Gneče z zastoji predvsem blizu mejnih prehodov: Raje na izlet po Sloveniji!

Foto: STA

Na slovenskih in hrvaških cestah so gneče z zastoji. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke že okoli desetkilometrska kolona, gneča je podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci ter na primorski avtocesti. Daljše čakalne dobe so na mejnih prehodih. Na Dragonji vozniki za izstop čakajo kar dve uri in pol, v Sečovljah eno uro.

Zgoščen promet je na primorski avtocesti med Ljubljano in cestninsko postajo Log proti Kopru. Gost promet z zastoji je še na primorski hitri cesti med razcepom Srmin in priključkom Koper-center proti Izoli ter na cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Izola-Portorož-Sečovlje, Kozina-Starod ter med Starodom in mejnim prehodom.

Gorenjska avtocesta polna jeklenih konjičkov
Okoli desetkilometrska kolona je tudi na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice-vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani predor občasno zapirajo, zato na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj v smeri proti Kranjski Gori uporabijo izvoz Lesce. Za voznike osebnih vozil je proti Avstriji obvoz možen preko prelazov Ljubelj ali Korensko Sedlo.

Zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji ter na gorenjski avtocesti na izvozu Lesce iz smeri Ljubljana in na cesti Lesce-Bled.

Na mejnih prehodih si vzemite čas
Gneča je tudi na cesti Ptuj-mejni prehod Gruškovje, kjer vozniki za vstop v državo čakajo pol ure in za izstop 40 minut. Pot od Šentilja do Gruškovja se za voznike podaljša do pol ure. Manj obremenjeni mejni prehodi so Dobovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Nikar iz Slovenije, raje občudujte domače lepote
Najdaljše čakalne dobe so na mejnih prehodih za izstop iz države. Na Dragonji za izstop čakajo dve uri in pol, za vstop eno uro. Na Starodu za izstop 45 minut, v Sečovljah za izstop in vstop eno uro, na mejnem prehodu Sočerga pa vozniki za izstop čakajo 45 in za vstop pol ure.

Tudi na Hrvaškem je na avtocestah iz notranjosti države proti morju povečan promet. Prav tako je gost promet na avtocesti A3 od meje s Slovenijo na Obrežju proti Lipovcu.

Na avtocestah se občasno pojavljajo krajši zastoji, zato hrvaški avtoklub svetuje voznikom, naj držijo varnostne razdalje. Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti Split-Zagreb se zastoji vijejo v obe smeri. V smeri proti Zagrebu je okoli enajstkilometrska kolona, v smeri proti Splitu pa petkilometrska in se razpoteza že na zagrebško obvoznico.

Zaradi povečanega prometa proti istrskim mejnim prehodom s Slovenijo je nastal zastoj tudi na Istarskem ipsilonu. Dolg je okoli pet kilometrov.

Čaka se tudi na Krku. Pred mostom za na kopno je štirikilometrska kolona vozil, za vstop na otok pa kilometrska.

B.P, STA

 • dr Janez Sveti

  “Gneče z zastoji predvsem blizu mejnih prehodov: Raje na izlet po Sloveniji!”

  Zdaj veste zakaj se naredi gneča in zakaj imamo slabe ceste.Voziš počasi in si ogleduješ znamenitosti. Ker dolgo traja,postaneš laćen..zaspan…€€€
  Odlična promocija!
  Dr Janez Sveti Agencija za turizem

 • radames

  Postali smo tako “moderni”, da si dopusta brez morja sploh ne moremo več zamišljati. Izlet po Sloveniji? Ne ga lomt! Ogromno Slovencev svoje domovine sploh ne pozna in menijo, da se bodo izgubili, če zaidejo na Kočevsko, na Idrijsko, na Notranjsko. Na Mali Lošinj, Pag, Korčulo pridejo miže. Čar dopusta je tudi večurno stanje v kolonah. Če prideš neovirano, tekoče, na Menišijo, to ne sodi k dopustu. Pa še Menišija je ne nekam drugem planetu.

 • radames

  “…zato na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj v smeri proti Kranjski Gori uporabijo izvoz Lesce.”

  Ha, ha, ha! Ti bedaki Darsovi, so z avtocesto povozili bivši del ceste med Naklim in Černivcem. Tako bi lahko udobno vozili po stari magistarlni cesti med LJUBLJANO in HRUŠICO ter naprej do Rateč.

 • rubec

  Naj mi nekdo pove eno stvar, ki poleg juhe moje stare mame v tej kao državi sploh štima. Eno samo.

  • Franc Šink

   Pol ure sem razmišljal in ne morem ti odgovorit.

   • rubec

    No vidiš Franc, kot izobražen slovenec si potreboval pol ure medtem ko sem enkrat prej na isto vprašanje dobil odgovor nekega našega finančnega strokovnjaka že po dveh minutah, kjer je zatrdil da je slovenija v krogu držav ki uporablja nemško marko finančno ena najbolj stabilnih. Dobro da teslo ni še reklo, da je slovenska koka kola boljša od ameriške kokte.

    • Franc Šink

     Bravo rubec!

  • Jefferson Vendski

   Moj močeradovc.
   Pa Lolita, ona tud zlo fajn štima. Vsaj mene.

   • rubec

    Pa vseeno, previdnost maj frend v teh časih vsesplošnega navdušenja nad proučevanjem in študiranjem muslimanskih šeg in navad svetujem tudi pri Loliti Draveljski. Če ti bo kdaj predlagala štimovanje na tepihu se ni takoj za zaleteti. V tem primeru je bolje malce razmisliti, vsaj sekundo ali dve.

 • bolimeđoko

  Meni je prav lepo tule v viseči mreži.
  Hladi me sok, pivo in brezina senca. Družbo pa mi delata moja izvoljenka in kuža.
  Pod drugo brezo pa stoji žar od opoldanske peke……………………. je lahko še kaj lepšega ?
  Dolge kolone na cestah pa me sploh ne ganejo……..o.o.o.o.o…… :)))))))

 • Nata

  Ja…….domače lepote in dobrote !!!
  Ampak Slovenec vendar mora iti na morje , da bi lepo rujav ……saj veste no , morska barva je prava ……….pa v Avstrijo – na kakšno nobel jezero ………..pa na Kanarske otoke – se tako lepo sliši , a ne ??
  To je to !
  Doma pa pojma nima kje so Gorjanci

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!