DUTB želi prevzeti vodenje Save

(Foto: STA)

DUTB je pri Okrožnem sodišču v Ljubljani vložila zahtevo za prenos pooblastil z dolžnika na upnika, s čimer bi pridobila upravičenje odpoklica celotnega poslovodstva družbe Sava. Vodstvo Save je namreč zaradi neuspešnega prestrukturiranja izgubilo zaupanje DUTB.

“Sava je insolventna družba z negativnim kapitalom. Zaradi navedenega in dosedanjih neučinkovitih ukrepov prestrukturiranja je DUTB izgubila zaupanje v dosedanje vodstvo in njegovo sposobnost, da bi lahko vodilo prestrukturiranje holdinga,” je DUTB zapisala v svojem sporočilu za javnost.

“Ta poteza DUTB naj ne bi negativno vplivala na poslovanje delujočih družb v holdingu, kot sta Sava Turizem in Gorenjska banka,« so prepričani v DUTB. »Cilj DUTB je, da bi v sodelovanju z ostalimi upniki imenovala novo strokovno poslovodstvo z ustreznimi izkušnjami, ki bo lahko stabiliziralo razmere, kot je to že uspešno izvedla v primeru Avtotehna, kjer se odlični rezultati že kažejo,” so še dodali.

J. F.

 • 1xy

  torej se je banu010dna, politiu010dna in elitna srenja opekla…….kljub menjavi vodstva, bodo nadaljevali zastavljeno delo……in PRAV JE TAKO!!

 • rubec

  Kdo bo pa Dravo zrihtal, a? Poleti sem se u0161el vanjo skopat za deset minut pa mi umazanijo ni uspelo z jajc odstranit niti z varekino.

  • SF32

   Poizkusi z nou017eem za lupljenje krompirja… hehehe

   • rubec

    Sem u017ee dva polomil. Zdaj pri nas poznamo le u0161e riu017e. Sicer je blo pa malo auuu….

 • Capodistriano

  Upam le, da bo DUTB nadaljeval po tej poti in odpeljal Savo, predvsem pa Narata, u010dim dlje iz slovenskega turizma, ker je u0161koda, ki jo je dotiu010dni s svojimi podrepniki naredil, u017ee skoraj nepopravljiva.

  • Tom

   u017diviu0161 v sanjah. DUTB je sedaj, ko so izgnli tujce in zamenjali nadzornike spet v “pravih” rokah. Za rajo bodo zamenjali Nerata in nastavili spet svojega “novi” obraz, da bodo ovce pomirjene… Kraja pa se bo nadaljevala.. Deja vu..

 • GeneralLeon

  A Savo bodo prevzeli tisti Slovenaci, ki se ne spoznajo na ekonomijo pau010d na prihvatologijo? Sloveniji lahko samo u0161e Bog pomaga, v bliu017enji prihodnosti pa samo u0161e Alah!

 • Pou0161tenje velja

  Narata pred zid skupaj z bohoricem,kocjancicem,nZemljaricem…..nSAMO POB.. LOPOVE IN GROBARJE SLOVENSKEGA NARODAnnn

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!