Biznis Anuške Delić – 400 dni blokad

Ljubljana. Okrogla miza z naslovom Zvizgaci - varuha javnega interesa, ki jo organizirata Transparency International Slovenija in Drustvo novinarjev Slovenije. Novinarka Dela Anuska Delic.

Novinarka časnika Delo Anuška Delić Zavrl je tudi zastopnica in polovična lastnica Delič-Kentauros & Co., podjetja za storitve, d. n. o. Čeprav se poskuša prikazati kot poznavalka za razkrivanje spornih finančnih operacij, pa ima Delićeva od 27. decembra lani, že več kot dva tedna torej, blokiran tekoči račun.

Glede na specialnost novinarke, razkrivanje izvora kapitala, ob pogledu v javno dostopne evidence njenega podjetja v oči bode rubrika izvor kapitala, saj je edini dostopni podatek oznaka »n. p.« (ni podatka, op. p.).

V rdečem že leta
Blokada podjetja, ki ga ima novinarka še iz časa pred poroko z razvpitim lobistom Francijem Zavrlom (svojemu priimku je dodal tudi njenega − Delić), ni novost. V zadnjih dveh letih je bilo blokirano kar 203 dni, od leta 2011 pa več kot 400 dni. Solastnik podjetja, ustanovljenega leta 1995, je brat Delićeve Niko. Aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije Erar pa pokaže, da sta Delićeva in brat na začetku posle iskala tudi pri proračunskih porabnikih. Nista zaslužila veliko, skupaj nekaj več kot dva tisoč evrov, poslovala pa sta z Radiotelevizijo Slovenija in SNG Opera in balet Ljubljana.

Vir: Škandal24

Krivi brata
Nekdanji direktor davčne uprave in odgovorni urednik revije Denar Ivan Simič je na davčnem blogu po odkritju blokade objavil deset vprašanj, ki jih je naslovil na Delićevo. Med drugim ga je zanimalo, zakaj ima podjetje blokiran račun, zakaj ne ustvarja prihodkov in s tem v Sloveniji ne plačuje davkov, pa tudi, ali se ji ne zdi moralno sporno, da ima kot raziskovalna novinarka blokiran transakcijski račun. Večina od desetih vprašanj je ostala neodgovorjena. Delićeva trdi, da je bila v podjetju “aktivna le od leta 2002 do leta 2005, od takrat pa z njim upravlja izključno njegov solastnik in brat Niko Delić.” Delićeva, ki razlogov za blokado podjetja ni znala ali želela pojasniti, je napovedala, da bo svoj, kot se je izrazila, “pasivni” delež v kratkem prenesla na nekoga drugega. Davčni strokovnjak Simič pravi, da v tem primeru ni mogoče govoriti o pasivnem deležu, saj zastopa to podjetje. Še več, vprašanja je v maniri kakšnega politika, ki se želi otresti novinarjev, označila za “brezpredmetna”.

Vir: Škandal24

Pravi, da je bila v podjetju aktivna le med letoma 2002 in 2005. Leta 2009 je ob lastništvu v opisanem podjetju odprla tudi status samostojne novinarke.

Škandal24

 • rubec

  Če je krula zadnja polovica Centaura pomeni da ima tiča. Na vseh starih slikah in kipih je tako.

  • rrrrr

   Ma jok. Samo en delić tiča v obliki pakne mau pod anuško. Pa še tist je udletu k je dec mau bl zavrl.

   • rubec

    ************, lepa.

 • garfi

  zavrl je že dolgo sumljiv, ko se je v JBT-z izognil zaporu
  od takrat se dela norca
  iĆka pĆka press

 • Interkom

  https://www.stop-neplacniki.si/delic-kentauros-co-dno-ljubljana/ Šest mesecev v letu 2017 NI BIL blokiran. A so morali “prenesti” sredstva v raj?

 • Rotar Jakob

  kurćandelić z mehkim ć v kz slovenistanistanu!

 • Krtača 20

  Ma dej kle res niste normalni. Če se začnemo pri moralno najbolj nesporni janševi stranki spuščat v kocine, pa se žal nimamo cajta ker še tistih 60jurjev ne znate pojasnit, kaj šele 150 jurjev od džudžu, boste desni spet jokal ko ena šolska skupinica kalimerotov. A ste res tolk prfuknjen da ne znate razbrat da firma nima prometa?

  • slosin

   dej bod že enkrat tih! Ti bi iz trgovine s porcelanom prvo nagnal miši, slone bi pa pr mir pustu, ker očitno tvoj sprevržen um ne dojema, da miš pa slon nimata enake teže….
   No pa mogoče še nagradno vprašanje zate: kaj je težje, kila perja al kila svinca….bo šlo?

   • xtc

    Ne bo mu šlo saj veš koliko perja je v eni kili in kako malo svinca.

  • PLavi-mil

   NIma prometa, halo, levosučni NESPOSOBNJAKOVIČI, če jim država ne da posel,takoj potonejo, ker niso niti pod razno sposobni , da bi si na trgu posel poiskali.

 • xtc

  Kradljiva ,lažniva leva drhal.

 • Johan

  JUGO GOLAZEN

 • šmentanamuha

  Tipična levaška prasica, ki se dere “primite tatu”, zraven pa hodi po robu zakona v stilu “meni se ne more nič zgoditi, saj imam krit hrbet”.

 • delaware

  Ne boš pobegnila.. Nihče od vas ne bo..

 • xtc

  Kje je Farovški Tunnek?
  A se spet kakem perverznem kaplanu ali F21 čudaku nastavlja?

 • T-Rex

  Pa zakaj so tele levuharke vse tko grde??!!

 • Olga_10

  Presstitutka…Deli-ć…

 • dr Janez Sveti

  Meni je grozljivo, ko razni osebki v Sloveniji sami sebe imenujejo novinar.
  Novinar ni pisun in hlapec.

  DR Janez SVeti urednik tabloida WooooW

 • Jan Kovalski

  Za rdeče je običajno, da so v rdečih številkah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!