Ali bo politično kupčkanje v zvezi z gradnjo garažne hiše pod Plečnikovo tržnico prevladalo nad stroko?

Zoran Janković (foto: STA)

Ali minister za kulturo Anton Peršak, ki očitno podpira načrte župana Ljubljane Zorana Jankovića za izgradnjo GH Tržnica, slovenski javnosti lahko zagotovi, da gradnja podzemnih garaž ne bo vplivala na uspešnost nominacije Plečnikove dediščine na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine?

Poslanec SDS dr. Anže Logar je na ministra za kulturo Antona Peršaka naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z nominacijo arhitekturnih del arhitekta Jožeta Plečnika za vpis na Unescov seznam svetovne dediščine. Logar je poudaril, da posebna delovna skupina Ministrstva za kulturo že od februarja 2014 usklajuje nominacijo arhitekturnih del arhitekta Jožeta Plečnika za vpis na Unescov seznam svetovne dediščine. Med predlagane Plečnikove arhitekturne in prostorske ureditve za uvrstitev na Unescov seznam najdemo tudi promenado ob nabrežjih in mostove reke Ljubljanice, vključno s tržnico. In ravno tržnica v središču Ljubljane je v tem trenutku predmet predvidenega invazivnega gradbenega načrta, ki bo posegel v arheološko kulturno in arhitekturno dediščino okolice, vključno s Plečnikovimi arkadami.

Logar je v pisnem poslanskem vprašanju Peršaku zapisal, ali lahko kot minister za kulturo, ki očitno podpira načrte župana Ljubljane Zorana Jankovića za izgradnjo GH Tržnica, slovenski javnosti zagotovi, da gradnja podzemnih garaž ne bo vplivala na uspešnost nominacije Plečnikove dediščine na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine? Vprašanje je povezano z določitvijo vplivnega območja, ki ga je za vsak spomenik ali spomeniško območje treba normativno zavarovati, in kjer država, ki predlaga vpis na seznam Unesca, zagotavlja, da ne bo prišlo do posegov in sprememb, ki bi neposredno ali posredno negativno vplivali na stanje tega spomenika ali spomeniškega območja.

Ob tem je Logar obrazložil, da Unesco namreč zahteva, da je vsak predlagan spomenik/spomeniško območje varovan/-o tudi tako, da ima določeno primerno veliko vplivno območje in zagotovljen nadzor države nad posegi v njem. Plečnikove tržnice so razglašene za spomenik državnega pomena z odlokom vlade (Ur. l. RS, 50/09). Odlok v 20. členu določa vplivno območje (parcela  št. 153/34, k. o. Ljubljana mesto), ki pa v širino meri le okrog 20 metrov, kar je verjetno bolj posledica političnega kupčkanja tedanje ministrice Širca kot pa strokovnih argumentov.

Priznal, da se je v zvezi z GH Tržnica srečal z ljubljanskim županom
Poslanec SDS pa je tudi razkril, da je minister Peršak priznal – potem, ko je bil mikrofon že izključen -, da se je v zvezi z GH Tržnica srečal z ljubljanskim županom, zato ga seveda zanima, ali bo tudi tokrat prevladalo politično kupčkanje nad stroko. Predvsem pa, ali to ozko določeno vplivno območje zagotavlja, da gradnja garaž in s tem povezan izkop gradbene jame, ne bosta negativno vplivala na Plečnikovo tržnico. In kaj se bo zgodilo, če Peršak tega zagotovila slovenski javnosti ne more dati? Bo v tem primeru vladi predlagal razrešitev vplivnega območja ali bo tudi tokrat obveljala ‘izjema’?

Po sramotno propadajočem Plečnikovem stadionu sledi propad Plečnikove tržnice?
Sicer pa je Peršak že izjavil, da “tisti, ki morajo v obeh primerih odločiti, so najprej lastniki, kajti po Zakonu o varstvu kulturne dediščine je prvi nosilec odgovornosti za integriteto, za ohranjanje in tudi za varovanje kulturne dediščine lastnik.” Kaj pa se zgodi, če se je lastnik odločil graditi na škodo kulturne dediščine? Bo Peršak tudi v tem primeru pogledal stran, tako kot pri Plečnikovem stadionu, ki sramotno propada pred očmi javnosti?

M. S.

 • AlojzZ

  Ali bo politično kupčkanje … prevladalo nad stroko? Pa do sedaj še vedno je. Oziroma je stroka pod vplivom evrčkov napisala ugodno mnenje. Ampak roko na srce! Tu gospod Jankovič ni izjema:

  Revija Science: 75% psiholoških študij je neverodostojnih!
  http://24kul.si/revija-science-75-psiholoskih-studij-je-neverodostojih

 • Novakec1

  Zoki bo taprvo iznakazil lublano bulano potem pa še celo slolandijo. Drugje svojo kulturno dediščino varujejo, vzdržujejo itd. pri nas pa uničujejo ker ni povšeči yugosom ki prevladujejo v slolandiji. Kakšna stroka, politika gre se predvsem za striženje sloovc

  • Opazovalec

   Novakec, torej predvidevaš, da bo Z.J. postal v bodočnosti predsednik vlade, kljub debaklu v državni politiki? Ali ste na desnici res že čisto odpisali I.J.J.?
   Kako lahko priseljeni pebivalci iz bivše države prevladujejo. Jih je nekako samo 10%. Če je to res kar trdiš, priznavaš da smo res slovenceljni, s teboj na čelu, nesposbni samostojnega upravljanja domovine.

   • Nata

    Drži. Popolnoma nesposobni smo, so !
    Se je izkazalo v teh 25 tih letih.
    Pa ne zato, ker bi mi J. odpisali, ampak, ker so levaki zasedli državo.

   • KAPIBARA

    Tem 10%, ki so razporejeni na “strteških položajih”, prištej še ene 20% z njimi materialno zlizanimi slovenceljni…..

   • Novakec1

    Ja v Zgornjem Kašlju jih je mogoče toliko, sprehodi se po lublani bulani pa ti bo vse jasno. JJ se je potuhnu in naslednja koalicija bo levaška in desnaška fiftififti (50/50). Sem delal v uspešnem gospodarskem subjektu in se za politiko nisem brigal pa so me scat pelal, slovenijo so zafural levaki in desnaki pod krinko demokracije ( še sedaj ne vem kaj je to -za mene še ena svinjarija)z roko v roki.

 • Anton

  Slovencem morajo vladati tujci….ampak ne srbjanci!

  • KAPIBARA

   Bolje TO.. kot pa res srbijanci.. :-(

 • traktor

  Gorje državi, ki ima v levih strankah osebke. kot je ZJ. Kako imamo lahko za levičarje ljudi, ki so kapitalisti v najslabšem pomenu besede,ljudi, ki ogromno zaslužijo, večji del celo z nelegalnimi ali pol legalnimi posli in svojega premoženja ne želijo deliti z revnejšimi. Fej.

 • dež

  Jaz tu ne vidim nobene stroke, gre za, pri nas običajno, “kvazi stroko”. Se komentatorji lahko še tako čudimo, ampak če so brez problemov uničili Plečnikov stadion za Bežigradom, zakaj ne bi še Plečnikove tržnice. Jebeš Plečnika, važni so ekskluzivni parkirni boksi za klientelo, po 65 K€. Če kdo misli, da bodo tam parkirali povprečni obiskovalci tržnice, je hud naivec.

 • Nata

  Seveda bo. Politično kupčkanje je bog in batina v naši državi! Samo poglejte to sliko zgoraj! Kdo mu pa kaj more ?
  On garažno hišo potrebuje, da bo prodal Kresijo hotelirjem. In tega brez garaže ne more.
  Stroka pri nas je nemočna. Državljani, ki so proti uničenju Tržnice pa tudi.
  Nobenemu se ne ljubi več boriti se .
  Kaj torej potrebujemo? Volitve ? Pa ja de !!
  Menda ne mislite, da se bo kaj spremenilo? Škoda živčkov.

  • dež

   Pa ne samo Kresijo in Mahrovo hišo. Parkinge potrebuje tudi za območje Stare Ljubljane, CM in Mestnega trga. Tržnica je samo izgovor in če bi bila stroka res stroka, bi mu že davno povedali, da tam ne more graditi parkirne hiše.

 • tarantela

  Nisem Ljubljančanka, zato ne vem, kako naj ocenim to gradnjo. Na tržnici že zelo dolgo nisem bila, saj je skoraj nedostopna zaradi pomanjkanja parkirišč, peš z glaven avtobusne mi je pa predaleč in bi mi parkirišče zelo prav prišlo. Verjamem, da še mnogim državljanom in tudi turistom. Tudi druge stvari bi bile veliko bolj dostopne in prav zato pozdravljam zamisel o izgradnji tržnice.
  Drugo je seveda, kako bi gradnja vplivala na objekte nad tržnico. So morebitni graditelji dovolj podkovani, da ne bi naredili nepopravljive škode?

  • komar marko

   No malo pomoči. 50 m stran od tržnice je garažna hiša Kapitelj. 300 m stran je garažna hiša kongresni trg. 600 m stran je garažna hiša Trdinova, na železniški postaji je parkir placa za 1000 zverin.Glede azvaraovanja objektov okoli tržnice pa ni težav. Stroka obvlada samo je vprašanje denar.

   • AlojzZ

    In nakup na tržnici je dražji za 10 €. Sicer pa … tržnica je v centru mesta, kajne? Središče prestolnic pa ni ravno najboljše mesto za tržnice in poceni nakupe.

    • tarantela

     Ma, če nečeš razumet, pač ne morem pomagat! Ko in če grem v Ljubljano in mi ostane kaj časa, rada obiščem tržnico. Tudi, če nič ne kupim. Zanimiva je za ogled. Polna ljudi, hrane in drugih reči…Prava paša za oči in sprostitev za dušo.

   • tarantela

    Hvala za pomoč, dokler imam zdravstvene težave, ne morem daleč, za parkirišče na žel. postaji vem. Včasih sem rada obiskala tržnico, je prava paša za oči in prav zato menim, da bi garažna hiša prav prišla. Tako tistim teže gibljivim, starejšim, turistom ali samo običajnim kupcem. Drenjati se po mestnem avtobusu z vrečkami ali torbami ni ravno prijetno.
    Je pa prav ta tržnica prava paša za oči in vredna obiska, čeprav nič ne kupiš.

    • janez zorman

     Ljubljanska tržnica je res nekaj posebnega. Kljub temu da ljubljanske “švercarke” prodajajo večinoma (domač) radič, ki prihaja iz bližnjih italijanskih grosističnih tržnic, inšpektorji veselo gledajo stran !

    • Nata

     veš, jaz pa malo dvomim, da bo ta parkirna hiše za tiste, ki radi hodijo na trg, ali celo prebivalce Mestnega, Starega trga ??
     Prodal bo tiste lepe stavbe okoli. Imeli bomo hotele z 10 zvezdicami in garaža bo za njih !
     Ko se bo to gradilo, bo tržnica uničena, saj bo dostop sigurno otežen .

   • Andrej

    Za Jan(u)kovića je denar je najmanjši problem,problem so ljudje,ki mu nasprotujejo samo premalo jih je,kar se seveda pozna tudi na županskih volitvah,zato ga bomo gledali še dolgo,ali pa tudi ne,zna biti,da bo šlo iz roda v rod!Hvala Bogu,da že dolgo nisem več občan Ljubljane,mi gre
    pa na živce kot državljanu Slovenije!

  • dež

   In kaj je krivo v Stožicah, kjer je parkirnih mest tisoč ? In je država nasedla s 100 M€.

   • tarantela

    Briga mene šport in Stožice! Govorim o zanimivostih v centru Ljubljane, predvsem o tržnici! A nej parkiram u Stožicah, pol grem pa na plac v mesto?
    Bukselj!

    • dež

     V komentarju praviš, da ni parkingov in denarja za Bežigrad. V Stožicah so parkingi, bil je denar (javni), kakšen je že rezultat ? Takšen kot vedno, ko projekt vodi ZJ – bankrot.

    • Nata

     ne, no ?? Pod Kongresnim trgom .

    • Andrej

     Tarantela ti pa razkošno živiš,če si lahko privoščiš tržnico,
     ali hodiš obujat spomine na nakupe pri nekdanjem solatarju!

   • Andrej

    Dež,ali še ne veš,da bo saraorac napeljal do tržnice “podzemni železnićki voz sa konudukterima!”

  • Viktorh

   Res si zanimiva. Ne zanima te kompleksna rešitev parkirnega sistema v Ljubljani, všeč so ti PARCIALNE Jankovičeve rešitve.
   Včeraj si se izmikala obsodbi političnega – režimskega diverzanta in raje pisala o južnoameriški problematiki:

   tarantela indijanka en dan nazaj
   Draga moja, kar potegnila si me za jezik s to “konservativnostjo” oz. konservativnimi vrednotami. Ravno včeraj sem gledala dokumentarec na AlJazeeri, o življenju v eni južnoameriških držav.
   Lasje so mi šli pokonci. Prikazovalo je na kaznovanje žensk, ki so imele splav. Zapor v povprečju 7 let, tudi če je bil spontani splav. ….

   • Viktorh

    Pa še to: sam sem pogosto v Ljubljani. Vedno parkiram na Kongresnem trgu – nikoli ni zaseden . Do tržnice imaš nekaj sto metrov…

    • slaipowi

     Potem pa odgovarja sam sebi.
     Čestitam, toda zelo prozorno.

  • Andrej

   Tarantela,še vprašaš,ne samo podkovani,tudi PODKUPLJENI,podkovani so zato,
   da ne zdrsnejo in lažje plezajo po hrbtih naivcev!Pa kaj ti razlagam saj nisi
   ljublanćaninka!

 • totex39

  Srbskemu šerifu Jankoviću se hebe za Plečnikovo tržnico, saj je treba vse kar je slovenska dediščina uničiti skrompiranemu srbskemu priseljencu.

  • komar marko

   ne zagovarjam šerifa. Samo tržnice kot take so vsaj za mene zelo slaba rešitev. Ali ne postoji kaj bolj prikladnega kot tiste mizice in povečini se gredo preprodajo. januarja ti prodajajo zeleno solato iz TRNOVEGA. Tam na določenem delu ni SLO jezika! Pa ga tudi ne bo več.Sami smo si krivi!

   • dež

    Torej meniš, da ko bo zgrajena garažna hiša, bodo vsi trgovci govorili slovensko in solata iz trnovega bo rdeče barve ?

    • Nata

     + + + + + + +

 • komar marko

  No , da me ne bo kdo napačno razumel. Zoki ima kar nekaj zaslug za to Ljubljano. V njegovem času se je porihtalo desetkrat več kot v času dveh KOKOŠK. kam je takrat šel denar? Danes se vsaj kaj vidi. Res pa je, da je potrebno iti še malo na periferijo in ne samo center. Dejstva pa so, da center nese zlata JAJCA in to se gostinci še kako zavedajo!

  • dež

   Bodi bolj konkreten in povej, kaj je, z izjemo betonske promenade od Prul do Zmajskega mostu (še ta najbolj služi turistom), koristnega naredil za Ljubljančane in koliko denarja je porabil za svoje zmage ?

   • traktor

    Pa še ,katerega denarja.Puf na puf,s fremtnim ga je lahko srat.

  • Andrej

   Napiši južnaški konobari!Drago boš ti in tvoji potomci plačevali zasluge,komarji
   to težko dojamejo,saj tudi oni pijejo kri občanov!

 • KAPIBARA

  Naj se pokažejo računi – stroški z betonskimi katakombami, za katere je bilo rečeno, da bo samo za vzdrževanje, šlo letno 2 miljona evriča…. pa je zokič reki, da to ni problem, saj bodo,tedensko 2-3 razprodane..

 • Unikatna

  Žal, v Sloveniji bodo počasi uničili vso kulturno in še kakšno drugo dediščino!

  • Andrej

   Saj so ukradli že pred tem pet tisoč oporok,ki so tudi kulturna dediščna slovenskih sodišč,Unikatna,ali si mislila menda to?

   • Unikatna

    Tudi to..

 • Viktorh

  Kriminalcem se jebe za kulturno dediščino.

 • centurion

  Glede na to, da je Ljubjankovićć uredil protipoplavni sistem v
  Lublan, je prou, da denar, ki ostaja in je bil prihranjen zaradi
  varčnega žepana potroši za v nebo kričečo potrebo po parkirišču
  pod tržnico.
  Glede na kvaliteto njegovih izvajalcev in delujoč protipoplavni sistem
  bo Lublana imela podtržnico priveze za čolne…
  Popestritev turistične podobe…

 • Fogglof Tunnek

  No, kak vam naj rečem…Jankovića majo ljubljančani radi…majke mi!!!

  • AboutTown

   Res je.

  • slaipowi

   Tako je

  • dež

   Ljubljančani v manjšini, priseljeni v Ljubljano, neslovenske narodnosti, pa v glavnem vsi.

 • tzt

  Srbski cigan je dobil 300 miljončkov. Čimprej jih mora obrnt, da pajdaši dobijo oprane svoje procente. Pa za nič drugega ne gre. Tisto revše, Peršak ali kako se že piše, je đojstik v rokah drugih.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj, ka če bi jas za enega tvojega napiso, da je albanski cigan… takoj bi bil izbrisan…zato ne bom. Pa nisem tako nesramen kot ti…kapish???

   • Nata

    veš kaj ! Če te do sedaj niso brisali …….dej, dej !

   • Andrej

    Glej,glej,kdo govori o ciganih,saj si eden izmed izbrisanih,saj obnašaš se tako,ali si nagrado že zagonil?

 • AboutTown

  Tisti, ki niste iz LJ, ne komentirajte. Hvala.

  • slaipowi

   Zastonj namig. Zdaj se bo začelo pljuvanje.

   • Viktorh

    Ne, ne, le pozabila sta, da je lani prestolnica dobila 100 mio €. Infrastruktura je za skupne potrebe. Z načrtovanimi garažami pa bi rad nekdo služil. Iz Tožic ima

    • slaipowi

     Naj služi. Saj zagovarjate kapitalizem. Zaradi mene lahko 100 mio € dobi tudi Žalna pri Grosupljem ko bo seveda postala glavno mesto.

     • Viktorh

      No, no, če je infrastruktura izgrajena iz javnih sredstev, potem naj z njo gospodari javna služba, ne pa zasebnik, ki bi le pobiral parkirnino, plačal koncesijo, tekoče in investicijsko vzdrževanje pa plačeval lastnik.
      To pa ni več “kapitalizem”, to je po znani navadi zloraba javnega premoženja in denarja.

     • slaipowi

      Kje pa tale clanek problematizira gospodarjenje s parkirišči? Govora je o vplivu na Plečnikovo dediščino. Dežurni pljuvalci pa še malo ocvirkov dodate pa čeprav nimajo nobene zveze s tematiko. Ampak tako to je na “nori24tv” in pri vernikih…

     • Viktorh

      Tudi te teme ne poznaš.
      Vidim, da te bolj moti ta medij in njegovi prispevki.
      Ne vem pa zakaj se mučiš in bereš te “neumnosti”.

      Na spletni strani MMC, 24 ur, Mladini ti bo bolj všeč in se ne boš vznemirjal zaradi neotesanih desničarjev.
      Pa srečno, miško.

     • slaipowi

      Pričakovana reakcija. Ko nastaviš ogledalo te pa demokratično podijo tja kamor menda sodiš. In tu vas je polno takih za(go)vednih slovenveljnov

     • Viktorh

      Pa kaj, kurac, boš ti meni nastavljal ogledalo, besen si, ker sem te razkrinkal, miško.

     • slaipowi

      Jaz besen? Razkrinkal v čem? V tem da mislim drugače kot verniki tu? Ja to pa je zahtevalo velik intelektualni napor. No sa je šlo, miško.. Nisi tak butelj.

     • Viktorh

      Pa kaj, kurac boš ti meni nastavljal ogledalo.
      Razkrinkal sem te, pa si znorel, miško.

     • tarantela

      Si me pa potegnil za jetik. Kaj pa koncesija za zdravnike? Vse zgrajeno in kupljeno iz javnih sredstev, vzdrževanje plačal lastnik, koncesionar pa imel plačano zdravljenje pacientov.

     • Viktorh

      Očitno zelo slabo poznaš organizacijo javnega zdravstva…

  • Fogglof Tunnek

   Razen Haložanof…nam je dovoljeno fse…al pa si sami vzamemo…pa to…

   • tarantela

    Pje!!!

   • AboutTown

    Haložani lako.

   • Andrej

    Tudi semaforje !

  • tarantela

   Se mi zdi, da tudi ostali državljani prispevamo iz svojega mošnjička za svoje glavno mesto, no vsaj zdi se mi tako…

   • Andrej

    Iz katere mošnje so prispevki ostalih državljanov tarantela,saj so vendar
    že dolgo kastrirani in tega v velikem zanosu in ljubezni do birgermajstra,slovensko gradonačelnika niti ne opazijo!

   • dež

    Ampak samo prispevate in od tega nič nimate.
    Zadnji izpad dobrote Cerarjeve vlade do Jankovića vas je koštala 300 M€, če bo 100 milijonska terjatev bank zaradi Stožic prodana s 50% diskontom bo to dodatnih 50, skupaj 350 M€. Za ta denar se z lahkoto zgradi slavni drugi tir do Luke Koper.
    Ne pozabi, da ima tudi Mercator 800 M€ dolgov, ki bodo slej ali prej vsaj do polovice pristali na plečih davkoplačevalcev. Zato mi je čudno, da zagovarjaš tega človeka.

  • Vera

   Ljubljana je slovenska , zato imamo vsi državljani pravico , da kaj napišemo v dobro vseh, ne pa samo o Saraorcu Jankoviću, ki po domače povedano ” serje po slovenski kulturni dediščini ” !

  • roksa

   Opankara pozna cela LJ, Plečnika pa samo enih 15%, drugi pa se zanimajo za “čefurske poslove” in za Plečnika niti slišali niso, vejo pa kdo je Vuk Karadžić…..

  • slaipowi

   No, kaj se rekel? Tile tu se na vse spoznajo in imajo pravico pljuvati po vsem in vsakomur, ki ni izpričano njihov.

  • radames

   Primitivec.
   Ljubljana je glavno mesto države!
   Reci hvala, ker sem te informiral.

   • AboutTown

    Ko boš živel v LJ boš imel pravico odločati, kako živimo v LJ. OK?

    • radames

     Takim, kot si ti, bi morali vzeti pravico odločanja. Brezveznik, ki niti ne ve, kaj vse predstavlja Ljubljana.
     Ti in janković morata iz Ljubljane oditi.

 • rubec

  Če bi Plečnik imel tisti velik svinčnik za Bežigradom mu ne bi bilo treba na Dunaj. Bi avstrijcem risal kar od tukaj.

  • Andrej

   Kaj pa če bi z omenjenim svinčnikom ustvarjal kar sedanji ljubljanski podžupan?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ob garažnih prostorih pa zgradimo še zapor, kjer bo imel ljubljanski župan novo pisarno…kajti on tudi tja spada…in sinovi… Samo upam, da ga ne bo ustavno sodišče vun spustlo??? Stem že mamo izkušnje, mar ne? Čez dan poslanec, zvečer zapornik??? OMG!!! To je možno samo v Slovenijastanu !!!

  • tarantela

   Ja, takrat je bil večkrat v parlamentu, se pravi na šihtu, kot je sedaj, ko je frej!

  • Fogglof Tunnek

   Čujte, naj Zoki dogradi še vislice s katerih bo obvisel za to turbo-uničevalsko gazenje narodove zgodovine!

  • Andrej

   Tunnek,ali nimate štajerci dovolj problemov s svojim županom,ki si je očitno vzel
   za vzorec ljubljanskega predstavnika islamskih gradbenih projektov v slovenski
   PRESTOL-nici,mimogrede vprašam,kdaj začnete z gradnjo mošeje v Mariboru?

   • Nata

    Moraš ga razumeti , no ! On na ta način pritakne sojega glavnega sovražnika – Janšo . Saj drugega ne zmore napisati . Večna tema – široki e !!

 • KIKI

  Dragi moji, kdo pa je tale arch. Plečnik, da bi lahko oviral pri “rabotah”
  tovariša župana “…ića”& murgelsko rdečo bando, ki se ji že na veliko cedijo
  sline po zapravljanju našega denarja?! Ni ga, ki bi ustavil apetite teh kriminalcev;
  Kakšno zaščito svetovne umetnine pa lahko zahtevaš od srbskega opankarja,
  in od prekmurskega palčka in profesorskih vladnih cepcev? Denar je tisti, ki
  močno diši, tako zelo, da bi zgoraj omenjeni skopali luknjo pod Ljubljano do
  samega pekla in še globlje (v naše žepe) in napolnili svoje račune v davčnih
  oazah! Svetujem, da svoje mercedese in BMV -je parkirajo pred LJ javnimi
  “cekreti”, kamor spadajo tudi sami lastniki!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, tak poseg zahteva super sposobnega, razumnega, do znanja spoštljivega in poštenega človeka, kar pa je Zokiju že zdavnaj med prsti spolzilo… Zoki tega ne bo zmogel, ker tukaj ni prostora za nečedne posle pod mizo… To je isto kot , da bi projekt dali Ivanu Janezu…pol pa bi spet poslušali…na neznanem kraju, ob neznani uri, ob neznani fsoti…pa to…

  • Fogglof Tunnek

   Kdo razume Jankovića s srbskim poreklom? Tip gradi P+R, osvešča ljudi naj se vozijo s avtobusi v center in naj pustijo avto na obrobju… hkrati pa gradi garažo v samem centru mesta. I mean WTF?

  • Nata

   hi……hi……….ti si mojster.
   En mičken popljuvaš enga, da lahko zraven vtakneš tistega tvojega ” glavnega “

 • totex39

  Največja veselica se bo v Lublani začela šele, ko bo dokončan “arabski kulturni spomenik”, tako imenovana džamija.

  • KIKI

   Smo si že nabavili burke za svečani mimohod! … Janković bo v belih “mudantah”.(gatah),
   da ga bomo lažje prepoznali!

   • tarantela

    A so gate na šnirce spodaj za zavezat?

    • komar marko

     Ja take kot imate doma, na špago, kanede, da kaj ne uide.

     • tarantela

      Viš, to sem mislila, se vidi, da si izkušen poznavalec, he-he…

    • traktor

     Ja take,na nogah ma pa cokle,original z rogovi,da se lahko prime za njih,ko gre srat.

  • Fogglof Tunnek

   Prvi izlet fseh ljubljanskih šolarjef…OŠ in SŠ…mora biti v džamijo!!! A smo ali nismo demokratična in strpna država :))…he he…samo fprašam?

 • Antonius

  Z osrednjo ljubljansko tržnico se bo zgodilo tako, kot se zgodi z bankrotirano gostilno.
  Stalne stranke si bodo poiskale alternativo glavni tržnici in nobena več se ne bo vrnila na tržnico.
  Arogantnemu ‘jankoviću posledice njegovega razkopavanja visijo od jajc, ker ga ne zanimajo. Od zdrave pameti in spoštovanja kulturne dediščine mesta, mu je pomembnejše razkopavanje in dogovor z izvajalci o proviziji.
  Za ‘jankovićem bo ostalo cel kup novo tlakovanih ulic, po mestnih naseljih nesmiseln enosmerni promet in džamija z načrtovanim muslimanskim naseljem.
  ‘janković v Ljubljani ali pa lesni črv v stolu, nobene razlike ni med njima.

  • Nata

   + + + + + + + + +

  • indijanka

   Hmm..tebi tudi ni všeč marmornata šahovnica, minareti in zabetonirana drevesa? A veš, da cesto lahko prečkaš kjerkoli na temnem asfaltu tam kjer je pa svetel pa le na prehodu? Policaji dnevno delijo položnice na predelu Ajdovščine. S parkiranjem nimam tržav, ker parkirno mesto imam, se pa spomnim, da sem večkrat prejela ponudbo za najem parkirnega mesta garažni hiši Kongresni trg. Sodelavci mi tudi povedo, da so Stožice kljub P+R popolnoma prazne, Zoki jim je pa celo ukinil avtobus. Pojma nimam komu bi bila ta garaža sploh namenjena, da tveganja da bi Plečnikovo delo poškodovali sploh ne omenjam. Kdo si sploh želi še več avtomobilov v center mesta ali ne razmišljajo v vseh mestih, kako bi jih iztisnili ven?

   • radames

    Garaža po tržnicami bo namenjena bodočemu Jankovićevemu hotelu. Ne vem prav natančno, zdi pa se mi, da naj bi bila to Kresija.
    Tega cigana moramo pod nujno zaustaviti.

    • indijanka

     Garaža za hotel? Ne parkirisče za Tarantelo, da bo lahko obiskovala tržnico?

   • Antonius

    Potrudil sem se, obširno in na argumente oprto sem ti odgovoril, pa se je vse zbrisalo.
    Indijančica, sedaj sem pa jaz bolan. Bronhiji in vročina me dajeta.
    Zdaj pa za mene velja tisto, kar sem tebi predpisoval.
    Moram sebe ubogati, da me ne bo park mandelc nahrulil.

    • indijanka

     Pri nas je sonček. Ogrel te bo in dodal malo energije. Zdelo se mi je, da boš zbolel. Že pred dnevi sem ti želela zapisati, da moraš razmišljati o čem prijetnem. Svet je nenehno v ravnovesju. S pojavom temnih je ogromno tudi svetlih stvari. Poglej najino prijateljstvo :). Samo oprijeti se jih je treba.. V smer tvojega srca pošiljam energijo. Ni meja in ni časa. Vse je samo energija.

  • komar marko

   No nečesa niste vzeli v obzir. LJUBLJANSKO malomeščanstvo hodi ob sobotah na tržnico. Enako je to malomeščanstvo prepričano, da tam kmetje prodajajo svoje izdelke. Res sedaj dobiš prvovrstno zelje in repo. Je pa še nekaj te zadeve v pokritem delu . Lahko pa trdim, da je to SKORAJ vse od okoliških kmetov. Je pa imenitno ko misliš, da če si kupil na tržnici, da si kupil domače.Vsaj malomeščani to mislijo, spregledajo pa, da se lahko s prodajalcem pogovorijo v njihovem domačem jeziku. ki nam je visljen.

 • radames

  Srb okoli Plečnikovih stavb nima kaj početi. Arhitekt Plečnik je eden največjih Slovencev, eden, po katerem se imenuje Ljubljana: Plečnikovo mesto.
  Vsi Slovenci moramo biti proti Jankoviću in proti poseganju Srbina v enega simbolov slovenske kulture. Plečnik je samo eden. Primitivnih in podlih jankovićev pa je na kupe.
  JANKOVIĆ, ROKE PROČ OD TRŽNICE.
  Ves kompleks je spomeniško zavarovan! Tam Janković nima pravice do opravljanja svojih mafijskih poslov!!!!
  Slovenci! Tule imamo priložnost, da enotno nastopimo proti degradiranju Ljubljane! Na tržnici se ne sme nič razkopavati. Plečnik je simbol slovenstva. Preprečimo Jankoviću barbarstvo! Postavimo se za slovenstvo!

  • piko8

   Kje pa ste bili zavedni slovenci, ko so sRBINA USTOLIČILI? Tam kjer zORANGUTAN SERJE TAM TRAV NE RASTE dragi ljublančani !!

   • komar marko

    V Ljubljani zavdeni Slovenci?. Ja kdo pa v Ljubljani voli. Halo?

   • radames

    Name se ne obračaj. Čeprav sem Ljubljančan, že dolgo ne živim več v Ljubljani. Ker pa je Ljubljana glavno mesto države, bi morali župana Ljubjane voliti vsi državljani Slovenije!!!

    • piko8

     Đupana v bolani Ljubljani volijo sRBKI VOLI slovenčki pa glavo v pesek. kot afriški NOJI !!

 • tarantela
 • Duhec

  Desni ste pač proti napredku in razvoju… nič novega.

  • tarantela

   Pozdravljen Duhec!
   Srečno in veselo v novo leto!!!

   • Duhec

    Ooo, tudi tebi. Hvala. Opažam, da se na Novi in desnici ni nič spremenilo. To ne more vladat…

    • tarantela

     Je pa to tudi dobro, človek se lahko opre na zgodovinske zadeve, hi-hi…

     • komar marko

      A si mislila na kako zgodovinsko nacionalizacijo ali kar na GOLI OTOK če si nečemu proti?

     • Duhec

      Ne pretiravaj. Zdej je dost sam grd pogled.

     • komar marko

      Jaz sem pisal o zgodovini, zdaj pa je dovolj pogled.

     • Duhec

      Jap. A ni to fajn?! Dresura 1a.

     • komar marko

      Ja se lepo vidi kako družboslovje vzgaja svojo falango. Ni čudno če je mnek predavtelj tudi dopisni član v časopisu in tam tudi veselo komentira in nažiga opranoglavce. tako se je začela PATRIJA in usmerjanje bralcev! Mediji kreirajo 90% mnenja. N epozabiti. Zato pa so sprejemi za pisunčke od koder odkorakajo z vrečkami!

     • tarantela

      Ne pozabi, Janša se je pritožil glede zastaranja…

    • Osti jarej

     ..nič ni nastalo slučajno..niti ZN,ne EU,ne svetovna trg.org.,svetovna banka,skupina G-8..za vsem stoji “prava svetovna vlada” alias vlada v senci,kakor ji tudi rečemo,ki dejansko in resnično postavlja vlade v VSEH državah in jih(pa še kako)nadzoruje…da o voditeljih,plačanih ,poslušnih klečeplaznežih ,vsake posamezne (države),niti ne govorim…mi smo zgolj brezpravna raja,ki nima nobene besede,opranih možganov in zavedeni od medijskih spinov in laži../(mimogrede:rada bi spoznala zločinca,ki je podpisal,da slovence lahko zastrupljajo s “cemtrejli” in je kriv genocida nad lastnim narodom/)….tudi o namišljenem sovražniku putinu in njegovi rusiji,ki trenutno edini, trezne glave in določenih spoznanj,ohranja svetovno ravnovesje in je edini porok,da se bedakom grabežljivim,brezsrčnim in sovražnikom vse človeške rase,ne bo totalno zmešalo in bodo 3.svetovno speljali,kot so si zadali …moteče postaja zgolj to,da vse več ljudi ve,no vsaj približno ve,kaj se dogaja in ne verjame več lažem,kar ogroža njihovo tisočletno vladavino…..zato so svobodo vzeli žvižgačem,ki so začeli dodatno osveščati ljudi in v javnost servirati resnico,ki je več alimanj tako grozna,da zveni kot znanstvena fantastika…a je žal,vse res….teorije zarot??!!..ja,pa kaj še!!!!…..iluminatom ,reptilom in podobni nesnagi,ki že tisoče let zavajajo ljudi in jih držijo v nevednosti in neznanju,ter se parijo izključno med seboj in nikogar,neposvečenega (mora biti tudi pravokrven) ne pustijo zraven…se tresejo nečloveške zadnjice…vse kaže ,da jim ne bo uspelo…SKREGAJ-POKORI-VLADAJ…..vam je znano,kene??…no,zato je tudi “kod nas”,kot je…čisto vseeno je,kdo je na oblasti….saj so vsi povezani

  • indijanka

   Vau… še več pločevine v enem takem mestecu polnem prelepe arhitekture je napredek in razvoj? Bom držala pesti za tiste, ki si prizadevajo, da to zaščiti Unesco kot kulturno dediščino naroda pred mafijskim lastninjenjem.

  • Antonius

   V Firencah npr., so župani tudi proti napredku, ker ne dovolijo spreminjati arhitekturno in prostorsko zgodovino mesta.
   Desni nismo proti napredku, smo pa konzerativnih stališč do spreminanja čez noč.
   Desni se posledic spreminjanja mestnega urbanega okolja zavedamo in o posledicah razmišljamo, levim pa niti ni jasno zakaj bi razmišljali.
   Naj bo povsem jasno! ‘janković je z vsiljenimi posegi v mestno jedro, Ljubljano totalno z=bal.
   Športna dvorana v Stožicah ni akustična, nogometni stadion je pa stran vržen denar. Ga ni stadiona na svetu, ki bi živel od trgovskega centra v njem.
   Poizkusite sem pa tja kdaj premisliti, preden se vam neumnost zapiše.

   • Viktorh

    “…levim pa niti ni jasno zakaj bi razmišljali.”

    Hostarji ne razmišljajo.

  • komar marko

   Duhec, ne piši neumnosti. Premalo poznaš intelekt naravoslovja, da bi ti lahko pisalo o tem. Premalo poznaš FABRIK, pa ne tistih nacionaliziranih. Včasih me zelo negativno presenečaš! v družboslovju pa prevladujeo levaki. le zakaj?

   • Duhec

    Presenečenja so vedno dobrodošla… drgač pa ja, za Novo štejejo kliki.

    • komar marko

     Ha, ha, ha. jaz nisem tukaj zaradi klikov. kaj pa KURE, nimajo klikov?

     • Duhec

      Upam, da jih majo. Če ne drugega, z novicami ne zamujajo več dni.

  • radames

   Kot desni sem absolutno za novo avtobusno postajo v Ljubljani. Zdajšnja je še iz časov ukinjenega tramvaja. Po sredini – med drevesi – je peljala dvotirna tramvajska proga. Ker se je prostor z ukinitvijo tramvaja sprostil, so tam naredili bokse za ustavljanje avtobusov.
   Stavba, ki je tam, je zrasla iz predelane tramvajske postaje.

 • tarantela
  • komar marko

   Sem mislil, da ti gledaš naprej, pa nam prodajaš propadle zgodbe. Emonika se bo nadaljevala ko bo država primaknila cekinčke, do takrat ne bo nič, enako z avtobusno STANICO.

   • Jovo Jamnica

    Šah partija. Poteze so kuvertirane… :-)
    —————————-

    Ambiciozna časovnica
    Trigranit je leta 2007 projekt zastavil z zelo ambiciozno časovnico. Po prvih načrtih naj bi bil javni del končan že spomladi 2011, nato se je rok prestavil na konec 2012, zdaj pa je pri koncu 2014. Vmes so se dogajali številni zapleti glede investicijskih pogojev in zahtev glede idejne zasnove, poleg tega pa je projekt padel tudi v obdobje izbruha finančne in gospodarske krize.
    Za dokončanje projekta se je pred časom po pogovoru z vodstvom Trigranita zavzel tudi premier Janez Janša, ki je obljubil, da si bo vlada prizadevala za pospešitev postopkov. Tudi na Mestni občini Ljubljana zagotavljajo, da podpirajo projekt, čeprav so tudi na njih leteli očitki, da so s svojimi zahtevami glede postavitve tirov zavirali izvedbo.

    ——————————

    http://www.elea.si/emonika-bo-predvidoma-koncana-do-konca-2014

    • komar marko

     Koliko so meni poznane te zadeve dvomim, da bo zadeva uresničena brez pomoči države in mesta. Preprosto. Cene stanovanj so zgrmele do te mere, da ne bo več dovolj izplena. Oči vseh so bile zelo VELIKE.

    • tohuvabohu

     Kuvertiranje ni več v modi. Pa tudi ko je bilo, je kuvertiral samo eden od igralcev in samo eno potezo.

   • tarantela

    Pismo rosno, a je tržnica kaj bolj “naprej” kot Emonika, ki bi si zaslužila svojo postavitev. Zaradi nas in zaradi turistov, vsi skup zdaj gledamo ene planke, že vrsto let!!!

 • komar marko

  No samo za določene nerazgledane komentarje. Ali ne gre pri konservatizmu za nekaj, ki je preizkušeno proti novemu in nepreizkušenemu? Ali lahko temu dodamo nepreizkušen socializem in komunizem na naših plečih! Od tukaj strah, da se spremembe lotiš počasi in preudarno in preveriš poti naprej kot pri šahu. Nasprotje temu pa je revolucija. Hitre spremembe. Dokazano se v svetu niso obnesle.

 • rubec

  Peršakovič se od čobana nadeja kake farmacevtke, take do 150 višine ki v kaki zakotni lekarni streže stranke z zdravili iz spodnjih polic.

  • karpelec

   Prej se bo moral še s čim dokazat. Nič se ne deli zastonj.

 • centurion

  Nasvet Bolančanom.
  Ker bi rad vaš žepan na vsak način ril pod tržniico mu
  dovolite, da za državni denar začne riti s svojimi
  izvajalci podzemno železnico.
  Ker ne bo nikoli dovolj denarja, boste v beli Bolani
  imeli repliko Postonjske jame..
  Če bodo strokovnjaki ponesrečii predrli dno Ljubljanice pa
  boste imeli na mestu podora vhod v New Škocijanske jame…..
  Boste vsaj vedli, kam je šel vaš ((naš) denar.
  V luknjo….

  • karpelec

   …brez kapnikov.

 • Duhec

  Je pa to lepa priložnost za novo zbiranje podpisov Primca, ker drugače bo utonil v pozabo, ta nov up, obraz desnice.

  • tarantela

   Ne želi si ga, bodo ženske priklenjene v srednji vek, kot so v Salvadorju. Tam je ena sama groza, kaj počnejo z ženskami. Ja, moram špiknit naše desne: Salvador je kapitalistična država, samo ne vem, če bi bile kapitalistke tam zadovoljne.

   • Duhec

    Zaostali za zaostale. Pač bi šli v kameno dobo.

   • tohuvabohu

    Kaj pa je to “kapitalistična država”, prismoda? Kitajska je “komunistična država”, pa ima več kapitalistov kot katerakoli druga država.

    • tarantela

     Država, ki ima kapitalističen sistem, prismodnik!

     • tohuvabohu

      To ne obstaja. Vsaka demokratična država ima med osnovnimi načeli pravico do zasebne lastnine in svobodne gospodarske pobude ter zagotavlja prosti trg in pravila konkurence. To ni noben sistem, ne kapitalističen ne drugačen.

     • tarantela

      Ko bo slovenska desnica upoštevala demokracijo, bom volila, zdej ima avtokracijo.

     • tohuvabohu

      Avtokracijo imamo cesti, ko vozniki vozijo med pešci na prehodih.

     • tarantela

      Ja, takrat, ko Ti pešec pohodi audija!

     • tarantela

      Leon Zelko:

      Vsi družbeni sistemi, ki smo jih živeli (a nikoli preživeli!), so samo sinovi istega gonila. Vse združuje njihova najpoglavitnejšo lastnost – ideologija. Organizirani so na način ideologije, na podlagi družbenega konstruiranja realnosti. Razlika je samo v niansah, zato noben družbeni sistem ni rešitev, kajti zmeraj gre za ideologijo, ki se seveda spreminja s časom in prostorom, ki ga živimo. Če zamenjamo en družbeni sistem z drugim, ne naredimo dolgoročno gledano nič drugačnega, se samo vrtimo v spremembah istega.

     • tohuvabohu

      Če se vrnemo k El Salvadorju: v tej državi že dolgo ali nikoli ni bilo demokracije. Zato se ne čudi razmeram, ki vladajo tam. Sicer pa ni samo Salvador tak primer. Ampak ti si slučajno videla en film in nam boš zdaj dve leti nesebično predavala iz svojega silnega politološkega znanja.

  • Osti jarej

   ..ooo,bodo poskrbeli za romp in pomp…ko bo treba ,bodo spet kakega ubogega otroka na plano potegnili…sicer se pa politika,vsa,ukvarja s posmrtnimi ostanki,po vojni pobitih in moti njihov,težko “prisluženi”,pa kakršenkoli že,dušni mir..če bi v resnici kdo od vseh,želel spravo,bi jih pustili na miru in sepobotali tako,da bi skupaj državo vodili kuspehu,ne v graben,namesto,da bi poskrbeli za žive,ki so komaj še živi….pol milijona ljudi nimaza življenje…vse z namenom…zase prestiž in denar,ter lagodno življenje,raja jim je zadnja skrb….upam,da bo počilo vsaj kateri od skupin ponižanih…pa naj bodo to mladi,ki nimajo nobene možnosti,upokojenci,socialci vseh variacij…

   • Duhec

    Olga ti bo napisala, da si vseglihar.

    • Osti jarej

     klinc jo gleda..no,ko bi jo vsaj ;-)

    • radames

     Vseglihar je lepa karakteristika v primerjavi s tem, kar velja zanjo: BARBAR in NECIVILIZIRANA ŽENSKA. Povsem izven evropske civilizacije.

     • Osti jarej

      ….„Bolje nešto od nečega, nego ništa ni od čega.“ /A.F:/

    • slaipowi

     In pridružili se ji bosta kolegici s karaok pred sodiščem v Ljubljani – Vera in Nata. So politično aktivne, ker danes to moraš bit. Seveda desnosučno. V nasprotnem i sovražnik.

     • Nata

      Vi pa mene kar pri miru pustite. Sva se menda zmenila ? Jaz se ne menim za vas in obratno.
      Hvala.

     • Duhec

      Od strankarskih vojakov se pač to zahteva…

   • Nata

    Ja pa naredita že kaj !! Ti pa duhec. Kar dva nova obraza! Dve dami celo !! Vaju ne motijo niti ugrabljeni otroci, niti kosti posejane po Sloveniji. Morda bo pa šlo, saj pristašev bosta imeli dovolj.
    No, da vidimo, kako vama bo uspelo ?

    • Viktorh

     Strinjam se in dam svoj glas.
     Ker so pošteni in načelni bodo verjetno počistili rdečim podzemljem. Moramo jim dati priložnost.

     • Nata

      Ja, prav gotovo. Priložnost …….potem se pa izkaže, kako daleč se pride s poštenostjo in načelnostjo ?

    • Osti jarej

     …gornji in spodnjemu…obe sva del kritične mase,ki ne verjame bedakom,ki jim politika pomeni zgolj položaj pri koritu,lagodno življenje,za katerega so brezsramno oropali in prodali svoj lasten narod…to,da so tudi dušo prodali hudiču,je še najmanjši problem….ko bomo vstali bova zraven…no,vsaj zase vem,da bom….

     • Jovo Jamnica

      Če bi jas biu baba, bi biu Duhec…

     • komar marko

      pa ti si pa res bučman. A hočeš postati transeksualec?

     • Osti jarej

      …a maš jajca?

     • Jovo Jamnica

      Ti sploh nea zastopiš. Nea rabiš bit lubosumna… :-)

     • Osti jarej

      ….zastopim,zastopim…vprašam,da bo še drugim jasno,da bi zato,da bi bili ona,morali imeti jajca…pa ne do kolen…kot prašek :-)

     • Jovo Jamnica

      Do besede “prašek”, sen fse zastopo…

     • Osti jarej

      ah,šala,dovtip…. vem,da ga poznaš s kur….zato

     • Jovo Jamnica

      Na žalost ali pa na srečo, na kurah nisem gostoval… Nihče ni popoln. :-)

 • Osti jarej

  ..ljubljana,prestolnica multikulture,najlepše mesto na svetu…v radijusu 1km od mol….ostalo beda od bede

  • Nata

   Pa tudi v tem radiusu nismo zadovoljni. Spotikamo se ob gostilniške reklame in stole. Plačati moramo pa za vsak ” drekec “. Res ne vem na katerem zelniku je zrasla ta trditev.

 • Osti jarej

  of topic tema…ampak,ker ste na tej strani;Pred novim letom je pri komaj 53 letih umrl pevec George Michael. To se zgodi vsakemu, le nekaterim z desetimi srci veliko kaseneje. Ti z desetimi srci imajo moč, da z nami upravljajo kakor želijo in Michael je to očitno vedel iz prve roke. Zato je večer pred svojim odhodom napisal: Veliko je stvari, ki bi jih javnost morala vedeti o skrivni združbi, ki upravlja prav vse na tem planetu. Jutri bom razkril skrivnosti, ki jih poznam.

  Naslednji dan ga je pobrala neznana bolezen brez potrdila, ki se ji reče prefinjen umor!

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2017/01/02/publishwall_1483356033_7026571.jpg

  ****************************************************************

  to se zgodi onemu,ki preveč ve in o tem spregovori v javnosti…enostavno ga žrtvujejo satanu…ga izženejo,da se mora skrivati po svetu,zapletejo v svoje nepravično sodstvo,od koder se ne vrne do smrti….

 • Osti jarej

  …preklete prasice: Zjutraj je bilo -10C, čez dan vam ARSO grozi z dežjem, sledita pa žled in sneg. Vse to lahko zločinska elita naredi v enem dnevu, reklamni stroji pa vas bovo zavedli in narava se vam bo zdela čudna. Z vsem navedenim prihajajo virusi, zato je eden najhujših zločincev tega planeta Bill Gates že napovedal, da je dobil informacije o prihajajoči smrtonosni gripi. Mediji bodo eksplodirali in cepljenje se bo začelo. Vrste bodo pred klavnicami, ljudje se bodo špikali kot odvisneži od heroina. Potem pa bodo, kaj ni to čudno, zdravi ljudje po prejemu cepiva proti gripi začeli umirati. Milijoni so že umrli, česar se Bill Gates zaveda in zato kuje svoj dobiček prav na cepivih. Seveda ne samo on, tudi farmacevti vedo, da za svoje zmazke lahko poberejo milijarde po svetu, zato dobiček malce razdelijo med politike, kot tudi Monsanto, in cepljenje je obvezno, GSO pa potrjen.

  Samo Ameriški primer je tako zgovoren, da je škoda prešpikane učiti o resnici. 5 obveznih cepiv so imeli leta 1962 v ZDA za otroke do 18 leta, 23 leta 1983 in danes že 72 in od tega kar 39 v vrtcu!!! Pa nobeno cepivo nikoli ni bilo testirano in dokazano koristno za človekovo zdravje. Obratno! Samo zaradi cepljenja proti gripi je v zadnjih 100 letih umrlo 50 milijonov ljudi. Najmanj! V Sloveniji otrokom do vstopa v osnovno šolo že napičijo 6 injekcij! Da bodo varni pred zdravjem! Inštituti za javna zdravja po celem svetu pa s širjenjem neresnic služijo zelo veliko, saj imajo dobre povezave tudi z mediji in naivnost zapeljanega ljudstva se jim bogato obrestuje.

  In vremenska napoved je hkrati ali zgolj farmacevtska napoved novega leta, kajti januar je lahko najlepši mesec za njihov dobiček. Ponoči bodo sledili dolgi poleti z dolgimi črtami, čudni ravni usmerjeni oblaki in učinki bodo še kako opazni. Nekoč so imeli Auschwitz in Bayer, sicer takrat IG Farben, danes imamo Billa Gatesa in farmacevte, da se rezultati zelo povečajo!/publishwall/

  • radames

   Le zakaj ne naredijo takega vremena v toplih krajih, da bi lahko smučali na snegu??? Vsaj nekaj dni!!! Kako lepo bi bilo smučati, recimo, po strminah nad Strunjanom.
   _________________________

   In čudno, da ne privedejo v bližino Zemlje kakšen ugoden planet, na katerega bi izselili nas ali pa bi se “oni” odpeljali? Čudno, čudno!

   • Osti jarej

    …zapadel je prvi sneg…in to v sahari…čudno,čudno

    https://pbs.twimg.com/media/C0G2h0tXgAE7hIn.jpg

    • tarantela

     Saj ni prvič.

     • Osti jarej

      … seveda ne …po 40letih so ga še za tja mal naredili…snega,ki ne spusti niti ene kaplje vode,če ga stisneš v kepo in segrevaš…se pa smodi in smrdi po plastiki

     • radames

      Kot prvo. Povsod vidiš zaroto. Duševna bolezen – paranoja.
      Kot drugo. Treba je je pozornost od jankovića speljati drugam. “Tud uni tam so barabe”, janković je le mali pobalin proti njim.
      Cigan in primitivec, ki s svojim županstvom neizmerno žali Slovence, MORA IZ SLOVENIJE!!! Amen!

     • Osti jarej

      …nak! vidim resnico..in to je to….

      ..in meni očitaš paranojo???!!!….hahhahhhahaaaaaa

      jaz ničesar ne krivim špicparklja spod pručke….hehhehhheee….paranoja??!!…kaj takega!!!

     • radames

      Duševni bolnik le stežka prizna svojo bolezen. Kakor je razvidno, se svoje bolezni še ne zavedaš.

     • Osti jarej

      …ti boš že vedel…kaj bi ti oporekala

     • radames

      Vem, vem. Strokovnjak je le korak od mene.

     • Osti jarej

      …sem brala,ja….

    • radames

     V Sahari je nočna temperatura pod ničlo. Če so še oblaki in nižji pritisk, je kaj?

     • tohuvabohu

      Najbrž na kakšnem višavju.

     • radames

      Na Atlasu v Maroku smučajo.

 • Osti jarej

  …se spomnite lepega borata,ki se je ,proti gripi cepil ,za pred nosom medijem,zaprtimi vrati??

 • Osti jarej

  “Naši politiki so amaterji s profesionalnimi plačami.” Žarko Petan

  • radames

   Zato so pa žagali Petana kot generalnega direktorja RTV. In to kar 3x. Ni bil “njihov”. Amatersko delo.

 • Adolf Hitler

  pa gdai se bo se negdo naidu in to komunasersko lopovsko potgano odsranil iz te oble

  • Duhec

   Ko desnim dela reklamo Adolf Hitler…

   • Osti jarej

    …jp…in njegovo hčerko angelco obožujejo…kruelo eno..

    • komar marko

     ali nam zaupaš. zakaj migranti takoj zbežijo, čim slišijo za vas. na kolenih jih prosite, da bi ostali, pa raje vso lastnino pustijo, samo da pobegnejo pred vami. Ja vaš sloves seže zelo daleč!

     • Osti jarej

      …koliko si pa ti star?…tlinajst?….s takimi komentarji…….kriza,no

     • komar marko

      te mogoče kaj zanima. To državo sem delal za razliko od takih kot si ti in sem brez ZASLUG ker jih ne maram niti me ne povabijo zraven ne desni ne levi zaradi dolgega jezika in POŠTENEGA odnosa. A te iz socializma kaj zanima, ali pa mogoče kako je bilo ko se je šlo za TRST. Vidiš golobradec, eni nekaj vemo, znamo in smo hoteli. kaj pa ti, map rad marmeljad?

     • Osti jarej

      ….ne “plozaj” bedastoč…NIČ ne veš o meni,oziroma si ne domišljaj,da kaj veš….moj mož je zganjal diverzije…pa ne s CD

     • komar marko

      Ha, ha, ha. In katera je ta diverzija? ha, ha, ha. Nekam si zacvilila. le zakaj? Pod CD si pa verjetno mislila COMPILATION disk! Kenede!

     • Osti jarej

      …sem se zmotila…najbrž jih imaš 9…let….

     • komar marko

      ja veliko se mOTIŠ, zato smo tako globoko v dreku! Slučaj?

     • radames

      V prvih bojnih vrstah se po vsem svetu borijo vodje, obrambni ministri, vsi generali in maršali, ane? Prvi so pred vso vojsko, ki vpijejo “Na juriš!”

     • Osti jarej

      …nak….skačejo po kevdrih….v “nanulah” na bele štumfe in javskajo….pol se pa za nagrado po eu valjajo….mal stonsa preber,ki je bil zraven…

      juuuuhuuuu….ene 5 jih je blo,k so slovenijo osamosvojili…jejjjeeee

     • komar marko

      ja pa sej butlškovo so nagnalai? A imaš še koga v mislih? Drugorazrednega?

   • komar marko

    A te depresija daje. nekam čudno je tvoje pisanje. A vse štima?

 • Olga

  Islamističnemu so uničili Palmiro, komunisti uničujejo Plečnikovo Ljubljano! Prevladala bo seveda politična odločitev! Ko bo prišlo do problemov, jih pa itak ne bo nikjer, ker takrat tivariši poniknejo ali pa se nič ne spomnijo!

  • Viktorh

   …ali pa jo s polnimi hlačami pobrišejo čez Karavanke kot 1991.

   • Osti jarej

    ….sej je v cankarju še kevder ?!?

    • komar marko

     in kaj če je. Većina rdečkotov se je skrivala v tujini ali pa po VIKENDIH. poznam kar nekaj imen, potem so se šli pa maškarade in se trkali po prsih. Te še kaj zanima? Kako so jo BRISALI skozi karavanke?

    • tohuvabohu

     V kevdru bi se počutili omejene, omejitev pa se bojijo. Najraje imajo zmedo in anarhijo.

     • komar marko

      A mi lahko zaupaš, akko se lahko človek ki je OMEJEN, počuti kako drugače?

     • tohuvabohu

      Velika razlika je, ali si omejen sam po sebi, ali če te omejuje okolje!

     • komar marko

      Nisem te to vprašal!

     • tohuvabohu

      Sem razumel. Tu ni nič paradoksalnega. Tudi bedaki se sami sebi zdijo geniji.

     • komar marko

      paradoksalno je to, da po 25 letih še vedno trdijo , da so edino oni sposobni za oblast. Vse kar nam dajejo pa je višanje davkov. ustvarjanje elite, preganjanja samo DESNIH, praznenje bank in program PUF na PUF z ustvarjanjem afer, da se ne vidi kaj delajo!

     • tohuvabohu

      Imajo svojo logiko. Paradoksalno je to, da jih mirno gledamo, kako se norčujejo iz nas.

     • komar marko

      Imajo medije , REPRESIVNE stvari na svoji strani, pa še kritično maso z sindikati. Ja na 50 podlage se že ve zakaj so imeli stvari. Šele sedaj se kristalizirajo! SINDIKATI. Le za kaj se po potrebi borijo!

     • tohuvabohu

      Res je, vendar paradoks ni v tem. To so tekovine, ki so si jih “priborili” in se jih držijo kot klop. Paradoks je, da jim nihče ne more do živega. Razen Matilde.

     • komar marko

      saj o tem sem tudi jaz pisal. So vedeli kako se pripraviti zato so tako MIRNO SESTOPILI Z OBLASTi! SLUČAJ?

    • Viktorh

     Na Kočevskem je bil BUNKER, IN TO “PROTI ATOMSKI” rezerviran za rdečo golazen, za revolucionarje, ki so morili lasten narod.
     V CD pa je bilo vodstvo osamosvojitvene vojne, ki je načrtovalo in vodilo osamosvojitev Slovenije.
     Je razlika.

     Preko Karavank pa so bežali nasprotniki osamosvojitve.

     • Primoz Papez

      vecinoma vasi…

     • komar marko

      Te boli RESNICA. Koliko je bilo skrivačev ki so se kasneje trkali po prsih in se šli maškarade!

     • Duhec

      Ja… drugi so pa bežali. Kaj je huje?! Se skrivat al bežat… za oboje bi blo bolš, če bi jih pobralo.

     • Primoz Papez

      Največ iz vaših vrst….

     • Viktorh

      Ve se kdo je vpil raje travo….

   • Olga

    Se dobro spomnim! Zaradi teh strahopetcev so Avstrijci mislili, da bo veliko Slovencev zbežalo čez Karavanke, a so bili prijetno presenečeni, saj je večina pokazala, da smo POGUMEN narod!

    • Viktorh

     Res je. In začeli so postavljati šotore za begunce, ki jim je grozila svoboda pred komunizmom…

  • Primoz Papez

   Kaj pa so komunisti unicili v Ljubljani…
   Jankovic je res baraba vsaj z Ljubljano je pa nekaj naredil za razliko od svojih predhodnkkov….

   • Olga

    Poglejte Stožice, Plečnikov stadion? ko boste poslušali mujezina z minareta džamije in imeli muslimanski geto, mi pa opišite svoje vtise! Vem, da ste imeli tudi težave z poplavami obrobja, so že sanirane?

    • Primoz Papez

     Za Plečnikov stadijon pa ni Zoki kriv.krivi ste vi desni..

     • Olga

      A ja?! Zakaj se pa ne obnavlja? Se ni tudi tu “zgodilo ljudstvo” kot pri Janševi vladi?

   • komar marko

    Prodali so VILO NEMCEM ker je nemško veleposlaništvo, pa trdijo da so tam ustanovili OF! Veš slučajev ni! Belvi razdrapan, periferija razdrapana, ni kanalizacije,,,,,,,Spomeniki revolucije sredi LJUBLJANE. A ni to iznakaženost oziroma……

    • Primoz Papez

     Če bi Janša predlagal garažo pod tržnico bi vsi skakal od veselja…..

     • komar marko

      pakaj spet mešaš JJ. A si pogledal če ti slučajno v postli ne natepava……… Ko bo on kaj predlagal bomo njega obdelali. Sicer se pa vi lotevate njega z AFERAMI ker ga drugače ne morete uniliti. Ste se tako naučili!

     • Primoz Papez

      Mojega psa mešančka pa ne mešaj zraven….

   • traktor

    Ja njegov največji dosežek bo tuleča raketa 3x dnevno.

 • Viktorh

  Hi, hi, včeraj in danes za začetek še AboutTown,
  nato pa veselo nadaljuje slaipowi.
  Potem pa odgovarja sam sebi.
  Čestitam, toda zelo prozorno.

 • črnaovca

  S tole kulturno dediščino je križ vsi bi jo imeli in kazali turistom vzdrževal bi jo naj pa lastnik. Kar se tiče gradnje garaž se Plečnikovi kulturni dediščini ne bo zgodilo nič, seveda pa nasprotniki Jankoviču ne smejo dovoliti uspeha. Škoda je le da Jankovič ni toliko pameten da bi te garaže naredil v enem delu za parkiranje prodajalcev,opremil z dvigalom da bi lepo od spodaj zvozili svojo robo na tržnico ter s tržnice pregnal vse prekupčevalce ki tja ne sodijo

  • komar marko

   A da bi bila tržnica prazna in samo dve prodajalki zelja in repe. jao kako ste nenačitani in neuki. Ni čudno da smo nižje od podna!

  • tohuvabohu

   Opankar ima slabe suflerje.

   • Osti jarej

    ….on ima “prave korjene”….za njega se ne boj…no,saj ni edini

  • Opazovalec

   Črnaovca, saj je kletni del namenjen tudi prodajalcem in infrastrukturi tržnice.In to je glavna poanta gradnje garaž. Vsekakor pa ne škodi, če je garaža pod tržnico, na Kongresni trg pa res ne more človek tovorit gajbic s sadjem in zelenjavo. V primeru, da se pa garaž ne bo gradilo, bo pač znamenita Plečnikova tržnica šla po poti propada kot prostor za versko zbiranje za Bežigradom. Objekt brez vsebine pač propada, in isto se bo zgodilo z tržnico!
   Nasprotniki pa seveda res ne smejo županu dovoliti uspeha, še zlasti, ker so se zavzemali za gradnjo garaž v sosednjem Grajskem griču. In so malo užaljeni, ker 9 od 10 slovenskih geologov trdi, da je tam gradnja močno, močno vprašljiva.

   • Duhec

    Ma ne razumejo… oni so za buse in vrečke.

   • komar marko

    kje je gradnja vprašljiva? o čem bluziš?

    • Opazovalec

     Če si pazljivo prebral sem namignil na neuresničljiv (vsaj tako pravi 9 of 10 geologov) projekt gradnje garažne hiše pod Grajskim gričem. Razumeš! Ali moram še enkrat ponovit!

 • Duhec

  Kateri so bli pa desni kandidati za župana oz županjo, če je ta Jankovič podn od podna?!

  • komar marko

   Duhec jaz bom kar tebe predlagal. Ti bi zrihtala zadeve. Pa mogoče ti namignem. V Lublani nikoli ne bo drugače. Imajo preveč fužincev!

   • Duhec

    Zrihtala za koga in za kaj?!

    • komar marko

     Ja sprašuješ druge in jih malo namakaš! Zakaj?

     • Duhec

      Nobenga ne namakam. Sam na k* mi gre ta nekritičnost, slinjenje, ker je naš, ker morš. Bedno…

     • komar marko

      ja veliko stvari si LASTIJO, čeprav jih niso ustvarili. SLUČAJ? enako kot butlškova in cmerar ko v BRUSEL posredujeta program JJ. NOVINARJI tiho! Le zakaj je tako?

     • Duhec

      A Nova je tiho?! Sej res.. sploh nima novinarjev.

     • komar marko

      in kako bi ti začela iz NIČ? Koliko delnic si kupila.

     • Osti jarej

      ..pa dej…teh delnic še janko ni kupil

     • komar marko

      jaj kako ste nerazgledani in nepodučeni. Ni čudno če imamo samo program PUF na PUF. Tipični levi podporniki!

     • Osti jarej

      …da te ne bo fršlok

     • komar marko

      Le zakaj. Jem čokoljed, ki pomirja!

     • Duhec

      Mene ne pomir več niti, da me začnejo not namakat. Komar…. brez defektnih desnih jim vse to neb uspelo.

     • komar marko

      ne dojameš v čem je KEČ! če imaš medije, represivne stvari, Kadije, skratka vse s proizvodnjo opranih družboslovcev, sindikati so njihovi. Kaj ti še ni jasno?

     • Duhec

      Keč je, da so desni idioti…. se opravičujem izjemam.

     • komar marko

      kaj lahko storijo, če nimajo kritične mase. Tudi ti jih ne podpiraš in ne hodiš na volitve tako kot jaz. kako naj potem zmagajo, rdečuhi pa nočejo večinski volilni sistem. kako lahko model s 700 glasovi VOLIlcev sedi v parlamentu! A se sploh zavedaš sistema ?

     • Duhec

      Dej beri desne komentatorje na tem portalu… kaj hočš met z njimi?! Ma ni šans, da podprem stranko, ki jo oni. Pa levih organsko ne prenesem.

     • komar marko

      Sem mislil da boš predlagala kakega medveda ali pa mačkona, ki obdelujeta 2 letnega otroka pa jih admin NE BRIŠE. Ti prilepim stvari. kaj pa porečeš na vse afere ki so se jih domislili in vse so padle?

     • stajerc5

      Levih ne- huhuhuhu, desnih ne, hihihihi, sama pred ogledalom in najboljsa, nje?

     • Duhec

      Itak da ne… so jih pa lopovi.

     • Duhec

      Niti ene. Ne me met za noro…

     • komar marko

      Potem zapiši kako bi začela iz NIČ. Oglasov skoraj nimajo! Le zakaj! Boš dojela naš medijski prostor in oglaševanje?

     • Duhec

      Kako ??? Z resnico, z aktualnimi novicami… ne pa z bedarijami in lažmi.

     • Osti jarej

      ..z reklamo NB

     • komar marko

      Ali ne pišejo resnic. Kaj je laž?

     • Duhec

      Ne me jebat…

     • komar marko

      Napiši, kaj je laž!

     • Duhec

      Ful laži sm že tle prebrala… in vse zarad obračunavanja. A veš, desni bi f*, dvigne se jim pa ne.

     • komar marko

      napiši recimo samo od DANES. samo eno napiši! Veš glede F…, pa sam izbiram. Zelo uspešno stvari stojijo! Prav!

     • Duhec

      Uh… že dolgo nazaj sm nehala brat članke. Sorry… ne morm.

     • komar marko

      veš tudi jaz jih ne berem. pa veš zaka jih ne berem? Tako kot Nedeljca že trideset let ne povoham, kaj šele njihovega vsakdanjika.

     • Duhec

      In zakaj jih ne?! Ker veš, da gre za bv obračunavanje in boj za oblast… boj mehkih.

     • komar marko

      Ni boj mehkih ker močno CVILIJO!

     • stajerc5

      Ce ima “duhec” pa res ne, fuj…

     • stajerc5

      Zdaj pa res pretiravas! Tam, kjer je duhec velja pri mojmu cucku, ne pa….
      Sploh pa, mi Slovenci se fukamo in ne jebemo, nje????

     • … dobro vprašanje…… potem pa vse tiho je bilo.

     • Osti jarej

      …jp…prime v roke novine,pa misli,da je novinar…..aja…enga pa imajo…podpisuje s z J.F…..je pa tud funkcionar stranke…. :-)

     • Duhec

      Sej so vsi člani SDS-a… to je bil zglea pogoj. Novinarji pa niso…

     • Osti jarej

      …ja itak

   • Olga

    Zato pa tudi leve župane!

   • Župana glavnega mesta bi morali voliti vsi državljani (vsaj delno) in ne le “ljubljanske srajce”, ki sploh ljubljanske niso, ampak od vsepovsod bolj, kot slovenske..

    • stajerc5

     Marta, lublanske srajce so izumrle ze v 70-tih, sedaj so postali “moderni” opanki.
     Pa ne reci, da se to ne opazi…

    • Viktorh

     Marta, vse najlepše….

  • Opazovalec

   Ne bodi tako zloben!

   • Duhec

    Nism… novo leto je. Lol. Ne morm verjet, da so tko slepi.

  • Ali mogoče ni ?

   • Primoz Papez

    Potem pa dajte Janšo za župana ker v parlament tako ne bo prišel…

    • orsa

     Janša bo v parlament zagotovo prišel!

  • radames

   Dr. elektrotehnike, ing. Tone Jeglič. Med drugim tudi izvrsten alpinist.

   • Opazovalec

    A ta Jeglič, dr. elektrotehnike, profesor ne vem česa na FE, ki je Podgorce zavajal, da bo burja ukrivljala radarske žarke nekoč predvidenega in kupljenega vremenskega radarja na Slavniku? Bog se nas je pa zares usmilil, da ni bil izvoljnen, če je res bil kdaj kandidat.
    Biti alpinist pa še ni kvalifikacija za župana!

    • radames

     Raje podaj link, da vidimo, kako je bilo z zavajanjem. Ti lahko pišeš, jaz ti pa ne verjamem nič. Zato je tvoje pisanje Sizifovo delo.
     Bolje alpinist kot ciganski nakladač Janković. Alpinisti vsaj vedo, kaj je Slovenija, un primitivc iz Saraorcev pa o Sloveniji nima pojma.

  • Aton

   Jazbinšek. Lublančan, strokovnjak za urejanje prostora, politično primeren za vse (pri nas za nikogar).

 • Hun

  Jankovic legalno “reketira” folk v Ljubljani

 • Jovo Jamnica

  Ajde, kaj bi blo bolše za Lublančane, če Opankič nebi biu župan Lublane? Proti njemi smo lahko edino drugorazredni državlani ostale Slovenije.

 • renee

  Citiram : “Kaj pa se zgodi, če se je lastnik odločil graditi na škodo kulturne dediščine?”

  Ni debate da bi gradil!! V Bohinju, povdarjam v Bohinju kulturna dediščina je zakon nad vse ; ni šans da bi gradil brez njihovega žegna..pika in basta!

 • Osti jarej

  ..noben mu nič ne more,nje
  dela,kar se mu ljubi,kadar se mu zljubi in,ko se mu dvigne…gre v lekarno

  http://buchela.blogspot.si/2013/05/zoran-jankovic-josip-broz.html

 • Osti jarej
 • Aton

  Priseljenci Lublane pač ne morejo razumeti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!