Luka Koper odnesla stolček Marku Jazbecu

Marko Jazbec (foto: STA).

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Marko Jazbec se bo z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumni odhod s položaja, so sporočili iz SDH. Odločitev je prišla v javnost ravno na dan poteka skupščine Luke Koper, na kateri naj bi na predlog SDH zamenjali tri nadzornike, kar je povzročilo vročo kri na Obali.

Marko Jazbec je v izjavi za medije poudaril, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno, kar je s svojim sklepom potrdil tudi nadzorni svet SDH.

“Vendar pa sem se ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper odločil, da se bom z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave,” je zapisal.

Ob tem je dodal, da “gre za načelnost in zvestobo vrednotam, v katere trdno verjame in na podlagi katerih deluje”. Kot pravi, verjame in upa v to, da bo njegovemu nasledniku v SDH uspelo te vrednote uveljavljati še naprej. Želi pa si tudi, da bi SDH-ju uspelo zagotoviti, da politika in zasebni interesi v Luki Koper ne bodo prevladovali.

Le nekaj minut po najavi Jazbečevega odhoda pa se je v javnosti pojavila vest, da je Slovenski državni holding z dnevnega reda današnje skupščine Luke Koper umaknil predlog za menjavo nadzornikov.

N. K., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!