Medijske toplice čakajo na novega lastnika, ki bi ustavil sramotno propadanje

Foto: STA

Medijske toplice še niso prodane, za nakup pa se zanima zasavski poslovnež Robert Ahac, ki ga zastopa Aleš Zupan. Kot je pojasnil Zupan, postopki prodaje toplic tečejo že več mesecev, vendar so še vedno v fazi dogovorov. Medijske toplice so sicer v lasti družb Avto Celje v stečaju, Domine nepremičnine Celje in Meje Šentjur.

Po Zupanovih besedah so Medijske toplice ocenjene na 1,5 milijona evrov, vendar se njihova vrednost bistveno spremeni zaradi 3,7 milijona evrov hipotek. Zupan ocenjuje, da prodajni postopek ovirajo proceduralni postopki. V primeru odkupa oziroma prepisa lastništva na lokalnega investitorja pa bi se odprle možnosti obnove, v katero bi se lahko vključila zainteresirana javnost in Društvo za oživitev turistične in kulturne dediščine Medijskih toplic.

Na Občini Zagorje ob Savi navajajo, da njihov interes ostaja ves čas enak, torej da se na območju Medijskih toplic prekine sedanje sramotno stanje propadanja in da lastniki, kateri koli že bodo, premaknejo stvari v smeri oživitve Medijskih toplic. Občina Zagorje ob Savi bo v skladu s pristojnostmi in možnostmi podprla vsakogar, ki bo peljal postopke v tej smeri, so še dodali.

Propadanje je treba nujno ustaviti
Medijske toplice so manjše akratotermalne terme v Izlakah. Po drugi svetovni vojni je bilo kopališče preurejeno in takrat je bil zgrajen tudi olimpijski bazen. Leta 1985 je bilo gostišče s prenočišči dograjeno v hotel s 35 sobami. Sledila je gradnja novega zunanjega kopališkega kompleksa s tremi bazeni in toboganom, ki je bil odprt leta 1993. Leta 2000 je bila notranjost hotela popolnoma prenovljena.

Hotel in kopališče sta bila leta 2009 zaprta, kar je zaradi velikega lokalnega pomena objekta izzvalo ogorčenje lokalne javnosti. Od zaprtja kompleks naglo propada, k čimer so pripomogle poplave leta 2010 ter tudi vandalizem.

M. P., STA

 • Viktorh

  Da ne bi kdo rekel, da jim ni uspelo.
  Je, komunistom je uspelo uničiti vse.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Franc Šink

  Meni se zdi da imajo pri tem največ besede lokalni pogoltneži leve usmeritve.Rdeči revir kaj hočeš.

 • Unikatna

  Kdaj bo pogreb Slovenije?
  …………………………………………………….
  Nova24tv – tema, ki bi bila vredna objave oz. novinarskega raziskovanja…

  Rak
  Prvi poskusi na ljudeh!
  https://au.news.yahoo.com/thewest/a/32374777/cancer-fighting-berry-in-australian-rainforests/#page1

 • karlina

  Sramota in še enkrat sramota, kako imam lepe spomine še na stare toplice iz svoje mladosti, potem so pa uničili vse, kar se je uničiti dalo. Zagorski otroci nimajo nobenega bazena, tudi v Zagorju so ga uničili, pa niti ne vem, zakaj, sicer je zagorski zupan, res zupan, kot se šika in je za zagorsko občino naredil največ, od vseh zupanov do sedaj, kar se tiče toplic pa ga razumem, da noče vlagati, saj ni občina lastnik.

 • montyamp

  Še partijsko-udbovski kadri niso oprali dovolj pokradenega denarja ??? Zakaj pa toplice propadajo , saj so pa BANDITI na oblasti ???? Če je pa samozapravni federativni fašizem najboljši režim , TAKOJ ZA SEVERNO KOREJSKIM . Čudno zares čudno .

 • RATATA

  To so Toplice. Švabi so pisali Toplize.
  Sumim, da se bo najdu butl, kjih bo spremenil v Terme.
  Kot je tiste Rimske, v Rimskih Toplicah.
  Je pa ob teh Medijskih Toplicah, gledano proti kraju (prki Malni) en travnk, kje bill lastnik tito (Brozov), kmu ga je komunajzarska občina Zagorje podarila. Če je pa vpisan v zemljiško knjigo pa ne vem. A kdo ve?

 • samsara

  Medijske toplice, kraj nesrečnega imena…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!