Svetovni mediji: Mario Draghi grozi Sloveniji s sankcijami

Foto: epa

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Draghi je v sredo poslal pismo predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju in slovenskemu državnemu tožilstvu, v katerem je izrazil uradni protest zaradi, kot je poudaril, nezakonite zaplembe informacij ECB. Slovenske oblasti je pozval, naj odpravijo to kršitev.

Nacionalni preiskovalni urad je v sredo v Ljubljani opravil štiri hišne preiskave v zvezi s sanacijo bank iz konca leta 2013. Pod drobnogled so po več prijavah oškodovancev vzeli sum neupravičeno izrečenega izrednega ukrepa prenehanja obveznosti banke, neuradno prav ravnanje Banke Slovenije pri izbrisu podrejenih obveznic NLB.

Preberite še: Kriminalisti preiskujejo bančno sanacijo iz leta 2013

Preiskava je, kot so potrdili, potekala na Banki Slovenije, NLB, revizijski hiši Deloitte, po poročanju medijev pa tudi v revizijski hiši Ernst & Young. Preiskovalci so zbirali obvestila in dokaze za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ki so ga osumljene štiri fizične osebe. Nobeni ni bila odvzeta prostost, ker za to ni bilo podanih zakonskih razlogov.

Po informacijah medijev so se med preiskovanci znašli guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, nekdanja viceguvernerka Stanislava Zadravec Caprirolo in Tomaž Čemažar, ki je vodil projekt. Med imeni se je sprva pojavljala tudi viceguvernerka Mejra Festić, ki pa je zanikala, da bi bila med osumljenimi. Izkazalo se je, da je med njimi nekdanji viceguverner Janez Fabijan.

Draghi pozval Junckerja k ukrepanju
Draghi je po poročanju časopisa Wall Street Journal dobil informacijo o preiskavi od guvernerja Jazbeca, nakar je obsodil zaplembo zaupnih informacij ECB na notranjem omrežju Banke Slovenije in na računalnikih Jazbeca ter drugih uslužbencev banke.

Junckerja je pozval, naj posreduje, ker ukrep slovenske policije postavlja pod vprašaj uresničevanje nalog Banke Slovenije in njenega guvernerja. Draghi je še sporočil, da bodo v skladu s slovensko zakonodajo raziskali možne primerne pravne ukrepe, ker so podatki ECB zaščiteni z zakonodajo EU, ki ECB daje posebno imuniteto.

STA, A. Ž.

 • Unikatna

  Naj se briga zase!!

  To je pomembno-
  Zgodovinski dogodek: Organizacija združenih narodov zaščitila družino, materinstvo in očetovstvo!

  32 držav glasovalo za zaščito družine, 12 držav nasprotovalo zaščiti družine, 3 vzdržane.

  Svet za človekove pravice pri OZN, je podprl družino, pomen materinstva in očetovstva ter priznal njun poseben pomen za razvoj in obstanek civilizacije.

  Vlada Mira Cerarja znova razočarala državljane: glasovala je proti družinski resoluciji OZN!

  Vlade Anglije, Švice in Norveške skušale vsiliti ideoligijo spola, s čemer bi promovirale homoseksualnost, biseksualnost, transseksualnost in queerseksualnost!

  http://24kul.si/ozn-zascitila-druzino

 • Olga

  Tako se bomo v Sloveniji naučili demokracije in pravne države! Samo še kazenske sankcije proti vpletenim in OSEBNA odškodninska odgovornost za nezakonito ravnanje!

  • sevenx

   Očitno ne razumeš… Evropa zahteva za naša policija preneha s preiskovanjem bankirjev.

   • Franc Šink

    In kje je ta denar?

    • sevenx

     Denarja ni. So samo transakcije. Vse je izsledljivo. Če bi “Evropa” želela da se to uredi bi se uredilo.
     Gre za načrtno krajo iz strani vladajoče svetovne elite. Če hočeš narediti komunizem moraš še prej narediti reveže. In ti reveži bodo kasneje zahtevali da se vzame tistim ki še imajo. In komunizem ni nekaj kar so si izmislili reveži.
     Je pa res da so vsi komunistični voditelji bili lansirani kot reveži.

 • Viktorh

  Opa, Draghi, izgleda da bolj smrdi, kot bi si lahko mislili…

 • totex39

  Sramotno je, da nam vedno mora nekdo zagrozit z sankcijami, zadi svinjarij, ki se dogajajo pri nas sicer naša tožilstva vsak teden delajo neke hišne preiskave pa ni od tega nobenega rezultata, ker so očitno vse barabe pri nas med sabo povezane in nedotakljive.

 • cornusmas

  Tudi teleta izven slovenskih meja so proti preiskavi banksterjev in bančne greznice?

  • asdfg

   očitno so eni držali žakelj, drugi pa noter metali. barabe naše in iz EU:

 • Stajerka

  Prasci, očitno bomo tudi zagovorniki EU slej kot prej spremenili svoje stališče!!!
  Dejansko so se dogajale milijardne svinjarije in ropanje naroda, glede na to, da Jazbec hodi jokat na sam vrh EU – tega si še Grki niso privoščili!!!
  No, tokrat je pravna država na resni preizkušnji, sploh glede na dejstvo najvišje stopnje morale&etike ter dejstvo, da je predsednik vlade “pravni” strokovnjak!!

  • Slovenski Bojevnik

   Če zagovarjaš EU, potem zagovarjaš tudi uničenje svojega lastnega naroda in celotne Evrope.

   EU je bila zgrajena na temeljih Kalergi plana, katerega cilj je genocid etničnih Evropejcev.

   Čas je za SLOEXIT !

 • asdfg

  Ali bomo res dovolili, da nas vsaka baraba vodi sc*t po svoje ?
  Se še čudite od kje Čavezovim hčeram milijarde, narod pa lačen ?
  Ali to pripravlja EU tudi nam ?

 • črnaovca

  Ali je kriminal tudi naloga banke, kar počno in kakor poslujejo že kaže na to. Menda smo še svobodni in samostojni in lahko preiskujemo kam je šel naš denar, da smonajeli drage kredite in je nekdo lepo zaslužil je jasno. Morda tisti angleški NE le ni tako abotno dejanje

 • Kučko pod pručko

  Mario Draghi je eden od svetovnih zločincev, saj je udeleženec vsakoletnega srečanja skupine Bilderberg. Ta skrivna združba, ki hierarhično spada v piramido Illuminatov, krovne zločinske združbe, si prizadeva za uveljavitev Novega svetovnega reda – NWO. Če človek vse to pomisli, se lahko resno zamisli, saj so grožnje takega človeka veliko resnejše, kot če policistom ali Luki Koper grozi Cmero.

  Ker je on predsednik Evropske centralne banke, lahko ključno vpliva, da se nam bo zaprla pipica, skozi katero si murgelska svojat polni že izropano državno blagajno. Kakorkoli je že prav, da bo Kučanovim lopovom s tem zmanjkalo denarja, pa bodo zelo kratko potegnili ne krivi upokojenci, šolniki, zdravstvo in še mnoge druge skupine državljanov, ki so odvisne od proračuna.

  In če bo vse to za kaj dobro, bo v tem, da se bodo ljudje morda le zamislili nad krivcem za katastrofalno stanje v Sloveniji. In da bodo tradicionalni levi volivci spoznali, kako so jih prav njihovi politiki vsa leta hudo nategovali in vodili za nos!!!

  • Slovenka

   Se strinjam, da bo streznitev huda, toda bojim se, da bi bila katastrofa voda na mlin skrajni levici, ki nas lahko zapelje v državljansko vojno. Kot veš, je Godnič na RTV razkladal, da je v Sloveniji še dovolj praznih kraških jam po Sloveniji in gotovo jih je še mnogo v Sloveniji podobnih ali istih misli. Mi, ki pišemo na tem forumu, imamo dobre možnosti, da se med prvimi znajdemo v kateri izmed njih.

 • dež

  G. Draghija nič ne briga, kaj preiskuje SI policija na območju Slovenije. Sploh, če to počne na podlagi sodnega naloga. Tistim, ki smo spremljali pisanje g. Kotnika na forumu Financ, v zvezi s elektronskim komuniciranjem BS-ECB-MF RS, je popolnoma jasno, kaj skrbi gospoda.

 • Ryuk

  Nič čudnega, da so Britanci šli ven (pa še evra nimajo). Ob taki EU jih bo šlo še več.

 • tzt

  Poanta vsega je nepotreben izbris podrejencev in čudna metodologija stres testov kjer se je Slovenijo obravnavalo z drugimi vatli, bolj ostrimi, kot npr. Nemčijo. V komunistični maniri se je razlastninilo “kapitaliste”. Med drugim imetnike podrejenih vlog. Glede na stanje v bankah bi jim vloge lahko spremenili v delnice. Ampak ne, trio Bratušek, Čufer in Jazbec se je v Bruslju dogovoril drugače. Sedaj pokrivajo en drugemu zakuhane svinjarije.

  Naj samo spomnim, da je banka Celje plavala kolikor toliko nad gladino in so hoteli prisiliti takratnega direktorja v popolnoma nepotreben izbris. Tega zaradi svoje pokončnosti ni storil, zato so ga razrešili. On je potem storil samomor (?), naslednik pa izpolnil zahteve partije.

  Skratka, papirji kateri curljajo v javnost kažejo realno stanje v bankah. Ni bilo tako slabo kot so ga prikazali. Zato je tudi dokapitalizacija za kakšno milijardo ali dve previsoka. Samo NLB so prekapitalizirali za kakšnih 800 milijonov preveč. Itak to plača narod in ne gre iz lastnega žepa. Pa še mednarodni posojilodajalci so plasirali več denarja.

  • sevenx

   Tudi jaz sem tako slišal. Vprašanje če je sam storil samo…

  • macon

   ECB je dala neko nezavezujoče uradniško priporočilo, naši so se naredili kot da je bilo zavezujoč zakon. Potem imaš čez noč načaran minus v bankah s strani neakreditirane revizorske hiše po katerem so zmetali v banke več kot milijardo preveč denarja. Banke naj bi imele 12% Tier 1 kapitala, NLB pa je imela potem 20%.

   • tzt

    Škoda, ker ni Kotnika tudi na tem portalu. Bi iz prve roke natresel vse barabije naše trojke. Res je, prikaz minusa se je zahteval od revizorjev. Kriminalisti bi morali zaslišati tudi Bratuškovo in Čuferja. Verjetno ne bi izvedeli kaj bistvenega, ker sta oba popolna bedaka na področju financ. Mogoče pa sam potek in logistiko tega natega davkoplačevalcev.

 • Mihilus

  (((Mario))), ko bo tožilstvo in sodišče pravilno opravljalo svoje delo boš ti bingljal iz najvišje ulične svetilke v Evropi.

 • centurion

  Signor Draghi, imate v doma Italiji dovolj rdeče navlake za počistit in
  svojo mafijo.
  Pustite v miru mafijo, ki ima svojo državo Slovenijo.

 • pravapot

  Povejte drugače: Draghi se ne razburja zaradi kriminalističnega pregleda dokumentacije na bankah, temveč zaradi tega, ker so dokumentacijo odnesli in je velika verjetnost, da bodo podatke priredili po ukazu vlade! Tukaj v tem grmu tiči zajec. Draghi je bil o tem obveščen s strani opozicije (kot mi je znano).

  • asdfg

   Zakaj zavajaš, čće pa je lepo rečeno, da je jazbec obvestil.
   Si tudi ti ena podgana ?

   • pravapot

    Nisem nobena podgana, ker sem to prebral:
    Med kriminalisti tudi nekdanji bančniki – TISTI, KI SO USTVARJALI BANČNO LUKNJO in ti so dokumentacijo odnesli s sabo “na pregled”. To pove marsikaj.

 • asdfg

  Očitno se čutijo dovolj močni, da so začeli kazati pravi obraz.

 • Kučko pod pručko

  V tem primeru ne smemo pozabiti tudi na Mramorja, ki je od septembra 2014 član Eurogroupa, neuradnega telesa EU, ki vodi finančno politiko Evrope. Eurogroup je s svojim predsednikom Jeroenom Dijsselbloemom tesno povezana s skupino Bilderberg, ki uravnava svet. Njihovo uničevalsko delovanje je v intervjuju ostro kritiziral že bivši grški finančni minister Yanis Varufakis.

  Tem kriminalcem je interes, da se posamezne države čimbolj zadolžijo pri največjih svetovnih bankirjih in postanejo odvisne od njih. Zato so Križanič, Čufer in Mramor tako velikodušno najemali kredite in s tem polnili žepe Kučanovega podzemlja!!!

  • asdfg

   Ufff, kakšne praš*če mi redimo……….

  • Rožle

   Zato tako častijo našega voluharja Mramorja….!!!

 • Anja H

  Smrt bankirjem! Svoboda narodu!

  Če bi se ljudje le zavedali, da je prvi del pogoj za drugega in nas ne imeli za teoretike zarot.

 • Franc Šink

  Vse je zaman in vse je prepozno!

  • sevenx

   Dokler je ljudem vseeno koliko je dolžna država… Ne razumejo da je to naš dolg in ne od politikov.

 • Iza Demos

  Kok smo mi samostojni. Cankar je imel prav. Prej Beograd zdaj Bruselj. Srrrrrrrrr

  • Olga

   Ni vedel za za Murgle!

 • zokispoki

  Pričakoval sem tako reakcijo EU ob manipuliranih volitvah, ko so teden dni pred volitvami zaprli voditelja opozicije. Izgleda, da je mojškra povsem zbezljala te stare, potrebne kozle, ki so precej predvidljivi, izgleda…

 • Johan

  Ali sploh veste, kaj so podrejene in kaj nadrejene obveznice ? Tisti, ki so jih kupovali so špekulirali na zaslužku, vir denarja, utajeni davki, črni fondi, denar od prevar !
  Srednji sloj in siromaki si teh transakcij niso mogli privoščit.
  Edino pravilno, da so zaplenili tako ali tako denar od države !!

  • macon

   Nič niso špekulirali, v pogodbi, ki so jo podpisali je bil zajamčen donos. Vsak je lahko kupil te bančne obveznice, okoli 2000 fizičnih oseb je bilo tako oškodovanih. Denar bi jim lahko vzeli samo, če bi šla banka v stečaj kot je bilo zapisano v pogodbi, vendar banka ni šla v stečaj.

   Šlo je za čisto krajo in državni teror.

 • Slovenski Bojevnik

  Banksterski teroristi grozijo suverenosti Republike Slovenije.
  Banke zasužnjejo celotne nacije, tako po finančni plati kot tudi z financiranjem internacionalistične multikulti genocidne politike !

  Celoten svetovni finančni sistem je narejen takole, da lahko majhna internacionalna klika služi na račun 99% !

  • sevenx

   In vsak ki okrade čim večje število ljudi je nagrajen. V bistvo je cel svet postal Amway.

 • macon

  Dober komentar s foruma Financ (by crt):

  “draghi ima s tem to, da noce imet precedensa za podobne akcije v drugih drzavah, ki so dosti bolj akutno pomembne od slovenije.

  draghi zeli locitev cerkve od drzave, samo da bi ta ucinkovala zgolj enostransko. (in cerkev je kar dober pojem, ker euro je kult na nivoju nekdanjega bratstva in enotnosti.)

  to, da “brani jazbeca”, je samo stranski ucinek, ker je slucajno jazbec sef lokalne ekspoziture ecb. pomemben je nedotakljivi polozaj ecb, ne jazbec.”

  • PIA PlA

   Črt je komunist, ki še vedno ni ugotovil, da je cerkev od države že dolgo ločena. Ločili so jo na silo in jo iztrgali ljubečemu ljudstvu iz rok komunisti. Draghi je že v Italiji mešal štrene po svoje v skladu z nalogami svoje kultne organizacije , kot je odlično zapisal Kučko pod Pručko. Mešati evro in cerkev pa je milo rečeno smešno. Jazbec ni postranska stvar, temveč del zgodbe, česar Črt kot njegov prijatelj sploh noče videti.

 • Ciro

  Vse pomembnejše bančne institucije v svetu so pod nadzorom mednarodne bančne mafije. O njih je govoril Kennedy v znamenitem govoru, preden so ga pospravili.

  Upam, da se naša oblast vsaj tokrat ne bo uklonila!

  • Olga

   Seveda ne, ker imamo že svojo udbomafijo, ki nadzira vse!

 • PIA PlA

  Vse lopovščine so povsod zaščitene z oznako TAJNO.
  Zakaj mora biti tajno, če pa je delovanje političnih organizacij, bank, … legalno, legitimno in transparentno. Tajnno je samo zaščitn znak za lopovščine in korupcijo tudi v EU in ZDA.
  Bi se Draghi tudi javno mešal v delo italijanske policije ali policije kakšne ugledne evropske države?

 • Rožle

  SLOXIT…!!!

  • Stajerka

   SLOSHIT ali SLOEXIT……prosto po Prešernu :))

   • Rožle

    SLOKIKS…!!!

  • Novakec1

   Prvi sm napisal SLO€XSIT

 • Stajerka

  Mali delničarji proučujejo možnost kazenskega pregona predsednika Evropske centralne banke

  Društvo Mali delničarji Slovenije (Društvo MDS) je po informaciji o protestu predsednika ECB, napovedalo, da bo resno proučilo možnost kazenskega pregona “Prvovrstno sprenevedanje g. Draghija je žalostno za funkcijo, ki jo zaseda, saj bi ravno predsednik ECB moral prvi podpreti slovenske organe pregona in sodno vejo oblasti, da se v najkrajšem možnem času razčisti z vsemi pomisleki in dvomi, ki so bili v zadnjih dveh letih in pol obelodanjeni v javnosti,” pravijo.

  Odziv ECB in g. Draghija je toliko bolj neverjeten, saj je Republika Slovenija sanacijo bančnega sistem izvedla z lastnim davkoplačevalskim denarjem, torej davkoplačevalcev Republike Slovenije in niti ECB niti katerega druga institucija EU ni plačala niti EUR za sanacijo slovenskega bančnega sistema.
  Društvo Mali delničarji Slovenije

  vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija/bomo-davkoplacevalci-placali-za-nezakonite-odlocitve-bancnikov.html

  • Mihilus

   No bodimo pošteni, sanacija je bila izvedena z izdajo obveznic katere je v veliki večini kupila ECB.

 • komar marko

  no žalostno je, da EU ne ve s kom ima opravka. EU ima pravila, ki nekaj veljajo. Pri nas to ne velja zato mora TOŽILSTVO ukrepati. Žalosztno pa je, da bo vse zastaralo. Tako kot pri določenih kriminalcih, kjer vse stoji, potem jih pa vidiš na državni proslavi prav SPREDAJ! Kdo se iz koga norčuje?

 • Janez Novak

  ma jebe naj se Draghi in oni pijanec Juncker. Raje naj bi nadzorovali kaj počne BS takrat ko je bilo treba…

 • črnaovca

  Le kaj skrivajo? Kakšna skrivnost in tajnost da niti policija suverene države ne sme vedeti, lopovi in mafijski posli.

 • tarantela

  Véliki brat! Pa še sami smo rinili v to.

 • marta

  Kakšno dušo imajo ti ljudje ? Jo sploh imajo, ali so jo že prodali hudiču ?

  • samsara

   Ne slišijo jo, in duša jim prepušča od Boga dano svobodno voljo.

 • valentin

  Razkrivamo Noro: Za 12 milijard državnega premoženja bo skrbela “tržaška podjetnica”, o kateri niti Google ne pove ničesar. Na čelo Slovenskega državnega holdinga se bo vsak čas zavihtela Lidia Glavina, slovenska in italijanska državljanka, ki se jo povezuje z zamejskim finančnim konglomeratom
  KB1909, naslednikom zloglasne družbe Safti. K nezaupanju do nove predsednice uprave SDH pa pripomore tudi dejstvo, da skoraj ničesar ne vemo o njeni dosedanji profesionalni karieri in poslovnih referencah. Ne delajmo si utvar, da je nepomembno, kdo je šef državnega holdinga, skozi katerega se bo izvedla tretja in poslednja privatizacija slovenskega državnega premoženja. Če so roke po teh milijardah odkrito začele stegovati transmisije nekdanjega Saftija, potem nam Bog pomagaj. Kdo je sploh Lidija Glavina?
  Naš vir pravi, da definitivno sodi v omrežje za marsikoga zloglasnega zamejskega finančnega konglomerata KB1909. S njegovo pomočjo je tudi prišla med nadzornike SDH (skupaj z Damjanom Beličem, Dragom Ferfoljo, Duškom Kosom in Barbaro Smolnikar) in bila v tem letu, ko je opravljala funkcijo članice nadzornega sveta SDH, medijsko najmanj izpostavljena članica sveta. Vir, ki nas je opozoril na zamejski “pedigre” gospe Glavina, je dodal tudi to, da je njen vplivni znanec Boris Kosuta, o katerem je naša preiskovalna ekipa, ki ji je načeloval Kizo, 30. avgusta lani pisala v 2. delu Tranzicijskega dosjeja Balkan z naslovom Šarićev narkoimperij, Đukanovićeve cigarete in Slovenci (vir). Na to pisanje se je Boris Kosuta prek odvetniške pisarne Čeferin ostro odzval in v popravku med drugim zapisal: “Boris Kosuta je oseba z visokimi moralnimi in etičnimi normami. Kot takšen nima nobenih povezav z osebami s kriminalno preteklostjo ali sumljivim poreklom, še posebej pa ne kakšnih povezav z nezakonitimi posli na Balkanu.”
  Ta citat smo izbrali namenoma in v točno določenem kontekstu. Pa ne zato, ker bi želeli spet ponagajati gospodu Kosuti, ampak zato, ker sama dikcija odlično povzema razpoloženje zamejskega finančnega omrežja, ki mu po navedbah našega vira pripada tudi Lidia Glavina; vsi “naši” zamejski menedžerji so ne glede na nekatera zlonamerna poročanja medijev osebe z visokimi moralnimi in etičnimi normami; nihče nima sumljive preteklosti, povezav s kriminalci, kaj šele da bi nekoč sodeloval z nekdanjo SDV. In kot taki so očitno ti sijajni gospodje zdaj začeli stegovati roke po holdingu, ki razpolaga z 12 milijardami slovenskega državnega premoženja, namenjenega tretjemu in bržkone tudi poslednjemu krogu privatizacije v Sloveniji.
  In prav zato je to, kdo sedi na čelu SDH, bistvenega in usodnega pomena. Če Miro Cerar in njegovi keševljevići tega ne razumejo, potem se brž primite za denarnice…

 • tramal

  Kaj branite te srbske sodnike in inkasant miličnike.Priznati je treba da slovenci ne znajo več kaj drugega kot krast in to bo tako dolgo dokler bomo imeli na oblasti ta srbsko komunistični melos.

 • valentin

  Draghi besen zaradi razkritja njegovih kriminalnih poti
  Predsednik ECB Mario Draghi zagrozil Sloveniji
  Protest in grožnjo Draghija je treba razumeti med vrsticami, potem je šele informacija srhljiva. Naši organi pregona so očitno naredili mnogo več kot bi smeli, saj so z zasegom dokumentacije prišli do nedvoumne informacije, kdo je avtor slovenskega bančnega in gospodarskega propada.S preiskavo Banke Slovenije so vstopili neposredno v informacijski sistem Rothschilda, ki upravlja z ECB. Zdaj naši kriminalisti vedo, da je bilal uknja in dokapitalizacija v Bankah načrtno delo EU, vprašanje je samo ali bodo dovolj odločni, da gredo do konca in ne pometejo pod preprogo? Bodo zasegli pokradeni kapital in sodelavce Rothschilda zaprli za zelo dolgo? Bo Boštjan Jazbec končno plačal svojo izdajalsko vlogo, ki jo v Banki Slovenija ima? Zdaj vemo, da je kriminalistična preiskava mnogo večji zalogaj, kot je bila javnost do sedaj obveščena, zdaj vemo, da načrti o kraji milijard, tistih iz preteklosti in prihodnosti niso več skrivnost za zaprtimi vrati peščice!! Zadeva je še hujša kot Luka Koper in danes je treba tudi Marmorja na kol l!!!!

 • Mihilus

  Celoten Evropski in Ameriški finančni sistem drvi proti prepadu. Namerno ga uničujejo bankirji sami, ker želijo še večjo centralizacijo. Eno valuto, ki bo vladala vsem. Vprašanje je samo, če bomo nasedli in si pustili vsiliti njihov finančni sistem. Nikakor ne smemo dopustiti, da našo valuto izdaja neka tuja inštitucija. Že nad ECB dejansko nimamo nobenega vpliva in nadzora. Lahko si samo mislimo, da bosta IMF in BIS za zavarovanje posojil izdanih v SDR zahtevali od držav garancije v obliki državne infrastrukture (naprimer elektično in cestno omrežje). Že sedaj pa preko zakompliciranih vzvodov obvladujejo vsa večja svetovna podjetja.

  Dobra novica je, da bomo najkasneje v roku 10 let imeli nov finančni sistem. Vse kar moramo poskrbeti je, da bo ta sistem naš in ne njihov.

  • Kučko pod pručko

   Kot si že sam zapisal, je eden od ciljev zločinske združbe Illuminati tudi ena svetovna valuta, ker bi tako lažje obvladovali svet. Teh ciljev je sicer precej več, vsi pa so zločinski, saj delujejo v škodo človeštva in v korist peščice najbogatejših ljudi sveta. Med njimi je 13 družin, ki tvorijo krvne linije Illuminatov, prav na vrhu pa so Rothschildi in Rockefellerji!!!

   • Mihilus

    Z besedami Kissingerja:

    Who controls the food supply controls the people; who controls the
    energy can control whole continents; who controls money can control the
    world.

    Cilj je seveda nadzor nad svetom.

    • valentin

     In zadnje čase še nadzor in manipulacija z vremenom, visoko tehnološko orožje HAARP omenjenih sil.

   • valentin

    In skoraj vsi, ki prevzemajo ključne položaje so njihovi sodelavci, prodane duše,
    “hudičev pakt”.

    • samsara

     Pozornemu opazovalcu že pozoren pogled nanj in njemu sorodne pove dovolj.

   • samsara

    Kučko tokrat ti prilagam povezavo do strani, ki prikazuje lastništvo FED-a. To sem ti nekoč že omenjal, a takrat žal nisem imel shranjene povezave, vmes pa je sokomentator alfanumeričnega imena, ki spominnja na ‘Fantom’ prilepil link k enemu njegovih komentarjev. Morda si tudi sam to takrat opazil, a ti povezavo vseeno pošiljam. Podatki so nekoliko starejšega datuma, a kake revolucije vmes na tem področju menda ni bilo ;-)
    http://www.save-a-patriot.org/files/view/whofed.html

    • Kučko pod pručko

     Zvečer bom pogledal. Sedaj sem v Begunjah, ker sem šel prižgat svečo na grob Slavka Avsenika. Danes je točno eno leto od njegovega pogreba. Srebam kavico na vrtu pod kostanji, poslušam njegovo glasbo in uživam. Lp, Samsara!!!

     • samsara

      Ti malo zavidam ;-), a v resnici iskreno privoščim. Pozdrav tudi tebi!

     • valentin

      Z vsem spoštovanjem do Slavka in lep vzgled s tvoje strani.

     • Kučko pod pručko

      Ja, V švicarskih Alpah je lepa polka. Veliko izrednih melodij je nastalo izpod peres Slavka in Vilka, tako da je težko reči, katere bi uvrstil na sam vrh. Vse so mi prijetne, zlasti pa valčki, ki nežno božajo mojo dušo!!!

     • valentin

      Zame je Avsenikova glasba ponos Slovencev, žal so med nami taki, ki bolj cenijo “kavbojce”, čeprav je sleherno delo častno.

    • valentin

     Ni naključij in slučajev ! Vse lepo planirano, načrtovano.

     • samsara

      Točno tako je kot si napisal v prvem stavku in velja absolutno, le, da zelo redki to v resnici tudi dojemajo, eni v manjši meri, drugi v večji. Tako pač je v tem trenutku…
      Tudi glene planirane izvedbe, se seveda v celoti strinjam.

     • valentin

      Sem zadovoljen, da imam par somišljenikov, ki mi potrjujejo, da znam razmišljati, hvala ! ! !

     • samsara

      Mental je pomemben, a intuicija je višja. Prisluhni ji, kolikor ji že ne.

     • valentin

      Se strinjam . Žal ali na srečo je moja intuicija v zadnjih letih v strmem vzponu,
      da se že malo bojim, ker se moja predvidevanja v celoti uresničujejo.

     • samsara

      Umirjen mental, da globlji uvid in pravilno razumevanje/dojemanje. Slendnje pripomore k notranjemu miru…

     • Mihilus

      Ljudje se zavedajo mnogo bolj kot ti misliš. To se vidi na necenzuriranih forumih. Treba se zavedat, da je večina tudi “desničarskih” novičarskih portalov zelo cenzuriranih in ne dovolijo razširjanja resnice in radikalnih idej.

      Sam strogo ločim med radikalnim in ekstremističnimi posti. Radikalno pomeni, da je politično na skrajnem polu. Ekstremizem pa je protipravno uveljavljanje in propagiranje svoje ideologije. Priznam, da so moji politični nazori za današnji svet, ki je bolan od liberalizma precej radikalni. Ampak ne prestopam meje ekstremizma. Zaradi širjenja svojih radikalnih pogledov sem skasiral blokado na nekaterih “konzervativnih” forumih. Naprimer na Breitbartu so me banali zato, ker pod člankom o wikipediji zapisal, da je politično orodje v rokah skrajne levice in, da je izrazito liberalno usmerjena. To sem podkrepil s tole sliko:

      https://fuhrerious88blog.files.wordpress.com/2016/05/img_5344.jpg

      Tudi tukaj na temu forumu mi je administrator zbrisal že nebroj radikalnih postov.

      To ti pove kako zelo je uravnotežen medijski prostor, kjer je tudi na konzervativnih straneh resnica = sovražni govor. Ampak se ne sekiram, ker vem zakaj to počnejo. Cesar gol in jaz to vpijem na ves glas. Cenzura je samo poskus prevarantov, ki trenutno še imajo kontrolo, da me utišajo. Ne želijo, da bi ljudske množice uvidele resnico. Ampak resnica vseeno prihaja na dan. Če hočeš videt kaj si ljudje res mislijo in da so v resnici kar precej dobro obveščeni moraš najti kakšen forum, kjer moderatorji dejansko dopuščajo izmenjavo mnenj. En primer je rt.com in sicer odkar so prešli iz hypercomments na Spot IM. Tam poteka dokaj svobodna izmenjava mnenj in tam vidim, da širše ljudske množice slabo niso tako slabo obveščene in tudi, da sploh nisem tako zelo radikalen ampak sem nekje v zlati sredini :)

     • samsara

      Zavedanje o katerem sem pisal, je mišljeno v nekoliko drugačnem kontekstu.

 • valentin

  290. seja izdajalskega ESS preložena zaradi strahu pred demonstracijami !
  Jutrišnja 290.seja Izdajalskega Socialnega Sveta, ki bi morala biti ob 16h, je preložena, strah zaradi demonstracij on 18h je prevelik. Vlado je strah brce, sindikalistov, da jo tudi oni dobijo, delodajalci pa, da pridejo še njihovi delavci. Naslednje razprodaje in dodatni varčevalni ukrepi za več revščine pridejo šele po končanih protestih, morda pa se več ne vrnejo. Izdajalce je očitno zelo strah !

 • valentin

  Kako lažne so slovenske ankete o najbolj priljubljenih politikih sta nazorna ravno Pahor in Bulčeva. Gospa, ki zagovarja zločinske sporazume CETA in TTiP je druga na lestvici? Torej oseba, ki zagovarja GSO, slovensko suženjstvo in Ameriško lastništvo vsega, pa ljudje sploh ne vedo kdo je lahko že mesece kraljuje na tej lažni lestvici? 5 let je vodila od EU in naše vlade plačano organizacijo in je imela nalogo zavesti narod, zdaj bo kot služkinja prepričala naš narod, kako je za nas edina rešitev biti suženj! V politiko je stopila zato, ker jo je na žerjavici spodneslo in je bila trdno prepričana, da ji na denarju gospodarjev ne bo. Nikoli mi ni bila prebavljiva, ko sem pred izvolitvijo za evropsko poslanko
  izvedel, da je bila in je Umanotera plačan iz gospodarjevih žepov, pa me nikoli več ne more prepričati.Zgolj še ena prodana duša, ki bi za lastno slavo in poln žep izdala kogarkoli, najraje in najprej pa Slovenca! /Pa čestitke mediju!/

  • Igor Kavalar

   Sej prej je bil pa Potočnik na drugem mestu.
   Kva ti to pove?

   Da so mediji pa anketarji v Sloveniji čist mem.

  • b434241

   Bulčeva je totalno antipatična in nevidna in ne more biti na nobeni lestvici priljubljenosti. Očitno so se anketarji zmenili, da bo na 1. mestu vedno predsednik (včasih je bil tam vedno Kučan), na 2. pa evropski komisar. Tudi Potočnik je bil vedno “zelo priljubljen” oz na 2. mestu.

 • Ph4nt0m

  Prevod: Slovenska mafija se je zamerila svetovni.

  • valentin

   Mafija je mafija, lokalna, svetovna, samo obseg se izmenjuje…..in vsota denarja.

  • Steiermark

   “Slovenska mafija” se ni zamerila svetovni, prišlo je do “nesporazuma”, in tako dragec ne ve upravičiti 4 miljard, ki smo jih morali Slovenci vtakniti v mafijaško malho…..

 • tarantela

  A majo prste v marmeladi, pa se bojijo, da bi jih odkrili?

 • Slovenka

  Tega ne razumem. V 2016 raziskujejo dogodke iz 2013? Kje pa so bili prej?

 • valentin

  Kje so naše milijarde? Bančniki SLO in EU združeni: lahko kradejo naš denar, preiskovati, nadzorovati in kaznovati pa se jih ne sme! Kaj bolj norega pa še ne!!!Davkoplačevalci zahtevamo, da povedo, kdo je izčrpaval NLB, NKMB, Factor banko, Probanko… Kje so naše milijarde? Kdo je podeljeval slabe kredite in kdo jih je dobil ? Javno objaviti vsa imena in jim zapleniti vso premoženje ! To je pravica ! ! !

 • Anja H

  mater ste smešni vsi teoretiki zarot, ko kričite o vampirskih bankirjih, belem genocidu, korupciji, etc. Delate točno to, kar si elita od vas želi. In vse to kar si želite vam bodo tudi dali. Dali vam bodo pravi denar, prosperiteto, pravično vladavino prava. Ampak v zameno boste morali žrtvovati nekatere svoboščine, ki jih uživate danes.

 • Poštenje velja

  Torej kmalu si boste sposojali od bratov slovanov pa bo zopet raj balkanci zlovenski.

  • Steiermark

   Kaj si bomo pa lahko “izposojali” od rusov – tvojih bratov, uši?

 • Volkhv

  Dobri osebni prijatelj od Ljudmile Novak in Milana Zvera. Ta pravi EU demokrat in EU zahodni bankir, ki bo Slovenijo popeljal v raj, vstran od zlobne, zločinske Rusije.

 • Borut Vrscaj

  Čas je, da spravimo Iluminate za rešetke in, da odgovarjajo za ves kriminal, zločine in grozote, ki so jih skreirali in plačali izvedbo. Zaradi njih je EU začela razpadati. Angleži so odšli. Jeseni nam grozi nov val migrantov. Ne samo, da bomo izgubili Evropo. Izgubili bomo vse. Za to, šele, ko bodo Iluminati
  uničeni, bo zasijala tista luč na koncu tunela, ki je danes še ne vidimo. Razcvetela se bo nova doba. Nova Renesansa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!