Grožnja s prisilno privedbo je zalegla: Logar na zaslišanje končno spravil Zakrajška in Jančarja

Predsednik komisije Anže Logar (Foto: STA)

Nekdanji predsednik uprave LHB Frankfurt Boris Zakrajšek in nekdanji direktor NLB Interfinanz Gorazd Jančar, gre za vodilna obeh hčerinski družb Nove ljubljanske banke, bi morala pred preiskovalno komisijo pričati že 10. aprila, vendar na zaslišanje nista prišla. Potem ko je Logar zagrozil s prisilno privedbo, sta danes le pričala pred preiskovalno komisijo.

Boris Zakrajšek je preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji sicer poslal opravičilo, da se seje ne bo udeležil zaradi obveznosti, ki jih je imel načrtovane pred prispetjem vabila na zaslišanje. Takrat je predsednik preiskovalne komisije dr. Anže Logar ocenil, da mora žal ugotoviti, “da sta se obe priči na neki način izognili pričanju pred preiskovalno komisijo, čeprav so bila vabila pravočasno posredovana. Če ima kdo čisto vest in dela v skladu s standardi, pričanje pred preiskovalno komisijo ne bi smelo biti težava.”

Preiskovalna komisija je kasneje pričama poslala tudi dopis, s katerim ju je seznanila, da sta se seje dolžni udeležiti, razen če posredujeta pisno dokazilo o bolniški odsotnosti ali neodložljivi obveznosti. Ker preiskovalna komisija po besedah dr. Logarja dokazil od nobene izmed prič ni prejela, so člani in članice preiskovalne komisije soglasno sprejeli sklep, da se Borisa Zakrajška in Gorazda Jančarja prisilno privede z odredbo preko sodišča.

Danes pa je do zaslišanj tudi dejansko prišlo, vendar je Zakrajšek že na začetku poudaril, da je prišel prostovoljno in da prisilna privedba ni bila potreba. Enako je odgovoril Jančar, pri čemer se je izgovarjal, da vabila aprila sploh ni prejel.

Zakrajšek zakuhal “smrtni greh” hčerinske družbe NLB
Boris Zakrajšek, ki so ga nekateri mediji poimenovali kar “zmagovalca tranzicije”, je v sistemu največje državne banke služboval kar 16 let. Leta 2002 je prevzel vodenje hčerinske banke NLB  LHB Frankfurt, to mesto pa zapustil leta 2008. Zadnja afera, povezana z najbolj znano hčerinsko družbo NLB, je v javnosti odmevala lansko leto, ko so mediji razkrili, da je frankfurtska banka LHB leta 2007  torej v času, ko je banko vodil Boris Zakrajšek  “na lepe oči” Krešimirju Milanoviću, bratu nekdanjega hrvaškega premiera Zorana Milanovića, odobrila visok kredit. Zakrajšek je na to odgovoril, da je šlo za posojilo za zemljišče, po njegovem pa naj bi bilo tudi ustrezno zavarovano. Pozneje sicer ni bilo vrnjeno in ga je prevzela NLB, poroča Spletni časopis ter dodaja, da je Zakrajšek na vprašanje, zakaj je  ko LHB ni več vodil  to končalo med slabimi posojili, zakaj je torej morala NLB prevzeti to posojilo, ki bi moralo že biti vrnjeno, odgovoril: “Njih vprašajte.” 

Gre še za eno izmed zgodb o slabih kreditih, ki se je odvijala v hčerinskih družbah NLB na Balkanu. Po pisanju enega izmed slovenskih časopisov, ki je pridobil kreditno dokumentacijo, slednja kaže, da je banka LHB Frankfurt od odobritve posojila oktobra 2007, čeprav bi to moralo biti vrnjeno do leta 2009, podpisala devet aneksov, zadnjega maja 2012, s katerimi se je spreminjalo predvsem zavarovanje kredita. Dolg, ki ga je NLB prevzela od LHB Frankfurt, naj bi v vsem tem času z 3,25 milijona evrov narasel že na 4,28 milijona. Mediji so omenjeni posel poimenovali kar “smrtni greh” hčerinske družbe NLB.

Zakrajšek je ves čas vztrajal, da ni odgovoren za luknjo v LHB. “Ko sem odšel, je revizor ugotovil, da ima banka 59 milijonov evrov skritih rezerv, ki jih ni bilo v bilancah. To sem zapustil naslednikom,” je zatrjeval. Logarju je med drugim predlagal, naj komisija zasliši še druge člane uprave LHB, in navedel Nikolo Mrkiča, Vlada Juraka ter Matjaža Jevniška.

Boris Zakrajšek (foto: STA).

Zakrajšek ima luknjo v spominu na ta vprašanja
STA pa poroča, da se Zakrajšek več poslov, po katerih ga je spraševal Logar, ni spomnil. Tako je imel luknjo v spominu o poslih banke z družbo SCT, kjer je bil Zakrajšek tudi predsednik nadzornega sveta. Logarja je zanimal posel, ko se je podružnica LHB v Ljubljani zadolžila pri SCT, hkrati dala kredit Delfiju v lasti vodilnih SCT, ta pa isti dan kredit LHB Ljubljani z zastavljenimi deleži v SCT, ki bi v primeru neplačila prešli v last Defija. Prav tako ni imel odgovora, zakaj je imela Maksima Holding v istem času v LHB boniteto a, v NLB pa c. Brez odgovora je Logar ostal tudi pri vprašanju o kreditiranju podjetij iz bančnih oaz, kot so Bahami in Britanski Deviški otoki, katerih skupna točka naj bi bilo kreditiranje poslov po Balkanu.

Jančarja prikazovali kot odličnega direktorja, po njegovem odhodu pa šok – slabo zavarovani bančni krediti
Druga priča, Gorazd Jančar, pa je bil vrsto let direktor švicarskega podjetja v stoodstotni lasti največje slovenske banke NLB Interfinanz, in je svoje poslovanje s hčerinskimi družbami nato razširilo tudi v nekatere evropske države na jugu in vzhodu. Skoraj tri četrtine bančnega portfelja je imelo podjetje osredotočenega v Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji in Črni gori. Potem ko so iz NLB Interfinanz dolga leta prihajale novice o odličnem poslovanju, Jančarja pa prikazovale kot odločnega direktorja, se je v času svetovne gospodarske in bančne krize ter po njej tako kot pri mnogih drugih bankah razkril velik obseg slabo zavarovanih bančnih kreditov. Gorazd Jančar je iz banke odšel z letom 2013.

M. S.

 • Triple6

  Namesto tistih, ki jih je predlagal Zakrajšek, zaslišite raje Boruta Staniča, ki je “pospravljal za tišlerjem.”

 • Franc Šink

  In kaj sedaj? Nič popolnoma nič!

 • montyamp

  Veste kaj !?
  Dam vam 100 EUR-ov , da razženete murglosrbske bankomate v lasti kurćanokracije , osebni račun in od firme račun , imam pa že 5 let v tujini , tudi v Švici .
  To kaj se dogaja z denarjem v Sloveniji , tega še ameriški filmarji niso jemali .
  Butal-kurćanizem , udbo-kleptokracija .

 • montyamp

  Bankirje na električni stol , če ne odgovori oz.se zlaže , takoj štrom skozi njega .
  Bodo peli kot laibach v S.Koreji .
  Denarja bodo pa vrnili več kot so pokradli .

  • kr en

   Se popolnoma strinjam !!

 • kr en

  Čestitke Logarju za ta podvig. Kdaj po pa na zaslišanje povabil janeza, pod katerim so tudi puhtele milijarde ? Aja, ne bo, ker je logar njegova ovca. ta komisija je farsa !

  • Beli Sneg

   Rdečkarjem se že feclja. Na vsak način bi radi da pride na zaslišanje še kakšen z dense pa ga med bnksterji ni in ni. Seveda pa zblojenci kot si ti, itak vedno najdejo generalnega krivca za vse, tudi zato da so danes nevihte. Seveda je to JJ.

   • radames

    Vidiš! To so pravi janšisti. Brez Janše ne motrejo. Za vse je kriv on.

    • Dragan Krstič

     Vsekakor vedno poskušajo v temo vključiti Janšo. Navodilo iz Murgelštaba.

 • totex39

  Taka mala Slovenija pa “premore” tako invazijo lopovov.

  • kr en

   ja, iz desne in leve….

   • Beli Sneg

    Vsegliharjev imam poln kufer. Večina lopovov je iz foruma 21 in leve opcije. Bankirji, ki so dejali kredite brez kritij pa vsi po vrsti levajzarji.

   • Johan

    In kretenov zabitih !

 • Jožef

  Ja, in, pa kaj če ste mu dokazali prste v marmeladi. Do tožilca zadeva ne bo prišla če že pa dalje zagotovo ne, so si lepo postavli sodstvo na levo stran. Na koncu bo še go. Logar kriv ker jih ni dovolj unčikovito preganjal. 20 000 zakonov in aktov skrivnih odredp, kateri tožilec je sposoben pripeljat takšno tožbo skozi močvirje zakonov. Po izjavah nekaterih sodnikov ni to sposoben doben sedanji tožilec, tudi če bi bili pošteni in bi to hoteli naredit.

 • Olga

  Vse pobrati do gat in ju zapreti! Bo to naredil novi Masleša?!

  • Dragan Krstič

   A se hecaš.

   • Johan

    Resno

   • Olga

    Ja obljubil je obračun z gospodarskim kriminalom! Upanje obstaja?

 • PikaPolonica

  G.o.v.e.d.o. Prpel denar nazaj iz davčnih oaz. Sram te bodi, da še živiš v Sloveniji.

  • Dragan Krstič

   Saj ne živi stalno v Sloveniji. Ima še veliko stanovanje v Frankfurtu in Penthouse ogromno stanovanje v Portorožu.

 • radames

  Zakrajškov lovsko-zimski dvorec v Godičevem na Blokah:
  https://www.finance.si/259649/Dvorec-Bavcarjevega-bankirja-Borisa-Zakrajska

  • Johan

   PLAČALI SLOVENSKI DAVKOPLAČEVALCI !

   • RATATA

    In zato ga je potrebno Z A R U B I T I !!!

    • indijanka

     Dober predlog. Edino en problem imava. Najprej je potrebno od Zakrajška kaj terjati..

     • RATATA

      Kaj terjati ne vem, saj sem se le odzval na Radames-Johana.
      Sicer tudi jaz ne hranim več popolnoma vseh računov v zvezi z bajto ampak menim, da lahko dokažem, da je “čisto”.
      Dvomim, da je pri njemu tudi. Ne verjamem, da so vsi postopki pri njemu, tudi fiktivni speljani neoporečno, ker jih je preveč.
      Ostale bivše republike Y. so predpise o dokazovanju izvora premoženja po ukinitvi uvedle nazaj, le pri nas se nekaj cinca. Če že ne vemo zakaj je tako, si lahko to vsaj mislimo in to ni tako daleč stran od resnice.

     • indijanka

      A da bi Boris Zakrajšek plačeval z gotovino in barantal za ceno..z računom ali brez računa :) ..nasmeji me, da imate ljudi, ki so se tako visoko povzpeli v nekem sistemu za neumne. Pomislila sem, da se prav zaradi tega lahko na neumnost zgovarjajo.

     • Dragan Krstič

      Indijanka, tiste malenkosti hišo v Kamniku na Bevkovi ulici, ki jo je zapustil prvi ženi
      Darinki mu je zgradil Zidar, enako tidi graščino na Godičevem. Ko sem bil še zaposlen v Stol-u ti povem, da je za hišo v Kamniku dobil toliko kredita da bi lahko
      izgradil 3 hiše tega tipa. Pa to nima veze, ampak dejstvo da mu je vse zastonj sezidal Zidar. Oba sta imela enega sovražnika iz levega tabora V.G. Zato sem predvideval da si ti T.

     • indijanka

      Premlada sem, da bi bila del njihove igre.

     • RATATA

      Komisije mi nikoli niso bile ljube. Tale parlamentarna seveda mora biti za javnost (beri rajo).
      Kdo nima pametnih na položajih ne vem, se pa zavedam, da največje svinjarije, kar jih je možno, izvajajo zelo pametni ljudje, ki pa niso moja opcija.
      Da so pa to le svinjarije in ne kazniva dejanja so tudi poskrbeli zelo pametni, ki prav tako niso moja opcija.
      Ali ima moja opcija pametne ne vem in se o tem bojim izreči, da se nebi enkrat slučajno tisti, ki se bo izkazal kot zelo pameten, kar na lepem pojavil na nasprotnem bregu.
      Katera opcija si pa ti?

     • indijanka

      Indijanska..a še ne veš? Razen tega nisem nikomur opcija. Samosvoja sem.

     • RATATA

      Tudi jaz nisem podrejena obveznica ;-)

     • indijanka

      jpp..nisi zanesljiv drži. nihaš.

     • RATATA

      Včasih trepetam, nič drugega. Najlaže mi je, ko odgovor napišem takoj, brez odlašanja.
      Takrat je najbolj pravi tudi zate.
      Torej, kadar je pravi, je bil napisan takoj. ;-)

     • indijanka

      Ne znaš se igrat :).

     • RATATA

      To je pa iz službe tako, saj mora moja obveljat.
      Pri zaposlencih in pri strankah, saj me zato plačujejo.

     • indijanka

      Področja pogajanj pa še nisi vzel? Tut področje vodenja …mogoče ustvarjalno vodenje. Kako veš, da si dosegel maksimalni učinek?

     • RATATA

      Vse je bolj “pudumač”.
      Pogajam se ne in se nikoli nisem, ker mi nikdar ni bilo karkoli toliko v interesu, da bi se pogajal.
      Vodenja pri meni ni drugačnega, kot naročiti in dati navodilo, ki je s tehničnim predpisom popolnoma definirano in mora biti vsakemu jasno, če ne, se naj pobere. (enostavno avtoritativno in nemotivacijsko, brez sanjarjenj. Njihova ustvarjalnost je njihova stvar in me ne zanima.)
      Moja ustvarjalnost je pa samo in izključno v tem, da tistemu, ki se znajde pred problemom serviram rešitev. Čim prej in čim enostavneje ter poceni.
      Maksimum je bil po mojem že, pred parimi leti, razen, če se mi kaj v glavi preklopi t.j. da nekaj kapne (nuja, nova ambicija…)
      Drugače pa: “iz rok v usta”, nekaj pa na kup… in na par zav.polic.
      Torej; približno tako, kot deluje vsak nediplomirani samouk s področja vodenja in timskega dela. ;-)
      Upam, da boš dobro prenesla, saj sem pisal takoj in direkt…

     • indijanka

      Zakaj pa česa ne bi prenesla kar napišeš? Mena se to popolnoma nič ne tiče. Le pogovarjam se rajše z ljudmi z domišljijo.

     • RATATA

      O, hvala bogu, domišljija mi pa laufa, da sem včasih kar ene pol metra nad podom hehe.

     • indijanka

      Lahko.Jst je pač ne razumem. Ne vem, če se mi je že kdaj to zgodilo.

     • RATATA

      V domišljijo jaz kar zajadram in to skoraj na vseh področjih.
      Poskušam jo upravljati.
      Razviti sanjarjenja, jo pregnati ali pa realno življenje približati tisti idili posameznega področja.
      Ne vem ali bi to priporočal ali ne, verjetno tega ne izbiramo sami.

     • indijanka

      Ooo hvala, ker mi priporočaš spremembe. Tudi sama psihološko profiliram ljudi. Tiste, ki so mirni in razumni štejem, da so v ravnovesju. Ta vzkipljive pa, da jim vesolje sporoča, da je njihov nemir povezan z iskanjem. Je pa res, da mora človek najprej opraviti s prevzetnostjo in egom. Šele potem sliši vesolje.

     • RATATA

      Sem se ustavil ob cesti.
      Napisat ne morem nič.

     • indijanka

      Hvala za pojasnilo in srečno pot.

     • indijanka

      Najin pogovor se nikoli ne konča prijetno. Zato bi se temu morala izogibati.

     • RATATA

      Jaz pa mislim, da je najin pogovor vedno zelo energetski.

     • indijanka

      Tega sicer ne razumem. Niti po domače niti strokovno.

     • RATATA

      Ja, mene vsaj, nekaj zdrzne in nekaj časa drži ob pogovoru s teboj. Mnogokrat omeniš energije, že dlje časa, pa sem končno tudi jaz bolj pozoren na to.
      Če je to dobra ali slaba (energija) pa ne vem.

     • indijanka

      Hmm..verjetno nasprotna, ker se na koncu vedno skregava. Nisem navajena, da se mi to dogaja. Moja komunikacija s teboj ni na prvo potezo ampak jo premislim.

     • RATATA

      Zato.

     • indijanka

      Lepo. Zdaj mi je pa vse jasno :). Zdaj morm pa domov. Lepo bodi.

     • RATATA

      Previdno in zbrano prosim. ;-)

     • Dragan Krstič

      In dokazati na sodišču za naklepna dejanja oškodovanja banke oziroma države.

     • Dragan Krstič

      Indijanka, ti veš veliko, veliko več kot razkriješ v svojih blogih. A je tvoje ime na črko T.

     • indijanka

      Ne. Ni. Iskreno.

 • Anton

  vsem levakom je skupna točka zadolževanje, lep primer je gospod 10%

  sarkazem press

 • Dragan Krstič

  Vsa čast gospodu Logarju. Neverjetno inteligenten človek ki je v preiskavo kreditnih map vložil ogromno časa in truda. Več kot očitno je dejstvo, da ima SDS veliko izredno plejado poslancev katerim velika večina
  koalicijskih niti do gležnjev ne seže.

  • Nata

   + + + + + + +

 • Johan

  Danes je bila zgodovinska priložnost, da bi banksterja enostavno zaprli!
  Kot povedo v tujini bodo taki tipi kupili NLB, kaj pa vi Slovenski davkoplačevalci pa NIČ ?

 • Dragan Krstič

  Direktorja STOL-a Kamnik Borisa Zakrajška, ki je uničil to firmo je France Arhar spravil v NLB, hahaha.
  K Francetu je Boris redno hodil vsakič kadar sem jaz naredil velik posel s Saudijci iz Riyadha in je zapadel njihov akreditiv v plačilo. Takrat je Boris potoval na kavico k Francetu v LHB. Me je vedno zanimalo zakaj.
  Sicer pa ni bil Boris edini direktor, ki je hodil k Francetu. Ja nič, malo so se pogučali pa je, hahaha.
  Hahaha, France Arhar desničar. Ja res je piše z desnico, to pa je vse. Je bil odhod Zakrajška v LHB back-up za nekoga?

  • Beli Sneg

   France Arhar je toliko desničar kot pokojni Bučar ali pa toliko kot kulturni minister Tone Peršak, pa toliko kot “zeleni” Dušan Plut….. pa še eno morje lažnjivih “desničarjev” bi se našlo.

   • Dragan Krstič

    Beli Sneg, za časa YU si lahko bil direktor LHB Frankfurt le pod pogojem da si bil udbovec!!!!!

    • Dragan Krstič

     Mogoče je bil pa Arhar izjema, hahahahahaha.

     • Viktorh

      Saj je vendar Udba pod vodstvom Kavčiča ustanavljala te banke. Nastavila je najzanesljivejše , najbolj lojalne kadre.

 • Dragan Krstič

  Še vedno je verjetno moč najti ček v vrednosti 205.000.-USD na ime Fouad Farah, ki ga je v breme STOL-a
  dal Zakrajšek izplačati Arabcu egipčanskega porekla in katerega sta si razdelila. Ček je datiran na oktober
  1990. Je bil pa pozneje izdan še en ček temu Arabcu z zneskom 200.000.-USD. Veste, takrat je bil Zakrajšek še skromen človek, hahaha.

  • Dragan Krstič

   Ček naj bi verjetno bil še v arhivu tedanje LB.

 • Antonius

  Zanimivo! Če nanese situacija, imajo rdeči bančni direktorji luknjo v spominu, mafijci pa v glavi.
  Predmet poslovanja jim je skupen, le obravnava je različna.

  • Anton

   po ogledanem , lahko rečem zgolj to da sta se norca brila od Logarja, ker dobro vesta da jim nič ne more, ŽAL, vsaj dokler imamo krivosodje

 • Dragan Krstič

  Ampak zaslišanje drugega bankirja Gorazda Jančarja je pa češnja na tortici. Ta bebo me je spomnil na tistega drugega bebota iz ministrstva za okolje, ki novinarki ni znal odgovoriti niti na eno vprašanje iz njegovega delovnega področja.

  • Levicar nikoli! … in hetero

   Tist majmun je se vedno na ministrstvu, se vedno s svojo nesposobnostjo krade davkoplacevalski denar, tvojega, mojega, denar nas vseh, veliko denarja!!! Ce ga vidim, bo imel crno oko!!!

 • Franjo Trojner

  In kje v katerih žepih in kje vse na Balkanu in Kajmanskih otokih je končalo na desetine milijonov mark, dolarjev in nato še evrov??? Če bomo nekoč res hoteli, da se zadevi končno in dokončno pride do dna morajo nasledniki titoističnega kumunističnega režima z vsemi svojimi ilegalnimi tajnimi službami in služabniki vred biti umaknjeni iz oblasti. A se bo to zgodilo že po naslednjih parlamentarnih volitvah ????
  Sodeč po temah, ki jih po nalogu teh vedno istih odločevalcev servilno producirajo dominatni mediji zelo verjetno ne. Izgleda, da gre Slovenija točno po isti poti, kot Venezuela, ljudje bodo tudi pri nas popizdili komaj takrat, ko ne bo več kaj dati na talar. Do takrat pa bo vladalo levo politično močvirje v spregi z dominatnimi mediji. Ja eni brez drugih ne morejo!

 • Novakec1

  Nekaj podobnega kot povojni poboji, nikoli dokončana zgodba za sloovce

  • Viktorh

   Morda res, zate. Takrat so morili politične nasprotnike, nasprotnike komunizma.
   Danes pa preganjamo prekaljene kriminalce iz tiste združbe, ki je nekoč morila lasten narod, še dolgo po končani vojni.

   • Dragan Krstič

    Ja, njihove sinove in hčerke.

   • Novakec1

    Rezultat pa isti nobeden ne bo odgovarjal za nič, vam še ni jasno khbwtkgbvrbwekggkre-ji

    • Viktorh

     Ti si pač bolj razgledan.

 • Viktorh

  Spremljal sem prenos seje.
  dr. Anže Logar si zasluži priznanje za profesionalno vodenje seje in za to, da v nulo obvlada procesno pravo.
  Na seje prihaja pripravljen, oborožen z vsemi podatki.
  Oba bleferja je matiral.

  • Iza Demos

   Jaz tudi, a vidim malo drugače:
   Glede g.Logarja se strinjam z vami. Glede zaslišancev pa ne: imela sem občutek, da brijeta norce iz komisije in da sta odšla ven kot zmagovalca. Kar najbrže tudi bosta, saj se jima, tako kot vsem drugim do sedaj, ne bo nič zgodilo, ne bo sankcij.

 • Dragan Krstič

  Ena najsmešnejših izjav mafioza Zakrajška je bila: France Arhar me je predlagal za sanatorja NLB. HAHAHAHAHAHA, upam da mi ne bo ušlo spredaj in zadaj. Ja, ko je uspešno “saniral” STOL je dobil še delovna mesto “sanatorja” NLB potem pa še LHB.

 • sprehajalec

  Old boysi v polnem sijaju, tranzicijski zmagovalci. Če bo kdo cvilil, vsi so isti, pa vsi kradejo, je treba pokazati tele gospode, Udbovske NLB Frankfurt, pa NLB Milano manjka, pa safti v Trstu.

  Ko so prišli Hrvatje s sodno odločbo na Nlb Frankfurt glede varčevalcev kmalu potem je bilo na njej 50 Dem. Nihče se pa seveda pri nas vprašal, kam je šla razlika.

  To je tisto dragi levičarji glupi, tile gospodje so vas v imenu “našizma” nategnili. žal je pa potreben določen obseg IQ-ja, da to razumeš….

  • Iza Demos

   A tebe pa niso? Nisi rezident SLO? Če si, si v istem “nategu”.

   • sprehajalec

    Samo jaz vem za ta nateg, pa za old boyse. Večina rezidentov pa sanja o Kajmanskih otokih.

    • Iza Demos

     jaz pa o vseh tistih devizah, ki so jih prenašali v kovčku konec devetdesetih in onih, ki so ležali v vrečah po hodnikih državne uprave. A ja pa še o tistih bančnih računih na katere so Hrvati, Srbi in Slovenci naložili nam vsem “zaplenjena” denarna sredstva – v imenu Slovenije/old boyses je za te denarce “skrbel” g. Korošec.

     http://www.publishwall.si/vladislav.stres/post/265786

     • sprehajalec

      Malo pretiravanja je v tem, gre za začetek 90tih. Kljub vsemu je bila Slovenija skrahirana takrat. Edina organizacija z izgrajeno mrežo in dostopom do deviz ter svojimi ljudmi na pomembnih finančnih funkcijah je bila sdv.

 • garfi

  tip izgleda kot udbomafijec zemljarić
  oropali so nas in malo se nas razburja ob tem
  s cmerarjem je kriminal legaliziran

 • Dragan Krstič

  Zanimivo je dejstvo da oba poglavitna tiskana medija Delo in Dnevnik ne komentirata zaslišanj bankirjev.
  Novinarji teh medijev ne vedo nič o tem. A ni čudno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!