Kdo so tri ženske, ki vladajo v slovenskih gospodarsko-stanovskih organizacijah? Bošnjakinja in dve ponosni Srbkinji

Foto: YouTube. Ajša Šunjić Vodnik.

Ali ste vedeli, da tri visoko umeščene dame srednjih let v Sloveniji niso Slovenke? Vse tri so zaposlene v pomembnih gospodarsko-stanovskih organizacijah in vse so se na svojih položajih znašle na dvomljiv način, brez ustreznih kompetenc. Gre za naključje? Poznavalci pravijo, da ne in da levica to počne namerno, saj na vodilne položaje kadruje poslušne ter zveste kadre. Bošnjakinja Ajša Šunjić Vodnik, sicer ponosna muslimanka, je izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice, Irena Prijović je od leta 2004 zaposlena kot generalna sekretarka Združenja nadzornikov Slovenije, s katerim je povezana že od njegove ustanovitve leta 1997, Sonja Šmuc pa je pred nekaj dnevi postala nova generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. Tako Prijovićeva kot tudi Šmučeva ne skrivata, da sta ponosni Srbkinji, v gospodarskih krogih pa se govori, da sta obe tudi precej trmasti in zadrti. Prav tako naši viri pravijo, da naj bi šlo gospodarstvenikom v nos, da zasedata tako visoke položaje, ki si jih, glede na pretekle reference, preprosto ne zaslužita.

Najprej poglejmo Ajšo Šunjić Vodnik. V preteklosti se je pojavljala tudi v slovenskih tračarskih medijih, kjer so jo ponosno predstavljali kot uspešno državljanko Slovenije, ki je do svojega visokega položaja prišla brez ustrezne izobrazbe in kompetenc. V Cosmopolitanu so o njej med drugim zapisali, da je diplomirala na sociologiji in magistrirala iz komunikologije in menedžmenta. Sicer pa se na svojem profilu na Linkedinu Šunjićeva hvali, da je pri 29 letih lansirala svojo lastno televizijo, Paprika TV, katere delež je potem prodala in po 14 letih izstopila iz medijskega sveta.

Šunjićeva sicer še ponosno navaja, da je svetovala številnim uspešnim slovenskim podjetjem, nikakor pa ni jasno, kdo in zakaj jo je nenadoma nastavil tako visoko, na položaj direktorice Ameriške gospodarske zbornice. A pogled v njeno zasebno življenje razkriva povezave, ki same po sebi zgovorno ponujajo odgovor na naše vprašanje. Nekdanja sovoditeljica oddaj Adam in Eva z napako na Pika TV v paru z vedeževalcem Markom Žitnikom je direktorica zbornice, v kateri je sicer alfa in omega prvi mož Dinersa v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem, v Monte Carlu živeči Tomaž Lovše.

Šunjićeva je omožila Roka Vodnika iz Petrola, ki je blizu menedžerju Stojanu Petriču
Kot je poročal že Dnevnik, je Šunjićevi veliki met uspel tudi z uvrstitvijo med člane Združenja Yes, nekoliko skrivnostne organizacije mladih menedžerjev, ki radi prisluhnejo botrskim nasvetom odvetniškega carja Mira Senice. Ajša Šunjić Vodnik se je znašla tudi zasebno, v drugo je namreč omožena s prodornim mladim poslovnežem, po odstopu Aleksandra Svetelška, začasnim predsednikom uprave Petrola, magistrom Rokom Vodnikom, ki se je poslovnih veščin učil v idrijskem koncernu Kolektor pri menedžerju in tajkunu Stojanu Petriču.

Irena Prijović je diplomirana ekonomistka (Univerza v Ljubljani), ki je študij nadaljevala na Fakulteti za družbene vede, kjer je magistrirala z delom Učinkovitost delovanja nadzornih svetov. Profesionalno se ukvarja s tematiko korporativnega upravljanja in vodenjem neprofitnih in nevladnih organizacij. V praksi deluje kot predavateljica in svetovalka s področja korporativnega upravljanja pri nas, je pa od leta 2010 tudi članica uprave Petrola.

Foto: Nova24TV. Irena Prijović.

Prijevićeva je v zelo dobrem odnosu z Borutom Jamnikom
Naslednja oseba, ki se je po istem vzorcu in s številom nastopov na dogodkih prelevila v pravo vsevednico upravljanja, je generalna sekretarka združenja Irena Prijović. Takšno delovanje ni le v konfliktu interesov z njeno managersko funkcijo, temveč hkrati jasno kaže na porazne “strokovne kriterije”, ki jih ima združenje.

Irena Prijović je bila za svojo lojalnost torej bogato nagrajena s funkcijo članice nadzornega sveta Petrola. Bila pa je tudi direktorica podjetja – Inštituta ZNS za upravljanje družb, d. o. o., ki je v 100-odstotni lasti združenja in je bilo ustanovljeno 13. marca lani. Govori se, da je bila z Jamnikom tudi intimno povezana. Prav tako je znana kot ljubiteljica prestiža in potovanj, ki skrbno pazi na svojo podobo. Prijovićeva si je zelo blizu z Mirjano Veljić, direktorico Name ter dolgoletno intimno prijateljico in zaupnico Boruta Jamnika.

Foto: efenet. Sonja Šmuc.

Sonja Šmuc je v strokovnem svetu zloglasnega Sektorja za enake možnosti
In potem pridemo še do druge ponosne Srbkinje, ki se s tem rada pohvali v javnosti, Sonje Šmuc. Upravni odbor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) jo je pred dnevi imenoval za novo generalno direktorico za štiri leta. Naj spomnimo. Imenovanje nove generalne direktorice pomeni slovo Sama Hribarja Miliča z vrha GZS. Pa ima Šmučeva res vse potrebne kompetence, da zasede tako pomemben in odgovoren položaj v slovenskem gospodarstvu?

Sonja Šmuc je magistrica ekonomije in izvršna direktorica Združenja od leta 2005. Njene naloge sodeč na opis na spletni strani Združenja obsegajo skrb za nemoteno delovanje združenja, podporo razvoju slovenskega managementa, lobiranje za interese gospodarstva in članstva Združenja, omogočanje koristnega poslovnega druženja med člani ter svetovanje članom v zvezi s tematikami, ki jih strokovno obravnava Združenje Manager.

In njena največja referenca? Je članica strokovnega sveta skrivnostnega Sektorja za enake možnosti, t. i. laboratorija za uničenje družin. Gre za urad, ki ga obvladujejo Anja Kopač Mrak, Maruša Gortnar in Tanja Salecl – radikalne feministke, ki pod pretvezo zavzemanja za enakost spolov iz ozadja in daleč od oči javnosti izvajajo socialno eksperimentiranje v Sloveniji.

Kakor koli, s tremi omenjenimi damami na vodilnih položajih slovensko gospodarstvo drvi v neznano.

T. F.

 • MEFISTO

  Slovenci premagujejo Srbe na turškem, Srbi pa Slovence na domačem terenu.

 • Janez Novak

  Slovenska desnica nima niti toliko vpliva kot srbski lobi v sloveniji.

  • janez zorman

   Kje ste slovenske ladje ?

  • AlojzZ

   In niti levica ne!

 • janez zorman

  No končno ste začeli dregati v prave pijavke. Brez takih pijavk tudi razni Jamniki in podobni tički, ne bi mogli delovati. Sedaj bojo nastopile v zagovor imigrantk oz. “priležnic” razne feministke, društvo “571”, paradniki,…in ostali protestniki.

 • Darth Vader

  skoraj sigurno je, da bodo te ženske kmalu dobile brke, kot je to ponavadi trend pri starih balkankah…..

  • steiermark

   Bo potreben “pregleed mednožja”….

   • Darth Vader

    majo srbi za take naduvane babe en lep izraz….. “nebi ni štapom dirao”

 • mona lisa

  Lovke ki bi jih treba čimprej odsekat, žival pa odstranit tja kjer ne bo delala več škode.

  • steiermark

   …k hudiču….

 • Novakec1

  Po osamosvojitvi ste taprvo počefurli lublano bulano in sedaj še ostalo slolandijo pod okriljem demokracije (Kresalka, Krivic).
  Sloovce zagovedne.

 • Burek Burecki

  Lol. Te so cefurke a ekipa slovenske kosarkarske ekipe so pa sami slovenci ceprau so vsi cefurji. Morete se odlocit al so cefurji al niso…

  • Bozz

   Prepelič? Blažič? Vidmar? Dimec? Rebec? Čančar? Randolph?… Ti se raje odloči, a boš vklopu možgane ali ne…

   Mimogrede, tudi če imata Goran Dragić in Dončić Srbske prednike sta še vedno Slovenca, to vedno tudi sama poudarjata, in to velja tudi za Murića, samo fovšljivci tega ne morete pojest. Kako gori zavist v tebi, ker smo zmagali, anede?

   In velika je razlika med Goranom Dragićem, ki se 100% ne strinja s projektom uničevanja družine in vso ostalo korupcijo in telimi osebki omenjeni v članku.

   • steiermark

    Koliko je kdo “Slovenec”, z močnimi srbskimi koreninami, pa čeprav rojen v Sloveniji, bo potrebno “potrditi” z analizo DNK, da o kulturi, ki je vedno srbska, četudi se slučajno zgodi, da imajo tudi kakšen gen slovenski – tega pa nobena politika oz. pripadniki izdajalcev, nemorejo spremeniti! Narodnost se vedno določa po starših, pa četudi se “rodiš” v štali z kravami!

   • sodnikisozločinci

    Dragić je legenda, pravi mož na pravem mestu.

  • totex39

   Veš med njimi je velika razlika, športniki se borijo za Slovenijo z dobro igro, medtem ko vse te čifurske pijavke v gospodarstvu in politiki pa nas uničujejo na vseh področjih.

   • Krtača 20

    Nacionalnost pri košarki nima veze a pri gospodarstvu jo pa ima al kako? Smešni ste desni. Pa pri košarki tud niso bli ravno uspešni nekaj časa a so pol tud zažiral priseljenci? Kolk se zapletate…. hehehe

    • totex39

     Razlike so velike, imajo še vedno več možnosti kot pa Slovenci, ki si morajo službe zaradi njih iskati v tujini in hvala bogu so tudi zelo uspešni in ravno zaradi tega bi se morali vprašati zakaj je pri nas tako.

   • sodnikisozločinci

    Točno tako, športniki svoj denar pošteno zaslužijo, Cerar in njegova ekipa pa samo kradejo naš denar. Seveda lažnivi mediji kot je Hanzi TV ne bodo zagnali gonje proti vladi, ki se vozi na košarkaško tekmo na naše stroške, da bi si naredila medijsko reklamo pred referendumom in predsedniškimi volitvami, kar bi v primeru SDS vlade takoj storili. Novinarske prostitutke iz javne RTV hiše, to je Slovenija.

 • resnicaboli

  Žalostno navadni ljudje to ne vedo zato je potrebno o tem čim več napisat tako nam kradejo državo priseljenci.

  • Krtača 20

   Ooo bravo desni! Spet se zapletate. Desni, pri košarki so nam za Slovenijo ukradli zmago prav priseljenci – vsi z mekanim ć. Tako da sam zip it!

   • Bozz

    Odločili so jo Prepelič, Blažič in Vidmar v poslednjih minutah, ker košarka je kolektivni šport. Sploh pa velika je razlika med igro košarke in politično-gospodarsko-socialno korupcijo.

    A res ne ločiš košarke od politične korupcije, bedak?

    • Krtača 20

     Če je kje korupcija, pol je je pri športu največ. Pa same naśe si naštel hehehe. Bodi vesel da so zmagal.

     • Bozz

      Seveda sem vesel, da smo zmagali, bedak. Očitno ti nisi. Vidmar je vaš? Blažič je vaš? Prepelič je vaš? Dej ne bluzi fovšljivc. Pazi, da se ne poješ od zavisti. Ravno zaradi te vaše prepotentnosti je Srbija zgubila, kar je pravično. In vedno boste izgubljali v finalih zaradi te vaše vzvišenosti. Kdor se povišuje bo ponižan in kdor se ponižuje bo povišan.

     • Krtača 20

      Sej bo Janković naredil veličastno žurko. Takim domoljubom ki ste, so ala KVP (kamor veter piha) se bo zmešal.

     • Bozz

      Velika je razlika med Jankovićem in Dragićem ter našimi ostalimi košarkaši, samo ti imaš očitno prenizek IQ, da bi dojel kaj ti hočem dopovedati.

     • Krtača 20

      Če ga ljubljančani podpirajo, je očitno že dovolj uspešen v gospodarstvu. Takoj ko ste prišli desni zraven ste pa vse zafural. Torej….

     • Bozz

      Ja, tako je uspešen, da so Stožiče še danes nedokončano gradbišče in nekateri podizvajalci so celo samomore naredili. Dej ne bluzi.

     • Krtača 20

      Ne zarad Jankovića.

     • Bozz

      Đorđević ni dal roke svoji Srbski ministrici na podelitvi medalj (in posledično tudi našemu Cerarju ne). ZA KAJ MISLIŠ, DA JI JE NI DAL? A boš dojel bedak, da je govora (vsaj z moje strani) o korupciji in ne nacionalnosti?

     • tarantela

      A pol so bili Srbi podkupljeni zato, da so izgubili igro, ko že govoriš o korupciji? Kaj pa, če je bil možakar samo zelo razočaran, ker so izgubili igro in se zato ni rokoval z ministrico?

     • Bozz

      Sem bral Srbske portale. Na veliko hvalijo to njegovo pogumno potezo. Ni ji dal roke zaradi tega, ker Srbi ne marajo svoje vlade, tako kot tudi mi naše ne. Halo, a se ne spomniš njihovih volitev, ko so volili tistega komika Bjelico al kaj je že bil? Pa tudi to ker je lezba in so jo Sodoma in Gomora lobiji dobesedno sforsirali na ta položaj. Srbi tega ne prebavljajo in prav je tako.

      Reč Dragiću, da je bila tekma podkupljena, pa ti bo dal eno okol ušes. Jaz govorim o politični korupciji. Ne se sprenevedat.

     • Bozz

      Kar poglej posnetek, ko je prišla ta Srbska lezbična ministrica gor, so jo Srbi ižvižgali, in če se dobro spomnim je tudi Cerar bil izžvižgan s strani naših navijačev.

     • MEFISTO

      Zakaj bi delali razliko med lezbijko in Cerarjem!?

     • von Rhein

      Zanimalo me je koliko je takih,ki smo to opazili.

     • steiermark

      “Srbija izgubila proti srbiji” – ta trenutek je zelo blizu … in takrat bo šele zavel duh svobode in pravice za Slovence, v Sloveniji!

     • Bozz

      Mi kot narod izginjamo. Premajhna rodnost.

     • steiermark

      In zato nam morate podtikati turške hlapce in muslije?

   • steiermark

    Kakšna razlika pa je med vami, “sa mekanim” in rdečim……

 • tzt

  Rezultati LDS / Zares politike iz ospredja in ozadja. Po zamenjavi oblasti bo potrebna temeljita deratizacija in čiščenje Golobič / Jamnikovih kadrov.

 • tarantela

  Če so ženske sposobne, zraven pa še ponosne na svoj izvor, je to lepo. Tudi Slovenci, ki že dogo živijo in delajo v tujini, so ponosni na svoj rod. A po vašem prepričanju ne sme biti človek ponosen na svoj rod?
  Ali pa velja to samo za “naše”?

  • Krtača 20

   Zmedeni so kot kurji futer. Na tole temo jih bojo poslušal cel let hehehe

   • tarantela

    Me zanima, če jim bo véliki dovolil udeležbo na žurki, ki jo bo priredil Janković. Mogoče se bo kdo prešvercal na skrivaj…

   • steiermark

    Po slovensko se reče, da ste rdečuhi in sovražniki avtohtonih v Sloveniji, “zmešani, ko kurji drek”………

  • steiermark

   Vi jugosrbi še niste nikoli bili sposobni razumeti, kaj pomeni biti “na privremenom radu u Sloveniji” in komunajzlarska drhal vam je priskočila na pomoč, že za časa, največjega pedofila in množičnega morilca poštenih in zavednih Slovencev… Vsekakor ne pomeni, da nas morate okupirati! Bodite ponosni (če imate za kaj….), da ste srbi, me nič ne moti, vendar zavedajte se, da nimate pravice, četudi z podporo nasilne levakarske ignorantsko in protislovensko nastrojene bande, nas uničevati in nas pehati na 2. tir…… V Sloveniji bomo (prav kmalu, po volitvah) gospodarili sposobni in pošteni Slovenci, seoska gamad pa bo nam lahko opravljala le tista dela, za katere so usposobljeni – pucanje dreka!

   • tarantela

    Dragi steiermark (tujka za nick, ponosni Slovenec?)
    Moj rod izvira izpred dobrih 400 let, zapisano v škofovskih arhivih v Ljubljani. Torej sem Slovenka, Ti se pa nekaj tlačiš med Germane, sodeč po nicku. Če na bi poznala veliko dobrih ljudi, bi me bilo sram, da sem Slovenka, glede na to, kakšni šovinisti in kdenofobi ste NEKATERI tu. Srbi so bili zelo človekoljubni, ko so Nemci izgnali slovenske družine v Srbijo, sama nisem bila med temi, vem pa po pripovedovanju izgnancev. Tudi danes greš lahko v Srbijo in so zelo gostoljubni, vsaj tako povedo ljudje, ki gredo tja. Vsekakor pa je Tvoj komentar primer sovražnega govora! Kar se pa ostalega tiče, bo potrebno počakati na volitve…

    • Vidiš že zaradi tega zapisa ” bi me bilo sram, da sem Slovenka, glede na to, kakšni šovinisti in kdenofobi ste NEKATERI tu. ” pa te je res lahko sram.
     Ti domoljub – nikoli.

     • tarantela

      “Tujec sem bil in ste me sprejeli!”
      Še enkrat preberi, nisi razumela smisla mojega zapisa. Sram bi me bilo zaradi šovinistov; zaradi ljudi, ki sovražijo druge že zato, ker so rojeni na drugem koncu sveta!!!!!!

     • kokobily

      Domoljublje ne pomeni – biti slep, ampak pokončen in samozavesten. Tarantela to očitno je, ti pa še ne veš kaj to sploh je…

    • steiermark

     “Dragi ksenofobni srb v Sloveniji”!
     Moj rod in poimenovani nick izhaja iz moje pripadnosti Štajercem, ki so bili večinsko nemškega rodu! Tudi jaz sem že sestavila družinsko drevo moje familije, štajerske, germanskega izvora, ki je evidentirano od leta 1600 dalje, v krstnih knjigah, ki jih hrani Nadškofijski arhiv v Mariboru, ko so začeli voditi evidence tudi za plebeje! Očitno pa ne poznaš zgodovine “Slovenije in “Slovencev”, katero ime, pa upravičeno nosijo vsi Kranjci, brez Štajercev, ki ne spadamo med vas ali Kranjce, katere so pa Kranjci okupirali po nalogu Maistra, katerega so kasneje srbi stlačili v ” kozji rog” oz. ga odstranili in sami prevzeli in izvajali diktaturo, nad vsemi v “Sloveniji”, tudi na Štajerskem – in nikoli nismo bili Kranjci! Poprej je pa seveda še Maister izvajal genocid nad avtohtonimi, Štajerci, ko jih je metal iz državnih služb, čeprav študirane in na njihova mesta postavljal neuke in nepismene čiće , odvzemali imovino Štajercem , direktno pa je Maister izvedel genocidno dejanje nad pravimi Štajerci, ko so 1919 leta, mislim, da februarja, izvedel “blutige sontag” v Mariboru, ko je prišlo 10.000 Štajercev protestirat k okupaciji teer zahtevali takšjšno vrnitev – priključitev Avstriji – matični domovini! Na goloroke, “oborožene” s transparenti Štajerce, je ravno Maister naščuval in ukazal streljanje srbskim žandarjem – kar so tudi storili in na licu mesta postrelili 16 protestnikov, 60 pa hudo ranili, mnogi med njimi so tudi kasneje, v Bolnišnii umrli…….
     Tvoji rodžaci, srbi, so svojo “človekoljubnost” najbolje izkazali, po 1945 letu, ko so po ukazu pedofila in množičnega morilca tita, se priplazili v Slovenijo, tudi na Štajersko ter začeli s svojo “človekoljubnostjo”, ko so pošteenim in zavednim Slovencem rezali vratove ali jih pri živem telesu rezali na koščke ter na vse mogoče pošastne načine se izživljali nad njimi, tudi otroki, mladimi ženskami, katerih pred smrtjo niso prišparali niti posilstva! Še danes počivajo posmrtni ostanki teh žrtev srbskega in komunističnega nasilja, raztreseni, širom po Sloveniji, v več kot 700 že odkritih grobiščih! Zato se mi ne zdi primerno, da njihovi pripaddniki stegujete svoje umazane maule in pljuvate po nas ter nam celo , ponovno, žugate! Res, višek sprevrženega in bolanega! Sovražni govor pa izvajaš ti, pripadnica srbskega okupatorja!

 • MEFISTO

  Janković bo res upravičeno pripravil žurko na naše stroške, saj so zmagali njegovi.

 • Krtača 20

  Hitler je tud na olimpijskih igrah iz same togote zapustil tribuno ker je namesto njegove omiljene arijske rase zmagal zamorc.

  Hočem vam povedat tole desni – imaš uspešne ljudi in imaš neuspešne ljudi. Nehajte v to mešat od kod je kdo prišel.

  • steiermark

   Mi ne “mešamo”, ker je vas enostavno nemogoče “zmešati” oz. vas narediti za srednjeevropejce ampak vedno znova in že od daleč kažete svojo turško hlapčevsko identiteto……. zato “zmaga” na vašem, domačem terenu, v turčiji!

  • MEFISTO

   Ne moreš nas prisiliti, da bi imeli radi Gorenjce!

 • bubamara

  In kaj je tukaj čudnega? Imternacionala je na vse vodilne postavila prišleke v SLO družbo, ker domačim ne zaupa oziroma jih sovraži.

  • Krtača 20

   Če bi bli na oblasti desni, tud v košarki ne bi zmagal včeraj. Ker tujcev in to uspešnih zraven ne bi spustil.

   • bubamara

    Tujcev je tudi brez Tončijo polno. Več kot polovica.

   • steiermark

    Tako pa, ko so nas tujci preplavili (sedaj že muslići, ki vam bodo dali vetra….) in nam vladajo, , Slovenija samo “izgublja”, tudi svojo odlično identiteto, ki smo jo imeli vedno in jo je

    cela Evropa poznala in prepoznala, sedaj pa še samo kot balkansko…… kraja, prevara, laž in klanje!

   • Bozz

    Haha, kake bluziš. Mešaš košarko in politiko. Si verjetno eden tistih, ki je poln zavisti, da je Slovenija zmagala.

   • Bozz

    Glede na to, da je Dragić imel pravoslavni križ obešen okoli vratu, ti bom citiral nekaj “desnega”:

    Levitik 19
    33 Če pri tebi biva tujec v vaši deželi, ga ne zatirajte.
    34 Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas. Ljubi ga kakor sebe, kajti tujci ste bili v egiptovski deželi; jaz sem GOSPOD, vaš Bog.

    Matej 22
    39 Druga pa je njej podobna: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.

    Seveda velja tudi obratno in se pričakuje, da bodo tujci spoštovali zakon dežele v kateri prebivajo in njene avtohtone prebivalce in jih ne bodo poskušali izriniti. V času Sodome in Gomore, Lotovih dni, poslednjih dni, to pisanje seveda ne bo imelo učinka.

    • steiermark

     bozzić, pozabljaš, da je v Sloveniji, že od daljnega 1918 dalje resnica takšna, da Slovence v Sloveniji zatirajo turški hlapci, ki so pridivjali v našo deželo po 1. sv. v. in da kasnejšega klanja poštenih Slovencev, s strani teh istih divjakov, po 45 letu, sploh ne omenjam!

     • Bozz

      Niso vsi tujci takšni. V kontekstu zgornjega citata je to mišljeno za tujce, ki so prav tako verovali v Boga, torej so spoštovali njegov zakon, torej niso pobijali nikogar. Ti govoriš pa o komunizmu. To pa je čisto nekaj drugega. Imaš lahko dva tujca. En je komunist, en je pa kristjan, med njima je velika razlika.

 • sloustava

  Lahko se jankovicem rezi, saj vrana vrani ne izkljuje oci, nje! Koliko pa nas, Slovencev, sploh je? Ce ne bi bilo jansev, krkovicev, metropolita sustarja, nase zavednosti, bi bili danes manjsina. To pa hocejo madzaroni in muslici, mavricarji in cistokrvni mesanci. Kje na svetu je se kaksna drzava, kjer na navisji tocki ne bi plapolala drzavna zastava? NIKJER! , razen v Kucanstanu!

 • Metka

  Pa kaj je z vami narobe rasisti. A morate povsod drekat z nacionalnostjo. Grem stavit da so vse tri rojene v Sloveniji in to je to. Da o slogu pisanja sploh ne govorim, vse so ponosne, ona je ponosna… Pa a vi nimate nobenega lektorja.

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, sram me je.

   Zaradi tebe!

  • Še slabše, če so Srbkinje in rojene v Sloveniji. To še bolje pove, zakaj so one lahko uspešne, Slovenke pa ni. Nimajo zavor.

  • Vikttor

   verjetno si tudi ti ić, da jih tako zagovarjaš, ali pa kakšna njihova priležnica!?

  • sodnikisozločinci

   Mene je stric, ki je kmet enkrat vprašal:
   Zakaj se lahko tujci rojeni v Sloveniji predstavljajo kot Slovenci, jaz pa ne smem prodajati mesa ovce, rojene v štali kot govedino, ker naj bi bila to baje goljufija? Kako to, da le pri človeku kraj rojstva določa njegovo identiteto, pri živalih pa to ne velja? Mi lahko razložiš?

 • MEFISTO

  To, da so nas leta 1991 bombardirali, streljali in okradli, so jim naši tovariši takoj odpustili.

  • steiermark

   Kako jim nebi, celo za heroje jih proglašajo, če pa so delovali, z roko v roki, levaki in srbi!

 • Franc Šink

  Srbi so premagali Srbe in to V Turčiji. Veličastna zmaga kot na Kosovu pred 600 leti.
  No saj se šalim!

 • Nobena od teh ne bi bila uspešna, če nebi tako tesno sodelovala s politiko.
  Slovenke smo prepoštene – očitno.

  • tarantela

   Nikar, no! Veliko Slovenk je zelo uspešnih, samo tu nekaj izpostavljajo gospe druge narodnosti zaradi spodbujanja sovraštva, to pa ni pošteno!.

   • Nič ne preobračaj – “tri ženske, ki vladajo v slovenskih gospodarsko-stanovskih organizacijah? Bošnjakinja in dve ponosni Srbkinji”
    Žal – tako je.

    • tarantela

     A tudi Ti? Saj si menda verna, preberi si malo o Kristusu in njegovem delu in poučevanju!!!

   • FORT WORTH

    Zakaj pa ni posteno ?!
    Ne bi smeli izvedeti, kaj politika pocne za nasim hrbtom medtem, ko jih mi mastno placujemo ??
    Kako so lahko srbi dobri managerji, ce pa nikakor ne morejo dvigniti svojega srbskega gospodarstva ??
    Razlaga je samo ena : niso dobri managerji, imajo pa v genih mafijske posle.
    In nasa politika gre po njihovih stopinjah.
    Je jankovic uspesen manager ??
    Je, ampak samo toliko casa, dokler ga drzava fila z denarjem.
    Tak manager je pa lahko vsaka budala !

    • Novakec1

     Ja marsikatera sloovca je pošteno rintala, za hrbtom so nam pa državo uničili in pokradli.

   • nevtrino

    Vi bi radi vse, kar vam ne ustreza, označili za “spodbujanje sovraštva”, a ?
    Zelo podobno so to počeli na primer polit-oficirji v JLA.

    • Gru

     Ne z tem oznacevanjem se ukvarjajo predvsem desni ;) Ker nerazumete kaj pomeni ” spodbujanje sovrastva” ;)

 • MEFISTO

  Po zgodovinski zmagi in neskončni evforiji smo spet na trdih tleh.

  Srbi s popmočjo domačih izdajalcev še naprej obvladujejo Slovenijo, nicki moža tisočerih nickov pa ta portal.

  • Novakec1

   Bo treba poklicat “Može v črnem” za temeljito očiščenje

   • sodnikisozločinci

    Raje pokliči “moža vseh poklicev”, našega presvitlega precednika Boruta Pahorja.

    • Novakec1

     Ta pomaga svinjat po slolandiji.

 • učko

  Nacionalnost teh gospe nikakor ni in ne more biti kakor koli sporno. Je pa res, da so se eni znašli in med sabo so dobro organizirani, eni pa so se skregali in se še vedno kregajo za prazen nič. In ravno skreganci so luzerji, ki sedaj pizdijo na tiste druge, ki so se znašli. Normalno je, da bojo kadrovali, tako eni kot drugi tako, kot jim odgovarja !!!!!!

  • Novakec1

   Maš prav, kjer se prepirata dva , tretji dobiček ima.

 • slosin

  …zanimivo! Same ornk babe. Zelo verjetno so se izkazale tudi v vodoravnem položaju, da so uspele…hehehe

  • MEFISTO

   hehehe!

  • pater jošt

   te so vsaj uspele. tvoja mama pa še vedno za šluk vina olajša vaške desce za barako pri župnišču.

   • slosin

    mucek, dej bod tih, sej te ni noben nič vprašal…ne bluzi,tukaj nisi na partijskem sestanku…

   • KIKI

    Na Mladini bojo tvojih komentarjev veseli; pa Janše ne pozabi omenjat!

   • Vikttor

    peter, ti tako rad izpostavljaš mame drugih!? očitno je tvoja vse to kar očitaš (neargumentirano), drugim – ali pa znatno slabša, zato pa tolika tolika zmeda v tvoji prazni, neolikani, butastiglavi

  • Novakec1

   ….da so napredovale vertikalno…

 • Primosio

  Pa saj vas migranti v primeru Dragića in Dončića ne moti, zakaj vas moti nacionalnost teh gospa?!

  • Novakec1

   Mene moti trop športnikov na ić ki se preseravajo po slolandiji brez pravih rezultatov, novinarji jih pa napihujejo do nezavesti.

 • MEFISTO

  Po 1. svetovni vojni smo na plebiscitu izgubili slovensko Koroško, ker so Srbi ustrahovali Korošce, posiljevali Korošice in cerkve spreminjali v konjušnice in ropali ter kradli..

  Po 2. svetovni vojni so jo pa znova zapravili, ker so jo “osvoboditelji, žejni krvi”, zabarantali za slovenske in hrvaške begunce.

  • pater jošt

   slovensko koroško je zabarantala slovenska katoliška srenja, ki je vnesla delitev v prej enotno slovensko manjšino. zahvali se župniškim svinjam, ki so narod prodali avstrijcem.

   • xtc

    GLEJ TESLO NERAZGLEDANO,kOROŠKO SO NAM PRVIČ PO PRVI VOJNI ZAPRAVILI SRBI S POČETJEM SVINJARIJTAM.
    Nato je sledil plebiscit,v katerem so Slovenci zaradi svinjarij Srbske vojske,bliskovito postali Avstrijci in niso več znali niti besede slovensko in na plebiscitu glasovali za Avstrijo.
    Po drugi vojni so počeli precej isto a so jih Anglži hitoro pod MARŠ spodil sKoroške enako kotTrsta,kot potepene pse.

    • pater jošt

     ti je župnik pravil te pravljice za lahko noč? koroški plebiscit je propadel zaradi katoliškega hujskaštva in frakcijskih delitev. še preden so dobili svojo pokrajino so se že skregali kdo jo bo vodil. . župniki so podporali vindišarski tabor, slovence, ki so agitirali proti priključitvi. ja, cerkev je zarezala še eno rano na vedno upogljiv hrbet slovenskega naroda.

     • sprehajalec

      Udbovske laži lapaš Jošt, brez osnovnega poznavanja zgodovine. Prebivalci še vedeli niso kdo je v vodstvih strank. Glasovali so po svoji presoji, kje se bodo bolje imeli.

      Zgodovina kaže, da so se izgleda prav odločili.

     • pater jošt

      katoliško indoktrinirani korošci so prvi nakazali na kolaborantsko naravo povprečnega katoličana. katoličan vedno izbere križ pred svojo domovino. tako so korošci usločili hrbte in pod katoliško potuho izbrali avstrijo. no, izbrali so si svojo pogubo, saj je slovenska manjšina skoraj izginila. katolištvo in cerkev je rak rana slovenstva, saj je vedno zaničevala domoljubje in slovenstvo. hlapčevstvo je stranski produkt katoliške indoktrinacije, kar je najbolj vidno ravno pri zamejskih slovencih

     • sprehajalec

      Katero domovino pa Jošt leta 1918 po 1000 letih Avstrijske? Saj so izbrali svojo domovino.

     • pater jošt

      lepo da potrjuješ mojo tezo o neizpodbitni povezanosti kolaboracije in katolištva. katolištvo in kler uničujeta slovenski narod že stoletja.

     • sprehajalec

      Dokaži obstoj Slovenije leta 1918.

     • pater jošt

      slovenija od nekdaj obstaja v srcih slovenskega naroda. katoliki nikoli niste in nikoli ne boste nosili slovenije v srcu. v vašem srcu gori sovraštvo in zloba.

     • sprehajalec

      Slovenija ima še danes problem z regionalno pripadnostjo. (Štajerci) Zakaj so se Slavonci pa Zagorci odločili za Hrvate, ne za Slovenijo, ki so jo nosili kao v srcu? Govorili so jezikom slovinskim v tistih časih. Pa bili so narod slovinski, po njih tudi ime pokrajine. Pa istrijani tudi.

      Zakaj? ker so bili katoliki ali kaj?

      neumnosti tolčeš v rangu 8 razreda osnovne šole in predmeta samoupravljanje s temelji marksizma.

      Logika levuharjev. Tisti, ki je bil leta 1919/20 za Srbskega kralja je bil domoljub, tisti, ki je bil za Avstrijo je bil pa kolaborant pa katoliban. Teh laparij sem se naposlušal v življenju, žalosti me pa, da se vedno najdejo novi in novi v generacijah ki pridejo, ki jih širijo.

     • pater jošt

      pa kaj je to za ena zgodovina!? je to izpod peresa plaščarskega idiota, zdravljenega alkoholika in kopača kosti jožeta dežmana, nekdaj vratarja, ki je diplomiral pri 40tih, doktoriral pa na teološki greznici?

     • sprehajalec

      Tvoje znanje je enakovredno znanju hišnega ljubljenca.

      Nisi še nikoli slišal o teh stvareh? Samo kar je na yutubu rekla kazala pa krog okoli Metelkove?

      Reče se ji nekomunistična zgodovina. Ti pač poznaš samo komunistično. Nikoli slišal za Slovince do Zemuna?

     • xtc

      Težava je ,da imam tam živeče sorodnike in stari starši so delali v Avstriji za časa kraljevine-tako ,da spi**** bebček.
      Preden butaš oslarije napreje Srbi so po Koroškem pobijali tako Avstrijce kot Slovence ,ker so mislili ,da bo Koroška vojni plen,kot so postali naivniSlovenci,ki so lezli v prvo Yugo,no enaka zgodba se je ponovila v drugi vojni ,ko so zavezniki pod marš kot pse nagnali Titovo bando iz Koroške inTrsta,sorodniki so bili pričatem dogodkom,tako ,da nje lajaj tako pač je.
      Očitno te hodi kak kaplan mazat,da si tako jezen na župnike,oni te ne poberejo si prenizek in grd.

     • pater jošt

      hahahaha. strašna je zaslepljenost slovenskega katolibana. kler mu je dodobra spral možgane.

   • hermannn

    Bi bil čas, da urednik tega zblojenca zablokira !! Kar je preveč, je preveč. Kdorkoli že je, je primeren za neko ustanovo, ki razpolaga z zaprtim oddelkom, ker je oseba očitno nevarna za okolico.

    • Gru

     Cas bi bil da zablokira tudi tebe ;)

   • sprehajalec

    Jošt, neumnosti tolčeš. kako naj nek kmet v neki dolini ve, kaj se dogaja v vodstvu slovenske manjšine? Razdor med njimi je prišel kasneje, UDBA ga je vnesla iz znanih razlogov občutka ogroženosti matičnega naroda pred Avstrijci.

    Lapač si, pa lapaš prežvečene lažnjive teme. prebivalci so glasovali na plebiscitu v večino Avstrije zaradi izkušenj z zasedbeno srbsko vojsko, ki je ropala in kradla po hišah po Koroškem.

    Glavno geslo Avstrijcev je bilo, želite čobanskega kralja ali stabilno Avstrijo, ki ste je navajeni? Odločila je stabilnost. Vendar za malo. Vmes je tudi na ozemlju SHS prihajalo do incidentov, v Ljubljani so se stepli bivši Avstrijki in srbski vojaki, v Zagrebu so bile demonstracije z geslom; Nećemo čobanskega Kralja.

   • nevtrino

    Takšne tragikomične domislice, kot je ta vaša, pa že dolgo ne ….

  • nevtrino

   In podobno s Trstom ter Istro …

   • pater jošt

    seveda ker po 1. svet. vojni sta trst in primorska pripadla italiji (rapalska meja). partizani so nam priborili tretjino ozemlja. to kar je katoliška sodrga zakockala na koroškem in z lažmi prepričala naivne slovence da volijo proti priključitvi matični domovini. in plebiscit velja zgolj 25 let!? še malo pa bo naš plebiscit probadel!? se vidi da ste katoliki in rkc vedno bili proti osamosvojitvi slovenije. rkc vas je ščuvala zgolj zaradi denacionalizacije, da je zopet zažirala slovenski narod.

    • tohuvabohu

     Partizani niso priborili čisto nič. Štiri leta so se skrivali v hosti, izvajali teror nad nedolžnim prebivalstvom in z izzivanjem okupatorja povzročali ogromno žrtev.

  • ogledalo

   Butl .

 • xtc

  Vglavnem sociologinjeiin zaposlene ali izdelaleFDV faks in ljubiteljske ekonomistke,dejstvo je da zunaj na takih mestih navadno sedijo le domorodni,priznani gospodarstveniki ali pa imetniki velikih firm.
  Pri nas pa se na taka vodilna mesta nastavlja bedake,ki nato delujejo v interesu levice.Če bi se kadriralo tako kot na zahodu bi bili vodilni kadri povsem drugačni,firme zasebne,kadriralo bi se striktno po sposobnosti in nikjer v gospodarstvu nebi videli raznihJamnikov,Petričev,Škrabcev ipd levih čudežnih dečkov,preprostonebi prišli nikamor,te tepke pa so nameščene ,da spodkopavajo gospodarstvenike in podjetnike,ki niso pod nadzorom levice,jim speljujejo posle,nagajajo inskrbijo,da pravi posli vedno pridejo v leve roke..Nemalokrat se sliši,kako na vseh teh uradih,ovirajo podjetnike ,ki niso na liniji levice.

 • antimur

  Tako zasvinjana je Slovenija z balkanci, da se bomo težko rešili pred propadom slovenstva, v kolikor ne bomo takoj odreagirali. Edina rešitev je, da se rešimo kučanistov in njihovega suporta. Da se je Slovenija od osamosvojitve povsem balkanizirala, je dokaz že sama vlada, sodna veja oblasti, mediji in nasploh vse, kar se v tej Sloveniji dogaja, razen zlatih izjem. Vsepovsod je samo laganje, nategovanje, kraja in ostali kriminal. Opravičujejo pa to tako, da se lepo zlažejo, da ni res in zadeva gre naprej. Kot temu pravijo balkanci:”Gleda ti v oči i sere,”

  • pater jošt

   glavni balkanec je seveda ivan janshari janša in poljanski bosanec mahnić.

   • nevtrino

    Četudi bi to bilo res, delajo za napredek na Slovenskem, ne pa proti, z vlečenjem v smeri jugo …

    • pater jošt

     kaj je konkretno naredil janša za slovenijo ? pa ne mi z osamosvojitvijo, kjer ima janša dejansko daleč najmanj zaslug za osamosvojitev. janša je tumor osamosvojitve.

     • tohuvabohu

      Ti si izrodek slovenskega naroda. Janša je za Slovenijo naredil več kot sto rdečkarjev skupaj. Brez njega bi ti danes kopal premog v Trepči.

     • pater jošt

      janša je slovenijo skoraj uničil zaradi krvoželjnosti. slovenijo je hotel pahniti v brezno vojne, vendar so ga pravi čas ustavili. s svojo tolpo je netil ogenj državljanske vojne s prodajo orožja vsem stranem v vojni. navaden vojni dobičkar. zasluži si obtožnico v haagu.

     • tohuvabohu

      Ker ne verjamem, da si tako neumen, da bi verjel v podtaknjene laži, sledi, da si gnusen lažnivec ti sam.

 • kokobily

  “…od lanske jeseni tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije, v Monte Carlu živeči Tomaž Lovše.”
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Človek božji, a se ti je popolnoma skisalo…? Saj pisanje za časopis (za javnost), magari “elektronski”, ni enako , kot zlaganje Lego kock (prva, ki pride pod roko je lahko -ta prava).. Že prvi stavek je protislovenski, ker je Slovenija (Ustava !!) naša država, ta je pa totalno mimo naše, lastne ustave….
  Motko v roke, pa na njivo, pero ni za te… (prej povprašaj najbližjega kmeta za nasvet, da tudi tam ne bi naredil bedarije..)

  • montyamp

   Pa ka bi ti butl rad meni povedal da mamo zaj Slovenci zaradi totih čefutarskih bab bojše gospodarstvo kak Nemci .
   Ti si tut potomec tistih kaj so žive pod zemlo zidali ???

   • Krtača 20

    Hoče ti povedat da teb tud legic ni za zaupat, si prebutast.

    • nevtrino

     Vam pa ne bi bilo za zaupat niti teh bab …

   • kokobily

    Kaj si pozabil v svojem nicku V na pravo mesto ustaviti , a montyVamp ??

  • kokobily

   ”””””””””’

  • nevtrino

   Komu se je pravzaprav skisalo ? Že vaš vzdevek pove ….
   Zakaj se že ta država imenuje Slovenija, ne pa na primer Nigerija ?

 • piko8

  Tako slovenska levica uničuje, to kar je slovenski rod mukoma ustvarjav stoletja!

 • montyamp

  Najprej bo treba spraviti v čuzo halbmadžarsko murglosrbskega žveplenega pritlikavca in njegovega vajenca Golobiča .
  Potem bodo začele stvari iti v evropsko namesto v balkansko smer .
  GORJE NARODU KO PRIDEJO SINOVI MORILCEV NA OBLAST

 • Krtača 20

  Zdej pa nehite s takimi članki ker drugač bo vašmu velikom kolovodži še pleša nehala rast.. kaj boste pa pol?

  • nevtrino

   Ob vašem blebetanju bi še puščava presahnila.

  • pater jošt

   ivan janez janša je nekoč imel lase, pa jih je prijazno podaril možakarju z imenom samson.

 • Gru

  ” Poznavalci pravijo, da ne in da levica to počne namerno,”

  Res me zanima kdo so ti ” poznavalci” ;)

  • nevtrino

   Odkrijte jih sami …

   • Gru

    Torej tudi ti neves, kdo so ;)

  • kokobily

   očitno zgornji , z inicialkami podpisani lumen

 • Olga

  Vsi na volitve! Levičarje in njihove hobotnice je treba postaviti na smetišče zgodovine!

  Kako so tolki Murglski mediji po Mahniču z SDS-om češ, da želijo vojno s Hrvaško!?? Ko njihov spin ni uspel, danes v medijski kloaki očitajo SDS in Janši, da se ne morejo iti prijateljstva s Hrvati!??? Prozorno, da bolj ne more biti….

  Pahorja in njegovo ponovno kandidaturo za predsednika drzave je podprl ves vrh SD! Danes berem v kloaki, da je Biščak proti njegovi kandidaturi!??

  Celarcevo je podprl SD pri njenem mazaštvu v zdravstvu! Za vsak slučaj je Veber glasoval proti….

  Levičarji vedno hočejo imeti krit hrbet s svojo dvoličnostjo, manipulativnostvjo in pokvarjenostjo.. Vsi vemo, da je Pahor levičar! Vse je samo predstava za naivne volivce!
  Enako je naredila revolucionarna družina Vidmar, ko se je razdelila, eni med belčke, drugi med partizane…. Potem so si ščitili hrbet! Dvoličnost brez primere!

  Vse, kar levaki reklamirajo, zavrzimo! Kar demonizirajo, volimo, pa bo Slovenija na pravi poti! Bodimo aktivni državljani! Vsi na volitve! Volimo desnico!

  • pater jošt

   in koga naj volimo!? lopovskega ivana janšo in njegovo roparsko bando. same preoblečene komunjare. ali pa mentalnega pohabljenca primca z njegovo katoliško cipo angelco!?
   desnica še ni pokazala alternative in to slovenski narod dobro ve. slovenska desnica je v primeži klerikalnih jurišnikov in katoliških fanatikov. pravi slovenec ne zaupa križu in kradljivemu kleru

   • nevtrino

    Ampak “zaupa” Stranki Modernih Ciganov ?

    • pater jošt

     tega nisem rekel. smc izvirajo iz enake politične greznice kot sds.je pa treba priznati, da se lepše obnašajo od ruralnih primitivcev tipa grims, beznik in mahnič.
     za razliko od prej omenjenega beznika, nisem videl člana smc-ja na ustaški proslavi v kninu.

     • Kosobrin

      ++++++++++++++++++++++++++++

     • sprehajalec

      Kosobrin, ne lajkaj neumnosti. Imel sem te za pametnejšega.

     • Si se pač zmotil. :)))

     • sprehajalec

      kaj Jošt, še danes jokaš za Kninom pa Republiko Srbsko Krajino?

      da nisi ti tisti izbrisan, ki se je leta 1995 pojavil tukaj?

     • pater jošt

      zanimiv miselni preskok. od ustaške proslave na eksodus srbov. klerikalna krvoželjnost vsem na očeh. ti je žal da si zamudil jasenovac, kjer so v imenu katoliške vere z blagoslovom papeža ustaši klali prebivalstvo.

     • Darth Vader

      kot piše na wikipedii so v Jasenovcu klali komuniste :) kar je zelo zanimivo, kajne? da Nazisti in fašisti, torej skrajni levičarji…..koljejo neko drugo frakcijo ekstremne levice poznano pod besedo komunisti :) https://en.wikipedia.org/wiki/Jasenovac_concentration_camp

     • pater jošt

      zanimiv miselni preskok. od ustaške proslave do največjega eksodusa prebivalstva krajine. verjetno pogrešaš jasenovac, kjer bi lahko v imenu križa in s papeževim blagoslovom klal in mesaril nedolžno prebivalstvo?

     • sprehajalec

      Samo določene osebe motijo današnje proslave v Kninu. Prebivalstvo je odšlo po svoji volji, evakuacija prebivalstva je bila v planu vojnih operacij.

      Poznaš ime mesta, ki je bilo prvo v Europi Judenfrei? Kar je župan ponosno poročal nadrejenim?

      Jasenovac in nenatančne informacije v zvezi z njim so povzročili novo vojno leta 1991. neporavnani računi prejšnje. Bil je pa jasenovac še kar nekaj časa komunistično taborišče po njegovi osvoboditvi. Za sovražnike komunističnega režima.

     • Darth Vader

      v kninu so hrvatje slavili svojo največjo vojaško zmago svojega naroda, in če gredo lahko tvoji na parade v Moskvo ne vidim posebnega razloga zakaj nekdo, ki ni tvoj nebi smel iti na največjo vojaško proslavo na Hrvaško, ki je pravzaprav naša soseda….pa še tako lepo oblinasto desničarko imajo na oblasti, katera je tistega generalčiča, ki je izjavil, da v ljubljano vkoraka v 48 urah s pešadijo naslednji dan po izjavi odstavila :) no pa še titov trg so poslali na smetišče zgodovine :) skupaj z doprsnim kipom Tita na Pantovčaku :) #dekomunizacija je postala realnost

     • Hja, bi moral oditi v Knin, zakaj pa samo TV gledaš ?

   • Majda

    Ni argumentov, so zaljivke. Ze videno. Mogoce ne bi bilo slabo, ce bi v bodocnosti koncal kaksno solo, pa magari pri 70desetih, nje!

   • Kosobrin

    +++++++++++++++++++++++++

    • sprehajalec

     Pa Kosobrin je potočil solzo in mu pritrdil….

   • sprehajalec

    Pravi Slovenec zaupa Komunistu je rekel Jošt.

    • pater jošt

     glavni komunist je pa seveda ivan janez janša, pravi produkt trde partijske šole in akademije đerđinskega. enver hohxa bi bil ponosen.

     • Dobro, da si našel na desnici vsaj enega, ker na levici pa ste še veliko hujši od njega vsi.

    • pater jošt

     niso ti tuja podtikanja in sprenevedanje. ne zaupam slovencu, še manj pa komunistu kot je ivan janša.

     • sprehajalec

      Uzdaj se use i u svoje kljuse, pravijo tvoji….

     • Olga

      Zaupate samo komunistu, udbašu in lutkarju iz Murgel…. Saj nam je jasno! Vaš cilj je diskreditacija desnice (razen Ljudmile, ki je Kučanu po godu) in lagodno življenje s tatinsko levico na račun davkoplačevalcev!

     • pater jošt

      lepo je opisan modus operandi prvega komunista ivana. celo življenje že cuza državno dojko.

   • Olga

    Kdo vam brani, da volite svoje, saj ti lahko kradejo, ker so “naši” in tudi vam kapne v žep?
    Mi vemo, da se SDS vedno drži svojih predvolilnih obljub! Vemo tudi, če bodo imeli večino, bodo Slovenijo popeljali na pot blagostanja, varnosti in pravne države!
    Vidim, da to tudi sam veste, zato pa s takšnim gnevom obračunavate z gospo Likovič in “roparsko” bando, ker boste izgubili privilegije! Že neštetokrat videno! Laž je nesmrtna duša komunizma!

    • pater jošt

     in sloni bodo leteli. cedila se bosta med in mleko tako kot 04-08. hahahaha. masovna halucinacija katolibanov dobiva neslutene razsežnosti. pristanek v realnost bo trd in boleč

 • nevtrino

  Ja Slovenci se pa glodamo med seboj … zato pa tudi vsi ostali profitirajo …

 • valentin

  Zasedanje delovnih mest se morajo izvajati izključno po znanju, kadri pa se morajo redno vzdrževati in čistiti po pravilu uspešno opravljanem delu.

  • nevtrino

   V resnici pa gre večinoma s strici, botri, klubi, uslugicami, itn….

   • tohuvabohu

    Osebne zveze in poznanstva so neprecenljivega pomena za gospodarstvo. V deželi, kjer še vedno vlada nacional-socialni interes, pa brez tega sploh ne gre.

  • indijanka

   Drži.

  • pater jošt

   tako kot kadruje sds vrtiljak.

   • nevtrino

    Vam pa res niti osnove niso jasne.

   • slosin

    ti, ki si razgledan! A kadruje pozicija ali opozicija..?

    • pater jošt

     kadruje politična klika, ki si za naivnost raje nadene različne barve. podprta s križem in klerom uničuje slovence že stoletja.

   • Viktorh

    Očitno si dobro seznanjen in v tem procesu sodeluješ…

    • pater jošt

     da sem dobil službo sem se moral včlaniti v sds.

     • valentin

      Potem si dobil službo v samem SDS. Takoj bi se včlanil…

   • valentin

    Napisal sem moje mnenje in ne kako kdo kadruje, bolj natančen je potrebno biti.

 • nevtrino

  In potem naj bi iz takšnega “kadrovanja” pričakovali kvaliteto ter konkurenčnost ?

 • Razocarana

  Glavni problem Slovenije ni nacionalnost tistih na vodilnih mestih in v vladi, ampak da so na vodilnih mesti nesposobneži, ki niti slučajno nimajo pravih referenc in iskušenj in ki za to da delajo škodo dobivajo ogromne plače, in to na račun tistih ki jim delajo škodo. In namesto da bi jih preko pritiska javnosti pobrcali z njhivih položajev jih toleriramo in gledamo kakšno škodo nam delajo.

 • sumljivislon

  veliko je povedano IN RESNIČNO- intervju z – prof.dr. B. M. Zupančič….!!

 • princeska

  Srbska birokratska naveza seže v vsako poro našega političnega, upravnega in sodnega sistema; žal.

 • Kosobrin

  In kaj potem? So uspešne, ali niso? So. Kaj vas potem moti? Tisti, ki to pišete, poglejte raje sebe in se vprašajte, kakšni ljudje ste! V nedeljo pa hitro k maši po odpustke!

 • Nikola

  Nova24? Še več nacionalizma? Bravo.

  • Franjo Trojner

   Srbija do Tokia, malo morgen (malo sutra), Slovenija do Carigrada!

  • Lustrator

   Opozarjanje na sistemsko korupcijo mafijske paradržave in njenega sumljivega kadriranja je nacionalizem? Podobno kot smo “skrajni desničarji” vsi, ki nismo skrajni “levičarji”, kajne?

   • Nikola

    Ko se boš naučil ločit podpihovanja nacionalizma od resnega novinarskega raziskovanja, lahko mirno rečeva kako na to temo. Označevanje ljudi glede na njihovo nacionalnost že v naslovu članka, ki je do teh ljudi kritičen, je šolski primer širjenja sovražnosti do posameznikov z drugačnim poreklom. Če tega ne vidiš si slep.

    • Lustrator

     Tipičen levak; ko gre za zločine, ki jih nad avtohtonim prebivalstvom izvrši musliman, te naenkrat ne zanima niti identiteta storilca, niti razsežnost storjenega. še enkrat – tu ne gre za širjenje sovražnosti do posameznikov z drugačnim poreklom, ampak razkrinkavanje potencialno mafijske kadrovske naveze tujerodnih akterjev z režimom.

 • Kosobrin

  Tako žaljive članke lahko prebereš in slišiš samo na Novi. Da vas ni sram! Nekoč bo tudi vas prizemljila roka pravice!

  • sprehajalec

   Kaj pa komunistična roka Kosobrin, ki je podzemljila toliko ljudi?

   • Kosobrin

    Jaz poznam drugo črno roko! In tudi vem, kaj je delala …

    • sprehajalec

     Imaš VOS v mislih?

     • Kosobrin

      To imaš ti v mislih. Kaj imam jaz, pa tako veš!

     • sprehajalec

      Pravzaprav jde zgodovino Črne roke pisal samo eden. zanimivo bi bilo videti še neko neodvisno raziskavo.

     • Kosobrin

      Fotografije povedo vse. Kar poglej si na Wikipedija – gradiva o tem je malo morje.

     • sprehajalec

      Tudi slike komunističnih zločinov so zelo zgovorne Kosobrin…

      http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200519/sex_med_partizani_display.jpg

  • Franjo Trojner

   A tebe tudi kakšna moškinja za vrat drži? Saj te niti nisem rabo vprašat a, je odgovor itak že v naprej znan! Bog te nima rad zajček, kje in kdaj si te zgubo ves svoj testasteron?

   • Kosobrin

    Mene ima vsak rad, tudi Bog, če me pa Franček domobranček nima, se pa ne sekiram.

    • Franjo Trojner

     Daj napiši svoj priimek, da te na UDBANET poiščem.

     • Kosobrin

      Kosobrin iz planin … me ni na UDBANET!

     • Franjo Trojner

      Grem pogledat, če te slučajno vodijo pod zajček iz planin.

  • Lustrator

   Misliš roka Udbosodja?

   Novini članki niso žaljivi, ampak neposredni in ne, to ni isto. Neposredni bi morali biti VSI MEDIJI, a žal take lahko prešteješ le na prste ene roke. To, da pišejo o stvareh o katerih je zapovedano molčati medijem, ki jih omenjena F21 klika obvladuje, je občudovanja vredno, saj se dobro zavedajo, da lahko kaj hitro padejo v mlin našega krivosodja zaradi “verbalnega delikta”, kot v času SFRJ enoumja. Enako seveda velja za politike. Politiki najslabše vrste so tisti, ki jim je pri nastopu pomembnejša všečnost, leporečje, momljanje, spuščanje megle, sanjenje rožic – in to velja za vse politične pole. Politiki kakršne potrebuje vsaka normalna država morajo biti jasni, neposredni, iskreni, odločni in ostri kadar je treba. Sajenja rožic v političnih medijih in v politiki NE SME BITI. A ker je v slovenistanu vs ena glavo, imamo v dominaciji prav takšne politike s podporo prav takšnih medijev. In zato tudi smo kjer smo – 70 let na isti točki.

 • Franjo Trojner

  Slovenijo jebejo feministke v spregi z
  socialisti, očiten problem nastane ker imajo feministke testosterona preveč socialisti pa premalo! Če komu ni jasno o čem govorim, naj dobro pogleda objavljeno fotografijo kjer navijata ministrca Maja Makovec Brenčič in Cerarček na finalu košarkaške tekme med Slovenijo in Srbijo. Tako na tak način se v Sloveniji svet vrti!

  • valentin

   Če sem prav razumel po domače, ženske nosijo hlače, možki pa krilca. Politik, ki se predstavlja za čedno dekle bi to zagotovo moral vedeti. ( P. R.- B. P. )

   • pater jošt

    največ moških v haljah boš videl v cerkvi. sami simbolni kastriranci in latentni homoseksualci. samo strehovca pogledaš, pa vidiš da so vsi njegovi otroci od poštarja.

    • Olga

     Verjetno ste od poštarja, kastriran evrov in latentni homoseksuakec, da tako sovražite duhivnike in poštarje! Nekoč je neka ženska na vsi moč udrihala po nezakonskih mamah…. Kmalu smo izvedeli, da je sama imela nezakonskega otroka!

   • Franjo Trojner

    Dobro si razumel! Moškinje kolo vodijo nalickani pa skakljajo za njimi, državo vso etiko in moralo z izvirno naravnostjo pa pospešeno vrag jemlje!

  • pater jošt

   kdo bo pa prevzel vodilno vlogo!?. impotentni in z vinom podprti štajrci sigurno ne.

   • Franjo Trojner

    Glej, tvoj problem je, če ti raje furaš po dreki, kot po vlažnem, jaz pač take sorte nisem zato se nea več zaletavaj vame, ne bo uspeha, prej brca, kapiš!

    • pater jošt

     štajerski lenuh bo pamet solil. od vina so mu že razpadla jetra in zgnili možgani. povej totek, si že šel po svoj paket na mariborsko škofijo ali si bil spet preveč nabasan

     • Jovo Jamnica

      Čuj ti, veš ki se začne Balkan??? Južno ot Trojan…

 • Johan

  Jugo golazen

  • pater jošt

   se strinjam še posebej ivan janez janša janshari, kosovarski pritepenec.

 • rubec

  Da ne bi o njih brezpotrebe zgubljali časa in delali disertacije. So samo navadne kurvetine.

  • pater jošt

   prva v vrsti je eva irgl in alenka paulin-jogi.

 • Dado

  Trič, trač, se govori, so rekli…. Zelo tračarski časopis-meij, kakorkoli ni vredno čitanja

  • Še manj pa pisanja. Kaj pa počneš tule ?

  • Lustrator

   Če ti nimaš pojma, še ne pomeni, da pisec nima pojma. Misliš, da so vse te informacije servirane tako transparentno na pladnju kot v tujini ko gre z apodjetja in osebe, ki so tako ali drugače povezane z davkoplačevalskim denarjem?

 • Janez Novak

  Takim hujskaškim člankom bi se morali izogniti. Zakaj ne pišete, da so člani zlate košarkarske reprezentance ponosni Srbi, Hrvati, Bošnjaki? Pišite o referencah in (ne)sposobnosti nosilcev določenih funkcij, ne povezujte pa tega z njihovo domnevno etnično pripadnostjo, ki je navsezadnje v prvi vrsti stvar osebnega počutja.

  • Lustrator

   In kakšno ima zvezo ima košarka z našo prihodnostjo? Šport je šport, namenjen je razvedrilu in tu se zadeva konča, s tvojim kruhom nima prav ničesar, zgoraj omenjene tete iz ozadja pa krojijo tudi moj in tvoj kruh. zaradi svoje sposobnosti? Ja pajade.

   “Zakaj ne pišete, da so člani zlate košarkarske reprezentance ponosni Srbi, Hrvati, Bošnjaki?”

   Zato ker to niso! So ponosni Slovenci, bolj ponosni od vseh komunajzlov, ki na volitvah redno volijo naše krvnike, ideološke potomce KPS. Če bi bili ponosni Srbi, Hrvati ali Bošnjaki, ne bi niti pomislili na igranje za slovensko reprezentanco v času edinih počitnic, ki jih imajo profesionalni športniki med letom, kaj šele tvegali svoje zdravje in igrali s srčnostjo kot da igrajo zadnjo tekmo v življenju.

   • Janez Novak

    Lustrator, če one ženske zaslužijo kritiko zaradi svojega slabega dela, je to upravičeno. To, kaj so pa narodnosti, pa ne more biti stvar kritike. Koga volijo naši košarkarji na volitvah, pa je njihova stvar in tvoje natolcevanje, kot da ti veš koga volijo, je pač le natolcevanje.

    • Lustrator

     Si sploh prebral članek? Poanta članka ni v narodnosti, ampak zanimivih načinih po katerih so “dame” zasedla visoka mesta v slovenski družbi, čeprav niso niti Slovenke, še manj pa ponosne. Se ti zdi to pošteno do vseh sposobnih Slovenk in Slovencev, ki te službe niso dobili, čeprav so zanje bolje kvalificirani?

  • bumbar

   Bravo!!!!

 • Adolf Hitler Lebt

  nebo dolgo traial da nas se bosangeroti vladal boio paste kai sem vam reku ce boste to dopuscal ste ga potem fain najebal!

  • Poprimi za vajeti. Ti imaš prakso v tem ;)

  • svord00

   Dolfi briši ta profil, veš. da imamo bedake ki te bodo prijavili državnim službam, katere te bodo kaznovale zaradi imena in slikce, raje ne tvegaj.

 • MEFISTO

  Oglejte si na zgornjem posnetku Ajšo Šunjić Vodnik, kako ga je s celo roko zagrabila in kako ga krčevito drži!

  • bumbar

   Tvojega zagoto ne more, ker ga nimaš?!? Zato zganjaš tako paniko????

 • MEFISTO

  Iz izjav in komentarjev nickov najplemenitejšega sklepam, da Gorenjci niso dosti slabši od balkanskih strokovnjakov, sicer se z njimi ne bi tako goreče solidarizirali.

 • freedomfighter

  primitiven članek do konca…a vi veste da v kapitalizmu nacionalnost ni pomembna ampak to kako opravljas svoje delo drugace se pa lahko vrnemo v čase kjer je bilo edino pomembno katere narodnosti si da si dobil službo…spet BOLANO…zakaj ne napišete ćlanka kako slabo delajo te ženske in ne o tem katere nacionalnosti so…zakaj nikoli ne kritizirate če zaposlimo kaksnega tujca iz severa prav bratje slovani vas tako motijo germanom bi pa takoj nastavili rit…pred dnevi mi je eden pameten nacionaist razlagal kako ce imam otroka z srbkinjo ta otrok ni slovenec, ce ga imam pa z nemko pa bo slovenec…a ste že kdaj slišali kaj bolj blaznega…germanofili

  • MEFISTO

   1. Zakaj v Sloveniji ne bi smeli imeti prednost Slovenci?

   2. Ne motijo nas vsi bratje Slovani; Čehi. Poljaki in Ukrajinci nam nočejo nič hudega in nas tudi masovno ne izrivajo iz našega lebensrauma.

   3.Seveda je pommbna narodnost in celo pripadnost posamezni pokrajini. Gorenjci in Primorci se naprimer ne morejo primerjati z Dolenjci, Štajerci ali Prekmurci.

   • freedomfighter

    Ne razumes kaj sem hotel povedat…ce inam na uzbiro slovenca in srba in recimo da srb dela bolje kot slovenec potem bi zaposlil srba…temu se rede dobro poslovanje…ne bom zaposloval ljudi le zato ker so nasi…na tak nacin smo se sli privatizacijo pa smo vidli komu smo dal podjetja…ne razumete da denar ne pozna nacionalnosti

    • Lustrator

     Imaš med zgoraj omenjenimi kakšen primer “dobrega zaposlovanja”? Ni zanimivo, da je v vseh teh naših (para)državnih firmah toliko balkancev, čeprav so slednji v visokoizobrazbeni sceni zelo redko zastopani? Če bi bilo zanimivo, ne bi bil problem, problem je v tem, ker se ve, da gre izključno za kadriranje po zvezah in rezultati seveda ne izostanejo. V zgornjem članku imaš to dobro razkrito, ti pa še kar naprej bluziš o “dobrem zaposlovanju”.

     • freedomfighter

      Se strinjam s tabo…jaz samo ne razumem kaj ima nacionalnost s te…zadnic sem bral kritike da po ljubljani v vecini gradijo srbi…ja kaj a je bolj da nebi noben gradiu…raj imam hotel od srbov kot da ga nimam…v tujini so navduseni nad tujimi investicijami pri nas je pa pomembnejse kdo kradi kot kaj gradi

     • Lustrator

      Problem je v tem, da imamo v naši komunistični jugoslovenski beznici še vedno izredno močan odpor do vsega tujega razen seveda tistega, kar nas je doslej najbolj uničevalo: balkanskega. Vsa državna podjetja, vsa visoka mesta v državnih podjetjih, bankah, inštitucijah, javni razpisi so dobesedno zaprta za vse kvalitetne tuje kupce/vlagatelje/kadre iz Avstrije, Nemčije, Italije, Nizozemske, Belgije, VB, Švice, ZDA,…, hkrati pa so na stežaj odprta za raznorazne mutibariče (največkrat tako ali drugače povezane z mafijo) iz balkanskih držav. Dejstvo je, da se balkanci doslej niso nikjer izkazali kot gospodarsko najsposobnejši, ekonomični, pošteni, transparentni partnerji s katerimi bi se bilo vredno strateško povezovati, a mi še naprej to počnemo. Zakaj? Zato, ker ljudje, ki se odločajo za te posle, odločajo s TUJIM (našim) davkoplačevalskim denarjem in kar za svoje sumljive odločitve pokasirajo tudi mastne provizije. Vidiš, zato je pomembno ve: kdo gradi, za koga gradi, za koliko gradi, kako gradi. Torej osnovna vprašanja glede katerih se ni v glavnih medijih nikoli javno razpravljalo niti pri gradnji preplačanih avtocest, niti TEŠ6, drugem tiru in podobnem… In zato jim je tako zelo v interesu utišati opozicijo, Demokracijo in Novo, ki te svinjarije razgaljajo. Ker jim to ne uspe, imajo vedno na zalogi “argument” o “nacionalizmu”, “nestrpnosti”, “zdraharstvu” in podobnih praznih močnozvočnic, ki “užgejo” pri povprečni slovenski raji.

     • freedomfighter

      A dej mi povej kdo bi iz avstrije prsu delat v slovenijo ce si tm dost bolj placan…ne mormo jim pa mi tok placvt k oni sj nismo svica…pa se to v drzavnih podjetjih okej ne tujcev…ce pa privat gradijo srbi hotele mi je pa cist useen…kaj mas rajs lukno sred lublane…pa skos sam druge krivite..v clankih pisejo kaksni slo levicarji lenuhi a hkrati sami za vse kar jim gre narobe v zivljenju krivijo al drugo politicno opcijo al pa tujce v drzavi…a ni zanimivo da je veliko ljudi v sloveniji ki se ne brigajo za politiko pa posteno delajo pa jim gre super v zivljenju…pejt enkrat v idrijo al pa domzale pa si mal poglej kako miljonarji ki nimajo nic s politiko v sloveniji uspejo dokler se bojo pa nekateri cele dneve ukvarjajo s kucanom in komunisti pa ni cudno da zivijo v bedi…ce bi ta cajt dal v nekej produktivnga bi bli sami dost bolj uspesni…smejemo se tem levicarjem k nc ne delajo pa cele dneve protesterajo proti kdo ve cemu…me pa tut zanima kako lahko nekareri cele dneve stojijo pred sodisci…kdo da njin dnar da jim ni treba hodt v sluzbo tko kt ostalim normalnim ljudem…pa ne mi rect da so jim komunisti sluzbe zjebal

     • Lustrator

      “ce pa privat gradijo srbi hotele mi je pa cist useen…kaj mas rajs lukno sred lublane..”

      Meni pa ni vseeno. Ker imam rad transparentnost pri občinskih in državnih razupisih in mi ni vseeno kdo gradi, kaj gradi, za čigav denar gradi in s čigavim denarjem bo poplačana provizija Zokanu in obratno. Ja, raje imam luknjo sredi ljubljane, kot pa potemkinovo vas v centru in stožice, ki so bile 2x preplačane in še danes ne odplačane tistim, ki so delali na njih.

      ” ni zanimivo da je veliko ljudi v sloveniji ki se ne brigajo za politiko
      pa posteno delajo pa jim gre super v zivljenju…pejt enkrat v idrijo
      al pa domzale pa si mal poglej kako miljonarji ki nimajo nic s politiko v
      sloveniji uspejo dokler se bojo pa nekateri cele dneve ukvarjajo s
      kucanom in komunisti pa ni cudno da zivijo v bedi”

      Oprosti, ampak nimaš pojma. V Sloveniji je tričetrt denarnega toka tako ali drugače povezanega z državo, bodisi preko državnih podjetij, bank, subvencij, da o birokraciji, ki se ti vtika v posel niti ne govorim. Priti do velikega bogastva v Sloveniji, ki je do podjetništva izredno negostoljubna (na repu EU), na POŠTEN način je praktično nemogoče, zato ne bom močno mimo ustrelil, če tule zatrdim, da je velika večina najbogatejših Slovencev do svojega premoženja prišla na nepošten način oziroma preko soelovanja z nepoštenimi ljudmi. V demokratičnem razvitem svetu milijarderjev komunistov praktično ni, ker je to oksimoron, ki je možen le v družbi brez pravne države, pri nas pa je zadeva ravno obratna: med 100 najbogatejhšimi Slovenci prevladujejo taki s komunističnim pedigrejem, desnih skorajda ni. Ker ne bi bili sposobni? Močno dvomim.

      “dokler se bojo pa nekateri cele dneve ukvarjajo s
      kucanom in komunisti pa ni cudno da zivijo v bedi””

      Dokler se ne bodo VSI prebivalcu ukvarjali s kliko, ki nam vlada, bo še naprej večina živela v bedi, razen zgoraj omenjenih piškotkarjev, ki sodelujejo z rdečo politiko kolikor jim je treba, da še njim pade kakšna koncesija v žep.

      “me pa tut zanima kako lahko nekareri cele dneve stojijo pred sodisci…”

      Mene pa zanima kako nekateri ljudje lahko tolerirate sramotno stanje v slovenskem krivosodju (smo na repu EU, halo!!!), da NE prihajate pred sodišče. Možgani na off in bo kar bo, dokler se sam ne znajdem v kolesju – takrat pa pokličem strica, ki ima veze v SD-ju, ali kaj vam roji po praznih bučah? Ljudje, ki s ezbiramo pred sodiščem so večinoma upokojenci in ljudje srednjih let, ki pridejo tja po službi – vsi skupaj žrtvujemo svoj čas in energijo za vas “freedomfighterje”, ki ležerno uživate svoja priviligirana življenja v iluziji da je z našo državo vse ok. In za razliko od rdečih fašistov, za svoje vztrajanje ne dobimo plačanega niti enega evra. temu se reče DOMOLJUBJE.

      “pa ne mi rect da so jim komunisti sluzbe zjebal”

      Glede na to da je država največji delodajalec v naši bananarepubliki… You do the math.

     • MEFISTO

      Prjatu razumni, zelo si se potrudil.

      Da se ti le ljubi pisati reči, ki jim še sam ne verjameš.

      Nisi tako neumen,kot bi neznanec sodil po tvojem nakladanju.

     • freedomfighter

      Sam nekaj tega si pane bom pustil…v druzini inamo dve druzinski podjetji s katerimi dobro sluzimo in to posteno s svojim delom nikoli ne jamramo in delamo potem mi bo pa en na forumih sral kako lazem…tudi druzinski prijatelji ki jih imamo in sluzijo se veliko vec od nas delajo posteno…vi pa samo jamrate kako je hudo delat zacnite pa nehejte krivit druge banda lena prav je da ste taki drugorazredni drzavljani…pa ne govorim da je narobe da protestirajo pred sodisci ampak ce bi nasa familija hodila jokat tudi nebi mogli inet dveh uspesnih podjetij zato me zanima od cesa ljudje ki so v torek ob 8 zjutraj lahko pred sodisci zivijo…mrs u sluzbe pol se pa pritozujte…ce pa ne delate tut jamrat nimate pravice…se slabs ste k levicarji uni jamrajo da jih podjetja jebejo vi pa trdite da vas vsi drugi…evo js ti pa povem ns pa noben ne jebe…pa se to k se pa nanasa na en drug komentar…ce vecina slovencev ne mara sds se mora stranka vprasati zakaj…jaz jih ne maram zato ker so zdraharji isti kot zdruzena levica polna usta pa brez resitev…tko je lahko bit politik…aja pa to kadarkoli kdo rece kaj proti stranki ga dobesedno lincajo…nikoli ne bom pozabil vesne ban kako so jo obtozili za izdajalko in komunistko ter sodelavko udbe…da jih ni sram

     • traktor

      Dej ne seri. Srbi in Šiptarji v Ljubljani gradijo samo zato, ker so z dampingom sfukali večino domačih podjetnikov. Oni imajo delavce za sužnje. Noben Slovenec ne dela v njihovih firmah, nasprotno pa veliko teh dela pri slovenskih podjetjih.In prepogosto vidimo tragedije teh delavcev na tv, ko jih pustijo brez vsega in jo odkurijo z denarjem. Država pa vse to dopušča. Njih pustijo pri miru, našemu Janezu pa vsak mesec pošljejo kakšno inšpekcijo. Marsikaj bi se lahko naučili od Avstrijcev.

    • MEFISTO

     Sem opazil, da denar ne pozna nacionalnosti.

     Kar nekaj se ga je prilepilo na Srbe.

    • Andreja Knego

     Goran in Luka sta najboljša košarkarja trenutno v Sloveniji, nihče jima ne oporeka tega in z veseljem ju vzamemo za svoja, čeprav imata tudi srbske korenine, poleg slovenskih!

     Kje pa piše, da ni bolj kompetentnih dam v Sloveniji od zgoraj omenjenih treh za te funkcije, pa da bi bile še Slovenke? Pač zaradi politično gospodarskih poznanstev niso prišle v izbor! Absolutno je treba na vodilna mesta postavljati Slovenke, ne pa potomce narodov, ki bi iz Slovenije radi naredili nekakšno mešanico bivših jugo republik!

     • freedomfighter

      Na polozaje bi mogli nastavljati po sposobnosti ne po nacionalnosti

     • tohuvabohu

      Saj to delajo. Na večino položajev dajejo nesposobneže.

    • MEFISTO

     Predvsem v sindikatih so Srbi nenadomestljivi.

     Pričam ti priču i malo radim a puno zaradim.

   • bumbar

    Mi se samo sami izrivamo. Naskoči one tri in napravi vsaki nekaj zavednih Slovencev!?! Če imaš jajca!?!

  • slosin

   hudiča, a temu balkansko kleptomanskem sranju pri nas se reče kapitalizem…

 • Hun

  nimas kej…zmer bodo imele prednost lepe ženske ni pa recen da bodo srecnejse..

  • MEFISTO

   Za te dame zgoraj si ne bi ravno moral pristaviti stol, da bi se jih nagledal, da te ne bi bolele noge in križ.

 • dr Janez Sveti

  Mene zanimajo izključno samo osebe, ki so kaj ustvarile v realnem sektorju in ne zgubidani, ki jih nastavljajo botri kriminalne organizacije,ki vlada v Sloveniji. Popolnoma nobenega pametnega in podjetnega osebka, še nisem srečal, ki bi bil v državni službi.
  DR Janez Sveti Državljan Kane

  • tomven

   Jih tudi ne boš, ker jih ni.

 • Aron

  Nova, resno? Dan potem, ko osvojimo evropsko krono z izdatnim prispevkom potomcev nasih juznih bratov, se vi spravite na njihove ekvivalence v gospodarstvu? Sem preprican da je Ferjan s cmokom v grlu pisal hvalospeve nasim herojem, da slabe vesti Novinih urednikov sploh ne omenjam…

  • Lustrator

   Aron resno? Si res pričakoval, da je Nova še eden od naših sekret-medijev, ki bo še tedne in tedne pisale o zlati medalji košarkašev medtem ko nam država ne glede na naš košarkarski prvenec pro(sto) pada? Vedno manj sem prepričan, da smo res vsi ljudje potomci homo sapiensa…

   • Aron

    Frustrator resno? Drzavi gre vedno bolje, in to pod napol LEVO vlado, sedaj smo pa se na vrhu Evrope. Sprijazni se in pokesaj za svoje umotvore.

    • traktor

     Očitno gre državi res bolje. Državni pofuklni si zato višajo plače na vseh nivojih. A navadnim državljanom gre še vedno slabo. In zaradi prej omenjenega jim bo šlo še slabše.

     • MEFISTO

      Ne dvigajo si plač, ker bi šlo državi bolje.

      Požrešni so tako in neodgovorni.

      Pufe za te plače bodo morali pa odplačevati tisti, ki se jim plače niso zviševale.

     • traktor

      Saj, svojo požrešnost opravičujejo s tem, da prefukajo tiste, ki bodo plačevali njihovo požrešnost, da gre državi tako fajn.

    • MEFISTO

     Kakšni hladni obkladki na čelu ti ne bi škodovali.

    • tomven

     Vedno bolje… Mogoče prisesancem na državne jasli, nam, ki moramo vse to vzdrževat NE! Ne se hecat!

     • Aron

      Bolj se potrudi pa bo, v kapitalizmu zivimo.

    • steiermark

     Še vedno globoko v komi

    • Lustrator

     Po kateri župi je pa tebe naplavilo? Cmerar, si to ti?

     • Aron

      Dej no, nazaj delat, minimalec se ne bo sam od sebe zasluzil…

     • Lustrator

      No, o pojmu “zaslužiti” boš kot levi piškotkar bore malo vedel, z vsem dolžnim spoštovanjem do službe režimskih potrčkov, ki pod mizo lovite drobtinice in kosti, ki vam jih gospodar meče iz mize.

     • Aron

      Kaj pa ti ves o delu v privat sektorju? Dej no, smesis se, frustratorcek

     • Lustrator

      Ni je večje karikature, kot ko se komi čuti kompetentnega za razlago zakonitosti prostotržnega gospodarstva. Izvoli, napiši še kaj več, Mancinger že nekaj časa molči…

     • Aron

      Komi? Sploh beres za sabo, Frustrirancek?

  • Andreass82

   Koga zanimajo trenirkarji pa njihovi športi?? Si pogledal srbsko reprezentancu? Malo bole si jih oglej, pa se ti odpre kej hahaha

 • MEFISTO

  Udri brigu na veselje!

 • svoboda sloveniji

  NAKLJUČJA NI !
  TISTI, KI SMO TO SPREMLJALI VEMO,DA SE ŽE ZELO DOLGO KADRUJE NA KLJUČNA MESTA /NI VAŽNO KAKO POMEMBNA SO/ ZANESLJIVE-ZVESTE “PSE ČUVAJE” IN RES SKORAJ VSE, KI JIH POZNAM SO SRBSKEGA POREKLA.
  ČLOVEK, KI NI IZPRIJEN ZELO TEŽKO VERJAME IN RAZUME, DA LAHKO NEKDO ZAVESTNO IN NAMERNO UNIČUJE, POVZROČA ŠKODO, TRPLJENJE, KRIVICE SVOJEMU NARODU, SVOJI DOMOVINI .
  PO OSAMOSVOJITVI MI JE ŠE ZADNJI ŽIVEČI INŽENIR, KI JE MERIL MEJO MED SLOVENIJO IN HRVAŠKO DO REKE MIRNE GOVORIL KAKO SO SODELAVCI UDBE SREDI NOČI ZAMASKIRANI VDRLI NA NJIHOV VIKEND IN KAJ SO STORILI NJEGOVI ŽENI, KI JE KMALU ZA TEM POSTALA POKOJNA, SAMO, DA SO GA “UTIŠALI”.
  PRETRESENA IN ZAVEDNA SLOVENKA SEM SE ZGRAŽALA NAD TEM OSTUDNIM DEJANJEM HRVAŠKE POLICIJE – UDBE
  TAKRAT MI JE GOSPOD REKEL :” NE HRVATJE – POSLAL JIH JE MILAN KUČAN!”
  TAKRAT SEM PRVIČ DOJELA KAKO RESNIČNE SO BILE “ZGODBE”, KI JIH JE VEDNO ZNOVA PONAVLJAL MOJ NONO IN ZAKAJ JE VEDNO UTIHNIL, KO SMO SE MU NEJEVERNO POSMEHOVALI.
  TAKO NEIZMERNA JE BILA OPRANOGLAVOST NAS TITOVIH PIJONIRČKOV …
  SLOVENEC VZRAVNAJ SVOJ HRBET
  PONOSNO DVIGNI SVOJO GLAVO
  SVOBODA SLOVENIJI

  • bumbar

   Nihče bolj ne kadruje svojih kot Črnuharji. “Nej važnu, jak znaš!!! Važnu je de si naš!!!!” S takim natolcevanjem Slovenije in Slovenstva ne bomo rešili!!! Sam sem več kot Ponosen in Pošten Slovenec. Ti si najbrž samo ena v množici ljudi s pokvarjeno farško moralo!?!

   • MEFISTO

    Nič ne pomaga, če se pojaviš s pozabljenim nickom, ker te izdaja silna enoličnost tvojih komentarjev, v katerih se neprestano ponavljaš in razodevaš svoj kratek inteletuallni ter politični domet.

    Počasi se te bodo začeli sramovati še najnižji preživeli partijski sekretarji iz časov tvojega otroštva.

    • bumbar

     Tebe se že sramujejo. Celo potepuški pes ne bi dvignil noge ob tebi!!!!

 • Zakaj že smo se osamovojili?? Verjetno zato, da bo slovenski narod preživel. Če to hočemo pač ne bo šlo, če nas bodo vodili povsod, kjer je še mogoče neslovenci. Tudi vlada so vsi jugoviči, samo z znanjem slovenskega jezika – to pa ni isto kot imeti slovensko srce. Tudi vsi, ki se imate za Slovence, delajte za nas in varujte naš jezik kot prvo, ki nas osmišlja.

  • bumbar

   Koliko otrok imaš, Trumbelj?

 • bumbar

  Da jih ne boste prav kmalu postavljali na tron, kot to delate s “trenikarji”. Barabe na KUB!!!!

  • MEFISTO

   S tem nickom in s podobno neumno vsebino si nekoč skušal kraljevati na Politikisu in Požareportu.

   • MEFISTO

    Kolikor je prodrlo v javnost, smo lahko slišali, da so tvoj skrbni ata vedno vizionarsko govorili, iz našega bumbarja pa ne bo nič.

    In prav so imeli.

    • bumbar

     Tvoj pa še vedno jokajo, stokajo in se sprašujejo, kako so mogli zaploditi imbecila!!!

   • bumbar

    Bumbar na KUB!!!!

  • MEFISTO

   Po našem mnenju že zdaj spadajo v etnično skupino trenirkarjev.

   Trenirke so zunanji razpoznavni znak za nove gospodarje v Sloveniji ali ki to želijo postati.

 • MEFISTO

  Mož tisočerih nickov je postal samokritičen, sicer se ne bi podpisoval kot runkl, bumbar in janez cepec.

 • drzavljanslo

  V Švici imajo tihi dogovor, da z državo in pomembnimi funkcijami upravljajo pretežno Švicarji in tujce zelo težko spustijo zraven.
  Narodno izdajalskim slovenskim komunistom so srbski gospodarji že ob nastanku Jugoslavije ukazali, da morajo biti vodilni ljudje Srbi ali Srbom podložni.
  Za hlapce rojenih in vzgojenih slovencelnov to nikoli ni motilo in še 26 let po osamosvojitvi navdušeno hlapčujejo Srbom. Zabiti kot so se tega še danes ne zavedajo.
  V Sloveniji je srbskega (nekaj še bosanskega in makedonskega) kadra v pravosodju, inšpekcijah, privat podjetjih z raznimi koncesijami (ki imajo zakonsko urejen monopol, npr. upravniki stavb ipd), nasploh v JU, policiji, (celo v vojsko se jih pod izdajalcem Cerarjem inštalira),… ogromno; pravzaprav bistveno več kot Slovencev.
  In ravno na teh pozicijah so plače ogromne. Slovenceljski hlapec pa to plačuje, slabo živi in so tepčka naučili, da je frajer, če ga politika ne zanima (politika pa te ljudi nastavlja na položaje) :). Ta narod je prezabit za lastno državo.

  • Andreja Knego

   Žal maš čist prov! Ljudje volijo mafijskega opankarja Srba, sam da ne zmaga Janša!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!