Luka Mesec in hendikepiranec Timmy iz South Parka

Foto: STA

Združena levica je na svojem Facebook profilu zapisala: Prekarno delo, izigravnanje zakonodaje in dumpinške cene v Italiji kot kaže nimajo mesta. Enako bi moralo biti v Sloveniji. Zapisano se je nanašalo na odločitev italijanskega sodišča, ki je prepovedalo obratovanje Uberja v državi, saj naj bi ta ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije predstavljal nepošteno konkurenco tradicionalnim taksijem.  

No, mineva skoraj natanko dve leti in pol od ene boljših epizod ameriške risane serije South Park. Gre nekako takole. Timmy Burch, okoli katerega se vrti zgodba, je hendikepiran deček. Zbira denar za poletni tabor, zato na svoj invalidski voziček priključi prikolico, nanjo nalepi napis Handicar in začne prevažati ljudi. Poleg tega, da je prevoz drugačen in cenejši, ga lahko naročiš po pametnem telefonu. Timmy je zelo uspešen, kar seveda ni všeč vsem: Nathanu, ki ne želi na poletni tabor, njegovemu neumnemu pomočniku Mimsyju in taksistom.

Taksisti opazijo, da se jim prihodki zaradi odličnega poslovanja Timmyja hitro zmanjšujejo. Ker jim na trgu nikakor ne uspe premagati Timmyja, se zatečejo k tipično levičarskim obtožbam, zato bodo storili vse, da bi onemogočili cenejšo konkurenco. Za njih niso krive njihove previsoke cene taksi prevozov ali dotrajani avtomobili, ne obnašanje do potnikov, ampak je krivec izključno Timmy, ki je cenejši in zato predstavlja nelojalno konkurenco, poleg tega lahko parkira na parkiriščih za invalide. Vso zadevo zameglijo s svojo skrbjo za potrošnike.

Ko taksistom predlaga, da postanejo konkurenčnejši, se zgodi revolt
Taksisti skličejo sestanek, na katerem ugotovijo, da Timmy odžira kruh poštenim taksistom. Ker je hendikepiran in ker lahko parkira na parkiriščih za invalide, ima prednost. No, oglasi se neumni Mimsy in taksistom predlaga, naj svoje avtomobile bolj temeljito očistijo ali jih drugače očedijo, potem pa bodo lahko tekmovali s Timmyjem. A Nathan pravi, češ Mimsy je tako ali tako mentalno zaostal, zato naj ga ne poslušajo. Toda Mimsy se ne da. Pravi, zakaj bi reševali posel taksistov, če niso konkurenčni. Nathanu je zdaj dovolj, Mimsyju prisoli močno klofuto in mu ukaže, naj utihne, češ „taksisti so ljudje, ki skrbijo za svoj poklic“. Zgodba gre naprej in zgodi se, kar je v svobodni družbi neizbežno. Ker je Timmyjev posel zelo dobičkonosen, ga drugi posnemajo in v South Parku je vse več Handicarjev. Zgodba se konča srečno: pravice za Handicar kupi Tesla.

Foto: epa

V svobodnih družbah se raje posnema uspešnejše
Satira se je seveda nanašala na Uber, ki s pomočjo mobilne aplikacije poveže tiste, ki prevoz iščejo, s tistimi nepoklicnimi vozniki, ki prevoz ponujajo. Srečen konec pa je lahko samo v pravljicah (risankah) ali v resnično svobodnih družbah (teh je vse manj), kjer posameznik lahko kjerkoli in kadarkoli začne s katerimkoli poslom ali delom, ne da bi ga pri tem ovirale številne državne regulacije (dovoljenja, pregledi, licence in še tisoč zadev) ali privilegirani ceh. Slednjih je tudi v Sloveniji dovolj: od notarjev in odvetnikov do taksistov in dimnikarjev. V svobodnih družbah bi posameznik, ki bi imel Timmyja za konkurenta, imel tri možnosti: prvič, začel bi ga posnemati, ker bi drugače tvegal, da ga bo posnemal kdo drug; drugič, izboljšal bi svoje poslovanje in pocenil svojo storitev; in tretjič, preprosto bi opustil posel in začel na drugem področju, kjer bi bil konkurenčen. A to se v realnem svetu skoraj ne zgodi. Privilegirani cehi namreč menijo, da je liberalizacija trga na njihovem področju nepravična, da bodo izgubili delo in ne bodo mogli nahraniti svojih družin. In trdijo, da je njihova storitev optimalna in cena edina poštena, saj jo določa pravilnik. Cenejše naj ne bi šlo. Seveda, kam bi pa prišli, da bi posameznik sam določal ceno, način dela in delovni čas, mar ne?

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  Citat: “V svobodnih družbah se raje posnema uspešnejše”
  ki ga nadaljujem:

  V današnji družbi pa se sposobnejše in uspešnejše enostavno prepove.

  • AlojzZ

   In še citat iz neke druge spletne strani: “Z žalostjo se ugotavlja le to, da imajo levičarji večjo pravico do nasilja, kot drugače misleči do svobode govora.”

   • EOL

    Dobesedno tako kot si napisal!
    Dejansko je problem to, da imajo levičarji večjo pravico do nasilja, izkoriščanja…. kot vsi ostali do svobode govora.

    Levičarji so se razmnožili kot kakšni škodljivci… posledično se to odraža v tem, da se je v preteklosti dalo od svojega dela cesarju desetino (1/10), danes daš levičarjem od ustvarjenega že devetdesetin (9/10), pa še to bi ti vzeli…

    • KIKI

     Vzamejo ti tudi ponos in voljo do življenja ; vzamejo ti normalno,
     človeku primerno družino, vzamejo ali popačijo ti otroke, pohodijo
     vse ideje, ki niso skladne z njihovo “hudičevo” doktrino…umažejo te,
     in poteptajo. Za seboj puščajo samo še puščavo in duhovno praznino!

     • Janez

      Na
      Koga to misliš ?
      Kd je – ta zlobnež – o katerem – pišeš? Malo nejasno. L.rr. JANEZ KOMENDA

  • Franc Šink

   Lahko bi tudi rekli.ONEMOGOČI.Odlično orodje je birokracija.

 • domovina mili dom

  Nekoč je Jankovič izrazil: pogodiš se s taksisti in dobiš volitve.

 • Anton

  Pa kva se zagajna ZL oni naj se borijo za pedre, travco in tita.

 • centurion

  Luka Mesec je član in predsednik najštevilnejšega
  društva težkih mentalnih hendikepirancev (retardirancev)
  iz Murgly parka.

 • janez.pokoncni

  Odlična kolumna a bojim se, da je “podjetniško razmišljanje” ZL kopija “razmišljanja” večine v tej državi in gre nekako tako : vse more regulirati država, vsi moramo biti enaki ne glede na to ali delamo ali ne, bogatih in/ali sposobnih ne potrebujemo, itd.

  • indijanka

   Načelo enakosti je samo maska. Regulacija ustvarja super bogate. Tudi pri nas je razslojila ljudi. Prosti trg tega ne ustvarja. Ni mi jasno, da ljudje tega ne opazijo.

   • MEFISTO

    Prav imaš, enakosti ni.

    Ti si naprimer lepa, jaz sem pa pameten.

    • indijanka

     Prav imaš Mefisto, pameten moški vedno povzdiguje sebe pred lepoto. Arabci so ta znanstveni model precej razvili. Meni najbolj ugaja, kadar se pamet skriva v razsodnosti in rahločutnosti. Sicer pa, hvala za kompliment. Nasmejal me je.

    • AlojzZ

     Oh! Je še ena možnost: Ona je lepa in pametna.

     • montyamp

      Še nisem videl .
      Kje pa jo skrivaš ???

    • indijanka

     Čeprav sem temnolasa, si me nasmejal do solz. Je pa možno tudi to, da si me nasmejal ravno zato, ker sem temnolaska. Kdo bi vedel, Modri, Pokončni in Poskočni Mefisto.

   • Mojca pokraculja

    Odlično Indi, ampak zgleda, da bo treba še pamet uporabiti. Ne pa zgolj opazovati in zmajevati z glavo, saj so vsi glih!

   • janez.pokoncni

    Linija najmanjsega upora. Za svoje težave kriviš vse, razen samega sebe, moliš za “debelo” državo, ki bi imela čim več pod nadzorom in sam pred sabo na tak način prikrivaš svojo lenobo in nesposobnost.
    To nam je vcepljeno. Namesto, da bi na odre postavljali smetano družbe (pametne, pridne in uspešne) mi čislamo nule.
    Predsedniška tekma med Turkom in Pahorjem je dokončno razkrila vso bedo naše družbe. Rdeča nit kampanije obeh je bila, kdo ima manj in kdo je v življenju naredil manj. Pahor je v nekem trenutku priletel s “katrco” , a ga je Turk “poklopil”, da sam nima niti tega, nima nič.

    • indijanka

     Včasih razmišljam, da bi otroke v šoli morali precej direktno naučiti prednosti in slabosti “majhnega naroda”. Kaj je tisto, kar je res nam lastno in kaj je tisto, kar lahko povzamemo od dobrih praks. Negativna selekcija bo utopila naš narod.

     • tohuvabohu

      Indi, prosim, ali mi lahko razložiš, kaj si zadnjič hotela povedati, ko si rekla, naj popazim na Nato?

     • indijanka

      Lepo se dopolnjujeta. Njeno srce in tvoj razum. Zato vaju vedno opazim skupaj. Občudujem njeno srce. Nekdo tu ga je prizadel. Čeprav sem običajno nežna, pa mi z oči lahko švigajo strele. Zato tega ne bi mirno prestopila.

     • tohuvabohu

      Ja, vemo, da je rahločutna umetniška duša. Vendar tudi jaz ustvarjam, a tudi ona na zadeve gleda trezno in brez hudih čustev, torej nisva vsaksebi v nobenem oziru. Še vedno pa ne vem, kako naj poskrbim zanjo?

     • indijanka

      Tudi to kar si zapisal, drži. Ni pa to tisto, kar občudujem pri njej. Indijanka sem. Ljudi zaznam po svoje. Opozori me, kdo je tu načel njen mir :).

     • tohuvabohu

      Aha. Med vrsticami sem prebral, da jo motijo necivilizirani, nekulturni in zlobni vpadi nekaterih stalnih rdečih huliganov. To so tisti, ki jih poznamo po tem, da sploh ne komentirajo, ampak samo pljuvajo in se norčujejo iz zdrave pameti. Domnevam, da je iz protesta zamenjala account z razkritjem svojega imena, vendar zaradi tega žal ne bo bolje.

     • indijanka

      Dvignila je glavo pred strahopetci. To zmore samo srce.

     • tohuvabohu

      Vendar zaslepljeni ljudje tega niso zmožni zaznati. Če bi, potem z njimi ne bi imeli težav.

     • indijanka

      Pogum čutijo in spoštujejo vsi. Tudi zaslepljeni.

     • Mojca pokraculja

      Seveda bi lahko šola to opravila, a najprej je treba take učitelje imeti. Mi samo ponavljamo tisto mantro o majhni Sloveniji z lepo naravo. Tukaj se skoraj konča. Kot da nikjer drugod ni lepe narave. Kot da drugod ni nič drugega važno kot država, država, domoljubje,ponos, zastava, grb, tako kot pri nas. Za vsako ceno.

     • Borut Stari

      Odvisno od tega, kakšne butle ima narod na oblasti. Take, ki verjamejo v tisto sranje, da ima naumen kmet debel krompir? No, Slovenija že.

    • Mojca pokraculja

     Genijalni projekt cepljenja s cepivom proti uporu, je stoposto uspel. Dal
     je neslutene rezultate. Revakcinacija tudi uspešno laufa. Tiste, ki se upirajo cepljenju, prisilit k cepljenju ali pa odstranit, tako da ni nobene nevarnosti več.

    • Borut Stari

     Pahor je zmagal ker nismo imeli izbire.To je bila, kot nekdaj v partijskih časih, dirka z enim konjem.

  • Borut Stari

   Janez, upravičeno se bojiš. Takle mamo.
   PS: Nikola Tesla komercialno ni uspel s patentom brezžičnega prenosa električne energije.

   • tohuvabohu

    Tudi tehnično ne.

 • Anton

  jaz sem pa že mislu da sta nesla velikonočne pirhe pa potico Nicolasu Maduri.

  sarkazem press

 • montyamp

  Za razumevanje demokracije je potrebna zrelost , IQ , človekoljubje ………..
  1945 so v Sloveniji oblast uzurpirale Stalinove gliste , titokardeljkidićmaćek…………….
  Ljudomrzništvo , kronično nizek IQ RDEČIH HLAPCEV , revolucionarno razmišljanje in rušenje obstoječe oblasti , so Slovence po WW2 pahnile v geto polpismenih izobražencev in nepismene politkomisarske struje , za katero bi se danes težko trdilo , da je sposobna voditi državo .

  Iz dneva v dan bomo priča podobnim violunafakis tendencam doktrine komunizma , experimentiranje mladičev morilsko ovaduške mašinerije , z ostankom preveč strpnih Slovencev , lahko ultra idiotizmom levičarskih HUDOJAMSKIH naslednikov , prinese celo bogato žetev .
  PROPAGANDA MURGLOSRBSKEGA FAŠIZMA , NE BI SMELA BITI PODCENJENA .
  STRPNOST MED LEPO OBLEČENIMI MORILCI = = = SAMOMOR

  • Janez

   Se strinjam !
   Absolutno.
   Ni ok!
   Nikakor ni ok !
   Kar je govoril – žal izvoljeni preds. PAHOR V MARIBORU oktobra lani.
   ” DA JE ŠLO PRI ŽRTVAH HUDE JAME ZA
   -ZMOTO
   POLITIČNIH KPS IN KPJ MORILCEV !
   In,
   DA NIHČE
   NIMA PRAVICE OBSOJATI TEH POLIT ZLOČINCEV IN NJIH – BAJE – ZMOT”
   KO?
   pa vsi vemo, da je šlo za namerna polit morilska dejanja. L.r. JANEZ KOMENDA
   P.S.
   ZA NEZASTARLJIVE ZLOČINE ZOPER ČLOVEČNOST.
   S STRANI STORILCEV, KI SI NE ZASLUŽIJO IMENA – “ČLOVEK”.

 • MEFISTO

  Je Luka Mesec mar pedofil, da se je zgoraj predstavil z dekletcem?

  • centurion

   Dekletcem?!? Brrrr…
   Če jo zabiješ pred minsko polje se mu niti srne ne približajo….

 • Janez

  Ne vem,

  če sem čisto dobro razumel to temo !
  Ampak?
  Ali ne bi bila
  PREPOVED
  RES CENENIH IN ZASTONJSKIH OBLIK NEKAJ TAKEGA !
  Kot če bi
  “REGISTRIRANE T.I.
  PRODAJALKE VIJOLIC OZ.
  OPRAVLJALKE NAJSTAEJŠE OBRTI ” – ZAHTEVALE
  NAJ SE.
  – URADNO, DRŽAVNO – PREPOVE ! ODNOSE MED MOŠKIMI IN ŽENSKAMI,
  KI
  TEMELJIJO IZKLJUČNO NA MEDOSEBNI SIMPATIJI IN LJUBEZNI.
  S T.I.
  PROFESIONALNIMI “PRODAJALKAMI VIJOLIC” – NISEM IMEL NIKOLI N0OBENEGA STIKA !
  Tako,
  DA NE VEM – KAKO RAZMIŠLJAJO !
  Ali?
  Sem zgrešil poanto, izpostavitev protislovja avtorjev tega prispevka? L.r. JANEZ KOMENDA

 • montyamp

  Filmski igralci in politika :
  Kursađije
  https://www.youtube.com/watch?v=7i6y0-QBaNI

  • centurion

   Ona na fotki je bolj KURCAĐIJA.

 • piko8

  Levičarji so se razmnožili kot podgane potrebna bo dekontaminacija Slovenije!!!

  • tohuvabohu

   Slovenijo je treba reciklirati. Nekaj je še uporabnega, večina je za v smeti. Po 70 letih komunističnega svinjanja je odpadkov toliko, da se ne vidimo ven.

 • Janez

  Morda?
  Ne vem – če prav razumem poanto !
  Ali ni predlog ZL tak?
  Kot ?
  Če bi DARS PREPOVEDAL VOŽNJ PO “ZASTONJSKI” STARI CESTI V POSTOJNO ?
  Ker tistim, ki se po stari cesti – pač –
  ne more prodati ?
  VINJET ?
  Ne vem ali prav razmišljam ? Kaj se vam zdi ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Olga

  Znebimo se Meseca in drugih levaških parazitov, ki uničujejo Slovenijo! Vsi na volitve!

 • Brdavs

  Italijani niso neumni. Če so oni ugotovili, da je Uber nelojalna konkurenca potem to drži. Spuščati na slovenski trg tuja podjetja samo zato, ker imajo aplikacijo s katero lahko optimizirajo delo in s tem ponudijo za kakšen EUR boljšo ceno je za moje pojme idiotizem.

  • Igor Karlić

   A res misliš, da pameten človek potrebuje politiko, da mu diktira s kom mora poslovati.

  • Aron

   Uber model je nateg, ki ga kujejo v nebo samo se neoliberalci tipa hayek, ki so izgubili vsak cut za pravicnost in stik z realnostjo.

  • Borut Stari

   Idiotizem je tvoj pojem.

 • VERZIFIKATOR

  Ibn Al Luna

  LUKEDÍN IN ČUDEŽNA SVETILKA

  Ko v krizi znašel se je Bližnji Vzhod,
  bilo je to pred davnimi stoletji,
  pred tisoč najmanj in še več poletji,
  iskali na vse kriplje so izhod.

  Že nekaj se zlomilo je vladarjev,
  postavljenih za vodenje stečaja,
  vse bolj nergala je navadna raja,
  krvavo manjkalo je vsem denarjev.

  V vezirčka vse so položili nade,
  saj vedno se je dobro v kalnem znašel,
  fakirske trike vsakič je iznašel,
  naj misel tudi zdaj mu v glavo pade.

  Kot v zbirki tisoč in pa ena noč
  vezirček se ukane je domislil,
  kako na mah ves svet tja v kot bi stisnil,
  kje neodkrita čudežna je moč.

  To fant je po imenu Lukedín,
  mu v roko stisne čudežno svetilko,
  nato pa jo tempira kot budilko,
  ta Lukedín bo tvorec mojstrovin.

  V svetilki namreč tisti duh je skrit,
  ki slepo gospodarjem je pokoren,
  neotipljiv, podložen, ves prozoren,
  pod videzom svobodnega zakrit.

  Tako razmišlja zdaj vezirčkov krog:
  »S tem duhom množica halucinira,
  po taktu iz svetilke paradira
  pa vsakdo, kdor na duhu je ubog.«

  Naš Lukedín prikazal bo občinstvu
  vsem dobro znani trik o tisočaku,
  ki brez sledu izgine v trdem mraku,
  in druge takšne, lastne pobalinstvu.

  Pa tisti trik, ki vsakdo ga pozna,
  da sto milijonov v vreči ne obstane
  in prav nič od milijarde ne ostane,
  ker vreča ta je žakelj pač brez dna.

  Vezirčkov stroj pa vneto bo razglašal,
  da Lukedín in z njim čarobni duh
  do zvezd letela sta na krilih muh,
  nihče v hitrosti da ju ni prekašal.

  V hitrosti in zvijačnosti nobeden,
  je temu kos le združena resnica,
  ukazana zato bo govorica,
  da duh in Lukedín sta kakor eden.

  Omrežil duh bo iz svetilke mnoge,
  z neba z njim Lukedín bo zvezde klatil,
  čeprav v resnici prazno slamo mlatil,
  da le opravljal vestno bo naloge.

  Še to bo Lukedínov zborček pel,
  da z njim priložnost je enkratna dana,
  da k zvezdam pot bo ljudstvu tlakovana
  in vsak kar svojo zvezdo bo imel.

  Zavladal svet bo zvezdne vladavine,
  boš kópal se v rdečici in brezdelju,
  posedal zgolj lagodno boš v fotelju,
  užitek v svetu tem nikdár ne mine.

  A konec hitro te bo harmonije,
  ko konec meseca dobiš račune,
  plačljive v tednih tja do polne lune,
  tu zlom je združene epidemije.

  V kužni kali kar se je združilo,
  kar delo je bilo halucinacij,
  v resničnem svetu je zgolj plod frustracij,
  v oblakih se bo hitro izgubilo.

  Do tja bo Lukedínov duh dosegel,
  med zvezde ne, do prvih le oblakov,
  do koder je zgolj nekaj sto korakov,
  tam ves bo gravitaciji podlegel.

  Ker sila teže sila je razuma,
  ki k tlom takoj potegne vse sanjače,
  tem prej neuke, mlade blebetače,
  ki tavajo po svetu kot brez uma.

  V svetilko duh se skril bo brž nazaj,
  od koder so bili ga izpustili,
  zavestno bodo nanj spet pozabili,
  dodati k temu skoraj ni več kaj.

  Vezirček vsakič se bo sprenevedal,
  če kdo ga o zadevi bo kaj vprašal,
  na trike druge zdaj se bo zanašal,
  drug tepček mu po novem bo nasedal.

  Naj še tako naš Lukedín zdaj tuli,
  da je do zvezd odprta prosta pot,
  motri vezirček ga skrivaj čez plot,
  kako v polmesec nemo Lukec bulji.

 • domovina mili dom

  Problem so taksisti. Združenje taksistov ima ogromno moč. ker so akcijsko zelo močni. Mesec pa je populist za vse kar ima duh po svobodni ekonomiji. Samo še ugotoviti je treba katera veja oblasti paradržave ga podpira. A so to kučanisti, hostarji ali tranzicijska mafija.

 • Aron

  Uber je nateg zadnjih let, ki koristi lastnikom, nikakor pa ne izvajalcem storitev, ki jih sistem sili v dampinske cene. UX je pa po mojih izkusnjah vse prej kot odlicen, zato ga ne uporabljam vec. Ampak, svoboda…

 • Igor Karlić

  Uber ogroža združenje taksistov Zorana Ljubljanskega, naivčki pa raje plačujejo višje cene zaradi monopola in podkupnin. Temu se reče nacional socializem za telebane.

 • Janez

  Ali kdo ve ?
  Ali so zdajle člani t.i. “F. TUNNEK PROVOKATORSKA TROJKA” ŽE NA “ŠIHTU”
  TU, ZDAJLE ?
  Na tem zavihku?
  Pod katerimi vzdevki – pa ? L.r. JANEZ KOMENDA

  • montyamp

   Ne kliči hudojamskega zla .

   • Fogglof Tunnek

    Janez, kuku…evo me :)

    • tarantela

     Ha-ha-ha….

   • Janez

    Saj jih ne kličem.
    Le stalno menjavajo vzdevke
    – pa jih je težko prepoznati – med korekt komentatorji ! Jih bo kar pozval – naj se mi javijo !
    F. Tunek provokatorska troka – kje ste ??
    JAVITE SE MI – JUTRANJI APEL IMATE – PRI MENI ! L.r. JANEZ KOMENDA

    • tarantela

     Če maš dobr kafe in sendviče, pridem še jaz!

    • komar marko

     a jim boš TUDI jajca prefarbarl

     • Janez

      Ja !
      NEKAJ TAKEGA !
      MENE IN VSEH NAS !
      NAS RESNIH KOMENTATORJEV TU – ONI – ŽE NE BOJO – FARBALI ! L.r. JANEZ KOMENDA
      Naj si ne delajo takih utvar.

     • komar marko

      a CEGLE imaš tudi poštrihane?

     • Janez

      A?
      Misliš – “cegle za jajca treti”?
      No – najprej – prijazno. Se bojo poboljšali. Nazadnje bojo volilci SDS. L.R.JANEZ KOMENDA

     • komar marko

      le kako lahko prijazno uporabiš cegle. Ti dam nasvet. Ko jih boš uporabil, to stori ob 12 uri ko ZVONI, da se ne bo slišalo naokoli!

     • Janez

      Malo šale !
      ŠE BRUTALNJ KPS STALIN T.I. PARTIZANI – KAR RESNO UBIJALSKI IN TUDI NEDOLŽNE CIVILISTE. MORILSKI SO REKLI !
      “JA, VSEH NEMCEV PA SPET NE SMEMO KAR POBITI.
      KAKŠNEGA MORAMO ŠE ŽIVGA PUSTITI –
      – ČE NE?
      PO VOJNI, NE BO – NOBENIH NEMŠKIH TURISTOV K NAM ”

      Take
      “ne prav lepe štose” so imeli po voni medvojni VOSOVCI.
      KAR TEŽKE “MRCIN” PODOBNE KPS Ivanu Groznemu Mačku !
      Sem jih osebno poznal. Res zooprni tipi, tisti KPS morili s Strmola.l.r. JANEZ KOMENDA

  • komar marko

   pa vsak dvor ima svojega norčka. Tudi na tem portalu je tako. Na Mladini je toliko časa svinjal, da so komentarje zaprli, na KURAH so ga skenslali in baje letijo tožbe.

  • Fogglof Tunnek

   Janez, kuku…evo me :))

 • tarantela

  Kaj ima Luka s Timyjem? Saj se nihče ne vtika v posle nekega invalida.

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR… Uber se gre nelojalno konkurenco. Fsi taksisti po svetu so s protesti nasprotovali prihodu ameriškega start-up podjetja Uber. Lopovi gledajo samo za svoj žep!!!… Evo, kupite majico, da bomo širili besedo po celotni Sloveniji…kdor kupi več dobi popust!!!

  https://www.garderoba.si/sl/zabavne-majice/politika-in-nostalgija/odkad-nema-joze-lopovi-se-mnoze-sl

  PS: VESELA PISANKA

 • Tetka iz ozadja

  Luka Mesec, glavno, da je antijanšist, drugo je nepomembno.

  • tarantela

   Zdej pa že mal zafrkavaš. Ne jezit “ogromne množice” desnih, ki tu tipkajo zato, da portal dobi evrčke.

   • Tetka iz ozadja

    Pa jaz jih zafrkvam že dlje časa, sam jim ni še kapnilo.

   • komar marko

    jaz tipkam sedaj iz dolg cajta, čakam na vreme. In pa tipkam zato, da dražim take kot si ti!

    • tarantela

     Mene pa res ne dražiš, Ti detece…

     • komar marko

      ha, ha, ha. Še porajtaš ne. Mimogrede a ni lepo biti mlad , zdrav, s perpektivno! Glavo imam, imam pa tudi dve desni roki!

     • tarantela

      Pol pa pazi, da ne boš kr naprej po desni strani tipkovnice tipkal, boš črke zmešal.

     • komar marko

      nisem vedel, da so za vas posebne tipkovnice. Veš malo me spominja na tajne uradne liste, ki smo jih pregledovali na skrivaj in le posvečeni!

  • indijanka

   Pomembno je pa vseeno, da se o nepomembnem strinjaš z nami. Nula je.

   • Tetka iz ozadja

    Ker okoli 85% Slovencev ne mara JJ, lahko tudi popolna nula pride v parlament. Tukaj se ne da nič spremeniti

    • indijanka

     Jpp..seveda. Samo teh 85% se ne zaveda, da je vse kar povežeš z nulo nula ali neskončna neumnost.

     • Tetka iz ozadja

      Meni je pomembno samo to, da je 85% antijanšistov, ali so popolne nule ali pa intelektualni cvet. Zanimivo pa, da visokoizobraženi ne marajo JJ (vaša anketa na nova 24)

     • komar marko

      visokoizobraženi tipa FDV, gradbeni delvci z YUGA. To so fakti in resnica. Še kaj????????

     • Tetka iz ozadja

      No ja volitve bodo pokazale, najprej jeseni po večinskem volilnem sistemu, kasneje pa še po porcionalnem volilnem sistemu.

     • komar marko

      Le zakaj se tako bojite drugih volitev po VEČINSKEM sistemu?

     • Tetka iz ozadja

      Glej, najprej boste popušili po večinskem volilnemu, nato pa še po porcionalnem. No ja saj to že sam veš.

     • komar marko

      čudno. Ne hodim na volitve in pikavcev ne pušim!

     • janez cepec

      puvuci dva put, pa baci

     • tarantela

      Saj Janša ni maral volitev po večinske sistemu!!!

     • indijanka

      To pa res ni čudno. Javni sektor lahko največ izgubi. Mogoče bi moral kdo tam celo delati.

     • komar marko

      jap javni sektor tipa FDV, ki ga je 80%

     • janez cepec

      anekdota, sposojena, na javni sektor. kok jih dela u javnem sektorju? samo pol.
      Ergo, iz tega sledi, de bi jih blo treba pol ven zmetat, pa bi bli kuj rentabilni

     • indijanka

      Včasih si mi lohka tudi ljubek. Mogoče prerasteš puberteto.

     • janez cepec

      ena sama dobrota te je, tenk U

 • komar marko

  Je bil na nekem omizju. Trosil je take norosti, da se ga voditeljica ni upala nič več pobarati s vrprašanji , pa je njihov omiljeni otroček, pa še pravoverna voditeljica je bila. Enostavno samo dva uvodna vprašanja, nato je bil celo oddajo tiho čeprav se je poskušal vriniti v besedo so ga pravočasno prekinili!

 • komar marko

  mene ves čas zanima, a so ti ljudje še vedno za MESECEM?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, nemško sodišče je prepovedalo delovanje ameriške aplikacije za pametne telefone Uber po fsej državi. Razsodbo so z odprtimi rokami sprejeli nemški taksisti, ki so opozarjali, da Uber deluje izven zakonodajnih okvirof in ne zagotavlja spoštovanja varnostnih standardof… Za Uber isto velja kot za migrante…potrebno je spoštovati zakonodajo tiste države fkateri delujejo… Amerika pa se gre “divjega zahoda” po Evropi… Da jim jebem mamice…seveda če so lepe !!!

 • Fogglof Tunnek

  Luka Mesec je car:

  Ko sije luna na obalo
  ti igraš se z mano,
  poljubljaš me na vrat, na nos,
  in povsod vmes.

  Ko sije luna na obalo
  jaz igram se s tabo,
  poljubljam popek in koleno,
  ter povsod vmes.

 • komar marko

  A mi nekdo lahko zaupa, zakaj se rdečuhi tako bojijo JJ? No sicer se bojijo tudi LUDE MILE (to je iz njihovega repertoarja) pa tudi ne vem zakaj. Pa PRIMCA tudi? A s ebojijo da bo potrebno pokradeno vrniti in da bodo lačno, ker samo od gobcanja in pravljičarstva ter maškarad se pa res ne da živeti!

  • janez cepec

   k boš ti pogruntu, zakuga se JJ tok Kučkota boji, ti bo use jasn. aja sej ne boš pogruntu, k si preveč prfuknen, to se prau, de ti ne bo nč jasn

   • komar marko

    čudno. Zakaj ga vabi na soočenje (tudi na ta portal ga je) pa se takrat Palček SMUK vedno usede na napačno stran AVTETA, pa hoče voziti, pa mu čez eno uro mimoidoči povedo, da je volan na drugi strani!

    • janez cepec

     ja zakuga b’ se pa sooču z njim, pa koji j’ on faktor, de bo kr’ folk vabu na soočenja.
     pa kva nej bi se pogovarjala? ljubljeni vodja bi tko trajbu eno in isto temo, koko ga komunajzarji, se prau, njegova bivša partija, jebejo, Kučko pa bi djau, de on ni nč kriv. Deja vu: sploh se pa soočita vsake 4 leta na volitvah, pa zmeri popuši, luzer

     • komar marko

      ha, ha, ha. In ga PRAVNOMOČNO obsodite, ker je LUZER! pa saj ti nisi gladek!

    • tarantela

     Janšo se na POP tv povabili velikokrat, pa se nikoli ni odzval, zakaj bi se potem Kučan na ta portal, ki ima mnogo manjši obseg novic. Ja, ko si zgoraj omenil nekaj o tem, da se rdeči bojijo JJ, priporočam v branje spise Janeza J. Švajncerja o tem, kako je bilo delati skupaj z Janšo, ko je bil ta obrambni minister. Trenutno o tem piše Spomenka Hribar v sobotni prilogi Dela v kolumni “Senca zgodovine”. Dobro je poznati več plati in izbrati srednjo pot.

     • komar marko

      zakaj lažeš! JJ ga je javno pozval na bilo katero TV in ne samo na NOVO! Laž in Palček Smuk imajo kratke nogice. kanede! Glede Spomenke pa ne bi izgubljal besed, ker s 25 lrti prejema POLNO PENZIJO! Le iz katere malhe. Bolj eje da se ne oglaša. So pa dejstva, da so predčasne volitve na obzorju, ravno zaradi takih člankov!

     • tarantela

      Kdo pa je JJ, da bi moral priti Kučan na njegov poziv?

     • montyamp

      Ne omenjaj Spomenke Hribar , grem jest in ne hujšam .

     • tarantela

      Zakaj bi pa hujšal? Uživaj, jutri nas mogoče več ne bo, ne boš lačen čakal pred vrati sv. Petra?!

    • Tetka iz ozadja

     Ali si že opazil, da noben politik, če ni pod patrionatom JJ, ne pride na nova24

     • janez cepec

      no ja, če bi biu jest politik, se stem, de sm biu na nova 24 glih ne bi hvalu

 • tarantela
  • Fogglof Tunnek

   Bravo Zoki !!!!… Zoki je lahko samo župan Ljubljane ali precednik vlade…drugo ne pride v fpoštef… GOOOOOOOOOO Zokiiiiiiiiiiiiiiiiiiii …..

  • komar marko

   sam ne vem zakaj sta že dva vozila na elektriko zgorela v nekaj mesecih? KAKOVOST, odlična ideja?????????

   • tarantela

    Menim, da župan ni elektrikar, bodo popravili, saj je ideja izvrstna!

    • komar marko

     tipično FDV nabijanje. Brez ZNANJA o FAKTIH! Tudi ideja Zelena prestolnica je izvrstna. Le koliko je to stalo, akj praviš in kakšen je uspeh. Ali pa je to samo NABIJANJE in promocija šerifa?

     • tarantela

      Posluš, če to ni dobra ideja, pol pa res ne vem, kaj je. Ko boš težko hodil, se boš spomnil na to, kaj si kle čveknil.

     • komar marko

      Avtomobilčki po Žalah že vozijo? Torej? In drugo, če težko hodiš imaš svojce in te naj peljejo na vozičku! Prav! Ne na drug račun afne guncat, VSE SE PLAČA! In zaradi TEH norosti imamo dražje storitve. Pa ta predlog ne štejem med slabe!

     • tarantela

      Kaj pa, če se nočem voziti v vozičku, ker imam možnost z el. vozilom? Ti pa demokracija sta dva pojma, pejd se solit!

    • montyamp

     Prejšnui teden sem bil na nemški firmi , ki ima nekajkratni proračun SLO BDP .
     Zoki bo pripeljal srbske magarce na baterije , da bodo nosili muslije v đamijo .

 • montyamp

  Utopični univerzalizem v glavah razvajenih čefurjev .
  Kaj še nimate zadosti experimentov futurističnih majmunov , ki poznajo samo poti do bankomatov , kjer sesajo
  DAVKOPLAČEVALSKI DENAR .
  GORJE NARODU , KO PRIDE SANJAŠKOMORILSKI HLAPEC NA OBLAST .

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR… Uber se gre nelojalno konkurenco. Fsi taksisti po svetu so s protesti nasprotovali prihodu ameriškega start-up podjetja Uber. Lopovi gledajo samo za svoj žep!!!…

  Evo, kupite majico, da bomo širili besedo po celotni Sloveniji…kdor kupi več dobi popust!!!

  https://www.garderoba.si/sl

  PS: VESELA PISANKA

 • RATATA

  Lublana je zorangutanov holding.
  Rešitev je prisilna poravnava.

 • Fogglof Tunnek

  Mladina: Potem ko je po protestih in stavkah taksistov Barcelona prepovedala uporabo aplikacije Uber in uvedla kazni za uporabnike, ji je sedaj sledil tudi Madrid. Legalnost uporabe aplikacije, ki zagotavlja cenejši prevoz, je sicer predmet vročih razprav v več državah.

  • tarantela

   Čak mal, bojo Uber uvedli na tem portalu, kwa bo pa pol?

  • indijanka

   Vroče razprave so Tunnekova najljubša tema. Presenetila bi me naklonjenost razumnim.

 • Nataša Valant

  Nova, kaj pa je to. . . . . . . . Detected as spam ??
  Kdo mi je to prilimal ?

  • tarantela

   Kaj imaš prilimano?

   • Nataša Valant

    nič. Samo komentar na šrifa Jankovića in plusi za Verzifikatorja. Veš, jaz sem mojstrica. . . . . . . Bog ve, kaj sem naredila Uh, sorry. Nisem dobro razumela. Prilimano imam Detected as spam ??

    • janez cepec

     uzem pajser, pa z uso močjo ubriš gor po compu, pa se bo stvar odlepila, boš vidla. pa sporoč, če je uspel

     • Nataša Valant

      sej bi blo res potrebno. Prvo po mojem starem, ubogem kompu. . . . . . pol pa še po moji buči. . .. . . .
      hecaš me, namesto, da bi mi pomagal, no ??

     • janez cepec

      sorry, ne vem za kuga gre, zgleda, de sm še bel glup

     • tarantela

      A maš tud Ti butasto dopoldne?

     • janez cepec

      zna bit, de bo k ceu dan tak

     • Nataša Valant

      hi. . . . .hi. vsak po svoje pašemo na ta portal !

     • Janez

      Ne ne pašete ,ne eden ne drugi.

     • Nataša Valant

      Kako da ne ? Mi štirje mislimo, da danes kar nekako vozimo. Pri osebnih problemih. pri politiki se bomo pa kregali !
      Hm. . . . . . se je za zamislitit ?

     • Nataša Valant

      Pa saj smo se štirje pogovarjali. Kateri nismo ta pravi ?

     • Nataša Valant

      ta je pa dobra ? Kaj bi blo, ko bi se držala tvojega napotka in že s pajserjem udrihala po – nič krivem – kompu ??

     • tarantela

      A veš kaj bi bilo? Dala bi si duške pa nov comp bi imela…

     • Nataša Valant

      Ja, že. . . že. . . . . .a, kdo mi bo pa novega kupil ?

     • janez cepec

      Muklavžu boš mogla “nastavt”

     • Nataša Valant

      nej čakam do decembra ??
      Ne, ne, bom lepo delala z mojim starim – kompom mislim – pa bo. Saj lepa beseda lepo mesto najde. A ne ?

     • tarantela

      Glede lepe besede imaš čisto prav! Samo od vseh strani nas bombardirajo s samimi slabimi novicami in podtikanji lažmi in polresnicami, da človek postane jezljiv in jezikav. Včasih bi bilo lepo kaj prijaznega brati.

     • Nataša Valant

      Jaz grem zato na kakšen drugi portal, kaj dobrega prebrat.

      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2016/11/

      pa tole je tudi zanimivo

      http://www.mirenski-grad.si/

      lp

     • RATATA

      Pridna si Natalija.
      Tule se začne o Naši Domovini zgodba brati.
      Prav na začetku.
      http://www.domovinasospomini.eu
      Branja je za eno leto. Po delih, temah, obdobjih.

     • Nataša Valant

      ++++++++++
      Res je. Sijajno branje. Vedno znova.
      Andrej je Slovenec z veliko začetnico.
      Pa ko bi se vsaj kaj prijelo naših ljudi. Naših politikov.

     • RATATA

      Veš, da je tudi note cerkvenih del urejal!
      V osnovi je pa restavrator orgel!
      Prejšni mesec je imel operacijo na srcu. Mi je odpisal, ko sem ga pogrešal, ker ni bilo na njegovem blogu februarja nobenega prispevka.

     • Nataša Valant

      O, to pa nisem vedela. Zadnje čase se nismo veliko videli. Z mojo polovičko sta bila skupaj v vojski. V Vranju. Mu moram povedati.
      Je res vsestranski človek.Kaj vse ne zna. Tudi pohištvo za svoje fante se je spravil delati. Skupaj smo prepevali pri sv. Jakobu.

     • RATATA

      Kaj mi ti poveš!!!
      Jaz pa imam nos.
      Točno vem koga je treba “obrajtat”.

     • Nataša Valant

      No, tudi to je ” umetnost “!

     • Nataša Valant

      Eden od njegovih sinov ima podjetje Accordia , ki se ukvarja s pisanjem, prepisovanjem notnih materialov. Včasih mu kaj pomagam revidirati.
      Je pa sedaj tudi s tem kar težko zaslužiti. Ljudje bi vse radi napol zastonj. Plačajo z zamudo. Ali pa si premislijo, ko že začneš delati.
      Ma, kaj je nastalo iz te države !!

     • RATATA

      To ni prava država.
      Dejansko je odcepjlena socialistična republika Slovenija. Vodijo jo taki, ki nimajo ne “v riti in ne v glavi”.
      Na začetku samostojnosti so ljudje dobili nekakšen zgled in priložnost, da bi se lahko politično angažirali in od tega imeli koristi! K sebi so ti koristoljubneži navlekli sebi iste “tiče”! In še vedno skupaj letajo.
      Redki so šli v politiko zato, da bi za državo in družbo – za Domovino kaj dobrega prispevali!
      Predvsem so šli z namenom zasesti položajne privilegije in možnosti po plenjenju “Našega” nekdaj družbenega (nacionaliziranega), nato podržavljenega premoženja in nazadnje so res “prihvatizirali”. Torej zgodilo se je ravno tisto, kar se nebi smelo.
      Sistem je napravil pohabljeno družbo! Ampak sistem delajo ljudje!! In ti ljudje so se izkazali za pohabljene preužitkarske politikante. Saj niso neumni – pametni so, vendar so pametni zase in za svoje, kar pa pokaže, da so tudi pokvarjeni!
      V bistvu so pokvarjeni kvargli, ki se neosnovano šopirijo in lažnjivo obljubljajo ubogemu naivnemu folku, ki neprestano naseda propagandni mašineriji, ki jo celo ta folk sam, tudi prisilno plačuje, da mu olepšuje stvari in trosi lažnjive upe.
      Vemo, da so revolucije predvsem levičarskega tipa. Toda zdaj bi pa morala revolucijo zagnati NElevica!! Si niti ne upam napisati desnica, ker je levičarska propaganda (ki ni levica!!) spakedrala in nagnusno potvorila definicijo levice in desnice.
      Tudi sam sem privat in pogrešam neke vrednote. Z leti se izluščijo poslovni partnerji, ki so pošteni. Je pa treba preživeti in doseči neko “kritično maso”, da se živeti da.
      Nihče nas ni nikdar vzgajal in učil ter pripravil na poslovanje s pokvarjenci! Kot da jih ni. Pa vendarle pokvarjenci so! Če imaš srečo in malo daru, jih lahko pravi čas prepoznaš.

     • Nataša Valant

      + + + + + + + + + + + o, kako dobro si napisal. To ni prava država. Odcepljena republika z ogromnimi ostanki Juge. Kako naj to deluje, kot bi moralo.
      Ne bom pozabila tistih začetnih let. Preseljevanja komunistov v demokratične stranke !Mnogi smo se čudili in se pogovarjali med seboj, kako bo to delovalo.
      No, kmalu smo videli in poizkusili na svoji koži.
      25 let smo vrgli svinjam v korito !! Propaganda levakov je sijajna mašina, ki zmelje vsakogar. Namerno potvori !
      Tisti če – na koncu je pomenljiv. Koliko je čejev !! Oreveč. Ne bomo zmogli
      Mene zaradi družine zelo skrbi.

     • RATATA

      Družina je osnova. Seveda nas zanjo skrbi.
      Ampak kot ugotavljaš pravilno, da smo četrt stoletja vrgli stran, pa tudi ni kar tako. V bistvu pa niti nismo v letu 1918, saj imamo ozemlja manj, za povrh smo si pa še ljudstvo pofakižili.
      Nazadovali smo in še se slabša.
      Čim manj skrbi ti želim Natalija.
      No, pa sebi tudi.
      Lahko noč

     • Nataša Valant

      Lahko noč.

     • janez cepec

      ja maš prou, s tastarim je pa u rokavicah traba devat, compom, sevede, de se zastopmo

     • tarantela

      Ja, to bojo pa težave! Na stara leta na banki ne dajo kredite, se bojijo, de nauš obrokov odplaču, se prav, de seuš prej stegnu.
      Mam predlog: Bomo štofelce zbiral, sam povej kdaj in kam.

     • janez cepec

      pej na banko, pa reč de se pišeš Zidar, Kordeš, Tovšak, bo kreditov tok, de si uhka računski center postauš u garaž

     • tarantela

      Če b mela tak center, bi se mi pa še zrolal, jest na morm tojk mislt.

     • Nataša Valant

      ja, hvala no !! Bom sporočila.

     • janez cepec

      probat ni greh, smo djal učas. sploh si pa zlo tehnični tip, če veš kva j’ to pajser

     • Nataša Valant

      Uh nisem. Le moj mož ima veliko orodja doma, pa marsikaj poznam

     • tarantela

      oprosti, sem butelj, a bi to bolj podrobno opisal potek del? Hvala!

    • tarantela

     Se zgodi, tudi sama si kaj zafecljam, pol pa pol ure buljim v monitor in se jezim na velikega brata, ki naj bi se vtikal v mojo skromno pamet.

     • Nataša Valant

      Pa sej se učim, veš ! Ampak me ta stara škatla vedno znova razbesni !! Dobro, da sem stara gospa. . . . . . . . ne bo lepota nič trpela zaradi jeze.

     • tarantela

      Ha-ha….Tud nove škatle delajo po svoje. Je reku eden, de ma fajn psa zdresiranga :”Mu vržem palco in rečem, de nej gre ponjo, pol pa gre, al pa ne, kukr je pr volji.”
      Sicer pa: kdor noče bit star, naj se potrudi in mlad umre, so učasih rekl modri ljudje.

 • montyamp

  Hudojamski človek Fogglof Tunnek , primat murglosrbske teroristične celice .
  Redka sposobnost levega razmišljanja združena v getu čustvenih nevroz , se odraža v desantnih napadih na prihajajočo NORMALNOST .
  ANTIJANŠISTI ZBOR !!!
  MIRNO !!!
  Cilj teme , pobegla koza Julika .

 • Fogglof Tunnek

  Nataša Valant in tarantela…bodite brez skrbi. Če mate kake probleme pridita fHaloze k Tuneku…fse se bomo zmenli…če treba tudi v ležečem položaju…jas bom na sredini :)

  • tarantela

   A veš kaj? Tako daleč se mi pa ne ljubi!

  • janez cepec

   kva boš pa devu z njima, de se nis mau precenu?

  • Nataša Valant

   Uh, a nisi ti nekaj z muziko v zvezi ?? Dva muskontarja ne gresta preveč vkup, no !

   • Fogglof Tunnek

    Ja ja, sn učitelj glasbi….muzikanti gremo lepo fkup…posebaj moški ženska, no !!!
    NO????…me kužiš? Jas tebe sn.

    • Nataša Valant

     Ja, na profi ravni. Na osebni pa ne . Si preveč hodita v zelje. To pa za muziko ni dobro.

     • Fogglof Tunnek

      Gre gre fkup, samo pravilni dur je treba najti… Kateri tebi najbolj paše?

     • Nataša Valant

      As dur . Lepo, mehko zveni. Pa ni se potrebno preveč matrat.

     • tohuvabohu

      Nataša, vprašaj fogla, če zna razložiti temperirano uglasitef. Boš videla, da je rupa.

     • Nataša Valant

      Uh, pa saj ve, no ?
      Vzamemo sušilec za lase. Ga priključimo na elektriko in začnemo greti inštrument.
      Pri harfi ni problem – se hitro sama uglasi. Pri klavirju pa je potrebno več potrpljenja, saj ima malo več strun.

     • tohuvabohu

      Nataša, a si danes nekoliko poredna? Kako pa je JS Bach to delal?

     • Nataša Valant

      Uau ??? Bach ? Das Wohltemperierte klavier ? Njegovih 24 preludijev in fug ? V vseh durih in molih ?
      Težko delo, no . Najbrž je naš slavni umetnik pokuril vse mize in stole, če je v tistih časih želel doseči pravo temperaturo ??
      Če ga je preveč sračkal – to je preveč, ali premalo kuril pohištvo – mu je priskočil na pomoč mojster Werckmeister – uglaševalec harpsicorda in orgel. Saj veš, ziher je ziher. Mi imamo danes g- Siliča in sinove. . . . . . hvala Bogu. Saj s sušilcem gre preveč počasi.
      Enostavno , ali ne ?

     • tohuvabohu

      Nataša, saj za tebe sem vedel, da to obvladaš, hehehe. Fogel je pa spet obnemogel …

     • Nataša Valant

      Jojmene. Saj bo jutri zopet ves našpičen.Lahko noč.

    • Nataša Valant

     Uh, sm bolj bukava za te zadeve. Mam pa izkušne. . . . . dobre. . . . . . . .kej lohka, pa kej ne !

 • montyamp

  Paparaci ujeli foggltunnča :
  https://www.youtube.com/watch?v=EgBGldiYeK4

  • Janez

   A ?
   Je tisti na videu res F. Tunnek? A je res – tako? Odklop? L.r. JANEZ KOMENDA

   • Fogglof Tunnek

    Ne, to nisem jas, je pa smešno… hahahahahahahahahahahahaha …

    • Janez

     F. Tunnek !
     Saj vem, da si ok dedec.
     Daj!
     Povej kaj, kako si kaj lepe Amerikanke prganjal v ZDA, v Clevelandu.
     A so se zelo lepile nate?
     A so bili razni “bad guysi” nate ljubosumni?
     Tam
     So vsi oboroženi. Kako si se pa zmazal? Daj – ne skoz gonit to politiko. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  O!
  Tole so pa !
  VSILJEVALCI !
  PRECEJ ZBLOJENIH LGBTJEV !
  Med nas mormal moške in ženske.
  Ko
  sem bil jaž šolar, otrok – SO NAM VSILJEVALI :

  “ZA DOMOVINO – S TITOM – NAPREJ !
  Tile. ZL “LIZOVČKI” PRIZOVALCI VSEM – LE NAS SOVENCEV NE MARAJO !

  ZL – “prilizovalci” , tokrat taxistom – so nam pa vsiljevali geslo:

  “ZA DOMOVINO. ‘- Z LGBTJI – NAPREJ”
  Kako?
  Nizko so padli ti ex. KP, ZK !
  Naj kadeljevsko FDV slabo šolani – kot so – PREBEREJO !

  Priliko O SEJALCU IZ EVANGELIJEV.
  V NJEJ ŽE SKORAJ 2000 LET – LEPO PIŠE !
  “ZRNO, KI PADE NA KAMEN
  – VZKALI,
  – ŽIVOTARI – NIČ NE RODI. UMRE – BREZ RAZPLODA ” ! Božja beseda.
  Ti
  Ljudje , ZL nasledniki skrajno slabe KP, ZK !
  — ŠE VSAKOMUR RAZUMLJIVEGA DEJSTVA,
  KI JE SKLADNO !
  – Priliko o Sejalcu – ZGLEDA, DA NE RAZUMEJO, NE VEJO:

  NARAVA JE ZELO RADODARNA – PA TUDI – ZELO KRUTA !
  Lgbtjem se je zgodila muhavost ali volja narave – Boga – če hočete ta izraz.
  Sprijazniti se morajo s svojim položaje, kot se morajo – hendikapirani.
  Ti
  ZL- JEVCI, TAKO MALO RAZGLEDANI, TAKO MALO – REALNO RAZMIŠLJAJOČI !
  So
  nam pa vsiljivo – zaradi svoje “ODKLOP pameti”
  . -POVZROČILI HUD STROŠEK S TISTIM REFERENDUMOM.
  Se mi zdi, kar pogosto!
  Da se je z njimi – muhasta narava – tudi?
  Tudi malo poigrala. PREVIDNI BODIMO! L.r. ex ok knjižničar JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   če sam preletim tale tvoj člank, sej, de b’ se prou poglablu ne gre, ti več kot dva razreda pomožne osnovne šole nis naredu, in ne zdej ti men, de se spouneš od takrat domovine, pa Tita pa takeh stvari

   • Fogglof Tunnek

    Če pa je voluhar ex knjižničar???

    • janez cepec

     ja se mu pozna, eno pratko pa katekizm je prebrau pa posortiru, to j’ pa tud use

   • Janez

    Točno to – dečko !
    Se
    Spomnim se Tita,
    Celo v živo sem ga videl leta 1975, ko smo “strojevi korak” paradirali v JLA – mimo tribune na kateri je 83 let BROZ OSEBNO STAL !
    Ne čenčari !
    Jaz sem star 65 let, a merjetno bolje izgledam kot ti.
    Da ne rečem – da me je več v hlačah – kot – tebe.
    Tango? A plešeš. Flamenco – bi šlo?
    NE NAKLADAJ, KAKO OK KNJIGO V ROKE, PA SE ŠE KAJ NAUČI ! l.r. JANEZ KOMENDA

    • janez cepec

     zna bit, de te je več u hlačah, mislem maš več povešenih jajc, če s’ strojev korak touku, za tango pa flamenco boš mogu pa kesno babo dobit, če s’ jo sevede sposobn, pa če te še kešna pogleda. kar se pa knjig tiče, pa mislem, de je tvoja literatura bolj slikanca s kešnim bol al man slečenim tetam, a?

     • Janez

      Daj, daj!
      Čenčariš kot kak zmešan starostnik iz Doma na Bokalcah. L.r. JANEZ KOMENDA
      Ples , nesivec tip sem. A še nisi videl takih ? Med uh damami – zelo priljubljen.

   • Janez

    Raje !
    Nam povej !
    BOŠ TI IZ SVOJEGA ŽEPA PLAČAL?
    STROŠKE TISTEGA “ODKLOP” REFERENDUMA ?
    Kaj tako bednega, kot je bilo tisto na Parada “ponosa” Pa – še ne ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • Olga

  Levaški mesečniki spet dimijo, da skrijejo svoj nesposobni podmladek!

  • janez cepec

   vaš podmladek se javno zakaja na seansah, a to j’ pa uredu? poj pa eden od njih to pastirju na nos nese, ta ga pa kuj oserje pa iz črede nažene.a j’ to demokratično?

  • Dragan Krstič

   So, so sposobni. Poglej zadnjo anketo o priljubljenosti strank. Poglavitno zanje je da ostanejo v parlamentu in prejemajo visoke plače torej so sposobni.

   • Fogglof Tunnek

    Zadnja anketa je pokazala, da Ivan Janez Janša ne bo nikoli več precednik vlade!!!

    • montyamp

     Zaj bo precednik lunafakis .
     Društva mikserjev rdeče magle .

     • Fogglof Tunnek

      Bolje lunafakis kot General Glanzkopf…

 • montyamp

  Za domovino s srbskimi magarci naprej .
  https://www.youtube.com/watch?v=r2hrVftZQOY
  Jebeš uber taxi

  • Fogglof Tunnek

   …hahahahahahahahahahahahahahahaha…ta pa je dober…high five…

 • rubec

  Tale na sliki levo me zanima, ali je to vse glava?

  • Mojca pokraculja

   No ja, mal znanja iz biologije bi ti pa tud ne škodlo ! To so Glavonožci (Cephalopoda). Glavonožci se od ostalih mehkužcev ločijo po tem, da nimajo zunanje lupine. Na glavi, ki je dobro razvita, imajo lovke.
   Znanstveno se z glavonožci ukvarja tovarišijologija, ki je panoga murgelekologije (vede o mehkužcih).

  • RATATA

   Diagnoza:
   Mumps levo desno.

 • Fogglof Tunnek

  Ka te jas vem, meni pa se zdi Violeta seksi ženska. Ta strogi nastop in pogled… Jas bi jo obleko v črno mini krilo, visoke pete in bič v roke…pa lahko dela z mano ka hoče… Malo me spominja na mojo Juliko!!!

  https://www.google.si/search?q=violeta+tomi%C4%8D&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj_n4z8l6vTAhXNYVAKHdmqCccQsAQILQ&biw=1366&bih=638#imgrc=yXLYjbS3KaKN6M:

  http://mojmagazin.info/seksi-parlamentarka-violeta-tomic-nova-zastupnica-u-slovenskom-parlamentu/

  • FRANC3

   Maš pa okus!!!

   • Fogglof Tunnek

    Ne razumeš… Ni neka lepotica…ima že abrahama…je pa taka seksi in stroga…drugačna…in ravno to dela ženske zanimive…Kapish???

  • montyamp

   daljša verzija , dober konec
   https://www.youtube.com/watch?v=O5rC5vuhv14

   • Fogglof Tunnek

    Ti rad gledaš take filme, haa?… Je tvoja pravica, živimo v demokraciji…

    • montyamp

     Imam enga levega za iskanje

    • montyamp
     • Fogglof Tunnek

      Uff, to so pa norci…. Ko sn bil mlajši sn tudi “divjal” čimbolj varno a zaj tega več ne delam… Življenje je preveč dragoceno…

  • Janez

   Tunnek !
   A?
   Si ji tisti provokacijo, ki jo je brala – ti – Tunnek – napisal?

   Govoriš o ” zaštekanih ” Amerikankah .
   Ampak ?
   Tisto od “tavariščice” V.T. – JE BILO PA RES? Daleč od prodornega uma !
   In daleč – od realne resnice :
   “MI SMO SE BORILI PROTI OKUPATORJU,
   ONI (“BRANILCI DOMOV”) SO SE BORILI – PROTI NAM ”
   “KAJ – TU NI JASNO.” Citiram po spominu.
   1. “Tavariščica”, ga. V. T. – se ni nič borila, ker je rojena 1963. leta.
   Le kot tista ptica, ki ponavlja besede, je ponavljala tisto, s čimer ?
   – so jo v KP, ZK POSTALINISTIČNIH ŠOLAH INDOKTRINIRAALI. Ane?
   2. DEJSTVO :
   – OSVOBODILNEGA BOJA NI BILO, NEMCI SO ŠLI SAMI OD SEBE,
   – BILA JE LE VKP B STALINSKO BRUTALNA MORILSKA OKUPACIJA SLOVENIJE !
   – S STRANI KPS SLO STALIN T.I. PARTIZANOV IN KPJ ARMADE.
   – BRANILCI DOMOV SO BILI PRVI NAPADANI IN MORJENI – LE ZATO , KER NISO BILI ZA VKPB IN KPS STALINSKO KOMUNISTIČNI “RAJ” KI JIM JE BIL OD 1938. LETA DALJE – NASILNO, S VKP B ZLOČINSKIM STALINOM – KOLABORANTSKO ŽE 1938 – SKRAJNO NASILNIŠKO VSILJEVAN.
   Dejstva.
   Borba Slovencev – braniteljev domov”,
   AJE BILA PO T.I. NARAVNEM PRAVU
   – NARAVNA PRAVICA DO SAMOOBRAMBE PRED NAPADALNIM ROPARJEM, MORILCEM – KI TE IMA NAMEN OROPATI, UBITI.
   A?
   Ti Tunnek – neznane tipe, ki pridejo k tebi nepovabljeni – z očitnim namenom,
   da te izsiljujejo vsaj za hrano, ki jo bodo roparssko tudi vzeli, ča je ne boš dal takoj.
   Te hoteli ubiti itd.
   A ti take nepovabljene goste ?
   Kar povabiš – noter in jim rečeš:” kar vzemite, kar želite. ”
   Ko odhajajo, jim pa rečeš še:
   ” hvala, ker ste me oropali. Kar še kdaj – pridite”!
   Se ti ne zdi, da “tavariščica” ZL V. T. – NE VE O ČEM GOVORI ? Halo ! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. OZ. TOČNO VE – A SE SPRENEVEDA. Da ne uporabim trših besed.

 • Resnica boli

  Aplikacija UBER se je izrodila. Ta aplikacija je bila namenjena takim, ki so potovali na večjo razdaljo, kot jo opravljajo taksisti in naj bi pomagala tako vozniku, ki bi znižal stroške vožnje z vozilom v katerem bi bil sam, kot tudi takim, ki rabijo prevoz od vrat do vrat (prtljaga) taksi pa bi bil na taki razdalji vsaj trikrat dražji. Zdaj pa v velemestih vozniki UBER-ja krožijo po mestu in aplikacija jih seveda takoj obvesti ko kdo rabi prevoz. Mene je UBER peljal iz hotela v Torontu na letališče za točno pol cene, kot taksi. In to, da vozniki UBER-ja krožijo po mestu za prevzem, je povedal voznik

 • Fogglof Tunnek

  Igralka Violeta Tomič je sproščena nudistka in na svojem dopustu ne potrebuje kopalk… Uff, Julika in jas sma tudi nudista… Že fantaziram, menage a trois z Violeto….auuuuuuuuuuuuuuuu….

  • Janez

   Gospa !
   Ali “tavariščica” ZL V. T. !
   Je verjetno – kot prvo in prvo srbskega rodu.? Ne vem točno.
   Glej , da je ne razjeziš. Bo kaj kovinskega vzela v roke, boš cilil kot pujs. JANEZ KOMENDA
   P.S.
   RAJE POVEJ KA O PRELESTNIH, CIVILIZIRANIH AMERIKANKAH !

   • janez cepec

    mater te matrajo tele Amerikanke,a? a u knižnc nimate nubenih slečenih tet iz Merike?

    • Janez

     Sem v zasluženi penziji !
     Po 40 letih prizadevnega garanja v dobro ljudi – v knjižnici v LJ.
     Zdaj uživam po toplicah in plesih.
     Rad
     Bi slišal kake vedre prigode z Amerikankamiod F. TUNNKA.
     Samo zoprno politiko furt na furt – goni. Kaj lepega naj napiše.l.r. JANEZ KOMENDA
     Saj pravi, da je bil kot mlad fant v Clevelandu.. A ne.

   • Fogglof Tunnek

    Amerikanke so preveč tupe in umetne… Poznajo samo american way of life…kapish?

    • Janez

     Ja !
     Ampak – kakšna te je pa že zamikala ?
     A je bilo ok?
     Kako si se pa v ZDA “bad guysov” otepal? Tam so vsi oboroženi. . L.R. JANEZ KOMENDA

 • xtc

  Članek ne omeni pomembne stvari;ki bi jo moral;od vsakega prevoza(ki je davčni prihodek);mora biti odveden davek in dajatve torej mora država dobiti svoje;seveda se ti prihodki prištejejo k ostalim in nato zopet plača davek od dohodnine:
  Seveda ima članek še edenmanko;ki se mu ogiba:
  Pojdimo takole;kdor malce ve zadeve ve ;da je nekje realna cena za kilometer tovornega vozila v Nemčiji okrog ena petintrideset eur nižja cena ne pokriva stroškov v Nemčiji:
  Seveda je konkurenca lepa stvar in pojavljajo se vzhodni špediterji vključno zSLOVENSKIMI ;KI PAČ VESELO NABIJAJO KILOMETER PO PETINSEDEMDESET ;OSEMDESET CENTOV:sEVEDA JE TO DOBRO ZA POTROŠNIKa vendar pa ima to drugo palico dump cene prinašajo neplačevanje cestnin;nevzdrževana vozil;prekomeren čas vožnje;vožnjo na dve kartici;manipuliranje z tafografi;Ad bluem;neplačevanjem voznikov;prispevkov za njih;neplačevanje davkov;lizingov:Skratka popolna deregulacija je možna le če država davčno deluje res brezhibno in takega ;ki sicer dela poceni;preveri ali ima res pokrite vse obveznosti;ki mu pritičejo ali zgolj ne uničuje trga:
  Seveda avtor pozablja še nekaj kaj pomeni urna postavka in minimalna še možnacena_obe besedi pomenita;da je delovanje pod temi cenami zelo vprašljivo oz nerentabilno če želiš posel izvesti tako kot je treba;bodisi goljufaš dobavitelje;delavce ali delaš zanič kvaliteto:
  Švica velja za zelo konkurenčno družbo in liberalno glede ekonomije a se točno ve kaj pomeni urna postavka in minimalna še rentabilna cena;ko poizkušaš iznajti toplo vodo pod temi pojmi te hitro obiščejo inšpektorji in ti pokažejo;da tvoja računica pač ne štima in da nekje goljufaš_saj se točno ve koliko temu;koliko onemu in koliko državi:Konkurenca je sicer zdrava stvar a mora država skrbeti z zakonodajo ;da morajo biti obveznosti poravnane vsem in da ne igraš dumpinga na račun izgube drugih;seveda to lahko počneš v Švici a le toliko časa dokler ne ugotovijo tega nato pa ti prepovejo odprtje obrti ali firme za večno:

  • dr Janez Sveti

   Grozno!Zdaj se bom še z XTC moral strinjat? Kam gre ta svet?? Bravo XTC!
   DR Janez Sveti Šokiran

   • Jovo Jamnica

    Nekaj si je ziher stisno v žilo… :-) Upajma, da nebo spustlo

    • dr Janez Sveti

     A se tebi tudi zdi, da ni to isti XTC?
     DR Janez Sveti forenzika

     • xtc

      Kako kaj klet levo spodaj in rAST TRAVE?

     • dr Janez Sveti

      Travco gojit se ne plača. Glede na vložena sredstva in riziko, je premalo profita. Upam, da tebe kmalu izpustijo iz teh kleti ki so ti edina tema, ki ti je pri srcu..
      DR Janez SVeti genij

    • xtc

     dA SI BEBO NI TREBA DOKAZOVAT JAVNO ZADRŽI ZA DRUŽINO:

  • Nataša Valant

   Hudir je to, da država za prav nič ne skrbi. No. . . . . . samo za svojo blagajno – o, pardon za blaginjo vladajočih.

  • Spartan

   Še Tasilo te vzame v roke (nujno!) pa boš kar soliden komentator ekonomije!

   • slosin

    Tasilo ne lektorira komentarjev …

 • Iza Demos

  Ukinitev Uberja v Italiji je zasluga lobijev/mafije. Pri tem je levica/desnica/sredina pomagala le toliko kolikor se je prodala konkretnemu lobiju/mafiji.
  V to ali je to dobro ali slabo (prepoved Uberja) se ne spoznam. Sem pa odločno za konkurenco, a proti taki svobodi kjer posameznik lahko kjerkoli in kadarkoli začne s katerimkoli poslom ali delom, ne da bi se registriral pri za to pristojnem državnem organu. Prav je, da je posameznik dolžan vsako poslovanje prijaviti in dobiti zato ustrezno dovoljenje. Seveda pa ni prav, da državna administracija podleže lobijem/cehom/mafiji in posameznikom za pridobitev dovoljenja za poslovanje predpisuje vedno več državne regulacije.
  Timmy je vedno oblečen v rdeč pulover, a so ga zato povezali z ZL. …………….

  • Janez

   Ja ?
   Saj pravim,
   da se meni zdi že spet ena ODKLOP ZL LIZOVSAKA ZADEVA !
   Ta ZL zahteva se mi zdi taka:
   – kot bi DARS prepovedal vožnjo po stari cesti v Postojno, da bi jja – čisto vsak moral

   • Janez

    Se opravičujem, e-tablica – je skočila ! Dalje od : “moral” Janez Komenda

    – da bi, le zato, da bi čisto vsak – moral kupiti VINJETO ZA AVTOCESTO . JANEZ KOMENDA

 • Morala

  Konkurenca je dobra stvar.
  To je ravno takšen primer Adria Airways – ima letalsko vozovnico (povratno) Lj-Bonn, odvisno kakšen razred vzameš, od 415 do 758 €, nemški prevoznik iz Klagenfurt-Bonn 257€. Iz Maribora imamo do Klegenfurta z avtom bližje kot do Lj letališča. Potemtakem ni dileme kateri let je cenovno ugodnejši!

 • Fogglof Tunnek

  Violeta: “Na kopalke že dolgo ne prisegam več,” je dejala prelepa Violeta, ki je na hrvaški obali takoj odvrgla fsa oblačila in svoje prečudovito golo telo nastavila sončnim žarkom!… Poglejte si to lepotičko malo bolj oblečeno, a še vedno seksi:

  https://govori.se/moda-in-lepota/violeta-tomic-z-nakupovanjem-zdravi-slabo-voljo/galerija/violeta-tomic-5/

  • KIKI

   Zgleda kot crknjen vampir …ali se mogoče že pripravlja na nošenje burke?
   Taka, zavita v neke črne cote z nogami na X, se pač ne more iti modne gurujke!
   Zelo lepo, pa tudi glede na njen pedigre, bi se ji podala ciganska oprava in
   v skupščini bi lahko odplesala svoj zadnji ciganski ples. Makarovička bi lahko
   prispevala kakšno morbidno besedilo, ki bi ga ciganica Vijolica oddeklamiarala.
   .

 • Fogglof Tunnek

  Violeta je seksi tudi v parlamentu…ima zelo seksi besede…

  https://www.youtube.com/watch?v=-Hozuwncpzk

  • slosin

   …mizogin, spet prikrivaš svojo spolno usmerjenost…

   • Fogglof Tunnek

    Je kaj narobe če ljubim Violeto? Celo Julika nima nič proti…

    • slosin

     Pravzaprav nič, saj je tudi ona koza…

  • tramal

   Čarovnica z juga,samo da je metlo med nogami že znucala.

  • Levicar nikoli!

   Ja, njo uporabljajo igro “najdi razlike” – skupaj s sliko bullmastifa. Lepa je, ja!

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša dobro to poslušaj ker vem, da nisi poslušal…. tudi desnosučni dobro poslušajte govor Violete!!!… Boljšega govora ni:

  https://www.youtube.com/watch?v=YOju9C_7ELM

  • Viktorh

   Le teleta, kozlički, jagnja…

   • tohuvabohu

    Enim pašejo tudi kure, goske, pure, še čmrlja bi nategnili, hehehe.

 • Viktorh

  Da, da,
  v demokraciji je dovoljeno vse – skoraj vse.
  Zaradi tega si lahko neki izrodek dovoli vse – skoraj vse – toda, za ceno svojega dostojanstva, ki ga nima.
  Odgovorni, g. M,. Petek, pa modro molči. Noče se zameriti svojim…., dovoljuje, da na portalu serjejo, ščijejo…
  Tudi to je demokracija, toda, gospodje, a si res lahko dovolimo, da vsak BEDAK, na privatnih portalih lahko izpušča svoje iztrebke?

  Očitno da.

  Toda, naslednji teden se začno kongresne priprave. Sprožil bom prav to dilemo.

  • janez cepec

   ti se počuteš tko kot leta nazaj, ko j’ blo vam komunajzarjam in UDBOUCEM dovolen use. tko ste uhka ovajal in pobijal zavedne rojake, pa še plačan ste bli za to z dobrim službam, bajtam, ti s pa še bazen dubu, kot uzoren aparatčik-pizduh. tko, de zdej ne seri tle o neki demokraciji

   • Viktorh

    ti, usrane se le namakaj v mlakuži za hišo, skupaj s svojimi prasci.
    Ti si tega pač navajen, kot si navajen služiti svoji partiji, režimu, neumnostim.

    Jaz, s svojim standardom, si to lahko privoščim. Za več kot 40 let dela pač imam maksimalno penzijo. Imam lastno hišo z bazenom, savno, trim kabinetom. Z MB S 350 d 4MATIC V6 9G-TRONIC samodejni menjalnik, se vozim kjer mi odgovarja.

    Ti, bebček, pa boš ostal s svojimi prasci v svoji mlakuži ob štali za lastno barako na Gorenjskem.

 • Janez

  F. Tunnek !
  Bodi no tako “prekleto” prijazen !
  Pa mi,nam odgovori – na moj spodni zapis o “prodornem” umu “tavariščice V. T. iz ZL !
  Če ne odgovoriš – lahko tudi s pomočjo tvojih “taveriščej” iz tvoje “TROJKE”
  KAJ PA.
  A?
  “ČETVORKO” ? – ZNAŠ PLESAT? Jaz jo znam.
  Povabi zraven še “tetko” pa boste štirje ! A je “tetka” verjetno z brki? Kaj lepa ?
  Ampak?
  A?
  Niste zdaj tudi vi iz ZL – pod komando nove parole naših ex KP, ZK ,
  Čudno so – zapustili Putina in zdaj tulijo:

  ” MELANIJI TRUMP NE SEŽE NIHČE NITI DO KOLEN”

  ( v SVET 24 OD ZADNJEGA PETKA, NA NASLOVNICI TEGA BAJE PROKUČANSKEGA TABLOIDA)Me kar skrbi za vas,
  uboge zastarele, okorele STALINISTIČNE “FEVDALČKE”) IZ NEOSTALINISTIČNE – ZL !

  Trump – pa Marx ?
  Kardelj itd. Kje si pa že to slišal? Pa steZL – RES ENI ? Fosili , “”zombiji”? Ali kaj? L.r. JANEZ KOMENDA

  • janez cepec

   mene pa mau zate skrbi, tale podalšan vikend, k’ si ga u Begnah dubu ti je čist zjebu sistem pa bioritem. ne čakat do jutr, dones nej te nekdo zapele gor pod hribe, u Begne, jutr bo prepozn, tablete so ti popstile

   • Janez

    Da, daj !
    Tole staro ploščo o begnah – si že cca 10x ponovil.
    Da nisi ta?
    Okrog 90 let. Jaz sem 65, a zelo mladosten.Nič alko, nič tablet. Le voda.l.r.JANEZ KOMENDA

    • janez cepec

     piješ ne, kadiš ne,.devaš ne, fukaš ne, pa res ne vam zakuga poj še žviš?

    • Janez

     Ti?
     Soimenjak. Raje poglej, kaj je s F. Tunnkom.
     Da?
     Ga ni srčni fršlok udaril?
     Ali pa – bognedaj – možgabnska kap ?
     Ob branju mojega spodnjega zapisa o :
     “BRANILCIH SLOVENSKIH DOMOV, PA O KPS IN KPJ STALINISTIČNI OKUPACIJI”
     Skrbi !
     Me za Tunnka.
     Daj – poglej, kaj je z njim! Lepe pozdrave zdaj – “ČETVORKI” L.R. JANEZ KOMENDA
     P.S.
     UPAM, DA NI MATILDA KAR POBRALA TUNNKA? Pa ste zdaj? Spet “trojka”

   • Janez

    Soimenjak !
    Janez – pride od lat. besede mlad – npr Giovanni , Jean itd.
    Ne skrbi za moj sex.
    Z ženskami imam – veliko veselja.. Zelo jih imam rad.
    Pazi, da ne bo kakšna zelo lahka – ti dala poleg telesca? Še kak bonus – npr. Aids.
    Pustiva to !
    Tunnek je sumljivo tiho. Poglej no ! Da ni res – škrip, škrip !? L.r. JANEZ KOMENDA

  • Franc Šink

   Ne se sekirat .Tetka je star in zafrustirani komunist.

  • Janez

   Aja ?
   Jaz go. oz. “tavariščico” V. T. Nič ne vidim.
   Ker sem med drugim – tudi zaradi nje TV – kar -ODJAVIL !
   Da !
   Ne ne slišim – njenih “neprodornih nejasnosti”.
   Kako že rečejo takemu govorjenju južno od Kolpe ? Ne vem. “Bublanje” ai nekaj takega ?
   Glede !
   “ČISTOKRVNIH SLOVENCEV” KAR JAZ NEDVOMNO SEM – Z ROODOVNIKOM TISOČ LET !
   Pa ?
   Reci no – bodi tako – prekleto – doober !
   Gospe “tavariščici” V. T. Iz ZL !
   Naj
   gre o čistokrvnosti Hrvatom razlagati v Zagreb in Srbom v Beograd.
   Kaj
   misliš,
   da bo gospa – pardon “tavariščica” v Zagrebu in Beogradu? Doživela? L.r. JANEZ KOMENDA

 • albusa aquilae

  Kursadžija

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Iniciativo za demokratični socializem v glavnem sestavljamo delafci, študentje, in upokojenci, ki s prostovoljnim delom in z lastnimi prispefki gradimo politično alternativo. Pri tem se ne zanašamo na podporo kapitalskih in političnih elit iz ozadja (ala Milan in Janez), zato pa računamo na vas, prave levičarje, da nam po svojih zmožnostih pomagate v boju za drugačen svet… Kapish???

  • Janez

   Bog se nas usmili !
   Vas iz ZL.

   A ne bi šli raje v Venzuelo.
   V indonezijo pa reje ne – sem slišal, da je tam Suharto zelo grdo delal s socialisti in komunisti.

   Približno tako je delal z ubošci – kot v Sloveniji delamo s pujsi ! Groza.l.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. RES TUNNEK, NE ZMIŠLJUJEM SI. TAKO GROZNEGA VIDEA ŠE NISI VIDEL.
   V Google okence vtipkaj: Suharto, comunists indonesia !Klanje pri živem telesu. Prava groza.

  • dvanajstzvezdic

   Jaz sem pa za demokratičen nacional-socializem, skrajšano demonacizem.

  • montyamp

   Take samozapravne je streljal Kardelj .
   Svinja stalinistična .
   Drugačen svet ???
   Kaj pa je štajerski manjkalo pred 1945 .
   Ne vem če ne ta prekleta morilska gamad .

  • Janez

   Poslušaj Tunnek !

   Tudi Venezuele se izogibajte – se tam nekaj – obrača.
   Slišal sem,
   da tam po novem socialste in bivše Chavez komuniste – groza – kar v smetnjake mečejo, ali –
   krokdilom, ki jih je tam veliko – za futr, hrano, Groza.

   Tega pa vam ZL JEM – spet – ne privoščim.
   Prešnji teden sem se pred Veliko Nočjo obiskal, srečal – čisto zares !
   Dve
   moji stari znanki ! Slovenki, novi penzionistki:poštene, garaške – obe. Z otroki, vnuki.

   1. Je garala 40 let
   – v Svilanitu. V Kamniku – za mašinami. Koiko misliš, da ima penzijo ?

   2. Druga je 40 let še bolj garala, pa nočne, pa nedeljske šihte, nadure
   – v TISKARNI Dela v LJ Koliko misliš, da ima penzije ?

   Se ne zdi tebi Tunnek !
   In vsem iz
   ZL, SD, SMC, zlasti pa iz sramote od DESUSA, da o Karlu ne pišem !
   Se ?
   Vam ne zdi ?
   DA SO BILI V SLOVENIJI RAVNO
   – PRAVI – KOMUNISTIČNI, SOCIALISTIČNI FABRIŠKI DELAVCI – NAJBOLJ OGOLJUFANI ?

   So jih pitali s parolami : FABRIKE DELAVCEM !

   Kje so, kdo imata? Te fabrike, ki so jih oni z večnim “zategovanjem pasu – gor držali ?
   In
   KDO JE TO OČITNO, V NEBO VPIJOČE – KRIVIČNO – GOLJUFIJO – LASTNIH DELAVCEV !
   Ljudi – seveda – tako brezsramno iz edel?
   Kdo?
   EX KP, ZK, SD, DESUS “foteljčarji” – pač ! Kdo pa drug.
   Oni imajo penzije
   1200, 1800 jih je veliko. In kar nekaj s penzijam nad 2000. TO UREDITE ! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. PRIDNI, GARAŠKI PRAVI EX DELAVKI, MOJI OK RES ZNANKI OD NEKDAJ I
   IMATA PENZIJE 4800 500 EVROV.
   ZA 40 LET ORNK GARANJA. TO UREDITE ZL – ČE. VAS JEKAJ V HLAČAH. NE LE A JEZIKU.

   • Janez

    Popravek, zadnja vrsta: 480 evrov penzije, Ima. L.r.. JANEZ K. KOMENDA

   • Johan

    To je prava beseda za golazen in bando !!

  • Dragan Krstič

   Tumplek imate šanse da zmagate na volitvah. Ko bodo poslanci SMC, SD in Desus spoznali da nimajo šans na novih volitvah vas bodo obletavali kot muhe na med. Vse skupaj ste pokvarjena svojat.

  • Jurij Musar

   Sem prebral spodnje odgovore na tvoj komentar. Tile klerikalci so prav zares navadni kreteni.

   • Janez

    Kaj?
    Pa je v mojih zapisih
    – 400, 500 evrih pezije za prave komunistične delavce – NAROBE ?
    – PA V MOJEM ZAPISU O PRAVICI DO SAMOOBRAMBNEGA BOJA “BRANILCEV SVOJIH
    DOMOV – kaj je s tem zapisom narobe ?
    A zmoreš napisati več kot en stavek s tremi besedami?
    Kaj je narobe z vernimi RKC v Sloveniji. Od kod ti ” klerikalci” FDV ? L.r. JANEZ KOMENDA

    • Jurij Musar

     Bom besedo klerikalci zamenjal za domobranci. o.k.

     • Janez

      Kaj?
      Pa imaš proti domobrancem? A ti ne braniš svojega doma.
      Prva prava izključno slovenska, ne-Stalinska vojska so bili. L.r. JANEZ KOMENDA

      P.S. LEPI FANTJE. LEPŠI KOT TI NA TISTI SLIKI.

     • Jurij Musar

      Očitno si gej in imaš rad lepe fante. Tipično za konzervativce, Po tvojih komentarjih sodeč si verjetno župnik.

     • Jurij Musar

      To so tisti fantje, ki so prisegli zvestobo Hitlerju, da bi skupaj branili svoje domove.

   • Janez

    Dečko!
    A nam zaupaš,
    kateri profesor in na kateri šoli,
    ki jo mi pošteni davkoplačevalci plačujemo ?
    SI SLIŠAL BSEDO ” KLERIKALCI”.
    Če sem jaz klerikalec – kaj si potem ti?
    “ČENČALO MALO” “POGANČEK PODGANČEK” Ali kaj ?
    Pazi : pri nas je z Ustavo zagotovljena svoboda vere. MI SMO STROGI ! JANEZ KOMENDA

    P.S. NE TROSI PO NEMARNEM TAKIH IZRAZV. BO TAKOJ “ŠTRAFENGA” !

   • Levicar nikoli!

    Ti zgledas pa res kot en inteligenten mozganski trust…

  • Levicar nikoli!

   Zaradi kurcmana ti recimo nisi pismen!

 • Olga

  Ljudmila je že na Hanzi! Mora popraviti splošni vtis izida NSI v anketi! Kako hitro strički delajo, saj imajo naluknjan čoln!! Ampak jim nič ne nuca! NSI je na poti SLS!

  • janez cepec

   sledi SDS

 • Anton

  https://www.youtube.com/watch?v=SP7mkmHpXCk

  vem da se vsebina priloženega linka ne ujema z naslovnikom, pa vendarle. Misim ,da vam bo ogled všeč.

  • Janez

   Gospod Anton !
   Hvala !
   Je ok? A vera v strankarske namene.
   Ampak vere se nima smisla iti med tremi, štirimi ljudmi.

   Z njo je treba iti na široko, odprto med ljudi.
   Vidim,
   Da ste spretni v pripenjanju povezav, linkov.
   VERO,
   MOLITEV – OČNAŠA- THE LORD’PRAYER – JE NAŠA SLOVENKA

   MELANIJA TRUMP. – LEPO IN POGUMNO

   IZVEDLA 18. 2. 2017 NA SHODU “RALLY FLORIDA” PRED TISOČI LJUDI – KI SO MOLILI Z NJO ,
   Videla je pa njeno javno molitev – tudi vsa javnost ZDA IN VES SVET.
   Ali lahko
   LINK Z MELANIJINE MOLITVE OČENAŠA – PRIPNETE NA KAK SVOJ KOMENTAR.
   Kot ste
   zgornjega: zelo vam bom, bomo hvaležni !
   SPLOH NE VEM, ALI JE KDORKOLI V R. SLO – SPLOH OMENIL ?
   TA LEPI NASTOP NAŠE
   MELANIJE TRUMP !

   Dokler gospe L. Novak ne vidim na podoben način javno moliti !
   Je ne bom volil. Komaj veerjamem, da je sploh verna. Privat je gotovo ok. Kot oseba v politiki pa – ???? .
   Ima pa dva zelo ok poslanca: go. Ivo Dimic in g. Horvata hvala l.r. ex knjižničarJANEZ KOMENDA

   • Anton

    ni me potrebno naslavljati z gospodom, to prepuščam belim ovratnikom s kravato/brez, jaz sem zgolj brezposelen državljan, s svojim kančkom prostora v naši prelepi domovini.

 • Fogglof Tunnek

  Banda!!! Vi govorite o hendikapiranih??? FSloveniji se skoraj fsak tretji dan zgodi nova deložacija!!! A to niso “hendikapirani”?… Zaradi nezmožnosti plačila manjših zneskof, jim grozi deložacija s prodajo nepremičnine, v kateri živijo, ali deložacija iz najemniškega stanovanja. V Združeni levici vemo, da Slovenija že dolgo časa ni več socialna država, kar potrjujejo številne deložacije, kot tudi dejstvo, da se kvazi leva vlada Mira Cerarja in desničarske vlade pred njo niso nikoli zares ukvarjale s problematiko refščine in socialne izključenosti. Zato od vlade zahtevamo, da izvede ukrepe, ki bojo socialno ogrožene ščitili pred deložacijami, ter oblikuje strategijo za odpravo refščine in socialne izključenosti.

  • Fogglof Tunnek

   Zaradi nekaj 100 ojrof dolga se lahko proda nepremičnina, fkateri živiš!?!?… Kolko pa so dolžni Bafčar, Janša (orožje, Patria, gotovina, zemljišča v Trenti), Zidar…?… In kje so….ja na prostosti madona!!!…To so naši poganski bogovi!!!… Welcome to Sloveniastan !!!

   • slosin

    Kaj, rdečih bogov iz Kurčanovega Foruma21 pa ne boš našteval…aja,tukaj je premalo prostora..

    • Fogglof Tunnek

     Eh, Kučan v primerjavi z Janšo je pravi revež… Kapish???

     • slosin

      Kurčan je v primerjavi z JJ pravi pokvarjen bednik…

   • Viktorh

    Ti, fukfehter, plačaj nekaj 100 ojrof dolga, pa ti ne bodo rubili nepremičnine.

    Le idioti tvojega formata, se čudite pravni državi.
    Jebi se, bebo.

    • Fogglof Tunnek

     A ti bebo tudi rad živiš v Sloveniastanu?

     • Viktorh

      Meni je moja domovina Slovenija všeč.
      Tu sem se rodil, živel, upokojil.
      Spoštujem zakonodajo, ki velokokrat ni ustrezna, JE PA VELJEVNA.

      Gobezdači tvojega nivoja pa radi gobezdate, klobasate…

     • Fogglof Tunnek

      Zaradi Kučana maš ti penzijo… Kapish?

     • Viktorh

      Ti, bumbar, zarukani, če ne bi bilo Kučana bi jaz imel penzijo v višini več kot 6000€, imam pa jo le 2300€

     • Fogglof Tunnek

      Lažeš…

     • Viktorh

      Če želiš, ti pošljem kopijo nakazila.
      Velja?

     • Viktorh

      Jasno, kurbeš, nimaš jajc, da bi mi dal naslov, govno, smrdljivo.

     • tohuvabohu

      Klošarji ne dajejo naslovov …

     • Levicar nikoli!

      Picka ti materina pokvarjena! In kaksna je ta kucmanova penzija?!?!?!? Spravi se na tvojega bullmastifa!!!

     • Levicar nikoli!

      Zaradi takih levosucnih pedrov, kot si ti, Slovenija je Slovenistan! Budala!

   • Levicar nikoli!

    Na oblasti ste ze 19 let od 25-ih, spravite jih v keho! Kaj kurac lapas neumnosti?!?

  • Janez

   Dobro Tunnek !
   Nisi tako slab.
   Vsaj
   Nekaj se truddiš razmišljati.
   Ampak.
   Daj obrni se na aktualno vlado, na SMC dr. Cerarja – saj je sicer, baje da veren pokomunist.
   Njegov moški prednik , telovadec !
   je predajal štafeto “krvavemu pianistju” KPJ J. BROZU.
   Dr. Cerar pa je študiral ali nekaj gledal v Krdeljeve bedne knjige.
   Na Kardeljevi Univezi.
   A je Kardelj v ZDA – zelo priznan ?
   Mi smo le privat komentatorji. Nimamo oblasti.
   Kaj pa ?
   “Deložacije”, ki so jih opravili ZL – KPS vzorniki v Rogu, v Hudi jami, na 600 nesodnih moriščih.

   Kar ” deložirali” so tja v jame, breezna, celo v rudnik vsaj 20.000 Slovencev.l.r.JANEZ KOMENDA

   P.S. KAJ PA TO ?

   • Fogglof Tunnek

    V Rogu, Hudi jami, jamah, breznih so pretežno sami kvizlingi… tisti in potomci tistih ki so prisegli Hitlerju leta 1943 na Ljubljanskem stadionu!!!

    PS: Moram pa ti rečti, da zelo rad poslušam Chopina…zaigranega na klavir…

    • Janez

     Ja !
     Ja? prostovolni,od 1938 dalje plačani kvizlingi s VKP B zločince Stalinom !
     So
     nesodno politično pomorili 20.000 neoboroženih Slo vencev, ki so se zatekli v nemško zaščito pred kvzlingi s Stalinom.
     Lepo
     “dediščino” imamo – vsi. Ti in jaz. Ni kakj. Ni se s čim za hvaliti. L.r. JANEZ KOMENDA

     P.S. koliko Nemcev i koliko Slovencev – so poorili – tvoji osoboditelji ?
     .Pravilneje KPJ STALIN OKUPATORJI SLOVENIJE.

    • Levicar nikoli!

     Ti si brezmejno govno!

  • Janez

   Daj!
   Nalepi na svoj naslednji zapis – tisti lepi nstop
   Melanije TRUMP , Rally Florida, 18.2. 2017. Molila je THE LORD’PRAYER – OČENAŠ .
   Bova
   Skup
   En OČENAŠ ZMOLILA PO ANGLEŠKO.
   Pa še eno ok žensko boš gledal. ” MELANIJI TRUMP NIHČE NE SEGA DO KOLEN”

   pravijo tvoji ex KP, ZK kučanisti – po ta novem.
   Meni nekaj nagaja e-tablica. Bodi tako vražje dober. Prilepi Melanijo. Hvala.JANEZ KOMENDA

  • Janez

   Če bo Melanija !
   Čez leto dni Častna Predsednica R. SLo – se ji boš lahko pohvalil :
   ” že aprila 2017 sem prilepil Vaš nastop z THE LORD’S PAYER na Floridi.
   Te bo !
   za ambasaddorja v ZDA postavila. Velik vpliv ima. Na svet mode, Trumpa. JANEZ KOMENDA

  • Demonkrat

   Najbolj ostudno in zavrzno je to da so ex komunjare postali kapitalisti.Za skozlat.

  • Levicar nikoli!

   Je pa po vase Slovenija socialna drzava za cigane in dvakrat smojene muslice, ki nimajo niti dneva delovne dobe in v drzavno blagajno niso dali niti pickinega dima…

 • tarantela

  Oprostite, ampak menim, da ste zamudili prelepo popoldne z orkestrom pod vodstvoma Andreea Rieu-a na TV Ljubljana 2. program. Vsak čas se bo končal.
  Prava poslastica za vse, ki imamo radi glasbo!!!

  • slosin

   Ne, nismo! V mesecu juniju ga bomo lahko videli v živo v Lj…

 • Demonkrat

  Kaj mi bi lahko dobili kaksne cenejse politike?

 • traktor

  Ko sm vidu tele dva na sliki, sem se odloču, da po polnoči ne hodim več na -2 deci. Tela dva sta vstala iz truge. Ziher je ziher.

  • RATATA

   Kar zadržuj.
   To so revolucionarji!!

   • traktor

    Da nardiš iz dela pa iz dnarja drek, morš bit pa res najmanj revolucionar. Maš kar prav.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte lažnifci a se še spomnite ko je Novo24tv zmotil dve leti (!!!) star nasvetni članek iz najstniške revije Pil. Zapis Nova24tv, ki je nosil naslov Poglejte, kako javno “posiljujejo” vaše otroke: Mamica! Očka! Kaj je to oralni, vaginalni in analni seks?… je bil sicer povzet s še enega portala, “V službi morale”, 24kul.si.

  Članek iz revije Pil sn gnes prebral in ugotovili, da gre za koristne informacije in da se je gnes res nesmiselno slepiti, da najstniki v dobi interneta do gradiva o spolnosti ne morejo priti. Pomembno pa je, da imajo informacije, ki so točne, in tako poskrbijo za preventivo. Fsak, ki je bil kdajkoli mladostnik, najbrž ve, da je ozaveščanje veliko učinkovitejše od prohibicije…

  Vidite, to so tipične in fsakodnevne manipulacije tega pokvarjenega portala!!!

  • Demonkrat
   • Fogglof Tunnek

    In?

  • Janez

   Ah Tunnek !
   Obupen si !
   S takim razmišljanje m te bo samo še Matilda – marala.
   Ampak ! Ona vsakogar mara, naj je še tako star, grd. Pride kadarkoli, kamorkoli.res je pridna.
   Koze so muhaste. Matilda je bolj zanesljiva.
   Pa ?
   Saj. Ženske te več ne zanimajo ? A Amerikanke so se ti zamerile? A so zelo na denar ?
   A te je katera na čevelj dala, ker si imel premalo denarja ?
   Ampak ?
   Kako pa kaj Kardelja obrajtajo v ZDA?
   Zdaj bo Melanija glavna,
   vaš kučanovski novi idol: MELANIJI NIHČE NITI DO KOLEN NE SEŽE !
   Kaj pa, če se je njej ta vaš KRADELJ KAJ ZAMERIL ? Težka bo! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. MISLIM, TEŽKA BO, DA BI BIL TI AMBASADOR PRI MELANIJI IN TRUMPU.
   PA? SAJ – ANGLEŠKO PA ZNAŠ? A ne ?

   • Fogglof Tunnek

    Nikoli ne bi bil ambasador pri Trump-u… pa ja, angleščino obvladam v nulo!!!

    PS: Do you understand me John?

    • Janez

     No !
     Saj ?
     Ni krize . On tebe tako ne bi maral.
     Preveč vonjaš na aziate a la Džugashvili-Stalin !
     Je bolje, da si v Sloveniji, bolj varno. V Clevelandu je danes en črnec kar streljal.
     Zagoneneten si !
     What’s up?
     Chopina imaš rad, ampak kje pa pri kateri grofici, vdovi-njego i mami – se ga je naučil igratj na klavir – tega pa ne veš !
     Jaz pa vem, pa ti ne povem. Dober k jižničar sem bil – še tako skrit podatek najdem.
     No?
     Saj jd bolje, da sj v Sloveniji.
     Malo nas tu zabavaš. Mogoče boš pa
     – našim ubogim pravim delavcem iz komunističnih fabrik – višje penzije grihtal.
     Zakaj ?
     Pa o deložacijah govoriš? A si ti na deložaciji? Ja – kam boš pa šel? A ?

     V štalco – kotKristus – med koze, ovce? What’ going on with you? JANEZ KOMENDA

    • Anton

     Tudi slovenščina ti gre samo naglas te malof jebeff

  • Argentinec

   Tako je!

  • Levicar nikoli!

   Pojdi ga Kordisu mal potegnit!

  • Janez

   Tunnek !
   Pujsi na svetu – nedvomno obstojijo.
   Vedar – zaradi tega – še ni nujno, da smo mi pujsi.. lahko noč. L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S. KVALITETNA JE ARGENTINSKA KULTURA IN GLASBA , BOLJ KO EU, ZDA IN OSTALO !
   Npr. Chalchalerosi, Jorge Cafrune: La Lopez Pereyra, 2. verzija ( redka pesem dejanskega morilca) , La cautiva Jorge in hči Yamila Cafrune. In tisoče super stvari iz Argentine Zlasti LIBERTAD LAMRQUE CAMBALACHE-STARINARNICA – vsakšne umazanije. Lahko noč. J. K.

  • Anton

   Pa te julika posluša ko ji bereš Pil?

 • xtc

  Zelo nerad komentira stvari ;ki so delikatne pa vendar:
  Veliko znancev in prijateljev danes razgljablja o premium rabljenih vozilih;kako je kvaliteta boljša;vdržjivejši so in skratka oho so?Pa so res tako prijazni?
  Če si v osemdesietih kupil nek premium avto magari z fuč mašino;si ga lahko za sorazmerno razumno ceno usposobil in se vozil še lep čas:dAN DANES TEMU NI TAKO;DANES SO PREMIUM ZNAMKE PO PAR LETIH IN ZNATNIH KILOMETRIH SMEŠNO POCENI A TEŽAVA JE ;DA JE KOZOLEC IN OSTALO ODPADLO IN DA SE PO DOLOČENEM ČASU NAVKLJUB IZVRSTNI ZUNANJI PODOBO AVTO DOBESEDNO SESEDE:
  Seveda smo takrat za par jurjev usposobili avto in se vozili še dolgo;danes pa samo banalnma oživitev čudežne moderne kripe stane par jurjev ;da o kasnejših stroških ne govorimo;kripa a je itak po par letih verdna malodane nič:
  A vendar dvajset let staro kripo povariš;poštukaš pobarvaš in bo peljala še dvajset;novo čudežno kripo popraviš za par jurjev in že ne deluje nekaj drugega;kaj torej na odpad z njo na servis kredit za popravilo ali novo podobno še malce slabšo kripo?
  Kj želim povedati?
  LJUDJE PREPROSTO NOČEJO RAUMETI ;DA JIH POTROŠNOŠTVO(NERKONTROLIRANO IN SEVEDA in) považa in spreminja v prezadolžene reveže in poti iz katere ni izhoda:_seveda razen štrik:

 • Argentinec

  Lepo …. tudi na Veliko noč Nova24TV na veliko pljuva in žali politične nasprotnike ….. popolnoma v duhu krščanstva.

  • Levicar nikoli!

   Desnicarji jih pljuvamo in zalimo, levicarji pa svoje politicne nasprotnike pobijajo. Ali v tem ti vidis razliko ali ne, je pa meni ze zelo vseeno.

   • Argentinec

    Skupno število žrtev Slovencev med 2. svetovno vojno in takoj po njej na naših tleh je – 97.500.

    Povzročitelji pa, poleg ostalih dejavnikov, praktično vse oblike oboroženih sil v takratnem času na naših tleh :
    – na vrhu pobojev so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predvsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencev
    – sledijo zavezniške sile in partizani, ki so zakrivili poboje 30.000 Slovencev
    – 20.000 jih ostaja nerazvrščenih
    – 5000 pa sodi med žrtve mobilizacije oz. drugo

    • Anton

     Lepo je živeti v eni veri.

    • Janez

     ŠE VIR !
     NAVEDI !
     RESNO PROSIMO !
     Pozabil si omeniti, da so bratomorne ŽRTVE – KRIVDA IN NA VESTI !
     ZLONMERNIH POVZROČITELJEV RAZDORA – MED NAŠIMI SLLOVENSKIMI PREDNIKI !
     Ti
     Ndvomni povzročitelji in krivci za vse smrti v bratomornem spopadu pa?
     Nedvomno so
     SLO KPS STALINISTI- KOMUNISTI – Maček, Kardelj, Kidrič, M. Ribičič&comp,
     KI
     SO BILI VSAJ OD 1938. LETA DALJE PLAČANI,, DO SLOVENCEV ZLONAMERNI,
     Z VNAPREJ JASNIMI RAZLAŠČEVALSKIMI IN MORILSKIMI NAMENI !
     BILI SO VSAJ OD 1938. LETA DALJE
     – PLAČANI KOLABORANTI- KVIZLINGI ZLOČINSKEGA VKP B STALINA. Dejstvo !
     Edini
     REALNI KRIVEC ZA VSE BRATOMORNE ŽRTVE- MRTVE SLOVENCE !
     NEDVOMNO
     SO : KPS NESODNO POLITIČNO MORILSKI STALINISTI-KOMUNISTI !
     Dejstvo. Kot
     začetni samovoljni izzivalec, vzpodbujevalec nasprotij
     med slovenskimi ljudmi.
     Ter kot KPS, KPJ polit ukazovalec , izvajalec nesodnega morjenja. L.r. JANEZ KOMENDA

   • Argentinec
  • b323130

   To ni v duhu krščanstva. Je pa res, da pljuvajo.

  • Janez

   To !
   Še ni tako hudo.
   Nas vedne so vaši nesodno morili, nam hoteli vzeti vero, vssso, ste zafurali.
   Zdaj bi radi pa še? Kaj ? Hvalo?
   A res?
   “Po tvojih delih boš sojen, ne po svojih mislih, namenih. Tudi – ne po bsedah – drugih ljudi. Le pk tem, kar si bil in kar si delal..
   Ne išči hvale
   od drugih. Amen. Božja beseda. Ah – dečko. Misli ! Lr. Ok knjižničar JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Ta dva ?
  Pa res tako – kot dve izgubljeni dušici – izgledata !
  Nesrečno.
  Nihče jima nič ne verjame, kot da sta polna žalujoče resignacije..
  Padajo po njiju grehi njnih prednikov, ki jih zagovarjata ? Bogve zakaj?

  kamni sedanjih nasprotnikov itd Brezup prihodnjih poti. Žalujoča resignacija. L.r.JANEZ KOMENDA

  P.S. IZREK BOŽANSKEGA MOŽA, KI JE PADAL, UMRL – IN ŽIV – VSTAL: “Kamen, vogelni kamen, ki bi ga vsekakor moral vzidati v hišo, ki jo gradiš – a ga nisi vgradil vanjo – ti bo ? Zviška padel na glavo ” . In te-
  ? Ubil. Amen.
  Božja beseda.

  • Janez

   Še molitev:
   ” naš Gospod je od smrti vstal, od svoje bridke martre. Nam se je – veseliti ”
   Tudi
   Mi vstajamo. In nič in nihče nas – nikoli več ne bo ustavil!
   In ? Bomo hodili – kot Kristus – po – vodi. Vodi življenja.
   Kdor – po njej – ne zna, noče … hoditi – potone. Amen. Božja prilika. L.r. JANEZ KOMENDA
   P.S. BODI ZDRAVA … !

 • Darth Vader

  vidim da se levi troli, ki so tukaj gor prav preseneteljivo aktivni (človek bi si mislil, da so v vsej svoji levi razsvetljenosti preveč razsvetljeni, da bi se ubadal z nami ampak glej ga zlomka, kako se nas bojijo, ker več tunnekov pomeni da se jim rušijo koncepti ustvarjeni v preteklosti in bolj kot odrezavo sikajo, slabše jim gre v realnosti, bojda so ZL, TRS, SD in SMC že izvenparlamentarne politične stranke…)

  • Janez

   Iz
   Tvojih ust v božja ušesa – se reče.
   Da !
   Bi res bilo tako !
   Da dočakamo – dolgo željeni – ko ec ex KP, ZK POKOMUNIZMA.
   Jaz
   NE GLEDAM – SF MRAČNIH FILMOV O
   – IGRAH DOBREGA IN ZLA , O
   – IGRAH PRESTOLOV, O
   – VAMPIRJIH ITD.

   Ampak !
   Ta dva iz ZL – se mi vidita kot ena reklamna slika – za
   Točno tak SF film fikcijo – demonih, vampirjih, zlobnežih itd.

   Zdita se bolj predstavnika, po videzu na sliki – bolj
   – predstavnikaa – temnih sil ?!
   Nič
   Vedro in svetlo,, pozitivno – ne delujeta. Mračna sta videti. Vzrok? L.r. JANEZ KOMENDA

  • KIKI

   V počitnicah bi šli lahko v kako delovno brigado: na primer: zemeljski radovi za “2TIR”
   Tako so delali mladinci v Yugojebini in iz tistih časov tudi prvi pederski izrodki…
   Za orden dela si mogel brigadirju oddelati! …No, pa ni bilo župniku zraven, sami
   zajebani mladinski funkcionarji….

 • Janez

  Ja, ja !
  Nekdo spodaj se je zelo posrečeno izrazil o vtisu,
  ki ga dajeta ti dve ” osebi” na zgornji sliki !
  Komentator je napisal nekaj o vtisu- videzu ” crknjenih vampirjev” .
  Verjetno je mislil na tiste SF vamirje, ki jim pojema moč in nujno rabijo – novo žrtev,
  novo svežo kri normal živega človeka- ljudi, da dotični “usihajoči vampir- vampirji”
  To, zapisano
  je seveda “ČISTI UMETNIŠKI VTIS ” ! – KI GA DAJEJO LAHKOVERNIH ŽRTEV ŽELJNI
  AKTERJI
  ZL NEOSTALINISTIČNE STRANKE IN OSTALIH EX KP, ZK SLO STRANK ! Se zdi! L.r.JANEZ KOMENDA

  P.S. UMETNIŠKI VTIS – – KOT SE REČE V UMETNOSTNEM DRSANJU. TAM SE TA VTIS – CELO OCENJUJE. KOT VEMO VSI.
  ZELO PREPRIČLJIV “UMETNIŠKI VTIS” DVEH ZELO ČISTO OMAGANIH “SESALCEV SVEŽE KRVI – NAIVNIH OBOŽEVALCEV – ZL ” DAJETA TA DVA – AKTERJA, ACTORJA IZ PARLAMENTA, STRANKE ZL

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!