Delo v Luki Koper po blokadi začasno steklo

Foto: STA

Delo v Luki Koper je po treh dneh blokade začasno steklo. Uprava Luke Koper težave, nastale po blokadi – vsaj po mnenju nadzornega sveta družbe – rešuje ustrezno in na edini mogoč način. Po odstopu Marka Jazbeca, ki ga je z vrha SDH odnesla prav načrtovanja menjava nadzornikov Luke, je vodenje holdinga začasno prevzela Lidia Glavina.

Marko Jazbec je v petek odstopil tik pred skupščino Luke Koper, na kateri naj bi zamenjali tri nadzornike Luke na čelu s prvo nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc. Po odstopu je nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) za začasno predsednico uprave holdinga imenoval nadzornico Lidio Glavino. Mandat bo nastopila s 15. julijem, upravo pa bo začasno vodila največ šest mesecev. V tem času ne bo delovala kot članica nadzornega sveta SDH.

Predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič je ob odločitvi za imenovanje Glavine za začasno predsednico uprave povedal, da se je nadzorni svet na nastale razmere odzval hitro in tako omogočil stabilno poslovanje SDH “z namenom, da se vse predvidene aktivnosti nemoteno izvajajo naprej”.

Preberite tudi: Tako je vstajnik Miro Cerar nekoč podpiral ljudi na ulicah, danes pa …

Delavci bodo delali med 9. in 17. uro
Medtem pa so se razmere nekoliko umirile tudi v Luki Koper. Uprava in zaposleni so se dopoldne dogovorili, da bodo delavci tudi v torek delali med 9. in 17. uro, kritično pomembne zadeve pa bodo tako kot že danes opravili tudi zunaj dogovorjenega urnika. Z blokado v Luki so se na izredni seji ukvarjali tudi nadzorniki, ki po besedah predsednice verjamejo, da bo uprava v kratkem uspela doseči troizmensko delo in da se bo stanje do petka normaliziralo.

N. K., STA

 • Borut Stari

  Če bo Miru Cerarju uspelo zatreti poskus reaktivacije retardiranega socialističnega samoupravljanja v Luki Koper ima moj glas kjerkoli bo še kandidiral.

 • Poštenje velja

  Upor yugo kalaborantov in priviligiranih opankarjev

  • Novakec1

   Že ko se je začelo sem napisu da bosanci s pomočjo multikulti pritepencev in domačih izdajalcev zavzemajo Luko.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!