Fišer in Zalar sta kazensko ovadena – Kaj vse bo naredilo tožilstvo, da bo zaščitilo svoja kolega?

Foto: sta

“Tisti med vami, ki bolj spremljate politiko, ali pa to, kar pišem, veste, da sta leta 2012 tik pred prihodom druge Janševe vlade takratni pravosodni minister Aleš Zalar in generalni državni tožilec Zvonko Fišer izvedla bliskovito in “nujno” imenovanje Zalarjevega državnega sekretarja Boštjana Škrleca za generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva,” pravi Vinko Gorenak ter dodaja, da je bil tipičen politik, kar državni sekretar vedno je, tik pred prihodom druge Janševe vlade imenovan na enega najpomembnejših položajev na Vrhovnem državnem tožilstvu.

“Še več, praksa je pokazala, da politik Boštjan Škrlec dejansko vodi Vrhovno državno tožilstvo, saj je njegov dejanski predstojnik Zvonko Fišer le papirnati šef tožilske organizacije,” je prepričan Gorenak. V zapisu na svoji spletni strani dr. Gorenak dodaja, da je o imenovanju Boštjana Škrleca za generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva že leta 2012 odločalo Upravno sodišče RS. V svoji sodbi z dne 11. 12. 2012, ki je dokončna, je zapisalo, da sta Aleš Zalar kot pravosodni minister in Zvonko Fišer kot generalni državni tožilec s tem dejanjem “samovoljno izvrševala oblast” – 30. točka sodbe.

Policija je prikimala SDS: prepoznali in potrdili so sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja
Gorenak pa je razkril, da se je s tem primerom ukvarjala tudi KPK. “Ta je ugotovila, da je v danem primeru šlo za “koruptivno ravnanje”, ki sta ga storila nekdanji minister Aleš Zalar in generalni državni tožilec Zvonko Fišer, a je Vrhovno sodišče zadevo kasneje razveljavilo.” Toda v poslanski skupini SDS so se 10. februarja lani odločili, da primer kot sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja Aleša Zalarja in Zvonka Fišerja prijavijo policiji in tožilstvu. “Policija je v naši prijavi prepoznala in potrdila sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ki sta ga osumljena Aleš Zalar in Zvonko Fišer, zato je tožilstvu zoper omenjena podala kazensko ovadbo,” je zapisal Gorenak.

Vinko Gorenak: “No, v tožilski organizaciji, ki jo še vedno vodi osumljenec storitve kaznivega dejanja, Zvonko Fišer, so primer najprej dodelili tožilki Karmen Erčulj. Ta je bila lani imenovana za sodnico, zato je bila zadeva predodeljena tožilki Manji Prezelj. Tako uradno. Tožilka Manja Prezelj bo v kratkem upokojena, zato ste že ugotovili, zadeva bo ponovno predodeljena novi tožilki ali tožilcu. Verjetno vse do datuma zastaranja suma storitve kaznivega dejanja. Pa naj mi še kdo prodaja zgodbe o neodvisnih in poštenih tožilcih.”

Dokumentacija, ki utemeljuje sum, da sta Zvonko Fišer in Aleš Zalar zlorabila uradni položaj.

Dokumentacija, ki utemeljuje sum, da sta Zvonko Fišer in Aleš Zalar zlorabila uradni položaj.

2017-01-18-0665_002

2017-01-18-0665_003

2017-01-18-0665_004

2017-01-18-0665_005

2017-01-18-0665_006

2017-01-18-0665_007

2017-01-18-0665_008

M. S.

 • Franc Šink

  Pojedla maca.

 • FORT WORTH

  Tukaj lahko vidimo,kako levaki spretno izrabljajo zakone sebi v prid.Vse zato,da ohranijo oblast.
  Zato,so tudi potem izdatno nagrajeni.
  Kakrsne koli odgovornosti se otepajo in samo na tem delajo,kako bodo opoziciji prizadejali cim vec skode v vseh pogledih.
  Lahko napisem samo eno : s takim pocetjem smo oskodovani in prevarani vsi drzavljani-volilci.
  Upam,da si bomo to zapomnili nekaj naucili in ko bo cas ustrezno spremenili…

  • Borut Stari

   Namesto bedasteda izraza levaki napiši oblastniki, Če nebi bili na oblasti tisti,ki so, bi bil kdo drug, Tega pa ne bodo dovolili, Prav zato so tajni predpisi, tajni zakoni, tajni uradni list.in tajne službe.

   • FORT WORTH

    Mislim da je logicno da je lahko samo levak bedast oblastnik…(:-)))

    • Borut Stari

     Aha, vendar, ni bedast da obdrži oblast zase. S kratkimi izjemami kar 70 let.

     • FORT WORTH

      Ne,edino kar jim gre je diktatura in boj za oblast. Potem,bankrotira vsako drzavo z bedastimi zakoni,ki jim dovoljujejo krajo…

     • Borut Stari

      Kreditodajalcem mednarodnim ali domačim je vseeno kako prejemnik zafrčka denar. Važno je to, da se s posojili dobro služi, Ko ga ne bo več imel bo zaprosil in dobil novega. Primer je Grčija. Ali pa kar SFRJ.

  • Nata

   Oooooooo, pa še kako res je !! Oškodovani in prevarani smo mi !!

 • indijanka

  Lepa reč. Glede na imeni, ki sta v pravosodju predstavljali vrh, bi moral primer prevzeti vodja tožilcev in dokazati, da jima je kos in da je roka pravice za vse enaka. S tem bi bil narejen majhen korak na področju zaupanja v pravni sistem. Velika zgodba in prezahtevna naloga. Hja, s tožilkama, ki sta z mislimi drugje, ena na drugi strani dvorane, druga v pokoju bo zgodba neprimerno drugačna. Samo birokratska. Samo, da bo odkljukana. Če bo?

  • Anonimni_Profesor

   Sodniki in tožilci so bili vojaki revolucije, enako, kot miličniki in učitelji. Večina še vedno služi gospodarjem!

 • dr Janez Sveti

  V sodstvu nič novega. Za laični pogled se mi zdi,da je to samo organizirani kriminal, ki je podpora vsem oblikam kriminala na državnem nivoju v naši ljubi Sloveniji. Kakor sem že velikokrat zapisal, je kriminalna mreža tako razporejena v vseh organih države, da vidim v v bodoče samo bankrot države. Zakaj? Zato, ker takšen rak, razjeda zdravo telo in če ga ne izrežemo ter uničimo propade telo gostitelja. Lep dokaz je naše zadolževanje v tujini. Drugi dokaz je,da v tej državi vladajo tisti, ki ne dajo dodatne vrednosti in so še veliko bolje plačani kot tisti,ki dejansko hranijo državo (realni sektor).
  Državljani so samo tlačani za kriminalno mrežo, ki je kakor sem povedal državo z zakoni tako uredila, da jim nihče nič ne more.
  DR Janez Sveti Čuvaj svinj

 • centurion

  “Fišer in Zalar sta kazensko ovadena – Kaj vse bo naredilo tožilstvo, da bo zaščitilo svoja kolega?”
  Vse.
  Ovdili bodo Janeza Janšo za novo neznano stvar, na neznanem kraju,
  v neznanem času.
  Z znanim ciljem in namenom.

 • Viktorh

  Nič ne bo, NIČ!
  Psi lajajo, karavana…

  • Caetano

   Viktor s Primcem se poraja novo upanje, po nožu v hrbet s strani vodstev NSI in SLS.

   • Viktorh

    Priznam, jaz mu verjamem in prepričan sem, da bo NSi-ju odvzel veliko glasov in glasov bivše SLS. To je logika SDS-evi volivci ne bomo menjali…

 • moat

  Kaj takšnega se pri nas seveda ne bi smelo dogajati! Toda, glede na to, da pri tajkunih in politični eliti ovadbe padajo kot po tekočem traku, ne bi bilo kaj novega, res. Mi majhni pa… No, spet bomo to požrli, šli na pir in se jezili skupaj s prijatelji. Beda, res!

 • Kerfatik

  vojaško policijo pa sam racije..a prvo treba na oblast pridt…

  • FRANC3

   Volitve se bližajo. Na levici vlada preplah. Kot pri šahu: delajo rokade, da si izboljšajo položaje.

   • Kerfatik

    nevem no..mislim,da so te botri tok prefrigani in sami silijo v nove volitve,ker vedo predobro,da dlje bodo odlašali večja bo škoda za njih na volitvah..tak,da je zelo zakomplicirana zadeva…vedo predobro,da je okno,ko lahko zavedejo določeno število ljudi vse manjše…

 • Antonius

  Čudil bi se, če bi bilo drugače!
  Ljudje volijo ‘küčanove kleptomane in kriminalce, izvoljeni kleptomani in kriminalci jim vračajo pa kriminal.
  Slovenija je edina demokratična država, ki jo obvladuje izvoljena mafija!
  Pred kratico RS bi morali nujno dodati še M, če bodo ljudje še naprej volili kleptomane, kriminalce – mafijce.

 • RATATA

  Republike Slovenije nimamo niti Slovenci radi.
  Za njo se sliši in misli, da je “ukradena”. Kradljivci so pretežno znani. (Tu izvirajo ovadbe iz prispevka).
  Radi imamo pa našo deželo Slovenijo.
  Slovenija (naša – moja dežela) pa v bistvu ni dežela v tem smislu, kot so bile Slovenske Dežele Koroška, Krajnska, Štajerska, Primorska, Prekmurje.
  Te Dežele bi lažje imeli radi! Pa so nam jih kar ukinili (čeprav neuradno).
  In te Dežele bi bilo tudi težje “ukrasti”(!), saj bi jih slovensko ljudstvo (Korošci, Krajnci, Štajerci, Primorci, Prekmurci) krčevito držali v svojih rokah in vsako odločitev budno nadzirali.
  Republike Slovenije pač v rokah Slovensko Ljudstvo ne drži.
  In ravno zato je bila narejena ta Republika Slovenija.
  Samo zato, da se ukine starodavne Slovenske Dežele, ki se jih ne da ukrasti kar tako.
  No ta Republika Slovenija je, kakorkoli že obrneš le osamosvojena socialistična Republika Slovenija, morala bi pa biti ZVEZA SLOVENSKIH DEŽEL – Zvezna Republika Slovenija!
  To bi pa hudičevo težko “ukradli” prav zaradi tega, kar sem napisal zgoraj.
  Pa tudi marsikateri drug problem bi bil rešen (meje), želi pa bi tudi več spoštovanja ne le od Austrije, Italije in Madžarske temveč od vsega pokvarjenega sveta.

  • Nata

   + + + + + + + + + +

  • Anonimni_Profesor

   Jaz sem vsekakor ponosen na svoje kranjsko poreklo!

   • FRANC3

    90% nas Slovencev smo ponosni, da smo Slovenci. Kvari ostalih 10% Neslovencev, ki so si prikradli oblast. Ne zato ker so oni tako sposobni, ampak zato, ker smo mi Slovenci leni, nezainteresirani in nesposobni.

 • montyamp

  Sistem je kalibriran s strani kidrić-kardeljanskih Stalinovih hlapcev , se pravi od nepismenih morilcev in ovaduhov .

  Slovencev vrlina , katero radi poimenujete ” strpnost ” , je nič drugega kot norost , ki utemeljuje prevlado ultra-idiotizmov mladičev boljševiške struje .

  Sodstva in medijev ne bodo izpustili , borili se bodo kot l.45 , z vsemi sredstvi , haha za vaš denar blesavi slovenistanci .

  Smetana murglosrbske enklave pod alpami , je polna izdajalske kolaboracije tipa Zalar in Fišer .

  Če v Švici povozite takšno škilavo kolaborantsko podgano , al pa dve , ste bogato nagrajeni , popravilo avta in tehnični pregled seveda časti država .

 • Nata

  Kakšno, nepotrebno vprašanje !! Prav VSE bo naredilo.
  Ampak, navkljub temu, da nam je jasno kako in kaj, vi pišite, čimveč !!

 • Olga

  Ovadba je nujna in bi do nje moralo priti že zdavnaj! Na potezi je KRIVISODJE! Nas bo presenetilo?

 • Peter

  Karmen Zokinekima Erčulj je napredovala v sodnico.
  Tale Zoki pa res neki ma, zgleda, no.

  • samsara

   Saj več kako zoki vse zrihta.
   Je pisalo in se govorilo po medijih.
   Se najdejo take…

 • Iva

  Kontinuiteta je lisjaško poskrbela za reprodukcijo (fizično in miselno) starih komunističnih elit, ki se skrivajo za “novimi obrazi” in navidezno demokracijo.

  Bralec: “Pa res nimamo nobenega orodja, da tem SVINJARIJAM naredimo konec? Ne smemo samo moledovati o volitvah, kjer naj bi ljudje odločili drugače.Sam ugotavljam, da se marsikdo odpravi na volitve ritualno, torej brez treznega premisleka, kaj bo obkrožil. Sam skoraj vsakodnevno govorim v družbi o teh stvareh. Pa se skoraj nikogar ne prime.”

  Žalostno je, da smo tisti, ki pred sodiščem (že dve leti in pol) zahtevamo resnico in pravico, za PRAVNIKE in medije DRHAL (v mainstream medijih smo popolnoma zamolčani), revolucionarni vstajniki, ki so s trubami marširali po centru Ljubljane in ki so izvedli mehki državni udar, pa so po poročanju medijev bili nezadovoljni državljani (sic!)

  • Nata

   + + + + + + + + + +

 • FRANC3

  Levičarjev se v Sloveniji ne obsodi. Sodi se jim lahko. Ampak Slo krivosodje išče postopkovne napake, vejice in pike v sodnih spisih, če pa to ne zadošča, pa poskrbijo da primer zastara! Že videno.
  Eden takih primerov je tožba Slovenije proti majorju Popovu. Ovadba je bila dana leta 1994, prva obravnava pa menda leta 20012, primer pa še danes ni zaključen. Slo krivosodje čaka, da bo Popov na smrt zbolel ali pa celo umrl, kar bi jim najbolj ustrezalo. Potem bo tov. sodnik z žalostjo v srcu ugotovil, da je primer zaključen. Sledi napredovanje sodnika.
  Takih primerov je v Slo veliko.

 • montyamp

  V Nemčiji bi si tadva pobirala žajfo , tam kjer imajo Germani štalo za UDBOPARTIJCE .

 • tramal

  Musolinija so obesili z glavo navzdol pa čeprav je ustanovil oz. dal zemljišče za vatikansko državo ,ta dva komunista pa bi morali najmanj razčetveriti ,čene podvanajsteriti.

 • Nata
 • samsara

  Že dolgo niso odkrili nikogar, ki bi v imenu Janeza Janše plačal kakšno položnico za elektriko, vodo…

 • garfi

  ena od neštetih zlorab udbomafije

 • Rožle

  POMOČ UPORABNIKOM KAKO SAMI BLOKIRATE NEPRIDIPRAVE NA PORTALU !!! .
  https://s24.postimg.org/6deagkvhx/Block_User_primer.jpg

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!