že veste o kateri stranki govorim?

  • Slovenec

   O SDS.

   • Fogglof Tunnek

    Ja…na žalost :(

  • garfi

   levi terorist Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
   Sami smrdljivi kleriki na kupu…Kak bi blo lepo če bi bil.. BUUUUUUUUUUMMMMMMMM !!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, vedno znova uspevajo tudi pri nas fsakovrstni populistični medijski udarci, vedno znova se srečujemo z lažjo z fake news mediji, ki se ji mora resnica umikati… vedno znova fsaj začasno tote laži celo zmagujejo. Kako to?… Ker oni… torej lažnifci… vedno gradijo na vzbujanju naših najnižjih in najtežje obvladljivih čustef… Kot vidite, to “obrt” zelo dobro obvlada Janez Janša in njegova Nova24tv!!!

  • garfi

   levi fašist Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
   Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
   BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo te !!!

   • Slovenec

    Po komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji.

    • garfi

     OPOZORILO
     VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
     smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
     VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
     poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
     NE NASEDAJTE VEČ !!!

   • Fogglof Tunnek

    Točno tako, ne bo vam uspelu… že dobivate kontra podpise…he he …

 • garfi

  REFERENDUM PROTI NOVI GROZLJIVI KRAJI
  Potrebujemo vašo pomoč. Do 31.05 je bilo zbranih skoraj 12.000 podpisov.
  Spoštovani!
  Z 19.05. smo pričeli z zbiranjem 40.000 podpisov za referendumsko zahtevo proti Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge 2tir, sprejet v DZ.
  Do danes smo zbrali skoraj 12.000 podpisov. S tem tempom nam ne bo uspelo zbrati potrebne številke. Če se strinjate, da je treba ustaviti ponovno krajo slovenskega davkoplačevalca, vas prosimo da odidete na najbližjo upravno enoto ne glede na to, kje se nahajate.
  Izpolnjen obrazec si natisnite, izpolnite in odnesite na UE, ki vam ga bo potrdila. S seboj imejte osebni dokument. Po potrditvi obrazca z žigom in podpisom uradnika ga pošljite na naslov:
  Vili Kovačič, Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana
  ali na REFERENDUM DRUGI TIR, P.P. 122, 1000 Ljubljana
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  http://www.publishwall.si/referendumdrugitir
  upravne enote informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/

  • Fogglof Tunnek

   Ne bo vam uspelu… že dobivate kontra podpise…he he …

  • soc

   Hvala za tole spodbudo! Človek se kar poleni in misli, da bosta metanje Cmerarjeve vlade in kontra murgelskim vladarjem šla kar brez tiste slabe pol urice, ki jo je treba žrtvovati za pot na upravno enoto. Streznitev s številkami je nujna!

   V ponedeljek torej peljem ženo in sina “na občino”. Trije glasovi.

  • soc

   Svoje opravil, trije listki deponirani. Ali imaš kake ažurne podatke, pred UE Šiška sem v petih minutah naštel še osem drugi podpisnikov?

   • garfi

    super, pri nas enako
    opravljamo svoje dolžnosti

 • Lustrator

  Še enkrat znova: bravo Petek. TO je raziskovalno novinarstvo! Upam le, da ne bodo odgovarjali le neposredno vpleteni pri banki, pač pa tudi tisti, ki so te ljudi nastavili na funkcije, tisti, ki so pobrali provizije in seveda tisti organi, ki bi to morali opaziti, preprečiti in sankcionirati!

  • Slovenec

   ” … tisti organi, ki bi to morali opaziti, preprečiti in sankcionirati!” Točno tako! Zaprimo Janšo ker je dovolil v letih 2004 – 2008, da so se na lepe oči talali slabi krediti!

   • Lustrator

    KDO je delil te kredite, KDO je te ljudi postavil na ta mesta, KDO so bili ti kreditojemalci in KDO že 3 desetletja preprečuje prodajo državnih bank in podjetij?

    ne boš verjel, a niti eden izmed naštetih ni Janšev kader, vsi po vrsti so iz rdečega gnezda. Presenečen? Potem si presenečen tudi, ker je danes sonce vzšlo.

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Dej gobec zapri, peder rdecuharski! Zabit si k kurac!

    • janez cepec

     kva s’ se pa ti razpizdo, a ti je doza spustila. pej hitr h srtičku u beli hali, pa reč, de tablete ne pomagajo, nej te s kolom po glau, mrbit bo zalegl, če se nau kou zlomu

    • Donald J. Trump

     HAhahahahahaha, kako obožujem to stran :D
     In potem so levaki tisti nestrpni, medtem ko desničarski imbecili prikrito sanjarijo o kurcih in pedrih :D

 • Fogglof Tunnek

  Soros ne more uničit Janšeta… Janša je s svojimi pogostimi izpadi znotraj in zunaj parlamenta kroji fsebino svojega dela in zdraharstva… svoj piskrček pa prispevajo tudi njegovi goreči verniki, ki okoli njega ustvarjajo pravi mit. Zanje je Janša ideal, brezmadežni slovenski heroj, ki bi z zamahom roke oklofutal Petra Klepca in Martina Krpana. Zanje je Janša požrtvovalni bojevnik, ki skuša obvarovati klene Slovence pred zlobnimi silami komunistof, udbomafije, trenerkarjef, opankarjef in levih fašistof !!!

 • garfi

  levi zloćinec Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Jih čistimo…še bo prostora…

  levi nacist Fogglof Tunnek • 19 minut nazaj
  USTAŠI IN DOMOBRANCI RAUS !!!

  levi teorist Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
  Sami smrdljivi kleriki na kupu…Kak bi blo lepo če bi bil.. BUUUUUUUUUUMMMMMMMM !!!
  levi terorist Fogglof Tunnek • 35 minut nazaj
  Letite…vojna bo…zapečeni vam dihajo za ovratnik !!!… ratata ratata…

  levi fašist Fogglof Tunnek • 3 minute nazaj
  Vi kar podpisujte, nič vam ne bo štimalo…fse vam bomo zjebali…
  BILO KUDA, UDBA SVUDA !!!… garfi, opazujemo te !!!

 • Slovenec

  Preberite še: “Lindsey Vonn znova poskrbela, da je oboževalcem še kako vroče” ….. boste imeli več, kot pa od tega prispevka.

  • totex39

   No sedaj pa vidiš kakšne lopove nenehno podpiraš, ker ti je očitno zmanjkalo besed in si začel klaftrati o Vonnovi, ti si pa res en pravi butl.

   • Slovenec

    Po komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji.

    • totex39

     Volitve ti bodo pokazale kdo je najbolj debilni, malo še počakaj.

     • Slovenec

      So že večkrat pokazale …. LOL

     • totex39

      Ni dosti, da ste kradljivci še ponarejate volitve.

 • garfi

  profesionalni lažnivec Fogglof Tunnek • 24 minut nazaj
  Novatv je bila ustanovljena praf z namenom, da propagira in poveličuje kolaboracijo, kakor je lepo povedano za domače izdajalce in zato, da bi s pomočjo medija ponarejali in prirejali zgodovino in zgodovinska dejstva prilagajali lastnim željam in potrebam in s temi lažmi zavajali slovenski narod !
  Smrad desničarski !!!
  in resnica
  Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • garfi

  OPOZORILO
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEČ !!!
  primereki manipulatorjev kot je “janez cepec, krtača, tunek, slovenec…” imajo še veliko pomagačev in imen
  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

  • Fogglof Tunnek

   To pa ni lepo ka fse govorijo o Janši !!!

  • Lustrator

   Kar naj blejajo. Ko se bomo Slovenci dokončno osamosvojili spon komunizma in njegovih nosilcev, bodo v lustracijskih postopkih molčali kot riti, da se še dodatno ne obremenijo. Upam, da ta čas (pa čeprav desetletja pozneje kot vse ostale ex-komunistične države) dočakam – prav vsak podpornik totalitarizma za zapahi bo vreden odpiranja šampanjca.

   • garfi

    sem proti dobroti do teh banditov

    • janez cepec

     jebat jih je treba

    • Lustrator

     Ne glede na to kaj bi si ti zločinci in njihovi tihi podporniki
     zaslužili po “naravnem pravu”, sem za to, da se jim sodi po vseh
     civiliziranih pravnih standardih, a strogo in do zadnje
     zapisane/izrečene črke natančno. Upam le, da bo lustracija dovolj
     obsežna in torej ne bo procesirala zgolj posledic, pač pa tudi VZROKE –
     torej vse, ki so v svojem življenju tako ali drugače
     podpirali/sodelovali pri slavljenju rdečega zločina. Je pa res, da
     toliko zaporov nimamo v celotni Evropi, zato pa imamo visoke finančne
     kazni (fogloff bi si na primer zaslužil takšno, da je niti njegova tretja generacija naslednikov ne bi mogla odplačati).

     • radames

      Mimogrede sem med vožnjo na nacionalnem radiu slišal, da so nekomu, ki je zahteval za svojega sorodnika revizijo Kočevskega procesa zahtevo zavrnili, češ, da je Kočevski proces potekal po vseh pravil takratnega vojaškega prava, ker je bila pač vojna.

      Še vedno opravičujejo revolucionarno pravo! Banditi!

     • janez cepec

      ja prou, ane, pa ne bomo zdej usakga domobrančka za nedoužnga spoznal

     • Lustrator

      Izprijeno do konca. Kakšno pravo? Kakšna vojska? Komunisti so pobili tako zakonite pripadnike kraljeve vojske, kakor tudi njegove zakonite uradnike, sodnike in demokratično izvoljene predstavnike ljudstva. Prav tako so ukinili do tedaj veljavno ustavo in jo nadomestili z “revolucionarnim pravom”, kar je abominacija/parodija/groteska vseh civiliziranih pravnih norm sveta. In ne pozabimo – kdor takratna dejanja opravičuje, se z njimi strinja in kdor se z njimi strinja, je posredno SOKRIV!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Janez Janša je kot junak iz mehiških telenovel… izklesan, pogumen, ljubeč in pošten, ki zvesto ščiti svojo Urško pred zahrbtnimi napadalci. Prafzapraf je njegova edina napaka to, da je preveč dober. Da je naiven. Da je usmiljen do tistih, ki mu nagajajo. Janša se nahaja v svetu, kjer so ločnice med dobrim in slabim… zlobneži živijo zgolj zato, da nagajajo našemu junaku Janezu, on pa živi za fse nas, kot Jezus Kristus… No, za tiste, ki si Janšo zaslužijo.

  • garfi

   OPOZORILO
   VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
   smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
   VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
   poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
   NE NASEDAJTE VEČ !!!

   • Fogglof Tunnek

    To pa ni lepo, da se tako govori o Janši…

 • garfi

  OPOZORILO
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEČ !!!

 • KIKI

  Beda, laži, kriminal, mafijska zalega, vse to sega do vsakega drugorazrednega
  državljana in ga potiska v težko ozadje, od koder zanje ni izhoda!
  Prejšnji režim je iz nas vseh naredil potrpežljive hlapce, ki na ukaz še danes
  polnimo njihove nenasitne riti, njihove bančne račune, vzdržujemo njihove
  kurbe in nesposobne pamže! Zatiranje ljudstva jim gre odlično od rok,
  od tistih, krvavih in usranih, ki vsak dan segajo po našem kruhu in dostojanstvu!
  Zelo me veseli, da nimam orožja, ker je moja žalost povezana z velikim
  sovraštvom in bi, da rešim vsaj del zgaranih Slovencev peklenskih muk
  na način, ki bi zalegel: s streli v njihove svinjske buče! Tarča bi lahko bila tudi
  srce, vendar ta rdeča banda teh žal nima in jih nikoli ni imela!

  • Fogglof Tunnek

   KIKI bonboni si primejo za zobe…mater so nadležni…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Janša bo na glavo postavil heliocentrični sistem in brez sramu razkril, da se Zemlja ne vrti okoli sonca, ampak okoli njega!!!… Kopernik in Galilejo sta za Janeza amaterja !!!

  • garfi

   OPOZORILO
   VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
   smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
   VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
   poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
   NE NASEDAJTE VEČ !!!

  • komar marko

   od kar ima kliniko v AVSTRALIJI za zdravljenje rdečkotov, je res CENTER! Edino on je upanje za rdečkote.

 • Norm Kinley

  Kdaj gremo na ulice, klat rdečo sodrgo? Koliko časa bomo še Slovenci gledali to lopovsko, antinarodno morilsko dthal? Kako da se ne najde eden, ki bi začel čistit Slovenijo levičarskega virusa, ki uničuje SLOVENCE? KDAJ SE BO to začelo procesirat, pobijat, ma karkoli?

  • janez cepec

   taparu si pasuš zrihtejte, k boste spet gor u Jodl land letel ke snete skire, glede na to, de vas bojo pa Jodlarji spet vrnil, bi blo dobr, če si kešno jamo rezervirate, čist tko, za usak slučaj, sam ne Postojnske.

   • Norm Kinley

    A si ti tudi zato, da delamo za čefurje, da nas leglo polciviliziranih nepismenih opičjih rdečih zločinskih čefurjev parazitira? Da nas antislovenska rdeča struja uničuje kot narod, nas krade, šikanira in nam laže? GREMO JIH POBIT PIZDE ANTISLOVENSKE. UBIT KOMUNISTA, VSE KOMUNISTE, POBESIT RAZNE ANTISLOVENCE ITD ITD.

  • radames

   “…klat rdečo sodrgo”
   Lej, nehi!!!!
   S takimi izrazi pokažeš, da si natančno tak kot tardeči.

   • janez cepec

    eee wrong, ni tak ke rdeči, tak je k njegovi predniki, belčki, k so haral po Urhu, pa še kje

  • althar

   Nova, odstranite, prosim, udbovskega provokatorja s portala.

 • Norm Kinley

  Jaz srm še mlad, in se lahko še borim proti izdajalskim levičarjem, čefurjem, komunistom, novodobnim udbašem. Kdaj začnemo?

 • Norm Kinley

  Ubit rdečo nesnago! KAR JE DOVOLJ, JE DOVOLJ!

  • janez cepec

   s ketrga nornhausa s’ jo pa ti spizdo? tkole prfuknen pa res ne moreš bluzit ke okol. mrš nazaj

  • Fogglof Tunnek

   Eni že kopljemo nove jame…za take kot si ti…

   • janez cepec

    ni treba, sej je narava poskrbela

 • komar marko

  Vprašanje. Ali naši rdečkoti sploh imajo DNO. Ko že mislim, da so ga dosegli, gredo vedno nižje. Ni čudno, saj iammo knjižico zamrznjeno. In absolutna nula je pri minus 273 st. C.

  • radames

   Dno so dosegli z množičnimi poboji.
   Danes so le par milimetrov nad dnom.

 • Norm Kinley

  Uboj ubij komunista izdajalskega lopovskega lažnivega! Ubij ubij

  • radames

   Ne tako!!!!!
   Kraljevina Jugoslavija je imela večino glavnih jugo komunistov zaprtih. V zelo demokratičnih zaporih, kjer so lahko študirali in prevajali Marxa.
   Narobe je to, da jih takratne jugo oblasti niso pobesile!

 • Demonkrat

  Tam pa one ki solato prodajajo zalezujejo in kažejo po TV. Za skozlat

 • Fogglof Tunnek

  Literarno delo Sokol in Golobica:

  V njem je bil na strani 56 razkrit tale pogovor med Ruplom in Pahorjem: “Saj ne boste pozabili na moje zasluge, ko pride čas povračila?” To seveda zanima Rupla, Pahor pa mu odgovori: “Resnično, resnično povem ti – še danes boš z menoj v vladi.” Ko Rupel ženi Marjetici potoži, da je izdal Janšo, ga ta potolaži: “Tiho, mevža! To je bilo treba narediti! Misliti moraš nase in na svojo kariero! Janša je politično mrtev. Pahor je nova zvezda. Drži se ga.”

  • komar marko

   vedno me razočaraš. Sem mislil, da imaš več pameti. tako pa si nekje pri dnu!

   • disqus12

    Hallo, pa tip je doktor znanosti na strojni v ljubljani, katedra za preoblikovalne tehnologije. Jaz se res sprasujem, kako je mogoce, da lahko vsak idiot dobi doktorat … tale bedak nima v glavi toliko soli, kot si jo dam sam v juho, preden jo pojem

    • Fogglof Tunnek

     doktor znanosti?…ka pa če sn učitelj na osnovni šoli?…

     • test

      Objavmo se enkrat tvoj profil? Pol pa da vido, kako dolgo se bos sral na racun navkoplacevalcev … gnoj in luzer

 • komar marko

  ni zastonj bila potrebna afera PETRIJA. Zaslužni so posTALi FORENZIKI v banki. Ali so še slučaji? Fali pa okoli 70 milijard denarja. Delavci pa delajo za 580 EUR. Medicinska sestra pa za 980 EUR na mesec!

 • Demonkrat

  Malemu človeku navijajo občutek krivde ,oni pa kot velike prasice na veliko zerejo

 • totex39

  Sedaj se vidi , kdo deluje v NLB sam levičarski lopovski gnoj in nikjer ni Janše in njegovih ljudi ko tako radi pljuvate po njih na vse pretege. Takoj je potrebno popucati in uničiti to levičarsko greznico.

  • Slovenec

   Po komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji…

   • komar marko

    jap, ker ti reveži morajo z ROKAMI in glavo zaslužiti denar in nimajo časa na proteste. Sam poglej koga podpirajo CIGOTI, izbeglice, lenuhi in zakaj jih podpirajo?

    • Slovenec

     Za “CIGOTE” ne vem, vem pa za vas Ivanove ovce, da že leta podpirate lenuha Janeza, ki v življenju ni zaslužil niti Evra ali (prej) Tolarja oz, Dinarja z ROKAMI.

     • disqus12

      saj pravim, da si imbezil. in taksn kot si ti, delajo samo z rokami, pa se to po predprogramiranju. Tisti, ki imamo pa iq nad 100 pa namesto vas mislimo!

     • Slovenec

      Ti misliš, da misliš … LOL

     • disqus12

      pizda pa ti si dejansko zabit ko mina :D

   • disqus12

    ti spadas tudi med njih?!

    • Slovenec

     Po komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji…

     • disqus12

      saj si tudi komentator a ne? sicer pa ce berem tvoje prispevke, mi nekako pride naprej, da si ti najvecji debil oz. ce ze greva po IQ lestvici navzdol bi ti dal prej priponko imbezil … namrec tezk verjamem, da je tvoj IQ visji, kot vrelisce vode na Triglavu, a ne?

   • garfi

    OPOZORILO
    VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
    smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
    VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
    poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
    NE NASEDAJTE VEČ !!!

  • Norm Kinley

   Dobesedno. Narod vstani!

 • komar marko

  a je kaj čudno, da se rdečkoti na vse kriplje UPIRAJO prodaji banke? Le zakaj se upirajo?

 • sprehajalec

  Nič presentljivega. Za nekoga, ki pozna mentaliteto, ki stoji v ozadju. Nek ostanek preteklosti, globoko zakoreninjen. V imenu “našega” ti je dovoljeno vse, morale praktično ni. Ta ideologija našizma je švercala cigarete pa viski preko duty free šopov v Socializmu, odpirala izpostave bank v tujini za pridobitev deviz, prodajala orožje najbolj brutalnim svetovnim režimom tistega časa (spomnimo se afera Mamula in Eritreje). Pod to ideologijo si lahko pripraviš za večerjo dojenčka pa ga poješ. Vedno boš našel opravičilo, češ da gre za “našo stvar”. Ta psihoza je potem zajela celotno družbo in jo spremenila v družbo potencialnih kleptomanov in kleptomačkov, švercerjev džinsa in ploščic, pa kofeta, češ saj to vsi delajo. Konec koncev gre pa za naše.

  S to ideologijo lahko opravi le tujina. Če je prepovedano in si podpisal ter se strinjal, da je prepovedano, potem je prepovedano. Ne sedaj, “saj vsi to počnejo”, pa izgovori švercerjev tipa Martin Krpan.

  Potem bodo pa kričali, kolaboranti, pa izdajalci. Ja, česa pa?

  • janez cepec

   sej ne rečem, de nimaš prou, pa de nakladaš, vlik stvari bi ti uhka prtrdu, sam jeba je ta, ke marsikdo vid u vašmu velikem vodji (jest tud), dosmrtnem predsedniku, bodočmu maršalu nadaljevanje usega tega kar si omenu

   • sprehajalec

    101vič te vprašam, najdi mi boljšega od Ivana janeza? Takšnega, za katerega bo Zemljarič po mizi tolkel, da ga je treba ubit. Ker to je znak, da je dober.

    • janez cepec

     pa sej skoz pravem, de je jeba to, ker dokler bo Janša na sceni, bo folk volu usacga druzga kretena, sam, de zarad zgoraj omenjenih dejstev Prerok ne zmaga. zato smo pa tam, kjer smo.

 • radames

  Domoljubi!
  Dolžnost vsakega domoljubnega Slovenca je, da podpiše zahtevo za referendum o 2. tiru. Imamo enkratno priložnost, da demokratično izrečemo nestrinjanje z rdečo vlado. Povsem možno je, da bo vlada padla, če gremo potem na referendum VSI DOMOLJUBI in glasujemo PROTI 2. tiru, katerega gradnja na tak način je namenjena plenjenju slovenskega naroda.

 • totex39

  Gremo tudi v podpise, da se levičarski državni napajalni bankomat NLB takoj proda.

  • Demonkrat

   Ukine

  • Fogglof Tunnek

   Ne bo šlo…

 • Fogglof Tunnek

  [EKSKLUZIVNO]… Dobro premislite koga boste volili:

  Janezove ofce pozdravljajo poraze,
  zvesto čakajo ukaze,
  čakajo namig iz baze,
  čakajo naslednje faze.

  Ko spet njihof praf prevaga,
  ko resnico laž premaga,
  ko poraz postane zmaga,
  in zavlada spet nesnaga

  • garfi

   OPOZORILO
   VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIČARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
   smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
   VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEČ STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
   poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
   NE NASEDAJTE VEČ !!!

 • garfi

  klinika v Avstraliji, ki jo omenjajo rdećuhi bo prišla prav
  enosmerna vozovnica za rdeće bandite
  tudi za plačane lažnivce tunek krtača cepc slovenec…

  • janez cepec

   vi še čez Karavanke ne boste pršli, vas bojo Jodlarji že na vrhu uračal. edin če začnete drugo ceu tunela kopat, ko se prebijete, ste pa zmagal

 • montyamp

  Montiramo stroje za pranje denarja .
  UDBA d.o.o

 • Morala

  In zgodilo se ne bo nič, karavana gre naprej!! Vsi bi že morali biti za zapahi, pokvarjenci!

 • montyamp

  Hahaha , Isajlović svetovalec , da ne crknem od smeha .
  Banditsko svetovanje banditom , rdečuhi ali vi že vidite svojo pohabljenost ???
  SRAMOTA ČASU IN PROSTORU .
  GORJE NARODU , KO MORILCEV SINOVI NELIGITIMNO OSTAJAJO NA OBLASTI

 • Rožle

  Enkrat bo fino počilo … !!!

  • karpelec

   …že zdavnaj bi moralo.

   • Fogglof Tunnek

    Na Trstenjakovi…

    • Rožle

     Prid s čelado … pa brez bergle ….

     • Fogglof Tunnek

      Pridem s traktorjem Ursus…in 20 litrsko korpflašo šmarnice…

     • tetka iz ozadja

      ma ta bebc ne nuca celade. spije 20l smarnice, pa ga lahko tolces s 20kg hamerjem po glavi in ne bo nic cutil

     • Rožle

      Kaj pa pol …sam vžigalg pa ….PUFFFF …!!!!…naredi od hlapov ..

     • montyamp

      Haha , rad bi se slikal z Janšo pa ne veš kako bi to napisal .
      Bom poklical IJJ da bo mir .

 • milanček

  nas zavedne Slovence bodo murgle pokopale, če ne bomo naredili temu hitro konec! kućana in njegov forum21 ter jugo-balkansko mafijo moramo pregnat iz naše Slovenije!

 • domovina mili dom

  In medij Nova24 je ostal osamljen v poročanju te internacionalne afere. Za to afero vemo bralci in zavedeno zavedni levičarski komentatorji na tem portalu.

 • Donald J. Trump

  Hahahaha obožujem Novo24. Vsi članki so popolnoma enaki, isti.
  Vse levo=slabo
  Vse desno=božansko

  • domovina mili dom

   Pejd na mmc, dnevnik, večer pa boš imal ogledalo.

   • Donald J. Trump

    Bom ga imal ja, imal :)
    Nikjer v slovenskem medijskem prostoru ni take uniformnosti mnenj in enakega ponavljajočega izrazoslovja, kakor tukaj

    • tetka iz ozadja

     tudi na MMC ne?

     • Donald J. Trump

      Ah kje, MMC je izjemno raznolika v primejavi s to greznico :)

     • tetka iz ozadja

      seveda, s tabo je greznica … ko tebe ni pa diskurs, ki mu ti tako ne sledis. Saj se sele izobrazujes, kaj ne? :D Recimo Fogglof Tunnek je ze raziskovalec z doktoratom hahah

     • Donald J. Trump

      Haha, ko mene ni, se vsaj vsi strinjate med seboj in je ful fajn, to hočeš reči ne?:)
      In kdo je taglof tunek?

     • tetka iz ozadja

      taglof tunek ne vem kdo je?! Ja, ne mores verjet, tudi strinjamo se med sabo… saj ves, dialog. Zakaj, te to moti? Ti si bolj konfliktne sorte in se rad prepiras? To se vidi ja!

     • Donald J. Trump

      Ne, jaz ne vem kdo je, in te sprašujem. Malce bolj natančno preberi.
      Saj na MMC se tudi strinjamo med seboj, samo ne tako pogosto, konstantno in s tako enakim izrazoslovjem kot tukaj. Jaz rad le izrazim svoje mnenje in sem dovzeten za odzive drugih, ne da se rad prepiram. tak občutek dobivam bolj od tebe, sodeč po klicajih…

     • tetka iz ozadja

      Kaj ti vidis enovit text? Jaz ne! No, jaz pa sem ti napisal, da ne vem kdo je taglof tunek. Pa ti si dejansko neumen?!

     • Donald J. Trump

      Hahaha a ti si ga prvi omenil, in to z velikimi začetnicami in vse :)
      Zdaj šele vidim, da je to eden od komentatorjev, pa tako povej ane…
      Ta pergovorna desničarska strpnost nas bo še ugnobila :)

     • tetka iz ozadja

      pa ti se brat ne znas. sorry tega te pa jaz ne bom mogel naucit … potem pa raje pojdi na MMC. :D

     • Donald J. Trump

      Ok, nič nisi napisal, nisi ga prvi omenil, naj bo po tvoje :)
      Tukaj je bolj zabavno :)

     • tetka iz ozadja 3

      dokler tetka ne ugasne :D

     • Donald J. Trump

      U, katera tetka si pa ti?
      Trojka, tebe še ne poznam, spoznal sem samo enko ;)

  • montyamp

   HANZI RTV prisilno plačujem .
   Po prvem komentarju imam prepoved približevanja .
   Prostitucijska žurnal kurbarija z murglosrbskim zvodništvom .

   • Donald J. Trump

    Pozabil si omeniti še udbo in tita…

    • montyamp

     Dobro da imamo pljuvalnike kot si ti .
     Hvala za dopolnitev .

     • Donald J. Trump

      Dobro da odporne na sarkazem kot si ti.

    • tetka iz ozadnja

     in kaj ti pocnes tukaj? si mazohist?

     • Donald J. Trump

      Ne, izobražujem se o slovenski desnici. Sami občudovanja vredni primerki :)

     • tetka iz ozadja

      no, tist, ki ima kaj v glavi, bi rekel, da preucuje ter raziskuje ampak ti se izobrazujes :D. No ce se izobrazujes, kdo ti je napisal podlago? rdeci mogoce? PS in zakaj se izdajas za Trumpa? Imas manjvrednosti kompleks?

     • Donald J. Trump

      No, pa raziskujem, če ti je ta izraz ljubši, teti :)
      Jaz za trumpa, ti za tetko iz ozadja…oba imava alter-ego. Ustvaril sem ga za namen komentiranja svetovnih novic, toda včasih ne morem mimo domačih fenomenov.

     • tetka iz ozadja

      ne, jaz nimam alter ega, ne ocenjuj me po sebi. Sem dejansko tetka iz ozadja … torej nihce ;). ne narobe, med raziskovanjem in izobrazevanjem je ZELO velika razlika! Ce zelis raziskovati, moras najprej imeti kaj v glavi, … torej moras biti izobrazen!

     • Donald J. Trump

      Haha, torej je tudi Kučan nihče? in vsi “ozadniki”, kateri so bojda krivi za vse, kar je slabega v državi? Sklepam, da ne :)
      A raziskovalec se ne izobražuje sproti, ko raziskuje? Se bojim, da se bova izgubila v brezvezni semantiki, tako da raje načniva kakšno konkretno temo:)

     • tetka iz ozadja

      Ne, kucan je kriminalec in bi bil v normalni drzavi ze v knastu. Spet ne, raziskovalec se ne izobrazuje, ampak raziskuje. Da pa lahk raziskuje, pa rabi razlicna orodja in pristope. Za uporabo le-teh pa mora biti izbrazen. Kapis? Brihten ravno nisi, kaj ne? Pa saj to ni ravno vrlina levicarev!

      Tema je ze dana, samo ti je ne sledis. Saj sem ti ze prej napisal … moras biti raziskovalec in ne ofca, ki se usmerjeno izobrazuje!

     • Donald J. Trump

      V normalni državi bi bili vsi osamosvojitelji že v arestu, tudi Janša, kajne? Hehehe kako mora biti gladkoglavi srečen, da ima take zveste sledilce (ki, mimogrede, druigm pravijo, da so ovce-slastno).
      O sledim sledim, samo se raje ne ukvarjam z detalji, temveč s širšo sliko. In ta ni: Levi so dobri, desni slabi, ampak: tako levi kot desni so zanič

     • tetka iz ozadja

      No hudic tici v detajlu, in ce tega ne razumes, potem tudi celostnega problema ne zaznas. Saj ves, spet sva pri raziskovanju — pogled v detajl in razumevanje le tega, ter izobazevanju — okvir, ki ti ga zabijejo skupaj drugi, ti pa mislis, da gledas sirso sliko. Vse skupaj nekako v prispodobi, manj kot ves bolj mislis, da si pameten in obratno sorazmerno. Torej, ce pravim, da si ofca…bo kar drzalo, kaj ne? Ti, ce bova nadaljevala tole izobrazevanje, ti bom moral pocasi izstavit racun!

     • Donald J. Trump

      Naj uganem… v detajlu da je Kučan vedno vsega kriv, Janša pa nikoli ničesar, štekam :))
      Se pravi širša slika pravi, da je vedno kriva le ena stran, jawohl…
      Ne vem, zakaj sem pričakoval karkoli drugega na SDS propagandnem portalu…

     • tetka iz ozadja

      no, saj nisem pricakoval, da bos razumel. Ne mores ti postati iz butla Enkamen, ki je relativno krivil cas-prostor, kaj ne da? :D

     • Donald J. Trump

      Česa ne bom razumel? Da so tako desni kot levi politiki enaki?
      Ne teti, ne gre tako. Vidim, da govoriš iz izkušenj.

     • tetka iz ozadja

      saj pravim, da ne razumes :D butl … ejejej a takole si potem vi menite na MMC?

     • Donald J. Trump

      A ste vsi na tem portalu taki vzvišeni majmuni? Kot da bi se pogovarjal z najbolj regresivnim levakom, ki zase misli, da je najpametnejši, toda ko ga vprašaš o detajlih, se noče več pogovarjati. Čisti levaki.

     • tetka iz ozadja

      Trump, kam si sel? Se nisva koncala z izobrazevanjem :D

     • Donald J. Trump

      Ja kaj zdaj, čakam že eno uro, da bo kak odgovor….
      Je pa razlika med izobraževanjem in vzvišenim pridiganjem :)

     • Jovo Jamnica

      …bedarija. Za raziskavo nea rabiš dobene izobrazbe. Recimo, da se ti je keri ponoči fsrau pret prag. Boš moro najprej f šolo, da boš razisko, keri bi to naredo???

     • trol1

      ne, zakaj le? vzames lopato in spucas :D trotl hahah

     • tetka iz ozadja

      kaj ti vsak drek raziskujes???

     • Jovo Jamnica

      Ki pa??? Samo testiram odzif na totem portali, če napišem besedo, kera spomni na drek…

     • tetka iz ozadja

      drek ima potem pri tebi vec sopomenk?

     • Jovo Jamnica

      Seveda.

     • tetka iz ozadja

      O ti revez ti … ko mislis nase tudi?

     • Jovo Jamnica

      Synonyme zu Dreck
      Schmutz; (gehoben) Unrat; (gehoben veraltend) Unflat; (norddeutsch veraltend) Klater
      Angelegenheit, Ding, Fall, Kleinigkeit, Problem, Sache; (umgangssprachlich) Affäre, Chose, Geschichte
      Ausschuss, minderwertige/schlechte Ware; (umgangssprachlich) Klimbim, Krimskrams, Schund; (österreichisch umgangssprachlich) Kramuri; (umgangssprachlich abwertend) Dreckzeug, Firlefanz, Kram, Krempel, Mist, Plunder, Ramsch[ware], Schrott, Tinnef; (umgangssprachlich, oft abwertend) Trödel, Zeug; (salopp abwertend) Klumpatsch, Zinnober; (derb abwertend) Scheiß; (derb emotional verstärkend) Scheißdreck; (bayrisch, österreichisch umgangssprachlich) Graffelwerk; (österreichisch mundartlich) Glumpert; (veraltend) Tand

     • tetka iz ozadja

      Pa tako razgledan da se v drugem jeziko isces sinonime in imas tako slabo mnenje o sebi? Ne razumem, to pa je za psihijatrijo :D

     • Jovo Jamnica

      Beseda – drek – je sposojenka iz eksplicitnega jezika, zato je moja intervencija ustrezna.

     • tetka iz ozadja

      hmm, jaz razmisljam samo implicitno … sicer pa analiticno induktivno, pri deduktivnem vedno odpovem :D

     • Jovo Jamnica

      Saj si izobražen. To pa ni sinonim za umen. Takim pr nas na Štajerskem pravimo – fahidijot…

     • tetka iz ozadja

      cakaj, ce imas ti slabo mnenje o sebi, se ne pomeni, da ga tudi jaz imam o sebi! Pa saj bo Trumpa sem prej izobrazeval, tebe bom pa ocitno moral motivirat.
      Kaj pomeni fahidijot?

     • Jovo Jamnica

      jemand, der sich nur mit seinem Fachgebiet befasst

     • tetka iz ozadja

      Saj vem, da si brihten pa malo germanom prodan … od tod tudi razlaga o tvoji nizki samozavesti – ocitno hodijo vsak dan po tebi zato, da obis 300€ vec na mesec kot v SLO… pa kljub temu, bi slo to prevest v Slovenscino?

     • Jovo Jamnica

      Ja, malo pa res dobim na mesec. Jas sn izvršni delavec in v naši državi, drugorazredni državljan.

     • tetka iz ozadja

      Lepo ampak zato se ti potrebno dajat v nic! Mogoce, ko bos bolj verjel vase in ne vec igral Cankarjevo figuro —hlapca Jerneja —-potem bos pa tudi ti postal prvorazreden ;)

     • Jovo Jamnica

      Nikol nebom grato politik…

     • tetka iz ozadja

      Jaz tudi ne! Vidis, sva ze korak dlje!

     • Jovo Jamnica

      Ja. zakaj pa si te f šole hodo, če sma na istem???

     • tetka iz ozadja

      kdo pa pravi, da sem? Ti si sel? Menda ne v t´rdeco? So te skojavke ucile zgodovino? Potem se en znak vec, zakaj si tako potrt. PS kaj pomeni jemand, der sich nur mit seinem Fachgebiet befasst?

     • Jovo Jamnica

      Dobena skojefka mene ni učila zgodovino. Fsi so bli dedi. Tak v osnovni, kot f poklicni. No tam je blo zgodovine bol malo. Tam nas je zgodovino učo kar oni ot STM. Drugač pa so nas bol učili, kak se U – ajzl pili, pa žaga, pa gvinde not reže, pa švasa… Aja, fahidijot je oni, keri je recimo dosti f šole hodo, pol pa se v živlenju nea znajde pr najbol enostavnih stvareh. Albert Einstein in čudak Nikola Tesla, naprimer…

     • tetka iz ozadja

      A potem je vsak, ki nardi doktorat ali a se specializira za neko specificno stvar fahidiot? Hmm po tem bi lahko vsaj pol Avstrije in 3/4 Nemcije (ce odpisemo prisleke in ostale neprilagojence) opisali z fahidijoti? Super, sedaj vem, kako naslednjic odreagirat, ko me german vprasa, kje sem specializiran … “ich kain fahidot, ich mahen alles” … :D

     • Jovo Jamnica

      Če še nisi vedo, pr Švabah šteje ono, kaj pokažeš da znaš. Tam ti dobeni papiri nea pomagajo. In če pogruntajo, da si fahidijot, tolko bolše za tebe, če si glih totega faha, keri jih zanima. Tak da, znajo oni selekcijo nardit in pol tut plačat pošteno. Znajo iskoristit tvoje sposobnosti v obojestransko zadovolstvo…

     • tetka iz ozadja

      Ja saj pravim, dokler jim pucas cevlje. Ko si pricnes pa svojega cistit in to bog ne daj s kaksno inovativno pripravo, ti bodo pa to ukradli tako podlo, da se se mi Balkanci cudimo, da so Germani lahko taksni cigani. Ajej Jovo, ne daj se jim :D Poglej Merklco, ta ti je tipicna ciganica … Svabi si bodo podredili EU brez izstrelenega strela … ostali pa jim sledimo kot ofce. ajejeje

     • Jovo Jamnica

      To, kaj si zaj naložo, boš moro sam skidat. Nemreš dat fse, kaj ti pride na misl – na isti imenovalec.

     • tetka iz ozadja

      Hehe Jovo Jovo … :) Tako kot srbu tudi avtsrijcu se manj pa nemcu ne verjamem na besedo. V vsem jih he potrebno preverit in do obisti nadzirat. Torej, pocet ravno tisto, kar oni pocno.. In ne pozabi, mi smo za njih Slovani – podvrsta — sploh za Bavarce in zgornje Avstrijce.

     • Jovo Jamnica

      Jas nisn doben slovan, ampak Slovenc. In Bajuwar je meni enakovredn. Kaj si pa on misli, pa mi je fseeno. Fseeno mi je tut, kaj si keri Rus misli. Mi smo bli svoj cajt za Bajuware strah in trepet in smo njihove babe klepinli, isto ko pol Turčini naše. Samo hebi ga, nas je blo vedno malo, proti ovim drugim plemenom…

     • tetka iz ozadja

      ejej jovo, ti si prodana dusa. pol slo je prodane balkanu 1/4 germanom, ostali pa smo Slovenci

     • Jovo

      Torej… spam??? pa kaj še???
      ———————

      Jas sn prodan Slovencom.
      ——————
      Slovenians

      Also:

      Slovene, Ilmen Slovenes (“Slavs”)

      Novgorodians

      About them:

      The Slovene may have originated in the upper Dnieper region.

      The Slovenians of the Lake Ilmen region, with their capital in
      Novgorod, are believed to have been a colony of the Krivichians.
      However the Primary Chronicle provides no grounds for regarding the Novgorodians as Krivichians, and the Novgorodian dialect differs
      significantly from that of the Krivichians. The Novgorodian Slovenians could thus have been a separate tribe. The use of the general name “Slovenians” for this tribe is explained by the probability that theirs was a colony at the edge of the Slavic world.

      The Slovenian tribes seem to have split into two groups, one of which
      migrated south, to form the core of the modern population of Slovenia, while another group migrated to the north-west where they settled near modern Novgorod.
      The Slovenians had different centers at different times — first Izborsk, then Pskov, and finally Novgorod.
      One prominent Slovenian clan was that to which Malko (Malusha’s father) belonged.
      Members of the Slovenian and Rostovian charismatic clans, whose states had been conquered by Oleg, probably took advantage of his death, and agreed to unite against Oleg’s successor.
      930s: The khagan Igor and the Slovenian charismatic clan dismembered the Krivichian empire that Oleg had built.
      The Slovene arrived in Novgorod, and the adjacent region, presumably by sea and the North Russian waterways as well as via the land route through old Prussia (then Baltics territory, roughly identical with subsequently German East Prussia), Samogitia (a portion of Lithuania), Curonia, and Livonia (the two last mentioned areas forming part of present-day Latvia).

     • tetka iz ozadja

      PS
      Scheißdreck je pa ze kavzalno? :D

     • tetka iz ozadja

      PS oz. samoreflektivno?

  • Demonkrat

   To je dejstvo.No jaz bi dodal;vse levo je zanič

   • Donald J. Trump

    A to so tista nova, “alternativna” dejstva, o akterih slišimo?

    • Demonkrat

     To ni novo.To je staro .

     • Donald J. Trump

      A, ok.

  • sprehajalec

   AboutTown se je vrnil, mož tisočerih nickov.

   Povej mi kaj dobrega na levem? Zdravstvo, ha, ha, ha…

   • Donald J. Trump

    About kaj?
    Aja, vidim da ste imeli enega trola pred kratkim, ki je menjal nicke. No ja, to nisem jaz, oprosti če si razočaran. Zdravstvo je v pizdi, dokler obstajajo privatne zavarovalnice in vprašljivi razpisni standardi, to je moje mnenje

    • sprehajalec

     Začel je podobno kot ti, tale About. Vsak potem ostane brez argumentov, pa izgine…

     Zavarovalnice ala Vzajemna, pa Adriatic pa to, je vse privat ali kaj? jaz se drugače spomnim.

     • Donald J. Trump

      Ne vem kdo je to, tako da…
      Privatn ali ne, ni važno. Dokler obstajajo nepotrebni posredniki med mano in mojim dostopom do zdravstva, je sistem v pizdi, to je moj point.

     • sprehajalec

      Praviš kubanski neposredni pristop bolj špila. Vsak stopi do doktorja…

     • Donald J. Trump

      Pravi, da v teoriji bi lahko imeli najboljši zdravstveni sistem na svetu, vendar se zaradi interesov elit tega ne naredi. Ja, levih IN DESNIH, če se že moramo deliti.

     • sprehajalec

      Neposredni pristop v zdravstvu brez posrednikov? Stisneš doktorju v žep, več stisneš, boljša je storitev. Saj to smo že imeli v socializmu, hladilne skrinje doktorjev so bile vedno polne. Pa kurjava za pozimi, vedno so ljudje pripeljali.

      ne vem zakaj odkrivamo nekaj novega, če smo vse to že imeli? Da bi se pa k avtrijcu ozrli, to pa seveda ne, ker v Avstriji umirajo ljudje po cestah.

     • Donald J. Trump

      Torej kaj je tvoja rešitev? Vse sprivatizirati in upati, da imajo zasebni lastniki prioritete naravnane s tvojimi?

     • Slovenec

      Vsekakor kubanski bol špila kot pa ameriški, ovca nevedna.

      https://www.youtube.com/watch?v=9pqv5ABQP5U

     • sprehajalec

      Definitivno, smrdljive čakalnice nabito polne, vhod pri zadnjih vratih, definitivno si ga že preiskusil…

      kaj ste bedaki, en je zaključil s svojo pametjo pri 10 letih starosti. Kdo, boš vprašal? Povprečen levičar, s teboj vred…

     • Slovenec

      Preizkusili so ga Američani sami, ovca Ivanova neinformirana.

    • test

     Pa ti se ves ne, kdaj se pogovarjas z robotiziranim trolom in dejasko osebo na drugi strani. Sicer pa saj ves kako je angleski matematik Alan Turing poizkusal definirat pojem inteligence … ce bi to obveljalo, bi ti sedaj izpadel kot popolni imbezil :D .. pa to si tako ali tako

     • Donald J. Trump

      Ne, ne vem kako je Turing definiral pojem inteligence, prosim povej mi. Povej mi pa še nekaj: A se vsi na tem portalu tako vzvišeno šopirite in pridigate? Ker do sedaj ste bili taki skoraj vsi, s katerimi sem se pogovarjal.
      In napiše se imbecil, ne imbezil – toliko za malce ironije ;)

 • Norm Kinley

  Kje je policija? Zakaj ne procesira teh izdajalcev in lopovov? Ali bomo morali kot narod sami poskrbet za te rdeče izdajalce in lopove? Kaj se čaka?!?

  • domovina mili dom

   Ne more svoje šefe procesirati.

   • Donald J. Trump

    Ja, čakaj da na oblast ponovno pride ljudski miličnik, bivši komunist ter zvest pionirček V. Gorenak.

    • domovina mili dom

     Imaš prav. Na oblast morajo priti bivši komunisti, ki so še v jugi zapustili to kriminalno organizacijo. Le oni vedo, kaj je to leglo. Tako, da so edino ti sposobni potegniti iz dreka rdečega Slovenijo.

     • Donald J. Trump

      Točno tako.
      Ne pa tisti, ki so se še po razpadu jugoslavije čvrsto držali partijske knjižice in niso nikakor hoteli opustiti komunističnih metod. In se še zdaj krčevito držijo komunističnih načel in izobčijo vsakega, ki si drzne NE pihati v isti rog, kot celotna stranka. In volijo istega človeka že 25 let, neprekinjeno. Skratka, bivši patetični partijski kimavčki, ki se sedaj delajo, da to nikoli niso bili…Na bruhanje mi gredo.

     • domovina mili dom

      So pa zadnje čase opazili večnega predsednika Zlovenije v Kamniku, kjer pripravlja svojega novega kandidata: pola sebi, pola šarcu daje.

     • Donald J. Trump

      Vidite otroci, temu se reče preusmerjanje pozornosti oziroma spreminjanje teme. Je pripraven recept, ko veš da si stisnjen v kot in nimaš dobrih argumentov, da bi se iz njega izvil. Tako načneš neko popolnoma nepovezano temo in upaš, da je sogovornik mentalno prizadet in tega ne bo opazil.

     • domovina mili dom

      Ker nisi bil dorasel izzivu, si spremenil temo. Otrok moj.

 • MižekFiga

  EU naj sestavi “Sodišče” za SLO politične kriminlce.
  O pranju denarja v NLB so vedeli: Türk, Pahor, Žbogar, Križanič, Kresalova, Goršek …
  Dobro plačamo in vsi dokazi so zbrani !!!
  Pekinezarja ni zraven? Še enkrat preglejte + javno zaslišanje !!!

 • montyamp

  Mladiči kominternovskega NKVD vajeništva se igrajo z vžigalicami poleg bencina .
  Tako nastane iz normalnega bandit , ko po eksploziji brez padala pristane na glavi .

 • Krtača17

  Kolk procentov od tega posla je pol Janša potegnu?

  • sprehajalec

   Ha, ha, kaj takšnega je bilo za pričakovati. janša je bil 2 leti prej, zihr je imel procente…

 • Demonkrat

  Lahko bi posneli film,Na svoji banki

 • Krtača17

  Poglejte si mal tale graf in potem komentirajte. Na grafu nastavite na max.: https://tradingeconomics.com/slovenia/foreign-exchange-reserves

 • Stajerka

  dr. Logar je Kramarju postavil zelo lepo, direktno, smiselno vprašanje:
  “Ali ste milijon eur dobili za to, da niste nič videli ali niste nič videli, ker ste dobili milijon eur?”
  pričakovano, odgovora ni dobil…

  drugač pa, pot pod noge do prvega kriminal policaja, podat ovadbo na tožilstvo in jo posredovat medijem – pa ne čakat na volitve in veselo objavljat tovrstne novice…..s tem dajete lopovom še eno priložnost več, da se pripravijo in zadeva ponovno ne bo druga kot javni politični boj ……

 • Fogglof Tunnek

  Ma saj ni bilo nekega pranja denarja…to so bile normalne denarne transakcije iz ene banke na drugo. Grims je pač Goebbels…veliki Janezof propagandist, in ker so drugo leto volitve…????… No, fse nam je jasno…tresla se je gora, rodila se je miš !!!

  • Stajerka

   za Goebbels je vaše trobilo že plačalo odškodnino??…..če je še ni, potem jo še mora – želiš, da si ti naslednji???

   • Krtača17

    Pa saj je samo Goebels napisal? Pri vas skoz neki Hitlerja poveličujete. A ste že plačal?

   • soc

    Z odgovorom si mu prislužila nekaj efrotov. Nauk?

    • Jovo Jamnica

     ..ni efrotov, anpak evrotof / evrof… al pa naši gastarbajteri rečejo… ojrotof / ojrof…

 • Fogglof Tunnek

  Bafčar:”Kaj je pranje denarja? Denar na banki v Sloveniji? Nisem bil jas!”

 • althar

  Kdaj bo mednarodna preiskava in sojenje, da udbomafijsko bando pospravijo v zapor, kamor sodi? Slovensko “neodvisno” pravosodje svojih gospodarjev ne bo nikoli procesuiralo. Nikoli.

 • Krtača17

  Pa saj to je Janša že vajen. Saj je on tud v času embarga z bavčijem orožje švercal na balkan. To pa res ni neki novga. Tle so ga pa zgleda eni ameriški dvojni agenti biksal, pa so si mal našo banko sposodil. Grims je pa tud en teliček. Pred nosom mu Janša krade a on joka o eni liziki. Otročk

  • janez cepec

   ne Janša pa že ni tak, če j’ slučajn šu kešn gever, pa kešn patron dol na jug, je bla to zgolj in samo bratska pomoč in de ne bi slučajn kdo mislu, de je Prerok s tem kej zaslužu. ma ni govora, sej videš, de je reun ket cerkvena miš

 • Krtača17

  A zna kdo razložit tale graf ki ga gobls pardon grimsihamsi ne vidi? Naj mu kdo posodi očala:https://tradingeconomics.com/slovenia/foreign-exchange-reserves

  • Krtača17

   Poglej poglej kako lepo rezerve iz sedmih miljard padejo na 250miljončkov. Ma ti šment no. Pa lih leta 2007. A kdo ve za kaj se je tule šlo?

 • MižekFiga

  Sramota, mednarodna sramota. Začelo se je mednarodno, ko si je Pekinezar izmislil Veliki pok! Prvorazredni je prirejal pravosodje in skupaj so prali denar. FUJ, ni brez veze rečeno, da nam je država ukradena s podrejenim krivosodjem in policijo.
  S R A M O T A – F U J

 • Demonkrat

  Ene države so oaze ene pralnice …..

 • Krtača17

  A veste zakaj se je pri tem grafu šlo: https://tradingeconomics.com/slovenia/foreign-exchange-reserves

  Bom jaz razložil, bolj po kmečko da bom še sam sebe razumel. Okradli so nas! Tistega leta smo butli vse imetje prepisal na Evropsko centralno banko, kao da bo to za garancijo ker smo prevzeli evro valuto. V bistvu so nas pa nategnil ko zajce.

  • Krtača17

   7 miljardic je šlo bajbaj bejbi. Dobil smo pa lepe papirčke pa nule na kompjuterjih. Ehehehehe. Pooof its gone hehehe

  • Vstrajnik

   Po tvojih izjavah se vidi da si nategnjeni zajec. Je hudo, kaj ne ?

   • Slovenec

    Čuj Ibro …. vZZZZZtrajnik se napiše po slovensko.

 • test

  ne razumem, levicarji tle gor smetijo in pisejo, da je ta forum samo sranje. Pogovarjajo pa se sami s sabo?

  • Krtača17

   Preden bo od desničarjev kaj pametnega slišat, bova s Tunekom že cel Zločin in Kazen natapkala. Jaz bom Zločin napisal, Tunek pa Kazen hehe.

   • janez cepec

    Janša, veliki pisatelj in pesnik, njegov opus obsega 4 knjige z rdečo partisko knižco ured, pa eno pesmcjo j’ tud napisu, bo napisu avtobiografski roman z naslovom IDIJOT

   • test

    A ne odisejade?

    • Krtača17

     Mahabharato če češ.

     • test

      pa saj ti ne ves kaj je to?

     • Krtača17

      Janšisti pravijo da če tri leta gnojiš tu gor in sestavljaš nesmiselne povedi, da obstaja možnost da v določenem naključju sestavijo celo Mahabharato. A ti to verjameš?

   • macon

    Krtača kučanovega wc-ja, ti pišeš same otrobe in samo smetiš po forumu.

 • Krtača17

  Boste kaj investirali v banko? Pooof and its gone hehehe:https://youtu.be/NmFo-LKHGY0

 • indijanka

  Če ta zgodba postane zgodba mednarodnih razsežnosti, potem smo pred novo sanacijo državne banke. Le, da bo ta najvišja, ker so medmarodne kazni na tem področju izjemno visoke. Kaj se še skriva pod preprogo v tej banki in kdo bi si jo sploh želel kupiti?

  • dr Janez Sveti

   Ta banka,bi morala v bankrot že pred leti.Veliko ceneje bi bilo.
   DR Janez Sveti logik

   • indijanka

    Ne vem, če je ta scenarij možen. Prevelika je. Preprosto bi jo morali prodati pred leti. Kljub temu, da je v njej zaposlenih mnogo ljudi, ki izjemno strokovno v njej obdelujejo manjše vrtičke, banka ne obvladuje tveganj. Meni je to napaka regulatorja, ki vseh tveganj ne zna pojasniti državi.

    • dr Janez Sveti

     Nikoli niso zaposleni krivi za propad podjetja ali slabe poslovne rezultate! Govorim o delavcih. VEDNO je kriv tisti, ki vozi ladjo! Če se bankir drži pravil ni nobenih tveganj. Špekulacije sodi v kockarnice in na borzo, kar je sicer oboje enako!
     DR Janez Sveti Špekulant

 • David Lokatos

  SLOVENCI HOCEMO JANSO!!!!!!!!!

  • Krtača17

   Bolj precizno v zaporu.

   • komar marko

    saj ker ga nočejo v arestu, bo na račun opranih glav kasiral MILIJONE! Rdečkoti so že pripravili VIR denarja. Ali iz pralnega stroja ali pa od IMPERIALISTOV!

  • Slovenec

   SLOVENCI NOČEMO JANŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Demonkrat

  Tile tudi ne znajo in ne uporabljajo pralnega stroja?

 • Krtača17

  Zvečer preden Janša leže spat, si sname šlape, prižge luno in leže v posteljo. Ker Janša različne čase lega v posteljo, tudi luno prižiga ob različnih časih. Eto desni, zdaj vse veste. Big secret.

  • komar marko

   ja UDBA vse ve!

  • Vstrajnik

   Hudo se ti kravžljajo možgani.čČs bi bil, da zaključiš prosti izhod in se vrneš med svoje tovariše, ki jih je vsak dan več.

   • Slovenec

    Čuj, Ibro …. vZZZZZtrajnik se napiše po slovensko.

 • Slovenec

  NOVA 24TV;”Razkrito pranje denarja v NLB je škandal mednarodnih razsežnosti, za katero je odgovorno tudi vodstvo države v času od 2009.”

  Torej je za vse slabe kredite NLB-ja odgovorno tudi vodstvo države v času od 2004 – 2008. No, pa vemo kdo nam je pokradel Slovenijo.

  http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/nlb_slaba_banka.pdf

  • komar marko

   ja vemo. pred parlamentarno komisijo iz teh časov so bili sami rdečkoti, ki so vsi izgubili spomin. če jih pa vprašaš za PRAVLJICE, pa do ure natančno vedo, kako so ga srali!

  • Rožle

   Odgovorne so izključno Murgle, ki nam vladajo že neverjetnih 72 let ….

   • Slovenec

    Tu ti pa žal ne morm stisnt plusa …. žal …

    • Rožle

     Jest ti lahko dam minus … sam prid mi na Kure ..

     • Slovenec

      A si ti na kurah Duhec?

     • Rožle

      Ne poznam …

     • Slovenec

      Če te pa ne najdem na kurah ….

     • Rožle

      Sej me ni …minus ti pa vseen lahko pritisnem …

     • Krtača17

      Tam so pa že trikrat naslov zamenal v članku pa ne gre in ne gre….

    • Anton

     tebi res pritiče bolj vzdevk Slovenac kot Slovenec. Vsaj po vsebini tvojih komentarjev sodeč

     sarkazem press

   • Slovenec

    Le kaj bi na tvoje besede porekel Josip Broz Tito ….. Murgle da so vladale leta 1970? …. c,c,c,c,c ….

  • macon

   A ti obračunajo na uro ali po znakih ali si samo zabit?

   • Rožle

    Samo zabit je …to je pa tut use …

    • Anton

     ne ni toliko zabit, kolikor je pokvarjen

     • Krtača17

      Vidim da si desni tudi glede tega niste razčistil med sabo. Pa kdo vas bo pol jemal resno? Uba skup pejta na per pa v kot pa čista tišina. Če ne bom kelnarci naročil da bo naslednji topel.

   • mannuro

    tam na Meteljkovi mu računajo za 100 besed, 1 EUR..

  • antimur

   Daj se že kreten zabit sprijazni, da kar se kraje in kriminala tiče, ima levica s kučanistično bando monopol. Tudi, če bi se kdo želel spustiti v njihove kriminalne posle, bi mu to z vsemi sredstvi preprečili.

   • Slovenec

    Po desnih komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji.

    • Nata

     Pa še vedno tule čepiš ? Aja, nabiraš evrčke za dopust ?

   • Andrej Šmauc

    Kaj pišeš bedarije,ko sam veš, da so se posli z NLB začeli že v času vlade vsemogočega JJ pa so se potem nadaljevali. A ne vidiš, da nas hočejo samo razdeliti, da bodo še naprej lahko kradli. Veliki mag JJ pa na vse priliva bencin, da bolj gori, prav tako njegova nova 24TV

    • Nata

     No, pa nas ti razsvetli s kakšnim boljšim argumentom. To, da so se posli NLB začeli takrat. . . . . . .je boj na trhlih nogah.Torej napiši . .

  • domovina mili dom
 • Novakec1

  Kraje in podobne reči so se začele z vladavino LDSa, ni blo treba bit preveč razgledan da si to opazu.

  • Slovenec

   Aha …. LDS je kradel, zato so začeli tudi SDS-ovci. Lep izgovor.

   • Novakec1

    Oni so zakonodajo tako natempiral da lahko sedaj vse vlade za njimi delajo enako, kradejo, SDS ni izjema.

 • Slovenec

  Po desnih komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji…

  • disqus12

   To si ze danes vsaj 10x ponovil! Si ti mogoce imbezil?

   • Slovenec

    Po desnih komentatorjih sodeč ima Janša najbolj debilne podpornike v Sloveniji…

  • Antikomunist

   Pa tudi take, ki smo sposobni hudo nalomit komunistično drhal. Kaj porečeš na to tov. Zoran Golavšek, propadli pevec iz Velenja?
   Me prav zanima, kako boš takrat “pel”,ko boš deležen nepričakovanega obiska v svoji zatohli luknji.

   • janez cepec

    pej ti raj kešno jamo skopat, za usak slučaj, pa doma povej kje s’ kopu, de te ne bojo poj iskal

   • slosin

    Sporoči, kdaj bo to, pridemo poslušat njegovo cviljenje….

 • Anton

  potem pa so bankirji povabljen na zaslišanje in prvega do zadnjega doleti enkratna amnezija.

  sarkazem press

 • montyamp

  Leva elita ???
  Levica ima elito ???
  Kdo pa je levica v Sloveniji ???
  Tile nesposobni FDV produkti se pustijo nategovati nekim afriškim kriminalcem za majhne denarce in veliko mednarodno sramoto .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

 • Slovenec

  EKSKLUZIVNO: Portret tedna: Robert Časar, SDS

  Krmilo Luke je prevzel po Janševi zmagi 24. oktobra 2005, potem ko so prijateljski nadzorniki dodobra namučili dolgoletnega direktorja Bruna Koreliča. Tistemu, ki hoče, ni nič pretežko. Ta pregovor ga je v preteklosti pogosto spremljal in ga bo še, če bo hotel premagati pot, ki si jo je izbral. Soočiti se mora z nečim, česar si ob prihodu na čelo Luke Koper niti v sanjah ni predstavljal. Že na začetku luške kariere je pričakoval vse kaj drugega, saj je znancu rekel: »Ob koncu mandata bom preskrbljen do konca življenja.« Načrti se ne izidejo vedno. Res se je rodil 25. maja, kot nekdanji veliki vodja Josip Broz, toda datum rojstva sam po sebi vendarle ne more biti jamstvo za uspeh.

  Najbolj nenavadne posle je doslej razkrila aretacija Srečka Prijatelja, ki je prijateljeval tako s Časarjem kot z nepremičninskim posrednikom Marjanom Mikužem. Pisali so si sporočila, se srečevali v gostilnah, se obiskovali na domu, si dajali darila … Sodišče je razsodilo, da je Časar pri poslih na Orleški gmajni zlorabil položaj in pridobil za najmanj 86.000 evrov nezakonitih daril.

  Sodišča in javnosti na sojenju s svojimi argumenti ni prepričal. Priče so ga obremenile, da je prejel visok znesek, tak znesek pa se je istega dne pojavil na njegovem bančnem računu. Kriminalisti so mu dokazovali, da je njegova mati v Novigradu v tistem času kupila nepremičnino za 86.000 evrov, njegova žena pa na Kozini za 150.000 evrov.

  Še leta 2012 je samo za legalizacijo hiše v Portorožu moral kupiti 260 kvadratnih metrov zemlje in zanjo odštel 81.500 evrov. Neznano kdaj, na neznanem kraju in neznano kako ga je celo Janševa stranka v času sodnega procesa preprosto izbrisala s seznama članov.

  Toda Robert Časar ni bil sam. Ker je še kot predsednik uprave kandidiral na listi SDS za državni zbor in bil član Janševe vlade v senci, predviden za prometnega ministra, ker je podobno zapravljivsko, z nakazili na račune v finančne oaze, ravnal še en Janšev vojak Andrej Lovšin in ker je v istem času po intenzivnem postopku na celi črti propadal še Istrabenz, so analitiki prepričani, da ni šlo za naključne poteze posameznih »prostih strelcev«.

  Časar najverjetneje niti ni vedel, do kod odloča sam in od kod odločajo drugi: nadrejeni politiki, gimnazijski sošolci, vplivni in sugestivni župani, kot denimo koprski Popovič … Moral je plesati z volkovi. Hkrati pa je deloval kot neroden cirkuški medved, ki komaj prenaša svojo vlogo.

  Račun brez krčmarja pri velikem pobegu.

  To je nazadnje pokazal tudi njegov beg pred resničnostjo, misleč, da na otoku Palma de Coco ni zaporov, ni policajev, ni mafije, ni nadležnih novinark, ampak raj in neskončne plantaže manga. Še en račun brez krčmarja, o katerem bo zdaj temeljito premišljal in hkrati upal, da ga preteklost ne bo bremenila čisto do konca življenja. Mediji so mu naložili veliko breme, kot bi njegova kazen prinašala narodu odrešitev.

  Slišati je, kot bi množica govorila: Ubij gada do kraja! Kot da jih ni še vsaj nekaj sto podobnih, ki so na račun izropanih množic tajkunizirali, nadzirali, zagovarjali, spodbujali in sebi omogočali zlagano Palmo de Coco. In to še zmeraj počnejo, na plečih naroda, utrujenega od te »demokracije«.

  • Antikomunist

   Raje utihni in se spravi nazaj v tvojo zatohlo luknjo v Velenju, tov. Zoran Golavšek, propadli pevec, ki si s svojim krulečim glasom povsem potonil.

  • janez cepec

   SDS-ovci pa že niso taki, no ja, mrbit bi se pa še kešn najdu, naprimer Lovšin iz Intereurope, de ne govorimo o Vizjaku, k je začeu TEŠ, sicer pa smo djal učas, kakršn komandir, taka vojska. ovce se zgledujejo po pastirju, preroku in velikem vodji, ki prav: uhka si še bolj pošten, sam čez let se pa nabere

  • učko

   Ma dej se kurac trapast tlele muč’t z nekimi tisoči ojrov, bimbo! Zdej so aktualne milijarde, ki so jih pokradli Milanovi kompanjerosi in odnesli na različne konce sveta. Kučanove milijarde pa pazi Marko Voljč, ki na seje nadzornega sveta Gorenja prileti iz Mehike in mu Gorenje povrne vse stroške, delavci tam not pa stradajo !!!!!! Dej ne bot pička, pa napiš kej bolj iskrenega, ne sam da lapaš te neumne udbo-budalaštine !!!!!

   • Antikomunist

    Pod vzdevkom “Slovenec” se skriva propadli pevec tov. Zoran Golavšek iz Velenja.
    Morda pa ga bo potrebno obiskat in preverit kako se danes dere, ob nenajavljenem obisku.

   • janez cepec

    kdo pa vahta Janševe takratne marke, dones pretvorjene u ojre?

 • Rožle

  Počas bomo pa vendarle vse milijarde najdl …

 • Slovenec

  EKSLUZIVNO: Jansa Arms Co., avstralski trgovec z orožjem!

  Jansa Arms Co. je avstralska trgovina z orožjem. Na njeno spletno stran so nas pred nekaj minutami opozorili bralci.
  Zbodlo pa jih ni samo ime trgovine, pač pa tudi ime njenega lastnika oziroma imetnika licence za trgovanje z orožjem – Ray Jansa. Se morda za tem skriva Rajko Janša, brat predsednika SDS?

  https://www.aussieweb.com.au/directory/gun+ammunition+dealers/nsw/penshurst/2222

  LOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL

  • domovina mili dom
   • Jovo

    Kaj pa to??? leto 2009
    ———————

    #25 Post by Bruce Scott » Wed Feb 25, 2009 1:33 am
    I posted the link to the Epps shop thinking that they may still have reamers and could do the chambering. As I understand it, Elwood Epps did a lot of work along the same lines as the Australian .303 wildcatters in addition to developing the .303 Epps.

    Ray Jansa http://www.jansa.com.au/firearm.php can advize on/arrange export of firearms from Oz. You can Email Ray at [email protected]

    Importing a barrel may be the way to go but I think the SMLE barrel needs bushing to fit a P14 receiver.
    Top

 • Franjo Trojner

  A BO V SLOVENIJI SPLOH KDAJ SLOVENEC GOSPODAR? Dokler bo naša narodna zavest in domoljubje na vsakem koraku teptano in od vseh komijev izdano bomo igrali tako, kot želi Putin, pa palček in v zadnjem času oni zdrahar Soros. In če bo šlo po tiru, ki ga je s pomočjo naših komijev začrtal Soros, bo čez 100 let naš izvirni SLOVENSKI GEN IZGUBLJEN ZA VEDNO.

 • AlojzZ

  Lustrator
  kapitalizem in delniški trg delujeta samo v demokratičnih državah, kjer je vzpostavljena PRAVNA DRŽAVA. Kjer je ni, tam se dogajajo pokradene milijarde in nihče ne odgovarja. Tudi kjer je, se dogajajo pokradene milijarde, a za njih nekdo odgovarja, nikakor pa bremena ne nosijo davkoplačevalci, ker je državno lastništvo tržno neuspešnih bank in podjetij prej izjema kot pravilo.
  ********************************************************************************
  To je temeljna resnica, ki bi jo morali objavljati vsakih 10 komentarjev!

  • Jurij Musar

   Pišeš bedarije. V “demokratični” Saudski Arabiji deluje delniški trg. Oprosti, ampak resnično nimaš pojma o pojmu. Sploh je pa delniški trg največji nateg kapitalizma, ker nihče ne ve, kdo je lastnik česar koli. Prodaš firmo, pa sploh ne veš, kdo jo je kupil.

 • hle

  Zanimivo je da se je to problematiziralo ravno v času ko se določa ceno za delnico NLB ki jo pod prisilo moramo prodati pa si dovolim vprašat drage gospode iz sds čigave interese zastopajo

  • montyamp

   Sigurno potekajo vojne za greznico NLB .

  • komar marko

   hočeš povedati, da RDEČKOTOM je dovoljeno vse, Sicer so oni proti prodaji. Pa veš zakaj? Saj si njihov miljenec. Kanede!

   • hle

    Na vprašanje nisi odgovoril nametal si malo ideološkega sranja to pa je vse glede na to da poznaš tisti sistem pa imam občutek da si jim bil bistveno bližje kot jaz

 • komar marko

  ali kdo ve zakaj rdečkarji tako ljubijo marmeljado in namakanje prstov. Da se pa zadeva zamegli, pripravljajo afere in druge tunkajo v drek, ki ga sami proizvajajo! Le zakaj je direktorček ta nagrado IZGUBO SPOMINA dobil 1 milijon. To da je izgubil spomin je dokazal pred komisijo!

  • janez cepec

   kok je vaš ljubljeni vodja pokasiru od šverca orožja pa tud nuben Bog ne ve

   • Donald J. Trump

    Janez, cepec! A ne veš, da je na tem portalu prepovedano omaleževati ime Velikega Vođe? Pripravi se na pogrom s strani “domoljubov”.

    • janez cepec

     mea culpa, mea maxima culpa, ni mi pomoči

    • Karmen

     Še noben moderator te ni brisal, ko si pljuval po Janši.

     • Donald J. Trump

      Ne govorim o moderatorjih, ampak žolčnih komentatorjih, ki ne šparajo pri žalitvah

     • Donald J. Trump

      Prvič: Moje pljuvanje po Janši je otroški vrtec v primerjavi z žolčnimi, katarzičnimi izpadi nekaterih “domoljubov” tukaj
      Drugič: Ne govorim o moderatorjih, temveč ravno teh komentartorjih, ki ne šparajo z izrazi

   • tohuvabohu

    Slab si mi ti rdečkar. Pravi rdečkar do pare natančno ve, koliko je pokasiral.

    • Karmen

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • slosin

   Kaj češ, rdečkoti imajo poleg degeneriranega značaja tudi slab spomin….

 • Krtača17

  Mislm a ti to vidiš? Janša se matra oprat dnar od orožja…pa mu mal kokr strici posodjo, pa tete, pa cela žlahta j bogata, še na banko Urško z gotovino pošilja da mu rtv plača…. Pol pa prleti en iranc zlizan s cio poook direkt na okenčk NLB z ukradenim dnarjem in ogenj v strehi. Zdaj se Janša sprašuje, zakaj ni sam naredil isto. Tko al tko bi ga ujel.

  • učko

   Kwa si ti psihić spenu tlele za eno sprdarino ! Tebe še majmuni v LJ.Zoo ne jemljejo resno !!!!!

   • janez cepec

    baje tud tebe, poj k so u Begnah obupal, niso u živalsk vrt sprejel

  • Franjo Trojner

   Krtača 17 ne ga samo srat in daj no prenehaj se Janše bat! Zdaj pride gotovo znova g.Janša na oblast in bo tudi tebi bolje. Čega se bojiš? Se bojiš, da boš pod Janševo vlado bolje živel, kot si živel pod tebi ljubimi levimi vladami? Ali pa se bojiš ponovnega vzpona g.Janše na oblast , ker si zdaj pri koritu in se bojiš, da boš polno korito moral zapustit? Najverjetneje pa si samo tako malo sadomazo in uživaš v tem, da ti gre slabo? Čuj če ti uživaš v tem, da ti gre slabo idi v S Korejo ti bodo tam tvoje sadomazo želje do potankosti in še prek izpolnili, našemu SLOVENSKEMU RODU pa le privošči, da nam gre pod enim največjih sinov SLOVENSKE MATERE g.Janezem Janšo voditeljem, osvoboditeljem, osamosvojiteljem, demokratom in domoljubom dobro. In čuj brez zamere in zle volje, na svetu je pač od evih tak, da vsak rod svoje voditelje izmed najboljših mož svojega roda izbira, ne vem zakaj bi moralo biti pri nas drugače in zakaj tebe to tako moti.

   • Jurij Musar

    Tebi gredo pa sami gospodje po glavi. Se mi dozdeva, da desnica še ne bo kmalu na oblasti, Janez Janša pa je politično truplo. Pravzaprav samo še majčkeno prdi.

 • učko

  Pa sej vitte, da majo banke v Zloveniji v rokah komunajzarski banksterji !!! Kwa pa tle ni jasno! Sicer pa pri tem pranju dnarja Slovenci najbrž nismo bli neposredno oškodovani, kot recimo pri “slabih posojilih”. Nas bojo pa fuknli iz EU, če se ne bomo hitr otresl neo-pro-komunistično-prederistčko-balkanističnih-udbo-mafijskih prascev iz vseh položajev v Zloveniji in z vseh oblastniških funkcij in iz bank seveda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jurij Musar

   Saj so se jih že davno otresli, pa so se združili v svojo stranko SDS in sedaj rovarijo proti državi.

 • Nata

  + + + + + + + + Oprostite.. . . . . .ob vseh teh imenih te pa na rit vrže, no !!

 • MEFISTO

  Kako je mogoče, da največje barabe leve politične opcije označujete kot elito?

 • stajerc5

  Malo cuden naslov! Kako nebi vedeli, ce so ga sami prali!!!

 • Vrhovni sodnik

  Kakšna elita, to so navadni komunistični banditi, tko jih je že Adolf imenoval med vojno, ko ni hotel več z njimi sodelovati.

  • stajerc5

   Moramo tiste rockerje Banditose poklicati in jim povedati, da imajo v zlovenistanu konkurenco z istim imenom.
   Mogoce res nebi bilo slabo, da pridejo, ko bodo volitve…

 • Viktorh

  Ni kaj, obvladuje nas mafija, sestavljena iz pseudo komunistov.
  Banda, ki jo je potrebno diskreditirati….

 • dr Janez Sveti

  V Italiji imajo mafijo. V Sloveniji ima mafija državo.
  DR Janez Sveti Corloni

 • Demonkrat

  V Italiji je črna mafia pri nas pa rdeca

 • Jurij Musar

  Meni se zdi škoda prodati banko s tako velikim dnevnim prometom. Janšo jezi, ker njemu ni nič kapnilo.

  • sprehajalec

   Jurij, tvoja modrost nam je manjkala. Zakaj nisi hotel prodati banke, predno je Šivilja vtaknila milijarde vanjo? Zakaj nisi protestiral proti filanju banke?

   • Jurij Musar

    Ne hodim na protestne shode in proslave. Alenka Bratušek me absolutno ne zanima, ker ni moja politična opcija. Kar se prodaje tiče, pa sem bil in sem še, proti vsakršni razprodaji, saj tako izgubljamo svojo suverenost

    • sprehajalec

     Praviš, na naših davkoplačevalcih je, da na vsakih 10 let nafilamo izpraznjeno “našo” Banko. In tako naprej, samo da je naša. (NLB jih je imela dosedaj 3 dokapitalizacije).

     • Jurij Musar

      Zadeva je bolj preprosta. Treba je preprečiti krajo.

     • sprehajalec

      Bo prej bankrot Jurij, predno se bo preprečila. Ker kraja je povezana s politiki. če se je v 25 letih ni uspelo preprečiti, ga ni junaka, ki bi jo v naslednjih 25 letih preprečil. Pozabi.

      Krajo se prepreči s privatizacijo. pa organi pregona. če je pa zadeva javna, pa tisti ki je kradel, pokliče na sodišče, pa se zadeva zavrže. Tako gre to jurij.

     • Jurij Musar

      Vem jaz kako to gre, ampak vem tudi, da se da preprečiti. Vem, da socializem, kakršnega smo imeli ni rešitev, ampak vendar je zanimivo, da takrat ni bilo tajkunov, milijonarjev, kriminala skoraj ni bilo, pa mnogo manj revežev, kot jih je danes. Res smo imeli takrat elito, ki pa je bila mnogo manjša od današnje. Razlika je le v tem, da se sedaj elita kdaj pa kdaj zamenja na oblasti, kradejo pa itak vsi, ker jim to dopušča kapitalistični sistem, ki krajo nagrajuje, namesto, da bi jo kaznoval. Kriv je sistem in to v svetovnem merilu.

     • sprehajalec

      Socializem je izenačil v revščini Jurij. Ko si prestopil mejo, si bil pa revež. Tako v globalnem svetu ne gre več, da si nek zaprt otok. Sploh ne sredi Europe.

     • Jurij Musar

      Zanimivo, da so v tej revščini vsi, ki so to želeli, gradili hiše, hodili v službe, se vozili na morje…………………zanimiva revščina na tem tvojem otoku.

     • sprehajalec

      Za plačilo protivrednosti obroka kredita v višini flaše pira, pa dela na črno majstrov pa fušarjev, pa sosedov pa prijateljev, bi jo tudi danes vsi gradili Jurij.

     • Jurij Musar

      Točno tako, ampak sedaj v kapitalizmu ti tega ne dovolijo, ker potem zmanjka denarja za elito. Smo se na morju, še v socializmu, družili z nekimi Nemci, pa je stari dejal nekako takole: tale Jugoslavija je sicer bolj uboga država, ampak ljudje pa dobro živijo. Strinjal sem se z njim, ker mislim, da je najpomembnejše to, kako živijo ljudske množice. Kaj meni pomeni, če produktivnost narašča, firme delujejo dobro, jaz pa nimam nič od tega.

     • sprehajalec

      Ne boš menda rekel, če ti nekdo da nekaj 10.000 eur kredita, ti mu ga pa vrneš z nekaj flašami pira, da gre za normalen svet….

      pa saj je potem država zato bankrotirala. Poleg ostalega.

     • Jurij Musar

      Treba se je vprašati, kaj je sploh normalno. Ali se ti zdi normalno, da en človek zasluži milijarde, drugi pa niti za hrano. Se ti zdi normalno, da Loginova za neko aplikacijo zaslužita toliko, da prodata firmo za milijardo. Se ti zdi normalno, da nekdo ki zna dobro brcati žogo, zasluži milijone. Se ti zdi normalno, da bodo danes zvečer igralci Reala, če zmagajo, prejeli vsak 170 milijonov. Lahko bi našteval cel večer. Meni se sistem, ki to omogoča ne zdi normalen, predvsem pa nepošten. Tisto kar praviš o kreditu je pa tako, kakor imaš pač urejeno državo in kakšna so njena bogastva. Obstajajo države, kjer državljani sploh ne plačujejo davka, pa je zanje to normalno.

     • sprehajalec

      Ti bi izenačil zaslužek Billa Gatesa, ki je ogromno naredil za človeštvo, z zaslužkom pobiralca jagod? S tem da jagode lahko pobira vsak, windowse pa lahko razvije le bill gates. Dobra. Že komunizem je poskušal z uravnilovko, pa je potem motivacija tako padla, da so bile potrebne likvidacijske enote, da so ljudi pripravili k delu. Kolikor vem je Kardelj uravnilovko zavrnil.

      Jaz bom vzel kredit na bajto, se spustil v enormno tveganje s poslom, (1:5 da mi ne bo uspelo pravi statistika), zaposlil jurija, ki bo potem isto kasiral kot jaz?

      Čudne imaš Jurij, neke misli davnih preteklih časov. Pojdi, ponudi se Realu, da boš ti brcal za njih. ne vem zakaj te niso izbrali na natečaju. real napolni stadion 70.000 ljudi. Pa vsak plača stopnico, pa pol Europe bo gledalo tekmo, pa oglasi pa to.

      napolni ti stadion 70.000 ljudi. daj. pa boš dobil 170 milijonov.

     • Jurij Musar

      Ob takšnem razmišljanju in egoizmu ni čudno, da ljudje vsak dan umirajo od lakote.

     • sprehajalec

      Umiraji Jurij, ker se rojevajo v ekscesnem številu. Če bi Afrika imela stopno rodnosti kot Europa, bi danes imela europski štandard.

      Odpade vse, izobraževanje, izpopolnjevanje in vse, kar je povezano z izobraževanjem. Ker pač plača je vedno ista….

     • Karmen

      Pa niti ni toliko problem rodnost, kot pa lenoba. Ljudem v Afriki se enostavno ne ljubi delati. Moj oče je bil prvi oficir strojev na naših trgovskih ladjah. Ko je prišel domov, je vedno bentil čez lene Afričane. Jaz, mlada in pametna sem jih pa zagovarjala. Dejansko je imel prav. Prijatelj ima veliko opravkov v Afriki, predvsem v njenem zahodnem delu, kjer so najbolj revne države. Zanimiv paradoks, razmere za preživetje imajo idealne, stalna temperatura 25 stopinj, veliko vode, veliko gozda, kateri nudi veliko divje rastočega sadja, seme samo vržeš na zemljo in zraste npr. paradižnik. Prijatelj je hotel imeti plantažo arašidov, pa ni šlo, ljudje niso hoteli delati.
      Isto je povedala nečakinja, ki je zdravnica in je bila po končanem študiji v istem koncu Afrike.

     • sprehajalec

      Ja, zgodbe očividcev so drugačne, kot pa se tukaj predstavlja neka idealizirana slika. Pa itak kot vse kaže so črni afričani tisti pravi kromanjonci, europejci so pa mešanci med njimi in neandertalci.

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Karmen

      In zakaj naj ne bi toliko zaslužili. SO ZASLUŽILI, S SVOJIM DELOM, NISO NIČ UKRADLI. KOMUNISTI PA KRADEJO, VEDNO SAMO KRADEJO IN TO ŽE OD LETA 1941.

     • Jurij Musar

      S svojim delom ne moreš toliko zaslužiti v pravičnem sistemu. Takšni zaslužki so za mene kraja. Po tvojem mišljenju komunisti kradejo že 70 let, po mojem mišljenju pa farji kradejo že 2000 let.

     • Karmen

      In zakaj ne moreš toliko zaslužiti? Svoje znanje, delo in svoj kapital vložiš v produkt in ga lansiraš na trg. Če trg produkt sprejme, obogatiš, če ga ne propadeš. S prodajo na trgu prideš do razširjene reprodukcije, zaposliš ljudi, jim omogočiš preživetje, državi pa plačuješ davke. Od bogatih in produktivnih ljudi ima družba samo koristi. Tukaj ni kraje.
      Povej mi vsaj en primer, ko je far kaj ukradel. Jaz ti jih za komuniste lahko povem ogromno.
      Zadnji primer, zelo glasen v naši ljubi domovini – založene oporoke, v večini oporok je bila dedič cerkev. Ljudje so 2000 let za cerkev dajali prostovoljno, noben far ni zahteval premoženja s puško in z odvzemom življenja.

     • Jurij Musar

      Čim za nekoga delajo sužnji je to kraja. Sistem omogoča, da bogati še bolj bogatijo in so revni vedno revnejši. Farji pa naj navedem le en primer: prodaja odpustkov.

     • Karmen

      To ni kraja, ljudje so sami kupovali odpustke, tisti,ki so jih hoteli. Kje si pa našel sužnje?

     • Jurij Musar

      Pa si res totalno zaslepljena. Prodaja odpustkov je čista manipulacija, kar je tudi sicer specialnost vseh verskih skupnosti. Manipulacija neukih, boga boječih, manj izobraženih itd.itd. Kdo še lahko tako zmanipulira človeka, da razstreli samega sebe? Sužnje poznamo še ne tako dolgo iz zgodovine, ko je lastnik (fevdalec, kapitalist) počenjal z ljudmi kar je hotel, vključno z usmrtitvijo. Uradno suženjstva ni več, vemo pa, da kapitalisti ustvarjajo sodobno suženjstvo. Ne bom na dolgo razpredal, saj vem, da sama veš o tem vse, la da sama sebi tega nočeš priznati. Kako lahko drugače rečeš človeku, ki dela po cele dneve, na koncu pa dobi 400 evrov. Moj žlahtnik je pred kratkim časom odšel delat v tujino. Dela vsak dan do 20.00 ure v nedeljo pa je ob 14.00 uri prišel šef, mu dejal da lahko za danes preneha z delom in mu zaželel lep vikend. Čista kapitalistična zajebancija. Kaj je ta moj žlahtnik drugega kot suženj.

     • Karmen

      Lepo bi te prosila, če mi lahko poveš, kaj je delala Štefka Kučan, da ima v Mehiki na banki čez 200 milijonov dolarjev?

     • Jurij Musar

      Eni pravijo, da ima Janša v Avstraliji bolnišnico, ti praviš, da ima Štefka 200 milijonov. Jaz ne vem ali je to res, če pa je to res, je to še en dokaz več, da je obstoječi kapitalistični sistem nevzdržen, da dopušča takšne anomalije. To je sistem, ki nagrajuje bogate in kaznuje reveže.

     • Karmen

      Kradli so še bolj kot danes, samo ti preljubi vernik tega nisi smel vedeti. Levi časopisi še danes lažejo in zavajajo, takrat so pa še bolj in se lažje, ker drugih ni bilo. Je bila moja mati sodna zapisnikarica, ko so sodili rdečim direktorjem za kraje družbenega premoženja, je pred sodbo prišla direktiva iz centralnega komiteja zveze komunistov Slovenije, naj se sojenje zaključi, človeka pa izpusti. Za nagrado so pa dobilo še boljše službe. Vrana vrani ne izkljuva oči.

     • Karmen

      Brez veze razlagati, mu ne boš dopovedal. Je njihov plačanec, ali pa ima totalno oprano glavo. In on meni pred časom pravi, da ima D.O.O.. Če bi bil privat, bi imel pojme razčišene.

  • Karmen

   Ti pa res nimaš pospravljeno po podstrešju. Ker so (smo ) banko dokapitalizirali z davkoplačevalskim denarjem (NAŠIM – TISTI, KI DELAMO NA REALNI RAVNI ), jo vlada MORA prodati, DENAR PA NAKAZATI V PRORAČUN. Vsa tuja podjetja v Sloveniji dobro gospodarijo, plačujejo davke ( v SLOVENIJI ), ljudja imajo delo, plače in s tem možnost preživetja. V državnih firmah so plače zanič, delavci nimajo plačanih prispevkov, v teh podjetjih pa levaki na veliko kradejo.

   • Jurij Musar

    sem vas že pogrešal, da mi ponovno razsvetlite obzorje. Po vašem mišljenju torej tisti, ki delajo v zdravstvu, šolstvu, policiji, javni upravi itd. niso nič prispevali k dokapitalizaciji banke. Ne strinjam se s tem, da je treba banko prodati, se pa strinjam, da je potrebno preprečiti krajo. Da pa ne bo pomote, kradejo namreč vsi, tudi desničarji in farji.

    • Karmen

     So prispevali in oni bodo še bolj naudaru. Ker levičarska elita noče banke prodati, se pripravlja zakon, po katerem bodo morali vsi, ki delajo v javni upravi kupiti delnice NLB, v vrednosti 100 eur. Če denarja nimajo, jim bo NLB dala kredit. Če pa ne bodo kupili, bojo izgubili službo. Prima, kajne?

     • Jurij Musar

      Nerad to storim, ampak po takšnem komentarju sem prepričan, da z vašim podstrešjem ni vse o.k.

     • Karmen

      Popolnoma razumljivo, tvoj komentar namreč. Čisti levičarji ali pa tisti, ki so od njih plačani, njihovih grdobij NOČEJO IN NE VIDIJO. Bluziš tukaj gori s komentarji, da se pameten lahko samo smeji, pranja denarja naše državne banke pa ne komentiraš. To pranje je mednarodni kriminal, ti pa nič.

     • Jurij Musar

      Tako globoko sovražiš komunizem, da ne vidiš in ne slišiš nič, razen tistih, ki udrihajo po levici. Ti in tebi podobni se lahko smejite mojim komentarjem kolikor želite, vendar to ne pomeni, da ste pametni. Kar se NLB tiče pa sem komentiral in se je name vsul plaz žaljivk takšnih klerikalcev kakršna si ti. Še enkrat, prav posebej za tebe: sem proti razprodaji naše lastnine, torej tudi bank, ker s tem izgubljamo svojo suverenost. Mednarodni kriminal je to, da svet upravljajo multinacionalke, ki rušijo vse pred seboj in ustvarjajo novo obliko suženjstva.

 • Rožle

  Vam je tovariš Kardelj lepo povedu..
  : Mi komunisti smo svoje pokradli..še zapuffamo vas…pol se pa sami Yebite naprej…
  kamot loh Bruslju nastavite …

  • Slovenec

   A morš bit res zmer ta zadn?

   • Vrhovni sodnik

    Šejtan, feyk zastavo imaš, grb je preveč v levo.

 • Rožle

  Na Kurah pa niti besedice o tej aferi …

  • Vrhovni sodnik

   Zdaj, je

   • Rožle

    Za tole greš na hladno :) sej veš

    • Vrhovni sodnik

     Bomo videl

 • xtc

  NLBprodat tkoj dobrim lastnikom;pa četudi za pet eur;samo ;da bo izgnal lvake iz nje:

  • hle

   Nekoč se je dvema dobrima lastnikoma pod mizo prodal Mercator epilog tega posla pa je da so šli trije pomembni gospodarski sistemi cu grund nato ste vsi ploskali ko je Mercator odkupil še bolj zapufan Ivica in je zaradi tega ogrožen še velik del gospodarstva vi pa še kar naprej nabijajte svojo mantro rešitev bi bila samo kazenska odgovornost za vodilne kar pa ne paše ne levakom in ne desničarjem

 • Slovenec

  Tule je meu tud naš Rožle prste vmes … mayke mi.

  • Vrhovni sodnik

   Ziher je kradu na velik, zato pa je krjolo kupu.

   • Slovenec

    Itak. Se je furu zadnič po Lublan s ta novmu Rogovmu biciklu. Od kod mu le dnar, se sprašujem.

    • Vrhovni sodnik

     Kwa je Rožle, kje se zdaj skrivaš, denar na sonce

     • Slovenec

      Ne bo ga, ker me ne mara več.

     • Vrhovni sodnik

      Od kday

     • Slovenec

      Ne vem. Prau, da sm komunjara ….. men, zvestemu zavezniku …. sramota! Še Alenka me bo skinla, če bo Rožle še naprej nakladu ….

     • Vrhovni sodnik

      Kako je lohk key takšnega reku, ti si sam komunjaram kradu

     • Slovenec

      ITAK! Pa še dons jim.

     • Vrhovni sodnik

      Rožle, a bomo še dolg čakal ejga, bo pokav.

 • Rožle

  Vidva pod mano obadva sta Šeytana in dobita ta trenutek minus ….

  • Vrhovni sodnik

   KWA, kje maš bicikel, a ma tud brisalce, napiš oba, je krajše

   • Slovenec

    Evo …. zdej pa še tebe ne mara več. Bolš da se ne družiš z mano ….

    • Vrhovni sodnik

     Pust to, blefira na velik zadnje cajte, je poker začel igrat

   • RATATA

    Pa kantico za bencin tud

    • Vrhovni sodnik

     Njegov velik ne nuca, tanka itaq mal rabljenega

     • RATATA

      Zaprt tokokrog u iberlauf hehe

   • Slovenec

    Ma ABS …

    • Vrhovni sodnik

     Pa proti spodrsavanju koles ma tud

 • Slovenec

  EKSKLUZIVNO: Razkrivamo kaj si je Rožle privoščil z nakradenim denarjem:

  http://www.bicikel.com/forum/46090/obnova_starega_kolesa_rog_holland.html

  • Vrhovni sodnik

   Pa kolk filozofira zraven, v štange je pa zlato nalil, kam si zday stegnil Rožle, pust kolesa pri mer, ne moreš jih cel dan krast.

 • Janez

  Ste se pa dobro dajali ! V tem zavihku – danes !
  Še jaz !
  Še 1x zapišem 1000% verodostojen dogodek, od včeraj, 1.6. 2017 – v zvezi z NLB !
  Jaz,
  Janez K.
  Nekaznovan, nealkoholik itd.
  Kot 3. leto uživajoč nevisoko penzijo
  – hodim po nakupih, v knjižnice itd. – v center LJ !
  Ampak !
  Zelo rad se vsedem k soku zunaj !
  pri mizah Slaščičarne MAXIMARKET – nasproti NLB in Parlamenta.
  Ampak !
  Včeraj, 1.6. 2017- ob 16 h do 17h.
  me je pri pitju soka zmotil pogled
  na mimo teh miz peš hitečega ex SD MINISTRA ZA FINANCE,, vsem poznanega g. F. K. !
  Ker sem sedel obrnjen v smer centrale NLB
  – SEM NEHOTE VIDEL – KAM JE g. Ex SD MINISTER ZA FINANCE – ŠEL.
  Gospod dr. F. K. ni šel v stavbo NLB,
  LE OB VZNOŽJU TE NLB STAVBE – JE GLEDAL V OKNA STAVBE CENTRALE NLB !
  Tam je malo postal, nato pa mi je izginil z oči
  v senci prostora med NLB in starim rumeno-rjavim blokom za Kardeljevim spomenikom.
  Nehote
  me je prešinila – seveda – le – domneva !
  Gospod dr. F.K. ni hodil sprehajalno, videlo se je že po hoji, da gre – po opravkih !
  Kaj pa ?
  Če – morda ?!
  Gospod dr. F. K. JE NAMREČ GLEDAL V OKNA STAVBE NLB .
  Ali nimajo – morda ?
  Le domneva,
  nobenega srečanja nisem videl !

  Ali? Nimajo morda ?
  Tam !
  Na prostoru !
  MED
  -CENTRALO NLB IN
  – RUMENO-RJAVO STAVBO ZA KARDELJEVIM SPOMENIKOM ?

  Nekakšen ? Samo preblisk, domneva

  ” M E E T I N G. POINT, točko – za srečanja
  med
  nebančnimi ljudmi – zainteresiranimi za večje finance in
  – med ljudjmi iz NLB !
  Nič
  NE TRDIM, NOBENEGA SREČANJA NISEM VIDEL ! Le preblisk, domneva – o možni “točki srečanja”.
  Le
  Včeraj
  – čisto naključno, a v letu, dveh – vsaj že – t r e t j i č !!!
  Sem videl g. Dr.F. K.
  Ex SD – MINISTRA ZA FINANCE, KAKO JE ŠEL VEDNO PO ISTI POTI !
  Mimo Slaščičarne Maximarket – k vznožju stavbe centrale NLB
  in nato na prostor pri rumeno-rjavi stavbi za Kardeljevim spomenikom.
  Seveda !
  Le domneva – o morebitnem – ” meeting pointu” .
  Seveda.
  Nič ne trdim, ničesarr vnaprej ne sumim g. Dr. F. K.

  A?
  Nenavadna, vedno ista pot ! Nekoliko – čudno ?!
  Če !
  Ne gre za nobene javno pomembne opravke g. Dr. F. K. tam ?!
  Se !
  G. Dr. Ex SD MINISTRU ZA FINANCE – O P R A V I Č U J E M.
  ČE
  PA KAKA JAVNA POOBLAŠČENA DRŽAVNA SLUŽBA PRESODI,
  DA GRE ZA POT NAA KAKE JAVNO POMEMBNE OPRAVKE !?
  Potem?
  Pa rad podam
  zgornji opis !
  mojega videnja poti g. Dr. F. K. – uradni osebi. Na l.r. podpisan zapisnik. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  KER JE OKROG NLB TOLIKO JAVNO SPORNEGA DOGAJANJA, LAHKO MOJ ZAPIS POKAŽETE TUDI ZAINTERESIRANIM POSLANCEM – SDS.
  Vsaki uradni osebi z imenovano ali izvoljeno državno funkcijo – se rad odzovem. Prek tega portala.

  • Jurij Musar

   Pa si res totalno prifuknjen.

  • Goran Hvala

   Jaz tud hodim vsak dan po isti poti ce nimam drugih opravkov…le kaj naklepam…se sam ne vem…

  • Franc Šink

   Naj ti Križanič ne žre več živcev.

 • primsek

  Katera šiptarska gnida iz vrst obramboslovcev je že vladala leta 2009? In kako, da je ravno takrat začela nastajati bančna luknja? Malo se zamislite nad svojim šiptarskim udoglavcem in vjajcehodcem, on je očitno stal za plenjenjem NLB in zdaj hoče s svojo zamaščeni in ušvicani Grimsek to prikriti

  • pravapot

   Zavajaš in lažeš! Tvoja šiptarska gnida je vladala do novembra 2008. Saj ti to veš, pa si tako pokvarjen, da vseeno nakladaš laži.

  • pravapot

   Ti primsek si pa res gnida lažniva in pokvarjena

  • Karmen

   TI PA ŠE BRATI NE ZNAŠ. TAKOJ V PRVI RAZRED OSNOVNE ŠOLE. KO SE BOŠ NAUČIL BRATI, PA PRIDI NAZAJ.

  • radames

   Na vladi je bil predsednik nasledstvene stranke ZKS (SD) tovariš Borut Pahor.
   https://sl.wikipedia.org/wiki/9._vlada_Republike_Slovenije

 • piko8

  O pranju denarja v NLB so vedeli: Türk, Pahor, Žbogar, Križanič, Kresalova, Goršek …
  In zakaj se teh lopovov ne privede pred roko pravice.. ups saj zlovenija ni pravna država!!

 • if

  Leva politična scena, elita ni ustrezen izraz zanjo, je desetletja skrivala avtorstvo povojnh pobojev, od leta 2009 je omogočala in hkrati skrivala pranje denarja v NLB, hkrati je konstruirala, sprožila, vzdrževala in zastarala afero Patria!

  Afero Patria je pasivno spremljal predsednik države, protiustavno so jo procesirali predsednika vlade vlade in parlamenta, parlament, molčal je varuh človekovih pravic …, pravosodje je procesiralo po načelih krivosodja, mediji so tolkli z vsemi topovi laži, bebavo volilno telo je srepo gledalo v mesarjenje demokracije …

  Vsa ta dejanja oziroma nedejanja sodijo v arzenal veleizdaje RS, političlnega kriminala in odgovornosti za izredno slabo stanje, v katerem je Slovienija!

 • Franc Šink

  Ključno ime bi lahko tudi lahko iskali tudi pod priimkom Arnol.(škojeločan) .Ne nas basat!!!

 • odzunaj

  In čisto povsod se pojavlja tale Branko Japelj s Policije. Pojavlja se tudi v zadevi Umor dr Jamnika , v izločitvi iz obravnave edinih materialnih dokazov – računalnikov in telefonov umorjenega dr. Jamnika ter 54 posnetkov video nadzornih kamer, ki pokažejo organizacijo izvedbe umora .
  Nima Slovenija mafije, mafija ima Slovenijo ! Ima njeno vlado, funkcionarje vseh pomembnejših državnih organov in zavodov in drugih inštitucij !
  Smrt državno-paradržavni mafiji, svoboda narodu !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!