Goran Klemenčič – najbolj neučinkovit minister z najbolj bizarnim smislom za humor?

84
Goran Klemenčič (foto: STA).

Minister Goran Klemenčič je kljub sicer neučinkovitemu spopadanju z najbolj neučinkovitim pravosodnim sistemov v Evropi ohranil veliko mero humorja. Vsem novinarjem je namreč poslal domiselno novoletno čestitko v obliki pravnega sklepa.  

Minister za pravosodje Goran Klemenčič bo v letu 2017 potreboval posebno naklonjenost novinarjev, saj bo moral skozi parlamentarno sito spraviti pravosodno reformo, prav tako pa se vrhovom pravosodja – vrhovnemu sodišču ter vrhovnemu državnemu tožilstvu obeta novo vodstvo, saj se je mandat dokazanima kršilcema človekovih pravic Branku Masleši in Zvonku Fišerju nepreklicno iztekel.

Ministrstvo za pravosodje oziroma njegova ekipa za stike z javnostmi, v kateri sta Leja Vehovec in Boštjan Lajovic, sta v dobro prihodnjega sodelovanja s četrto vejo oblasti poslala novoletno čestitko v obliki sklepa, in sicer na podlagi šestega odstavka 21. člena Zakona o novoletnih čestitkah (ZNČ-1, Uradni list, RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10-ZUKN, 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU- 1G in 65/14).

klemencic

Novoletno voščilo je bilo posebej všeč tudi režimski novinarki Eugeniji Carl, ki je pozornost z njegovega ministrstva na Facebook profilu označila za “izvirno, domiselno, simpatično in neklišejevsko.” Koliko bo vplivalo na njeno poročanje o stanju pravosodja v Sloveniji, pa verjetno ni treba dodatno ugibati, saj je že do sedaj raje delala enostranske prispevke o Alešu Primcu in Odboru 2014, torej tistih, ki opozarjajo na nepravilnosti v pravosodju, namesto da bi poročala o izvirnem grehu vseh težav v slovenskem pravosodnem sistemu.

M. P.

84 KOMENTARJEV

 1. Ne sodi knjige po platnicah! Z “bliščem” platnic vred, se v tem primeru kaže vsa beda Klemenčiča! Carlova pa ni vredna komentarja, saj je prestitutka!

 2. Da je neuspešen je dejstvo, kdaj pa je že bil kakšen ogabni kučanist uspešen (morda pri kraji zase), vsekakor pa ne za državo. Okrog humorja je pa ta teleban nekaj podobnega kot Godnič, samo da menda ni peder. Sicer pa nima niti osnovnih danosti, da bi bil humorist, ko ga človek vidi,ti mine do življenja, ne pa, da bi te nasmejal.

 3. A ni tulil glave bodo letele!
  Predlagam da odšraufa svojo.
  Z ženo sta pocuzala 800.000€ iz proračuna in branjenju države izgubila vse tožbe.
  Da se razumemo, izgubila namerno, ker so si razdelili še plen, kot hijene.
  Rdeče govedo pa je Janezu štel znamke in žetone za avtobus.

 4. Klemenčičev smisel za (h)umor seže precej dlje kot domiselno voščilo v obliki pravnega sklepa.
  Danes sem ponovno prisostvoval sodni obravnavi, kjer njegove sodnijske manipulantke pravkar z dolgimi nosovi zaključujejo montirani proces proti uglednemu slovenskemu znanstveniku dr. M. Noviču, ki so ga ministrovi šefi pred dvema letoma izbrali za nadomestnega morilca dr. Jamnika (KI).
  1. januarja letos je Klemenčič izdal odlok, ki je na las podoben tej abotni čestitki. Odlok vsebuje dovoljenje za fotografiranje in snemanje sodnikov in sodnic. Ko pa so to danes novinarji, tudi iz vrst režimskih medijev, od sodnice zahtevali, jim je (nam je!) odgovorila, da tega odloka še niso prejeli.
  Tudi to je svojevrsten smisel za humor, kjer tranzicijska mafija zločine proti lastnemu ljudstvu šaljivo imenuje sojenje v imenu ljudstva.

   • Pri njemu je (klišejski) problem, kot pri večini. Ne jemlje antipsihotikov, potem je hospitaliziran, po nekaj mesecih hospitalizacije (ko antipsihotiki spet primejo) je izpuščen. Potem se seveda hitro vrne v neprimerno okolje in opusti jemanje AP in po nekaj mesecih (lahko tudi leto, dve, tri) je zaradi ogrožanja okolice znova potrebna hospitalizacija.
    Skratka, klišejski “začaran” krog.

 5. Klemenčič je bil sekretar pri Kresalovi, pa ni mogel narediti ničesar.
  Potem je bil na KPK, pa ni mogel narediti ničesar.
  Sedaj je pravosodni minister, pa nam še vedno kradejo pred nosom (če pogledamo že samo zdravstvo).
  Torej Klemenčič ali je popolnoma nesposoben ali pa je del lopovske elite. To pa dosti pove tudi o tistem poročilu KPK-ja zaradi katerega je padla Janševa vlada.

   • Če mene vprašaš je to čisti državni udar. In, če bi to bilo prvič bi še verjel. Tako pa se vleče že od Depale vasi naprej. U pa smo spet pri Kosu in rdečezvezdnikih.

    • “Zrušena je bila vlada, reforme so bile ustavljene, sanacija bank je bila dražja” “Zadeva se je obravnavala tako, da bi bile posledice čim bolj nepopravljive. Zrušena je bila vlada, reforme so bile ustavljene, sanacija bank je bila dražja,” pravi Janša in dodal: “Pravica, ki je odložena, je pravica, ki je odrečena. Nič ti ne pomaga pravica, če posledic ni več mogoče popraviti.”

    • Vrhovno sodišče je odpravilo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o premoženjskem stanju predsednikov političnih strank v delu, ki se nanaša na predsednika SDS Janeza Janšo. V istem dokumentu je KPK ugotavljala tudi premoženjsko stanje predsednika Pozitivne Slovenije in ljubljanskega župana Zorana Jankovića, a v njegovem primeru pritožbeni postopek še ni končan.
     Janša: Dve leti je trajalo, da so rešili absolutno prednostno zadevo Na novinarski konferenci, na kateri so Janša in vodstvo stranke SDS komentirali sodbo vrhovnega sodišča, je Janša pojasnil, da je kljub temu, da naj bi se zadeva obravnavala absolutno prednostno, do dokončne sodbe trajalo kar dve leti.

  • Seveda je popolnoma nesposoben, nenazadnje je celo Maslešino sodišče moralo pritrditi, da je vsaj dvema osebama kršil z ustavo zagotovljene pravice. Ustava pa je nekaj, kar bi moral znati vsak ljubiteljski pravnik.

   Še bolj povedno o Cerarju je, da je ta dokazani kršilecustave še vedno minister, ki bedi nad pravosodjem. Nekako tako, kot da bi vzgojitelj v vrtcu bil nekdo, ki je dokazano pedofil.

  • “Potem je bil na KPK, pa ni mogel narediti ničesar.”

   O, Klemenčič pa je na KPK garal. Njegovo poročilo je (skupaj z “vstajniki”) pomagalo zrušiti tedanjo Janševo vlado.
   Če povemo po evropsko: uspel mu je mehak državni udar. To je pa že kar hudo delo!

  • Klemenčič je imel samo eno nalogo :uničiti Janšo in- je bil nagrajen z visoko funkcijo…
   Njegovo novo poslanstvo je : skrivati velike zaslužke svoje “doprinosne” ženščine.
   Ej, bratec moj , vse na tvoj račun ! Vmes pa kar neki…a njeee?

 6. Penko, Kos, Klemenčič, Praprotnik,…koliko desetletij bodo še te leve glave rabile, da bodo končno spregledale? Ti volivci menda res ne razumejo ničesar drugega kot, da morajo voliti tiste, ki mahajo z rdečo zvezdo.
  Dresurapress

 7. Gremo spet v komunajzarski doubletalk: ko mafijaši govorijo, da so uspešni, niso uspešni za državo in ljudi, temveč za mafijo.

  Nosferatu je torej en zelo uspešen minister.

 8. Pokojni oče mi je vedno govoril, nekako takole# grdih ženske ni, so lepe in malo manj lepe# Pri tem osebku pa ni nobenega dvoma! Je grd, da ne govorim o njegovi duši, katera je pokvarjena do obisti!

 9. Zelo dobro, končno so na tem ministrstvu izdali sklep, s katerim so naložili sebi delo. Izdajo novoletne čestitke v stilu S.Koreje. Res, duhovito in verjetno v trendu.

KOMENTIRAJ