Hišne preiskave na Tuševem domu: Sorosu se lahko samo smeji

Foto: epa/STA

Nedavno smo poročali o tem, da so nam neuradni in zanesljivi viri sporočili, da je konzorcij bank za prodajo 300 milijonov evrov bančnih terjatev do Tuša podpisal ekskluzivno pogodbo za pogajanja s skladom Quatum Strategic Partners, ki velja za zasebni družinski sklad Georgea Sorosa. Včeraj popoldan pa je odjeknila novica, da so na območju celjske in ljubljanske policijske uprave preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada začeli izvajati hišne preiskave. S tem, ko iščejo dokaze za utemeljitev suma kaznivega dejanja, povezanega s prodajo blagovne znamke Tušmobil, v katero naj bi bila na podlagi neuradnih podatkov 24ur.com vpletena zakonca Mirko in Tanja Tuš, vplivajo posledično na zmanjšanje vrednosti Tuša. To pa neverjetno sovpada s težnjami, ki obstajajo pri zasebnem skladu v Sorosovi lasti. Gre morda le za naključje?

Generalna policijska uprava je po poročanju STA sporočila, da so preiskovalci NPU izvedli štiri hišne preiskave v stanovanjskih, poslovnih in drugih poslopjih z namenom, da bi našli dokaze za utemeljitev suma kaznivega dejanja poneverbe, pranja denarja in neupravičene uporabe premoženja v tuji lasti.

Foto: STA

Policija navaja, da naj bi si zagotovila protipravno premoženjsko korist
Dve fizični osebi sta osumljeni storitve kaznivega dejanja poneverbe in uporabe tujega premoženja, in sicer tako, da sta kot lastnika družbe v svojo last prenesla blagovni znamki, ki sta bili v uporabi gospodarske družbe, za to pa slednji  ni bilo izvedeno ustrezno plačilo. Policija navaja, da sta si tako zagotovila protipravno premoženjsko korist, ki znaša več kot 19 milijonov evrov, kar predstavlja znesek, za katerega je bila oškodovana celjska gospodarska družba.

Foto: Mediaspeed

Osumljenca sta po navedbah Generalne policijske uprave z blagovno znamko razpolagala tako, da sta jo prenašala na več tujih gospodarskih družb, da bi s pomočjo pranja zakrila in poskusila prikriti izvor premoženja in posledično preprečila možnost za identifikacijo imetnika premoženja. Ovadbe, ki jih je podalo več bank, pa so tiste, ki so predstavljale podlago za predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo, pri tem sodeluje 21 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada. Na Generalni policijski upravi zaradi varstva osebnih podatkov niso razkrili imen fizičnih oseb, znano pa je, da osumljencema ni bila odvzeta prostost. Po navedbah portala 24ur.com naj bi bil med osumljenci tudi Matjaž Zadravec, nekdanji prvi mož Tuš Holdinga, ki trenutno ne prebiva v Sloveniji, temveč v Dubaju.

Foto: STA

Sorosu so hišne preiskave samo v prid
Poročali smo že, da konzorcij bank, ki predvideva celo do 75-odstotni odpis terjatev, vodi državna NLB, v konzorciju pa sodelujejo državne Abanka, DUBT, ki je terjatve nasledila po Probanki, NLB Leasing, pa tudi Gorenjska banka, dodatno še Sparkasse, BKS in ruska Sberbank. Po neuradnih informacijah naj bi bili vladajoči Sorosu terjatve do Tuša pripravljeni prodati kar s 75-odstotnim diskontom, kar pomeni, da bi bile banke namesto s 300 milijoni evrov poplačane zgolj z drobižem v višini 75 milijonov evrov. V teh dneh naj bi predstavniki Sorosovega sklada začeli skrbni pregled poslovanja Tuša. Vsekakor je dejstvo, da včerajšnje hišne preiskave Sorosu ne bodo škodile, temveč zgolj koristile.

H. M.

 • Steve

  mirko tuš je eno navadno govedo

  • Steiermark

   Ni samo govedo, je navadni zločinc, pripadnik te vsrane sorošovsko komunistične elite!

   • domovina mili dom

    Ne zagovarjam Tuša. Je en drug vidik. Čemu sedaj njega obtožujejo pranja denarja. Njegova firma njegov denar. Za pranje denarja pa ne obtožijo jankoviča iz državnega podjetja Merkator, preje sicer, akterje v NLB pranju denarja. To je moteče.

  • Zgornji

   Hmmm, ja, … zgleda da res , … samo še en Parazit iz Gore Parazitov Slovenistanskih … :-P

 • Teh 75 miljonov men sam pomeni to, da bodo posamezniki (izdajalci) dobili kej za v aktovko? Ali bo to vlada uglednega pravnika preprečila?

  • Steiermark

   Seveda bo “preprečila” in sicer tako, kot zna, pristavila bo svojo aktovko….

 • Franc Šink

  Mogoče je preiskave sprožil Soros sam.

  • Anton

   glede nato da sta s Kučanom dobra kolega ne dvomim

   sarkazem press

  • samsara

   Preko svojega privrženca, skoraj zemljaka küčana.

 • RATATA

  A ni ta Mirko sTuša poletel na luno?

  • Ana Job

   Očitno je že nazaj, da ga hakljajo.

 • sloustava

  Koliko provizije bodo dobili Sorosevi hlapci, ki unicujejo Slovenijo?

 • janez zorman

  Soros je še mlad in poln energije.

  • Zgornji

   Ja, saj, zgleda da zato uničuje ves planet , zaradi maščevalnosti , ker je že izgubil mladost + dobro energijo ( če jo je sploh kdaj imel ) .

 • lauraas

  Mater so inovativni.

  • Zgornji

   hja, heh ;-)

 • tona

  Ta svet je čisto ponorel.
  Sodišča ne delujejo, posamezniki se svoje odgovornosti ne zavedajo……. pravi babilon.

  Francosko sodišče: Križ nima kaj iskati na javnem trgu, četudi je nad kipom papeža Janeza Pavla II.

  TUŠ, kar počenjaj, kar ti je volja, saj so drugi še bolj zmešani, kot ti !

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! Žal je Konec Sveta neizogiben, in se Bo Zgodil v naslednjem Desetletju , še pred Drugim Prihodom. Amennn !!! ! !!!

 • antimur

  Noben kriminal se na slovenskem ne zgodi brez vednosti Kučana in njegovih zločincev. Za ta namen imajo na vseh nivojih svoje razstrgance, zadnje čase najbolj izstopata , sicer v različnih preoblekah, toda vseeno iz ene greznice, Pahor in Šarec. Prav tako je iz te kloake izvira Šiško,, ki je bil pomemben član “vseslovenskih vstaj”, zdaj, ko bi bilo resnično potrebno protestirati, ga ni nikjer. Približno takšna zahrbtna rit kot Jelinčič, ki je nenehno sukal gobec o nacionalizmu, seveda, dokler ni bilo potrebno glasovati. Vsa ta golazen je z različnimi mehanizmi vodena preko murgel do samega zločinca Sorosa.

 • althar

  To ne pove nič drugega, razen tega, da je Mirko Tuš izpadel iz sicer čedalje bolj oskublenega udbovskega gremija posvečenih, v javnosti navadno poznanega pod imenom Forum 21. Tam jih še vedno sedi precej, ki bi bili bolj upravičeni do preiskave, a vazalni NPU v njihovih zadevah uslužno gleda stran.

 • Zima prihaja

  Nekako trgovina Slovencem ne gre od rok.Merkator Tuš Merkur …..

  • Zgornji

   JA, SAJ SO NAM ŽE ITAK VSE PRODALI , KER SO SE POKVARILI, KER PREVEČ DOBREGA UBIJE DUŠO . MRTVE DUŠE PA SMO POSTALI .
   AMPAK, KAR NAJ BO TAKO, DA SE VSAJ PREOSTALI MANJ POKVARJENI DEL NARODA ŠE REŠI PRED PROPADOM.
   AMENNN .

 • Janez Novak

  Kdaj bo Jankovič postavil spomenik Sorosu sredi Ljubljane? Pa Kučanu sevedan tudi.

 • Steiermark

  Svinje rdeče!

  • Olga_10

   Žalite INTELIGENTNE živali s to primerjavo.

   • domovina mili dom

    ++

 • Franjo Trojner

  Soros bo takoj plače prodajalk v Tušu dvigno na 1400€, čistilke bodo zaslužile 1200€ in tako naprej in samo navzgor ! Zadovoljni bodo levi sindikati in zadovoljna bo vsa politična levica, še posebej stranki SD, ZL z vso levo civilno icijativo na čelu! Ups, pozabo sem zapisati, da bodo takšne plače skupek zasluženih plač v dveh mesecih, zdaj vam je lahko jasno zakaj se Sorosu smeji!

  • Zgornji

   Ja, žalostno .

  • Olga_10

   Pa še v Tuš ne bomo hodili!

 • Olga_10

  Mafijsko združenje Bildebergov, s Sorosom vred, je treba postaviti pred sodišča in v dosmrtne zapor!
  Umazanci preko skorumpiranih politikov, bankirjev, sodstva in medijev rušijo demokracijo in uničujejo države! Ker se jim taktika zločinskega “socialnega” eksperimenta, z vseljevanjem divjakov ne izide najbolje, spreminjajo svojo taktiko in se osredotočajo na komunistične kloake kot je Slovenija, kjer se “novinarka” Murglske medijske kloake zavzema za “uboge” NEZAKONITE migrante in pravne države ni!?
  Prav tako kar naenkrat Saudijci, financerji islamskega terorizma, govorijo o uvajanju “zmernega” islama, ker se “ne nameravajo 30 let boriti”. Napovedali so “boj” proti radikalnemu islamu!?
  Volk dlako menja, narave nikoli! ISLAMISTE želijo razpršiti po svetu v ovčjih kožah in nato pokazati pravo lice! Varujmo se trojanskega konja! Islam je divjaška ideologija, ki v Evropi nima kaj početi! Tudi Soros z Bildebergi ne! Politike, ki podpirajo zločinsko združbo (med njimi je tudi Kučan, ki je odlikoval Sorosa), je treba zaradi VELEIZDAJE naroda, postaviti pred sodišča in v dosmrtni zapor!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! AMPAK, NI GA , KI BI NAREDIL RED NA PLANETU !!! ! !!! BO PA PRIŠEL ŠELE V NASLEDNJEM DESTELETJU , DA. AMPAK, DO TAKRAT BO ŽE VEČ KOT POLOVICA MRTVIH NA OBLIČJU ZEMLJE . ŽAL. LP DO TEDAJ.

   • Olga_10

    Ni res! Avstrijska, češka, poljska, Madžarska vlada, Američani s Trumpom… so upanje! Tudi smrt Kenedija, ki je govoril proti tem zločinskim združbam, ki delajo mimo volje naroda, s podkupovanjem politikov, medijev.., lahko gledamo v drugi luči!
    Vsi na volitve in opravimo z zločinskim komunizmom, ki se je spetljal s samim hudičem za oblast in privilegije!

  • domovina mili dom

   Ne razumem, da ne “skenslajo” take stvore. Nastradajo pa novinarji, ki razkrivajo kriminalce.

  • samsara

   Posvetna oblast je le krinka iza katere delujejo globalni gospodarji. T.i. Potemkinova vas.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Samo še ta stvor od Soroša se manjka v sloveniji. Pametne države so mu prepovedale vstop v državo mi pa bomo delali biznis z njim z človekom, ki forsira migrantsko krizo.

  • stajerc5

   V vseh “dobrodelnih” organizacijah ga je ze toliko, da jim manjka na koncu imen se samo “by Soros”!

 • herman

  Tudi Janši se je smejalo, ko je prodal Mercator tajkunoma Šrotu in Bavčarju.

  • Olga_10

   Dajte no! Če bi upoštevali Janšo in prodali Merkator takrat, ko je on to predlagal, bi “se smejalo” vsem Slovencem, saj bi bila kupnina bistveno višja! Vklopite razum!

   • domovina mili dom

    Tile rdeči butli ne vedo, da so prodajo vedno preprečili komunisti. Ko bodo pod ceno prodali Telekom kakšnemu ruskemu oligarhu, bo zopet kriv Janša. Pozabijo pa vedno na komunističen kratkonogi generator, ki vedno zaserje dobrobit za slovenstvo.

   • Novakec1

    Mešetarji so zapravili slolandijo, ti noben razum ne pomaga več, tebi pa sploh ne.

  • tona

   A si ti samo malo prismuknjen, ali pa precej ?

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • škale

   Veliko klicajev. Krči v prsti zaradi tabletk?

  • Adolf Hitler

   ne komunisti temveč Židi kdaj boste to že enkrat dojele ovce z prepranim možgani!

 • Artur

  Evo priložnosti za uvoz in povečano prodajo poceni junk food , Monsanto gmo “hrane” in reduciranje naše domače hrane in prehranskih proizvodov iz njihovih polic. Mafijska NWO tovarišija , s Sorosom vred bo kovalo dobičke na račun zdravja naših potrošnikov pa tudi našim raznobarvnim narodno izdajalskim politikantskim podganam bo še kaj dodatno kapnilo v njihov lopovski žep. CETA bo kmalu sprejeta , če ni že kmalu za tem še TTIP torej “navali narode ”
  Njihove frakeštajn posege v naše okolje nam že servirajo :https://www.youtube.com/watch?v=o9zWMiebFlU

  • Olga_10

   Ne hodite v Tuš.

  • sevenx

   Mercator bo ista zgodba…

   • Artur

    Tudi meni se tako zdi , bo treba bojkot narediti v smislu večjega obiskovanja tržnic in našim kmetom, našim pridelovalcem sadja in zelenjave bolj pomagati .

    • sevenx

     Točno tako ja. Mercator in Tuš sta bila umetno ustvarjena (navidezna konkurenca)… Namen – uničenje kmetov in dobaviteljev.

 • PLavi-mil

  To vlado je za “fentat”, v Slovenijo vlači od kriminalcev, Sorošov, do Irancev, kateri tukaj z lahkoto operejo krvavi denar, za foro še kakšnoi firmo poceni kupijo ali pa zgradijo kakšen hotel.

  • mona lisa

   Točno tako. Se popolnoma strinjam.

  • domovina mili dom

   Onemogočit je treba kratkonogi vzrok. Ker posledično ne bo več lutkovnih vlad, ki počnejo take neumnosti.

   • primsek

    potem pa dajte še plešastega, pa bo mir. sem zato, da se odstrani vse komunajzarje iz politike! Janšari šiptar prvi! IN Murgeljski Škrat,to mitsko zlo bitje iz psihotičnih meandrov noriškega kraljestva!

    • domovina mili dom

     A bi spet rad v duetu zrežiral? Kot je to naredil pralec denarja iz KPK.

     • stajerc5

      To je pa ze prava rdeca panika! Da je pa ze primsek, kot sef Rdecega svinjskega sejma, zacel tlaciti palcka na nivo JJ-a, ja, to pa ze nekaj pomeni.
      PS.:
      Mogoce pa se ni dobil place za njegove komentarje za prejsnji mesec od F21…?

     • domovina mili dom

      Če dovoliš, bi te malo dopolnil. Tovariša ne moremo primerjat z gospodom.
      Saj se ve, da kradejo samo tovariši.

     • stajerc5

      Imas prav, ko bi naredil primerjavo vsaj med palckom in opankarjem, nje-de!?

    • PLavi-mil

     Primšek, te tvoje floskule, da povsod tlačiš JJ so že smešne, saj vem, da ti je težko, ko bereš kakšne kriminalne svinjrije počnejo tvoji levi fašisti, pa bi rad krivdo prevalil na JJ, lej ne gre, ljudje ne padajo več na levičarska podtikanja in laži, tudi režimski mediji jim ne morejo več prati možganov, razen tebi in tebi podobnim.

 • Ana Job

  Pozvonili so na napačna vrata. Pri Opankarju bi morali pozvoniti. O ti policaji blesavi, vedno vse zamešajo! Verjetno použijejo preveč zaplenjene droge.

  • domovina mili dom

   Niso predrogirani. Imajo samo murglski spisek kdo je nedotakljiv.

   • samsara

    Vedo tudi za koga ‘navija’ kučan, novodobni fevdalni gospod, pardon, tovariš.

  • samsara

   Vici na račun zaščitnikov niso brez osnove. Kjer je dim je tudi ogenj, pravi pregovor.

 • domovina mili dom

  Aha, Tuš naj bi pral denar? V opankarskem Merkatorju prej pa ni bilo pranja? Na njemu se bodo izživljali, nad levimi pralci v NLB in Mercatorju pa ni bilo kazenskih indicev.

  Mater sto mater komunističnih, kako so prozorni.

  • Olga_10

   Saj je samo predstava za javnost…

   • domovina mili dom

    V tem je poanta. Tako zavajajo javnost, da nekaj počno. Resnični glavni kriminalni akterji pa lepo sestankujejo v F21.

    • Štalmajster

     Soroš bo pa dobil vse skup z 70% popustom. ;-)))
     Kak vse gre po istem kopitu. Tuš, Mercator, Merkur,….Škofija, Istrabenz, Laško ………..
     Narod pa rabi grešne kozle (Tuš, Kordeš, Šrot, Zidar, Tovšak, Bavčar, Krašovec, Todorić………) … eni pa se lepo olastninijo z visokimi popusti……. potem pa narod dokapitalizira banko ………….. ki v bistvu sploh ni ………. državna.

  • sevenx

   Tudi nad Tušem se ne bodo. On je samo uradni lastnik…

 • Artur
 • Soave

  A njemu pa ne bodo nič odpisali ? Nič izbrisali ???

 • Adolf Hitler

  Boykot tuš!

 • domovina mili dom

  Pojavile so se nove špekulacije, da naj bi tudi Merkator kupil Soroš. Levica pa že pričakuje direktorske stolčke.

  • Olga_10

   Mi bomo pa v Špar in k Jagru hodili.

   • lili pili

    Ce boste desnicarji v taksnem stevilu, kot ste se odrezali na zadnjih volitvah hodili k jagru, ga bo kmalu pobralo, heeeeee

 • zubizarreta

  Nihče se pa ne dotakne dejstva, da je Mirko lastninil…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!