Do 29. julija imate možnost, da se prijavite za glavnega izvršnega direktorja DUTB

Imre Balogh, Foto: STA

Družba za upravljanje terjatev bank ali Slaba banka je objavila mednarodni javni razpis za funkcijo glavnega izvršnega direktorja. Trenutno ta položaj zaseda Imre Balogh, ki so ga lanskega oktobra imenovali na čelo slabe banke. Razpis je odprt do 29. julija.

Neizvršni direktorji DUTB, Marko Simoneti, Janez Širovnik in Juan Barba Silvela, bodo na predlog kadrovske komisije imenovali glavnega izvršnega direktorja. Na pogovor bodo po lastni presoji povabili najustreznejše kandidate, pridržujejo pa si tudi pravico, da na razgovor ne povabijo nobenega kandidata.

Nekdo spet brije norce
Kakšen smisel ima mednarodni razpis v takšnih pogojih odločanja je očitno jasno samo vodilnim na DUTB. Situacija je skoraj hujša kot na tekmovanju Ema, kjer komisija na srečo odloča samo polovično. Na DUTB pa bojo trije neizvršni direktorji odločali koga povabijo, če sploh koga. In kaj je smisel razpisnih pogojev, če se bodo neizvšni direktorji odločali kdo je najustreznejši.

Od kandidatov se zahteva kar precej
Če pa želite postati novi glavni izvršni direktor slabe banke pa boste morali izpolnjevati kar precej pogojev. Koliko le teh, naštetih spodaj, izpolnjuje trenutno vodstvo pa je resno vprašanje. Nihče namreč ni bil izbran na razpisu, ampak so bili na svoja mesta imenovani s strani vlade Mira Cerarja po tem, ko so zaradi plačne politike “odkadrovali” tujce.

Kandidat oz. kandidatka za glavnega izvršnega direktorja mora poleg splošnih pogojev, določenih v zakonu o delovnih razmerjih, in pogojev, določenih v zakonu o gospodarskih družbah izpolnjevati še pogoje in merila, določena v zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Izpolnjevati morajo tudi več splošnih pogojev, med katerimi je poleg ustrezne izobrazbe tudi ta, da morajo biti strokovnjaki s področij bančništva, financ ali gospodarskega prava z vsaj desetimi leti izkušenj s področij vodenja ali nadziranja gospodarskih družb. Ne smejo biti delničar ali družbenik v banki ali namenski družbi, ki je deležna ukrepov po zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, aktivno pa morajo znati tudi angleški jezik.

Za nekatere pravila veljajo, za druge pa ne
Zanimivo je, da se v razpisnih pogojih pojavlja tudi neke vrste protikorupcijska klavzula, da kandidat ne sme biti deležnik, delničar, lastnik ali v kakršni koli povezavi z banko, ki jo obravnava DUTB.

No dosedanji glavni izvršni direktor Imre Balogh je v DUTB, po tem ko je Cerarjeva vlada odslovila Torbjörna Manssona, priromal iz izredne uprave Probanke. Probanko so likvidirali februarja, njeno premoženje pa pripojili k DUTB. Torej je prvi človek uprave Probanke, iz tega napajalnika slovenskih omrežij iz ozadja, presedlal v DUTB, kjer je razpolagal s premoženjem banke, ki jo je vodil in likvidiral.

Na zunaj je vse lepo. Glede na to, da sami nastavljeni kadri v DUTB kršijo razpisne pogoje, ki veljajo za druge in da bodo o primernosti kandidatov odločali neizvršni direktorji, pa lahko sklepamo, da gre še za en fiktiven razpis. Razpis zaradi razpisa, ker tako pač zahteva zakon. Celotna zgodba pa diši po vsem drugem kot po transparentnosti.

A. R., STA

 • Franc Šink

  Zakaj Janšo ???? Njih je strah samih sebe.Čista srhljivka vredna dramatizacije.

 • Olga

  Verjetno bo bistveni pogoj: družbenopolitična neoporečnost! Gre za predstavo za javnost z namenom krasti in ščititi krajo! Izpeljali pa bodo zadevo tako kot na Banki Slovenije! Da ne bo treba preiskovalni parlamentarni komisiji z gospodom Logarjem izročiti zahtevanih bančnih dokumentov, ki jih je prej “varovalo” sodišče s tovarišico Dašo Cenar, jih je pa zdaj kar policija ukradla (jih “varuje” pred davkoplačevalci)!!???? Gre za grobo zlorabo sodstva in policije s strani visoko moralne SMC (stranke mafijskega centra)!!!!

 • dr Janez Sveti

  Glasujem za Indijanko!
  Dr Janez Sveti svetovalec uprave

  • Rožle

   Ma že 2 glasova….

   • indijanka

    Nesmejala sem se. Hvala tudi tebi :).

  • MEFISTO

   To pa diši po nepotizmu.

   Ji mar tudi diši solidna plača?

   • indijanka

    Brez skrbi Mefisto. Ko prevzameš krmilo bom tvoja tajnica. Lahko se boš ukvarjal z rdečo plenilsko bando, sama pa bom poskrbela, da ne bomo vse podarili ampak oživili, da bodo ljudje imeli delo. Pa tvoje misli bom zapisovala.

    • MEFISTO

     Če bo zapisovala in objavljala le moje misli, si boš zaslužila plačo.

     Škod ene same besede ali misli, da i šla v pozabo.

   • dr Janez Sveti

    Plača ni pomembna. Pomembna je osebnost.
    Mefista pa predlagam za tehničnega direktorja!
    Dr Janez Sveti lobist

  • indijanka

   Nasmejala sem se. Hvala.

   • dr Janez Sveti

    Jaz sem resen.
    Dr Janez Sveti kapitalist

 • Novakec1

  Če inisi na ić nimaš šans.

 • Rožle

  Sem pomislil, da je že tale neznani oz neimenovani nemško brežiški turist….

 • Slovenski Bojevnik

  Bi se prijavil, pa nimam nobenega strica iz ozadja, ki bi dal kako lepo besedo zame.

 • sunday

  za tistega, ki se bo prijavil na ta razpis vemo kam spada in da je izdajalec naroda!!!

 • MEFISTO

  Delo je za marionete, plača pa vabljiva.

 • MEFISTO

  Jaz bi se tudi prijavil, pa nimam šans.

  Brez plače bi opravljal delo, da bi le lahko razhajkal to rdečo plenilsko bando.

  Zbiram glasove!

  • indijanka

   Ku ku. Moj glas imaš. Nudim ti pa tudi strokovno pomoč.

   • MEFISTO

    Kaj je prav stroka, ti bom pokazal jaz.

    Tvoje bo, da hvaležno uživaš

 • cosmosjasnovidec

  In kdo je tale Imre Balogh?Albanski cigojner ali muslimanski migrant?

 • Janez Novak

  Prirejeno in dogovorjeno. Tako kot so zmutili notranjo reorganizacijo in nastavili poslušne in preverjene kadre tako bodo tudi tole speljali tako da bo tale madžarski rom najbolj primeren. PReberite si v reporterju kako so izpeljali reorganizacijo in vam bo takoj jasno komu in zakaj je namenjena DUTB.

 • MEFISTO

  Da mi je imeti vso oblast vsaj en dan.

  Slovenija bi postala znova slovenska, Slovenci pa pošteni n delavni kot so bili pred tem prekletim komunizmom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!